'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

Αποζημίωση 10.000 ευρώ σε ιδιώτη κατέβαλε Τράπεζα

Μια τράπεζα, της οποίας το όνομα δεν έχει γίνει γνωστό, κατέβαλε αποζημίωση για ηθική βλάβη σε ιδιώτη, ύψους 10.000 ευρώ.
Αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας κατέφυγε στον Άρειο Πάγο, καταγγέλοντας την Τράπεζα για σοβαρές παραλείψεις, που τον οδήγησαν σε άδικη καταδίκη εν αγνοία του.

Η ιστορία:

Ο αξιωματικός είχε τραπεζικό λογαριασμός και υπολόγισε ότι η Τράπεζα σε συγκεκριμένη ημερομηνία θα έβαζε στον λογαριασμό του, όπως όφειλε, τους νόμιμους τόκους. Ο αξιωματικός προσθέτοντας τους τόκους που θα έβαζε η Τράπεζα στο λογαριασμό του και τα χρήματα που υπήρχαν ήδη μέσα στον λογαριασμό εξέδωσε επιταγή προς τρίτον.

Όταν ο κάτοχος της επιταγής πήγε στην Τράπεζα να την εισπράξει, στο λογαριασμό του αξιωματικού δεν υπήρχε όλο το ποσό που αναγραφόταν στην επιταγή, καθώς η τραπεζοϋπάλληλος από αμέλεια δεν πέρασε στο λογαριασμό του τους τόκους.

Αμέσως, η επιταγή σφραγίστηκε ως ακάλυπτη και η Τράπεζα ενημέρωσε το τραπεζικό σύστημα πληροφοριών "Τειρεσίας" ότι η επιταγή σφραγίστηκε ως μερικώς ακάλυπτη και το όνομα του αξιωματικού γράφτηκε στους δυσμενείς καταλόγους αφερέγγυων οφειλετών.

Παράλληλα, η Τράπεζα διαβίβασε την υπόθεση και στον αρμόδιο εισαγγελέα, αναγράφοντας λανθασμένη διεύθυνση διαμονής του αξιωματικού.

Η κλήση για να παραστεί στο δικαστήριο κοινοποιήθηκε στην λανθασμένη διεύθυνση και ο αξιωματικός καταδικάστηκε για την ακάλυπτη επιταγή ω αγνώστου διαμονής. Για την επιταγή αυτή απαλλάχθηκε στη συνέχεια κατόπιν δικαστικού αγώνα.

Η απόφαση του Αρείου Πάγου

Ο δικαστικός αγώνας του αξιωματικού έφτασε μέχρι τον Άρειο Πάγο, ο οποίος απεφάνθη πως η Τράπεζα πρέπει να καταβάλλει αποζημίωση 10.000 ευρώ για την ηθική βλάβη που του προκάλεσαν τραπεζοϋπάλληλοι της από διάφορες παραλείψεις.

Ακόμη, ο αξιωματικός πέτυχε να διαγραφεί από την δυσμενή λίστα του "Τειρεσία", αφού προηγουμένως κατ΄ επανάληψη παρακαλούσε τους υπαλλήλους της Τράπεζας να μεριμνήσουν για την διαγραφή του ονόματός του από τους καταλόγους του "Τειρεσία".

Σύμφωνα με τη Δικαιοσύνη η αντισυμβατική συμπεριφορά της Τράπεζας είχε ως συνέπεια ο αξιωματικός να υποστεί υλική ζημιά καθώς πλήρωσε δικηγόρο για να χειριστεί την υπόθεσή του και, ειδικά αυτήν με την ακάλυπτη επιταγή.

Επίσης, υπέστη πλήγμα η προσωπικότητα, η τιμή και η υπόληψή του και ειδικά από την καταδίκη του για την ακάλυπτη επιταγή.

Εξάλλου η Δικαιοσύνη δέχθηκε ότι ο αξιωματικός υπέστη μεγάλη ταλαιπωρία και στενοχώρια και εξ΄ αυτού του λόγου ηθική βλάβη για την αποκατάσταση της οποία δικαιούται χρηματική ικανοποίηση.

Ο αξιωματικός αφού δικαιώθηκε από τον Άρειο Πάγο η υπόθεση του παραπέμφθηκε και πάλι στο Εφετείο Αθηνών καθώς προέκυψε ζήτημα παραγραφής τμήματος της αξίωσης του από την Τράπεζα.


ΠΗΓΗ:
http://cosmo.gr

Συναυλία για την «προάσπιση του ονόματος» θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία των Σκοπίων

Συναυλία για την «προάσπιση του συνταγματικού ονόματος» θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 8 Ιουνίου, στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων.

Η συναυλία θα έχει τίτλο «Το όνομα μας είναι Μακεδονία» και σε αυτήν θα μετάσχουν γνωστοί τραγουδιστές και συγκροτήματα της ΠΓΔΜ με σύνθημα: «Οι καλλιτέχνες με αγάπη για το όνομα».

Ο γνωστός τενόρος της ΠΓΔΜ, Μπόρις... Τραγιάνοφ, σε συνέντευξη Τύπου σήμερα στα Σκόπια, δήλωσε σχετικά με το ζήτημα του ονόματος:

«Εμείς δεν πρέπει να διαπραγματευόμαστε, αλλά να συζητάμε για το όνομα με την Ελλάδα। Εάν αυτοί πιστεύουν ότι η Μακεδονία ήταν ελληνική, ότι ο λαός ο οποίος ζούσε στην αρχαιότητα ήταν Έλληνες, αυτό είναι δικαίωμά τους. Εμείς γνωρίζουμε ποιοι είμαστε, αλλά έχουμε κοινό πεπρωμένο και αντί να διαπραγματευόμαστε για το πώς να αλλάξουμε το όνομα, πρέπει να συζητάμε πώς αυτό το όνομα θα είναι ακόμη πιο φωτεινό και πιο λαμπερό παντού στον κόσμο».

ΠΗΓΗ: http://sarotiko.blogspot.com

ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ !!! ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΟΥΝ!


Οι απρόσκλητοι λαθρομετανάστες εκβιάζουν

Ακόμα δεν ψήφισαν και το παίζουν ρυθμιστές! Ο λόγος για τις κατά τόπους οργανώσεις μεταναστών, που αποθρασύνθηκαν και άρχισαν ήδη τους εκβιασμούς. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η περίπτωση της Λάρισας, όπου ο Αλβανός επικεφαλής του Συλλόγου Αλλοδαπών Μεταναστών Άγγελος Μήτση, αφού χαιρέτισε την απόφαση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ για τη χορήγηση του δικαιώματος ψήφου στους λαθρομετανάστες, αλλά και τη μείωση του κόστους του παραβόλου που απαιτείται για την κατάθεση των «πιστοποιητικών», μας «ενημέρωσε» ότι με τη νέα ρύθμιση θα προσέλθουν στις κάλπες 11000-12000 μετανάστες μόνο για το Δήμο Λαρισαίων!
Ο παραπάνω Σύλλογος, με στοιχεία του 2008 (βλ. εφημερίδα «Τα Νέα», 9 Οκτωβρίου 2008) εκπροσωπεί 70.000(!) μετανάστες από 13 χώρες που ζουν και εργάζονται στο Νομό Λάρισας. Ο Μήτση, αφού αποθρασύνθηκε από τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης, προκάλεσε βάναυσα την κοινωνία της Λάρισας, λέγοντας ότι «αποφασίσαμε να πάμε συντεταγμένα και οργανωμένα όλοι οι μετανάστες σε εκείνον τον συνδυασμό που θα μας πείσει για τις πραγματικές του προθέσεις, για την αναβάθμιση του βιοτικού μας επιπέδου... τους υποψηφίους στο Δήμο μας θα τους στηρίξουμε με βάση τις δεσμεύσεις τους έναντί μας».
Οι παραπάνω δηλώσεις προκάλεσαν την αντίδραση του προέδρου της ΝΕ του ΛΑΟΣ Ηλία Γεωργούλα, ο οποίος έκανε λόγο για «αλλοδαπούς εκβιασμούς», τονίζοντας μάλιστα ότι ο Μήτση έχει αναγορεύσει εαυτόν σε «κομισάριο του τοπικού πολιτικού σκηνικού». Και υπογράμμισε ότι ο Μήτση είπε πως «όλοι οι μετανάστες θα πάρουν "γραμμή" να ψηφίσουν συγκεκριμένο συνδυασμό ώστε οι επόμενοι εκλεγμένοι τοπικοί άρχοντες να χειραγωγούνται από τον κ. Μήτση». Επίσης, ο κ. Γεωργούλας κάλεσε τους συμπολίτες του «να καταψηφίσουν τους συνδυασμούς που θα συνδιαλεχθούν και θα συνεργαστούν με τον Σύλλογο Μεταναστών, ώστε να δώσουν ένα ηχηρό μήνυμα σε όσους παίζουν ανίερα παιχνίδια για μικροπολιτικούς λόγους σε βάρος της τοπικής μας κοινωνίας».
Αν ληφθεί υπόψη ότι ο συγκεκριμένος Δήμος στις εκλογές του 2006 κρίθηκε για μόλις 1500 ψήφους (26827 ψήφους είχε λάβει ο νυν δήμαρχος Τζανακούλης, έναντι 25340 του αντιπάλου του), φαντάζεστε τι μας περιμένει όλους, σε όλα τα μήκη και πλάτη της επικράτειας.


ΠΗΓΗ:http://trikalagr।blogspot.com

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://skeftomasteellhnika.blogspot.com

ΠΡΩΤΟΙ ΣΕ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΟΙ... ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ!

Πρωταθλητές στην παραβατικότητα για το 2009 αναδεικνύονται …οι αστυνομικοί. Στην έκθεση απολογισμού για το προηγούμενο έτος των «αδιάφθορων» της ΕΛ.ΑΣ που υποβάλλεται στην Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, εξετάσθηκαν 495 υποθέσεις. Από αυτές, οι...
427 αφορούσαν αστυνομικούς, οι 35 υπαλλήλους του ευρύτερου δηµόσιου τοµέα, ενώ στις υπόλοιπες είτε υπήρχε συμμετοχή αστυνομικών και δημοσίων υπαλλήλων, είτε αφορούσαν ιδιώτες. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα tanea.gr, τελικά ασκήθηκαν 148 ποινικές διώξεις, και συνελήφθησαν 50 άτομα..
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας το αδίκημα στο οποίο ενδίδουν με ευκολία οι αστυνομικοί είναι η παράβαση καθήκοντος και των δημοσίων υπαλλήλων η δωροδοκία.
Ενδεικτική είναι η υπόθεση της δικογραφίας, που σχηματίστηκε εις βάρος αστυνομικών, υπαλλήλων του Υπουργείου Ανάπτυξης και της Διεύθυνσης Δασών γιατί εξέδιδαν άδειες για αγορά, μεταφορά και κατανάλωση ισχυρών εκρηκτικών υλών σε λατομεία στην Εύβοια, αν και αυτά λειτουργούσαν παράνομα!
Από την έρευνα των «αδιάφθορων» της ΕΛ.ΑΣ. προέκυψε ότι ένας εκ των αστυνομικών, που κατηγορήθηκε για την υπόθεση των λατομείων στην Εύβοια,, επιπλέον εξέδιδε παράνομα, έναντι οικονομικών ανταλλαγμάτων, άδειες σε αλλοδαπούς. Επίσης από το 2001 μέχρι και το 2008, οι εκάστοτε διοικητές επαρχιακού Αστυνομικού Τμήματος, συμφωνούσαν στην έκδοση αδειών αγοράς, μεταφοράς και κατανάλωσης πολύ μεγάλων ποσοτήτων ισχυρών εκρηκτικών υλών σε λατομεία αν και λειτουργούσαν χωρίς άδειες.
Παράλληλα στις εκδιδόμενες άδειες δεν αναγραφόταν συγκεκριμένος τόπος και ο σκοπός της κατανάλωσης. Στην παράνομη λειτουργία των εξήντα εννέα λατομείων της περιοχής, διαπιστώθηκε εμπλοκή υπηρεσιών των Υπουργείου Ανάπτυξης καθώς και του Δασαρχείου και Δασονομείου της περιοχής.
Από το σύνολο των υποθέσεων, οι 389 ήταν καταγγελίες πολιτών, κάτι που η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων θεωρεί πολύ σημαντικό, καθώς -όπως σημειώνεται στα συμπεράσματα της έκθεσης- «αποδεικνύει την καλλιέργεια κλίματος εμπιστοσύνης με τους πολίτες, στη μάχη για την καταπολέμηση της διαφθοράς».

ΠΗΓΗ: http://fimotro.blogspot.com

Πατέρας ελεύθερος σκοπευτής!

Ο πατέρας του 5χρονου μαθητή του 2ου Παιδικού Σταθμού Ζεφυρίου, στην τσάντα του οποίου είχε βρεθεί την περασμένη Δευτέρα ένα πιστόλι κρότου και σφαίρες, είναι τελικά και δράστης του σοβαρότατου τραυματισμού 8χρονης.

Ο τραυματισμός είχε σημειωθεί στις 28 του προηγούμενου μηνός, ενώ το κοριτσάκι έπαιζε στην αυλή του σπιτιού του, στην οδό Καραϊσκάκη 24.

Δέχθηκε ξαφνικά μία σφαίρα στο κεφάλι και διακομίστηκε σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο Παίδων ,όπου υπεβλήθη σε επέμβαση.

Όπως είπαν οι γιατροί, το παιδάκι σώθηκε από θαύμα και ,παρά τον σοβαρό του τραυματισμό, έχει διαφύγει πλέον τον κίνδυνο.

Οι αστυνομικοί που ασχολήθηκαν με την υπόθεση έφτασαν στην εξιχνίασή του σοβαρού αυτού περιστατικού, όταν στην τσάντα του 5χρονου βρέθηκε το πιστόλι και οι σφαίρες.

Η ανεύρεσή του έγινε από την υπεύθυνη του σταθμού, η οποία παρατήρησε ότι το παιδάκι δυσκολεύονταν να μεταφέρει, λόγω του βάρους της, την τσάντα.

Την άνοιξε και με έκπληξη διαπίστωσε ότι μέσα υπήρχε ένα πιστόλι και 103 φυσίγγια.

Ο ανήλικος, όταν ρωτήθηκε για τις σφαίρες ,είπε ότι ήταν του πατέρα του. Ανέφερε, επίσης, πως ο πατέρας του, ηλικίας 26χρονών, ήταν αυτός που είχε τραυματίσει το κοριτσάκι, το οποίο διαμένει στη γειτονία τους.

Την ίδια ημέρα οι αστυνομικοί ερεύνησαν το σπίτι της οικογένειας του 5χρονου, όπου βρήκαν ένα αεροβόλο πιστόλι και 600 σφαιρίδια.

Σήμερα ,μετά από τις έρευνες, διαπιστώθηκε τελικά ότι αυτός ήταν τελικά ο δράστης του τραυματισμού της 8χρονης και αφού οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ασκήθηκε σε βάρος του δίωξη για «απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο», «έκθεση» και παράβαση του νόμου «περί όπλων». Ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε για κυρία ανάκριση στον 25ο Τακτικό Ανακριτή Αθηνών.

Το πρωί της περασμένης Δευτέρας, με αφορμή τον σοβαρό τραυματισμό του κοριτσιού, ο Δήμος Ζεφυρίου είχε διοργανώσει συνέντευξη ?καταγγελία για την παράνομη οπλοφορία στην περιοχή και για την αυξημένη εγκληματικότητα.

Μάλιστα, Δήμος και φορείς της περιοχής, με αφορμή τα εν λόγω περιστατικά και το πρόβλημα της εγκληματικότητας, έχουν προγραμματίσει για την προσεχή εβδομάδα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.


Σπύρος Κουντούρης

Skountouris@pegasus.gr

ΠΗΓΗ: http://www.ethnos.gr

Tα χρέη τoν οδήγησαν στην απόφαση να αυτοπυρποληθεί μέσα στη τράπεζα ! - Όλη η αλήθεια που έκρυψαν τα ΜΜΕ.

Πληροφορίες που έφθασαν στο ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ εξηγούν τους πραγματικούς λόγους που οδήγησαν τον 54χρονο άντρα στο απονενοημένο διάβημα!

Τα ΜΜΕ έκαναν γαργάρα τα πραγματικά αίτια που τον οδήγησαν σε απόγνωση προκειμένου να καλύψουν τους ηθικούς αυτουργούς της πράξης αυτής.

Το περιστατικό συνέβη χθές στο υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στην οδό Μητροπόλεως στη Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 54χρονος άνδρας τον τελευταίο καιρό...


.....αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα και ήταν πελάτης στο συγκεκριμένο υποκατάστημα όπου συνέβη το περιστατικό.

Στην προσπάθεια του να τακτοποιήσει το χρέος του ζήτησε απο την τράπεζα διακανονισμό για τις οφειλές του . Η τράπεζα όμως λόγω της προσημείωσης που είχε στα χέρια της σε ακίνητο του 54χρονου για να διασφαλίσει τα χρήματα της , αρνήθηκε κάθε διακανονισμό και τον απειλούσε με κατάσχεση του σπιτιού του !

Αυτό ανάγκασε τον 54χρονο να τους πεί οτι αν του κατασχέσουν το σπίτι δεν υπάρχει λόγος να ζεί και έχει πάρει απόφαση να βάλει τέλος στη ζωή του και να καεί ζωντανός μπροστά στα μάτια τους.

Οι υπάλληλοι τότε ειδοποίησαν την αστυνομία, όμως ο 54χρονος έκανε τελικά πράξη τα λόγια του... λούστηκε με βενζίνη και αυτοπυρπολήθηκε μπροστά στα μάτια των τραπεζικών υπαλλήλων και τον πελατών της τράπεζας !

Άνδρες της ομάδας Ζ που έφτασαν στο σημείο έσβησαν τη φωτιά και τον μετέφεραν στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης.

Ο 54χρονος νοσηλεύεται με εγκαύματα πρώτου βαθμού στο 40% στο σώματος του.
Ευτυχώς η κατάσταση της υγείας του χαρακτηρίζεται από τους θεράποντες γιατρούς ικανοποιητική και σταθερή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έφθασαν στο ΤΕΙΡΕΣΙΑ , η απόγνωση και οι τραπεζικές απειλές οτι θα του κατασχέσουν το σπίτι ήταν τα πραγματικά αίτια που "θόλωσαν" το μυαλό του αυτόχειρα και πήρε την απόφαση να καεί ζωντανός μέσα στην ίδια την τράπεζα και μπροστά στα μάτια των τραπεζικών!!!

Όσο η κρίση βαθαίνει στην Ελλάδα , από τη μια η εγκληματικότητα και απο την άλλη οι αυτοκτονίες αθώων πολιτών στο βωμό του χρήματος, θα παίρνουν τρομακτικές διαστάσεις !!!

Έτσι "φροντίζει" αυτό το κράτος τους πολίτες του.


ΠΗΓΗ: http://tiresias-press.blogspot.com

"Μαρτύρησαν" οι Έλληνες ακτιβιστές στο Ισραήλ

Φως στις συνθήκες υπό τις οποίες έγινε η επίθεση στη νηοπομπή με ανθρωπιστική βοήθεια για τη Γάζα έδωσαν οι 31 Έλληνες που έφθασαν τα ξημερώματα της Πέμπτης (03/06) στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας από το Τελ Αβίβ. Όπως χαρακτηριστικά επανέλαβαν αρκετοί από αυτούς, οι περισσότεροι νεκροί Τούρκοι ακτιβιστές φέρουν σφαίρες πάνω στο κρανίο. Κάτι που δείχνει ότι οι Ισραηλινοί στρατιώτες τους έβαλαν πρώτα να καθίσουν στο δάπεδο και μετά τους πυροβόλησαν.

Πρωταρχικός στόχος η ταπείνωση του Ταγίπ Ερντογάν

Όπως σημειώνει ο κ. Βαγγέλης Πισσίας, από τους πρωτεργάτες του κινήματος «Ένα καράβι για τη Γάζα» στην Ελλάδα, «εμείς δεν περιμέναμε ότι θα επιτεθούν στα επιβατηγά. Πιστεύαμε ότι θα έκαναν επίθεση στα τρία φορτηγά που μετέφεραν την ανθρωπιστική βοήθεια και δεν είχαν πάνω ανθρώπους. Οπότε μετά την κατάληψη των φορτηγών δεν θα είχαν λόγο να πάνε στη Γάζα τα επιβατηγά με τον κόσμο. Όμως πέσαμε έξω στους υπολογισμούς μας και υπήρξαν ανθρώπινα θύματα. Ποτέ δεν πιστεύαμε ότι θα επιτίθονταν στους ανθρώπους».

Η επίθεση στο τουρκικό επιβατηγό ήταν συμβολική και έγινε για να ταπεινωθεί ο Τούρκος πρωθυπουργός κ. Ταγίπ Ερντογάν, σημειώνει ο κ. Πισσίας. Το ίδιο έλεγαν στις συζητήσεις στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας, μετά την άφιξη του C-130 στις τρεις τα ξημερώματα της Πέμπτης, πολλοί από τους άλλους αφιχθέντες.

«Αν οι Τούρκοι είχαν όπλα, θα τους είχαν καθαρίσει» εκτιμά ο κ. Πισσίας. «Δεν θα επιβιβαζόταν κανένας Ισραηλινός. Ήταν αξιολύπητα τρομοκρατημένα κομαντάκια. Έκαναν 10 λεπτά να βάλουν ένα γάντζο στο δικό μας πλοίο και μισή ώρα για ν’ ανέβουν. Κατέβηκαν, διότι ήξεραν ότι δεν θα υπήρχε αντίσταση».

Το διεθνές δίκαιο

«Δεν κάναμε όσα έπρεπε σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο» απολογείται ο κ. Πισσίας που επέβαινε στο φορτηγό «Ελεύθερη Μεσόγειος» εννοώντας ότι δεν υπήρχε καμία υποχρέωση παράδοσης του πλοίου. «Δεν παραπλέαμε στην περιοχή τους. Για να μας κάνουν έλεγχο, θα έπρεπε να υπάρχει ένταλμα της Ιντερπόλ ή διεθνής συνθήκη όπως συμβαίνει με τις επιχειρήσεις της Frontex στην περιοχή μας. Δεν μπορεί ο καθένας να σταματά ένα καράβι σε διεθνή ύδατα. Αλλά και πάλι δεν έδωσαν σήμα ότι θέλουν να κάνουν διοικητικό έλεγχο. Μας έλεγαν να κλείσουμε τις μηχανές και να παραδώσουμε το πλοίο. Τους είπα ότι είμαστε ελληνικό πλοίο.

Τους είπα ότι τα πλοία με ελληνική σημαία ταξιδεύουν εδώ και πέντε χιλιάδες χρόνια. Δεν παραδίδονται. Τους είπαμε ότι αυτά που μεταφέρουμε δεν τα δίνουμε στον πειρατή του Ισραήλ. Αν θέλουν, να έρθουν να το πάρουν δια της βίας. Τους το είπαμε τρεις φορές από το VHF. Και …υποχωρήσαμε. Διότι είχαμε να κάνουμε με φονιάδες, με εγκληματίες. Είχαν αεροπλάνα και πυραύλους. Θα βύθιζαν τα πλοία και θα πηγαίναμε όλοι στον πάτο. Και δεν ήταν αυτό το ζητούμενο στην προκειμένη περίπτωση».

Τι έγινε πάνω στα πλοία

Οι Ισραηλινοί κομάντος μπήκαν σε όλα τα πλοία οπλισμένοι σαν αστακοί. Προπηλάκισαν, κακοποίησαν, απείλησαν, σημάδεψαν όποιον ήταν επάνω… «Επιτέθηκαν με βόμβες κρότου-λάμψης, με ηλεκτροσόκ στις μασχάλες, με σφαίρες καουτσούκ», δήλωσε, μόλις έφθασε με τους συντρόφους του στην Ελλάδα, ο Έλληνας γιατρός παλαιστινιακής καταγωγής κ. Χαλέντ Καμπάνι. Τελευταίο κατέλαβαν το φορτηγό «Ελεύθερη Μεσόγειος» όπου επέβαινε ο κ. Πισσίας.

«Ήμασταν το τελευταίο πλοίο. Στα προηγούμενα είχαν χρησιμοποιήσει πραγματικά πυρά. Είχαν έρθει γύρω από το πλοίο με τρία φουσκωτά και μια τορπιλάκατο και μας σημάδευαν. Ήμασταν στη μέση μας Μεσογείου με μια παγκόσμια κοινή γνώμη στο σκοτάδι και μια διεθνή κοινότητα εξαφανισμένη… Ξέραμε ότι αν προβάλλουμε αντίσταση, θα μας γάζωναν», δήλωσε ο κ. Πισσίας και συνέχισε:

Είμαστε ειρηνιστές. Όχι κομάντος.

«Όταν ο άλλος έχει περίστροφο και πυροβόλο πάνω του, τι θα κάνεις εσύ που είσαι άοπλος; Εμείς δεν πήγαμε εκεί για να κάνουμε επιχείρηση κομάντο. Αν ήταν αυτός ο σκοπός μας, θα είχαμε καταρχήν ένα-δυο όπλα πάνω σε κάθε πλοίο. Τότε δεν θα ανέβαιναν ποτέ. Σας διαβεβαιώνω. Πόσο μάλλον, δεν θα ανέβαιναν ποτέ στο τουρκικό πλοίο.

Οι Τούρκοι θυσιάστηκαν. Αν είχαν όπλα, θα είχαν πάρει πολλούς Ισραηλινούς μαζί τους. Αν είχαν σωθεί οι κασέτες που τράβαγε ο Γερμανός, θα καταλαβαίνατε τι σας λέω. Πρόκειται για άθλια, φοβισμένα ανθρωπάκια. Οι φοβισμένοι είναι επικίνδυνοι. Σκοτώνουν εύκολα».

«Όμως εμείς δεν είμαστε κομάντο. Η ένοπλη αντίσταση του Παλαιστινιακού λαού γίνεται από τους Παλαιστίνιους. Δεν μας ζήτησαν οι Παλαιστίνιοι να γίνουμε μάρτυρες στη θέση τους χρησιμοποιώντας όπλα. Δεν μας ζήτησαν να τους υποκαταστήσουμε. Δεν μας ζήτησαν να γίνουμε φενταγίν. Το μόνο που ζήτησαν από εμάς είναι να είμαστε αλληλέγγυοι σε ανθρωπιστικές αποστολές και για την αποκατάσταση των δικαιωμάτων τους».

Τι συνέβη μετά την κατάληψη των πλοίων

«Τέσσερις ημέρες είδαμε όλα τα πρόσωπα του ναζισμού. Κατέλαβαν τα πλοία στις 5.00-6.00 τα ξημερώματα και 12 ώρες αργότερα ήμασταν στο Ασντόντ. Είχαν φτιάξει μια λυόμενη εγκατάσταση, στην οποία γινόταν ένα είδος ανακρίσεων» λέει ο κ. Πισσίας. «Μας έπαιρναν δακτυλικά αποτυπώματα και μας φωτογράφιζαν με τη βία» λέει ο κ. Καμπάνι και συμπληρώνει. «Υποτίθεται ότι μας εξέταζαν ιατρικά και το χρησιμοποιούσαν οι γιατροί σαν δικαιολογία για να προκαλέσουν σωματική βλάβη».

«Εγώ με τη στάση μου, δεν συμμετείχα σε κανένα σημείο της διαδικασίας. Δεν απαντούσα στις ερωτήσεις. Έκανα ότι δεν υπήρχαν. Οπότε άρχισαν οι απειλές. Κάποια στιγμή έρχεται ένας επικεφαλής και μου λέει: «Ετοιμάσου να υπογράψεις. Αλλιώς θα πας φυλακή. Είσαι γέρος και δεν θα αντέξεις». «Μια χαρά θα αντέξω» του απαντώ. «Αν δεν πάρω τα πλοία, δεν φεύγω από εδώ».

Και συνεχίζει ο κ. Πισσίας: «Μετά από αυτό, με πήγανε για δακτυλοσκόπηση. Τους είπα ότι δεν έχουν τέτοιο δικαίωμα. Δεν τους το αναγνωρίζω. Με άρπαξαν από πίσω και από τα πλάγια. Άρχισαν να με κτυπάνε. Έκλεισα το χέρι μου. Το άρπαξαν και για κάποιο λόγο που δεν μπορώ να καταλάβω, το χέρι δεν άνοιγε. Θύμωσαν. Κτύπαγαν το χέρι μου όλοι μαζί και προσπαθούσαν να το ανοίξουν. Εγώ έτρωγα μπουνιές και κλωτσιές κάτω από το τραπέζι, αλλά το χέρι πάνω στο τραπέζι δεν άνοιγε…

Αυτό κράτησε αρκετή ώρα. Μετά με πέταξαν κάτω, μου έβαλαν χειροπέδες και χοροπηδούσαν πάνω μου. Μπορεί να ήταν και 15 άτομα… Μου γύριζαν τα χέρια. Όταν με έβαλαν κάτω με το στήθος και με πατούσαν, ήταν το πιο δύσκολο σημείο. Διότι έχω ένα πρόβλημα υγείας. Από τύχη τη γλύτωσα και είμαι ζωντανός. Κλώτσαγαν όπου έβρισκαν. Πάταγαν πάνω μου. Λυντζάρισμα... Κάποια στιγμή έχασα τις αισθήσεις μου. Όταν ξύπνησα, ήμουν πεταμένος σαν σακί σε μια γωνία. Πέρναγαν διάφοροι και με πατούσαν.

Καθάρματα των υπηρεσιών. Στρατιωτικοί και παραστρατιωτικοί. Θυμάμαι έναν αδύνατο 25άρη που με τσάκισε στις κλωτσιές. Ήταν βασανιστής. Φαινόταν από τον τρόπο που κτύπαγε. Κτύπαγε σαν ριπές, για να μου σπάσει τον τένοντα. Με ρήμαξε. Στη φυλακή, ήρθαν νοσοκόμοι και με ρώτησαν αν ήθελα να πάω στο νοσοκομείο. Τρελός ήμουν να πάω σε δικό τους νοσοκομείο;».

Τα φάρμακα και ο Έλληνας πρέσβης στο Ισραήλ

«Τα φάρμακα μου τα πήραν στο πλοίο και δεν μου τα ξαναέδωσαν ποτέ» λέει ο κ. Πισσίας. Το ίδιο έκαναν με όλους, όσους παίρνουν φαρμακευτική αγωγή. Κι ας τους παρακάλεσε μετά ο Έλληνας πρέσβης. «Άλλος είχε θυρεοειδή. Εγώ έχω ένα πρόβλημα με την πίεση. Άλλος είχε σάκχαρο. Κάναμε και λίστα στον πρέσβη. Αλλά δεν ήρθαν ποτέ τα φάρμακα».

Ο κ. Πισσίας μιλά με μεγάλη συμπάθεια και εκτίμηση για τον Έλληνα πρέσβη. «Ο άνθρωπος προσπάθησε πολύ. Ήρθε τη Δεύτερα και δεν τον άφησαν να μας δει. Ήρθε την Τρίτη και τον άφησαν για λίγο. Ήρθε την Τετάρτη, περίμενε 10 ώρες και τελικά μας συνάντησε κατευθείαν στο αεροδρόμιο. Του είχαν κόψει μέχρι και το τηλέφωνο. Γιατί δεν κόβουν το τηλέφωνο του Ισραηλινού πρέσβη στην Ελλάδα.

Στο αεροδρόμιο του Τελ Αβιβ

Ο κ. Καμπάνι ξυλοκοπήθηκε και κακοποιήθηκε άγρια στο αεροδρόμιο. Περιγράφει σχετικά: «Μόλις φθάσαμε στο αεροδρόμιο και κατέβηκα από το λεωφορείο οι Ισραηλινοί άρχισαν να με σπρώχνουν συνέχεια. Ένας μου έβαλε τρικλοποδιά, έπεσα και άρχισε να με βρίζει. Τον έβρισα κι εγώ και τότε αστυνομικοί και στρατιώτες με έριξαν κάτω και άρχισαν να με κτυπούν παντού. Μου έσπασαν το δάκτυλο. Με κτυπούσαν συνέχεια στο κεφάλι και τον αυχένα. Με οδήγησαν στη φυλακή του αεροδρομίου. Ήρθε ο πρέσβης με τον δικηγόρο και όταν έφυγαν μας έβαλαν πάλι όλους μαζί στα κελιά. Μετά μας οδήγησαν με το λεωφορείο στο αεροσκάφος».

Στο αεροπλάνο

Στο ελληνικό αεροπλάνο επέβαιναν επίσης τρεις Γάλλοι και ένας Αμερικανός. Οι πρεσβείες τους στο Ισραήλ αδιαφόρησαν για τους πολίτες τους. Όπως και η πρεσβεία της Ιταλίας για έναν πολίτη της που δεν ανέβηκε στο ελληνικό αεροσκάφος και μάλλον -όπως λέει ο κ. Πισσίας- έφυγε με τούρκικο. «Χρειάσθηκε να παρέμβει ο δικός μας πρέσβης στο Ισραήλ στον Γάλλο πρέσβη στην Αθήνα για να ετοιμασθούν τα χαρτιά των Γάλλων και να ταξιδέψουν μαζί μας. Ο Γάλλος πρέσβης στο Ισραήλ αδιαφόρησε πλήρως, όπως και ο Αμερικανός πρέσβης. Είχαμε μαζί μας έναν Αμερικανό, τον Πολ Λαρούντι, που ξυλοκοπήθηκε άγρια και είναι διαβητικός, αλλά ο πρέσβης δεν ενδιαφέρθηκε καθόλου. Ο πρέσβης μας προσπαθούσε εναγωνίως να έρθει σε επαφή και με τον Ιταλό πρέσβη, αλλά δεν τα κατάφερε. Οπότε δεν μπορέσαμε να πάρουμε μαζί μας τον Ιταλό».

Στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας

Οι στιγμές μέχρι να ανοίξει τις πόρτες του το C-130 στις 3.30 τα ξημερώματα της Πέμπτης ήταν ιδιαίτερα συγκινητικές. Όλοι περίμεναν να δουν σε τι κατάσταση βρίσκονταν οι Έλληνες και αλλοδαποί ειρηνιστές, μετά από όσα είχαν ακουστεί. Κυρίαρχο το σύνθημα «Η αλληλεγγύη το όπλο των λαών. Πόλεμος στον πόλεμο των σιωνιστών». Χειροκροτήματα όταν άνοιξαν οι πόρτες του αεροσκάφους. Εκεί και ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Δρούτσας, στον οποίον συστήνει η σύζυγος του κ. Καμπάνι, Βασιλική Τσεκούρα -η οποία όπως όλοι οι συγγενείς δεν είχε καμία ενημέρωση για την τύχη του συζύγου της: «Να σηκώσουμε κι εμείς οι Έλληνες κάποια στιγμή ψηλά το κεφάλι»...

ΠΗΓΗ: http://cosmo.gr