'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Ποια πασίγνωστη τραγουδίστρια δέχτηκε πρόταση μισού εκ. ευρώ για να ποζάρει γυμνή στο "Playboy";!!!!!!

Μην μου πεις ότι το περίμενες για τη...

Cheryl Cole! Η διάσημη pop star, πρώην μέλος του συγκροτήματος "Girls Aloud", δέχτηκε πρόταση που ζύγιζε μισό εκ. ευρώ, ώστε να ποζάρει γυμνή στο περιοδικό "Playboy". Όμως, κάτι τέτοιο θα μείνει μόνο στη φαντασία μας, καθώς ένας πολύ κοντινός της φίλος είπε πως η Cheryl είναι πολύ ντροπαλή και δεν θα μπορούσε με τίποτα να κάνει κάτι τέτοιο, αν και το γεγονός ότι της έκαναν τη πρόταση τη κολακεύει. Κρίμα! Και θα ήταν "ωραίο" το εξώφυλλο! Εσείς τι λέτε;

ΠΗΓΗ:   http://katse-kala.blogspot.com

Κατάργηση της βάσης του ένα! Του Γιώργου Λακόπουλου

ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ, όπου υπάρχουν Πανεπιστήµια έχουν εφευρεθεί τρεις τρόποι εισαγωγής: ο σωστός, ο λανθασµένος και ο ελληνικός!

Ο τελευταίος ξεχωρίζει γιατί δεν είναι ακριβώς μέθοδος εισαγωγής στην κορυφαία εκπαιδευτική βαθµίδα. Περισσότερο φέρνει σε µηχανή παραγωγής ελληνικών πτυχίων που μοιάζουν πολύ µε τα ελληνικά πορτοκάλια: δεν τα θέλει κανείς. Χρόνο µε τον χρόνο η μέθοδος εξελίσσεται. Προς το καλό; Όχι. Προς το κακό;
Άρθρο του Γιώργου Λακόπουλου για την εφημερίδα «Τα Νέα», Πέμπτη 26/08/2010
Ούτε. Απλώς, προς το ελληνικότερο. Π.χ. εφέτος ετέθη σε εφαρµογή ένα νέο πειραµατικό πρόγραµµα: πτυχιούχος που είχε εισαχθεί σε σχολή έχοντας γράψει κάτω από ένα! (αριθµός: 1)... Αν το πρόγραµµα... αποτύχει, θα επεκταθεί µε στόχο να κατασκευαστεί στο µέλλον και πτυχιούχος που θα έχει πτυχίο χωρίς να έχει µπει καν στο Πανεπιστήµιο!
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ εδώ την πλάκα. Οι βάσεις εισαγωγής στην εγχώρια Τριτοβάθµια Εκπαίδευση έδειξαν πού οδηγούνται τα πράγµατα όταν λαµβάνονται πολιτικές αποφάσεις σε λάθος χρόνο, µε λάθος τρόπο και για λάθος λόγο. Να εξηγηθούµε: όλοι γνωρίζουν ότι η κατάργηση της «βάσης του δέκα» – από τις λίγες σοβαρές ρυθµίσεις της προηγούµενης κυβέρνησης – δεν έγινε µε εκπαιδευτικά κριτήρια. Ηταν µια ιδιάζουσα πολιτική απόφαση µε το επιχείρηµα ότι το είχε υποσχεθεί προεκλογικά το κυβερνών κόµµα. Λες και θα ήταν το µόνο που έχει υποσχεθεί και δεν είναι εφικτό να πραγµατοποιηθεί.
ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ την είδαµε επί της οθόνης. Υποψήφιοι που πρακτικά το µόνο που έκαναν ήταν να προσέλθουν στην εξεταστική αίθουσα και να γράψουν απλώς το όνοµά τους στην κόλλα – αλλιώς πώς θα τους έβρισκαν – θεωρούνται πλέον ακαδηµαϊκοί πολίτες. Ενδεχοµένως θα εγκατασταθούν στην έδρα της σχολής τους και θα... σπουδάζουν κάτι το οποίο ούτε γνωρίζουν, ούτε επεδίωξαν. Κάποια στιγµή θα βγουν στην αγορά εργασίας και θα απορούν γιατί δεν τους προτιµάει κανένας εργοδότης.
ΑΜ, το άλλο; Δεκάδες τµήµατα έµειναν άδεια, γιατί απλούστατα κανείς δεν συγκινείται µε το αντικείµενο των σπουδών που υπόσχονται. Πλην ίσως των καθηγητών που διορίστηκαν για να διδάξουν φοιτητές που δεν θα υπάρξουν!
Αν τώρα λάβουµε υπόψη ότι σε κάποιες σχολές οι βάσεις εκτινάχθηκαν αιφνιδίως και σε άλλες έπεσαν χωρίς αιτία, προκύπτει ότι το σύστηµα εισαγωγής λειτούργησε όπως ακριβώς έχει προγραµµατισθεί να είναι: λοταρία στην οποία ποντάρεις και κερδίζεις αυτό που δεν θέλεις!
ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ότι κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια. Θα κρατήσει κι άλλο; Ρωτήστε τη Διαµαντοπούλου. Επιασε τον ταύρο από τα κέρατα, σε αρκετές εκπαιδευτικές αρένες, τελευταία. Αν δεν τον πιάσει και στο «εξεταστικό» θα πάει στράφι ο συνολικός σχεδιασµός της και σταδιακά θα δηµιουργηθούν συνθήκες για τον επόµενο µεγάλο εθνικό στόχο: κατάργηση της βάσης του... ένα! Οπότε θα δικαιωθεί και ο ανώνυµος µαθητής όταν έγραφε στον τοίχο ενός Λυκείου το σύνθηµα που συµπεριέλαβε στο «Λεξικό του έξυπνου λόγου» του ο δηµοσιογράφος Πάσχος Μανδραβέλης: «Νε στι διµόσια εκπεδεφση- ωχι στιν ιδειοτικοπίηση».

ΠΗΓΗ:   http://tvxs.gr

Ξέσπασε καβγάς για τους 20 νέους συμβούλους στο Μαξίμου...

Στο φως της δημοσιότητας ήρθε απόφαση του Πρωθυπουργού που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 6 Αυγούστου, για έκτακτες προσλήψεις συμβούλων με σκοπό την ενίσχυση του πολιτικού του γραφείου.
Χαρακτηρίζοντας «άμεση»
την ανάγκη ενίσχυσης του πρωθυπουργικού γραφείου, ο κ. Παπανδρέου προέβη σε 20 έκτακτες προσλήψεις συμβούλων σχεδιασμού στρατηγικής, επικοινωνίας, οργάνωσης, διοίκησης κ.λπ., με το συνολικό κόστος της αμοιβής του για φέτος να ανέρχεται στα 212.000 ευρώ και για καθένα από τα...
 επόμενα χρόνια 642.000 ευρώ.
Με αφορμή τις εν λόγω προσλήψεις
, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, κατέθεσε ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό και τους υπουργούς Επικρατείας και Οικονομικών.
Όπως αναφέρει στο κείμενο
της ερώτησής του ο βουλευτής, «στη σχετική απόφαση πρόσληψης προσδιορίζονται όχι μόνον οι ιδιότητες των νέων αυτών συνεργατών (σύμβουλοι σχεδιασμού στρατηγικής, επικοινωνίας, οργάνωσης, διοίκησης κ.λπ.), αλλά και η αμοιβή τους, η οποία θα είναι συνολικώς για φέτος 212.000 ευρώ και για καθένα από τα επόμενα χρόνια 642.000 ευρώ».
Ο κ. Παπαδημούλης ζητεί
διευκρινίσεις σχετικά με τον ακριβή αριθμό των συμβούλων που απασχολούνται στο πρωθυπουργικό γραφείο, την επαγγελματική ιδιότητά τους, αλλά και τη δαπάνη της αμοιβής τους.
ΝΔ: Τελικά «λεφτά υπάρχουν»

«Τελικά "λεφτά υπάρχουν", όπως μας έλεγε προεκλογικά ο πρωθυπουργός. Όχι, βέβαια, για τον μισθωτό και τον συνταξιούχο, αλλά για να προσλαμβάνει ο κ. Παπανδρέου στρατιές συμβούλων στο προσωπικό του γραφείο, φορτώνοντας τον Έλληνα φορολογούμενο, από χρόνο σε χρόνο, με έξοδα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ», παρατήρησε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος και κατέληξε λέγοντας: «Ο κάθε πολίτης μπορεί πλέον να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα».
ΛΑΟΣ: Δημιουργία παρακυβέρνησης στο Μαξίμου

«Είδε και απόειδε ο κ.Παπανδρέου ότι δεν μπορούν οι υπουργοί του να τα βγάλουν πέρα και δημιουργεί παρακυβέρνηση στου Μαξίμου με τους 20 συμβούλους», σχολίασε, εκ μέρους του ΛΑΟΣ, ο Κωστής Αϊβαλιώτης.
«Του θυμίζουμε τη λαϊκή ρήση: “όπου λαλούν πολλοί κοκόροι αργεί να ξημερώσει”», συμπλήρωσε και κατέληξε: «Και η Ελλάδα είναι βαθιά νυχτωμένη με την κυβέρνησή του…».
Τι απαντά η κυβέρνηση

Είναι επιβεβλημένο «σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση της χώρας, το Γραφείο του Πρωθυπουργού να είναι άρτια στελεχωμένο, προκειμένου και να προσλαμβάνει την ελληνική και τη διεθνή πραγματικότητα και να βρίσκονται λύσεις με τον πιο οικονομικό τρόπο», δήλωσε είπε από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Επεσήμανε ακόμη ότι γίνεται με πλήρη διαφάνεια, ότι έχουν ήδη δημοσιευθεί ο αριθμός και οι ειδικότητες αυτών των συμβούλων και πως όλες οι αποφάσεις θα δοθούν στη δημοσιότητα και θα αναρτηθούν στο διαδίκτυο.
Ερωτηθείς εάν η πρόσληψη συμβούλων συνδέεται με τις «δομικές» αλλαγές που έχουν προαναγγελθεί, ο κ. Πεταλωτής είπε ότι είναι κάτι ευρύτερο, σημειώνοντας ότι το έργο των υπουργών -το οποίο εξήρε - είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο και δεν έχει να κάνει με τους συμβούλους του πρωθυπουργού. Υπενθύμισε τέλος ότι στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν γίνει ήδη περικοπές δαπανών και ότι η κυβέρνηση είναι μακριά από τη λογική των «ημέτερων».


(Πηγή http://www.naftemporiki.gr/)
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://press-gr.blogspot.com

Κανένας λαμπερός προσκεκλημένος ...ούτε καν οι "γαλαζοαίματοι" εκτός από το συγγενολόι τους !!!!

Φιάσκο και απάτη των ελληνικών μίντια ...και των εγκάθετων του μοναρχισμού στην Ελλάδα, τ ο "βασιλικός γάμος" του γιου του "Άνακτα" στις Σπέτσες! Aπο τον Έλτον Τζον ...τον Μπράντ Πιτ , τον Αμπράμοβιτς , τον πρίγκιπα του Μονακό και τον Κάρολο της Αγγλίας που εμφάνιζαν ως προσκεκλημένους, δεν πάτησε κανένας ...
Κάτι "κοπρόσκυλα" από το συγγενολόι τους που τους ταΐζαμε και αυτούς μέχρι το 1968 εμφανίστηκαν!

Όμως το ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΠΑΡΑΜΈΝΕΙ! Το κράτος γιατί επέτρεψε αυτό το πανηγύρι ...και γιατί πλήρωσε για την προβολή των τέως που μάλιστα φέρεται να έχει πουλήσει τηλεοπτικά δικαιώματα από τον γάμο...σε κανάλια να τσεπώσει κανένα ευρώ ! 

Μουντομπάσκετ 2010-Η Χάρις Αλεξίου στην τελετή έναρξης!!!!!

Η φωνή της Χάρις Αλεξίου θα «ντύσει» μεταξύ άλλων σπουδαίων ονομάτων, όπως αυτό του Ιταλού τενόρου Αλεσάντρο Σαφίνα, την... τελετή έναρξης του Μουντομπάσκετ της Τουρκίας, που θα πραγματοποιηθεί αύριο το βράδυ στη «Σινάν Ερντέμ Ντομ Αρίνα» στην Κωνσταντινούπολη και θα μεταδοθεί σε 172 χώρες. 

Επίσης, δερβίσηδες, παραδοσιακούς χορούς και γνωστούς τραγουδιστές της γειτονικής χώρας θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι βρεθούν στην τελετή.

Την Τελετή Έναρξης θα κλείσει το τραγούδι του Παγκόσμιου Πρωτθλήματος, που θα τραγουδήσουν 300 παιδιά από 110 χώρες. 


ΠΗΓΗ:   http://sarotiko.blogspot.com

Βάσεις 2010: Σπουδές για δουλειά και κοντά στο σπίτι!

Σπουδές για δουλειά και κοντά στο σπίτι επέλεξαν οι φετινοί υποψήφιοι για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. 

Σχολές τεχνολογικής και θετικής κατεύθυνσης που υπόσχονται γρήγορη εύρεση εργασίας ή προσφέρουν πολλές επαγγελματικές διεξόδους, καθώς και σχολές σωμάτων ασφαλείας που οδηγούν εγγυημένα στην… αγκαλιά του Δημοσίου ήταν αυτές που βρέθηκαν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Παράλληλα, η οικονομική κρίση ώθησε σε άνοδο τμήματα των μεγάλων πόλεων όπου συγκεντρώνεται ο κύριος όγκος των υποψηφίων.

Η βελτίωση των μέσων βαθμολογιών, η μείωση του αριθμού των αριστούχων και η κατάργηση της βάσης του δέκα έκαναν άνω-κάτω τις φετινές βάσεις εισαγωγής στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ που ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας. Σε αντίθεση με τις προβλέψεις για γενική πτώση των βάσεων, διακόσια εννιά τμήματα ΑΕΙ κινήθηκαν ανοδικά και μόλις εκατόν είκοσι πτωτικά (συμπεριλαμβανομένων των ειδικών κατηγοριών). Τη μεγαλύτερη αύξηση κατέγραψαν τμήματα χαμηλής και μέσης βαθμολογίας, και ιδιαίτερα οι φιλολογίες και τμήματα φυσικής, χημείας, βιολογίας και μαθηματικών. Παράλληλα, έντονα ανοδικά κινήθηκαν οι σχολές υπαξιωματικών στρατού και η Σχολή Αστυφυλάκων.

Στον αντίποδα, μεγαλύτερη ή μικρότερη πτώση βρέθηκαν να έχουν τα παιδαγωγικά τμήματα (εξαιτίας των περιορισμών στις προσλήψεις εκπαιδευτικών), οι ιταλικές και ισπανικές φιλολογίες, οι σχολές ιερατικών σπουδών και οι ακαδημίες εμπορικού ναυτικού. Μικρή κάμψη σημείωσαν οι αρχιτεκτονικές, πολυτεχνικές και οδοντιατρικές σχολές, οι νομικές παρέμειναν σταθερές, ενώ οι ιατρικές διατήρησαν τον τίτλο των σχολών με την υψηλότερη βαθμολογία, με μικρές αυξομειώσεις.

Σε ό,τι αφορά τα ΤΕΙ, εκατόν δεκατρία τμήματα κινήθηκαν ανοδικά και εκατό πτωτικά. Ξεχώρισαν τμήματα με καλές επαγγελματικές προοπτικές, όπως Συντήήρησης Αρχαιοτήτων, Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής, Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής, Μηχανολογίας, Φυσικοθεραπείας και Νοσηλευτικής.

Από την άλλη, η κατάργηση της βάσης του δέκα «βύθισε» κατά πολλές χιλιάδες μόρια δεκάδες τμήματα ΤΕΙ της περιφέρειας με αντικείμενο την αγροτική ή ζωική παραγωγή, τον τουρισμό, τις ιχθυοκαλλιέργειες κ.ά. Χαρακτηριστικό είναι ότι σε πενήντα πέντε τμήματα ΤΕΙ η πτώση ξεπέρασε τα 3.000 μόρια, ενώ σε σαράντα ο πήχης διαμορφώθηκε κάτω από τα 5.000 μόρια! Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι, ειδικά στα ΤΕΙ, οι υποψήφιοι διάλεξαν τμήματα κοντά στο σπίτι τους προκειμένου να αποφύγουν τα έξοδα της φοιτητικής μετανάστευσης. Από τα τριάντα δύο τμήματα του ΤΕΙ Αθήνας, πτώση σημείωσε μόνο ένα, ενώ ανοδικά κινήθηκαν σχεδόν όλα τα τμήματα του κοντινού στην πρωτεύουσα ΤΕΙ Χαλκίδας!

Γενικότερα, η έλλειψη βαθμολογικού ορίου αύξησε εντυπωσιακά τον αριθμό των υποψηφίων που υπέβαλαν μηχανογραφικό, από 92.426 πέρυσι σε 106.189 φέτος. Αυτό είχε αποτέλεσμα ο αριθμός των εισακτέων να εκτοξευτεί σε 84.368, έναντι μόλις 68.794 το 2009. Ωστόσο, ούτε φέτος έλειψε το φαινόμενο των κενών θέσεων, που διαμορφώθηκαν σε 4.108 (3.231 σε ΤΕΙ και 877 σε ΑΕΙ), έναντι 20.390 πέρυσι. Με λίγα λόγια, υπάρχουν τμήματα πανεπιστημίων και ΤΕΙ που δεν συγκεντρώνουν την προτίμηση ούτε των υποψηφίων που παραδίδουν λευκή κόλλα στις εξετάσεις! Οι εγγραφές των επιτυχόντων στα πανεπιστήμια, στα ΤΕΙ, στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες και στην ΑΣΠΑΙΤΕ θα πραγματοποιηθούν από τις 13 μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου 2010.


ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΜΕ ΒΑΘΜΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 1!
Μέχρι και πέρυσι η πολυσυζητημένη βάση του δέκα απαγόρευε την εισαγωγή υποψηφίων με βαθμολογίες που προσέγγιζαν το μηδέν, αλλά δημιουργούσε χιλιάδες κενές θέσεις εισακτέων, ειδικά σε ΤΕΙ της περιφέρειας. Φέτος η έλλειψη βαθμολογικού ορίου επέτρεψε την εισαγωγή πολύ περισσότερων σπουδαστών, αλλά με πάρα πολύ χαμηλές βαθμολογίες. Το πιο ακραίο παράδειγμα είναι το τμήμα Γεωτεχνολογίας και Περιβάλλοντος TEI Δυτικής Μακεδονίας (Κοζάνη), όπου η βάση διαμορφώθηκε στα 868 μόρια, τα οποία αντιστοιχούν σε μέσο όρο βαθμολογίας κάτω από τη μονάδα! Αντίστοιχη εικόνα διαμορφώθηκε και αλλού, όπως στα τμήματα Βιομηχανικού Σχεδιασμού και Εμπορίας Αγροτικών Προϊόντων του ίδιου ΤΕΙ, με βάση τα 975 και τα 1000 μόρια αντίστοιχα, και στο τμήματα Ιχθυοκομίας και Ζωικής Παραγωγής του ΤΕΙ Ηπείρου (Ηγουμενίτσα), όπου η βάση διαμορφώθηκε αντίστοιχα στα 1164 και στα 1374 μόρια.


ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ

Αλλαγές σε όλα τα επίπεδα ανακοίνωσαν η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου και ο υφυπουργός Γιάννης Πανάρετος, με αφορμή τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων των πανελλαδικών. Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν χθες, ξεκαθάρισαν ότι από τη χρονιά 2013-2014 θα εφαρμοστεί νέο σύστημα πρόσβασης, ενώ έκαναν λόγο και για διορθωτικές παρεμβάσεις στο σημερινό σύστημα, με στόχο τον περιορισμό τόσο του αριθμού των εμπλεκομένων στις εξετάσεις όσο και της χρονικής τους διάρκειας.

Αναφερόμενη στις σχολές των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ με τις πάρα πολύ χαμηλές βάσεις εισαγωγής και τις κενές θέσεις εισακτέων, η κυρία Διαμαντοπούλου τόνισε ότι στην πράξη διαμορφώνονται συνθήκες ελεύθερης πρόσβασης. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου υποστήριξε ότι πρέπει να είναι οι ίδιες οι σχολές που θα κρίνουν ποιος μπορεί να σπουδάσει σε αυτές και, ουσιαστικά, προανήγγειλαν ελεύθερη πρόσβαση στις σχολές χαμηλής ζήτησης. Από την άλλη, είναι βέβαιο ότι κάποιες από αυτές τις σχολές θα αλλάξουν γνωστικό αντικείμενο, θα απορροφηθούν ή θα βάλουν οριστικά «λουκέτο», στα πλαίσια συνολικής αναδιάρθρωσης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Εμειναν στο σπίτι (λόγω του Internet) για πανηγυρισμούς και απογοητεύσεις
Τέρμα οι εικόνες με τους υποψηφίους για τα ΑΕΙ που συνωστίζονταν μπροστά από τις λίστες των επιτυχόντων στα λύκεια, με κάποιους να πανηγυρίζουν, γιατί είδαν το όνομά τους στην πολυπόθητη λίστα και κάποιους άλλους να δακρύζουν, γιατί απέτυχαν... Κι αυτό γιατί στη συντριπτική τους πλειονότητα οι υποψήφιοι των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων προτίμησαν να μείνουν στη δροσιά του κλιματιστικού τους και να πληροφορηθούν τα αποτελέσματα από την ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας, καθώς και από τα ΚΕΠ καλώντας τον αριθμό 1500.

Στους διαδρόμους του σχολικού συγκροτήματος της Γκράβας, εκεί όπου άλλες χρονιές οι μαθητές συνωστίζονταν μπροστά από τις τοιχοκολλημένες λίστες με τα ονόματα των επιτυχόντων, χθες δεν κυκλοφορούσε ψυχή, αφού φέτος οι περισσότεροι μαθητές προτίμησαν να ενημερωθούν από το σπίτι τους χρησιμοποιώντας τις νέες τεχνολογίες! Η Βάλια Ντούσκα ήταν από τους λίγους μαθητές που πέρασαν χθες την πύλη του σχολικού συγκροτήματος στα Πατήσια.

Οπως είπε η 18χρονη μαθήτρια, δέχτηκε τα αποτελέσματα των εξετάσεων με ανάμικτα συναισθήματα. Με χαρά, γιατί, όπως εξήγησε, πέρασε σε μία από τις σχολές που είχε δηλώσει στο μηχανογραφικό δελτίο και λύπη, γιατί για μόλις τριάντα μόρια δεν κατάφερε να πιάσει τη σχολή της πρώτης προτίμησής της. «Πέρασα στο τμήμα Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πάντειου Πανεπιστημίου, αλλά θα προτιμούσα να περάσω στην ΑΣΟΕ ή σε κάποια σχολή ναυτιλιακών σπουδών» δήλωσε στην «Espresso».

Ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα δήλωσε, αντίθετα, η Μαρία Μαρκόγιαννη, η οποία πέρασε στο Παιδαγωγικό του Πανεπιστημίου Αλεξανδρούπολης. Παρ’ όλα αυτά, όπως τόνισε αμέσως μετά, δεν ξέρει αν σε λίγους μήνες από σήμερα θα παρακολουθεί τα μαθήματα από το αμφιθέατρο του τμήματος ή θα ξεκινήσει προετοιμασία για να ξαναδώσει εξετάσεις. «Σε γενικές γραμμές είμαι χαρούμενη με το αποτέλεσμα, αλλά θα πρέπει να συζητήσω και με τους γονείς μου, γιατί το κόστος σε περίπτωση που φύγω θα είναι μεγάλο» εξήγησε και συμπλήρωσε πως προτίμησε να δηλώσει σχολές με γρήγορη επαγγελματική αποκατάσταση.

Τη μειωμένη προσέλευση των παιδιών στα λύκεια επισήμανε και η μαθηματικός Μαρία Σκουτέλη: «Φέτος η προσέλευση των υποψηφίων στα σχολεία ήταν μικρή. Τα περισσότερα παιδιά ενημερώθηκαν για τα αποτελέσματα μέσω Ιντερνετ ή τηλεφωνικώς» τόνισε και κατέληξε: «Σε σχέση με πέρσι οι επιτυχόντες είναι περισσότεροι. Σημαντικό ρόλο έπαιξε και το ότι καταργήθηκε η βάση του “10”. Επίσης φέτος πολλοί υποψήφιοι επέλεξαν σχολές που βρίσκονται κοντά στον τόπο κατοικίας τους. Εικάζουμε ότι πολλοί από όσους πέρασαν σε ΤΕΙ στην επαρχία θα ξαναδώσουν».


ΠΗΓΗ:   espressonews.gr

Κέρδισαν μία ακόμη «μάχη» οι πυροσβέστες της Ηπείρου !!!

Μία ακόμη επιτυχία προσθέτει στο πλούσιο ενεργητικό της η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ηπείρου που κατάφερε να κατασβέσει πυρκαγιά που έφτασε σε ελληνικό έδαφος και ειδικότερα στο Αργυροχώρι Δελβινακίου το απόγευμα της Τρίτης, από την γειτονική Αλβανία. 

Κέρδισαν μία ακόμη «μάχη» οι πυροσβέστες της Ηπείρου
Υπό πλήρη έλεγχο η μεγάλη πυρκαγιά που ξεκίνησε από το αλβανικό έδαφος και έφτασε στο Αργυροχώρι Δελβινακίου καίγοντας 80 στρέμματα χορτολιβαδικής και δασικής έκτασης

Μία ακόμη επιτυχία προσθέτει στο πλούσιο ενεργητικό της η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ηπείρου που κατάφερε να κατασβέσει πυρκαγιά που έφτασε σε ελληνικό έδαφος και ειδικότερα στο Αργυροχώρι Δελβινακίου το απόγευμα της Τρίτης, από την γειτονική Αλβανία.
Η συγκεκριμένη πυρκαγιά ξέσπασε πριν περίπου τρεις ημέρες στο αλβανικό έδαφος, χωρίς όμως οι εκεί πυροσβεστικές δυνάμεις να μπορέσουν να την περιορίσουν. Η αλλαγή του καιρού είχε σαν αποτέλεσμα η πυρκαγιά να περάσει και στην ελληνική πλευρά, καίγοντας συνολικά 80 στρέμματα, εκ των οποίων μόλις 20 με 30 σε δασικό τμήμα.
Στην προσπάθεια συνέδραμαν τέσσερα Καναντέρ και το ελικόπτερο Έρικσον, ενώ στο σημείο βρισκόταν 22 πυροσβέστες με 11 οχήματα. Μάλιστα, το ελικόπτερο Έρικσον πραγματοποίησε ρίψεις νερού και στο χωριό Ραντάτ μέσα στην Αλβανία, που απειλούνταν από τις φλόγες.
Σύμφωνα με τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου Χρήστο Σταυρόπουλο, η πρόσβαση ήταν δύσκολη για τα οχήματα στο σημείο της πυρκαγιάς, ενώ προβλήματα αντιμετώπισαν και τα πεζοπόρα τμήματα, καθώς λίγο πριν ξεκινήσουν την πορεία ακούστηκαν εκρήξεις, πιθανότατα από ξεχασμένα βλήματα του πολέμου.
Παρ’ όλα αυτά η επιχείρηση κρίνεται επιτυχημένη, αποδεικνύοντας την ετοιμότητα και τον σχεδιασμό της ελληνικής πλευράς στην κατάσβεση των πυρκαγιών. Το τελευταίο αυτό περιστατικό αποδεικνύει όμως πως και φέτος το καλοκαίρι ο  μεγαλύτερος κίνδυνος για την Ήπειρο, είναι οι «εισαγόμενες» πυρκαγιές από την γειτονική Αλβανία.
Όπως σημείωσε ο κ. Σταυρόπουλος, η αδυναμία και σε ορισμένες περιπτώσεις και η απουσία ενδιαφέροντος από την αλβανική πλευρά να θέσει υπό έλεγχο πυρκαγιές που εκδηλώνονται στα όρια της γειτονικής χώρας, αυξάνει τον κίνδυνο και για την ελληνική πλευρά, που βρίσκεται σε συνεχή ετοιμότητα. 
Είναι χαρακτηριστικό πως οχήματα περιπολούν συνεχώς την ελληνοαλβανική μεθόριο και παρακολουθούν πυρκαγιές που βρίσκονται στην αλβανική πλευρά για την αποφυγή της «εισαγωγής» τους στη χώρα.
Σημαντικός είναι και ο σχεδιασμός που υπάρχει για την έγκαιρη επέμβαση σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, όπως τόνισε ο κ. Σταυρόπουλος. Οι πυροσβεστικές υπηρεσίες γνωρίζουν όλα τα μονοπάτια που οδηγούν στην Αλβανία με στόχο την γρήγορη επέμβαση και παρακολουθούν από κοντά την κατάσταση.
Αυτά κρίνονται ιδιαίτερα σημαντικά, ειδικά μετά την ανησυχία που εξέφρασε ο κ. Σταυρόπουλος για τη συνέχιση αυτών των φαινομένων και το επόμενο διάστημα. «Οι Αλβανοί δεν έχουν τη δυνατότητα και τα μέσα, και προφανώς ενδιαφέρον να βοηθήσουν. Μόνο όταν πλησιάζει στα χωριά τους μας φωνάζουν για βοήθεια», σημείωσε χαρακτηριστικά.

ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΛΑΖΟΥ
ΠΗΓΗ:   http://www.anex.gr

Ηλεκτρονικές συνταγές γιατρού!!!

Πως θα συνταγογραφούνται φάρμακα και εξετάσεις με το νέο ηλεκτρονικό σύστημα, που έχει τη δυνατότητα διασταύρωσης στοιχείων. Θα ελέγχονται οι προτιμήσεις σε φάρμακα και φαρμακεία, καθώς και η χορήγηση σε κάθε ασθενή.

Το ποσό του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ αναμένεται να εξοικονομήσουν τα ασφαλιστικά ταμεία της χώρας, από τον περιορισμό της ανεξέλεγκτης και εικονικής συνταγογράφησης, με το νέο νομοσχέδιο για την ηλεκτρονική καταχώριση και εκτέλεση συνταγών που παρουσίασε χτες ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος.
Το νομοσχέδιο προβλέπει ότι οι συνταγές θα καταχωρούνται από τους γιατρούς ηλεκτρονικά, θα εκτελούνται επίσης ηλεκτρονικά από τους φαρμακοποιούς και θα εκκαθαρίζονται ηλεκτρονικά, από τους ασφαλιστικούς φορείς. Πρόκειται για ένα σύστημα που εφαρμόζεται σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και στις ΗΠΑ και έχει αποφέρει έσοδα εκατομμυρίων δολαρίων στα αντίστοιχα, ασφαλιστικά ταμεία.
Το έργο υλοποιείται από την Κοινωνία της Πληροφορίας και αναμένεται η εξ’ ολοκλήρου χρηματοδότησή του από το ΕΣΠΑ. Πιλοτικά στη χώρα μας θα εφαρμοστεί τον ερχόμενο Οκτώβριο από τον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών και το κόστος του υπολογίζεται ήδη σε 800.000 ευρώ.
Η ηλεκτρονική συνταγογράφηση στην πράξη
Πρόκειται για μια εφαρμογή στο διαδίκτυο και ο εξοπλισμός που απαιτείται είναι ένα κομπιούτερ από τη μεριά του γιατρού και μία σύνδεση στο internet.
Ο γιατρός μπαίνει στο σύστημα, δίνει τον κωδικό του και αρχίζει να γράφει τη συνταγή. Βάζοντας στη θέση του ΑΜΚΑ τον ΑΜΚΑ του ασθενούς, αυτόματα βγαίνουν τα υπόλοιπα στοιχεία του ασθενούς που αφορούν στη διεύθυνση, στον αριθμό μητρώου του, στο Ταμείο που είναι ασφαλισμένος και σε μια σειρά άλλα στοιχεία, στα οποία θα πρέπει ο γιατρός να κάνει έναν μικρό έλεγχο αν πράγματι ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
Αμέσως μετά, ο γιατρός έχει τη δυνατότητα να γράψει τη διάγνωση του νοσήματος και εδώ υπάρχουν δυο τρόποι. Είτε χρησιμοποιώντας τη διεθνή κωδικοποίηση ICD-10, είτε με ελεύθερη διάγνωση. Αμέσως μετά διαλέγει τα φάρμακα που αρμόζουν στην περίπτωση του ασθενούς.
Αξίζει να σημειωθεί πως υπάρχει ειδική πρόβλεψη αν τα φάρμακα βρίσκονται εντός της λίστας που υπάρχει στο συγκεκριμένο φορέα κοινωνικής ασφάλισης και επίσης, υπάρχει και η δυνατότητα να ελέγξει οποιαδήποτε άλλα στοιχεία του φαρμάκου, να δει για παράδειγμα μέχρι και αν υπάρχει κάποιο άλλο βιοϊσοδύναμο φάρμακο φτηνότερο και σε περίπτωση που η πολιτεία θέλει να δώσει κάποια κίνητρα για τη συνταγογράφηση φθηνότερων γενοσήμων, να μπορεί να το επιλέξει.
Τέλος, επιβεβαιώνει τη συνταγή. Ο ασθενής στη συνέχεια, παίρνει την εκτυπωμένη συνταγή και με αυτή πηγαίνει στο φαρμακείο, όπου ο φαρμακοποιός εκτελεί τη συνταγή και την καταχωρεί στη βάση δεδομένων.
Διασταυρώσεις στοιχείων
Στην πρώτη φάση μάλιστα το πρόγραμμα αφορά την ηλεκτρονική καταχώρηση και εκτέλεση συνταγών φαρμάκων, ενώ στη δεύτερη φάση θα αφορά το σύνολο των ιατρικών πράξεων και των νοσηλίων.
Σύμφωνα με τη γενική γραμματέα του υπουργείου Εργασίας Αθηνά Δρέττα, "το σύστημα έχει τη δυνατότητα να κάνει διασταυρώσεις που θα μας δείχνουν προτιμήσεις γιατρών σε συγκεκριμένα σκευάσματα και άρα εξαρτήσεις από συγκεκριμένες φαρμακευτικές εταιρείες".
Και συνέχισε: "Έχει επίσης τη δυνατότητα να κάνει διασταυρώσεις των νοσημάτων με τα συγκεκριμένα φάρμακα που δίνονται από το γιατρό και άρα να δει αν υπάρχει ζήτηση, επίσης προτιμήσεις και σχέσεις γιατρών με συγκεκριμένα φαρμακεία και μια σειρά άλλα σενάρια".
Σημειώνεται πως η φαρμακευτική δαπάνη των ασφαλιστικών ταμείων ανήλθε σε 5 δισεκατομμύρια ευρώ το 2009, ποσό που αντιστοιχεί στο 40% της ετήσιας κρατικής επιχορήγησης προς τα Ταμεία.
Το ύψος της δαπάνης οφείλεται σε πολλούς παράγοντες. Ενδεικτικά αναφέρονται η κατευθυνόμενη, η προκλητική, η παράνομη συνταγογράφηση, η εικονική χρήση συνταγών ή η χρήση τους για άλλους σκοπούς. Το μερίδιο των παραπάνω στη δαπάνη ισοδυναμεί με το 20-25% του συνόλου της.
Παράλληλα, ο κ. Λοβέρδος έθεσε ως επόμενο στόχο του υπουργείου τη δημιουργία ενιαίου μητρώου συνταξιούχων και την έναρξη διαδικασιών για απογραφή όλων όσων λαμβάνουν σύνταξη.

ΠΗΓΗ:   http://news247.gr

“8 στους 10 Έλληνες θέλουν αυστηρά οικονομικά μέτρα”!!!!

Υπέρ της άμεσης επιβολής αυστηρών μέτρων για τη μείωση του ελλείμματος και του χρέους, τάσσεται το 80% των Ελλήνων, όπως αποκάλυψε έρευνα της Eurostat, γνωστή και ως ευρωβαρόμετρο. 

Μάλιστα, το 84% των Ελλήνων πιστεύει ότι οι χώρες πρέπει να συντονιστούν ως προς τις οικονομικές πολιτικές τους, προκειμένου να φύγουμε από την οικονομική κρίση, ενώ θέλει μια αυστηρότερη ευρωπαϊκή οικονομική διακυβέρνηση!

68% των Ελλήνων από την άλλη, θεωρεί ότι τα μέτρα και οι μεταρρυθμίσεις που γίνονται στη χώρα μας θα βοηθήσουν τις επόμενες γενιές, έστω κι να θυσιάζονται οι σημερινές.

Παρ' όλα αυτά, δεν φαίνονται να εμπιστεύονται ούτε ευρωπαίους ούτε εγχώριους ηγέτες, αφού μόλις το 42% των ερωτηθέντων δηλώνει εμπιστοσύνη στην ΕΕ , ενώ ένα αποκαρδιωτικό 25% εμπιστεύεται την εθνική κυβέρνηση.  

ΠΗΓΗ:   http://cosmo.gr

Αποστάσεις Κυριάκου από Ντόρα !!!

«Στην οικογένεια τα συζητάμε όλα, αυτό δε σημαίνει ότι συμφωνούμε», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όταν κλήθηκε να σχολιάσει τις επιλογές της Ντόρας, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ 100,3.

Νωρίτερα, κράτησε αποστάσεις και από τη γαλάζια μάχη για την Περιφέρεια Κρήτης, ανάμεσα στον Γιάννη Πλακιωτάκη και τον Χρήστο Μαρκογιαννάκη.

Τόνισε ωστόσο, ότι ο περιφερειάρχης στην Κρήτη πρέπει να είναι άξιος και ισχυρός και κάλεσε τους ψηφοφόρους να διαβάσουν τα βιογραφικά των υποψηφίων και να επιλέξουν.

Υποστήριξε μάλιστα ότι αυτό, δηλαδή η επιλογή άξιων και ισχυρών, είναι η αρχή του για κάθε επιλογή υποψηφίων σε εκλογές, ενώ τάχθηκε κατά της οικογενειοκρατίας, λέγοντας ότι αυτοί που προέρχονται από πολιτικά τζάκια θα πρέπει να πρωτοστατούν στην είσοδο νέων στην πολιτική! 

ΠΗΓΗ:   http://www.star.gr

Γ. Κουτρουμάνης: Στον Εισαγγελέα όσοι έπαιρναν συντάξεις - μαϊμού

Δεν υπάρχουν νέα μέτρα για το Ασφαλιστικό, ούτε θέμα αλλαγής της κυρίας σύνταξης, διαβεβαίωσε μιλώντας στη ΝΕΤ 105,8 ο υφ. Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης. Για τις επικουρικές τόνισε, θα γίνουν αναλογιστικές μελέτες και ανέφερε ότι έχουν, έως τώρα, αποκαλυφθεί 320 περιπτώσεις συντάξεων-μαϊμού, οι οποίες καταβάλλονταν σε άτομα που έχουν αποβιώσει. Η απάτη αυτή επιβαρύνει τα ταμεία με 250.000 Ευρώ το μήνα, πρόσθεσε ο υφυπουργός ενώ η σχετική έρευνα συνεχίζεται καθώς είναι πάνω από 1.000 οι περιπτώσεις που θα ελεγχθούν. Το σύνολο των στοιχείων θα αποσταλεί στον Εισαγγελέα.


Υπάρχει κανένας εισαγγελέας για την απάτη και την σπατάλη χρημάτων των φορολογούμενων;

Ιδού η διεθνή προβολή των Σπετσών ...κ Δημαρχε!

 Οι χαβαλεδιαρηδες τουρίστες γύρισαν στις παραλίες ...Τα φανταστικά λίαρ τζετ και τα κότερα του Αμπράμοβιτς ...του Mπράντ Πιτ  της Τζολί (αυτοί αγνοούν και ποιοι είναι ο μούφας πρίγκιπας και η Τατιάνα κόρη κάποιου γυρολόγου)  του Πρίγκιπα του Μονακό ...κλπ δεν ήρθαν και δεν έγυγαν ποτέ!
Χάθηκαν οι κάμερες του CNN , κάηκαν τα φιλμ των παπαράτσι και δεν πήγε ούτε μονόστηλο στα διεθνή μίντια! Και...
ξέμειναν αυτά τα κιτσάτα πιάτα στις προθήκες κάποιων καταστημάτων...
Και ρωτάμε εμείς υπάρχει κανένας εισαγγελέας για την απάτη και την σπατάλη χρημάτων των φορολογούμενων ! 

 

Από το "Παπατζήδες"
ΦΩΤΟ http://www.newsit.gr/

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com

Επεισοδιακή σύλληψη μετά από τροχαίο με εγκατάλειψη

Περιπετειώδη σύλληψη είχαμε πριν από λίγο στη Λαμία από την ομάδα ΔΙΑΣ ενός ατόμου, μετά από τροχαίο, με τραυματισμό και εγκατάλειψη.

Το LamiaReport βρέθηκε στον τόπο του συμβάντος και σας μεταφέρει το τι ακριβώς έγινε, όπως μας τα μετέφεραν αυτόπτες μάρτυρες.

Στη διασταύρωση των οδών Παπαποστόλου και Στουρνάρα, (στον Κωτσόβολο) μια ηλικιωμένη κυρία διασχίζει το οδόστρωμα. Ένα μηχανάκι "γουρούνα", την παρασύρει και την τραυματίζει.
Ενώ η ηλικιωμένη γυναίκα σφαδάζει από τους πόνους στην άσφαλτο και οι έντρομοι περαστικοί τρέχουν να τη βοηθήσουν, ο οδηγός της γουρούνας προσπαθεί να επαναφέρει το όχημα που έχει τουμπάρει και στη συνέχεια διαφεύγει.

Την ίδια ώρα έχουν φτάσει στο σημείο άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ, τον καταδιώκουν και τον συλλαμβάνουν λίγα μέτρα παρακάτω.
Η σύλληψη είναι επεισοδιακή, αφού ο οδηγός αντιστέκεται και προσπαθεί παλεύοντας με τους αστυνομικούς να διαφύγει, χωρίς τη γουρούνα αυτή τη φορά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του LamiaReport ο δράστης είναι κάτοικος Λαμίας, 60 ετών, ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ και η γουρούνα δεν έφερε πινακίδες.

Ο δράστης μαζί με τη γουρούνα μεταφέρθηκαν στο αστυνομικό τμήμα, ενώ η άτυχη γυναίκα διακομίσθηκε με το ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Λαμίας.

Δείτε φωτογραφίες απ' το συμβάν:


















ΠΗΓΗ:   http://www.lamiareport.gr

Ρύθμιση για τα αναπηρικά

Στην αντεπίθεση πέρασε το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, με αφορμή ανακοίνωση της Γραμματείας «Πολιτών με αναπηρία» της Ν.Δ., περί διακοπής της ελεύθερης διέλευσης στα διόδια των Ι.Χ. των ατόμων με αναπηρία.

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο υπενθυμίζει ότι δεν υπάρχει θεσμοθετημένη απαλλαγή των τελών διοδίων για τα αναπηρικά αυτοκίνητα, γιατί, όπως αναφέρει, δυστυχώς, οι Συμβάσεις Παραχώρησης που υπέγραψε και κύρωσε με νόμο στη Βουλή το 2007 η κυβέρνηση της ΝΔ, δεν το προέβλεπαν.Παρόλα αυτά, οι εταιρίες Έργων Παραχώρησης ανταποκρίθηκαν στο αίτημα της Κυβέρνησης και επιτρέπουν την ελεύθερη διέλευση των ατόμων με αναπηρία, κατά κανόνα από όλους τους σταθμούς διοδίων ευθύνης τους.

Το υπουργείο παραδέχεται, ωστόσο, ότι παρουσιάστηκαν πρόσφατα, μεμονωμένα περιστατικά στο τμήμα του αυτοκινητόδρομου της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας, από παρανόηση της παραπάνω δέσμευσης και απαιτήθηκε η καταβολή τελών διοδίων σε ορισμένα οχήματα. Μετά από σχετική επισήμανση δεν θα επαναληφθούν παρόμοια φαινόμενα, ενώ το υπουργείο θα προωθήσει ρύθμιση και για την οριστική επίλυση του προβλήματος. 


ΛΗΣΤΕΨΑΝ ΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΤΟ ΠΥΡΓΟ...ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ !!!

Η τέταρτη συνεχόμενη ένοπλη ληστεία από τις αρχές του 2010 σημειώθηκε σήμερα το πρωί στο υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας Βάρδας Ηλείας.

Οι άγνωστοι δράστες με την απειλή των όπλων και τρέμοντας … άρπαξαν από τα ταμεία 10.960 ευρώ και εξαφανίστηκαν με μια μηχανή μεγάλου κυβισμού πριν προλάβουν οι τοπικές αστυνομικές αρχές να αντιδράσουν.
Οι συνεχείς ληστείες και οι προτιμήσεις των κακοποιών στο συγκεκριμένο υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας έχουν προβληματίσει σοβαρά τις διωκτικές Αρχές οι οποίες κάνουν έρευνες σε βάθος προκειμένου να διαπιστώσουν τι ακριβώς συμβαίνει.
Η εκτίμηση των αστυνομικών είναι ότι η συγκεκριμένη Τράπεζα αποτελεί την προτίμηση των ληστών λόγω των πολλών εναλλακτικών τρόπων διαφυγής που παρουσιάζει η περιοχή .
Οι κάτοικοι της Βάρδας πάντως επιχειρώντας να δώσουν χιουμοριστικό τόνο στην περίεργη προτίμηση των ληστών αναφέρουν ότι ούτε στην άγρια Δύση δεν συνέβαινε ποτέ να ληστεύουν οι Ντάλτον επί τέσσερις φορές μέσα σε ένα χρόνο την ίδια Τράπεζα !
Όπως έγινε γνωστό το κλειστό κύκλωμα καμερών που διαθέτει η Τράπεζα δεν κατέγραψε τα χαρακτηριστικά των δραστών που εισήλθαν με ακάλυπτα τα πρόσωπά τους αλλά μόνο σκιές , όπως και στις προηγούμενες ληστείες κι αυτό λόγο κακής ποιότητας του συστήματος εγγραφής…
Η διοίκηση της Αγροτικής Τράπεζα παρά τις προηγούμενες ληστείες και τις ενημερώσεις που είχε από τους αρμόδιους του συγκεκριμένου υποκαταστήματος δεν είχε λάβει τα σωστά μέτρα ασφαλείας με την τοποθέτηση ειδικής πόρτας εισόδου εξόδου με χρονοκαθυστέρηση κλπ.


ΠΡΕΖΑ TV

Η απάντηση της Coca-Cola

"Με αφορμή το post που αναρτήθηκε στοhttp://trelokouneli.blogspot.com , χθες Τετάρτη 25 Αυγούστου, με τίτλο "Coca-Cola...ένα δηλητήριο μέσα μας", η εταιρεία Coca-Cola επιθυμεί να αποσαφηνίσει κάθε στοιχείο, το οποίο προσβάλει την εικόνα της και την ποιότητα του συγκεκριμένου προϊόντος της, αλλά και να καθυσυχάσει τους καταναλωτές της για την ασφάλειά του.

Η Coca-Cola, με την ευθύνη του ρόλου της ως μιας εκ των κυριότερων εκπροσώπων στην αγορά των μη αλκοολούχων ποτών, θεωρεί χρέος της να διαλευκάνει τους μύθους που συχνά κυκλοφορούν, αλλά και να λύσει τυχόν απορίες.

Μέσω του διαδικτύου, κυκλοφορεί σε όλο τον κόσμο ένας.. συνεχώς αυξανόμενος όγκος πληροφοριών - σε chat rooms/blogs, message boards, chain emails και ιστοσελίδες - ο οποίος όμως, δυστυχώς, δεν ανταποκρίνεται πάντα στην πραγματικότητα.

Στο πλαίσιο αυτό, ακολουθεί η θέση της εταιρείας μας, η οποία προκύπτει από τις επιστημονικές μελέτες και τα πορίσματα αυτών, αναφορικά με ιδιότητες των αναψυκτικών και των συστατικών τους.

Θα χαρούμε πολύ να σας παραθέσουμε οποιοδήποτε επιστημονικό υλικό και βιβλιογραφία έχουμε στη διάθεσή μας και παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή επιπλέον πληροφορία σχετικά με την εταιρεία και τα προϊόντα μας.

Με εκτίμηση,
Κατερίνα Κυπραίου"


ΠΗΓΗ:   http://trelokouneli.blogspot.com

Coca Cola... ένα δηλητήριο μέσα μας - Δείτε τα...οφέλη (!) της....

Tα πρώτα 10 λεπτά:
10 κουταλιές ζάχαρης εισχωρούν στο σύστημά σας. Είναι το 100% της προτεινόμενης ημερήσιας δόσης. Ο λόγος που δεν κάνετε αμέσως εμετό από την υπερβολική δόση ζάχαρης είναι το φωσφορικό οξύ, που κόβει τη γεύση και σας επιτρέπει να κρατήσετε το αναψυκτικό στο στομάχι σας...

20 λεπτά:
Το ζάχαρό σας προκαλεί μια έκρηξη ινσουλίνης.. Το συκώτι σας ανταποκρίνεται σε αυτό, μετατρέποντας όση ζάχαρη μπορεί σε.. λίπος (και υπάρχει πολύ ζάχαρη αυτή τη στιγμή).

40 λεπτά:
Η απορρόφηση καφεΐνης έχει ολοκληρωθεί. Οι κόρες σας διαστέλλονται, η πίεση του αίματος αυξάνεται και το συκώτι συνεχίζει να ρίχνει ζάχαρη στο αίμα. Οι δέκτες αδενοσίνης στον εγκέφαλό σας φράζουν αποτρέποντας την υπνηλία.

45 λεπτά:
Το σώμα σας ανεβάζει την παραγωγή ντοπαμίνης, ερεθίζοντας τα κέντρα ευχαρίστησης στον εγκέφαλό σας. Είναι ο ίδιος τρόπος που λειτουργεί και η ηρωίνη.

60 λεπτά:
Το φωσφορικό οξύ δεσμεύει το ασβέστιο, το μαγνήσιο και τον ψευδάργυρο στο έντερό σας, παρέχοντας μιας περαιτέρω ώθηση στο μεταβολισμό. Αυτό γίνεται από τις υψηλές δόσεις της ζάχαρης και των τεχνητών γλυκαντικών ουσιών που αυξάνουν επίσης τη νεφρική αποβολή του ασβεστίου.

70 λεπτά:
Οι διουρητικές ιδιότητες της καφεΐνης κάνουν παιχνίδι (σας κάνει να πρέπει να κατουρήσετε). Τώρα βεβαιώνεται ότι θα εκκενώσετε το συνδεμένο ασβέστιο, μαγνήσιο και ψευδάργυρο που διαφορετικά θα πήγαινε στα κόκκαλά σας, καθώς επίσης το νάτριο, τον ηλεκτρολύτη και το νερό...

80 λεπτά:
Δεδομένου ότι η αναστάτωση μέσα σας πεθαίνει, θ' αρχίσετε να έχετε στέρηση ζάχαρης. Μπορεί να γίνετε οξύθυμοι ή και αργόστροφοι. Έχετε επίσης τώρα, κυριολεκτικά, κατουρήσει όλο το νερό που περιείχε η Coke , μαζί με τις πολύτιμες θρεπτικές ουσίες που το σώμα σας θα μπορούσε να έχει χρησιμοποιήσει για να ενυδατώσει το σύστημά σας ή να χτίσει ισχυρά κόκκαλα και δόντια.

Πως η Κόκα Κόλα και η Pepsi μας 'ΒΟΗΘΟΥΝ'

Μπορείς να καθαρίσεις μια τουαλέτα:
Καταβρέξτε με ένα κουτάκι Coca-Cola την λεκάνη της τουλέτας. 1 ώρα μετά θα λάμπει από καθαριότητα. Το κιτρικό οξύ της Coke εξαφανίζει όλες τις χρωστικές κιλήδες από τις πορσελάνες.

Μπορείτε να αφαιρέσετε την σκουριά από τον προφυλακτήρα του αυτοκινήτου σας:
Τρίψτε τον προφυλακτήρα με ένα τσαλακωμένο αλουμινόχαρτο, βουτηγμένο στην Coca-Cola.

Καθαρίστε τους πόλους της μπαταρία του αυτοκινήτου από την διάβρωση:
Ρίξτε ένα κουτάκι Coca-Cola πάνω στους πόλους της μπαταρίας για να εξαφανίσετε την διάβρωση..

Η σκουριά φεύγει με την πρώτη:
Απλώστε ένα πανί βουτηγμένο στην Coca-Cola στη σκουριά για λίγο χρονικό διάστημα.

Μπορείτε να αφαιρέσετε το γράσο από τα ρούχα:
Ρίξτε ένα κουτάκι Coke πάνω στον λεκέ από γράσο, μαζί με απορρυπαντικό, και τρίψτε το κυκλικά. Η Coca-Cola/Pepsi θα βoηθήσει να εξαφανιστεί ο λεκές.

Μπορεί επίσης να εξαφανίσει την θολούρα από το παρμπρίζ σας!

Αυτό το κατασκεύασμα το πίνουμε!
Φυσικά το χρησιμοποιούμε για να καθαρίζουμε και τους λεκέδες μας.

Και πληρώνουμε γι' αυτό!
Σωστά?

Πληροφοριακά:
Ο μέσος όρος pH των αναψυκτικών, π.χ. Coke & Pepsi είναι 3.4. Αυτή η ποσότητα οξύ είναι αρκετά δυνατή να διαλύσει δόντια και κόκαλα! Το σώμα μας σταματάει να χτίζει τα κόκαλα περίπου στην ηλικία των 30. Μετά από αυτή την ηλικία αρχίζει να διαλύει τα κόκαλα κάθε χρόνο μέσα από τα ούρα μας, εξαρτώμενο όμως πάντα από την οξύτητα του φαγητού που λαμβάνει. Το διαλυμένο ασβέστιο καταλήγει από τις αρτηρίες, τα αιμοφόρα αγγεία, το δέρμα, τους ιστούς και τα διάφορα όργανα, στα νεφρά με αποτέλεσμα την δημιουργία της πέτρας στα νεφρά.

Τα αναψυκτικά δεν έχουν καθόλου φυσικά στοιχεία (σε αντίθεση με τις βιταμίνες και το φυσικό νερό). Έχουν περισσότερη ζάχαρη, υψηλότερη οξύτητα και χρωστικά. Μερικοί άνθρωποι προτιμούν να πίνουν ένα αναψυκτικό μετά από κάθε γεύμα.
Φαντάζεστε ποιο είναι το αντίκτυπο?

Το αντίκτυπο?
Το σώμα μας έχει μία ενδεικτική τιμή 370 για την λειτουργία της χώνευσης των ενζύμων. Η θερμοκρασία των αναψυκτικών είναι κατά πολύ μικρότερη από 37, μερικές φορές είναι πολύ κοντά στο 0. Αυτή η διαφορά θερμοκρασίας έχει σαν αποτέλεσμα να επηρεάζεται η διαδικασία των ενζύμων και να δημιουργεί stress στο χωνευτικό μας σύστημα κι αυτό να χωνεύει λιγότερο φαγητό.. Στην πραγματικότητα το φαγητό ζυμώνεται. Το ζυμωμένο φαγητό προκαλεί δυσοσμία, αέρια, αποσύνθεση και δημιουργεί τοξικά, τα οποία απορροφούνται από τα έντερα, κι έτσι περνάνε μέσα στο αίμα απ' όπου διοχετεύεται σε ολόκληρο το σώμα. Αυτή η εξάπλωση των τοξικών βοηθάει στην δημιουργία διαφόρων αρρωστιών.

Μερικά παραδείγματα:
Πριν μερικούς μήνες, έγινε ένας διαγωνισμός στο πανεπιστήμιο Delhi "Ποιος θα πιεί την περισσότερη Coke?" Ο νικητής ήπιε 8 μπουκάλια και πέθανε επί τόπου από την υπερβολική δόση «μελανικής διοξύνης» στο αίμα του και μη επαρκής οξυγονόσεως. Από τότε, ο πρύτανης απαγόρεψε τα αναψυκτικά από την καντίνα του πανεπιστημίου.

Κάποιος έβαλε ένα σπασμένο δόντι σε ένα μπουκάλι Pepsi όπου μετά από 10 ημέρες αυτό διαλύθηκε! Τα δόντια και τα κόκαλα είναι τα μόνο ανθρώπινα όργανα που μένουν άθικτα αρκετό καιρό μετά από τον θάνατο μας. Φανταστείτε τι μπορεί να κάνει αυτό το αναψυκτικό στα ευαίσθητα έντερα σας και στο εσωτερικό του στομάχου σας που καταλήγει!
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://aetos-grevena.blogspot.com

ΧΑΡΟΠΑΛΕΥΕΙ Ο ΕΝΑΣ ΠΙΛΟΤΟΣ, ΝΕΚΡΟΣ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ , ΣΩΟΣ Ο ΤΡΙΤΟΣ . ΘΡΗΝΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΜΑΣ...

ΧΑΡΟΠΑΛΕΥΕΙ Ο ΕΝΑΣ ΠΙΛΟΤΟΣ ΝΕΚΡΟΣ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΣΩΟΣ Ο ΤΡΙΤΟΣ ΘΡΗΝΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΜΑΣ

ΜΕΣΙΣΤΙΕΣ ΟΙ ΣΗΜΑΙΕΣ 

   

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgSD7PLHQ7aCuTCStwF_BU3giQc9f7S2FzrU_NtNAuh-SbQITuGRK6gn1852-dup96Vf4Ch0F0vIJ7rZvCKBbBSXVNtgfYS3idTgTFgPMlTO3I-NqSqQdiXT5LISlc54jNUY1pNmY1Rnbx-/s1600/images.jpg
ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΤΑΜΩΣΗ !!

ΧΑΙΡΕ κ. ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΟΙ ΜΕΛΟΘΑΝΑΤΟΙ ΣΕ ΧΑΙΡΕΤΟΥΝ !! ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΑΠΟΨΕ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ   

  ΟΙ (Δ.Υ ! ).(ΓΕΑ,ΓΕΣ,ΓΕΝ) 

 

ΠΗΓΗ:     SKEFTOMASTEELLHNIKA.GR

Το ιατρικό "θαύμα" έγινε 6 μηνών!!!!!!!

Έξι μηνών και απόλυτα υγιής είναι ο μικρός Jamie Ogg. Τι τον κάνει τόσο ιδιαίτερο; Το γεγονός ότι, όταν γεννήθηκε πρόωρα, οι γιατροί τον θεώρησαν νεκρό.

Ο μικρός Jamie ήταν μόλις 27 εβδομάδων, όταν γεννήθηκε. Η δίδυμη αδελφή του μεταφέρθηκε αμέσως σε θερμοκοιτίδα. Ο Jamie όμως δόθηκε στους γονείς του για να τον δουν, καθώς, όπως τους είπαν οι γιατροί, δεν τα είχε καταφέρει.


Το μωρό δεν έδειχνε κανένα σημάδι ζωής, όταν εξετάστηκε. Έτσι οι γονείς του τον κράτησαν αγκαλιά για αρκετή ώρα κλαίγοντας. Το θαύμα έγινε περίπου δύο ώρες μετά την ανακοίνωση των γιατρών ότι δεν τα κατάφερε… Σιγά σιγά ο μικρός Jamie άρχισε να κουνιέται. Λίγη ώρα αργότερα άνοιξε τα μάτια του και άρχισε να αναπνέει κανονικά.


Οι γονείς του αλλά και οι γιατροί χαρακτηρίζουν την περίπτωση του 5 μηνών σήμερα Jamie ως ιατρικό θαύμα.


ΠΗΓΗ:   http://www.madata.gr 

Ανιχνευτής αντιύλης θα εκτοξευτεί με την τελευταία πτήση διαστημικού λεωφορείου

O AMS θα μεταφερθεί αεροπορικώς από τη Γενεύη στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ.

O AMS θα μεταφερθεί αεροπορικώς από τη Γενεύη στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ.

Γενεύη, Ελβετία
Έτοιμο να αναλάβει δράση είναι το Άλφα Μαγνητικό Φασματόμετρο, ένας ανιχνευτής αντιύλης που κατασκευάστηκε στο CERN και κόστισε 2 δισεκατομμύρια δολάρια. Το γιγάντιο
όργανο μεταφέρεται στις ΗΠΑ για να εκτοξευτεί το Φεβρουάριο του 2011 με την τελευταία αποστολή στην καριέρα των διαστημικών λεωφορείων.
Η πολεμική αεροπορία των ΗΠΑ φορτώνει τον AMS σε αεροπλάνο C-5 Galaxy που αναχωρεί την Πέμπτη από τη Γενεύη για το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι στη Φλόριντα.
Ο ανιχνευτής, βάρους 8,5 τόνων, θα εγκατασταθεί στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό όπου θα παραμείνει σε λειτουργία για 20 χρόνια.
Είναι σχεδιασμένος να συλλέγει στοιχεία για την αντιύλη και την μυστηριώδη σκοτεινή ύλη, ένα υλικό άγνωστης σύστασης που αντιστοιχεί στο ένα τέταρτο της συνολικής υλοενέργειας του Σύμπαντος.

«Αντι-Σύμπαν»
Σε συνδυασμό με άλλα πειράματα που πραγματοποιούνται στο CERN (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Πυρηνικής Έρευνας), o AMS ίσως προσφέρει απάντηση στο μεγάλο μυστήριο της χαμένης αντιύλης.
Η Μεγάλη Έκρηξη πιστεύεται ότι θα έπρεπε να είχε δημιουργήσει ίσες ποσότητες ύλης και αντιύλης, περιέργως όμως η αντιύλη είναι άφαντη στο σημερινό Σύμπαν -παράγεται μόνο στο εργαστήριο σε απειροελάχιστες ποσότητες.
Υπάρχουν διάφορες θεωρίες που θα εξηγούσαν αυτή την έλλειψη, ωστόσο δεν μπορεί να αποκλειστεί το θεωρητικό ενδεχόμενο να υπάρχουν στο Σύμπαν σώματα από αντιύλη που δεν έχουν γίνει μέχρι σήμερα αντιληπτά.
Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου ενόψει της αναχώρησης του AMS από τη Γενεύη, ο νομπελίστας Αμερικανός Φυσικός Σάμιουελ Τινγκ εκτίμησε ότι τέτοια σώματα μπορεί όντως να υπάρχουν.
Δήλωσε μάλιστα (λίγο προκλητικά ίσως) ότι δεν αποκλείεται να υπάρχει ένας ολόκληρος αθέατος κόσμος φτιαγμένος από αντιύλη: «Αν υπάρχει ένα αντι-Σύμπαν, ίσως εκεί έξω πέρα από την άκρη του Σύμπαντός μας, ο διαστημικός ανιχνευτής ίσως μας δώσει ενδείξεις για την ύπαρξή του» είπε.

Οι περισσότεροι επιστήμονες πιστεύουν πάντως ότι σώματα από αντιύλη δεν υπάρχουν: Αν υπήρχαν, θα συναντούσαν περιστασιακά σώματα από κανονική ύλη και θα εξολόθρευαν το ένα το άλλο, εκμπέμποντας ακτινοβολία που θα ήταν δύσκολο να διαφύγει από την προσοχή των αστρονόμων.



Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:     http://infognomonpolitics.blogspot.com

Έρχονται 5 δισ. ευρώ απ΄την Ασία για επένδυση στα Καμένα Βούρλα!

Έτοιμη να προχωρήσει σε επένδυση τουλάχιστον 5 δισεκατομμυρίων ευρώ στα Καμμένα Βούρλα εμφανίζεται μεγάλη επενδυτική εταιρεία από την Ασία. Η περιοχή που βρίσκεται το κάμπινγκ του Ε.Ο.Τ. αλλά και χιλιάδες άλλα στρέμματα θα μετατραπούν σε… Μόντε Κάρλο της Ελλάδας.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του LamiaReport, στα σχέδια των επενδυτών συμπεριλαμβάνονται μαρίνα μεγάλης χωρητικότητας σκαφών, καζίνο, ξενοδοχειακά συγκροτήματα με ιαματικά και τεράστιες πισίνες, κατασκευή αεροδρομίου για πτήσεις τσάρτερ, ακόμη και… Disneyland.
Οι ενδιαφερόμενοι έχουν επισκεφθεί τουλάχιστον 6 φορές την περιοχή τα τελευταία 2 χρόνια, πάντα με απόλυτη μυστικότητα. Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι τα master plans έχουν βασιστεί στις αναπτυξιακές μελέτες που είχε κάνει το Πολυτεχνείο την περίοδο 2007-2008 για το Δήμο Καμμένων Βούρλων. Ο μόνος που γνωρίζει λεπτομέρειες είναι ο δήμαρχος Μάκης Αντωνίου.
Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Οικονομικών είναι έτοιμοι να ανακοινώσουν τη μεγάλη επένδυση και αυτό θα γίνει με συνέντευξη τύπου στην Αθήνα μέσα στο Σεπτέμβριο, ενώ αμέσως μετά θα ακολουθήσει συνέντευξη τύπου και παρουσίαση της επένδυσης στα Καμμένα Βούρλα. Οι ημερομηνίες θα εξαρτηθούν από το αν θα το ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός στη Δ.Ε.Θ.
Οι γνωρίζοντες λεπτομέρειες υποστηρίζουν ότι η επένδυση αυτή θα αλλάξει το status της ευρύτερης περιοχής, δίνοντας έτσι δυναμική ανάπτυξης σε όλο το νομό.

ΠΗΓΗ:   http://www.slap.gr

Ειρωνικά σχόλια Τούρκων για την Ελλάδα...

Έπειτα από τη σοβαρή πρόσφατη κρίση Τουρκίας – Ισραήλ και την αναβάθμιση των ελληνοϊσραηλινών σχέσεων θα ήταν θαυμάσια ιδέα η μεσολάβηση της Ελλάδας -ενός χριστιανικού έθνους- για την αποκατάσταση των σχέσεων ενός μουσουλμανικού έθνους -της Τουρκίας- και του εβραϊκού έθνους του Ισραήλ, αναφέρει σκωπτικά άρθρο γνώμης του Burak Bekdil στην αγγλόγλωσση H?rriyet Daily News με τίτλο «Greece should mediate between Turkey and Israel».

«Δυστυχώς, οι πολυετείς προσπάθειες της Τουρκίας να διαδραματίσει ένα διαμεσολαβητικό ρόλο για την επίλυση της ισραηλινο-παλαιστινιακής διένεξης κατέληξαν σε ψυχρό πόλεμο μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ, όπου η Άγκυρα μαζί με τη Χαμάς βρέθηκαν στο περιθώριο των διαπραγματεύσεων Ισραήλ – Παλαιστίνης, τη στιγμή που τόσο η Αίγυπτος όσο και η Ιορδανία είναι έτοιμες να είναι παρούσες στις διαπραγματεύσεις.


Παρ’ όλα αυτά, η Τουρκία δεν πρέπει να εγκαταλείψει τις ελπίδες της για επιτυχείς μεσολαβητικές προσπάθειες στην περιοχή της και μια καλή ιδέα, μια πρωτοβουλία που θα άξιζε ακόμη και βραβείο Νόμπελ, θα ήταν η μεσολάβηση της Ελλάδας για την αποκατάσταση των σχέσεων Τουρκίας – Ισραήλ με παράλληλη ανάδειξη του διαθρησκευτικού διαλόγου», συνεχίζει σκωπτικά ο αρθρογράφος συμπληρώνοντας ότι, αν και αυτή η μεσολάβηση αποτύχει, τότε θα μεσολαβήσει ένα ινδουιστικό έθνος για την αποκατάσταση των σχέσεων των τριών χωρών κ.ο.κ.

Μια αισιόδοξη λογική αλληλουχία υπαγορεύει ότι, αφού η κεντρική ιδέα της εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας συνοψίζεται στη ρήση «μηδενικά προβλήματα με τους γείτονές μας», δεδομένου ότι η Τουρκία έχει μηδενικά προβλήματα με τη γείτονά της Ελλάδα, δεδομένου ότι η Ελλάδα έχει βελτιώσει θεαματικά τις σχέσεις της με το Ισραήλ και λαμβανομένων υπόψη των αξιωμάτων «ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου» και «ο φίλος του φίλου μου είναι φίλος μου», συνεπάγεται ότι Τουρκία και Ισραήλ μπορούν να ανακαλύψουν εκ νέου τις αρετές της ειρήνης και της φιλίας χάρη σε ένα κοινό φίλο, την Ελλάδα.

Άλλωστε, αναμφίβολα ο κ. «μηδενικά προβλήματα με τους γείτονες» Τούρκος ΥΠΕΞ Νταβούτογλου θα εκτιμήσει την αξία της ελληνικής μεσολάβησης, προσθέτει περιπαικτικά ο αρθρογράφος.

Στη συνέχεια του άρθρου, ο Bekdil περιγράφει τη συνάντησή του με «ιδρωμένους, συνοφρυωμένους και προβληματισμένους» λόγω της ελληνοϊσραηλινής προσέγγισης Τούρκους «αρμοδίους», στους οποίους έθεσε το ερώτημα ποιο είναι το πρόβλημα της προσέγγισης μιας φιλικής γειτονικής χώρας, όπως η Ελλάδα, με μια πρώην φίλη και πρώην στρατηγικό εταίρο, όπως το Ισραήλ, για να μην εισπράξει καμία απάντηση.

Αναφέρει, επίσης, ότι ο Τούρκος πρωθυπουργός Ερντογάν και Τ/ΥΠΕΞ Νταβούτογλου θα πρέπει να είναι πολύ ευχαριστημένοι από την κατά 40% αύξηση των Ισραηλινών τουριστών στη δοκιμαζόμενη από την οικονομική κρίση Ελλάδα, καθώς και από την αναβάθμιση της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας – Ισραήλ, όπως και από το ρόλο Ελλάδας και Κύπρου ως γέφυρας μεταξύ Ισραήλ και ΕΕ και την αυξανόμενη συνεργασία του ισραηλινού και ελληνικού λόμπι στην Ουάσινγκτον.

Έχοντας όλα αυτά τα αισιόδοξα στη σκέψη μου, αναφέρει καταληκτικά και στο ίδιο πάντα ύφος ο αρθρογράφος, ρώτησα τους Τούρκους αξιωματούχους: «Τι άλλο περιμένατε; Να σας κοιτάζει όλος ο κόσμος με θαυμασμό, όταν ευθυγραμμιζόσαστε με το Ιράν, τη Συρία, τη Χαμάς και τη Χεζμπολάχ και όταν σε κάθε ευκαιρία προκαλείτε αντιπαράθεση με το Ισραήλ;

Ότι έτσι θα είχατε μια θέση στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης; Σοβαρά θεωρούσατε ότι η Τουρκία είναι τόσο ισχυρή, ώστε να προκαλέσει την απόλυτη απομόνωση του Ισραήλ;».

ΠΗΓΗ

Έσβησε σε πίστα μοτοκρός μπροστά στα μάτια των παιδιών του....

Ο 44χρονος γλίστρισε με τη μηχανή του, ενώ έκανε προπόνηση στην πίστα του Βατόλακκου στα Χανιά.

Ο ίδιος συνήθιζε να παίρνει μαζί τα δύο παιδιά του, που χαίρονταν να τον παρακολουθούν στις προπονήσεις του. Όμως, η προπόνηση της Τετάρτης είχε τραγική κατάληξη.


Όταν ο 44χρονος έχασε τον έλεγχο της μηχανής του, έπεσε με φόρα στο έδαφος και το χτύπημα του...

κόστισε τη ζωή του. Τα παιδιά του άρχισαν να φωνάζουν και τις κραυγές τους άκουσε ο ιδιοκτήτης του διπλανού χωραφιού. Ο άνδρας έτρεξε στο σημείο και διαπίστωσε ότι ο 44χρονος ήταν ακόμα ζωντανός.

Στο σημείο έφτασε γρήγορα ασθενοφόρο, όμως τότε ήταν που άφηνε ο τραυματίας την τελευταία του πνοή, πιθανότατα λόγω εσωτερικής αιμορραγίας...


Ο 44χρονος φορούσε τον εξοπλισμό που προβλέπεται όμως... δεν κατάφερε να γλιτώσει από την κακιά στιγμή.


ΠΗΓΗ:     http://rokakias.blogspot.com

Ο Γκρουέφσκι και ο Παπανδρέου θα πιουν … καφέ το Σεπτέμβριο…

"Σιγή ιχθύος από το πρωθυπουργικό γραφείο. Δεν υπάρχει καμία αναφορά αν θα πραγματοποιηθεί κάποια συνάντηση. Ανεπίσημα οι δύο ηγέτες, Ελλάδας- πΓΔΜ,  βρίσκονται σε επαφή και αν θα έχουν μια συνάντηση, ίσως γίνει γνωστό στο τέλος της εβδομάδας.

Πάντως, όπως ανέφεραν, σήμερα,  τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης,  οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας και των Σκοπίων θα συναντηθούν το Σεπτέμβριο, διευκρίνισαν, μάλιστα,  ότι δεν έχει καθοριστεί ακόμη η ημερομηνία και ο τόπος της συνάντησης.


Ένα πράγμα - γράφει η σκοπιανή εφημερίδα- είναι σίγουρο, ότι μια τέτοια συνάντηση θα γίνει την 1η Σεπτεμβρίου στα εγκαίνια του μεγάλου ελληνικού σούπερ μάρκετ Vero. Στην έναρξη του σούπερ μάρκετ, θα παραβρεθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Παπανδρέου.

Από το ελληνικό πρωθυπουργικό γραφείο ανακοινώθηκε ότι τα Σκόπια δεν είναι στον κατάλογο των ταξιδιωτικών προορισμών του Παπανδρέου.


Οι ελληνικές εφημερίδες, ωστόσο, είναι αισιόδοξες, ότι ο Σεπτέμβριος θα είναι μήνας σημαντικών εξελίξεων. Γράφουν μάλιστα ότι είναι δυνατή η επίλυση του ζητήματος του ονόματος πριν τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, το Νοέμβριο.


Στο μεταξύ, ανακοινώθηκε από το γραφείο του σκοπιανού προέδρου Γκεόργκε ΙΒάνοφ, ότι θα συναντηθεί με τον διαπραγματευτή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη.


Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος

Ποινικό μητρώο από ... το internet !!!!

Από το 2012, όλα τα έγγραφα που αφορούν τη Δικαιοσύνη θα βρίσκονται διαθέσιμα και θα διακινούνται από το διαδίκτυο, με το πρόγραμμα που έχει θέσει σε εφαρμογή το υπουργείο.

Στο διαδίκτυο μεταφέρονται από το 2012 όλες οι υποθέσεις που αφορούν όλα τα στάδια της Δικαιοσύνης,  σύμφωνα με επίσημες ανακοινώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης Χρήστου Καστανίδη κατά τη διάρκεια χτεσινής συνέντευξης Τύπου.
Το φιλόδοξο ψηφιακό πρόγραμμα, με τίτλο e – justice, έχει στόχο να μειώσει τα γραφειοκρατικά προβλήματα του πολύπαθου χώρου της Δικαιοσύνης, μέσα από πόρους συνολικού ύψους 37 εκατομμυρίων ευρώ του ΕΣΠΑ.
Το ψηφιοποιημένο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού της Δικαιοσύνης και του σωφρονιστικού συστήματος θα επιτρέπει πλέον στους δικηγόρους να υποβάλλουν τα δικόγραφά τους στο διαδίκτυο και να παρακολουθούν online την πορεία των υποθέσεών τους, ενώ από την πλευρά τους οι πολίτες θα μπορούν με μια ηλεκτρονική κατάθεση αίτησης να λαμβάνουν αντίγραφα των πρακτικών της δίκης που τους αφορά.
Στο πλαίσιο αυτό, προβλέπεται και η δημιουργία πληροφοριακού συστήματος Εθνικού Ποινικού Μητρώου, στο οποίο θα καταχωρούνταιι όλα τα δεδομένα ποινικού μητρώου από τις Εισαγγελίες Πρωτοδικών της χώρας. Η κεντρική βάση με την οποία θα έχουν σύνδεση δικαστικές αρχές, δημόσιες υπηρεσίες, ξένες πρεσβείες κ.λπ., θα διατηρείται στο υπουργείο Δικαιοσύνης, ενώ όταν ολοκληρωθεί το έργο οι πολίτες θα μπορούν ηλεκτρονικά να λαμβάνουν αντίγραφο του ποινικού τους μητρώου.
Μια άλλη σημαντική καινοτομία στο πλαίσιο του e-justice είναι η δυνατότητα ηλεκτρονικής κατάθεσης και παρακολούθησης του δικογράφου που αναμένεται να δώσει λύση στα προβλήματα κακής εξυπηρέτησης, απώλειας χρόνου και υψηλής γραφειοκρατίας.
Παράλληλα, προβλέπεται η ψηφιακή καταγραφή, αρχειοθέτηση και διάθεση των πρακτικών των συνεδριάσεων όλων των δικαστηρίων της χώρας, μέτρο που θα συντελέσει στην αύξηση της διαφάνειας και της αποδοτικότητας της Δικαιοσύνης, αφού οι υποθέσεις θα διεκπεραιώνονται ταχύτερα, με μεγαλύτερη ακρίβεια και ασφάλεια.
Τέλος, ηλεκτρονικές υπηρεσίες προβλέπονται και για τις φυλακές της χώρας αλλά και για τους αποφυλακισθέντες με τη δημιουργία διαδικτυακής πύλης για την ομαλή επανένταξή τους στην κοινωνία και την αγορά εργασίας.
Νέος θεσμός για προστασία των ανηλίκων
Σε άμεση εφαρμογή τίθεται πλέον ένας νέος θεσμός, το Κεντρικό Επιστημονικό Συμβούλιο για την Πρόληψη και την Αντιμετώπιση της Θυματοποίησης και της Εγκληματικότητας των Ανηλίκων (ΚΕΣΑΘΕΑ), που αναλαμβάνει να δημιουργήσει ένα εθνικό δίκτυο για την προστασία των ανηλίκων που βρίσκονται σε κίνδυνο.
Το ΚΕΣΑΘΕΑ, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, θα εισηγείται στον υπουργό Δικαιοσύνης μέτρα για την αντιμετώπιση της θυματοποίησης και της εγκληματικότητας των ανηλίκων, θα διαμορφώνει και θα συντονίζει μηχανισμούς ανίχνευσης της κακοποίησης των παιδιών, θα τηρεί στατιστικά στοιχεία και θα οργανώνει τον εθελοντισμό στη στήριξη των ανηλίκων.

ΠΗΓΗ:   http://news247.gr

Νεκρός τελικά ο τρίτος xειριστής του F16.....

Νεκρός εντοπίστηκε ο χειριστής του μονοθέσιου F- 16, που συγκρούστηκε με ένα άλλο πολεμικό αεροσκάφος  στη Νότια Κρήτη.

Οι άλλοι δύο χειριστές των F- 16 περισυνελέγησαν σώοι.


Ο ένας, η κατάσταση της υγείας του οποίου κρίνεται πιο σοβαρή, υπέστη εσωτερική αιμορραγία, ο δε δεύτερος φέρει κατάγματα στα κάτω άκρα.


Τα αεροσκάφη, ένα μονοθέσιο και ένα διθέσιο, συγκρούστηκαν κοντά στην Κρήτη, νοτιοδυτικά της Νήσου Χρυσή, πιθανότατα κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής άσκησης.


Τα δύο αεροσκάφη είχαν απογειωθεί από τη Σούδα. 

Συνελήφθη ο περιβόητος «ληστής με τα σημειώματα» !!!!!

Συνελήφθη ενώ προσπαθούσε να ληστέψει για τρίτη φορά την ίδια τράπεζα!

Ο συλληφθείς είναι ο γνωστός «ληστής με τα σημειώματα» που έμπαινε στις τράπεζες και άφηνε σημειώματα στο ταμείο ζητώντας χρήματα για να μην ανατινάξει την τράπεζα με εκρηκτικά που κουβαλούσε σε σακίδιο.

Ο δράστης συνελήφθη από την αστυνομία σε τράπεζα της περιοχής του Περιστερίου στην οποία πήγαινε για 3η φορά. Οι υπάλληλοι τον αναγνώρισαν και πρόλαβαν να πατήσουν το κουμπί συναγερμού που ειδοποιεί την αστυνομία.

Ο 30χρονος ληστής προσπάθησε να διαφύγει από τους αστυνομικούς όταν αυτοί έφθασαν στο σημείο αλλά τελικά συνελήφθη από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ.

ΠΗΓΗ:   http://www.star.gr

20 επιπλέον σύμβουλοι των 642.751 ευρώ , για τον Πρωθυπουργό !!!

Διαβάστε τι αποφάσισε εν μέσω κρίσης ο κ. Πρωθυπουργός με το ΦΕΚ B 1182/2010, 6 Αυγούστου 2010:20 παραπάνω συμβούλους απ αυτούς έχει για το για το γραφείο του !!Μάλιστα καλά διαβάσατε 20 καινούργιους συμβούλους..
 
 

 
Πόσο θα μας στοιχίσουν αυτοί;;
 
212.586 ευρώ για το υπόλοιπο του έτους και 642.751 ευρώ επιπλέον στον προϋπολογισμό για κάθε έτος !!!
Τώρα το πόσο θα παίρνει ο καθένας δεν γνωρίζουμε, αλλά οι "ειδικοί" σύμβουλοι ως ειδικοί που είναι, μάλλον θα παίρνουν την μερίδα του λέοντος
Καλά οι υπόλοιποι σύμβουλοι, στο Γραφείο του πρωθυπουργού πόσοι είναι;
Τι κάνουν και γιατί δεν επαρκούν;
Ποια είναι η απαίτηση που δικαιολογεί και μάλιστα σε περίοδο "φτώχειας", την πρόσληψη 20 επιπλέον συμβούλων, κόστους 642.751 ευρώ ;;
Διαβάστε το ΦΕΚ
Την άμεση ανάγκη ενίσχυσης σε προσωπικό του Πολιτικού Γραφείου του Πρωθυπουργού.
Το γεγονός ότι από την πράξη αυτή προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού ύψους 212.586 ευρώ για το τρέχον οικονομικό έτος και 642.751 ευρώ για κάθε επόμενο οικονομικό έτος, αποφασίζουμε:

α) Οι θέσεις Ειδικών Συμβούλων και Συνεργατών του Γραφείου Σχεδιασμού Στρατηγικής, αυξάνονται κατά τέσσερις (4).
β) Οι θέσεις Ειδικών Συμβούλων και Συνεργατών του Γραφείου Κοινωνικού Διαλόγου και Επικοινωνίας αυξάνονται κατά τρεις (3).
γ) Οι θέσεις μετακλητών υπαλλήλων με βαθμούς Α΄ έως Γ΄ του Γραφείου Κοινωνικού Διαλόγου και Επικοινωνίας αυξάνονται κατά δύο (2).
δ) Οι θέσεις Ειδικών Συμβούλων και Συνεργατών του Γραφείου Οργάνωσης και Διοίκησης, αυξάνονται κατά πέντε (5).
ε) Οι θέσεις μετακλητών υπαλλήλων με βαθμούς Α΄ έως Γ΄ του Γραφείου Οργάνωσης και Διοίκησης, αυξάνονται κατά έξι (6).

ΠΗΓΗ:   http://exomatiakaivlepo.blogspot.com
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://dexiextrem.blogspot.com