'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 14 Αυγούστου 2010

Αριστα στο σεξ οι μέτριοι μαθητές!!!!!!!!!!!

Οι μέτριοι μαθητές παίρνουν άριστα στο σεξ. Οι μαθητές που στον έλεγχό τους δε βγάζουν πάνω από δεκαπέντε μέσο όρο, δείχνουν περισσότερο ενδιαφέρον για τη σεξουαλική και ερωτική τους ζωή, παρά για τα μαθήματα και τις σχολικές επιδόσεις τους!
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον δείχνουν για οποιαδήποτε σεξουαλική εμπειρία, ακόμα και για σεξ παρά φύσιν. Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγει έρευνα για το lifestyle των εφήβων στη χώρα μας, η οποία θα παρουσιαστεί στο 45ο Πανελλήνιο Παιδιατρικό Συνέδριο. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που έγινε σε 630 εφήβους από την Αθήνα και σε 150 από την επαρχία, ηλικίας 15-16 ετών, οι μαθητές με μέσο όρο βαθμολογίας 15 ασχολούνται πολύ με τις σχέσεις τους με το άλλο φύλο. Αντίθετα, όσον αφορά τους μαθητές που η βαθμολογία τους είναι από 16 και πάνω, ο έρωτας τους αφήνει σχεδόν αδιάφορους.
Όπως λέει ο πρόεδρος της Εταιρείας: «Οι μέτριοι μαθητές έχουν... το μυαλό τους στις φιλενάδες και τους φίλους τους. Οι περισσότεροι μάλιστα, είναι αυτοδίδακτοι και μοιράζονται τις εμπειρίες τους». Αξίζει να σημειωθεί ότι όλο και περισσότερα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα «χτυπούν» 14χρονα και 15χρονα αγόρια και κορίτσια. Ο εφηβικός ενθουσιασμός, η έλλειψη ενημέρωσης και ο εφησυχασμός είναι ο καλύτερος συνδυασμός για τη ραγδαία αύξηση των σεξουαλικά μεταδιδόμενων ασθενειών στη χώρα μας.


rc-cafe
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://alepounews.blogspot.com

Πολύ άτυχη στιγμή! (17 pics)!!!!!!!!!!!

Όταν η τύχη δεν είναι με το μέρος σου, τα πάντα μπορεί να συμβούν...Δείτε πως ένα δέντρο καταπλάκωσε 3 αυτοκίνητα στηη σειρά και απλά καταστράφηκαν...



oldie_of_the_640_03.jpg

oldie_of_the_640_04.jpg

oldie_of_the_640_05.jpg

oldie_of_the_640_06.jpg

oldie_of_the_640_07.jpg

oldie_of_the_640_08.jpg

oldie_of_the_640_09.jpg

oldie_of_the_640_10.jpg

oldie_of_the_640_11.jpg

oldie_of_the_640_12.jpg

oldie_of_the_640_13.jpg

oldie_of_the_640_14.jpg

oldie_of_the_640_15.jpg

oldie_of_the_640_16.jpg

oldie_of_the_640_17.jpg


ΠΗΓΗ:   http://www.angelz.gr

Χωρίς «ιστορική γνώση» οι Έλληνες φοιτητές

Αν θυμηθούμε το απόφθεγμα του Σερ Φράνσις Μπέικον «η γνώση είναι δύναμη», τότε οι Έλληνες φοιτητές θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν «αδύναμοι», αφού επίσημη έρευνα αποκαλύπτει ότι οι ιστορικές τους γνώσεις είναι ελλιπείς και σε πολλές περιπτώσεις ανύπαρκτες.
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από τον αναπληρωτή καθηγητή του ΑΠΘ κ. Δημήτρη Μαυροσκούφη και τον διδάσκοντα του Παν. Μακεδονίας κ. Δημήτρη Κυρίτση και οι ερωτηθέντες ήταν φοιτητές του τμήματος Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής του ΑΠΘ. Τα αποτελέσματα της επιστημονικής μελέτης απέδειξαν ότι ένας στους δύο Έλληνες φοιτητές (52.1%) γνωρίζει μερικώς το ιστορικό παρελθόν των γειτονικών λαών και μόλις το 2% δηλώνει ότι είναι γνώστης της ιστορίας τους σε πολύ καλό επίπεδο. Αναφορικά με την ιστορία λαών άλλων χωρών, η άγνοια αγγίζει πολύ μεγαλύτερα ποσοστά αφού το 84.4% των φοιτητών παραδέχτηκε ότι έχει «μαύρα μεσάνυχτα», παρ’ όλο που οι σπουδές του έχουν θεωρητικό χαρακτήρα.
Ακριβώς το αντίθετο για τους ξένους φοιτητές δείχνει προηγούμενη έρευνα που εκπονήθηκε από τους ίδιους πανεπιστημιακούς. Οι γνώσεις ξένων φοιτητών του Σχολείου Νέας Ελληνικής Γλώσσας του ΑΠΘ φαίνεται να είναι πιο ευρείς αφού το 32,2% των αλλοδαπών φοιτητών δήλωσε ότι γνωρίζει πολύ ή και πάρα πολύ την ιστορία των λαών που γειτνιάζουν με τις χώρες τους. Το 42,4% των αλλοδαπών φοιτητών δήλωσε ότι έχει μέτρια γνώση και το 25,4% ότι την γνωρίζει λίγο ή και καθόλου. Σε σχέση με το ύψος της άγνοιας της ιστορίας των λαών από άλλες ηπείρους, η έρευνα έδειξε ότι αγγίζει μόλις το 33,9%.
Συγκρίνοντας τις δύο αυτές μελέτες, θα μπορούσαμε να συμπεράνουμε ότι οι ελλιπείς ιστορικές γνώσεις των Ελλήνων φοιτητών έχουν ως αιτία τον τρόπο διδασκαλίας της Ιστορίας μέσα στο εκπαιδευτικό σύστημα που προσεγγίζει περισσότερα τη στείρα αποστήθιση παρά την ουσιαστική κατανόηση και κατ’ επέκταση βαθιά γνώση του ιστορικού παγκόσμιου γίγνεσθαι. Το παραπάνω επιβεβαιώνεται και από πορίσματα της έρευνας που σκιαγραφούν την έντονη δυσαρέσκεια των σπουδαστών σχετικά με τη διδασκαλία στο σχολείο.
Μόλις το 5,4% των φοιτητών δήλωσε πολύ ικανοποιημένο από τον τρόπο διδασκαλίας, ενώ οι υπόλοιποι μοιράστηκαν ανάμεσα στο «μέτρια» (38,7%), «λίγο» (44,1%) και «καθόλου» (11,8%). Λιγότερο δυσαρεστημένοι είναι οι φοιτητές από το περιεχόμενο των μαθημάτων, καθώς το 16,2% δήλωσε πολύ ή πάρα πολύ ικανοποιημένο, ενώ η πλειονότητα (63,4%) μέτρια ικανοποιημένοι. Βρέθηκαν επίσης 20,5% που δήλωσαν λίγο ή καθόλου ικανοποιημένοι. Αντίθετα, το 59% των ξένων φοιτητών δήλωσε πολύ ή πάρα πολύ ικανοποιημένο από το περιεχόμενο των μαθημάτων και το 48,3% αντιστοίχως από τον τρόπο διδασκαλίας.

ΠΗΓΗ:   http://tvxs.gr

"ΕΚΡΑΞΑΝ" ΤΟΝ ΣΙΟΥΦΑ -ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ;

Ο προπηλακισμός του Δημήτρη Σιούφα στην Πάρο δεν είναι τυχαίο και μεμονωμένο γεγονός. Εκφράζει τον πρωτοφανή θυμό της ελληνικής κοινωνίας για την πολιτική και τους πολιτικούς των μεγάλων κομμάτων, που οδήγησαν τη χώρα στην πτώχευση. Ο Σιούφας μπορεί να μην είχε προκαλέσει με τη συμπεριφορά του, συμβόλισε...


όμως όσο λίγοι την καραμανλική πενταετία. Τα άκουσε, λοιπόν, για λογαριασμό όλων στην ψαροταβέρνα της Πάρου. Η φράση "πλήρωσε το λογαριασμό μου από τα κλεμμένα", που του φώναξε ο πολίτης από τη διπλανή παρέα, περιγράφει τα συναισθήματα μεγάλου κομματιού του κόσμου και θα την άκουγε οποιοσδήποτε από την καραμανλική "νομενκλατούρα". Κατά τη γνώμη μου δε, από εδώ και στο εξής, ανάλογο κίνδυνο θα αντιμετωπίζουν και υπουργοί της σημερινής κυβέρνησης. Οχι γιατί οι πολίτες θεωρούν ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου έχει την ίδια ευθύνη με την κυβέρνηση Καραμανλή, αλλά διότι η οργή για το πολιτικό σύστημα αρχίζει και αποκτά καθολικό χαρακτήρα. Με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος να ξεσπάσει επί δικαίων και αδίκων. Στο εξής, λοιπόν, ας μην εκπλαγούμε αν ακούσουμε ότι έκραξαν και υπουργό του ΠΑΣΟΚ σε κάποιο εστιατόριο ή κινηματογράφο...


Της ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ
ΠΗΓΗ:   http://veto300.blogspot.com 

Αστυνομικός "ξέσπασε" σε περιπολικά και τέθηκε σε διαθεσιμότητα

Και οι αστυνομικοί είναι άνθρωποι. Η πίεση που δέχονται πολλές φορές ξεπερνά τα όριά τους.

Έτσι λοιπόν χθες ένας 44χρονος αρχιφύλακας όταν έμαθε ότι του έκοψαν την αναρρωτική, "τα πήρε στο κρανίο", και τα έκανε γυαλιά καρφιά έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Φθιώτιδας.


Οι συνάδελφοί του δεν μπορούσαν να τον σταματήσουν....Τελικά "την πλήρωσαν" δύο περιπολικά.


Από το ρεπορτάζ που κάναμε μάθαμε ότι πρόκειται για εξαίρετο αστυνομικό και πολύ καλό άνθρωπο.


Ο αστυνομικός συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα , ενώ με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκε σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε Ε.Δ.Ε.


Διαβάστε τι αναφέρει το δελτίο τύπου της αστυνομίας:


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

<<Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενώ παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος του διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (Ε.Δ.Ε.) , 44χρονος Αρχιφύλακας Υπηρεσίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φθιώτιδας για την τέλεση πλημμελήματος , για το οποίο απειλείται ποινή φυλάκισης τουλάχιστον 3 μηνών και για ασυμβίβαστη προς την ιδιότητα του Αστυνομικού διαγωγή. Σημειώνεται ότι σε βάρος του 44χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για απρόκλητη φθορά ξένης ιδιοκτησίας , συνελήφθη και μετήχθη σήμερα 14-08-2010 στον Εισαγγελέα Πλημ/κων Λαμίας και αφορά πράξη που συνέβη την 13-08-2010 στον περίβολο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φθιώτιδας. >>


ΠΗΓΗ:   http://newscity1.blogspot.com 

Γεωργιανός απειλούσε στα Ιωάννινα να σκοτώσει ομοεθνή του για 220 ευρώ....

Σικάγο..έχουν γίνει και τα Γιάννενα αφού ληστείες, διαρρήξεις και κάθε είδους παραβατικές συμπεριφορές είναι καθημερινό φαινόμενο. Σαν να μην έφταναν οι Έλληνες, Αλβανοί ,Ρουμάνοι κατά περίπτωση κακοποιοί που δημιουργούν προβλήματα τώρα προστέθηκε στον …χάρτη και το Γεωργιανό μπλοκ!
Η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας αντιμετώπισε αυτές τις μέρες μια περίεργη περίπτωση που εξετάζει σχολαστικά. Πρωταγωνιστές δυο Γεωργιανοί . Ο ένας κατήγγειλε τον άλλον ότι απειλούσε την ζωή του για μόλις 220 ευρώ.  Όπως εξήγησε στους αστυνομικούς ο συμπατριώτης του τον εκβίαζε ότι αν δεν του δώσει το ποσό των 220 ευρώ θα τον σκοτώσει. Μάλιστα όπως ισχυρίστηκε έδωσαν ραντεβού στα Μάρμαρα για να γίνει η παράδωση των χρημάτων αλλά τελευταία στιγμή φοβήθηκε  για την ζωή του και δεν εμφανίστηκε. Στην συνέχεια ο φερόμενος ως εκβιαστής εκνευρισμένος του ζήτησε να ανανεώσουν το ραντεβού και τον απείλησε για ακόμη μια φορά πως αν δεν έρθει θα τον «καθαρίσει».
Τρομοκρατημένος  εκείνος δεν άντεξε την ψυχολογική πίεση και πήγε στην αστυνομία και ζήτησε βοήθεια. Πράγματι οι αστυνομικοί της Υ/νσης  Ασφάλειας Ιωαννίνων έστησαν επιχείρηση για τον εντοπισμό και την σύλληψη του φερόμενου ως εκβιαστή και  κανονίστηκε το νέο ραντεβού για την παράδοση των χρημάτων  στην περιοχή των Αμπελοκήπων.
Όλα πήγαιναν ρολόι.. ώσπου ο δράστης τελευταία στιγμή τηλεφώνησε στο φερόμενο ως θύμα και του είπε πως το μέρος είναι γεμάτο αστυνομικούς και πως θα τον σκοτώσει αν δεν του δώσει τα χρήματα. Του έδωσε μάλιστα μια τελευταία ευκαιρία να τον επισκεφτεί μόνος του ,χωρίς αστυνομία στο σπίτι του.
Ασφαλώς οι αστυνομικοί δεν επέτρεψαν να συμβεί κάτι τέτοιο. Με τρόπο άφησαν να φανεί ότι το θύμα παρουσιάστηκε μόνο στο ραντεβού και την κατάλληλη στιγμή επενέβησαν και συνέλαβαν τον εκβιαστή Γεωργιανό με τα  προσημειωμένα χαρτονομίσματα στα χέρια.
Ωστόσο η σχέση και οι συναλλαγές που είχαν οι δυο Γεωργιανοί έχουν μπει στο μικροσκόπιο της αστυνομίας που θεωρεί πιθανό να είναι  και οι δυο μέλη σπείρας κακοποιών που τα «χάλασαν» στην μοιρασια, με συμμετοχή σε διάφορες παράνομες δραστηριότητες. Και οι δυο οδηγήθηκαν σήμερα στον εισαγγελέα ενώ ο ένας από αυτούς αντιμετωπίζει  σοβαρές κατηγορίες για σύσταση συμμορίας και εκβιασμό.
 

TI ΑΛΛΟ ΘΑ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΣΟΥΝ ΤΟ ΝΕΟΤΑΞΙΚΟ ΦΑΚΕΛΩΜΑ;;;

Η πρόθεση της κυβέρνησης για ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ προκειμενου να ΑΠΟΦΕΥΧΘΟΥΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΑΤΕΣ, φαίνεται εκ πρώτης όψεως αθώα και ωφέλιμη...
Στην πραγματικότητα όμως είναι ακόμη μία δικαιολογία για το συστηματικό φακέλωμα που.....

προωθείται από τους παγκοσμιοποιητές.
Για κάθε ΑΠΟΓΡΑΦΗ που θα ακολουθήσει από εδώ και πέρα, θα υπάρχει πάντα μία "εύηχη" δικαιολογία, κατά την οποία φυσικά θα "εξυπηρετείται ο πολίτης" και θα προωθείται η "εύρυθμη και δίκαιη λειτουργία" του κράτους.

Οι απώτεροι στόχοι της ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ, η οποία σταδιακά θα γίνει για όλους, δεν είναι φυσικά οι παραπάνω...είναι το ηλεκτρονικό φακέλωμα, η καθιέρωση της "κάρτας του πολίτη" και η εμφύτευση του microchip -το οποίο δειλά-δειλά έχει αρχίσει να προωθείται και στην Ελλάδα από τα ΜΜΕ.
Η απειλή για τον εξανδραποδισμό και την υποδούλωση είναι πλέον ορατή....


ΑΘΗΝΑ ΕΛΛΗΝΙΣ
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:    http://ksipnistere.blogspot.com 

Έρχεται επικοινωνιακή καταιγίδα για τρομοκράτηση και αποπροσανατολισμο του λαού!!

Την υλοποίηση και προώθηση των αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων θέτει ως «βασική προτεραιότητα» για το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση, επιχειρώντας να σκεπάσει την επιθετικότητά της κάτω από τον κουρνιαχτό της συζήτησης για δήθεν «κοινωνικές πολιτικές», τις οποίες θα ανακοινώσει δήθεν ο πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ.
Μετά τον Γ. Παπανδρέου, ο οποίος, προχτές, σε αμερικανική ηλεκτρονική εφημερίδα υπογράμμισε την αποφασιστικότητα της... κυβέρνησης να προχωρήσει τις ανατροπές «ανεξαρτήτως πολιτικού κόστους», χτες, με συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Πεταλωτής, δήλωσε:
«Το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να τηρήσουμε απαρέγκλιτα τους στόχους που έχουμε βάλει στο Πρόγραμμα Σταθερότητας, τους στόχους που έχουμε βάλει στο μνημόνιο, άρα θα κληθούμε να υλοποιήσουμε τις μεγάλες αλλαγές περισσότερο από εδώ και πέρα». Ως κυβέρνηση, συνέχισε ο Γ. Πεταλωτής, «περνάμε σε μια δεύτερη φάση από το φθινόπωρο και μετά».
Ουσιαστικά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος περιέγραψε τη νέα αντιλαϊκή επέλαση που θα ακολουθήσει με την επιβολή νέων φόρων, πρόσθετων περικοπών σε μισθούς και συντάξεις του δημοσίου, απολύσεις υπαλλήλων, άνοιγμα των λεγόμενων «κλειστών επαγγελμάτων και παράδοση της δημόσιας περιουσίας στο μεγάλο κεφάλαιο.
Ωστόσο, παρά την επιβολή των βάρβαρων μέτρων και τις υποσχέσεις στελεχών της κυβέρνησης και της τρόικας ότι μέσω της «δημοσιονομικής ανάκαμψης» θα αποτραπεί η ύφεση της οικονομίας, τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας δείχνουν σημαντική επιδείνωση, στο -3,5%, της ανάπτυξης για το δεύτερο τρίμηνο του χρόνου.
Ξεδιπλώνοντας μέρος των φιλομονοπωλιακών μέτρων της κυβέρνησης, ο Γ. Πεταλωτής προανήγγειλε απολύσεις στις ΔΕΚΟ με αιχμή τις δημόσιες μεταφορές. Αναφερόμενος στις απολύσεις συμβασιούχων στο μετρό, είπε ότι «με το να μην τις ανανεώσουμε αυτές τις συμβάσεις, προστατεύουμε το δημόσιο συμφέρον» και τόνισε ότι «χρειάζεται εξορθολογισμός των υπηρεσιών των δημόσιων συγκοινωνιών».
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέκλεισε το ενδεχόμενο να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ κάθε είδους οικονομική ενίσχυση για συνταξιούχους και χαμηλόμισθους, και στον αντίποδα προανήγγειλε νέο πετσόκομμα στην παροχή στοιχειωδών επιδομάτων, κάνοντας λόγο για «εξορθολογισμό της κοινωνικής προστασίας», με την επιβολή «εισοδηματικών κριτηρίων».
Σε απόλυτη σύμπνοια με την κυβέρνηση, ο Χρ. Σταϊκούρας, τομεάρχης οικονομίας της ΝΔ, μιλώντας στο ραδιόφωνο του «Φλας» σημείωσε: «Σε περίοδο ύφεσης χρειάζονται συσταλτικά, περιοριστικά μέτρα δημοσιονομικής πολιτικής ώστε να περιοριστούν τα ελλείμματα και αν μπορούν και τα χρέη μέσα από την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου, ταυτόχρονα όμως χρειάζονται μέτρα ανάταξης και ανάπτυξης της οικονομίας. Αρα θεωρούμε ότι χρειάζεται συγκερασμός των δύο απόψεων».
 
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, 13/8/2010
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://antidimos.blogspot.com

Προβοκάτσια στη Ροδόπη από τους Τούρκους!

Νέα προβοκάτσια της Άγκυρας, αυτή τη φορά στη Ροδόπη. «Άγνωστος», βεβήλωσε το Σάββατο το πρωί, γύρω στις 3:00 πμ, μουσουλμανικό κοιμητήριο στον Ήφαιστο, περιοχή που διαβιούν Έλληνες τσιγγάνοι, προκαλώντας φθορές σε μνήματα. «Όλως τυχαίως», οι φθορές έγιναν αντιληπτές... λίγη ώρα μετά, πριν φωτίσει (κυκλοφορούν φαίνεται και βρικόλακες στη Δυτική Θράκη...), «προκαλώντας» την οργή των μουσουλμάνων κατοίκων, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στο σημείο.
Αργότερα, μουσουλμάνοι διαδήλωσαν έξω από το τουρκικό προξενείο στην Κομοτηνή, κραυγάζοντας ανθελληνικά συνθήματα και ζητώντας την προστασία της «μητέρας πατρίδας» Τουρκίας, όπως χαρακτηριστικά φώναζαν. Η κυβέρνηση, δια του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιώργου Πεταλωτή, ο οποίος εκλέγεται στη Ροδόπη, έσπευσε να καταδικάσει τους βανδαλισμούς, τονίζοντας ότι «στις κοινωνίες υπάρχουν περιθωριακές ομάδες που επενδύουν στο μίσος και τη ρήξη. Που φοβούνται την διαφορετικότητα και έχουν σαν οδηγό τους τις θεωρίες συνωμοσίας. Οι πράξεις τους είναι απόλυτα καταδικαστέες και αντίθετες προς τα εθνικά μας συμφέροντα. Είναι τα απομεινάρια του παρελθόντος που η Ελλάδα έχει αφήσει πίσω της για πάντα. Όσοι καταστρέφουν τάφους και βεβηλώνουν τη μνήμη νεκρών που ανήκαν σε άλλο δόγμα, είναι έξω από την κοινωνία μας, την οποία βρίσκουν απέναντί τους πιο ενωμένη».
Η ανακοίνωση δεν είναι στη σωστή κατεύθυνση, καθώς φαίνεται να αποκλείει το ενδεχόμενο προβοκάτσιας και μάλιστα λίγες ημέρες μετά την επίθεση με μολότοφ στο γενικό προξενείο της Τουρκίας, στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με παρατηρητές, η νέα προβοκάτσια της Άγκυρας έχει να κάνει και με την επικείμενη τέλεση Θείας Λειτουργίας στην Παναγία Σουμελά... 


ΠΗΓΗ:   http://www.elkosmos.gr

Μετέφεραν λαθρομετανάστες με... τουριστικό πούλμαν !!

Στα χέρια των αρχών έπεσε κύκλωμα που διακινούσε λαθρομετανάστες, μετά από αιφνιδιαστικό έλεγχο που έκανε το Τμήμα Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Θεσσαλονίκης, σε τουριστικά λεωφορεία με ξένες πινακίδες.
Εκμεταλλευόμενοι πληροφορίες, οι αστυνομικοί έκαναν έλεγχο σε δύο λεωφορεία, τα οποία είχαν σταματήσει για λίγα λεπτά στο 8ο χιλιόμετρο της παλιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Κιλκίς.

Από τον έλεγχο προέκυψε ότι στο εσωτερικό του ενός λεωφορείου, ακριβώς πάνω από το χώρο των χειραποσκευών που βρίσκεται στην  οροφή του οχήματος, σε ειδική κρύπτη, είχαν στοιβαχτεί μπρούμυτα έντεκα λαθρομετανάστες, ανάμεσά τους δύο ανήλικα παιδιά.

Οι διακινητές είχαν σταματήσει για να μεταβιβάσουν τους λαθρομετανάστες, στο δεύτερο λεωφορείο, το οποίο είχε ειδικά  διαμορφωμένο χώρο, πίσω από το ψυγείο.


 Το πρώτο λεωφορείο είχε ξεκινήσει από τη Γεωργία, ενώ το δεύτερο θα τους μετέφερε στην Αθήνα.

Οι διακινητές για να μην προκαλέσουν υποψίες στους αστυνομικούς, είχαν φροντίσει στα καθίσματα του λεωφορείου να επιβαίνουν νόμιμοι μετανάστες. 


ΠΗΓΗ:   http://www.star.gr/

Καυγάς για ένα… σουβλάκι!

Το ψήσιμο ενός σουβλακιού αποτέλεσε την αφορμή για ένα καυγά που θα καταλήξει στα δικαστήρια.

Η περίεργη ιστορία διαδραματίστηκε σε παραλιακή ταβέρνα χωριού της Κω, όταν μια ηλικιωμένη έκανε παρατήρηση για το ψήσιμο.


Ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας βγήκε από την κουζίνα του και απευθυνόμενος στην παρέα της κυρίας, τους είπε ότι τους έχει «γραμμένους».


Η αντίδραση ενός από την παρέα της ηλικιωμένης ήταν άμεση, αφού χτύπησε με γροθιά τον ιδιοκτήτη της ταβέρνα, γεγονός που προκάλεσε άγρια συμπλοκή και την παρέμβαση της αστυνομίας.


Πηγή: Το Βήμα της Κω
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://www.zougla.gr

Έρχεται φοροσαφάρι....

Έσοδα ύψους 5 δισεκατομμυρίων ευρώ προσδοκά η κυβέρνηση από τα πρόστιμα του ΣΔΟΕ στους φοροφυγάδες μέχρι το τέλος του έτους, σύμφωνα με συνέντευξη του υφυπουργού Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη στην "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία".
Ο Φίλιππος Σαχινίδης, δηλώνει ότι  στόχος της κυβέρνησης είναι να πληρώσουν το βάρος που τους αναλογεί οι "έχοντες", και προσθέτει ότι "το 2012 θα είναι η χρονιά που η Ελλάδα θα επιστρέψει στο θετικό ρυθμό ανάπτυξης, χάρη και στα διαρθρωτικά μέτρα που προωθούνται".
Τις αμέσως επόμενες μέρες, αναλαμβάνουν δράση νέα κλιμάκια του υπουργείου Οικονομικών, που θα λειτουργούν παράλληλα με το ΣΔΟΕ και θα διενεργήσουν εκτεταμένους ελέγχους που θα εξειδικεύονται αν κατηγορία.
Στο στόχαστρο της κυβέρνησης μπαίνουν οι ιδιοκτήτες μεγάλης ακίνητης περιουσίας και κάτοχοι υψηλών εισοδημάτων, οι φορολογούμενοι με ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο και οι ιδιοκτήτες off-shore εταιρειών.
Το νέο σώμα θα λειτουργήσει βάσει των προτάσεων της τρόικας και θα προχωρήσει σε διασταυρώσεις στοιχείων φορολογουμένων, ώστε να εντοπίσει τους φοροφυγάδες.
Τέλος τον Σεπτέμβριο, θα συνεχιστούν οι κατασχέσεις οφειλετών με ληξιπρόθεσμα χρέη, ενώ οι έλεγχοι επεκτείνονται και στο εξωτερικό, καθώς έχει διαπιστωθεί φυγή καταθέσεων. Η κυβέρνηση θα επιτρέψει πάντως σε όσους το επιθυμούν να επαναπατρίσουν τα κεφάλαιά τους μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, πληρώνοντας φόρο 5%.

ΠΗΓΗ:   http://news247.gr

Προέταξαν τα... στήθη τους!!!!!

Έναν πιπεράτο τρόπο για να ληστέψουν εφάρμοσαν δύο γυναίκες στο Παρίσι, δείχνοντας τα... κάλλη τους στον τυχερό μέσα στην ατυχία του ανυποψίαστο άνδρα που έβγαζε λεφτά από το ΑΤΜ!


Οι δύο 20χρονες γυναίκες πλησίασαν το θύμα τους την ώρα που πληκτρολογούσε το pin του για να τραβήξει λεφτά από το μηχάνημα.

Τότε η μία μπήκε μπροστά του και σήκωσε τη μπλούζα της, με την άλλη να εκμεταλλεύεται το σάστισμα του και να τραβά 300 ευρώ από τον λογαριασμό του!

Όταν συνήλθε από τη θέα, ο άνδρας συνειδητοποίησε ότι μόλις είχε χάσει τα τελευταία του ευρώ, ενώ οι δύο γυναίκες είχαν ήδη εξαφανιστεί!

Το περιστατικό κατεγράφη από την κάμερα ασφαλείας της τράπεζας, όμως οι γυναίκες δεν έχουν εντοπιστεί ακόμα.

“Καλό είναι όταν βρισκόμαστε στο ΑΤΜ να είμαστε συγκεντρωμένοι σε αυτό που κάνουμε και να μην αφήνουμε κανέναν να μας αποσπά την προσοχή” συμβούλευσε ο εκπρόσωπος της γαλλικής αστυνομίας.


ΠΗΓΗ:   http://cosmo.gr

Ο κόσμος αποδοκιμάζει τα κυβερνητικά (και μη) στελέχη, όπου τα βρίσκει "πέφτει" κράξιμο!

Ασυγκράτητος ο κόσμος, δεν παύει να αποδοκιμάζει τα κυβερνητικά στελέχη, όπου τα βρίσκει.

Την οργή των πολιτών και μάλιστα στην “πασοκοκρατούμενη” Κρήτη, δοκίμασε εις διπλούν ο υπουργός Απασχόλησης Ανδρέας Λοβέρδος.

Τα κανάλια για άλλη μια φορά δεν έπαιξαν τίποτα, αναδεικνύοντας την απόλυτη ταύτισή τους με την κυβέρνηση του μνημονίου! Αρχικά, την οργή του κόσμου εισέπραξε ο υπουργός στο χωριό Κουνάβος του Ηρακλείου, όπου παραδόθηκαν είκοσι εργατικές κατοικίες.

Εκεί, εκατοντάδες παριστάμενοι γιούχαραν τον Ανδρέα Λοβέρδο, ενώ και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Γιώργος Σκουλατάκης του τα “έψαλλε” δημοσίως, εκφράζοντάς του την αγανάκτησή του για τα μέτρα της κυβέρνησης.

Αργότερα, νέο κτήριο του ΙΚΑ στο Ηράκλειο (περιοχή Εσταυρωμένου), ο Ανδρέας Λοβέρδος, στη διάρκεια (κομματικού χαρακτήρα) φιέστας για την υποδοχή του, τα άκουσε από κόσμο που έτυχε να βρίσκεται εκεί και αντιλήφθηκε την παρουσία του.

Αποτέλεσμα της κατάστασης που δημιουργήθηκε, ήταν ο... κ. Λοβέρδος να εγκαταλείψει το κτίριο από την πίσω πόρτα. Μάλιστα, κάποιος εκτόξευσε κατά του υπουργού ένα αναψυκτικό.


apneagr.blogspot.com
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://anemo-milos.blogspot.com/

H Σαμπάνια σερβίρεται καλύτερα σαν τη μπύρα, λένε οι Γάλλοι !!!

Γάλλοι επιστήμονες έχουν ανακαλύψει το μυστικό για να διατηρηθεί ο αφρισμός σε ένα ποτήρι σαμπάνιας : ρίξτε το σαν μια μπίρα .Μια νέα μελέτη αναφέρει ότι ο καλύτερος τρόπος για να σερβίρετε σαμπάνια είναι να τη σερβίρετε σα μια μπύρα, κρατώντας το ποτήρι σε γωνία .Αποκαλύπτει ότι το αφρώδες κρασί παραμένει bubbly περισσότερο όταν χύνεται με αυτόν τον τρόπο , αντί με το απευθείας σερβίρισμα κατευθείαν στο ποτήρι και την αναμονή να υποχωρήσει ο αφρός πριν από το συμπλήρωμα .

Ωστόσο , ο Tom Stevenson , πρόεδρος του Decanter World Wine Awards, στο πάνελ της σαμπάνιας » , είπε : « Ρίχνοντας τη Champagne σαν lager, φαίνεται ως ένας πραγματικά naff τρόπος σερβιρίσματος. Δεν θα δείτε ένα sommelier να το κάνει ούτε σε ένα εκατομμύριο χρόνια ».

« Σερβίροντας σαν τους οινοχόους, αφήνετε το CO2 να αποδράσει από το γυαλί , ώστε οι φυσαλίδες δεν μπαίνουν στη μύτη σου », πρόσθεσε .

Η έρευνα επίσης διαπίστωσε ότι η σαμπάνια που σερβίρεται σε χαμηλότερες θερμοκρασίες διατηρεί τον αφρισμό της. Σε υψηλότερες θερμοκρασίες , το διοξείδιο του άνθρακα χάνεται πιο γρήγορα .

« Ο τρόπος σερβιρίσματος της μπύρας, όταν σερβίρεις σαμπάνια έχει πολύ λιγότερο αντίκτυπο στην διάλυση του συγκεντρωμένου CO2 από τον τρόπο σερβιρίσματος σαμπάνιας, ιδίως όταν η σαμπάνια βρίσκεται σε χαμηλές θερμοκρασίες (4 και 12 ° C ) . Ο τρόπος σερβιρίσματος σαμπάνιας με τον τρόπο της μπύρας (The beer-like way) είναι πολύ πιο ήπιος από ότι της σαμπάνιας λέει η μελέτη.

Η έκθεση δημοσιεύθηκε στο Journal of Agriculturar and Food Chemistry, της οποίας ηγήθηκε ο Gerard Liger - Belair , καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Reims και συγγραφέας του Uncorked: the Science of Champagne.


http://krasiagr.blogspot.com/2010/08/h.html
http://www.seleo.gr/
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:    http://24newslines.blogspot.com

Ο φονιάς της 17Ν Χρ. Ξηρός ζητά την παρέμβαση Εισαγγελέα!!!

Μετά τις καταγγελίες του Χριστόδουλου Ξηρού για τις παράνομες μεταφορές του με χειροπέδες σε νοσοκομεία, ο πληρεξούσιος δικηγόρος του, Φραγκίσκος Ραγκούσης, αποστέλλει αναφορά – καταγγελία προς την Εισαγγελέα που εποπτεύει την δικαστική φυλακή Κορυδαλλού.
Στην καταγγελία του ο κ. Ραγκούσης ζητά την επέμβασή της προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα υγείας του Χριστόδουλου Ξηρού ριζικά και όχι για το θεαθήναι όπως γίνεται σήμερα. Δηλαδή να κάνει τις απαιτούμενες εξετάσεις στο νοσοκομείο δίχως την παρουσία αστυνομικών (την ώρα της εξέτασης και γνωμάτευσης) καθώς όπως υποστηρίζει του χορηγείται ισχυρή φαρμακευτική αγωγή αλόγιστα που θέτει σε κίνδυνο τη ζωή του. Και τονίζει ότι με τα ημίμετρα που παίρνονται, συνεχίζεται η ταλαιπωρία του πελάτη του με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η ζωή του.


newsbeast
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://gianniotis.blogspot.com

Τρομοκρατήσου λαέ. Μετά τις αγελάδες, τα πτηνά και τα γουρούνια, έχουμε τα τρελά κουνούπια. Απο την μόνη νόσο που πάσχει η χώρα, είναι την νόσο των βαμπίρ που όντως μας πίνουν το αίμα και μουδιάζουν τα μυαλά μας.

Τρεχάτε χωριανοί, τα τρομερά κουνούπια μας φέρνουν τον ιό του Δυτικού Νείλου (σε λίγο θα υπάρξει και του Ανατολικού Νείλου, μπορεί και του Βόρειου και του Νότιου για να πιάσουμε όλες τις κατευθύνσεις). Μας φέρνουν εγκεφαλίτιδες, και ποιος ξέρει τι άλλο. Μαζευτείτε, κλειστείτε σπίτια σας να ψεκάζεστε απο το πρωί μέχρι το βράδυ και αν δείτε κανένα περίεργο μεταλλαγμένο κουνούπι, φωνάξτε τα κανάλια και το υγειονομικό όπως έκανε η θείτσα στην βόρεια Ελλάδα με το κουνούπι Τίγρης, το τρομερό και φοβερό.
Τώρα λέει έρχεται ενα μεταλλαγμένο μικρόβιο που αντέχει σε όλα τα αντιβιοτικά. Πως εμφανίστηκε κανένας δεν ξέρει . Δεν καταλαβαίνει τίποτα, όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει. Και δεν θα υπάρξει θεραπεία και κατάλληλο αντιβιοτικό για χρόνια. Κρίμα που τα γουρούνια, για την γρίπη των γουρουνιών που έφτιαξαν, εντελώς τυχαία έβγαλαν νέο εμβόλιο σε λίγους μήνες.
Πρέπει να τις παραδεχτώ τις φαρμακευτικές. Οι mother fuckers δεν το βάζουν κάτω με τίποτα…

"Ακούστε Πατριώτες"..ποιός παραθερίζει στον Πλαταμώνα!!

Να κάνει διακοπές στην Ελλάδα και μάλιστα σε σπίτι στον Πλαταμώνα, το οποίο φέρεται να αγόρασε πριν από έναν μήνα, «συνελήφθη» ο δήμαρχος των Σκοπίων Βλάντιμιρ Τοντόροβιτς και έγινε μάλιστα πρωτοσέλιδο στη σκανδαλοθηρική εφημερίδα «Vest».

Τη φωτογραφία του δημάρχου έστειλε αναγνώστης συμμετέχοντας στον διαγωνισμό «Ακούστε Πατριώτες», όπου οι αναγνώστες καλούνται να...
στείλουν φωτογραφίες πολιτικών της ΠΓΔΜ που παραθερίζουν σε χώρες του εξωτερικού.
Η εφημερίδα προσφέρει αμοιβή 100 ευρώ για φωτογραφία υπουργού, βουλευτή ή υψηλόβαθμου κυβερνητικού αξιωματούχου της ΠΓΔΜ που παραθερίζει στην Ελλάδα και 50 ευρώ για φωτογραφία σε κάποια άλλη χώρα-μέλος της Ε.Ε. ή υποψήφια για ένταξη.
Ο Βλ. Τοντόροβιτς είναι ιδιοκτήτης μεγάλης αλυσίδας σούπερ μάρκετ και εκλέχτηκε με την υποστήριξη του VMRO-DPMNE, ενώ η δημοτική του αρχή είναι αυτή που προωθεί το σχέδιο με την τοποθέτηση του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων.

 
http://greece-salonika.blogspot.com/
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:    http://stakarfia.blogspot.com

Συγχαρητήρια κ.Τροχόπουλε και στους συνεργάτες σας στην Βέροια, η άλλη Ελλάδα ευτυχώς είναι εδώ!

Γιατί;

Γιατί χάρη της εργατικότητας, της φιλοπονίας, της αγάπης για την μάθηση και την διάδοση της γνώσης η Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας κέρδισε χρηματική χορηγία 1.000.000 δολάρια από το Ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς, ως πρότυπη βιβλιοθήκη στην Ελλάδα και σε ολόκληρο τον κόσμο.
Επίσης το βραβείο Πρόσβασης στη Μάθηση «Access to Learning Award (ATLA) tepuktangan

Αντιγράφω από την χθεσινή Καθημερινή...

Στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας, απονεμήθηκε, από το Ίδρυμα Bill and Melinda Gates, το βραβείο Πρόσβασης στη Μάθηση «Access to Learning Award (ATLA)», συνοδευόμενο με χρηματική χορηγία ποσού 1.000.000 δολαρίων, τιμώντας την ως επιτυχές πρότυπο βιβλιοθήκης στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο.

Η υποψηφιότητα της Δημόσιας Βιβλιοθήκης της Βέροιας ήταν μια από τις τρεις που είχαν επιλεγεί για την τελική φάση αξιολόγησης από 250 και πλέον υποψηφιότητες από όλο τον κόσμο, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.


Η αξιολόγηση έγινε από εξωτερικούς (αλλοδαπούς) αξιολογητές του Ιδρύματος.


Το ετήσιο βραβείο Πρόσβασης στην Μάθηση «Access to Learning Award (ATLA)» αναγνωρίζει τις καινοτόμες προσπάθειες βιβλιοθηκών και παρόμοιων οργανισμών εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών στην παροχή δωρεάν πρόσβασης σε υπολογιστές και το Διαδίκτυο. Αποτελεί μέρος της διεθνούς πρωτοβουλίας του Ιδρύματος για τις βιβλιοθήκες (Global Libraries Initiative), η οποία προσπαθεί να καταστήσει τον κόσμο της γνώσης, της πληροφορίας και των ευκαιριών προσβάσιμα σε όλους και κυρίως σε φτωχά και μειονεκτούντα άτομα στις αναπτυσσόμενες χώρες, προκειμένου να βοηθήσει τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων.


Η Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας έχει ανταποκριθεί στις απαιτήσεις που θέτει το βραβείο:


-Αναπτύσσοντας ένα δίκτυο υπηρεσιών βιβλιοθήκης και πληροφόρησης στην περιοχή της Βέροιας και όχι μόνο.

-Παρέχοντας στους 50.000 και πλέον κατοίκους της Βέροιας και ακόμα σε 130.000 πολίτες των γύρω περιοχών δωρεάν πρόσβαση σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές και στο Διαδίκτυο.


-Προσεγγίζοντας ανθρώπους σε απομακρυσμένες αγροτικές περιοχές με κινητές βιβλιοθήκες εξοπλισμένες με βιβλία και φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές.


-Αναδεικνυόμενη σε κέντρο συνάντησης και ανταλλαγής ιδεών για τους κατοίκους, κέντρο προώθησης της δημιουργικής έκφρασης και καινοτομίας.


Τέλος, η Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας δίνει έμφαση στους νέους ανθρώπους με το τμήμα για παιδιά και εφήβους, «τα Μαγικά Κουτιά», παρέχοντας τη δυνατότητα πρόσβασης στη γνώση και την ανάπτυξη της δημιουργικότητας με εκφραστικά μέσα νέας τεχνολογίας.


Διευθυντής και «ψυχή» της βιβλιοθήκης είναι ο Ιωάννης Τροχόπουλος, ο οποίος υπέβαλε και την αίτηση υποψηφιότητας.

Η τελετή βράβευσης έγινε στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας.


Μια είδηση βέβαια που δεν "πουλάει" και που θα την διαβάσετε σε ελάχιστα ιστολόγια.
To ιστολόγιο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης της Βέροιας εδώ>>.

Η Σλοβακία εξηγεί το «όχι» στην Ελλάδα

Την άρνηση της Μπρατισλάβα να συμμετάσχει στο πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα εξήγησε η πρωθυπουργός της Σλοβακίας, Ιβέτα Ραντιτσόβα

Σε συνέντευξή της που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Financial Times Deutschland» αναφέρει ως δικαιολογία το επιχείρημα, ότι κανείς δεν βοήθησε τη χώρα της να φέρει εις πέρας τις μεγάλες οικονομικές μεταρρυθμίσεις κατά την.....

περίοδο 1998-2002.

Η Σλοβακία πέρασε μία δύσκολη περίοδο με τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που εφήρμοσε από το 1998 μέχρι το 2002 και κανείς δεν βοήθησε, ανέφερε η Ιβέτα Ραντιτσόβα, η οποία ανέλαβε την πρωθυπουργία μετά τις εκλογές του Ιουνίου.

«Δεν είχαμε δεκάρα. Τίποτε. Οι συμπολίτες μας επωμίσθηκαν το βάρος της προσπάθειας και δεν ήταν εύκολο. Αλλά ξεπεράσαμε αυτό το στάδιο χάρη σε επώδυνες και αντιδημοφιλείς μεταρρυθμίσεις. Πώς θέλετε να τους εξηγήσω ότι πρέπει τώρα να βοηθήσουμε εκείνους που δεν είναι έτοιμοι να κάνουν κάτι μόνοι τους» λέει.

Το σλοβακικό Κοινοβούλιο, ακολουθώντας την πρόταση της κυβέρνησης, απέρριψε οριστικά χθες τη συμβολή της Μπρατισλάβας στο πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα, σε μία κίνηση που χαρακτηρίσθηκε «έλλειψη αλληλεγγύης» από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία, πάντως, «δεν θέτει σε κίνδυνο» το πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα.

Ο Στέφεν Σάιμπερτ, εκπρόσωπος της καγκελαρίου της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, υπενθύμισε με δήλωσή του στους «Financial Times Deutschland» ότι «καθένας πρέπει να κρατήσει στο νου του ότι μπορεί μια ημέρα να έχει ανάγκη την αλληλεγγύη των άλλων» και πρόσθεσε ότι η Γερμανίδα καγκελάριος θα μιλήσει με την Ιβέτα Ραντιτσόβα κατά την επίσκεψή της στο Βερολίνο, στις 25 Αυγούστου.


zougla.gr

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://ksipnistere.blogspot.com

Μυστικός δείπνος του αρχιεπισκόπου για το σκάνδαλο της Βουλιαγμένης...

Συναγερμός έχει σημάνει στην ηγεσία της Εκκλησίας της Ελλάδος μετά τις δικαστικές διώξεις αλλά και τος νέες αποκαλύψεις για την περίεργη πώληση και μεταπώληση έκτασης - φιλέτο στην περιοχή της Βουλιαγμένης το καλοκαίρι του 2009.
Απόψε (μεσάνυχτα Παρασκευής προς Σάββατο) ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είχε δείπνο με τον...


μητροπολίτη Ζακύνθου Χρυσόστομο, που κλήθηκε στην Αθήνα, και άλλους συνεργάτες του προκειμένου να συζητήσουν για το πώς θα διαχειριστούν το θέμα από την ερχόμενη εβδομάδα.
Η Παναγιά να τους βοηθήσει...

ΠΗΓΗ:   PRESS-GRΤΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:     

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com

ΚΩΜΙΚΟΤΡΑΓΙΚΟ:ΟΥΚΡΑΝΗ ΟΙΚΙΑΚΗ ΒΟΗΘΟ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΟ ΜΠΟΓΙΑΤΖΗ ΕΧΕΙ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΨΗ ΤΟΥ Ο "ΜΕΤΑΝΑΣΤΟΦΑΓΟΣ" ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ-ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΕΙ ΝΑ ΔΙΝΕΙΣ...ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΕΡΓΑΤΗ!

ΣΧΟΛΙΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΣΤΟ ΠΑΝΤΑ ΕΓΚΥΡΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ "ΙΧΝΟΣ":

"ΕΝΩ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΥΠΗΡΕΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ...ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΙΝΕΙ ΕΝΤΟΛΕΣ Η ΟΙΚΙΑΚΗ ΤΟΥ ΒΟΗΘΟΣ ΟΥΚΡΑΝΗ ΒΑΝΤΑ...ΑΙΣΧΟΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ

ΣΕΙΡΑ ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΩΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟ....Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΕΧΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΑΛΒΑΝΟ ΤΖΙΜΥ...ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΒΑΦΕΙ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ...ΓΙΑΤΙ Ο ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ;"


Ισχύουν τα παραπάνω μεγάλε πατριώτη και....μεταναστοφάγε Πρόεδρε του Λαος;

ΑΝ ΝΑΙ,ΤΟΤΕ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ,Ο ΔΗΘΕΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΙΟΣ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ,ΝΑ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!!!

ΒΕΒΑΙΑ,ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΚΙ ΑΠΙΘΑΝΟ,ΑΦΟΥ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΣΟ...ΚΟΥΒΑΡΝΤΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ!

ΕΤΣΙ,ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗ ΓΛΙΤΩΣΕΙ ΛΙΓΑ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ,ΤΑ ΕΝΣΗΜΑ;

ΔΑΣΚΑΛΕ ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΕΣ ΚΑΙ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΕΚΡΑΤΕΙΣ...ΥΠΟΚΡΙΤΑΡΕ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ!

ΤΡΕΧΑ ΠΑΛΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΚΗΡΥΓΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ "ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ" ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΟΥ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ:Η ΒΑΝΤΑ ΚΑΙ Ο ΤΖΙΜΥ,ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ! 

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:  http://alithiastofos.blogspot.com

Φωτό από τη δολοφονία του Βορειοηπειρώτη στη Χειμάρα !


ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΛΙΩΣΑΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΑΘΗΚΕ ΣΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ.



Το μίσος τους για την Ελλάδα και τους Έλληνες δεν έχει ανθρώπινα χαρακτηριστικά. Στις φωτογραφίες απεικονίζεται η μανία με την οποία χτύπησαν και έλιωσαν την μηχανή -φανταστείτε την τύχη του συμπατριώτη μας- οι αλβανοί στην Χειμάρα. Φονικό εργαλείο το άουντι το οποίο επίσης βλέπετε σε φωτογραφία...
Στην Χειμάρα στήθηκαν οδοφράγματα και σηκώθηκαν πανώ για την δολοφονία του Έλληνα Αριστοτέλη Γκούμα που πρωτοστατούσε στους Εθνικούς Αγώνες των Χειμαριωτών και η εθνική οδός Αγ. Σαράντα - Αυλώνας παρέμεινε κλειστή τουλάχιστον για 14 ώρες. Η κατάσταση στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΕΙΜΑΡΑ δεν έχει εκτονωθεί. Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΑ... και οι Χειμαριώτες το γνωρίζουν. Κι αν ψόφησε το αίμα στις φλέβες των ελλαδιτών της παρακμής και του βολέματος δεν συμβαίνει το ίδιο και με τον αλύτρωτο Ελληνισμό που μαζί με τους Έλληνες που βλέπουν καθαρά ότι... Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΑΡΧΙΣΕ, θα στήσουν τον χορό της Αντίστασης... ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΑΣ ΛΕΜΕ... Μπορεί η αλβανική αστυνομία να συνέλαβε ήδη 7 από τους 8 που επέβαιναν στα δύο οχήματα που καταδίωξαν τον Αριστοτέλη Γκούμα (ένας διαφεύγει), αλλά αυτό δεν είναι ικανό να αναστρέψει το οργισμένο ποτάμι της εκδικήσης που θα χτυπήσει σύντομα και αποτελεσματικά...

¨ΣΤΟΧΟΣ
http://www.stoxos.gr/

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://efenpress.blogspot.com

Έρχεται το Facebook live!

To Facebook ξεκίνησε ένα νέο live-streaming κανάλι με σκοπό να παρέχει στους χρήστες εικόνες από το τι συμβαίνει στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας.

Το Facebook-live είναι στην ουσία ένα κανάλι δημοσίων σχέσεων και σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο του, πρόκειται για μια φυσική προέκταση του...

blog του Facebook και είναι σίγουρα ένας πιο άμεσος τρόπος επικοινωνίας με τους χρήστες.

Μέσα από την υπηρεσία, οι χρήστες θα μπορούν να βλέπουν διάφορες συνεντεύξεις μέσα από τα κεντρικά της εταιρίας, παρουσιάσεις με όλα τα νέα προϊόντα του δημοφιλούς site κοινωνικής δικτύωσης καθώς και οτιδήποτε άλλο μπορεί να συμβαίνει στο Facebook.


Με λίγα λόγια πρόκειται για ένα video blog στο οποίο ο κάθε χρήστης θα μπορεί να σχολιάζει τα βίντεο ενώ όταν γίνονται live συνεντεύξεις, θα μπορεί να υποβάλει τις ερωτήσεις του και να παρεμβαίνει ζωντανά στην πορεία της συνέντευξης 


ΠΗΓΗ:    http://rokakias.blogspot.com 

ΚΗΔΕΥΤΗΚΕ Ο ΑΓΡΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΣ ΕΘΝΟΜΑΡΤΥΡΑΣ ΤΗΣ Β. ΗΠΕΙΡΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΓΚΟΥΜΑΣ. ΤΟ "ΕΓΚΛΗΜΑ" ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΜΙΛΟΥΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ! ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ

Σε φορτισμένη ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στη Χειμάρρα η κηδεία του 37χρονου ομογενούς Αριστοτέλη Γκούμα, ο οποίος δολοφονήθηκε χθες από ομάδα τριών Αλβανών.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, όλα άρχισαν χθες, πριν το μεσημέρι, όταν τρεις Αλβανοί από την Αυλώνα ζήτησαν από τον 37χρονο να μη μιλάει ελληνικά στο μαγαζί του, που βρίσκεται στη Χειμάρρα. Μετά τη λογομαχία ακολούθησε ξυλοδαρμός. Ο ομογενής αναγκάστηκε να κρυφτεί.


Οι τρεις Αλβανοί, όμως, τον εντόπισαν ύστερα από αρκετές ώρες, ενώ επέβαινε σε μηχανή μεγάλου κυβισμού. Οι δράστες όρμησαν με το αυτοκίνητό τους πάνω στο νεαρό άνδρα και τον καταπλάκωσαν.


Κάτοικοι της πόλης, αντιδρώντας στη δολοφονία, απέκλεισαν χθες την εθνική οδό Αγίων Σαράντα- Αυλώνα, ζητώντας από τις αρχές να αποδοθεί δικαιοσύνη, αλλά και τη λήψη μέτρων που θα οδηγήσει στην αποφυγή των άγριων εθνικιστικών ενεργειών σε βάρος των Ελλήνων κατοίκων της Χειμάρρας.


Εκατοντάδες αυτοκίνητα εγκλωβίστηκαν από και προς τη Χειμάρρα. Ο εθνικός δρόμος άνοιξε σήμερα στις 11 τοπική ώρα. Πάντως, οι κάτοικοι δηλώνουν ότι θα ξανακλείσουν το δρόμο έαν δεν ληφθούν έμπρακτα μέτρα.


Η Αστυνομία συνέλαβε έξι άτομα, δεν εξέδωσε ωστόσο ανακοίνωση σχετικά με τα αίτια του συμβάντος, το οποίο ο σημερινός αλβανικός Τύπος χαρακτήρισε ως δυστύχημα.


Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Χειμάρρας Βασίλης Μπολάνος επεσήμανε ότι "πρόκειται για έγκλημα εκ προμελέτης, αφού οι δράστες από ημέρες προκαλούσαν τον δολοφονηθέντα". Ακόμη, μίλησε για ρατσιστικά φαινόμενα, τα οποία οπισθοδρομούν την αλβανική κοινωνία.


Ο αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος, σε σχετική δήλωσή του,

υπογράμμισε:

"Με οδύνη συμμετέχω στο βαθύ πόνο που προκάλεσε η δολοφονία τουΑριστοτέλη Γκούμα στη Χειμάρρα. Συλλυπούμαι ολόψυχα την οικογένειάτου, δεόμενος όπως ο Θέος αναπαύσει εν ειρήνη την ψυχήν του.

Τέτοιες αδικαιολόγητες, βίαιες πράξεις, απόλυτα καταδικαστέες απόκάθε εχέφρονα, απειλούν να δυναμιτίσουν το κλίμα της αρμονικήςσυνυπάρξεως, για το οποίο όλοι οι σώφρονες πολίτες της Αλβανίας έχουναγωνισθεί. Και ακόμη απειλούν να πυροδοτήσουν νέες συγκρούσεις καιμίση στην περιοχή.
Στην κρίσιμη αυτή στιγμή απαιτείται από κάθε υπεύθυνο,νηφαλιότητα, αποφυγή αυτοδικιών, αναζήτηση της αλήθειας και επιβολήτης δικαιοσύνης. Και ακόμα επιβάλλεται να ενταθούν οι ειλικρινείςπροσπάθειες για να εξασφαλιστεί ο σεβασμός της ελευθερίας κάθε πολίτηκαι όλων γενικώς των ανθρωπίνων δικαιωμάτων".


(hellenicrevenge)

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://neamadata.blogspot.com

Οι σταρ άρχισαν δεύτερη δουλειά !!!

Αλλοι άπληστοι, άλλοι φύσει πολυπράγμονες κι άλλοι απλώς προνοητικοί, πολλοί είναι οι λαμπροί αστέρες του θεάματος που προσέχουν για να έχουν. Οπως «των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν», έτσι και αυτοί «πιάνουν» δεύτερες (κάποιοι μάλιστα και τρίτες ή και τέταρτες) δουλειές προκειμένου να «εμπλουτίσουν» το παρόν αλλά και να εξασφαλίσουν το μέλλον τους. 

Ουδείς άλλωστε μπορεί να τους εγγυηθεί, πόσω μάλλον σε καιρούς κρίσης, ότι η τηλεοπτική τους λάμψη θα είναι παντοτινή και εσαεί προσοδοφόρα, οπότε καλό είναι να υπάρχει εκεί ήδη ως εφεδρεία έτοιμη να καλύψει το κενό ένα εστιατόριο (όπως αυτά των Ντε Νίρο και Ντε Βίτο), ένα οινοποιείο (όπως αυτό του Κόπολα) ή μια αθλητική ομάδα (όπως αυτή του Jay-Z).
Ο Ντάνι Ντε Βίτο υπογράφει στο εστιατόριό του ένα λιμοντσέλο 
παραγωγής του.
 
Ο Ντάνι Ντε Βίτο υπογράφει στο εστιατόριό του ένα λιμοντσέλο παραγωγής του.
Ντάνι Ντε Βίτο
Ιταλική σπεσιαλιτέ 10 εκατ. δολάρια


Ενας από τους διασημότερους κοντούς του Χόλιγουντ, ο καλοφαγάς Ντάνι Ντε Βίτο δεν θα μπορούσε να λείπει από τον χώρο της εστίασης. Συνιδιοκτήτης του φημισμένου ιταλικού εστιατορίου «Devito South Beach» στο Μαϊάμι της Φλόριντα (τα έσοδα του οποίου ανήλθαν πέρυσι σε 10 εκατ. δολ.) καθώς και της εταιρείας κινηματογραφικών παραγωγών «Jersey Films» («Pulp Fiction», «Εριν Μπρόγκοβιτς» κ.α.), ο κωμικός ηθοποιός έχει λανσάρει στην αγορά και το δικό του λιμοντσέλο (λικέρ λεμόνι), το επονομαζόμενο «Danny DeVito's premium Limoncello Original».
Jay-Z
Θέλει να «σκοράρει» και με την Αρσεναλ

Ικανός τόσο στις ρίμες όσο και στις «μπίζνες», ο πολυεκατομμυριούχος ράπερ και σύζυγος της τραγουδίστριας Μπιγιονσέ έχει κατορθώσει στα 40 του χρόνια να χτίσει μια μοναδική αυτοκρατορία στον χώρο του θεάματος. Συγκεκριμένα, ο Jay-Z (κατά κόσμον Σον Κόρεϊ Κάρτερ) είναι σήμερα ιδιοκτήτης της εταιρείας ενδυμάτων «Rocawear» (οι ετήσιες πωλήσεις της οποίας φέρονται να ξεπερνούν τα 700 εκατ. δολ.) και συνιδιοκτήτης της δισκογραφικής «Roc-A-Fella Records», του management «Roc Nation», της αλυσίδας μπαρ «The 40/40 Club» καθώς και της ομάδας μπάσκετ των «New Jersey Nets» ενώ μελετά το ενδεχόμενο ακόμη και μιας επένδυσης στην αγγλική ποδοσφαιρική ομάδα «Arsenal». Προσμετρώντας όλα τα παραπάνω, το περιοδικό «Forbes» υπολογίζει πως ο ράπερ κέρδισε μόνο τους τελευταίους 12 μήνες 63 εκατ. δολ.

Φράνσις Φορντ Κόπολα
O σκηνοθέτης με τα 1.000 πρόσωπα


Πολυπράγμων όσο λίγοι, ο Ιταλοαμερικανός σκηνοθέτης ταινιών όπως η τριλογία «Ο Νονός» και το αντιπολεμικό δράμα «Αποκάλυψη Τώρα» έχει διακριθεί επίσης ως οινοποιός (μέσω της επιχείρησης «Francis Coppola Winery»), παραγωγός τροφίμων (ζυμαρικών, λαδιού, σαλτσών κ.ά.), εστιάτορας (προ ημερών εγκαινίασε το ιταλικό εστιατόριο «Rustic» στην Καλιφόρνια), έμπορος (ιταλικών πούρων), εκδότης (του βραβευμένου λογοτεχνικού περιοδικού «Zoetrope: All-Story») και ξενοδόχος (με πολυτελή καταλύματα σε Νέα Ορλεάνη, Ιταλία, Μαϊάμι, Μπελίζε, Γουατεμάλα και Αργεντινή υπό τη σκέπη της «Coppola Resorts»). «Η βιομηχανία του κινηματογράφου όπως την ξέραμε καταρρέει», δήλωνε χαρακτηριστικά πριν από μερικούς μήνες ο ίδιος ο 71χρονος σκηνοθέτης στο «Bloomberg».

Γ. Στέφανι - Κ. Μος

Κολεξιόν χρυσάφι για τις κυρίες

Αφήνοντας στην άκρη τα μικρόφωνα και πιάνοντας... τα πατρόν, η δημοφιλής Αμερικανίδα τραγουδίστρια Γκουέν Στέφανι δοκιμάζει τα τελευταία χρόνια την τύχη της στον χώρο της γυναικείας μόδας και βγαίνει κερδισμένη.
Το 2003 συνέστησε την εταιρεία ενδυμάτων, L.A.M.B, το 2005 έκανε το ντεμπούτο της στην εβδομάδα μόδας της Νέας Υόρκης και σήμερα, έχει φτάσει στο σημείο να μετρά μεικτά ετήσια έσοδα ύψους 90 εκατ. δολ. Και επειδή ως γνωστόν «τρώγοντας ανοίγει η όρεξη», η 40χρονη Γκουέν δεν έμεινε στάσιμη αλλά επεκτάθηκε λανσάροντας το δικό της άρωμα, καθώς και μια δεύτερη σειρά αξεσουάρ με την επωνυμία «Harajuku Lovers».
Η 36χρονη Κέιτ Μος, μπορεί να μην είναι η πρώτη υπερμοντέλα που σχεδιάζει τη δική της σειρά ρούχων αλλά μάλλον είναι η πλέον επιτυχημένη σε αυτό. «Μαύρο πρόβατο» για τα ΜΜΕ επί σειρά ετών λόγω της εξάρτησής της από την κοκαΐνη καθώς και των επεισοδιακών της ερωτικών δεσμών, η Αγγλίδα αντεπιτέθηκε την άνοιξη του 2007 όταν λάνσαρε την πρώτη κολεξιόν της για λογαριασμό της βρετανικής αλυσίδας καταστημάτων «Topshop».
Στην πορεία, τα ρούχα της Μος έμελλε να εξελιχθούν σε μια «εξαιρετικά επιτυχημένη ιστορία πολλών εκατομμυρίων στερλινών», η οποία συνεχίζεται κανονικά (η 11η κολεξιόν μόλις ολοκληρώθηκε) και φέρεται, σύμφωνα με το πρακτορείο «Bloomberg», να απέφερε στην Αγγλίδα μόνο πέρυσι περί τα 4,3 εκατ. δολ.

Σπάνε ταμεία
Κέρδισαν το Οσκαρ... επιχειρηματικότητας


Ο «βασιλιάς» του ΜανχάτανΓέννημα-θρέμμα Νέας Υόρκης, ο οσκαρικός «ταξιτζής» (ή «μαφιόζος» εάν προτιμάτε) έχει «ρίξει» τα τελευταία 20 χρόνια μπόλικο χρήμα στις γειτονιές του Μανχάταν όπου μεγάλωσε. Συγκεκριμένα, εν έτει 2010, ο 67χρονος Ρόμπερτ Ντε Νίρο είναι πλέον, μεταξύ άλλων, συνιδιοκτήτης νεοϋορκέζικων σημείων αναφοράς όπως το ιαπωνικό εστιατόριο «Nobu», το «ψητοπωλείο» «Tribeca Grill» και το ξενοδοχείο «Greenwich Hotel». Επιπλέον, σε αυτόν ανήκει και το ετήσιο φεστιβάλ κινηματογράφου της Τριμπέκα το οποίο έχει προσελκύσει, πέρα από χιλιάδες επισκέπτες, εκατομμύρια δολάρια στην ομώνυμη γειτονιά του Μανχάταν όπου λαμβάνει χώρα.
Μαζεύει εκατομμύρια για πλάκαΠρωταγωνιστής κινηματογραφικών παρωδιών όπως οι «Ξεπατινάζ» και «Τα Μπαλάκια της Οργής», ο κωμικός Γουίλ Φέρελ αποφάσισε να δοκιμάσει την τύχη του στον κυβερνοχώρο ιδρύοντας τον Μάρτιο του 2007 τον ιστότοπο χιουμοριστικών βιντεοπροβολών FunnyOrDie.com. Τόσο το κοινό όσο και οι εταιρείες ανταποκρίθηκαν στο εγχείρημα, οι πρώτοι συρρέοντας κατά χιλιάδες στον εν λόγω ιστοχώρο και οι δεύτερες (Sequoia Capital, HBO) επενδύοντας σε αυτόν περί τα 18 εκατ. δολ. Με αυτά και με αυτά, το FunnyOrDie.com έχει φτάσει πλέον στο σημείο να μετρά ετήσια έσοδα ύψους «δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων».
Μία παμπ μόνο για εκλεκτούςΠιστός στη βρετανική παράδοση μπιροποσίας, ο Αγγλος σκηνοθέτης και πρώην σύζυγος της Μαντόνα, Γκάι Ρίτσι, διαθέτει στην κατοχή του τι άλλο; Μια παραδοσιακή λονδρέζικη παμπ με την ονομασία «The Punchbowl» η οποία μάλιστα έχει εξελιχθεί στο αγαπημένο στέκι πλήθους αστέρων. Την είχαν αγοράσει μαζί με τη Μαντόνα τον Μάρτιο του 2008 έναντι περίπου 3 εκατ. ευρώ. Οταν το ζεύγος τελικώς χώρισε μερικούς μήνες μετά, η παμπ έμεινε στην κατοχή του Ρίτσι. Εντός αυτής έχουν θεαθεί να πίνουν τις μπίρες τους διασημότητες όπως οι Μίκι Ρουρκ, Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Κέβιν Σπέισι, Τζουντ Λο κ.ά.
Τζιράρει 25 εκάτ. μόνο με τα καλλυντικάΠενήντα πέντε ετών πλέον, η Ιμάν, σύζυγος του τραγουδιστή Ντέιβιντ Μπόουι, μπορεί να έχει αφήσει πίσω της το μόντελινγκ (η τελευταία φορά που περπάτησε σε πασαρέλα ήταν πριν από 21 χρόνια) αλλά παραμένει στο προσκήνιο του χώρου της μόδας ως άκρως επιτυχημένη επιχειρηματίας. Εν έτει 2010, η μαύρη καλλονή βρίσκεται πίσω από τη σειρά γυναικείων ενδυμάτων «Global Chic» καθώς και από την εταιρεία καλλυντικών «Iman Cosmetics». Ενδεικτικά, με τον ετήσιο τζίρο της να ανέρχεται σε 25 εκατ. δολ., η «Iman Cosmetics» είναι μια από τις πλέον δημοφιλείς στις ΗΠΑ, όπως σημειώνουν οι «New York Times».
Από τη μικρή οθόνη στα μεγάλα κέρδη Τηλεοπτικά αστέρια ήδη από την κούνια (έκαναν το ντεμπούτο τους στη μικρή οθόνη σε ηλικία μόλις εννέα μηνών), οι δίδυμες Ασλεϊ και Μέρι-Κέιτ Ολσεν μπορεί να μην καταξιώθηκαν ως ηθοποιοί αλλά τα πάνε εξαιρετικά ως επιχειρηματίες. Σήμερα, σε ηλικία μόλις 24 ετών, είναι ιδιοκτήτριες της εταιρείας παραγωγής «Dualstar Entertainment Group» ενώ έχουν μπει για τα καλά στον χώρο της μόδας (σειρές ενδυμάτων «the Row» και «Elizabeth and James») με τη βοήθεια της αλυσίδας καταστημάτων Wal-Mart. Χαρακτηριστικά, τα έσοδα της «Dualstar Entertainment Group» αναμένεται να αγγίξουν φέτος τα 15 εκ. $.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΑΦΙΔΑΣ
gskafidas@pegasus.gr
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:    http://www.ethnos.gr

Παράδεισος για Κινέζους ...δισεκατομμυριούχους !!

Το κινεζικό νησί Χαϊνάν φιλοδοξεί να γίνει ο προορισμός των πιο πλούσιων της Κίνας αλλά και του κόσμου. Προσπαθεί να τους προσελκύσει με μαρίνες, γιοτ και μέγαρα.
Το μεγάλο νησί Χαϊνάν, στο νότιο άκρο της Κίνας, στα ανοικτά των βιετναμικών ακτών, είναι ένα είδος καρικατούρας της ταχύτατης ανάπτυξης της χώρας, του περίφημου οικονομικού θαύματος. Στη Σάνια, τον κύριο τουριστικό προορισμό και δεύτερη πόλη του Χαϊνάν, όπου κι αν στραφείς βλέπεις γερανούς, σκαλωσιές και πολυκατοικίες υπό ανέγερση. Κατά μήκος της θάλασσας και των παραλιών με την αστραφτερή άμμο, νέες πόλεις κατασκευάζονται η μία δίπλα στην άλλη, προοριζόμενες για τη θερινή αναψυχή των πλουσίων.

Στις 31 Δεκεμβρίου 2009, το Κρατικό Συμβούλιο- η κινεζική κυβέρνηση- χαρακτήρισε το Χαϊνάν πρότυπο της τουριστικής ανάπτυξης της χώρας. Ο στόχος είναι να γίνει το νησί ένας «ανταγωνιστικός διεθνής προορισμός», «να εισάγει διεθνείς προδιαγραφές» ώστε μεσοπρόθεσμα να ανταγωνιστεί τους άλλους τουριστικούς παραδείσους της Ασίας, την Ταϊλάνδη, το Βιετνάμ, την Ινδονησία. Πολλά πρέπει να γίνουν ακόμη στη Σάνια για να μπορέσει να παίξει στην αυλή των μεγάλων, όμως ήδη η πόλη υποδέχεται κάθε χρόνο στα 187 ξενοδοχεία της περισσότερους από 500.000 ξένους τουρίστες και περισσότερους από 6 εκατομμύρια Κινέζους.

Στα ύψη τα ακίνητα. Φέτος στη Σάνια και το Χαϊκού, τη μεγαλύτερη πόλη του Χαϊνάν, οι τιμές των ακινήτων εκτοξεύθηκαν στα ύψη. Τον Φεβρουάριο, το μέσο κόστος ενός διαμερίσματος αυξήθηκε κατά 50% σε σχέση με το 2009, έγινε δηλαδή πενταπλάσιο του εθνικού μέσου όρου, ανακοίνωσε η Στατιστική Υπηρεσία. «Δεν έχουμε αρκετά οικόπεδα να πουλήσουμε και οι οικοδομήσιμες εκτάσεις στις ακτές είναι περιορισμένες, έτσι οι τιμές ανεβαίνουν», λέει ο Τανγκ Σισιάν, υποδιευθυντής της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης της Σάνια.

Ο Ουάνγκ Νταφού είναι ο τοπικός δισεκατομμυριούχος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ακινήτων Χανγκζού και κατασκευαστής στη Σάνια της μαρίνας για τα γιοτ των δισεκατομμυριούχων. Σαράντα τεσσάρων χρονών, αρνείται να πει ποιος είναι ο πιο πλούσιος από τους κατοίκους του Χαϊνάν, όμως παραδέχεται πως αυτός που πληρώνει τους περισσότερους φόρους είναι αυτός.

Τα κριτήρια επιλογής. Είχε την ιδέα γι΄ αυτήν τη μαρίνα για δισεκατομμυριούχους το 2002. «Είχα αγοράσει τότε δύο γιοτ και σκέφτηκα πως θα μπορούσαμε να φτιάξουμε εδώ ένα μικρό λιμάνι αναψυχής. Για μένα ήταν περισσότερο ευχαρίστηση παρά μπίζνες. Πλούσιοι άνθρωποι που αγαπούν αληθινά τη θάλασσα, αυτό είναι το κριτήριο της επιλογής μου», λέει ο Ουάνγκ μιλώντας με τον ειδικό απεσταλμένο της «Λε Μοντ» σ΄ ένα από τα σαλόνια του πολυτελούς ξενοδοχείου που έφτιαξε στη Σάνια για τους πελάτες της μαρίνας του.

Τετρακόσιοι λάτρεις του γιότινγκ έχουν ήδη γίνει μέλη της μαρίνας του, η οποία λειτούργησε τον Αύγουστο του 2009. Τριακόσιοι εξ αυτών αγόρασαν ακίνητα που πωλούσε η εταιρεία του. Αυτοί μπόρεσαν να γίνουν μέλη της λέσχης της μαρίνας δωρεάν. Οι εκατό άλλοι πλήρωσαν 630.000 γιουάν (72.000 ευρώ) για να μπορούν να αγκυροβολούν εκεί τα γιοτ τους. Οι σουίτες του ξενοδοχείου που δεσπόζει στο μικρό λιμάνι, όπου αγκυροβολούν μονίμως 40 γιοτ, μεταξύ των οποίων το πολυτελές «Ρershing» του Ουάνγκ Νταφού, αξίας τριών εκατομμυρίων ευρώ, κοστίζουν πάνω από 16.000 γιουάν (1.800 ευρώ) τη βραδιά.


Το προφιλ του πλούσιου Κινέζου

Ο μέσος κινέζος δισεκατομμυριούχος, σύμφωνα με το Ηurun Wealth Report, έναν ιστότοπο που ειδικεύεται στις μεγάλες περιουσίες, είναι 39 χρονών και διαθέτει τρία αυτοκίνητα και 44 ρολόγια πολυτελείας.

Επτά φορές στις δέκα είναι άνδρας. Του αρέσουν πολύ το κολύμπι και το γκολφ. Και μερικές φορές να πετάει: ενώ η ιδιωτική αεροπορία κατ΄ αρχάς απαγορεύεται, 200 αεριωθούμενα στην Κίνα ανήκουν σε ιδιώτες. Οι οποίοι, σύμφωνα με άρθρο της «Guangzhu Daily», οργώνουν χωρίς άδεια τον εναέριο χώρο και, όταν συλλαμβάνονται, πληρώνουν σχετικά μικρά πρόστιμα.


ΠΗΓΗ:   http://www.tanea.gr