'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Σεξ με ρομπότ έως το 2050!!!!!!


Ένας επιστήμονας τεχνητής νοημοσύνης υποστηρίζει πως έως το έτος 2050 οι άνθρωποι θα μπορούν να κάνουν σεξ με ρομπότ! 

Ο David Levy δηλώνει πως έως τότε τα ρομπότ θα είναι δυσδιάκριτα με τους ανθρώπους!



Ο εν λόγω επιστήμονας έχει γράψει και βιβλίο με τίτλο «Sex With Robots: The Evolution of Human-Robot relationships» (Σεξ με ρομπότ: η εξέλιξη των σχέσεων ανθρώπων και ρομπότ).

Στο βιβλίο μεταξύ άλλων αναφέρει πως «θα υπάρχει εκπληκτικό σεξ για όλους όλο το εικοσιτετράωρο και ότι δεν πιστεύει να υπάρχει κάποιος που να μην το θέλει.»

Σύμφωνα με τον ίδιο αυτοί που θα επωφεληθούν της εξέλιξης θα είναι οι άσχημοι άνθρωποι που έχουν πρόβλημα να δημιουργήσουν σχέση.

«Υπάρχουν μόνοι και μίζεροι άνθρωποι. Νομίζω πως η κοινωνία οφείλει να τους δώσει μια εναλλακτική λύση ικανοποίησης χωρίς να κάνουν κακό σε άλλους ανθρώπους,» είπε ο κύριος David Levy.

http://www.dailyfucks.gr/?p=2614

Αγοράζοντας gadget για την κοπέλα σου!!!!


Αν θες να μυήσεις την κοπέλα σου στον κόσμο των gadget τότε κάνε της ένα δώρο. Κι επειδή άντρες και γυναίκες βλέπουν διαφορετικά τα gadget μάθε τι να προσέξεις και τι να διαλέξεις. 

Δεκατέσσερις τόνους ... βάρυναν οι Κρητικοί !!!

Από τους πιο υγιείς λαούς της Ευρώπης με διατροφικές συνήθειες υπόδειγμα μετατράπηκαν σε έναν από τους πιο παχύσαρκους λαούς της γηραιάς Ηπείρου. 

Ο λόγος για τους Κρητικούς οι οποίοι αύξησαν το βάρος τους κατά 20 κιλά από το 1970.

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο κ. Ιωάννης Μελισσάς καθηγητής Χειρουργικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτη και δημοσιεύονται στην εφημερίδα «Τα Νέα» οι αλλαγές των διατροφικών συνθηκών των κατοίκων της Κρήτης οφείλονται στη γενικότερη αλλαγή του τρόπου ζωής τους, που τους έκανε να... χάσουν τα οφέλη από το «ελιξίριο ζωής» που φαίνεται ότι κατείχαν.


Οι κάτοικοι της Κρήτης έγιναν παγκοσμίως γνωστοί την δεκαετία του ’70 ως ο πιο υγιής λαός του κόσμου, καθώς η περίφημη «Μελέτη των 7 Κρατών» έδειξε πως καρδιοπάθεια και καρκίνος ήταν σχεδόν άγνωστα νοσήματα σε αυτούς χάρη στην παραδοσιακή διατροφή και τον δραστήριο τρόπο ζωής τους.


«Δυστυχώς στο διάστημα των τελευταίων 40 χρόνων ο πιο υγιής πληθυσμός σε παγκόσμιο επίπεδο το 1970, μετατράπηκε στον πιο παχύσαρκο σε Ελλάδα και Ευρώπη το 2010» δήλωσε ο κ. Μελισσάς. «Η Κρήτη κινδυνεύει να βουλιάξει στον τομέα της Υγείας εάν δεν ληφθούν προληπτικά μέτρα για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας, αφού ήδη στο βάρος των 700.000 κατοίκων της έχουν προστεθεί τα τελευταία 40 χρόνια... 14.000.000 κιλά».


Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Μελισσάς, με αφορμή το 15ο Παγκρήτιο Ιατρικό Συνέδριο το οποίο πραγματοποιείται στα Χανιά, ο μέσος Κρητικός ζύγιζε το 1970 περίπου 63 κιλά και έκαιγε 3.000 θερμίδες την ημέρα με σκληρή σωματική εργασία (ισοδυναμούν με περπάτημα 15 χιλιομέτρων).


Το διαιτολόγιό του περιελάμβανε κυρίως όσπρια, φρούτα, λαχανικά, ψωμί με αλεύρι ολικής άλεσης, ελαιόλαδο, ελιές και σαλιγκάρια, ενώ σπανίως έτρωγε τρόφιμα όπως το κρέας.


Σήμερα, ο μέσος Κρητικός ζυγίζει 83 κιλά, η ζωή του είναι περισσότερο καθιστική και καίει πολύ λίγες θερμίδες με έντονη μυϊκή άσκηση. Τρέφεται επίσης ανθυγιεινά, καταναλώνοντας πολύ συχνά ζωικά λίπη, κρέας, τυριά και τρόφιμα πλούσια σε ακόρεστα λιπαρά οξέα. Επιπλέον, έχει περιορίσει δραστικά την κατανάλωση φρούτων, λαχανικών και χορταρικών, τα οποία κάποτε υπήρχαν σε μεγάλες ποσότητες στο καθημερινό τραπέζι του.


Τα ποσοστά αυτά ξεπερνούν ακόμα και αυτά της Αθήνας, η οποία κατέχει μια από τις πρώτες θέσεις στην Ευρώπη στην παχυσαρκία αφού υπολογίζεται ότι το 73% των κατοίκων της πρωτεύουσας είναι υπέρβαροι και παχύσαρκοι.


Πηγή:sigmalive
http://alepounews.blogspot.com/2010/10/blog-post_6278.html

Την έδεσαν σαν ... σκυλί ... !!!!

Ιδιοκτήτρια εκτροφείου σκύλων στην Κερατέα, έπεσε θύμα των δυο αλλοδαπών υπαλλήλων της. 

 Χθές βράδυ αφού την έδεσαν, της πήραν τα χρήματα που κουβαλούσε μαζί της και εξαφανίστηκαν. 

Το περιστατικό συνέβη στη Λεωφόρο Νάτο, όπου η 44χρονη διαθέτει πανσιόν για τα συμπαθή τετράποδα. 

Υπάλληλος χτύπησε, έδεσε και βίασε το αφεντικό του!!!!!!!!!

Μ
ία τρομακτική νύχτα πέρασε η ιδιοκτήτρια μιας πανσιόν σκύλων, η οποία όπως καταγγέλλει έπεσε θύμα του πακιστανού υπαλλήλου της, ο οποίος το μεσημέρι σχόλασε και επέστρεψε το βράδυ προσποιούμενος ότι θέλει να φέρει τροφές για τα σκυλιά. 

Τότε, ο πακιστανός υπάλληλός της μαζί με έναν ομοεθνή φίλο του, ακινητοποίησαν την άτυχη γυναίκα, την έδεσαν, την ξυλοκόπησαν άγρια και στο τέλος τη βίασαν. 

Μετά την αποτρόπαια πράξη τους, οι δύο πακιστανοί απέσπασαν 6.000 ευρώ, δύο κινητά τηλέφωνα και κοσμήματα και τράπηκαν σε φυγή. 

Το σκηνικό τρόμου έγινε στη Λεωφόρο ΝΑΤΟ στην Κερατέα και οι δύο πακιστανοί αναζητούνται από την αστυνομία. 

http://dete.gr/news.php?article_id=10766

Στη Φυλακή ο Δημοσθένης Βεργής!!!

Στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγήθηκε προχθές το μεσημέρι ο γνωστός οικολόγος και πρόεδρος του κόμματος Έλληνες οικολόγοι Δημοσθένης Βεργής σε εκτέλεση εντάλματος που διέτασσε της σύλληψή του αφού δεν προσήλθε όταν εκλήθη να απολογηθεί ενώπιον της 1ης ειδικής ανακρίτριας Αθηνών κατηγορούμενος για πλαστογραφία.

Ο Βεργής είχε σοβαρά καρδιολογικά προβλήματα εισήχθη στο νοσοκομείο έως τις 26 Οκτωβρίου και την επόμενη διατάχθηκε η προφυλάκισή του στον Κορυδαλλό.


epatra
http://gianniotis.blogspot.com/2010/10/blog-post_264.html

Μήπως μας συμφέρει να χρεωκοπήσουμε;

Υπάρχει ένα ερώτημα που είναι ανεξάρτητο από το αν η Ελλάδα έχει πτωχεύσει.  

Το ερώτημα είναι αν θα πρέπει να κάνουμε στάση πληρωμών, ακόμα και αν θεωρητικά μπορούμε να συνεχίσουμε να πληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας.
 

Ξεσκεπάστηκε επιχείρηση-βιτρίνα στο Κολωνάκι..!!!

Γνωστά ονόματα στη λίστα των «θυμάτων»

Σε δεκάδες μετράνε οι αστυνομικοί τα θύματα του 32χρονου Γ.Π, ο οποίος είχε ανοίξει επιχείρηση- βιτρίνα στην πλατεία Κολωνακίου και είχε καταφέρει να αποσπάσει εκατομμύρια ευρώ από τα θύματα του.

Ο 32χρονος αγόραζε αυτοκίνητα, ηλεκτρικές συσκευές και είδη πολυτελείας από γνωστές αλυσίδες. Στη συνέχεια πουλούσε τα προϊόντα αυτά σε τιμές πολύ φθηνότερες από τις κανονικές. Με τη τακτική αυτή είχε καταφέρει να δημιουργήσει πελατολόγιο σχεδόν σε όλη την Ελλάδα. Οι πελάτες που επισκεπτόταν το γραφείο της επιχείρησης στο Κολωνάκι έμεναν με ανοικτό το στόμα από τη χλιδή και την πολυτέλεια.

Το παραμύθι όμως τελείωνε γρήγορα. Ο 32χρονος αφού κατάφερνε να κερδίσει την εμπιστοσύνη των θυμάτων του άρχιζε να πληρώνεται προκαταβολικά για αυτοκίνητα και ηλεκτρικές συσκευές τις οποίες στη συνέχεια δεν παρέδιδε.

Στη λίστα των θυμάτων του βρίσκονται ακόμη και μεγάλα ονόματα της νύχτας και αστυνομικοί ενώ η πλειονότητα των «θυμάτων» είναι δημόσιοι υπάλληλοι που πίστευαν πως θα αποκτούσαν φθηνότερα το αυτοκίνητο των ονείρων τους.

Ο 32χρονος είχε συλληφθεί για την ίδια απάτη το 2007 και είχε φυλακιστεί. Κατάφερε όμως να αποφυλακιστεί γρήγορα καθώς κατόρθωσε να συνεχίσει τις απάτες μέσα από τη φυλακή και να βγάλει τα χρήματα που απαιτούνταν για να ξεχρεώσει τα «θύματα» της πρώτης του περιόδου ως απατεώνα.

Με τρόπο που ερευνάται τώρα από την αστυνομία κατάφερε να δημιουργήσει και ανώνυμη εταιρεία με πρόεδρο τον ίδιο, αν και καταδικασμένος, ενώ η δημιουργία της δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. Σήμερα συνελήφθη από άντρες του τμήματος ασφαλείας Συντάγματος, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσαν δεκάδες μηνύσεις.


πηγή

Εχει στο κήπο της τους τάφους έξι ηρώων από τον πόλεμο του 40 στη Χειμάρρα της Βορείου Ηπείρου!!!!!

Η ηλικιωμένη Χιμαριώτισσα Ερμιόνη Μπρίγκου στης οποίας το κτήμα είναι ενταφιασμένοι έξι Έλληνες Στρατιώτες από τον Ελληνοϊταλικό Πόλεμο του 1940 - ΄41, μίλησε ζωντανά στην έκτακτη επετειακή εκπομπή της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Πειραιά ΚΑΝΑΛΙ 1 των δημοσιογράφων Γιάννη Πολυμενέα και Γιάννη Καραλόγου. Στη συζήτηση συμμετέχει η προσκεκλημένη στο στούντιο τραγουδίστρια Πόπη Αστεριάδη.
Γ. Πολυμενέας: Έχουμε στην άλλη άκρη της γραμμής την κυρία Ερμιόνη Μπρίγκου από την Χιμάρα. Κυρία Μπρίγκου καλημερά σας, καλημέρα στη Χιμάρα, καλημέρα σε όλους τους Έλληνες. 
Π. Αστεριάδη: Καλημέρα σας και χρόνια πολλά
Ε. Μπρίγκου: Καλημέρα σας. Ευχαριστώ πολύ. Εύχομαι χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες όπου και να βρίσκονται. Αυτή η μέρα για μας είναι πολύ σημαντική. Τιμάμε τους Έλληνες στρατιώτες, τα παλικάρια που ήρθαν εδώ πέρα και αφήσαν την τελευταία τους πνοή με το χαμόγελο στα χείλη.
Γ. Πολυμενέας: Έχετε στην αυλή σας θαμμένους κάποιους Έλληνες στρατιώτες, έτσι δεν είναι;
Ε. Μπρίγκου: Ναι είναι στο κτήμα μου θαμμένοι έξι Έλληνες στρατιώτες. Τώρα τελειώσαμε από τη γιορτή που έγινε, όπου ήρθε ο παπάς, οι Χιμαριώτες όλοι και από τους Δρυμάδες. Την κάνουμε κάθε χρόνο τέτοια μέρα αυτή τη γιορτή.
Γ. Πολυμενέας: Εσείς θα ήσασταν μικρή τότε. Θυμόσαστε τους στρατιώτες;
Ε. Μπρίγκου: Ήμουν δέκα χρονών και τα θυμάμαι όλα. Το στρατηγείο ήταν στο σπίτι μας. Οι αξιωματικοί μένανε εκεί και οι στατιώτες ήταν και στο μαντρί. Έτσι ζήσαμε σαν μία οικογένεια. Τους θυμάμαι πολύ και πονάω όταν θυμάμαι αυτά τα παιδιά που τρέχανε απο δω κι από κει και φωνάζανε: «όλοι στην πρώτη γραμμή, παιδιά κανείς πίσω, αέρα, αέρα, αέρα» λέγανε τα παλικάρια της Ελλάδας.
Π. Αστεριάδη: Αισθανόμαστε πραγματικά μεγάλη συγκίνηση με αυτά που ακούμε. Για άλλη μια φορά φαίνεται ότι οι Έλληνες εκτός Ελλάδας είναι πιο πολύ πιο Έλληνες από μας που μένουμε εδώ.
Γ. Πολυμενέας: Κυρία Μπρίγκου θα μποσούσατε να μας πείτε τιμής ένεκεν τα ονόματα των στρατιωτών αυτών που αναπαύονται στο κτήμα σας;
Ε. Μπρίγκου: Παναγιώτης Αλογογιάννης από Καμάρι Κορινθίας, Νικόλαος Κτημαδάκης από Ηράκλειο Κρήτης, Ανδρέας Προβατάς από Άγραφους Κέρκυρας, Ματθαίος Λαγός από Πόρο Τροιζηνίας, Δημήτριος Σελάς από Κοντόσταυλο Κορινθίας, Κερκης απο Μωριά.
Γ. Καραλόγος: Εσείς κυρία Μπρίγκου προσέχετε τα μνήματα σαν είναι της οικογένειας σας...
Ε. Μπρίγκου: Μακάρι να ήμουν κοντά να σας τα έλεγα όλα με τη σειρά. Αλλά δεν πειράζει. Είμαι εδώ με τον ξάδελφο μου, που τα προσέχω, τα καθαρίζω, ανάβω κεριά και πάντα ζητάω τη βοήθεια όσων  μπορούν, να τα κάνουμε πιο όμορφα, για να φαίνεται πιο ωραία η ιστορία των Ελλήνων.
Π. Αστεριάδη: Είστε υπέροχη. Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ για όσα μας μεταφέρατε.
Ε. Μπρίγκου: Ευχαριστώ κι εγώ πολύ και χρόνια πολλά.
Γ. Πολυμενέας: Ευχαριστούμε για το χρόνο σας, χρόνια πολλά κι από μας για όλους τους Έλληνες εκεί της Χιμάρας

Το μνημείο αυτό κατασκευάστηκε το 2002 από τη Νεολαία της Ομόνοιας προς τιμήν των έξι πεσόντων της Χειμάρρας.  Εκτός από τον ξύλινο σταυρό φέρει πάνω μαρμάρινες πλάκες με τις εξής επιγραφές:

 

















Τη συνέντευξη την αντιγράψουμε από το toorama.blogspot.com



















 
 
 

Συναγερμός σε ΗΠΑ και Βρετανία – Αυτοσχέδια βόμβα σε αεροσκάφος!!!!!

ΗΠΑ και Βρετανία τέθηκαν σε κατάσταση συναγερμού όταν σε αεροσκάφος που απογειώθηκε από την Υεμένη και είχε προορισμό το Σικάγο, βρέθηκε αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός.

Ένα δοχείο μελάνης εκτυπωτή που είχε μετατραπεί σε βόμβα εντοπίστηκε μέσα σε αεροσκάφος της εταιρείας μεταφορών United Parcel Service (UPS). Σύμφωνα με το CNN, η αυτοσχέδια βόμβα εντοπίστηκε σε έλεγχο που έγινε στο αεροσκάφος στο Λονδίνο.

Άλλα δύο αεροπλάνα της ίδιας εταιρείας στο αεροδρόμιο της Φιλαδέλφεια και ένα στο Νιούαρκ του Νιου Τζέρσι ελέγχονται για ύποπτα δέματα. Σύμφωνα με την αστυνομία, ερευνάται επίσης και ένα φορτηγό της UPS στη Νέα Υόρκη.


Συναγερμός σήμανε και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, όμως, όταν ένα ύποπτο δέμα βρέθηκε σε κέντρο διανομής στο αεροδρόμιο Ιστ Μίντλαντς και ελέγχεται για προληπτικούς λόγους, ανακοίνωσε η βρετανική αστυνομία. Μάλιστα, εξαιτίας των ερευνών έκλεισαν τμήματα του αεροδρομίου.


http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=49120&catid=7 
http://armageddon-news.blogspot.com/2010/10/blog-post_4214.html

«Έφαγε» τον Ομπάμα ο Ναδάλ!!!!

Μέχρι και... πρόεδρος των ΗΠΑ μπορεί να γίνει ο Ραφαέλ Ναδάλ, που κατατάχθηκε μεταξύ των 49 κορυφαίων προσωπικοτήτων του πλανήτη και, μάλιστα, σε καλύτερη θέση από τον Μπαράκ Ομπάμα!

Στην ετήσια ψηφοφορία γνωστής ιστοσελίδας για τους ισχυρούς άνδρες παγκοσμίως, με την μεγαλύτερη επιρροή στο κοινό, ο Ισπανός τενίστας βρέθηκε στην 15η θέση. Μάλιστα, ο 24χρονος είναι και ο δεύτερος ισχυρότερος αθλητής, μετά τον παίκτη της Νέας Ορλεάνης και νικητή του Super Bowl, Ντρου Μπρις, που τερμάτισε 6ος.

«Ο Ραφαέλ Ναδάλ ξέφυγε ολοκληρωτικά από τη σκιά του Ρότζερ Φέντερερ. Σε μία από τις μεγαλύτερες αντιπαλότητες στον αθλητικό χώρο, είναι πλέον σαφές ότι ο Ισπανός έχει ξεπεράσει τον Ελβετό ομόλογό του», αναφέρει χαρακτηριστικά η ιστοσελίδα.

Ο Ισπανός ξεπέρασε στις προτιμήσεις του κοινού  ισχυρές προσωπικότητες των ΗΠΑ όπως οι Λεμπρόν ΤζέιμςΜπαράκ Ομπάμα (21ος) και Κόμπε Μπράιαντ (45ος). (17ος),

Την πρώτη θέση κατέλαβε ο Τζον Στιούαρτ και την δεύτερη ο Μπιλ Γκέιτς, ενώ στην 29η θέση συναντάμε «άρωμα» Ελλάδας με τον ηθοποιό Ζακ Γαλιφιανάκη

http://www.star.gr/sports/66335

Ανήλικη κατήγγειλε το βιασμό της από 23χρονο...

Σε κατάσταση σοκ νοσηλεύεται μια 14χρονη από την Καβάλα, η οποία όπως έχει καταγγείλει στην αστυνομία, έπεσε θύμα βιασμού από έναν 23χρονο.

Αρχικά η ανήλικη μεταφέρθηκε την περασμένη Δευτέρα, από τους γονείς της, στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, με αιμορραγία.


Την επόμενη ημέρα το πρωί αποκάλυψε στους γονείς της ότι έπεσε θύμα βιασμού από τον 23χρονο, τον οποίο είχε γνωρίσει πριν από λίγες ημέρες.


Οι γονείς της ενημέρωσαν την αστυνομία, άνδρες της οποίας εντόπισαν και συνέλαβαν τον 23χρονο το μεσημέρι της Τρίτης στο δήμο Ελευθερών Καβάλας.


Σε βάρος του νεαρού έχει σχηματιστεί δικογραφία ενώ έχει παραγγελθεί ιατροδικαστική εξέταση για την 14χρονη.

 
Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Καβάλας. 


http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=193239&cid=4
 

Τσιλιαδόροι της ΕΛ.ΑΣ. σε μαγαζιά με φρουτάκια!!!!

Άτυχος αποδείχθηκε ο αριθμός «21» για τους αστυνομικούς που συμμετείχαν στο κύκλωμα παροχής προστασίας σε ιδιοκτήτες καταστημάτων  με παράνομα ηλεκτρονικά παιχνίδια, σε περιοχές της Θεσσαλονίκης.

Τόσοι είναι οι αστυνομικοί που εμπλέκονται στο κύκλωμα, που μετρούσε τουλάχιστον δύο χρόνια ζωής.


Το καθοριστικό χτύπημα έδωσε η Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος και το τελειτωικό η Εισαγγελία Πρωτοδικών, η οποία άσκησε, ήδη ποινικές διώξεις σε βάρος των 21 αστυνομικών, εκ των οποίων τουλάχιστον πέντε είναι αξιωματικοί.


Οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί στην υπόθεση αντιμετωπίζουν κατηγορίες για τα αδικήματα της κατάχρησης εξουσίας (σε βαθμό κακουργήματος, της παράβασης καθήκοντος, της ηθικής αυτουργίας στις δύο παραπάνω πράξεις, της ενεργητικής και παθητικής δωροδοκίας. Κατηγορίες αντιμετωπίζουν και τουλάχιστον 10 ιδιοκτήτες τέτοιων καταστημάτων, σε βάρος των οποίων έχει σχηματιστεί δικογραφία για «συνεργασία» με τους αστυνομικούς.


Ο τρόπος λειτουργίας του κυκλώματος ήταν απλός. Οι αστυνομικοί , ένας εκ των οποίων είχε περάσει, μάλιστα, από το Τμήμα Παιγνίων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης ενώ ένας δεύτερος είχε υπηρετήσει σε επιτελική θέση στην Ασφάλεια, είχαν το ρόλο των «τσιλιαδόρων». Κάθε φορά, δηλαδή, που αντιλαμβάνονταν ότι ετοιμαζόταν επιχείρηση εντοπισμού καταστημάτων με «φρουτάκια», ειδοποιούσαν τους «συνεργάτες» τους και αυτοί με τη σειρά τους μεταμόρφωναν τα καταστήματά τους σε αθώα ίντερνετ καφέ.


Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται μετά από ανώνυμη καταγγελία που έφτασε στο Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος το 2008 για τη δράση των αστυνομικών και ολοκληρώθηκε το Φεβρουάριο του 2010. Για την αποκάλυψή του, δε, χρειάστηκε να καταγραφούν δεκάδες συνομιλίες των δύο «συνεταίρων», των καταστηματαρχών και των αστυνομικών.


Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά από την ΕΛ.ΑΣ. τα μέλη του κυκλώματος ξεκίνησαν τη δράση τους στις αρχές του 2007 και προσέφεραν τις υπηρεσίες τους μέχρι το τέλος του 2009.


Για την υπόθεση θα διενεργηθεί κύρια ανάκριση, κατά την οποία θα διερευνηθεί εάν οι αστυνομικοί έπαιρναν χρηματικά ανταλλάγματα για τις «υπηρεσίες» τους προς τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων με τα παράνομα ηλεκτρονικά τυχερά παιχνίδια. 


http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=193204&cid=4 

Ελληνίδα ''Μάτα Χάρι'' αναζητούν οι τουρκικές αρχές!!!!

Οι τουρκικές αστυνομικές αρχές, αναζητούν μια Ελληνίδα κατάσκοπο, η οποία εμπλέκεται σε μια υπόθεση "στρατιωτικής κατασκοπίας", που περιλαμβάνει σεξ, πληρωμένες πόρνες και κλεμμένα απόρρητα σχέδια, σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας ''Σταρ''.

Τα απόρρητα σχέδια, εκλάπησαν από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, από τη ναυτική βάση στη Μαρμαρίδα και σε αυτά περιλαμβάνονται και πολεμικά σχέδια για ενδεχόμενο ελληνοτουρκικό πόλεμο, ενώ για την υπόθεση έχουν ήδη συλληφθεί 49 άτομα, μεταξύ των οποίων οι 45 είναι, εν ενεργεία στρατιωτικοί.

Ακόμα, εκλάπησαν στοιχεία που αφορούν στρατιωτικές ασκήσεις, καθώς και σχέδια, που εμφανίζουν τα σημεία, όπου υπάρχουν κάμερες, σε διάφορες στρατιωτικές μονάδες της Τουρκίας.

Το κύκλωμα, που εμπλέκεται στην υπόθεση, προμήθευε πόρνες σε ανώτατους αξιωματικούς και στη συνέχεια κινηματογραφούσε τις ερωτικές συναντήσεις για να τους εκβιάζει.

Κατά τις έρευνες, που έγιναν σε διάφορα σημεία, σε εννιά πόλεις της Τουρκίας, βρέθηκε υλικό, το οποίο περιλαμβάνει και διάφορα βίντεο, η εγγραφή των οποίων έγινε με κρυφές κάμερες.

Η τουρκική εθνική υπηρεσία πληροφοριών ΜΙΤ αναζητά ήδη, τρεις γυναίκες που θεωρούνται ότι είχαν ρόλο κλειδί στο δίκτυο κατασκοπείας, με τα ονόματα Ινέζα, ΛίαΡαχμάτοβα και Νόνα Μπουρντούλι, ενώ η κλοπή των σχεδίων που σχετίζονται με ελληνοτουρκικό πόλεμο, ωθεί τις τουρκικές αρχές και στην αναζήτηση Ελληνίδας κατασκόπου.

Η ΜΙΤ εκτιμά ότι οι τρεις γυναίκες ήταν ο συνδετικός κρίκος, μεταξύ των υπόπτων στρατιωτικών και των ξένων μυστικών υπηρεσιών, για λογαριασμό των οποίων έγινε η κλοπή απόρρητων εγγράφων, τόσο από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, όσο και από το Επιστημονικό και Τεχνολογικό Ερευνητικό Συμβούλιο.

Τις επόμενες ημέρες, δύο ναύαρχοι, πέντε στρατηγοί και έξι ακόμη στρατιωτικοί, αναμένεται να κληθούν να καταθέσουν, ενώ θα εκδοθεί ένταλμα σύλληψης και για τέσσερα ακόμη στελέχη του στρατού, που φέρεται να εμπλέκονται στην υπόθεση. 


http://cosmo.gr

Την έλουσε με βενζίνη και της έβαλε φωτιά..!!!

Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 60χρονου επαγγελματία οδηγού, ο οποίος έλουσε με βενζίνη την πρώην φίλη του και της έβαλε φωτιά, έχουν εξαπολύσει οι διωκτικές αρχές της Χαλκίδας.

Το απίστευτο περιστατικό που έχει προκαλέσει σοκ και αποτροπιασμό έλαβε χώρα σε ένα από τα πιο πολυσύχναστα σημεία της πόλης, στην περιοχή Λιανή Αμμος και μάλιστα μπροστά στα μάτια δεκάδων περαστικών, οι οποίοι έντρομοι προσπαθούσαν να σβήσουν τις φλόγες που είχαν τυλίξει την άτυχη 42χρονη.

Αξιωματικός της Ασφάλειας ανέφερε στην «Espresso»: «Ο 60χρονος, ο οποίος διατηρούσε στο παρελθόν δεσμό με την 42χρονη, δεν άντεξε τον χωρισμό τους. Της ζητούσε να τα ξαναβρούν, αλλά η γυναίκα αρνιόταν. Ετσι, για λόγους αντιζηλίας φαίνεται πως της έστησε καρτέρι και την έκαψε για να την εκδικηθεί».

Ο δράστης περίμενε υπομονετικά στο σημείο όπου είχε παρκάρει το αυτοκίνητό της η 42χρονη και μόλις την είδε να πλησιάζει άρχισε να της φωνάζει: «Θέλω μόνο να μιλήσουμε». Η 42χρονη, όμως, δεν του έδωσε σημασία και μπήκε στο αυτοκίνητό της, αλλά πριν προλάβει να φύγει, ο 60χρονος έβγαλε ένα δοχείο με βενζίνη, το έριξε πάνω της και στη συνέχεια άναψε φωτιά. 


Η γυναίκα βγήκε από το αυτοκίνητο και έπεσε στο έδαφος. Περαστικοί έτρεξαν να τη βοηθήσουν, ενώ εκείνη ούρλιαζε από πόνο και τρόμο. Με σοβαρά εγκαύματα μεταφέρθηκε αρχικά στο νοσοκομείο της Χαλκίδας και στη συνέχεια στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» στην Αθήνα, όπου και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

espressonews.gr
madata.gr

Προσφυγή αστυνομικών στο ΣτΕ για νέες αστυνομικές ταυτότητες

Στο Συμβούλιο Επικρατείας προσέφυγαν ένας αρχιφύλακας και ένας υπαρχιφύλακας της Ελληνικής Αστυνομίας ζητώντας να ακυρωθούν ως αντισυνταγματικές και παράνομες οι αποφάσεις που καθορίζουν τον τύπο των νέων υπηρεσιακών ταυτοτήτων του αστυνομικού προσωπικού.

Οι ένστολοι υποστηρίζουν ότι θα έπρεπε να καθοριστεί με Προεδρικό Διάταγμα και όχι με αποφάσεις του αρχηγού και του υπαρχηγού της ΕΛΑΣ. 


Στην προσφυγή τους αναφέρουν ότι δέν έχουν παραχωρήσει τη συγκατάθεσή τους για την εγγραφή προσωπικών στοιχείων στην κάρτα ταυτότητας, ενώ θέτουν και θέμα προαιρετικής αναγραφής του θρησκεύματος.

star.gr
madata.gr

Αυτοκτόνησε 48χρονος οδηγός ταξί από τα Τρίκαλα...

Τέλος στη ζωή του έδωσε ένας 48χρονος οδηγός ταξί από τα Τρίκαλα, πατέρας δύο παιδιών.

Ο αυτόχειρας βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του προχθές το βράδυ, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστή η αιτία που οδήγησε τον 48χρονο στο απονενοημένο διάβημα.


Οι Αρχές διερευνούν το τραγικό περιστατικό.

zougla.gr
madata.gr

ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΣ 25ΧΡΟΝΟΥ: Κατέθεσε... πως δεν τον χτύπησαν αστυνομικοί !!!!

Μ
πορεί οι 3 αστυνομικοί να αρνούνται ότι άσκησαν σωματική βία σε ένα 25χρονο με νοητική στέρηση, όμως ο αστυνομικός διευθυντής Αχαΐας Δημήτρης Δριβίλας διέταξε ένορκη διοικητική εξέταση. 

Ωστόσο ένα περιστατκό ήρθε να φέρει τα πάνω κάτω στην υπόθεση.

Σήμερα το μεσημέρι η μητέρα του νεαρού μαζί με τον 25χρονο πήγαν στο Β' Αστυνομικό Τμήμα της Πάτρας και κατέθεσαν παρουσία του αστυνομικού διευθυντή Αχαΐας ότι όντως οι αστυνομικοί προχώρησαν σε έλεγχο, όμως ο νεαρός φοβήθηκε, άρχισε να τρέχει, γλίστρησε, έπεσε στο πεζοδρόμιο, με συνέπεια να τραυματιστεί στο χέρι. 

Σύμφων με τις καταγγελίες που είχαν γίνει από πολίτες την περασμένη Δευτέρα ο 25χρονος κινείτο στην περιοχή της πλατείας Νόρμαν και συγκεκριμένα στην οδό Άστιγγος.

Εκεί τρεις αστυνομικοί, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, σταμάτησαν τον νεαρό, προκειμένου να τον ελέγξουν. Ο 25χρονος δεν είχε μαζί του τίποτα και επειδή οι αστυνομικοί άρχισαν να τον πιέζουν, αυτός άρχισε να φωνάζει.

Τότε, σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρεις αστυνομικοί κινήθηκαν απειλητικά εναντίον του, τον στρίμωξαν σε μια γωνία και άρχισαν ιδιαίτερα πιεστικά να του ζητούν τα χαρτιά του, χρησιμοποιώντας όλη τους τη δύναμη. 

Κατά τον καταγγέλοντα - περαστικό, αποτέλεσμα, όλων αυτών των πιέσεων και της άσκησης σωματικής βίας, ήταν ο 25χρονος με τα διανοητικά προβλήματα να υποστεί κάταγμα στο ένα του χέρι, και να πονά στα πλευρά του, και σε άλλα σημεία του σώματός του.

Όλα αναμένεται να ξεκαθαρίσουν στην ένορκη διοικητική εξέταση, που έχει διαταχθεί, ενώ ήδη έχει ενημερωθεί και ο αρμόδιος εισαγγελέας προκειμένου να επιληφθεί. 

http://dete.gr/news.php?article_id=10750

ΜΑΝΩΛΑΔΑ: Εκλεψαν τρακτέρ... το φόρτωσαν κι έφυγαν!!!!

Έ
να ολόκληρο τρακτέρ μάρκας, αξίας 15.000 ευρώ, έκλεψαν άγνωστοι από την Νέα Μανωλάδα. 


Και σαν να μην έφτανε αυτό οι δράστες φεύγοντας πήραν μαζί τους και γεωργικά φάρμακα, αλλά και νάιλον, συνολικής αξίας 3.500 ευρώ ,τα φόρτωσαν στο τρακτέρ και έγιναν καπνός...! 

Ο ιδιοκτήτης της αποθήκης Παναγιώτης Λεπίδας κάνει λόγο για μεγάλη καταστροφή στην επιχείρηση του. 

Μάλιστα τονιζει οτι αισθάνεται απροστάτευτος απέναντι στους επιτήδειους που καραδοκούν...!

Το περιστατικό έχει θορυβήσει και τους υπόλοιπους κάτοικους αλλά και επαγγελματίες στην Νέα Μανωλαδα αφού καθημερινά και νέα κρούσματα έρχονται να προστεθούν στο αστυνομικό δελτίο. 


http://dete.gr/news.php?article_id=10754

Η σχιζοφρένεια «συνδέεται» με την ηλικία του πατέρα!!!

Όσο μεγαλύτερος γίνεται πατέρας για πρώτη φορά ένας άνδρας, τόσο πιο αυξημένος είναι ο κίνδυνος το παιδί τους να εμφανίσει κάποια στιγμή στη ζωή του σχιζοφρένεια. 

Αυτό προκύπτει από έρευνα μεγάλης κλίμακας που πραγματοποιήθηκε στη Δανία και δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση American Journal of Psychiatry.

Χρησιμοποιώντας δεδομένα που αφορούν περισσότερους από δύο εκατομμύρια ανθρώπους, οι οποίοι γεννήθηκαν στο διάστημα 1955 με 1992, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι υπάρχει σχέση μεταξύ της ηλικίας των ανδρών που αποκτούν για πρώτη φορά παιδί και των πιθανοτήτων κάποιο από τα παιδιά τους να εμφανίσει σχιζοφρένεια. 

Αντίθετα, δεν προέκυψε κάποια σχέση μεταξύ των ανδρών που ήταν σχετικά μεγάλοι όταν απέκτησαν το δεύτερο ή τρίτο τους παιδί.

Οι ερευνητές εκτιμούν ότι η εξήγηση μπορεί να βρίσκεται στο γεγονός ότι οι άνδρες που αποκτούν το πρώτο τους παιδί σε μεγάλη ηλικία είναι πιθανότερο σε σχέση με τους νεότερους να έχουν γενετικές ανωμαλίες στο σπέρμα τους, που πιθανόν να συνδέονται με τη σχιζοφρένεια.

http://www.slap.gr/epikairotita/ygeia/shizofreneia-syndeetai-ilikia-patera/

Τους κρατούσε σκλάβους επί πέντε ολόκληρα χρόνια!!!!

Τους κρατούσε σκλάβους επί πέντε ολόκληρα χρόνια!  

Εφιαλτικές στιγμές έζησε ένα ζευγάρι στα χέρια αδίστακτου άντρα, ο οποίος κατηγορείται ότι τους κρατούσε αιχμάλωτους στο σπίτι του, στα Φιλιατρά Μεσσηνίας, και τους εξανάγκαζε με τη βία να δουλεύουν στα χωράφια με αντάλλαγμα ένα κομμάτι ψωμί!

Η «κόλαση» του 33χρονου και της 26χρονης έλαβε τέλος όταν πριν από λίγες ημέρες κατάφεραν να το «σκάσουν» από τη φυλακή τους και να περπατήσουν προς την ελευθερία διανύοντας μία τεράστια απόσταση (συγκεκριμένα, από την....
Καλαμάτα μέχρι την Πάτρα)!

Η περιπέτεια για τους δύο άτυχους Ρουμάνους ξεκίνησε όταν ο 41χρονος δράστης (και ομοεθνής τους) τους κάλεσε να φύγουν από την πατρίδα τους και να έρθουν στην Ελλάδα για να εργαστούν στα χωράφια, διαβεβαιώνοντάς τους ότι θα έχουν μια καλύτερη ζωή. Μην έχοντας να χάσει κάτι και δίχως να φαντάζεται τι το περιμένει, το άτυχο ζευγάρι δέχτηκε.

Ομως, ο ομοεθνής τους κάθε άλλο παρά καλές προθέσεις είχε, αφού από την πρώτη στιγμή τούς κράτησε διά της βίας στο σπίτι του, στερώντας τους τα ταξιδιωτικά έγγραφα, ενώ τους υποχρέωνε να δουλεύουν στα χωράφια αρπάζοντάς τους το μεροκάματο και δίνοντάς τους μόνο ένα ξεροκόμματο. Μάλιστα, ο 41χρονος προσπάθησε πολλές φορές να εξωθήσει στην πορνεία τη γυναίκα!
Η σκλαβιά για τους δύο νέους κράτησε ούτε λίγο ούτε πολύ πέντε χρόνια, ώσπου κάποια στιγμή αποφάσισαν να πάρουν τη μοίρα στα χέρια τους. Ετσι, δραπέτευσαν και διένυσαν με τα πόδια μια τεράστια απόσταση για πέντε μερόνυχτα, μέχρι που έφτασαν τελικά στην αχαϊκή πρωτεύουσα το περασμένο Σάββατο, όπου κατήγγειλαν τον 41χρονο στην Ασφάλεια Πατρών. Οι αστυνομικοί δεν πίστευαν στα αφτιά τους όταν άκουσαν τους δύο καταβεβλημένους αλλοδαπούς να τους διηγούνται την περιπέτειά τους.

Μετά την καταγγελία οι άνδρες της Ασφάλειας έκαναν έφοδο στο σπίτι του δράστη στα Φιλιατρά, όπου τον συνέλαβαν. Σε έρευνα που έγινε στο αυτοκίνητό του βρέθηκαν τα ταξιδιωτικά έγγραφα τόσο του ζευγαριού όσο και τεσσάρων ακόμα αλλοδαπών, καθώς και 510 ευρώ τα οποία κατάσχεσαν.

Ο 41χρονος σύγχρονος δουλέμπορος θα οδηγηθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα με την κατηγορία της εμπορίας ανθρώπων.



http://stakarfia.blogspot.com/2010/10/blog-post_5919.html

Βρέθηκε νεκρός ο 55χρονος....

Δυστυχώς οι χειρότεροι φόβοι της οικογένειας για τον άτυχο πατέρα, επιβεβαιώθηκαν.. 
Πνιγμένος βρέθηκε σήμερα το μεσημέρι ο 55χρονος στον Θερμαϊκό Κόλπο. Ο άτυχος άνδρας στην προσπάθεια να σώσει τον γιο του παρασύρθηκε απο τον ορμητικό χείμαρρο και βρέθηκε πνιγμένος ανοιχτά των Νέων Επιβατών, λίγα χιλιόμετρα από το σημείο εκβολής του χειμάρρου, και περισυλλέχθηκε από άνδρες του Λιμενικού.
Ο 55χρονος πνίγηκε στα ορμητικά νερά του χειμάρρου τα ξημερώματα της Πέμπτης, όταν μαζί με τη σύζυγό του προσπάθησαν να απεγκλωβίσουν τον 24χρονο γιο τους και, τελικά, παρασύρθηκαν όλοι μαζί. Μητέρα και γιος ανασύρθηκαν σώοι από το δήμαρχο Θέρμης κι έναν ακόμα άνδρα που έτρεξε να βοηθήσει. 
Δυστυχώς ο άνδρας δεν είχε την ίδια τύχη.
http://stakarfia.blogspot.com/2010/10/55.html

ΣΟΚ: Σκοτωσε το μωρο της γιατι την ενοχλουσε, ενω επαιζε Farmville!!!!

Έχει σοκαριστεί όλη η Αμερική και ειδικά η κοινωνία της Φλόριντα και της μικρής πόλης Jacksonville όπου ζούσε η μητέρα-τέρας.

Η υπόθεση σοκάρει κυρίως για... την αιτιολογία του θανάτου του βρέφους.
 
Η νεαρή μητέρα Alexandra Tobias σκότωσε τoν μόλις τριών μηνών γιο της Dylan Lee Edmondson γιατί την ενοχλούσε, ενώ εκείνη έπαιζε Farmville στο Facebook!! 
 
Σύμφωνα με τα λεγόμενα της μητέρας, το μωρό.... έκλαιγε παρατεταμένα και απασχολούσε την μητέρα που έπαιζε το παιχνίδι "εικονικής πραγματικότητας" Farmville στο κοινωνικό δίκτυο του Facebook. 
 
Η μητέρα παραδέχτηκε ότι νευρίασε και ότι ταρακούνησε το παιδί για να σωπάσει και μετά κάπνισε ένα τσιγάρο και το ξανα-ταρακούνησε. Παραδέχτηκε επίσης οτι πιθανώς να χτύπησε το κεφάλι του παιδιού στον τοίχο.
 
Η μητέρα δήλωσε ένοχη στο δικαστήριο και αντιμετωπίζει 50 χρόνια φυλάκισης. Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται.
 

http://drymadesnews.blogspot.com

Της πρόσφεραν δουλειά σε στριπτιζάδικο!!!!

Ξεχάστε την συντηρητική και μελαγχολική Kristen Stewart που ξέρατε, όπως τη γνωρίσατε μέσα από τις ταινίες Twilight. 

 Η ηθοποιός ετοιμάζεται για τον πιο προκλητικό ίσως ρόλο στην καριέρα της, αφού πρόκειται να υποδυθεί μια στρίπερ. Μάλιστα, ιδιοκτήτης στριπτιζάδικου της έκανε πρόταση να εργαστεί στο club του!

Η σύντροφος του Robert Pattinson πρόκειται να υποδυθεί μια 16χρονη στρίπερ στην ταινία 'Welcome To The Rileys' και για τις ανάγκες του ρόλου της επισκέφτηκε μαζί με το σκηνοθέτη της Jake Scott, ένα πραγματικό στριπτιζάδικο για να εμπνευστεί... Η Kristen έμεινε έκπληκτη όταν ένας άνδρας, ο οποίος προφανώς δεν ήξερε ποια ήταν, της πρόσφερε δουλειά!



"Πήγα στο πρώτο μου strip club και ο μάνατζερ μου είπε: 'πρέπει να έρθεις αργότερα αν θέλεις δουλειά'. Μάλλον θα νόμιζε πως ο Jake ήταν ο νταβατζής μου", αποκάλυψε η ίδια. 


Η 20χρονη ηθοποιός παραδέχτηκε ακόμα πως σοκαρίστηκε και η ίδια, όταν διαπίστωσε ότι δεν είχε πρόβλημα να κυκλοφορεί με ελάχιστα ρούχα στα γυρίσματα. "Αυτό που μου έκανε μεγαλύτερη έκπληξη ήταν το γεγονός ότι περπατούσα στο δρόμο με ανοιχτή τη ρόμπα μου, φορώντας δίχτυα, και δεν με απασχολούσε καθόλου. 

Δεν είχα αναστολές, δεν φοβόμουν", είπε η Kristen και αποκαλύπτει πως το να μάθει να χορεύει στην μπάρα ήταν μια δύσκολη υπόθεση που της άφησε πολλές μελανιές.

Πάει η Krsiten που ξέραμε σας λέω...

nooz
http://tsak-news.blogspot.com/2010/10/blog-post_3440.html

Γυναίκες προς πώληση...!!!!!!!

Ενδιαφέρον το event που πραγματοποιήθηκε σε Ισραηλινό εμπορικό κέντρο στο Τελ Αβίβ, με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού για τη διακίνηση γυναικών με σκοπό τη σωματεμπορία, γνωστή και με τον όρο trafficking.  

Ανάμεσα στις βιτρίνες του εμπορικού κέντρου και στα διάφορα μαγαζιά , που πουλούσαν δίσκους, ρόυχα, παπούτσια και άλλα, στήθηκε μια ζωντανή βιτρίνα από γυναίκες προς πώληση. Η κάθε μία διέθετε ταμπελάκι, στο οποίο αναγραφόταν η ηλικία, οι αναλογίες και η χώρα προέλευσής της αλλά και μια τιμή... 

Οι οργανωτές της καμπάνιας που θέλησαν έτσι να υπογραμμίσουν το ζήτημα του trafficking, είχαν άμεσο σκοπό να συλλέξουν υπογραφές για να πιέσουν το Ισραηλινό υπουργείο δικαιοσύνης, να περάσει ρύθμιση που ποινικοποιεί την ερωτική συνεύρεση με πόρνη. 

Σύμφωνα με τους οργανωτές, αυτή η ρύθμιση θα περιορίσει την έκταση της πορνείας στο Ισραήλ και κατ' επέκταση την ανάγκη για γυναίκες με συνέπεια να μειωθεί και το trafficking. Η κίνηση είναι εμπνευσμένη από μια παρόμοια νομοθετική ρύθμιση που τέθηκε σε εφαρμογή στη Σουηδία. 

Στο Ισραήλ, οδηγούνται περίπου 1000 γυναίκες το χρόνο, οι οποίες ζουν σε συνθήκες σκλαβιάς με συνεχή ψυχική και σωματική κακοποίηση και εξαναγκάζονται να δουλεύουν ως πόρνες συνευρισκόμενες έως και με 30 άνδρες την ημέρα, σε καθημερινή βάση. Οι Ισραηλινές αρχές έχουν πάρει ήδη κάποια μέτρα για το πρόβλημα που όμως δεν είναι ικανά να το λύσουν αν δεν αποκτήσουν και οι "δυνητικοί" πελάτες κάποια συνείδηση. 

http://stin-kontra.blogspot.com/2010/10/blog-post_6249.html

700 ευρώ το εκλογικό επίδομα για τα Σώματα Ασφαλείας !!!

Ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη 

 

Υπογράφηκε η κοινή απόφαση των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστου Παπουτσή και Οικονομικών κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου, για τη χορήγηση εκλογικού επιδόματος στο προσωπικό του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, για την έκτακτη απασχόληση του σε εκλογικής φύσεως εργασίες κατά την εκλογική περίοδο των Περιφερειακών και Δημοτικών Εκλογών του Νοεμβρίου 2010.
Το εκλογικό επίδομα, που ορίζεται στα 700 ευρώ κατ' άτομο, θα αποδοθεί σε όλους τους εργαζομένους στα Σώματα Ασφαλείας, δηλαδή στην Ελληνική Αστυνομία, το Πυροσβεστικό Σώμα και το Λιμενικό Σώμα, επίσης σε Ειδικούς Φρουρούς, Συνοριακούς Φύλακες και στο πολιτικό προσωπικό του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/38013

Το κάπνισμα χαζεύει...

Το κάπνισμα μειώνει τον δείκτη νοημοσύνης ή όσοι καπνίζουν έχουν χαμηλότερο IQ? Την απορία εγείρει νέα μελέτη που έδειξε πως όσο περισσότερα τσιγάρα καπνίζει κανείς καθημερινά, τόσο πιο χαμηλό είναι το IQ του!

Όπως γράφουν στην...

επιθεώρηση «Addiction» ο δρ Μαρκ Γουάιζερ, από το Ιατρικό Κέντρο Σήμπα, στο Τελ Χάσομερ, και οι συνεργάτες του, διαπίστωσαν πως οι νεαροί που κάπνιζαν πάνω από ένα πακέτο την ημέρα είχαν IQ χαμηλότερο κατά..
7,5 ή περισσότερες μονάδες απ’ ό,τι οι συνομήλικοί τους μη καπνιστές.

Αν και ως τώρα υπήρχαν αρκετές μελέτες που είχαν συσχετίσει το κάπνισμα με χαμηλότερο δείκτη νοημοσύνης, οι περισσότερες είχαν βασισθεί σε τεστ νοημοσύνης που είχαν γίνει σε παιδιά καπνιστών.

Επιπλέον, αρκετές συμπεριλάμβαναν εθελοντές με προβλήματα ψυχικής υγείας ή συμπεριφοράς, οι οποίοι ούτως ή άλλως έχουν αυξημένες πιθανότητες να καπνίζουν, σημειώνουν οι ερευνητές στο άρθρο τους.

Για να κατανοήσουν λοιπόν καλύτερα την πιθανή σχέση καπνίσματος – IQ, οι ερευνητές επιστράτευσαν 20.211 18χρονους φαντάρους, κανένας εκ των οποίων δεν έπασχε από σοβαρό πρόβλημα ψυχικής υγείας ή συμπεριφοράς.

Από τους εθελοντές, το 28% ήταν καπνιστές, το περίπου 3% πρώην καπνιστές, ενώ οι υπόλοιποι δεν είχαν καπνίσει ποτέ.

Οι καπνιστές είχαν πιο χαμηλές επιδόσεις στα τεστ νοημοσύνης απ’ ό,τι οι μη καπνιστές – και αυτό δεν άλλαξε, ακόμα και όταν οι ερευνητές έλαβαν υπ’ όψιν άλλους παράγοντες που θα μπορούσαν να επηρεάζουν την ευφυΐα (όπως η κοινωνικοοικονομική κατάσταση και το μορφωτικό επίπεδο).

Ο μέσος δείκτης νοημοσύνης των μη καπνιστών ήταν σχεδόν 101, ενώ των καπνιστών 94.

Οι επιμέρους αναλύσεις έδειξαν ότι το IQ μειωνόταν σταθερά αναλόγως με τον αριθμό των τσιγάρων που κάπνιζαν οι φαντάροι: από 98 σε όσους καθημερινά κάπνιζαν έως 5 τσιγάρα έως 90 σε όσους κάπνιζαν περισσότερο από ένα πακέτο την ημέρα.

Ο δείκτης νοημοσύνης που κυμαίνεται από 84 έως 116 θεωρείται ότι αντιπροσωπεύει την μέση ευφυΐα. Οι ερευνητές συνέκριναν επίσης ξεχωριστά τον δείκτη νοημοσύνης των φαντάρων που είχαν πάει στον στρατό μαζί με τον αδελφό τους (συνολικά ήταν 70 ζεύγη αδελφών). Και πάλι, το μέσο IQ όσων κάπνιζαν ήταν χαμηλότερο απ’ ό,τι των μη καπνιστών αδελφών τους.

Τι σημαίνουν πρακτικά όλ’ αυτά; Ότι κάπνισμα και IQ έχουν… αντιστρόφως ανάλογη σχέση, για άγνωστους προς το παρόν λόγους. Πάντως, ο δρ Γουάιζερ και οι συνεργάτες του υποστηρίζουν πως το πιθανότερο είναι να υποδηλώνουν τα ευρήματά τους πως όσοι έχουν χαμηλότερο IQ είναι πιθανότερο να επιλέξουν να καπνίζουν - και όχι ότι το κάπνισμα μειώνει τον δείκτη νοημοσύνης μας...


http://dinatos.blogspot.com/2010/10/blog-post_2742.html 

Πράσινο φως για το φάρμακο κατά της λεμφοκυτταρικής λευχαιμίας

Η φαρμακοβιομηχανία Roche ανακοίνωσε ότι πήρε το πράσινο φως από την Ευρωπαϊκή Ένωση για το φάρμακο Mabthera κατά μιας από τις συνηθέστερες μορφές λευχαιμίας.

Η ελβετική εταιρία πήρε "την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την χρήση του φαρμάκου αυτού στη θεραπεία των ασθενών που πάσχουν από χρόνια λεμφοκυτταρική λευχαιμία" και που έχουν ήδη υποβληθεί σε μια πρώτη θεραπεία κατά της μορφής αυτής καρκίνου, διευκρινίζει η Roche στην ανακοίνωσή της.

Το Mabthera βοηθά στη μείωση της πιθανότητας υποτροπής της νόσου.

"Η πρόσβαση σε αυτή τη νέα θεραπεία θα επιτρέψει στους ασθενείς να αποκτήσουν μια καλύτερη ποιότητα ζωής", επισημαίνει ο καθηγητής Ζιλ Σαλέ από το νοσοκομειακό κέντρο της νότιας Λυών.

Σύμφωνα με μελέτη της φάσης ΙΙΙ, τελευταίο βήμα πριν μια εταιρία ζητήσει άδεια για ένα φάρμακό της, το Mabthera επιτρέπει στους καρκινοπαθείς που έχουν ήδη υποβληθεί σε χημειοθεραπεία να έχουν διπλάσιες πιθανότητες επιβίωσης, χωρίς η ασθένεια να εξελίσσεται.

Τον Φεβρουάριο, η Roche πήρε την άδεια από τις αμερικανικές αρχές για την κυκλοφορία του συγκεκριμένου φαρμάκου.

Το Mabthera (Rituxan στις ΗΠΑ) είναι ένα από τα σημαντικότερα αντικαρκινικά φάρμακα της Roche, με πωλήσεις που έφτασαν τους πρώτους εννιά μήνες τα 4,8 δισεκατομμύρια ελβετικά φράγκα.

Πηγη : skai.gr
TNSite

Πρόεδρος της Google: “Αν δεν θέλετε να φαίνεται το σπίτι σας από το Street view, μετακομίστε!”!!!

Ο πρόεδρος της Google, Eric Schmidt, έδωσε πριν λίγες μέρες συνέντευξη στο CNN και μίλησε, μεταξύ άλλων, και για τα θέματα που αφορούν το Street View.

 
Η απάντηση του στις ερωτήσεις που ...
...αφορούσαν τα στοιχεία που συγκεντρώνουν τα αυτοκίνητα της Google όταν περνούν από ένα δρόμο για φωτογράφιση, άφησε όλους άφωνους μιας και δήλωσε οτι όποιος πολίτης έχει επιφυλάξεις απέναντι στο Street View να μετακομίσει!

Η δήλωση αυτή, όπως ήταν αναμενόμενο ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων ενώ από την πλευρά του ο Schmidt ανασκεύασε με γραπτή του δήλωση οτι στην αμοντάριστη συνέντευξη, η συγκεκριμένη δήλωση έγινε σε μια ενότητα για την ιδιωτικότητα που κράτησε πολλή ώρα ενώ δήλωσε επίσης οτι όποιος πολίτης ανησυχεί το προσωπικό απόρρητο στο Street View και θέλει να αφαιρέσει το σπίτι του από αυτό, το μόνο που έχει να κάνει είναι να επικοινωνήσει με την Google



newsit
sarotiko

Πήγαν να τον ληστέψουν στην Χασιά αλλά... τους περίμενε με όπλο!!!!

Τον εξηντάχρονο ιδιοκτήτη ταβέρνας στην Χασιά επιχείρησαν να ληστέψουν άγνωστοι μέσα στο σπίτι του. Ο επιχειρηματίας αντέδρασε και αντάλλαξε πυροβολισμούς με τους δράστες με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν ελαφρά στα πόδια.
Οι δύο κακοποιοί εισέβαλαν στο σπίτι 60χρονου τα ξημερώματα. Ο επιχειρηματίας ξύπνησε και όταν επιχείρησε να σηκωθεί από το κρεβάτι του ο ένας από τους ληστές έπεσε επάνω του. Κάτω μαξιλάρι του, σύμφωνα με την αστυνομία είχε ένα όπλο.

Μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών, σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, ο 60χρονος τραυματίστηκε ελαφρά στα πόδια, ενώ οι ληστές έφυγαν πανικόβλητοι, χωρίς όμως να μπορέσουν να πάρουν χρήματα.

Την ίδια ώρα περίπου, για τέταρτη φορά μέσα σε ένα μήνα βρέθηκε στο στόχαστρο ληστών περίπτερο στο Χαϊδάρι. Ο νεαρός ληστής που φορά κράνος φτάνει στο περίπτερο στην Λεωφόρο Αθηνών στο Παλατάκι. Αφού περνάει από μπροστά και βλέπει ότι μέσα είναι η υπάλληλος, την πλησιάζει και βγάζει το όπλο του.

Ήρεμος, χωρίς βιαστικές κινήσεις, της ζητάει τις εισπράξεις. Η γυναίκα του δίνει 150 ευρώ και ο δράστης φεύγει. Αμέσως η υπάλληλος παίρνει το κινητό της τηλέφωνο και ενημερώνει τον ιδιοκτήτη. Στο περίπτερο υπάρχουν κάμερες ασφαλείας. Τις κινήσεις του ληστή κατέγραψαν καρέ - καρέ οι κάμερες ασφαλείας.

Ο ληστής πήγε στο περίπτερο με μοτοσικλέτα. Παρέμεινε στο σημείο περίπου πέντε λεπτά και όταν είδε ότι δεν υπήρχε κανείς πλησίασε. Είναι τέταρτη ληστεία που γίνεται στο περίπτερο μέσα σε είκοσι ημέρες. Ο ιδιοκτήτης και η υπάλληλος εκτιμούν ότι ο δράστης είναι ο ίδιος ή ανήκει στην ίδια ομάδα που έχει κάνει και τις προηγούμενες. 

http://www.star.gr/ellada_kosmos/66265

Κατέθεσε μήνυση γιατί του λύθηκε η ζώνη!!!!

Μήνυση υπέβαλε ένας άνδρας από την  Κίνα σε  κατάστημα που του πούλησε μια ζώνη. Και αυτό γιατί σε μια σημαντική συνάντηση που είχε, η ζώνη έσπασε και του έπεσε το παντελόνι.  

Ο κύριος Λι , είχε επαγγελματικό ραντεβού με μια γυναίκα στέλεχος από τον Καναδά για να συζητήσουν ένα συμβόλαιο.  Όπως υποστηρίζει  απέτυχε να κλείσει την συμφωνία των 50.000 δολαρίων αφού δυο φορές κατά την διάρκεια της συζήτησης του λύθηκε η ζώνη.

Το αξεσουάρ αγόρασε δίνοντας 30 δολάρια, από ένα κατάστημα σε εμπορικό κέντρο λίγο πριν παρευρεθεί στη συνάντηση.  Όπως λέει ο ίδιος, όταν έφθασε στη συνάντηση η ζώνη του λύθηκε κατά την πρώτη χειραψία με αποτέλεσμα η γυναίκα να νιώσει αμηχανία. Λίγο αργότερα όμως λύθηκε πάλι. Ο κύριος Λι υπέβαλε μήνυση και ζητά από το κατάστημα αποζημίωση 10.000 δολαρίων.

http://www.star.gr/perierga/66264

Πλακώθηκαν σε εκκλησία του Αιγίου μάνα και δασκάλα για τη... Θεία Κοινωνία!!!!

Ο κακός χαμός έγινε μέσα στην εκκλησία του Αιγίου, όπου είχε πάει την Τρίτη με την ευκαιρία της γιορτής του Αγίου Δημητρίου ένα Δημοτικό Σχολείο της περιοχής, προκειμένου να παρακολουθήσουν τα παιδιά την Θεία Λειτουργία αλλά και να κοινωνήσουν μετά το τέλος της.

Η δασκάλα των παιδιών απαγόρευσε σε μερικούς μαθητές να πάνε στον ιερέα για να λάβουν τη θεία κοινωνία. Όταν η μητέρα ενός οκτάχρονου, που βρίσκονταν στην εκκλησία, διαπίστωσε ότι ανάμεσα σε αυτούς που απαγορεύτηκε η μετάληψη ήταν και ο γιος της, έγινε έξαλλη. Τον ρώτησε γιατί, εκείνος υπέδειξε την δασκάλα και η δασκάλα με την σειρά της του αποκάλυψε ότι το παιδί είχε πιει γάλα το πρωί και έτσι απαγορεύονταν να κοινωνήσει.

Η μητέρα έγινε έξαλλη με την απάντηση. «Είναι μικρό παιδί», της είπε. Ωστόσο η δασκάλα ήταν ανένδοτη. Κουβέντα στην κουβέντα, οι τόνοι ανέβηκαν και παραλίγο να σημειωθεί σοβαρό επεισόδιο μέσα στην εκκλησία και μπροστά στα μάτια του εμβρόντητου ιερέα και των παραβρισκόμενων πιστών.

Το επεισόδιο έληξε προσωρινά, όταν η δασκάλα είπε στην μητέρα ότι  και εκείνη εκτελούσε οδηγίες του παπά της εκκλησίας και για αυτό ρώτησε από πριν τα παιδιά εάν είχαν φάει ή πιει κάτι πριν πάνε στην εκκλησία. Το παιδί δεν κοινώνησε, όμως το επεισόδιο είχε και συνέχεια όταν διαπιστώθηκε ότι ο ιερέας δεν είχε πει ποτέ κάτι τέτοιο και η πρωτοβουλία ανήκε αποκλειστικά στην δασκάλα.

Μετά από όλα αυτά, η μητέρα φέρεται αποφασισμένη να φτάσει το θέμα στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, κατηγορώντας την δασκάλα για υπερβάλλοντα ζήλο στο θέμα, από την στιγμή που οι ίδιοι οι ιερείς δεν φαίνεται να έχουν πρόβλημα να κοινωνήσουν τα μικρά παιδιά ακόμη κι όταν έχουν πιει γάλα!

star.gr

Φορτηγό μετέφερε τόνους τοξικών στην Κρήτη !!!!

Με επέμβαση των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος εντοπίστηκε στο λιμάνι του Ηρακλείου Κρήτης, φορτηγό που μετέφερε παράνομα τοξικά με το επιβατηγό πλοίο της γραμμής.

Η Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος κάλεσε τις εμπλεκόμενες εταιρείες να παράθέσουν παραστατικά στοιχεία και πληροφορίες σχετικά με την προέλευση, τον προορισμό, τις ιδιότητες, το χαρακτηρισμό και τις χρήσεις του φορτίου, την περιβαλλοντική αδειοδότηση, τις άδειες: επεξεργασίας και διάθεσης υγρών αποβλήτων, λειτουργίας, κυκλοφορίας και την τήρηση των κανονισμών για τη μεταφορά επικίνδυνων εμπορευμάτων.


Ο οδηγός του φορτίου, που μεταφερόταν παράνομα στην Κρήτη, συνελήφθη. Ωστόσο, δήλωσε ότι μετέφερε προϊόντα για το Ηράκλειο και την Ιεράπετρα χωρίς να γνωρίζει «τι μετέφερε».


Το φορτηγό, το οποίο ξεκίνησε από την Θεσσαλονίκη, μπήκε στο πλοίο της γραμμής στον Πειραιά. Οι κανονισμοί προβλέπουν ότι τέτοιου είδους επικίνδυνα φορτία μεταφέρονται μόνο με πλοία τύπου R/R, που δεν έχουν καθημερινό δρομολόγιο στην Κρήτη. 


http://www.lamiareport.gr/ 

Ψυχορραγούσε στην άσφαλτο - Εγκλωβισμένα τα ασθενοφόρα ......

Για 15 περίπου λεπτά τα ασθενοφόρα δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν στο σημείο του τροχαίου.

Στις 12.30΄ ο άτυχος ηλικιωμένος χωρίς να προσέξει, προσπάθησε να διασχίσει την οδό Λεωνίδου, λίγο πιο κάτω από το δημοτικό πάρκινγκ.

 
Την ώρα εκείνη κατέβαινε μηχανή, που τον παρέσυρε, αφού ο οδηγός της δεν μπορούσε να τον δει, επειδή ο ηλικιωμένος εμφανίστηκε ξαφνικά στο δρόμο, πίσω από παρκαρισμένο βαν.


Σύμφωνα με τα όσα είπαν στο LamiaReport αυτόπτες μάρτυρες, ο ηλικιωμένος ψυχορραγούσε στην άσφαλτο περιμένοντας ασθενοφόρο για περίπου ένα τέταρτο.


Τα ασθενοφόρα είχαν εγκλωβιστεί στην κίνηση, αφού προκλήθηκε σε όλο το κέντρο κυκλοφοριακό έμφραγμα. 


Ύστερα από υπεράνθρωπες προσπάθειες και της τροχαίας και του ΕΚΑΒ κατάφεραν 2 ασθενοφόρα, που ερχόταν από διαφορετικές κατευθύνσεις, να προσεγγίσουν στο σημείο του ατυχήματος.
Όπως πληροφορηθήκαμε, ο άτυχος ηλικιωμένος έφτασε στο νοσοκομείο σε πολύ κρίσιμη κατάσταση και δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή.

Αξίζει να σημειωθεί, όπως έλεγαν και οι αυτόπτες μάρτυρες, ήταν θέμα χρόνου να γίνει τροχαίο στη Λεωνίδου, αφού μόνιμα υπάρχουν παρκαρισμένα αυτοκίνητα και στις δυο πλευρές του δρόμου και πολλές φορές διπλοπαρκαρισμένα, χωρίς να υπάρχει ορατότητα για πεζούς και οδηγούς.


http://www.lamiareport.gr/

κ. Παπανδρέου. Ή παίρνετε 50%+1 ή παραιτείστε!!!!

Ο κ. Παπανδρέου τελικά, άγνωστο για ποιο λόγο, παγίδευσε ολόκληρο το πολιτικό σύστημα, με τον πολιτικό εκβιασμό που έκανε, αλλά ταυτόχρονα όμως αυτοπαγιδεύτηκε και ο ίδιος σε μια πολιτική κατάσταση χωρίς διέξοδο.

Από τη στιγμή λοιπόν που έθεσε ως κεντρικό ερώτημα προς το λαό το «ΝΑΙ ή ΟΧΙ στο μνημόνιο» και τον κάλεσε να πάρει θέση, στον πρώτο γύρο των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών, όπως αντιλαμβανόμαστε όλοι, κατέστησε τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών δημοψήφισμα. 
Εκτός αυτού,....ζήτησε ΚΑΘΑΡΗ νίκη και το πιο πάνω διακύβευμα το επαναλαμβάνει συνεχώς όλο και εντονότερα, μετά το βράδυ της Δευτέρας.

Στα δημοψηφίσματα όμως δεν υπάρχει καθαρή νίκη ή βρώμικη νίκη.

Στα δημοψηφίσματα και με βάση τη δημοκρατική αρχή, κερδίζει απλούστατα η πρόταση που θα συγκεντρώσει το 50%+1 των ψήφων του λαού
 
Μόνο αυτή είναι ΚΑΘΑΡΗ και νόμιμη νίκη. Οτιδήποτε άλλο είναι παράνομο. Δηλαδή στη συγκεκριμένη περίπτωση, θα πρέπει να αθροιστούν οι ψήφοι που θα πάρουν οι 13 υποψήφιοι περιφερειάρχες του ΠΑΣΟΚ στον πρώτο γύρο και αυτό το άθροισμα θα πρέπει να ξεπερνά το 50% των εγκύρων ψηφοδελτίων, διαφορετικά ο λαός θα έχει αποφανθεί κατά του μνημονίου. 
Αυτή θα είναι η βούληση του λαού.

Επομένως κύριε Παπανδρέου, επειδή δεν θελήσατε απλά να λάβετε ένα μήνυμα δυσαρέσκειας, αλλά επιδεικνύοντας πολιτική τόλμη μεταφέρατε στο λαό το βάρος της απόφασης, θα πρέπει να δείξετε την ίδια ακριβώς τόλμη και το βράδυ της 7-11-2010, όταν και θα πρέπει να υποβάλετε την παραίτησή σας στην περίπτωση που η πρότασή σας αποδοκιμαστεί από τον ελληνικό λαό και δεν συγκεντρώσει το 50%.

http://hassapis-peter.blogspot.com/2010/10/501.html

Αιματηρό επεισόσιο στα Βουρλίδια του δήμου Ανωγείων

Με μία σφαίρα στο πόδι μεταφέρθηκε 25χρονος από τα Ανώγεια Ρεθύμνου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ) μετά από συμπλοκή που είχε για άγνωστους μέχρις στιγμής λόγους με άλλον άνδρα.  

Το επεισόδιο συνέβη το απόγευμα της Πέμπτης στα ορεινά του Ψηλορείτη και συγκεκριμένα στην περιοχή Βουρλίδια του δήμου Ανωγείων.

Όπως έγινε γνωστό, ο 25χρονος ερωτηθείς από την Αστυνομία ανέφερε πως ένας άγνωστος άνδρας με κουκούλα στο κεφάλι μπήκε στο σπίτι του και τον πυροβόλησε στο πόδι. Το τραύμα είναι διαμπερές και ο νεαρός Ανωγειανός δεν κινδυνεύει.

Το Α.Τ Περάματος διενεργεί προανάκριση για το επεισόδιο.


ΑΠΕ-ΜΠΕ 

http://lamogio24.blogspot.com/2010/10/blog-post_29.html

Οι γονείς της χρονιάς....!!!

Είναι τόσο λάθος, μα και τόσο αστείες ταυτόχρονα…























http://anoixtomualos.blogspot.com/2010/10/blog-post_4568.html