'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010

Διαρρήκτες χτύπησαν το Υπ. Εσωτερικών..!!!!!

Τελικά πουθενά και κανείς δεν μπορεί να νιώθει ασφαλής σε αυτή τη χώρα.. Διαρρήκτες χτύπησαν το πρωί το κυλικείο του Υπ. Εσωτερικών.. Κατάφεραν να σκαρφαλώσουν το δένδρο που οδηγεί στο παράθυρο και αφού το έσπασαν μπήκαν και.. έκλεψαν ότι βρήκαν.. Άντε και στην Βουλή ρε παιδιά..!!!!!

ΠΗΓΗ:   http://trelokouneli.blogspot.com

Παντρεμένοι χωρίς σεξ

Ένα ζευγάρι από την Γερμανία έμαθε ότι έπρεπε να κάνει πρώτα σεξ για να αποκτήσει παιδί!!!

Το εν λόγω ζευγάρι πήγε σε κλινική γονιμότητας έπειτα από οκτώ χρόνια γάμου και αφού δεν είχαν κάνει παιδιά για να μάθουν την αιτία.


Οι γιατροί στην πανεπιστημιακή κλινική του Lubek υπέβαλαν το ζευγάρι σε μια...

σειρά εξετάσεων για να αποκαλυφθεί ότι δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα γονιμότητας.

"Όταν τους ρωτήσαμε πόσο συχνά κάνουν σεξ, μας κοίταξαν με μεγάλη απορία και απάντησαν: "Τι εννοείτε σεξ," είπε ο εκπρόσωπος της κλινικής.


"Δεν μιλάμε για διανοητικά καθυστερημένους ανθρώπους αλλά για ένα ζευγάρι που μεγάλωσε σε θρησκευόμενο περιβάλλον και που απλώς δεν γνώριζε τον σωστό τρόπο αναπαραγωγής," πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.


Ο 36-χρόνος σύζυγος και η 30-χρονη σύζυγος τώρα κάνουν σεξοθεραπεία ενώ οι υπεύθυνοι της κλινικής αναζητούν και άλλα τέτοια ζευγάρια που έχουν έλλειψη σεξουαλικής επιμόρφωσης.


http://tileorasi-hellas.blogspot.com
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://rokakias.blogspot.com

Πλοίο απειλεί να αδειάσει πυρηνικά απόβλητα ανοιχτά της Αφρικής

Συναγερμός έχει σημάνει στο Καμερούν πως ολλανδικό πλοίο που κινείται ανοιχτά της δυτικής Αφρικής σκοπεύει να αδειάσει φορτίο με «επικίνδυνα πυρηνικά απόβλητα».

«Οι πληροφορίες που έχουμε κάνουν λόγο για ένα ολλανδικό πλοίο με την ονομασία N.V Nashville, No UE/SU 4635950 που μεταφέρει επικίνδυνα τοξικά απόβλητα και που κινείται στα ανοιχτά των ακτών της δυτικής Αφρικής με στόχο να αδειάσει το φορτίο του», δήλωσε ο Καμερουνέζος υπουργός Περιβάλλοντος, Πιέρ Χελέ.

Καμία πληροφορία δεν έχει δοθεί για τη θέση ή την κατεύθυνση του πλοίου. 


ΠΗΓΗ:   http://www.newsit.gr 

Ο ουρανοξύστης που θα ταΐζει μια ολόκληρη πόλη!!!

Ο ουρανοξύστης αυτός είναι σχεδιασμένος από τον Βέλγο αρχιτέκτονα Vincent Callebaut και θα μπορούσε να παράγει αγροτικά προϊόντα για μια ολόκληρη πόλη. 

Στους ορόφους του θα...
μπορούν να μεγαλώνουν βοοειδή αλλά και κοτόπουλα ενώ θα υπάρχει χώρος για την καλλιέργεια 28...διαφορετικών ειδών λαχανικών. 

Θα υπάρχουν φυσικά και διαμερίσματα για

να μένουν άνθρωποι που θα είναι υπεύθυνοι για την καλλιέργεια του ορόφου τους. Είναι μια πολύ τολμηρή πρόταση που όμως θα μπορούσε να προσφέρει πολύτιμα αγαθά σε πυκνοκατοικημένες και μολυσμένες από το καυσαέριο πόλεις
Από τον Dinatos
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://kalyterotera.blogspot.com

Πώς να ρυθμίσετε τα χρέη σας στο ΙΚΑ - 'Ολα τα βήματα

Με τα έσοδα στα ταμεία να χτυπούν "κόκκινο" λόγω της οικονομικής κρίσης, η διοίκηση του ΙΚΑ προχώρησε σε νέα ρύθμιση οφειλών, σε μία προσπάθεια να συγκεντρώσει ένα χρηματικό ποσό από τις οφειλές. Έως τις 15 Οκτωβρίου έχουν προθεσμία να καταθέσουν οι ενδιαφερόμενοι εργοδότες αίτηση, προκειμένου να συμμετέχουν στη νέα ρύθμιση οφειλών για το ΙΚΑ - ΕΤΑΜ.


    Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, η νέα ρύθμιση ισχύει και για οφειλέτες που έχουν ήδη υποβάλει αίτηση ή έχουν υπαχθεί στη ρύθμιση τμηματικής εξόφλησης οφειλετών σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 19 του Ν.3833/10 και τηρούν τους όρους αυτής.
    Οι εργοδότες έχουν τη δυνατότητα:

    1. Εφάπαξ εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων απαιτητών εισφορών με έκπτωση 80% επί των προσθέτων τελών (οίκοθεν και αυτοτελών).
    2. Ρύθμιση με τμηματική καταβολή των ληξιπρόθεσμων απαιτητών εισφορών μέχρι 36 μηνιαίες δόσεις, με έκπτωση 60% επί των προσθέτων τελών (οίκοθεν και αυτοτελών). Το ποσό της κάθε μηνιαίας δόσης δεν μπορεί να είναι μικρότερο των 200 ευρώ.
    Προκειμένου οι εργοδότες να τύχουν της προαναφερόμενης ευνοϊκής ρύθμισης, θα πρέπει να υποβάλλουν σχετική αίτηση για ρύθμιση στο αρμόδιο υποκατάστημα του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ, μέχρι τις 15 Οκτωβρίου, για τον προσδιορισμό του ύψους της συνολικής οφειλής τους, η οποία θα εξοφληθεί ή θα ρυθμισθεί στο αρμόδιο Ταμείο Είσπραξης Εσόδων ή Ταμειακή Υπηρεσία του Υποκαταστήματος ΙΚΑ - ΕΤΑΜ.
    Εφόσον η αίτηση για έλεγχο και ρύθμιση των οφειλών υποβληθεί μετά την 15η Οκτωβρίου, τα ανωτέρω ποσοστά των εκπτώσεων καθορίζονται σε 40% και 20% αντίστοιχα για τις ανωτέρω περιπτώσεις
   Σε περίπτωση αδυναμίας

    Εάν ο οφειλέτης αδυνατεί να καταβάλει τις οριζόμενες με την απόφαση ρύθμισης δόσεις μέχρι και 4 συνεχόμενων, μπορεί να συνεχίσει κανονικά την καταβολή των επόμενων δόσεων. Η δυνατότητα αυτή παρέχεται μέχρι και 3 φορές κατά τη διάρκεια της ρύθμισης, με την προϋπόθεση ότι καταβάλλονται εμπρόθεσμα οι δόσεις για 8 συνεχόμενους μήνες κάθε φορά. Στην περίπτωση αυτή η ρύθμιση παρατείνεται τόσους μήνες όσοι είναι οι μήνες τής μη καταβολής των δόσεων (με ανώτατο αριθμό δόσεων τις 48).
    Εντός κάθε οκταμήνου είναι δυνατή η εκπρόθεσμη καταβολή δόσης έως το τέλος του επόμενου μήνα από αυτόν που είναι απαιτητή. Η παραπάνω εκπρόθεσμη καταβολή επιτρέπεται για μία δόση σε κάθε οκτάμηνο. Θα παρέχεται οίκοθεν (χωρίς να απαιτείται η υποβολή αίτησης από τον εργοδότη - οφειλέτη) η προβλεπόμενη εκ των ανωτέρω διατάξεων έκπτωση του 60% επί των προσθέτων τελών (οίκοθεν και αυτοτελών) στο ανεξόφλητο ποσό της οφειλής.
    Για όσες εκ των περιπτώσεων των εργοδοτών είχε υποβληθεί αίτηση για έλεγχο και υπαγωγή σε ρύθμιση σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 19 του ν.3833/2010 πριν από την έναρξη εφαρμογής των διατάξεων της παρούσας, τα αρμόδια όργανα θα προβαίνουν στην έκδοση αποφάσεων σύμφωνα με τις κοινοποιούμενες με την παρούσα διατάξεις.
    Τα αιτήματα των οφειλετών για ρύθμιση των οφειλών τους μέχρι 48 ισόποσες μηνιαίες δόσεις (για συνολική οφειλή άνω των 300.000) θα εξετάζονται από τους διευθυντές των Ταμειακών Υπηρεσιών των υποκαταστημάτων ή των Ταμείων Είσπραξης Εσόδων ΙΚΑ - ΕΤΑΜ, οι οποίοι θα κρίνουν και θα αποφασίζουν την υπαγωγή τους σε ρύθμιση. 


ΠΗΓΗ:   http://www.newsit.gr 

Απόφις: H Nasa καθησυχάζει, η Ρωσία ανησυχεί!!!!

Ο μετεωρίτης "99942 Απόφις" ανακαλύφθηκε στις 19 Ιουνίου του 2004 από τους Roy A. Tucker, David J. Tholen, και Fabricio Bernardi σε παρατηρητήριο στην Αριζόνα των Η.Π.Α..
  Αρχικά, η ανακάλυψή του δεν κέρδισε το ενδιαφέρον των επιστημόνων καθώς θεωρήθηκε ότι ήταν ένας συνηθισμένος μετεωρίτης από τους πολλούς που υπάρχουν στο ηλιακό μας σύστημα, που δεν αποτελούν απειλή για τη Γη. Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα όμως, και συγκεκριμένα μετά από την πάροδο μόλις έξι μηνών, κατάφερε να...
τραβήξει επάνω του το βλέμμα της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας.
Ο πρώτος "πανικός" της Nasa.
  Ήταν στις 21 Δεκεμβρίου του 2004 οπότε και ο Απόφις παρατηρήθηκε για δεύτερη φορά. Αμέσως στην NASA, και στους σημαντικότερους αστρονομικούς και αστροφυσικούς οργανισμούς σε ολόκληρο τον κόσμο σήμανε συναγερμός. Για ποιο λόγο προκλήθηκε τόσο μεγάλη αναστάτωση;
  Γιατί μετά από υπολογισμούς (με βάση τα δεδομένα που προέκυπταν από τη δεύτερη παρατήρηση) ο μετεωρίτης είχε βάσιμες πιθανότητες να προσκρούσει στη γη το 2036 προκαλώντας τεράστια και ανυπολόγιστη καταστροφή που ο πλανήτης ποτέ δεν θα είχε γνωρίσει μέχρι εκείνη την εποχή! Και πόσες ήταν οι πιθανότητες; 1 προς 5.000!
Γιατί ονομάστηκε "Απόφις";
  Ακόμη και το όνομα που επιλέχτηκε για τον απειλητικό αστεροειδή δεν ήταν τυχαίο. Η ονομασία Απόφις είναι ελληνικής προέλευσης και είναι το όνομα μιας αρχαίας αιγυπτιακής θεότητας που συμβόλιζε το φόβο και το σκότος στην αρχαία Αίγυπτο.
  Αξίζει να σημειώσουμε ότι το όνομα δόθηκε σε πολύ πιο σύντομο χρονικό διάστημα απ’ ό,τι συνηθίζεται. Βιάστηκε η NASA να δώσει στο μετεωρίτη ένα όνομα που προκαλεί δέος και τρόμο, ή από την αρχή ήθελε να επιστήσει την προσοχή και να μας «κρούσει τον κώδωνα» του κινδύνου προκειμένου να αντιληφθούμε την κρισιμότητα της κατάστασης;
Πέντε χρόνια μετά, η Nasa καθησυχάζει, η Ρωσία ανησυχεί!

  Από τότε πέρασαν πέντε χρόνια και ενώ οι πιθανότητες σύγκρουσης του Απόφις με τη Γη το 2036 έχουν μειωθεί σημαντικά (1 προς 250.000) μετά από τις τελευταίες παρατηρήσεις της NASA, εντούτοις ο αστεροειδής διχάζει την επιστημονική κοινότητα, καθώς για επόμενες αναλύσεις θα πρέπει να περιμένουν εώς το 2013, οπότε και θα έχουν νέα δεδομένα από τα ραντάρ.
  Έτσι, από τη μία πλευρά φαίνεται η NASA να μελετά τον Απόφις κυρίως για επιστημονικούς λόγους πλέον και από την άλλη πλευρά, πριν λίγες ημέρες ο Ανατόλι Περμίνοφ, που είναι επικεφαλής της Ρωσικής Υπηρεσίας Διαστήματος, δήλωσε ότι το επιστημονικό προσωπικό της υπηρεσίας του θα πραγματοποιήσει άμεσα σύσκεψη κεκλεισμένων των θυρών, προκειμένου να εξετάσουνε τι μπορούνε να κάνουνε για τον Απόφις ώστε να μην καταστραφεί μέρος του πλανήτη μας το 2036.
"Είμαστε έτοιμη για την εκτροπή του", λένε οι Ρώσοι!
  Η ρωσική υπηρεσία διαστήματος εξετάζει το ενδεχόμενο να εκτοξεύσει διαστημικό σκάφος που θα εκτρέψει από την πορεία του τον αστεροειδή Απόφι, σε μέγεθος λόφου, ο οποίος ίσως πλησιάσει επικίνδυνα τη Γη τις επόμενες δεκαετίες.
  "Οι υπολογισμοί μας δείχνουν ότι είναι δυνατό, εντός του διαθέσιμου χρόνου, να δημιουργήσουμε ένα ειδικό σκάφος, το οποίο θα βοηθούσε να αποτρέψουμε τη σύγκρουση χωρίς να τον καταστρέψουμε  και χωρίς να χρησιμοποιήσουμε πυρηνικά όπλα" δήλωσε στο ραδιοσταθμό Golos Rosii o Ανατόλι Περμίνοφ.
  "Το επιστημονικοτεχνικό συμβούλιο μας θα συναντηθεί σύντομα κεκλεισμένων των θυρών για να εξετάσει τι μπορούμε να κάνουμε» πρόσθεσε "Στο σχέδιο θα μπορούσαν να συμμετάσχουν η NASA, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος και οι διαστημικές υπηρεσίες της Κίνας και άλλων χωρών".
"Προσοχή: ο Απόφις είναι επικίνδυνος!"
  Χωρίς να αναφερθεί στους υπολογισμούς της NASA, ο Περμίνοφ προειδοποίησε ότι ο αστεροειδής είναι επικίνδυνος. " Θα μπορούσε να χτυπήσει τη Γη το 2032" είπε.
  Από την πλευρά του, ο Μπόρις Σούστοφ, διευθυντής του Ινστιτούτου Αστρονομίας της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών, χαιρέτησε τις δηλώσεις Περμίνοφ, εκτίμησε όμως ότι «ο Απόφις είνα μόνο ένα συμβολικό παράδειγμα, υπάρχουν πολλά άλλα επικίνδυνα αντικείμενα για τα οποία δεν γνωρίζουμε σχεδόν τίποτα».   
 


pyles.tv
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://anexigitakaiparaxena.blogspot.com

Δίωξη για υπόθεση εκποίησης ακινήτου της Εκκλησίας

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος κατά παντός υπευθύνου άσκησε η προϊσταμένη της εισαγγελίας πρωτοδικών κα Ελένη Ράικου για υπόθεση εκποίησης ακινήτου της Εκκλησίας σε περιοχή της Βουλιαγμένης το 2009. Το ακίνητο έκτασης τεσσάρων στρεμμάτων, που βρίσκεται στη θέση Λιμανάκι Μαλτσινιώτη, πουλήθηκε στις 15 Ιουνίου 2009 αντί 14 εκατομμυρίων ευρώ (τιμή λίγο υψηλότερη από την αντικειμενική) με εμφανιζόμενο αγοραστή υπάλληλο στον τομέα καθαριότητας του δήμου Βουλιαγμένης. Το εν λόγω ακίνητο αμέσως μετά φαίνεται να μεταπωλήθηκε σε τρεις εξοχώριες κυπριακές εταιρίες.
Για την υπόθεση είχε διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου, με το πέρας της οποίας ασκήθηκε δίωξη για τα αδικήματα της απιστίας σε βάρος του δημοσίου, ηθικής αυτουργίας και άμεσης συνέργειας σε αυτή και ψευδούς βεβαίωσης, όλα σε συνδυασμό με τις διατάξεις του νόμου 1608 του 50 περί καταχραστών του δημοσίου χρήματος.
Η Εκκλησία είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου.
Για την υπόθεση θα διενεργηθεί κύρια ανάκριση με σκοπό να προσωποποιηθούν οι κατηγορίες κατά των υπευθύνων για τη χαρακτηριζόμενη ως σκανδαλώδη αγοραπωλησία.

ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ -  ΝΕΤ 105,8 - ΑΠΕ/ΜΠΕ
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://news.ert.gr

Φεύγουν άρον άρον οι εκπαιδευτικοί από τα σχολεία!

Τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου θα γίνει ο καθιερωμένος αγιασμός σε όλα τα σχολεία της χώρας, σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, και αμέσως μετά θα διανεμηθούν τα βιβλία στους μαθητές.

Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες, το
υπουργείο Παιδείας ζητεί από τους διευθυντές των γυμνασίων και λυκείων να αποφεύγουν να θέτουν στους μαθητές τεστ σε περισσότερα του ενός μαθήματα την ίδια ημέρα και να μην ξεπερνούν τα τρία την εβδομάδα.

Οσο για τις αιτήσεις συνταξιοδότησης των εκπαιδευτικών, αυτές είναι διπλάσιες σε σχέση με πέρυσι, σύμφωνα με το υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.


Οπως επισήμανε
η ...

υφυπουργός κυρία Εύη Χριστοφιλοπούλου με δηλώσεις της σε ραδιοφωνικό σταθμό, το νούμερο των δασκάλων και καθηγητών που έχουν καταθέσει αίτημα συνταξιοδότησης είναι αρκετά υψηλό και αναμένεται μάλιστα να αγγίξει ή και να ξεπεράσει τις 11.000.

«Εχουμε, αυτή τη στιγμή, 3.856 εκπαιδευτικούς που έχουν κάνει αίτηση από την Πρωτοβάθμια και περιμένουμε το τελικό νούμερο από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, που είναι γύρω στις 6.400 με 6.500. Δηλαδή συνολικά θα προσεγγίσουμε ή θα ξεπεράσουμε τις 11.000»
, ανέφερε η κυρία Χριστοφιλοπούλου. Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων εξέπνευσε την Τρίτη.
Η υφυπουργός ξεκαθάρισε, πάντως, ότι ο αριθμός των αιτήσεων δεν αιφνιδίασε την ηγεσία του υπουργείου, καθώς ήταν εντός των προβλέψεών της. Διαβεβαίωσε μάλιστα ότι παρά το κύμα φυγής η σχολική χρονιά θα ξεκινήσει ομαλά.



protothema
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:    http://fonaklas.blogspot.com

Ένα καλά κρυμμένο μυστικό..!!!!!!!!

Στην παραπάνω φωτογραφία βλέπετε απλά ένα σπίτι στην εξοχή, στην περιοχή του Tennessee, έτσι; Λοιπόν, σε αυτό το σπίτι υπάρχει ένα καλά κρυμμένο μυστικό...
Όλα ανακαλύφθηκαν όταν άρχισαν να ανατινάζονται οι μετασχηματιστές της γύρω περιοχής, εξαιτίας της κλοπής ρεύματος που γίνονταν από το εν' λόγο σπίτι. Η αστυνομία τελικά εντόπισε την περιοχή του προβλήματος και διαπίστωσε ότι το ακίνητο αυτό ήταν η αιτία... της υπερβολικής αύξησης ρεύματος. Αυτό βέβαια που αντίκρισαν ήταν κάτι που δεν μπορούσαν να το φανταστούν...


ΠΗΓΗ:    http://anexigitakaiparaxena.blogspot.com

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ ΟΤΙ «ΚΡΑΚΑΡΕ» ΤΗΝ... APOGRAFI...ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ;;;

ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ APOGRAFI.GOV.GR ??? Η ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ;;
 
Δικογραφία σε βάρος ενός 39χρονου που κατηγορείται για κακόβουλη επίθεση στα υπολογιστικά συστήματα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, που έγινε κατά το διάστημα της απογραφής των δημοσίων υπαλλήλων, σχηματίστηκε από το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής.

Ο φερόμενος ως δράστης είναι ένας 39χρονος ημεδαπός, δημοτικός υπάλληλος, κάτοικος Πατρών, εναντίον του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για "Παραβίαση Απορρήτων". \

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώθηκε από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων ότι το υπολογιστικό σύστημα που είχε αναπτυχθεί για την απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων και ιδίως η ιστοσελίδα www.apografi.gov.gr δεχόταν συνεχείς κακόβουλες ηλεκτρονικές επιθέσεις από άγνωστο χρήστη του διαδικτύου ( cracker ). Αποτέλεσμα των επιθέσεων αυτών ήταν να μειωθεί η απόδοση των Υπολογιστικών Συστημάτων και παράλληλα να πέσει η ποιότητα των ανάλογων ηλεκτρονικών υπηρεσιών σε όσους δημοσίους υπαλλήλους ενεργούσαν απογραφή, με κίνδυνο να μην τηρηθούν οι σχετικές προθεσμίες της απογραφής.

Όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών και των ενδελεχών ψηφιακών αναλύσεων, που διεξήγαγαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διαπιστώθηκε ότι ο 39χρονος κράκερ, με ορμητήριο την Πάτρα, διείσδυσε παράνομα στα Υπολογιστικά συστήματα της ΓΓΠΣ με αποτέλεσμα την συνεχή και επί μακρόν κακόβουλη ηλεκτρονική επίθεση στις υπηρεσίες της ιστοσελίδας www.apografi.gov.gr.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο χώρο εργασίας του κατασχέθηκε ένας σκληρός δίσκος Η/Υ, καθώς και πλήθος από έντυπο υλικό που σχετίζεται με τη δράση του.

Ο 39χρονος δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών.


ΠΗΓΗ:   ΠΡΕΖΑ TV

Αυτός είναι ο πρώτος φορητός υπολογιστής με δύο οθόνες!

Η Toshiba κυκλοφορεί σήμερα τον πρώτο φορητό υπολογιστή στον κόσμο, με 2 περιστρεφόμενες οθόνες αφής.

O νέος αυτός, φορητός υπολογιστής ονομάζεται Libretto και είναι ο πρώτος που διαθέτει δύο οθόνες αφής 7 ιντσών με αποτέλεσμα να συνδυάζει τις λειτουργίες ενός netbook αλλά και ενός e-book reader.

Όταν ο χρήστης θέλει να διαβάσει... 
...ένα βιβλία απλά το κρατάει κάθετα με αποτέλεσμα να μετατρέπεται σε βιβλίο ή εφημερίδα κάνοντας έτσι πιο εύκολο το διάβασμα.

Από την άλλη όταν το κρατάει οριζόντια μπορεί να διαβάζει και παράλληλα να κάνει κάποια άλλη δουλειά, ή απλά να το χρησιμοποιεί όπως ένα κανονικό netbook αφού η δεύτερη οθόνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν εικονικό πληκτρολόγιο.


Τέλος σήμερα πρόκειται να κυκλοφορήσει στην Ιαπωνία ενώ στις ΗΠΑ και στις υπόλοιπες χώρες αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα στην τιμή 1400€.
 
Πηγή:newsit.gt 

Εκτόξευσαν στα € 1,7 την αμόλυβδη!!!

Τα καύσιμα βάζουν φωτιά στις διακοπές- Πρατηριούχοι: «Υπάρχει αισχροκέρδεια»
 
Φωτιά βάζουν τα καύσιμα στις φετινές διακοπές των Ελλήνων. Η τιμή της αμόλυβδης σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας έφθασε ήδη στα 1,7 ευρώ το λίτρο, προκαλώντας πανικό όχι μόνο στους εκδρομείς του Δεκαπενταύγουστου αλλά και σε όσους ήδη βρίσκονται σε διακοπές, καθώς είναι αναγκασμένοι να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να γεμίσουν το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου τους. Τα ταξίδι των καλοκαιρινών διακοπών εξελίσσεται σε εφιάλτη για χιλιάδες έλληνες εκδρομείς, οι οποίοι έχουν να αντιμετωπίσουν το αυξημένο κόστος της τιμής της αμόλυβδης. Πολλοί είναι εκείνοι που έφυγαν από την Αθήνα γεμίζοντας το ρεζερβουάρ στην τιμή των 1,45 ευρώ το λίτρο και φτάνοντας στους τελικούς τους προορισμούς είναι αναγκασμένοι να πληρώσουν για να ξαναγεμίσουν τα ρεζερβουάρ έως και 25 λεπτά το λίτρο ακριβότερα...

Μάλιστα, εκτός από τις υψηλές τιμές, οι καταναλωτές συναντούν και σημαντικές αποκλίσεις από πρατήριο σε πρατήριο ακόμα και της ίδιας εταιρείας, οι οποίες ξεπερνούν ακόμα και τα 36 λεπτά το λίτρο και μάλιστα σε απόσταση μόλις μερικών χιλιομέτρων. Οι ακριβότερες περιοχές Σύμφωνα με στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών Υγρών Καυσίμων, χθες η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης σε τουριστικές περιοχές της χώρας ξεπέρασε ακόμα και το 1,7 ευρώ το λίτρο, κάνοντας «εφιάλτη» το γέμισμα του ρεζερβουάρ για τους εκδρομείς του φετινού καλοκαιριού. Συγκεκριμένα, η τιμή της αμόλυβδης έφτασε τα 1,716 ευρώ στη Σητεία, στο Ηράκλειο της Κρήτης και τα Χανιά τα 1,699 ευρώ το λίτρο, στην Αμοργό 1,68 ευρώ, τα 1,680 ευρώ στην Κέρκυρα, τα 1,65 ευρώ στην Μυτιλήνη, 1,693 ευρώ το λίτρο στο Ρέθυμνο, 1,679 ευρώ στη Σύρο, 1,660 ευρώ το λίτρο στην Ανδρο και 1,65 ευρώ στη Σαντορίνη, τη Νάξο και τη Σάμο. Οι τιμές των καύσιμων έχουν προκαλέσει πανικό στους οδηγούς καθώς μέσα σε έναν χρόνο είδαν την τιμή της αμόλυβδης να αυξάνεται κατά σχεδόν 40%. Ετσι, ενώ πέρσι τον Αύγουστο η μέση τιμή της αμόλυβδης ήταν στα 1,099 ευρώ το λίτρο, φέτος έχει φτάσει στα 1,504 ευρώ. Αποτέλεσμα είναι η σημαντική αύξηση του κόστους μετακίνησης. Ενδεικτικά το κόστος για τη διαδρομή Θεσσαλονίκη- Αθήνα με επιστροφή πέρσι ήταν 112,9 ευρώ (με κατανάλωση 10 λίτρων ανά 100 χιλιόμετρα) και φέτος εκτοξεύτηκε στα 154,61. Ενώ οικογένεια που ταξιδεύει για τις διακοπές της στην Κρήτη και στη διάρκεια της παραμονής της θα πραγματοποιήσει μετακινήσεις 500 χιλιομέτρων, αν και πέρσι πλήρωσε για καύσιμα 54 ευρώ φέτος θα κληθεί να πληρώσει 75,2 ευρώ. «Φαινόμενα αισχροκέρδειας» Το ζήτημα των υψηλών τιμών και των αποκλίσεων απασχόλησε και τους υπεύθυνους του υπουργείου Οικονομίας, οι οποίοι είχαν συνάντηση με τους πρατηριούχους την προηγούμενη εβδομάδα στην Κάνιγγος, στη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν για μια ακόμη φορά οι στρεβλώσεις στην αγορά καύσιμων. Οι πρατηριούχοι τονίζουν ότι οι αποκλίσεις που ξεπερνούν τα 8 λεπτά το λίτρο είναι αδικαιολόγητες. Με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καύσιμων (ΠΟΠΕΚ) επισημαίνει ότι «υπάρχει αισχροκέρδεια στον χώρο της αγοράς πετρελαιοειδών, η οποία αποδεικνύεται από τις μεγάλες αποκλίσεις που υπάρχουν μεταξύ γεωγραφικών περιοχών και μεταξύ πρατηρίων. Οπου υπάρχουν αποκλίσεις, σημαίνει ότι τη διαφορά των αποκλίσεων κάποιοι τη βάζουν στην τσέπη τους. Η βασική αιτία των μεγάλων αποκλίσεων είναι οι Συμβάσεις Αποκλειστικής Συνεργασίας των εταιρειών με τους πρατηριούχους, οι περισσότερες των οποίων δεν αναφέρουν ούτε τιμές χονδρικής, ούτε εκπτώσεις, ούτε συγκεκριμένα αντικειμενικά κριτήρια με τα οποία γίνεται η τιμολόγηση», λένε οι εκπρόσωποι της ΠΟΠΕΚ. «Φταίνε οι εταιρείες» Ενδεικτικά είναι τα παραδείγματα της Κέρκυρας (36 λεπτά η διαφορά στην τιμή του λίτρου της αμόλυβδης μεταξύ πρατηρίων), της Φθιώτιδας (28 λεπτά) της Φλώρινας (25 λεπτά), της Μαγνησίας (22 λεπτά) των Ιωαννίνων (23 λεπτά) και του Ηρακλείου (20 λεπτά).Στη Μυτιλήνη όπου υπάρχουν αποκλίσεις που αγγίζουν τα 16 λεπτά. Η χαμηλότερη τιμή αμόλυβδης σε πρατήριο της Μυτιλήνης ξεκινά από 1,469 ευρώ το λίτρο, ενώ την ίδια ώρα στο Πλωμάρι νότια της Λέσβου η υψηλότερη τιμή φτάνει το 1,63 ευρώ το λίτρο! Ο πρόεδρος των βενζινοπωλών Λέσβου κ. Νίκος Παπαδέλλης αποδίδει τις διαφορές στις τιμές κατά κύριο λόγο στην πολιτική των εταιρειών. «Παρουσιάζεται το φαινόμενο η ίδια εταιρεία να πουλάει πιο ακριβά σε ένα πρατήριο απ΄ ό,τι στο άλλο. Οποιο θέλουν δηλαδή μπορούν να το κλείσουν. Αυτοί καθορίζουν την πολιτική των τιμών ανάλογα με το συμφέρον τους», λέει.


TA NEA 
 ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://kafeneio-gr.blogspot.com

Ποιος επιτέλους κυβερνά αυτή τη χώρα!!!

Ο Πρωθυπουργός σε μόνιμες διακοπές εδώ και καιρό με τα άνευ ουσίας και αποτελέσματος ταξίδια του σε διάφορες χώρες και τώρα για τις επίσημες καλοκαιρινές διακοπές του στην Πάρο.Οι περισσότεροι βουλευτές άφαντοι σε κάποιες γωνιές της Ελλάδας αποφεύγουν τις δημόσιες εμφανίσεις αφού είναι η εποχή της καλογινομένης ντομάτας την οποία φοβούνται μια και είναι ντυμένοι με ελαφριά ανοιχτόχρωμα ρούχα!!!Βέβαια η κυβέρνηση με τα κατώτερα στελέχη δουλεύει στο φουλ και μάλιστα ανέβασαν στο Ιντερνέτ την διαβούλευση για το μείζον θέμα των κουλοχέρηδων...

Έτσι δεν μου έκανε καθόλου εντύπωση που οι πλαζ και οι παραλίες γέμισαν με laptop και προβληματισμένους παραθεριστές οι οποίοι αγωνιωδώς προσπαθούν να πιάσουν σήμα για να συμμετέχουν και να εκφέρουν γνώμη σε αυτή την σοβαρή διαβούλευση!!!

Α ξέχασα το κυριότερο, ξοπίσω από την κυβερνητική διακοχαλαρωαπραξία έμειναν και οι εντεταλμένοι αντικειμενικοί πληροφοριοδότες της κοινής γνώμης οι οποίοι στα διάφορα δελτία των καναλιών τους κάνουν διαγωνισμό καταστροφολογίας για το επερχόμενο φθινόπωρο. Αχ πως άλλαξαν τα πράγματα στο 1ο χρόνο της μ.Δ.Ν.Τ εποχής ή της χρονιάς των άλαλων παλαμοκρουστών βουλευτών της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Θυμόμαστε από παιδιά ότι ο Αύγουστος ήταν ο κατεξοχήν μήνας της ξεκούρασης όλων μας και μάλιστα λέγαμε θα γεμίσουμε τις μπαταρίες για να ξεκινήσουμε με χαρούμενη διάθεση και δύναμη την δουλειά, οι μεγαλύτεροι και το σχολείο οι νεώτεροι για να πάμε ένα βήμα παραπάνω στην υλοποίηση των προσδοκιών και των επιδιώξεων της ζωής μας.

Τώρα νιώθουμε αβεβαιότητα για τα μελλούμενα, δεν κάνουμε σχέδια και ένας φόβος πλανάτε πάνω από τα κεφάλια όλων μας για το που οδηγείτε η πατρίδα μας. Η ζωή μας και το μέλλον των παιδιών μας δείχνει να είναι εξαρτημένα από τον λόγο των χαρτογιακάδων της λεγόμενης Τρόικας οι οποίοι έρχονται και περιδιαβαίνουν τα υπουργεία (με τα σακάκια στους ώμους) για να ελέγχουν και να δίνουν μετά τις διαταγές που κομίζουν από τους εντολοδόχους τους.

Ο δε κ. Πρωθυπουργός μας εκτός από τους δικούς μας υπουργούς και γραμματείς (τους οποίους μάλλον θεωρεί ανεπαρκείς και ανίκανους) προσέλαβε και ξένους συμβούλους εκ των οποίων οι περισσότεροι ήταν υπηρέτες των δύο οργανισμών.
Προσωπικά θεωρώ ότι οι συγκεκριμένοι κύριοι λειτουργώντας σαν πλοιάρια συνοδείας θα οδηγήσουν το καράβι που λέγεται Ελλάδα προς στον Καιάδα και όχι προς την έξοδο από την κρίση!!!

Φίλες/οι η περιβόητη φράση του Κ. Καραμανλή το 1963 “Ποιος επιτέλους κυβερνά αυτή τη χώρα” μοιάζει να εκφράζει απόλυτα την σημερινή πραγματικότητα που βιώνουμε όλοι μας!!!


ΠΗΓΗ:   http://ksipnistere.blogspot.com

Έρχεται δυσκολος Σεπτέμβρης...

Το δημοσιονομικό έλλειμμα Ιανουαρίου-Ιουλίου περιορίστηκε κατά 39,7% έναντι στόχου, στο πρόγραμμα οικονομικής πολιτικής, για περιορισμό κατά 39,5%.

Ωστόσο τα υπόλοιπα στοιχεία αποδεικνύουν αυτό που όλοι οι Έλληνες πιστεύουν, ότι ο Σεπτέμβρη που μας έρχεται θα είναι πιο δύσκολος από ποτέ…

Στο β’ εξάμηνο η ελληνική οικονομία θα συρρικνωθεί, σύμφωνα με τα στοιχεία των αναλυτών της ΤτΕ, κατά 4,5% του ΑΕΠ ενώ σύμφωνα με τους απαισιόδοξους αναλυτές θα συρρικνωθεί κατά 5,5%.

Αυτό σημαίνει ότι τα έσοδα θα πιάσουν πάτο. Ήδη, τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού αυξήθηκαν κατά 4,1%, έναντι ετήσιου στόχου για αύξηση κατά 13,7%.
Το χρήμα δεν κυκλοφορεί και αυτό γιατί για να πιάσουν τους στόχους του μνημονίου...

περιέκοψαν τις δαπάνες και τις επενδύσεις. Οι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού μειώθηκαν κατά 10,0%, έναντι στόχου για μείωση κατά 5,5% ενώ και οι δαπάνες του Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε.) είναι περιορισμένες κατά 36,3%.

Η "απόσυρση" του δημοσίου από τις δαπάνες και η απότομη κάμψη της ιδιωτικής οικονομικής δραστηριότητας που έμμεσα καταγράφεται και στη μείωση εισαγωγών και εξαγωγών, έχει αποτυπωθεί, στην πτώση τόσο της οικοδομικής δραστηριότητας σε ποσοστά μεγαλύτερα του 22% (μέχρι τον Μάιο) όσο και στην σταθερή πλέον πτώση της βιομηχανικής παραγωγής με ελάχιστες εξαιρέσεις.
 

Η βία κατά των Λευκών στην Ν. Αφρική συνεχίζεται....

Μια 15χρονη γερμανίδα βιάστηκε από δύο οπλισμένους άντρες, οι οποίοι εισέβαλλαν στο δωμάτιο που μοιραζόταν με τον 14χρονο αδελφό της, σε ένα ξενοδοχείο. Οι δύο άντρες, παραβίασαν ένα παράθυρο στις 6 το πρωί και αφού την βίασαν μπροστά στα μάτια του αδελφού της, λεηλάτησαν το δωμάτιο, κλέβοντας μία κάμερα και άλλα προσωπικά αντικείμενα. Οι γονείς τους βρισκόντουσαν σε παρακείμενο ξενοδοχείο.
Το δεύτερο περιστατικό είχε ως θύμα μια 22χρονη Ολλανδέζα, η οποία μάλιστα εργαζόταν εθελοντικά στην περιοχή. Περπατώντας η άτυχη γυναίκα, περίπου στις 6 το πρωί, δέχτηκε επίθεση από έναν άνδρα. Ακόμη δεν πρόλαβε να τελειώσει το περίφημο Μουντιάλ και η Νότια Αφρική μοιάζει να επιστρέφει στις προηγούμενες της εικόνες, τυφλής βίας και εγκληματικότητας.
Μία χώρα που υπό την καθοδήγηση του ΑΝC (Αfrican National Congress) κατάφερε μέσα σε πολύ μικρή χρονική περίοδο όχι απλά να πάρει την κάτω βόλτα, αλλά να βρίσκεται σε σημείο εξαχρείωσης. Αλλά αν ψάξει κανείς να βρει τις αιτίες, θα τον πουν ρατσιστή. Στο όνομα ... υψηλών ιδανικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων μια χώρα βρέθηκε από τον πρώτο, στον τρίτο κόσμο. Άντε και στα δικά μας λοιπόν!

ΠΗΓΗ:   http://www.elkosmos.gr

Ανασχηματισμός για την ανάπτυξη με "κλειδί" τον Χρυσοχοϊδη

- Στην Πάρο όλοι οι συνεργάτες του πρωθυπουργού για τις οριστικές αποφάσεις
- Τις επόμενες εβδομάδες οι ανακοινώσεις
- Καθοριστικός παράγοντας ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη

Ο ανασχηματισμός μπορεί να μην προαναγγέλεται, ωστόσο θεωρείται πλέον βέβαιο οτι ο κύκλος αυτού του κυβερνητικού σχήματος έχει πλεον κλείσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit, η πεποίθηση του πρωθυπουργού είναι οτι με τα σκληρά μέτρα που έχουν ληφθεί και εφαρμοστεί η σημερινή κυβέρνηση με την σύνθεση που έχει δεν μπορεί να ικανοποιήσει τα σχέδιά του για την επόμενη φάση.

Και αυτή θα είναι η φάση της πολυδιαφημισμένης ανάπτυξης η οποία δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να καθυστερήσει. Το Φθινόπωρο που έρχεται και μέσα σε αυτό είναι και η Διεθνής Εκθεση Θεσσαλονίκης θα είναι από τα πιο δύσκολα των τελευταίων δεκαετιών, αφού οι περισσότερες κοινωνικές τάξεις μέχρι στιγμής καλούνται μόνο να πληρώσουν.

'Ανθρωπος - κλειδί για το νέο κυβερνητικό σχήμα θεωρείται ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης. Τα σχέδια μιλούν για την δημιουργία ενός υπερυπουργείου Ανάπτυξης, το οποίο θα κληθεί να υλοποιήσει τα σχέδια του Γιώργου Παπανδρέου, αλλά και να ελέγξει το χάος και να αποδυναμώσει την ανασφάλεια που επικρατούν στην αγορά.   

Το ερώτημα είναι αν τελικά θα μετακινηθεί από το επίσης υπερυπουργείο Προστασίας του Πολίτη, όπου μέχρι στιγμής το έργο που έχει παράξει θεωρείται από το Μέγαρο Μαξίμου ικανοποιητικό.

Πότε θα γίνουν οι αλλαγές

Παρά το γεγονός οτι ο πρωθυπουργός είναι σε διακοπές, οι πληροφορίες λένε οτι είναι πλέον θέμα εβδομάδων η ανακοίνωση των αλλαγών. Ο κύβος ερρίφθη, λένε. Δεν θεωρείται καθόλου τυχαίο οτι μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο θα βρίσκονται στην Πάρο οι πολύ στενοί του συνεργάτες στο Μέγαρο Μαξίμου αλλά και κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης.

'Ηδη βρίσκεται κοντά του από το Σαββατοκύριακο ο υπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Χάρης Παμπούκης, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να μεταβεί στο νησί και ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος.
 Η παρουσία Παμπούκη – Γερουλάνου στις Κυκλάδες, επιβεβαιώνει τις πληροφορίες που επιμένουν ότι ο κ. Παπανδρέου αυτές τις ημέρες θα καταλήξει στις αλλαγές που σκέφτεται για το κυβερνητικό σχήμα.


«Θα καλέσω κάποιους υπουργούς στην Πάρο», είπε ο Πρωθυπουργός πρόσφατα σε συνεργάτες του, δίνοντας την αίσθηση ότι σχεδιάζει τροποποιήσεις.

Από τους "θιασώτες" ενός ριζικού ανασχηματισμού είναι και ο Θόδωρος Πάγκαλος.

Τα σενάρια για τις αλλαγές

- O Υπουργός Επικρατείας: Χαρης Παμπούκης ή θα παραμείνει στη θέση του ή θα αναλάβει καθήκοντα Υπουργού Εξωτερικών, θέση την οποία επιθυμεί διακαώς

- Ο Υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης θεωρείται αμετακίνητος, εκτός και αν ο πρωθυπουργός του ζητήσει να αλλάξει πόστο. Ο  ίδιος πάντως επιθυμεί να παραμείνει καθώς θέλει να ολοκληρώσει την αποστολή του με τη καθιέρωση του ενιαίου μισθολογίου (συναρμόδιος με Οικονομικών) και το νέο εκλογικό νόμο

- Ο Υπουργός Οικονομικών  Γιώργος Παπακωνσταντίνου ίσως είναι ο μόνος για τον οποίο δεν τίθεται θέμα ανασχηματισμού. Τρόικα γαρ…

- Ο Υπουργός: Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος μάλλον θα παραμείνει στο πόστο του, αν και πρόκειται για ένα στέλεχος πρώτης γραμμής  και μπορεί να λειτουργήσει σαν «μπαλαντέρ» σε ένα ανασχηματισμό αφού μπορεί να βγάλει σε πέρας οποιαδήποτε αποστολή του ανατεθεί, και αυτό το έχει στα υπόψη του ο πρωθυπουργός

- Η Υπουργός Οικονομίας  Λούκα Κατσέλη είναι πολύ πιθανόν να απομακρυνθεί καθώς εκτιμάται ότι δεν ανταποκρίθηκε  στις απαιτήσεις της περιόδου, ιδίως σε ότι αφορά το αναπτυξιακό σκέλος. Εδώ είναι που εκτιμάται οτι θα κληθεί να παίξει καθοριστικό ρόλο ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

- Η Υπουργός:Περιβάλλοντος  Τίνα Μπιρμπίλη αν κα επιθυμεί να παραμείνει στο Υπουργείο, δεν αποκλείεται τελικά να βγεί εκτός κυβέρνησης. Και αυτό γιατί είναι πολύ πιθανό να είναι υποψήφια για την περιφέρεια Αττικής

- Η Υπουργός:Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου είναι πολύ πιθανό να παραμείνει στη θέση της, με τον υφυπουργό και στενό συνεργάτη του Πρωθυπουργού Γιάννη Πανάρετο να εποφθαλμιά τη θέση της 

- Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Δημήτριος Ρέππας πιθανολογείται ότι θα παραμείνει στη θέση του καθώς το Μέγαρο Μαξίμου εκτιμά ότι μπορεί να ανταποκριθεί πλήρως και με τον καλύτερο τρόπο για την κυβέρνηση συνολικά στα δύσκολα μέτωπα που θα ανοίξουν τον Σεπτέμβριο και αφορούν την εξυγίανση του ΟΣΕ και των Αστικών Συγκοινωνιών  

- Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Ανδρέας Λοβέρδος έχοντας στο στήθος του τα παράσημα του Μεγάρου Μαξίμου και της τρόικας για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση μάλλον έχει ολοκληρώσει την αποστολή του και αποτελεί τον δεύτερο «μπαλαντέρ» στα χέρια του πρωθυπουργού

- Η Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες θα απομακρυνθεί, χωρίς να αποκλείεται να αναλάβει κάποιο άλλο κυβερνητικό πόστο. Πιθανός αντικαταστάτης ο βουλευτής Επικρατείας και στενόςσυνεργάτης του πρωθυπουργού Ηλίας Μόσιαλος

- Η Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή είναι ένα από τα ερωτηματικά του ανασχηματισμού καθώς οι πληροφορίες την φέρουν εκτός κυβέρνησης.

- Ο Υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Καστανίδης κατά πάσα πιθανότητα θα παραμείνει στη θέση του

- Ο Υπουργός Πολιτισμού-Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος εάν φύγει από τη συγκεκριμένη θέση πιθανολογείται ότι θα αναλάβει κάποιο συγκεκριμένο πόστο για τα ζητήματα επικοινωνίας της κυβέρνησης, ενδεχομένως Υπουργός Τύπου-ΜΜΕ

Στην περίπτωση που ο πρωθυπουργός αποφασίσει να προχωρήσει και σε δομικές αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, οι πληροφορίες κάνουν λόγο για:

- Δημιουργία 4 κύκλων υπουργείων (Εξωτερικών, Οικονομικών, Κοινωνικών, Πολιτιστικών) με αντίστοιχο Τομεάρχη ή ορισμός και δευτέρου Αντιπροέδρου κατά το πρότυπο Σαμαρά στη Νέα Δημοκρατία
- Επανίδρυση του Υπουργείου Ναυτιλίας και του Τύπου-ΜΜΕ
- Δημιουργία Κυβερνητικής Επιτροπής
- Δημιουργία Επιτροπής Διαχείρισης Κρίσεων
- Ανασυγκρότηση και ισχυροποίηση του Πρωθυπουργικού Γραφείου.


ΠΗΓΗ:   http://www.newsit.gr 

Κατηγορείται 50χρονος δάσκαλος για πυροβολισμούς κατά παιδιών !!!!

Κατηγορία για απόπειρα ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως κατά συρροή αντιμετωπίζει ένας 50χρονος δάσκαλος, που τα ξημερώματα φέρεται να πυροβόλησε εναντίον μιας ομάδας παιδιών. 

Ήδη ο εισαγγελέας πλημμελειοδικών Λαμίας άσκησε δίωξη εναντίον του και η υπόθεση παραπέμφθηκε στον ανακριτή από τον οποίο ο κατηγορούμενος πήρε προθεσμία να απολογηθεί την Παρασκευή.


Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, λίγο πριν τις 3 τα ξημερώματα,μια ομάδα 10 παιδιών, ηλικίας από 14 έως και 16 ετών, βρέθηκαν στο προαύλιο της εκκλησίας της Αγίας Σοφίας στο Λιανοκλάδι, 12 χιλιόμετρα δυτικά της Λαμίας.


Εκεί δέχτηκαν έναν πυροβολισμό από απόσταση 30 μέτρων και από τα σκάγια τραυματίστηκαν, ευτυχώς πολύ ελαφρά, δύο παιδιά και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Λαμίας, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αποχώρησαν λίγο πριν τις 6 το πρωί.


Οι αστυνομικοί της Λαμίας έχοντας προηγούμενη εμπειρία από το τραγικό έγκλημα στο Καυκί της Ανατολικής Φθιώτιδας, κύκλωσαν την περιοχή και με μεγάφωνα ζήτησαν από τον 50χρόνο δάσκαλο να βγει από το σπίτι του «με ψηλά τα χέρια», για να συλληφθεί στη συνέχεια.


Ο ίδιος από την πρώτη στιγμή δήλωσε στους αστυνομικούς ότι δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση και μάλιστα ισχυρίστηκε πως «στο σπίτι μου δεν έχω ούτε σφεντόνα…».


Περισσότερο από 5 ώρες οι αστυνομικοί ερευνούσαν το σπίτι του κατηγορούμενου, χωρίς να εντοπίσουν το όπλο ή ακόμη και κάποιους κάλυκες.


Έτσι περιμένουν πως η εργαστηριακή ανίχνευση πυρίτιδας από τα χέρια του δράστη θα φωτίσει τη συγκεκριμένη υπόθεση.


Σύμφωνα με την αστυνομία, ο κατηγορούμενος περιγράφεται στις καταθέσεις των παιδιών χωρίς, όμως, να κατονομάζεται. Δηλαδή κανένα παιδί δεν καταθέτει πως τον είδε να πυροβολεί, αλλά αντίθετα περιγράφουν ότι δέχθηκαν πυροβολισμό από το χώρο που είναι το σπίτι του 50χρονου δάσκαλου.


Πάντως ο κατηγορούμενος υπέβαλε αίτημα στη δικαιοσύνη να επεκταθούν άμεσα οι έρευνες και σε άλλα σπίτια πέρα από το δικό του για εντοπισμό πιθανών όπλων, αφού αρνείται κάθε εμπλοκή.


«Δεν τον έχω δει ποτέ με όπλο, αφού δεν ήταν ποτέ κυνηγός», δηλώνει ο δήμαρχος του Λιανοκλαδίου κ. Σωτήρης Κουτσοβέλης, παρά το γεγονός ότι συγγενικό του πρόσωπο ήταν μεταξύ αυτών που δέχτηκαν τα σκάγια του πυροβολισμού.


Ο ίδιος σημειώνει πως «μίλησα με όλα τα παιδιά που ήταν εκεί, αλλά κανείς δεν μου είπε ότι είδε κάποιον συγκεκριμένο».


Ο δήμαρχος αποκαλύπτει πως υπήρχε και προηγουμένως κι άλλος πυροβολισμός ενατίον άλλων παιδιών, στο ίδιο σημείο που δεν καταγγέλθηκε στην αστυνομία.


«Ο πρώτος πυροβολισμός υπήρξε στις 12:30 μετά τα μεσάνυχτα, αλλά τότε ήταν εκεί τρία παιδιά, τα οποία έφυγαν χωρίς να καταγγείλουν τίποτα.Η ομάδα των άλλων παιδιών πήγε πολύ μετά τις 2 τα ξημερώματα και στη συγκεκριμένη πλατεία είχαν φτάσει λίγα λεπτά πριν τον πυροβολισμό, γεγονός που σημαίνει ότι κάποιος τους περίμενε εκεί», είπε.


Πάντως από τα στοιχεία της αστυνομίας δεν προκύπτει ότι ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος είχε παραπονεθεί για διατάραξη της ησυχίας και μάλιστα ενώπιον του εισαγγελέα ισχυρίστηκε πώς «είμαι δάσκαλος σε τάξη με ΑΜεΑ και έχω περίσσια υπομονή. Γνωρίζω καλά τι σημαίνει το παιδικό παιχνίδι».


Ο 50χρονος ο δάσκαλος κρατείται στην Αστυνομική Διεύθυνση Φθιώτιδας μέχρι να απολογηθεί την Παρασκευή. 


ΠΗΓΗ:    http://www.nooz.gr 

Επιμένουν για χρεοκοπία της Ελλάδας...

Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, αν και η ανάκαμψη του ευρώ από το 1,1877 της 7ης Ιουνίου οδηγήθηκε από την δημιουργία του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης των 750 δισ. ευρώ και την ενίσχυση της γερμανικής οικονομίας, οι απαισιόδοξοι όπως ο Jim Rogers εξακολουθούν να πιστεύουν ότι τα κέρδη αυτά δεν θα διαρκέσουν. 
Υποστηρίζουν ότι η ευρωζώνη θα διασπαστεί καθώς τα μέτρα λιτότητας που υιοθετήθηκαν από τις Ελλάδα, Ισπανία, Πορτογαλία και άλλα κράτη, θα πλήξουν την ανάπτυξη και θα διευρύνουν την «κόντρα» με τα ισχυρότερα κράτη μέλη. 
  
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της FX Concepts, John Taylor, εκτιμά ακόμη πως η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει, και θα ακολουθήσει και η Ισπανία. «Καθώς ο καιρός περνά, πρόκειται να δούμε τους ελληνικούς και ισπανικούς αριθμούς να γίνονται χειρότεροι από ό,τι περιμέναμε».

ΠΗΓΗ:   http://hellasxg.blogspot.com

Ληστεύουν και ξεπουλάνε...

Έξι ανατροπές για τους δημοσίους υπαλλήλους!!!

Στο μικροσκόπιο των αρμόδιων υπηρεσιών έχουν μπει τα πρώτα αποτελέσματα της απογραφής των δημοσίων υπαλλήλων, προκειμένου να υπάρξουν δραστικές παρεμβάσεις τόσο στην οργάνωση όσο και στην λειτουργία των υπηρεσιών. Την ίδια ώρα ο «Καλλικράτης» δεν αλλάζει μόνο τον διοικητικό χάρτη της χώρας αλλά και τον υπαλληλικό, αφού έρχονται έξι μεγάλες ανατροπές για όσους εργάζονται στο Δημόσιο. Και δεν είναι λίγοι αυτοί.
Όπως αποκαλύφθηκε, συνολικά στον στενό δημόσιο τομέα εργάζονται περίπου 768.000 υπάλληλοι. Από αυτούς, το 54% είναι άνδρες και το 46% γυναίκες. Το 39% είναι πανεπιστημιακής εκπαίδευσης και το 28% δευτεροβάθμιας, ενώ μόλις στο 9% περιορίζεται το ποσοστό όσων έχουν υποχρεωτική μόνο εκπαίδευση και 6% όσοι δεν εμπίπτουν σε κάποια κατηγορία. Το 82% αποτελούν μόνιμοι υπάλληλοι, δικαστικοί και δημόσιοι λειτουργοί ενώ το 7% είναι με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και το 6% ορισμένου χρόνου.
Για όλους αυτούς, λοιπόν, προβλέπονται μετατάξεις, αποσπάσεις και μετακινήσεις υπαλλήλων ανάλογα με τις ανάγκες (αλλά εντός των ίδιων γεωγραφικών ορίων), καθώς επίκεινται συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων και διευθύνσεων υπηρεσιών και μεταστέγαση όλων των υπηρεσιών και των υπουργείων σε ενιαίο χώρο. Ακόμα θα προβλέπεται νέο ενιαίο μισθολόγιο με αμοιβές ανάλογες με την παραγωγικότητα αλλά και νέο προσοντολόγιο – καθηκοντολόγιο.
Αναλυτικά, οι έξι ανατροπές για τους δημοσίους υπαλλήλους, όπως τις κωδικοποίησε στο πρωτοσέλιδό της η «Ελευθεροτυπία» είναι:
1.       Μετατάξεις και μετακινήσεις υπαλλήλων
2.       Στέγαση όλων των υπηρεσιών σε ενιαίο χώρο
3.       Σύνδεση μισθού – παραγωγικότητας
4.       Συγχώνευση – κατάργηση τμημάτωνμ, διευθύνσεων, υπηρεσιών
5.       Νέοι οργανισμοί υπουργείων
6.       Νέο προσοντολόγιο, καθηκοντολόγιο

star.gr
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://www.madata.gr

Μια χαρά χάλια! Το δημόσιο χρέος πάει φεγγάρι

Με το χρέος να έχει εκτιναχθεί στα 400 δισεκατομμύρια ευρώ!

Που σημαίνει ότι το τούνελ θα τραβήξει χρόνια. Ωφελημένο το σύστημα από την κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους...

Τουλάχιστον τρία δηλωμένα χρόνια ληστρική επιδρομή στο εισόδημα των εργαζομένων, κόψιμο ακόμη και από τις συντάξεις πείνας, απολύσεις, εκτίναξη της ανεργίας, λουκέτα στην αγορά, κατέβασμα του βιοτικού επιπέδου...


...πίσω 10 χρόνια και βάλε, το αποτέλεσμα ποιο;

Στην έξοδο του 2014 θα χρωστάμε 100 δισ. ευρώ παραπάνω απ' ό,τι το 2009.

Ήταν 300 δισ. και θα φτάσουμε, με τα νέα δάνεια που μας έκανε το χατίρι η «τρόικα» να μας δώσει, στα 400 δισ., με αρκετά τοκογλυφικά κέρδη για τους δανειστές μας.

Σε ποσοστό του ΑΕΠ, από 115% που ήταν το εξωτερικό δημόσιο χρέος το 2009, θα ανέλθει το 2014 στο 146%!

Μια τρύπα στο νερό θα έχουμε... πετύχει


Το μόνο..." όφελος" θα είναι αντί να πληρώνουμε 60 δισ. ευρώ κάθε χρόνο σε τοκοχρεολύσια, θα δίνουμε 46 δισ. ευρώ για ακόμη περισσότερα χρόνια!

Συν τα νέα δάνεια που θα χρειαζόμαστε και τότε... Κι όλη αυτή η ιστορία ήταν για 14 δισ.;

Αυτά ήταν το πρόβλημα ή μήπως χρησιμοποιείται η οικονομική κρίση για κατεδάφιση του επιπέδου ζωής και ανατροπή του κοινωνικού κράτους;

Και μετά το 2014 τι; Πάλι στον ίδιο... ζουρνά... Αυτός ήταν ο σχεδιασμός; Αυτές ήταν οι περίφημες διαπραγματεύσεις; τα κυβερνητικά ταξίδια ; το μνημόνιο;

Καμία προγραμματική στρατηγική ανάπτυξης, σωτηρίας της αγοράς, όλα αφέθηκαν στην τύχη τους.

Ήδη για τα έσοδα, αντίθετα από τις θριαμβολογίες της κυβέρνησης και των ΜΜΕ ότι δήθεν πιάστηκαν οι στόχοι, η «τρόικα» στην έκθεσή της επιβεβαιώθηκε ότι η μαύρη τρύπα του εξαμήνου στα έσοδα ανέρχεται σε 1,5 δισ. ευρώ! Που επιβεβαιώνει ότι η αγορά έχει στεγνώσει, ρευστότητα δεν έχει καμία επιχείρηση...

Ακόμη ένα νούμερο που είναι ενδεικτικό της κατρακύλας είναι ότι η πτώση στην αγορά αυτοκινήτου τον Ιούλιο ήταν 65% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2009! Καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό σε θέσεις εργασίας, σε λουκέτα στις αντιπροσωπείες. Αλλά και σε απώλεια εσόδων από ΦΠΑ και φόρους από κέρδη, που πλέον έχουν... εξαερωθεί!

Τα ζόρικα συνεχίζονται....Και φως στον ορίζοντα δεν φαίνεται πουθενά. Αντίθετα, μαύρα όλα. Κορυφαίος τραπεζικός δήλωσε προχθές ότι δύσκολο πολύ θα είναι το πρώτο εξάμηνο του 2011!

Η «τρόικα» βέβαια είναι ευτυχισμένη από το γκρέμισμα και ο Γιώργος θα συνεχίσει να αθλείται, όποτε του μένει καιρός να είναι στην Ελλάδα...


ΠΗΓΗ:  http://tiresias-press.blogspot.com

Έως και 20% κάτω τα ενοίκια σε φοιτητικά σπίτια στα Γιάννινα!!

Μειωμένα ως και 20% εμφανίζονται το τελευταίο διάστημα τα ενοίκια φοιτητικών σπιτιών στα Γιάννινα.Η οικονομική κρίση έχει ωθήσει πολλούς ιδιοκτήτες να μειώσουν φέτος τις τιμές, ώστε να προσελκύσουν τους φοιτητές, που θα ξεκινήσουν να έρχονται στην πόλη, περίπου στα τέλη Αυγούστου, με την ανακοίνωση δηλαδή των βάσεων εισαγωγής σε Πανεπιστήμια και Τ.Ε.Ι. Πολλοί τηλεφωνούν για να ενημερωθούν, πότε αναμένεται να βγουν οι βάσεις, ώστε να βάλουν τις αγγελίες τους.Μια γκαρσονιέρα ή ένα μικρό δυάρι που μέχρι πέρυσι ενοικιαζόταν 300 ευρώ, φέτος μπορεί να το βρει κάποιος ακόμη και 250 ευρώ. Υπάρχει, δηλαδή, μια μείωση της τάξης του 10 με 20%.Επίσης, αρκετοί ιδιοκτήτες δεν σκέπτονται να κάνουν αυξήσεις ενοικίων στα σπίτια, αφού είναι δεδομένη η οικονομική δυσκολία και για τον φοιτητή, αλλά κυρίως για την οικογένειά του.

2.980 ΝΕΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Φέτος, θα μπουν μόνο στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων (εκτός από τα τμήματα του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου στην πόλη) 2.980 νέοι φοιτητές, οι οποίοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία θα νοικιάσουν σπίτια.Με δεδομένη τη στενότητα που υπάρχει στο οικογενειακό βαλάντιο, αναμένεται να προτιμήσουν κάτι οικονομικό, για αυτό και πολλοί ιδιοκτήτες διαμορφώνουν κατάλληλα τις τιμές, ώστε να μην μείνουν άδεια τα σπίτια τους.Υπενθυμίζεται,ότι τα Γιάννινα συγκαταλέγονταν ανάμεσα στις τρεις φοιτητουπόλεις με τα υψηλότερα ενοίκια στη χώρα.Η νέα τάξη πραγμάτων στην οικονομία από φέτος όμως έχει ρίξει τις τιμές, προς όφελος βέβαια των φοιτητών.

ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ

Ίδια, ίσως και ακόμη πιο δύσκολη, είναι η κατάσταση στα ενοικιαζόμενα καταστήματα.Τα πολλά λουκέτα που έχουν μπει από την αρχή του έτους στην Γιαννιώτικη αγορά έχουν διαμορφώσει μια πρωτοφανή εικόνα, με άδεια μαγαζιά ακόμη και στο κέντρο της πόλης!Για αυτό και πολλοί ιδιοκτήτες έχουν ρίξει ήδη τις τιμές έως και 30%.Σε αυτή την περίπτωση, όμως, τα δεδομένα είναι διαφορετικά σε σχέση με τα φοιτητικά ενοίκια.Η αγορά τους τελευταίους μήνες εμφανίζει σημαντική πτώση, με αποτέλεσμα ακόμη και να θέλει κάποιος να νοικιάσει έναν χώρο για να φτιάξει το κατάστημά του να το σκέφτεται περισσότερο από άλλες χρονιές.

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:    http://epirusgate.blogspot.com

Σάλος με το ψωμί που τρώει ο Πρόεδρος!!!

Πολιτικό ζήτημα ανέκυψε στην Γερμανία με αφορμή τον φούρνο από τον οποίο παίρνει ψωμί ο πρόεδρος Κρίστιαν Γουλφ! Αν και το ...προεδρικό μέγαρο βρίσκεται στο Βερολίνο, ο κ. Γουλφ προτιμά εκείνο που ψήνεται στο... Ανόβερο, προκαλώντας αντιδράσεις σε κόμματα και πολίτες.

Ο Γερμανός πρόεδρος ήταν πρώτα πρωθυπουργός στο κρατίδιο της Κάτω Σαξονίας και δηλώνει φανατικός του εν λόγω φούρνου.

Ωστόσο, το ψωμί κάνει ένα ταξίδι 300 χιλιομέτρων μέχρι να φτάσει στην προεδρική κουζίνα, γεγονός που έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων. Όχι, δεν φοβούνται μην μπαγιατέψει, αλλά τα έξοδα για την μεταφορά του καλύπτονται από χρήματα των φορολογουμένων!

«Γελοίο» χαρακτήρισε το γεγονός και η Κλόντια Χέμερλινγκ του κόμματος των Πρασίνων, προσθέτοντας πως στο Βερολίνο βρίσκονται μερικοί από τους top φούρνους της χώρας.

Ο φούρναρης του προέδρου, πάντως, υπερασπίστηκε το μαγαζί του: «το ψωμί μου είναι χειροποίητο και υψίστης ποιότητος. Εάν οι φούρνοι του Βερολίνου δε μπορούν να κάνουν τη δουλειά, καλό θα ήταν οι ιδιοκτήτες τους να αντικαταστήσουν τα παλιομηχανήματά τους»! 


ΠΗΓΗ:   http://sarotiko.blogspot.com

Επιχείρησε να αυτοκτονήσει........

Τέλος επιχείρησε να δώσει στη ζωή της μία 50χρονη γυναίκα από την Ηλεία.

Η γυναίκα έπεσε στο αρδευτικό δίκτυο, πλησίον του φράγματος Φλόκα της Ηλείας. Ευτυχώς ένας κάτοικος της περιοχής την εντόπισε και την ανέσυρε ζωντανή.


Η παρ’ ολίγον τραγωδία με πρωταγωνίστρια, τη μητέρα δύο παιδιών, σημειώθηκε χθες και σύμφωνα με το ilianet.gr, το προηγούμενο βράδυ είχε προηγηθεί έντονος διαπληκτισμός με το σύζυγό της.


Η 50χρονη μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο του Πύργου.


ΠΗΓΗ:   http://www.zougla.gr 

Ο «μεγάλος αδελφός» θα επιβλέπει τα σημεία – καρμανιόλες

Η στοχευμένη πολιτική που θα λαμβάνει υπόψιν της την κατάσταση του οδικού δικτύου, τα σημεία - καρμανιόλες, και τις κυκλοφοριακές ανάγκες, αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά πως απουσιάζει από τα μέτρα που λαμβάνονται στο σύνολο του οδικού δικτύου.Αφορμή για την εκ νέου συζήτηση, αποτελεί ο τελευταίος σχεδιασμός του Υπουργείου Υποδομών για την ευρεία χρήση ηλεκτρονικών συστημάτων σε καίρια σημεία του εθνικού οδικού δικτύου και την επιβολή προστίμων στους παραβάτες.Ο σχεδιασμός προβλέπει την σταδιακή τοποθέτηση 400 καμερών σε σημεία – καρμανιόλες, μετά από μελέτες αλλά και συστάσεις από τις τοπικές διευθύνσεις τροχαίας ή και τους ΟΤΑ.Στόχος είναι η δραστική μείωση των τροχαίων, καθώς με το συγκεκριμένο σύστημα θα υπάρχει αποτελεσματική, έγκαιρη και έγκυρη επιβολή κυρώσεων για τους παραβάτες, χωρίς σε αυτό να υπεισέρχεται ο ανθρώπινος παράγοντας με εξαίρεση την πιστοποίηση της παράβασης.Τα σημεία τοποθέτησης των ηλεκτρονικών συστημάτων θα προκύψουν από την ανάλυση των τροχαίων ατυχημάτων. Οι αντίστοιχες μελέτες θα επαναλαμβάνονται μία φορά τον χρόνο, με στόχο οι κάμερες να μετακινούνται και να ελέγχουν κάθε φορά τα πλέον επικίνδυνα σημεία του οδικού δικτύου.Αρχικά οι κάμερες θα τοποθετηθούν για τα όρια ταχύτητας και στη συνέχεια θα προστεθούν και άλλες παραβάσεις, όπως η παραβίαση του ερυθρού σηματοδότη.

Πρόληψη και όχι... είσπραξη

 
Προληπτικό και όχι εισπρακτικό χαρακτήρα θα πρέπει να έχουν τα νέα μέτρα, σύμφωνα με τον συγκοινωνιολόγο Κώστα Κολοκούρη, τονίζοντας την ανάγκη τοποθέτησης των καμερών και των ραντάρ με βάση συγκοινωνιακές προδιαγραφές και μελέτες.Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα σωστής εφαρμογής του συστήματος είναι πως ο οδηγός θα πρέπει να ενημερώνεται με σαφή σήμανση πως το σημείο που κινείται στο οδικό δίκτυο επιτηρείται και καταγράφεται η ταχύτητά του από ειδικά μηχανήματα. Σε διαφορετική περίπτωση απλά θα λαμβάνει την κλήση στο σπίτι του, αφού όμως πρώτα έχει διαπραχθεί η παράβαση, υπογράμμισε ο κ. Κολοκούρης.Βέβαια, η πρόκληση ατυχημάτων δεν αφορά μόνο την υπέρβαση ταχύτητας, αλλά και τις πολύ χαμηλές ταχύτητες. Σύμφωνα με τον κ. Κολοκούρη, το πρόβλημα αυτό εντοπίζεται κυρίως σε μεγάλα οδικά δίκτυα όταν κινούνται μεγάλα οχήματα, όπως φορτηγά, και μάλιστα σε ανωφέρειες που δεν επιτρέπουν την ομαλή κίνηση των υπόλοιπων οχημάτων.Χαρακτηριστικό παράδειγμα το οδικό δίκτυο Ιωαννίνων – Κορίνθου όπου σε πολλές ανηφόρες δεν μπορούν να κινηθούν τα οχήματα εξαιτίας του κυκλοφοριακού φόρτου. Σε αυτές τις περιπτώσεις υπάρχει εκνευρισμός, πίεση και ένταση στους οδηγούς με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα, σημείωσε χαρακτηριστικά. Λύση στο πρόβλημα αυτό θα μπορούσε να δοθεί με την δημιουργία μιας βοηθητικής λωρίδας που θα επέτρεπε την εκτόνωση του κυκλοφοριακού φόρτου.Μια ακόμη βασική προϋπόθεση για την σωστή εφαρμογή του νέου μέτρου είναι και η... τιμωρία των παραβατών και όχι η διαγραφή των κλήσεων, όπως σημείωσε ο κ. Κολοκούρης. «Εάν εφαρμοστεί θα πρέπει οι ποινές να επιβάλλονται γιατί θα πρέπει ο καθένας από εμάς να πάρει απόφαση ότι παραβιάζοντας, θα πληρώσει. Πρέπει να γίνει συνείδηση αυτό το πράγμα. Δεν πρέπει να περάσει στην κοινωνία ότι καταγράφουμε τις παραβάσεις και μετά τις γράφουμε στα παλιά μας τα παπούτσια», υπογράμμισε.


ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:    http://epirusgate.blogspot.com

«Δεν έχουμε ηγέτες με... καρύδια». Οργή από τον πατέρα Σολωμού. ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ!!!

«Δεν έχουμε ηγέτες με... καρύδια»

Οργή από τον πατέρα Σολωμού


Τον δικό του σταυρό κουβαλά ο Σπύρος Σολωμού εδώ και 14 χρόνια από τη δολοφονία του παιδιού του.

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΛΥΝΕΙ ΤΗ ΣΙΩΠΗ ΤΟΥ ΣΤΟ «ΘΕΜΑ» ΚΑΙ ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΛΕΓΟΝΤΑΣ: «ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΕΙ... ΕΠΑΙΤΕΙ»

Τον είπαν τρελό. Αλλά και ποιος ήρωας δεν ήταν «τρελός»; Ποια λογική μπορεί να σπρώξει ένα παιδί 26 ετών σε έναν ιστό ενώ τον σημαδεύουν δεκάδες όπλα;

Ο Σολωμός Σολωμού στις 14 Αυγούστου του 1996, μετά την κηδεία του Τάσου Ισαάκ, έκλεισε τα αφτιά του στις φωνές της «σύνεσης» και της «λογικής». Τράβηξε δύο τζούρες από το τσιγάρο του και έφυγε. «Γύρνα πίσω, ρε μαλάκα...» ήταν η φωνή που προσπάθησε να τον φέρει στα λογικά του. Την αγνόησε.

Οι τελευταίες στιγμές της σύντομης ζωής του πάγωσαν την Κύπρο, που ήταν καθηλωμένη στις τηλεοράσεις παρακολουθώντας απευθείας τη διαδήλωση στο οδόφραγμα της Δερύνειας.

Τον βρήκα στο νεκροτομείο.

Ο Σολωμός ήταν ένα από τα οκτώ παιδιά του Σπύρου Σολωμού. «Εκείνη την ημέρα εργαζόμουν στο εστιατόριο στο Παραλίμνι. Είχαμε την τηλεόραση ανοιχτή και παρακολουθούσαμε την εκδήλωση. Για μια στιγμή ενώ σέρβιρα σε ένα τραπέζι είδα μια σκηνή με κάποιον να πέφτει από τον ιστό, αλλά δεν έδωσα σημασία γιατί δεν μπόρεσα να καταλάβω. Μετά από λίγα λεπτά μου τηλεφώνησε ο γαμπρός μου και μου είπε να πάω στο νοσοκομείο. Μέχρι να πάω στο νοσοκομείο το είχαν μάθει όλοι από την τηλεόραση. Εγώ τον βρήκα στο νεκροτομείο», λέει ο τραγικός πατέρας.

Ο Σπύρος Σολωμού κουβαλώντας τον δικό του σταυρό έχει αποσυρθεί σε ένα φτωχόσπιτο κάπου στην Επαρχία Λάρνακας. Σήμερα, 14 χρόνια μετά τη δολοφονία του παιδιού του, δεν κρύβει την απογοήτευση του για την εξέλιξη των πραγμάτων στο Κυπριακό.

Στο ερώτημα μας αν νομίζει πως η θυσία του γιου του πήγε χαμένη απαντάει χωρίς περιστροφές: «Καμία θυσία δεν πάει χαμένη. Βλέπω τα νέα παιδιά που πηγαίνουν στις εκδηλώσεις και έχουν στο μυαλό τους τη θυσία του Σολάκη. Τίποτα δεν πάει χαμένο».

Ο Σπύρος Σολωμού δεν περιμένει να ακούσει συγγνώμη από τους δολοφόνους του γιου του.

Του αρκεί που καταδικάστηκε η Τουρκία ατό Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. «Δεν μας ενδιέφεραν οι αποζημιώσεις, αλλά η καταδίκη της Τουρκίας». Το 1996 η ελληνική κυβέρνηση και η Νέα Δημοκρατία που ήταν αντιπολίτευση είχαν προσφέρει ένα σημαντικό χρηματικό ποσόν στην οικογένεια Σολωμού.

Ο Σπύρος Σολωμού όπως παρέλαβε τα χρήματα πήγε και τα παρέδωσε στο υπουργείο Άμυνας για την ενίσχυση του Κυπριακού Στρατού. Φτωχός άνθρωπος, βιοπαλαιστής με οκτώ παιδιά. «Δεν με νοιάζει αν πιάσανε τόπο τα χρήματα. Έκανα εκείνο που πίστευα και πιστεύω. Το ίδιο θα έκανα και σήμερα», λέει ο ίδιος.

Πριν από λίγες ημέρες στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας στη Λευκωσία ο Σπύρος Σολωμού δοκίμασε μια μεγάλη έκπληξη: «Σταμάτησε ένα αυτοκίνητο και βγήκαν δύο Τουρκοκύπριες που με αναγνώρισαν και έπεσαν κάτω και μου φιλούσαν τα πόδια και ζητούσαν συγγνώμη για τη δολοφονία του Σολωμού.

Ήταν η πρώτη φορά που δάκρυσα. Συγκινήθηκα. Είχα διαβάσει τη συνέντευξη του Κενάν Ακίν που πυροβόλησε τον Σολωμό και είπε ότι αν χρειαζόταν θα το ξαναέκανε. Τι περιμένεις από τέτοιους ανθρώπους»

Το παράπονο του Σπύρου Σολωμού είναι ότι η Κύπρος δεν διαθέτει έναν Μαντέλα ή έναν Γκάντι.

«Για να αντιμετωπίσει ο κόσμος την κατοχή θέλει ηγέτες με... καρύδια. Δυστυχώς, δεν έχουμε τέτοιους. Το πρότυπο το δικό μου για την Κύπρο ήταν ο στρατηγός Γρίβας το 1955-1959. Από κει και πέρα δεν βρήκαμε άλλον που να έχει κότσια να αντισταθεί και να πολεμήσει. Οι πολιτικοί μας αντί να κάθονται στο τραπέζι και να απαιτούν επαιτούν. Τσακώνονται για το ποιος θα κάνει την καλύτερη προσφορά στους Τούρκους. Λες και είναι πολυκατάστημα η Κύπρος και θα πουλήσουν τα προϊόντα τους»...



από την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», 8/8/2010
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://stakarfia.blogspot.com

Τι ευθύνεται για τον καρκίνο του μαστού

Αυξάνεται η συχνότητα εμφάνισης καρκίνου του μαστού στις Ευρωπαίες, η οποία είναι έως και τέσσερις φορές υψηλότερη σε σχέση με εκείνες που καταγράφονται στην Ανατολική Αφρική και στην Ασία. Oι επιστήμονες υπογραμμίζουν πως το δυτικό lifestyle κάνει πιο ευάλωτες τις γυναίκες: η παχυσαρκία, η καθιστική ζωή, η κατανάλωση αλκοόλ, η απομάκρυνση από τη μεσογειακή διατροφή αλλά και η καθυστέρηση της μητρότητας αποτελούν επιβαρυντικούς παράγοντες μεγαλώνοντας το κίνδυνο εμφάνισης της νόσου.
Στη χώρα μας ο καρκίνος του μαστού χτυπά κάθε χρόνο 4.500 γυναίκες και περίπου 1.600 ετησίως χάνουν τη ζωή τους.
Σε ολόκληρο το κόσμο το 2008 καταγράφηκαν περισσότερες από 1,4 εκατομμύρια διαγνώσεις, σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα του Παγκόσμιου Ιδρύματος Αντικαρκινικής Ερευνας (World Cancer Research Fund). Ο αντίστοιχος αριθμός πριν από περίπου 35 χρόνια δεν ξεπερνούσε τις 500.000.
Οι επιστήμονες ωστόσο, δεν σταμάτησαν στην καταγραφή των παγκόσμιων στατιστικών στοιχείων. Εκαναν ένα βήμα παραπέρα καταγράφοντας τη «γεωγραφία» του καρκίνου του μαστού. Και αυτό που διαπίστωσαν είναι πως η συγκεκριμένη νόσος χτυπάει κυρίως τις γυναίκες που ακολουθούν τον δυτικό τρόπο ζωής.
Οπως επισημαίνουν οι έλληνες επιστήμονες, η συχνότητα του καρκίνου του μαστού αυξάνεται και γι΄ αυτό είναι πιθανόν να ευθύνεται το lifestyle.

«Η παχυσαρκία αλλά και η μειωμένη φυσική δραστηριότητα έχουν ενοχοποιηθεί στην αιτιολογία του καρκίνου του μαστού. Και στην πλειονότητά τους οι Ελληνίδες, όπως και οι υπόλοιπες Ευρωπαίες, απομακρύνονται χρόνο με τον χρόνο από τη μεσογειακή διατροφή που είναι πλούσια σε φρούτα και λαχανικά. Επιπλέον, η δυναμική τους είσοδο στην αγορά εργασίας σε συνδυασμό με τη χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς τις κρατά καθηλωμένες επί ώρες σε μια καρέκλα, αποφεύγοντας ακόμη και την ήπια άσκηση όπως είναι το περπάτημα», υπογραμμίζει στα «ΝΕΑ» ο καθηγητής Μελέτιος- Αθανάσιος Δημόπουλος, διευθυντής της Θεραπευτικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου «Αλεξάνδρα».

Μάλιστα, όπως λέει ο καθηγητής Θεραπευτικής αναφορικά με την παχυσαρκία, από νεώτερα δεδομένα φαίνεται πως ο λιπώδης ιστός παράγει οιστρογόνα, γι΄ αυτό οι ειδικοί εκτιμούν πως είναι πιθανόν να υπάρχει ορμονική συσχέτιση μεταξύ των παραπανίσιων κιλών και του καρκίνου του μαστού.

Επιπλέον, σε ό,τι αφορά την άσκηση, ο προστατευτικός ρόλος της οφείλεται στο γεγονός πως επηρεάζει τα επίπεδα των ορμονών, ενώ παράλληλα συμβάλλει και στον έλεγχο του σωματικού βάρους.

«Μικρές αλλαγές»

Η δρ Rachel Τhompson, αναπληρώτρια επιστημονική διευθύντρια του WCRF, σχολιάζοντας την υψηλή συχνότητα της νόσου στη Βρετανία συγκριτικά με την Ανατολική Αφρική και την Ασία, σημειώνει πως «πρέπει να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα στον γυναικείο πληθυσμό πως εάν κάνουν μικρές αλλαγές στον τρόπο ζωής τους, όπως να πίνουν λιγότερο αλκοόλ και να διατηρούν ένα σωστό σωματικό βάρος, θα μειώσουν αυτομάτως τον κίνδυνο που διατρέχουν». Σημειώνεται πως η κατανάλωση αλκοόλ σχετίζεται άμεσα με την εμφάνιση καρκίνου του μαστού: γυναίκες που πίνουν 2-5 ποτά την ημέρα κινδυνεύουν μιάμιση φορά παραπάνω να εμφανίσουν τη νόσο σε σύγκριση με αυτές που δεν πίνουν αλκοολούχα ποτά.

Βέβαια, όπως διευκρινίζουν οι επιστήμονες, οι σημαντικές γεωγραφικές διαφορές δεν οφείλονται αποκλειστικά και μόνο στο lifestyle: «Οι διαγνωστικές μέθοδοι στις δυτικές κοινωνίες είναι πιο προηγμένες και πιο διαδεδομένες», επισημαίνουν.
Ασπίδα προστασίας η μεσογειακή διατροφή
ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ που επιμένουν... μεσογειακά έχουν λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρκίνο του μαστού συγκριτικά με εκείνες που έχουν υιοθετήσει πιο δυτικό τρόπο διατροφής.
Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε πρόσφατη επιδημιολογική μελέτη του Εργαστηρίου Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, η οποία πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Γραφείο Επιδημιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών, το Τμήμα Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Ηarvard και το Ελληνικό Τμήμα Υγείας.
Κατά τη 10ετή έρευνα- την οποία υπογράφουν η Αντωνία Τριχοπούλου, η Χριστίνα Μπάμια, η Παγώνα Λάγιου και ο Δημήτριος Τριχόπουλος- οι ερευνητές έβαλαν στο μικροσκόπιο τις διατροφικές συνήθειες 14.807 γυναικών από όλη την Ελλάδα.
Στο πλαίσιο αυτό μελετήθηκε η συχνότητα κατανάλωσης 150 τροφίμων και ποτών που συνηθίζουν να καταναλώνουν οι Ελληνίδες και συνυπολογίστηκαν η διατροφική αξία, η κατανάλωση αλκοόλ και η συνολική ημερήσια λήψη θερμίδων.
Αυτό που φάνηκε ήταν πως η μεσογειακή διατροφή αποτελεί φυσική ασπίδα κατά της ανάπτυξης του καρκίνου του μαστού. Ειδικότερα, ο κίνδυνος εμφάνισης της νόσου μειώνεται έως και 20% για τις γυναίκες που ακολουθούν πιστά τη μεσογειακή διατροφή. Πάντως, οι ερευνητές διευκρινίζουν πως οι διατροφικές συνήθειες φαίνεται να επηρεάζουν κυρίως τις γυναίκες που βρίσκονται στη φάση της εμμηνόπαυσης, ενώ δεν βρέθηκε συσχέτιση μεταξύ διατροφής και ανάπτυξης καρκίνου μαστού στις Ελληνίδες που βρίσκονται στην φάση προ της εμμηνόπαυσης.
Οπως υπογραμμίζεται στην ίδια έρευνα, ο προεμμηνοπαυσικός καρκίνος του μαστού έχει συχνά γενετική βάση, σε αντίθεση με τον μετεμμηνοπαυσικό, που είναι συχνότερος και πιθανόν να επηρεάζεται περισσότερο από εξωγενείς παράγοντες.


Οσο πιο αργά έρχεται η μητρότητα τόσο μεγαλύτερος ο κίνδυνος


Η ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ
των γυναικών να αποκτήσουν παιδιά σε συνδυασμό με τον περιορισμό ή ακόμη και την απουσία του θηλασμού αποτελούν επίσης παράγοντες κινδύνου. Το παράδειγμα της χώρας μας ειναι ενδεικτικό:

σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, 3.952 γεννήσεις πραγματοποιήθηκαν το 2008, με ηλικίες μητέρας τα 40 έως τα 44 έτη. Ο αντίστοιχος αριθμός γεννήσεων δύο χρόνια νωρίτερα δεν ξεπερνούσε τις 2.967!

«Τα επιστημονικά δεδομένα δείχνουν πως όσο οι γυναίκες μεταθέτουν για αργότερα την μητρότητα τόσο αυξάνεται ο κίνδυνος να αναπτύξουν καρκίνο του μαστού. Ετσι, ο κίνδυνος είναι τριπλάσιος για μια γυναίκα που καθυστερεί την εγκυμοσύνη και τελικά χαίρεται την μητρότητα μετά τα 35 της χρόνια συγκριτικά με μία νεαρή γυναίκα που μένει έγκυος στα 17 της. Θα ήταν ωστόσο λάθος να δώσουμε οδηγίες για την αναπαραγωγική διαδικασία με γνώμονα τις πιθανότητες ανάπτυξης νεοπλασίας.

Παρ΄ όλα αυτά, εξηγεί εν μέρει γιατί το φαινόμενο είναι εντονότερο στις δυτικές κοινωνίες συγκριτικά με την Ασία και την Ανατολική Αφρική», υπογραμμίζει στα «ΝΕΑ» ο καθηγητής Επιδημιολογίας και Πρόληψης του Καρκίνου στην Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ κ. Δημήτρης Τριχόπουλος.

Οι ορμονικές αλλαγές
Οι ορμονικές αλλαγές, με σημαντικότερη την αναστολή παραγωγής των οιστρογόνων που επιφέρει μια εγκυμοσύνη, εξηγούν εν μέρει τη συσχέτιση μεταξύ μητρότητας και μειωμένου κινδύνου ανάπτυξης καρκίνου του μαστού. «Ο μαστός ειναι το μόνο όργανο που καθυστερεί να διαφοροποιηθεί- η τελική ιστολογική διαφοροποίησή του επιτυγχάνεται με την πλήρη εγκυμοσύνη.
Συμπερασματικά, λοιπόν, ο ιστός του μαστού που δεν έχει υποστεί τις μεταβολές που προκαλεί η εγκυμοσύνη και ο θηλασμός ίσως να είναι πιο ευάλωτος, δεδομένου πως η εξειδίκευση του ιστού εμποδίζει τον καρκίνο», προσθέτει ο κ. Τριχόπουλος.
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε το 2002 στο έγκριτο επιστημονικό περιοδικό «Lancet», ο κίνδυνος να νοσήσει μία γυναίκα μειώνεται κατά 7% για κάθε παιδί που κάνει, ενώ για κάθε χρόνο θηλασμού η μητέρα «κερδίζει» ακόμη μία μείωση κινδύνου της τάξης του 4,3%.


ΠΗΓΗ:   http://www.thebest.gr