'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Ξανακύλησε στα ναρκωτικά η Lindsay Lohan

Λίγες μόλις μέρες μετά την αποφυλάκισή της, η Lindsay Lohan βρέθηκε ξανά θετική σε τεστ για χρήση ναρκωτικών. Την είδηση έφερε πρώτο στο φως το TMZ και παρά τις αρχικές διαψεύσεις, η ίδια η Lohan αναγκάστηκε να ομολογήσει την αλήθεια στο twitter....

 
Η γνωστή ηθοποιός, που το τελευταίο διάστημα απασχολεί συνεχώς τα media με την περιπέτειά της με τα ναρκωτικά, έγραψε στον λογαριασμό της στο twitter όλη την αλήθεια...


''Δυστυχώς,σας πληροφορώ ότι όντως βρέθηκα θετική στο προγραμματισμένο drug test και είμαι έτοιμη αν βρεθώ ενώπιον της δικαστού Φοξ την ερχόμενη εβδομάδα. Η εξάρτηση από τις ουσίες είναι... μια αρρώστια που δυστυχώς δε φεύγει μέσα σε μια νύχτα.


Προσπαθώ σκληρά για να γίνω καλά και προσπαθώ καθημερινά να κάνω βήματα μπροστά για να είμαι “καθαρή” στο μέλλον. Αυτή η αποτυχία ήταν σίγουρα ένα πισωγύρισμα για εμένα αλλά έχω την ευθύνη των πράξεων μου και είμαι έτοιμη να αντιμετωπίσω τις συνέπειες.''

Μετά από αυτή την εξέλιξη η Lohan βρίσκεται και πάλι αντιμέτωπη με τη δικαιοσύνη με πολύ πιθανό το ενδεχόμενο να καταδικαστεί σε ακόμη 30 ημέρες φυλάκιση.


Την προηγούμενη φορά η Lohan είχε εκτίσει μόλις τις 13 από τις 30 μέρες στη φυλακή.


Πηγή
http://alepounews.blogspot.com/

Απίστευτο: Το μωρό που επέζησε μετά από… 7 ανακοπές καρδιάς!!!!

Η ισχυρή θέληση για ζωή ίσως να μη φτάνει για να περιγράψει και να δικαιολογήσει το θαύμα που έζησε ο μικρός Ivan Cawley και η οικογένεια του.

Συγκεκριμένα, το παιδί επέμεινε και κατάφερε να μείνει στη ζωή, όχι μία όχι δύο αλλά επτά φορές που έπαθε ανακοπή καρδιάς, έχοντας προσβληθεί από μηνιγγίτιδα.

Σε ηλικία δέκα μηνών ο μικρός εμφάνισε ένα σημάδι στην κοιλιά του και οι γονείς αν και στην αρχή θεώρησαν ότι πρόκειται για ανεμοβλογιά, στη συνέχεια με την καθοδήγηση των γιατρών τον οδήγησαν στο νοσοκομείο, όπου και διαγνώστηκε η μηνιγγίτιδα.

Ο μικρός μεταφέρθηκε στην εντατική μονάδα όπου υπέστη και την πρώτη ανακοπή καρδιάς, παραμένοντας χωρίς σφυγμό για δώδεκα ολόκληρα λεπτά!
Οι γιατροί προετοίμασαν τους γονείς για τα χειρότερα, ωστόσο ο Ivan είχε άλλα σχέδια!
Κατάφερε λοιπόν, να επιβιώσει και των 6 ακόμη ανακοπών που ακολούθησαν μέσα στις επόμενες 8 ώρες, της εφιαλτικής εκείνης νύχτας της 4ης Ιουλίου!


O Ivan υγιής πια και χαμογελαστός μαζί με τη μητέρα του!

Η μητέρα του, η εικοσάχρονη Sade Jackson εξομολογείται στην εφημερίδα Daily Mail ότι δεν πίστευε πως το παιδί της θα τα κατάφερνε.
Ο Ivan έμεινε προσωρινά παράλυτος και διασωληνωμένος λόγω της ασθένειας όμως σταδιακά έδειξε σημάδια ανάνηψης και ξεκίνησε να αναπνέει και πάλι μόνο του σκορπίζοντας χαρά και έκπληξη στο προσωπικό του νοσοκομείου.

Απομένει μία τελευταία εξέταση τις επόμενες μέρες και αν τα αποτελέσματα της είναι καλά τότε ο μικρός είναι και οριστικά πλέον "καθαρός" από την ασθένεια και απολύτως εκτός κινδύνου.

Οι γονείς του Ivan ετοιμάζουν μια εκδήλωση στην pub τους προς τιμήν των γιατρών, καθώς θεωρούν πως αυτό είναι το λιγότερο που μπορούν να κάνουν για να τους ευχαριστήσουν…


http://www.thegreekz.com

Έπνιξε το γιο της για να μην τον κοροϊδεύουν!!!

Σοκάρει μια είδηση που μας έρχεται από την Ουαλία όπου μια μητέρα στραγγάλισε το ίδιο της το παιδί στο ξενοδοχείο αεροδρομίου για να μην το κοροϊδεύει ο κοινωνικός του περίγυρος!


Μάλιστα όπως δήλωσε η 48χρονη Yvonne Freaney, σκότωσε τον αυτιστικό της γιο πνίγοντας τον με μια ζώνη «επειδή κανένας άλλος δεν θα τον φρόντιζε»!

Η μητέρα τριών παιδιών, χωρίς δισταγμό παραδέχθηκε ότι το έκανε χωρίς να εμφανίζει ίχνος μετάνοιας. «Έπρεπε να το κάνω για να μην τον κοροϊδεύουν.

Το μόνο που μετάνιωσα ήταν που δεν κατάφερα να τερματίσω και τη δική μου ζωή».

Οι αρχές συνέλαβαν τη μητέρα που την βρήκαν δίπλα στο νεκρό 11χρονο γιο της να του κρατά το χέρι. Μάλιστα εικάζεται ότι παρέμεινε δίπλα στο πτώμα του για τουλάχιστον δύο ημέρες!

Η δίκη θα συνεχιστεί το Νοέμβριο όπου και το δικαστήριο θα αποφανθεί για την ποινή της.


http://www.thegreekz.com

Συρία:19χρονη στη φυλακή για τα ποιήματά της!!!

Φυλακισμένη εδώ και εννέα μήνες κρατούν οι αρχές της Συρίας  μια 19χρονη blogger, η οποία δημοσίευε στο προσωπικό της blog ποιήματα για την Παλαιστίνη.

Συγκεκριμένα ένα ποίημα της 19χρονης το οποίο αποδοκιμάζει μερικές πρακτικές λογοκρισίας στη Συρία, μπορεί να είναι η αιτία που την οδήγησε σε αυτή τη δεινή θέση ενώ συνολικά το blog της περιέχει ποιήματα και κοινωνικά σχόλια που επικεντρώνονται κυρίως στις κακουχίες των Παλαιστινίων.
Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με έδρα τη Νέα Υόρκη έχει απευθύνει έκκληση για την άμεση απελευθέρωση της 19χρονης Ταλ αλ Μαλόχι, στην οποία δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες από την ήμερα της σύλληψής της.
Η 19χρονη δεν ήρθε σε επαφή με την οικογένειά της στο διάστημα αυτό ενώ οι γονείς της υποστηρίζουν ότι η νεαρή κοπέλα δεν ανήκει σε καμία πολιτική παράταξη.
Η διευθύντρια του Παρατηρητηρίου για τη Μέση Ανατολή, Σάρα Λία Ούιτστον, δήλωσε ότι η κράτηση μιας μαθήτριας του Λυκείου για εννέα μήνες χωρίς σαφείς κατηγορίες είναι δείγμα της τυπικής σκληρής συμπεριφοράσ των συριακών σωμάτων ασφαλείας.
Επανειλημμένα οι συριακές αρχές έχουν διώξει ακτιβιστές με την κατηγορία της αποδυνάμωσης του εθνικού αισθήματος της φιλοπατρίας, υπονοώντας ότι οι κατηγορούμενοι είναι ύποπτοι για συμμετοχή σε αντικυβερνητικές δραστηριότητες.

http://cosmo.gr/

Άνεργος με… δέκα γυναίκες !!!

Ο Keith Macdonald μπορεί να έχει ήδη οκτώ παιδιά με οκτώ διαφορετικές γυναίκες αλλά  θα γίνει πατέρας για 9η και 10η φορά από διαφορετικές πάντα μητέρες.

Η «συνταγή» δείχνει επιτυχημένη και δεν… αλλάζει καθώς οι μητέρες και τα παιδιά βασίζονται στην βρετανική κρατική πρόνοια για να επιβιώσουν. Έχει υπολογιστεί ότι μέχρι να φτάσουν σε ηλικία 16 ετών όλα τα παιδιά του Keith θα κοστίσουν πάνω κάτω στους φορολογούμενους 1,784,000 ευρώ και κάτι ψηλά.

Ο Macdonald μαστίζεται… από την ανεργία αλλά έχει βάλει στόχους στην ζωή του αφού βέβαια άλλος … και άλλος… πληρώνει τα βαφτιστικά.

Άνεργος πάντα για να μην ξεχνιόμαστε, ξεκίνησε το «σπορ» από τα 15 του όταν για πρώτη φόρα ένιωσε τα οικογενειακά βάρη να συνθλίβουν τα όνειρά του και είπε να γίνει «επαγγελματίας πατέρας».

Έτσι λοιπόν επειδή «την είδε περίεργα» σε αυτή την κοινωνία, θέλει να γίνει ο πρώτος άντρας που θα έχει δέκα παιδιά από δέκα διαφορετικές γυναίκες σε δέκα χρόνια!

Ενώ λοιπόν υπάρχουν καταγγελίες από δύο πρώην φίλες του ότι έχει ακόμα τέσσερα παιδιά στο ενεργητικό του δεν φαίνεται να χολοσκάει πολύ να μην μείνει χωρίς γυναίκα αφού όπου πάει αγαπάει αλλά και… αγαπιέται σφόδρα και είναι και εγγύηση στο αποτέλεσμα.

Άντε μετά να σε πείσει  ο άλλος ότι πάει στην Αγγλία για… σπουδές, τον πιστεύεις;

Διαβάστε να φρίξετε…Ο ΜΥΘΟΣ ΤΟΥ ΥΠΕΡΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ !!!

Ο λαγός του ΔΝΤ


Πριν αρχίσουν να λαμβάνονται τα σκληρά μέτρα εις βάρος των δημοσίων υπαλλήλων προηγήθηκε μια εκστρατεία διασυρμού τους με κύριο όχημα τη θεωρία των τεράστιου αριθμού τους.
Ο πρώτος στόχος των βίαιων μέτρων εις βάρος των εργαζομένων που λαμβάνονται από την ελληνική κυβέρνηση στο πλαίσιο του περιβόητου Μνημονίου είναι ως γνωστόν οι δημόσιοι υπάλληλοι. Αυτοί ήταν οι πρώτοι που είδαν τις αποδοχές τους να περικόπτονται, τις συντάξεις τους να περιστέλλονται και τις θέσεις εργασίας τους να απειλούνται άμεσα. Προκειμένου να γίνουν αποδεκτά αυτά τα σκληρά μέτρα ως «υποχρεωτική λύση» και «μονόδρομος» για να αντιμετωπιστεί το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας έπρεπε πρώτα να βομβαρδιστεί η κοινή γνώμη με μια σειρά απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για τον τρόπο διορισμού, το ρόλο και την απόδοση των εργαζομένων του δημόσιου τομέα. Αλλωστε δεν είναι δύσκολο για μια χώρα με αυτό το επίπεδο δημόσιας διοίκησης και το πανίσχυρο πελατειακό σύστημα να πειστεί κάθε πολίτης να στρέψει τα πυρά του στους εργαζόμενους του δημόσιου τομέα. Ακόμα και οι ίδιοι οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν τρέφουν την παραμικρή εκτίμηση για συναδέλφους τους άλλων κλάδων γιατί έχουν κι αυτοί υποφέρει από τις ανεπάρκειες και τις αδυναμίες της δημόσιας διοίκησης.
Ο στόχος, λοιπόν, της προπαγανδιστικής εκστρατείας ήταν εύκολος. Και κεντρικό στοιχείο του ο χιλιοδιατυπωμένος ισχυρισμός ότι στην Ελλάδα έχουμε υπερβολικό αριθμό δημοσίων υπαλλήλων και πάση θυσία πρέπει να τον μειώσουμε. Όμως ο λεγόμενος υπερπληθυσμός των δημοσίων υπαλλήλων είναι μια κοινοτοπία που δεν στηρίζεται στα πραγματικά δεδομένα. Είναι ένας ακόμα «αστικός μύθος» από τους πολλούς που κυκλοφορούν στη χώρα μας. Μόνο που αυτός ο μύθος καλύπτει και εξυπηρετεί συγκεκριμένα πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα.

Η κολοκυθιά του δημοσίου

Για να συντηρηθεί ο μύθος του υπερπληθυσμού των δημοσίων υπαλλήλων υπάρχουν ορισμένες προϋποθέσεις. Η πρώτη είναι να διατηρείται μια σύγχυση για τον ακριβή τους αριθμό, τις επί μέρους κατηγορίες εργαζομένων που υπάγονται στο δημόσιο τομέα και τον τρόπο πληρωμής τους. Λες και υπάρχει ένα αξεδιάλυτο μυστήριο, το οποίο επί χρόνια αναπαράγεται χωρίς κανείς να μπορεί να το λύσει. «Κρύβουν τον αριθμό των υπαλλήλων» έγραφε για την προηγούμενη κυβέρνηση το Βήμα, καταγγέλλοντας ότι «η κυβέρνηση δίνει ψεύτικα στοιχεία στην Ευρωπαϊκή Ενωση για τους εργαζομένους στο Δημόσιο» (26.5.09). Παρόμοιες καταγγελίες βλέπουν κάθε λίγο και λιγάκι το φως της δημοσιότητας, ενώ οι αριθμοί που αναφέρονται σπάνια συμπίπτουν.
Μιλώντας στο Συνέδριο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών ο πρωθυπουργός είχε προβεί στις αρχές Μαΐου σε μια αναπάντεχη ομολογία: «Όταν ήρθαν οι διαπραγματευτές της λεγόμενης τρόικας», διηγήθηκε ο κ. Παπανδρέου, «περνούσαν από τα υπουργεία και ρωτούσαν τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων. Ηταν αδύνατο να δοθεί σωστή απάντηση. Αδύνατον να γνωρίζει το ελληνικό κράτος πόσοι είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι. Όπως καταλαβαίνετε, δεν βοηθάει σε μια διαπραγμάτευση, ούτε στην αξιοπιστία μας, όταν εμείς δεν μπορούμε να πούμε πόσοι είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι. Αρα λοιπόν η Ενιαία Αρχή Πληρωμής θα μας επιτρέψει να καταγράψουμε καταρχήν τους δημόσιους υπαλλήλους. Αλλά επειδή αυτό δεν είναι απλό, διότι ξέρετε πόσο τα υπουργεία είναι φέουδα μεταξύ τους και μέσα στα υπουργεία υπάρχουν άλλα, μικρότερα φέουδα, περιμένουμε μια ημερομηνία από το υπουργείο Οικονομικών και το υπουργείο Εσωτερικών, οπότε θα γίνει απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι θα ανεβάσουν τα στοιχεία τους στο διαδίκτυο, βεβαίως με τη βοήθεια του διοικητικού προϊσταμένου της κάθε υπηρεσίας».
Από τα πιο επίσημα χείλη, λοιπόν, διατυπώθηκε η θεωρία της «άγνοιας» για τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων. Κατόπιν αυτού θα περίμενε κανείς να δοθεί με την ίδια επισημότητα η λύση του μυστηρίου με την ολοκλήρωση της απογραφής που έφερε σε πέρας η κυβέρνηση το καλοκαίρι. Πού τέτοια τύχη! Με χαμηλούς τόνους ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της απογραφής από τους κυρίους Ραγκούση και Παπακωνσταντίνου στις 30 Ιουλίου. Αντίθετα από όσα τερατώδη νούμερα ακούγονταν μέχρι τότε, τα αποτελέσματα της απογραφής αποδείκνυαν ότι ο λεγόμενος «υπερπληθυσμός» του δημοσίου δεν στηρίζεται στα πραγματικά δεδομένα. Το σύνολο των υπαλλήλων που καταγράφτηκε έφτασε τους 768.009, περιλαμβάνοντας τους μόνιμους υπάλληλους, τους δικαστικούς και τους δημόσιους λειτουργούς (625.738), τους υπαλλήλους ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου (53.833), τους υπαλλήλους ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (44.811), τους συμβασιούχους έργου (14.345), τους αιρετούς (12.609) και άλλες πιο ολιγάριθμες κατηγορίες. Μάλιστα και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των απογραφέντων υπαλλήλων ήταν πολύ ικανοποιητικά, με το 39% να έχει πανεπιστημιακή εκπαίδευση και το 28% δευτεροβάθμια, ενώ το 9% έχει τεχνολογική εκπαίδευση. Υπάρχει και ένα αξιοπρόσεκτο 10% με μεταπτυχιακό ή διδακτορικό δίπλωμα.
Οι αριθμοί αυτοί δεν είναι τελικοί, επειδή μπορεί να έχουν γίνει λάθη και γι’ αυτό ελέγχονται. Σύμφωνα, όμως, με τις δηλώσεις των αρμόδιων, τα «λάθη» αυτά προέρχονται κυρίως από ορισμένους που δεν έπρεπε να απογραφούν (συνταξιούχοι ή «υποψήφιοι» υπάλληλοι) και έσπευσαν να το κάνουν για να μη χάσουν. Σε κάθε περίπτωση τα τελικά νούμερα δεν προβλέπεται να αποκλίνουν σημαντικά.
Και ποιό είναι τώρα το συμπέρασμα; Η κυβέρνηση δεν σχολίασε το τελικό νούμερο, το οποίο η ίδια είχε δηλώσει ότι δεν γνώριζε. Οι μόνιμοι επικριτές του δημοσίου τομέα και οι λάτρεις του Μνημονίου απέφυγαν κι αυτοί να τοποθετηθούν άμεσα.
Το αποτέλεσμα της απογραφής δεν προκαλεί καμιά έκπληξη. Ο ισχύων προϋπολογισμός του κράτους έχει –όπως είναι φυσικό- υπολογίσει το αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων που πρέπει να πληρώσει. Ο σχετικός πίνακας που περιλαμβάνεται στη σελίδα 74 της εισηγητικής του έκθεσης καταγράφει τους υπαλλήλους (τακτικούς-μόνιμους, αορίστου και ορισμένου χρόνου) και ανεβάζει τον αριθμό τους σε 511.913 στις 30.6.09, ελάχιστα αυξημένο από τον αντίστοιχο των δυο προηγουμένων χρόνων (506.680 το 2008 και 503.170 το 2007). Αν συνυπολογιστεί ο αριθμός των στρατιωτικών και ορισμένων μικρότερων κατηγοριών που καταγράφονται σε άλλα σημεία του προϋπολογισμού, φτάνουμε στον ίδιο αριθμό, δηλαδή 760.000.
Όπως, μάλιστα, επισημάνθηκε πρόσφατα (Το Παρόν, 6.9.10), ο τελικός αριθμός της απογραφής ταυτίζεται με τον ήδη γνωστό αριθμό των υπαλλήλων που περιλαμβάνεται στον πίνακα του τελευταίου τριμήνου του 2009 του υπουργείου Εσωτερικών. Σύμφωνα μ’ αυτόν τον πίνακα, αν προστεθούν οι μόνιμοι υπάλληλοι και οι υπάλληλοι ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου (οι δυο κατηγορίες δηλαδή που αφορούν το 80% των δημοσίων υπαλλήλων) εμφανίζονται να υπηρετούν 689.966 υπάλληλοι στο τέλος του 2009. Ο αντίστοιχος αριθμός της απογραφής είναι 679.571, διαπιστώνουμε δηλαδή μια εντυπωσιακή προσέγγιση των δύο υπολογισμών, αν ληφθεί υπόψη ότι σχεδόν 10.000 υπάλληλοι συνταξιοδοτήθηκαν σ’ αυτό το διάστημα και βέβαια δεν αντικαταστάθηκαν από νέους.
Το μόνο που δεν μπορεί, λοιπόν, να πει κανείς είναι ότι όλα αυτά ήταν άγνωστα.

Το ΕΒΕΑ και οι «εκτιμήσεις» του

Μόλις τέσσερις μήνες πριν από την απογραφή, τον Απρίλιο, είχαν κυκλοφορήσει σε πολλές εφημερίδες ταυτόχρονα για μια ακόμα φορά εντυπωσιακά πρωτοσέλιδα για τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων. Πιο γλαφυρή η Ημερησία: «Εφτασαν το 1,1 εκατ. οι δημόσιοι υπάλληλοι. Γέμισε το δημόσιο με υπαλλήλους. Το αδιαχώρητο προκλήθηκε σταδιακά όλα τα τελευταία χρόνια και οι δημόσιοι υπάλληλοι έφτασαν σήμερα τους 1.100.000». Σε άλλο σημείο η εφημερίδα αναφέρει ότι «ο αριθμός του συνολικού αριθμού (sic) των απασχολουμένων στο δημόσιο προκαλεί ίλιγγο και δικαιολογεί τη δεινή θέση που έχει περιέλθει η οικονομία της χώρας».
Όπως επισήμαινε η εφημερίδα «τα στοιχεία σοκ για την κατάσταση στον δημόσιο τομέα περιλαμβάνονται σε Εκθεση του Κέντρου Μελετών και Ερευνών του ΕΒΕΑ», την οποία έδωσε στη δημοσιότητα ο πρόεδρός του Κ. Μίχαλος. Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, οι μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι κυμαίνονται γύρω στο 40% του συνόλου, ενώ οι συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου ξεπερνούν το 50% και φτάνουν τους 550.000.
Παρόμοια ρεπορτάζ, βασισμένα στην Ερευνα του ΕΒΕΑ, φιλοξενήθηκαν σε όλο το φάσμα του Τύπου. «Στη χώρα μας», έγραφε το Εθνος (24.4.10), «ένας στους δέκα Ελληνες έχει εργασιακή σχέση με το Δημόσιο, είτε ως μόνιμος υπάλληλος είτε ως εποχικός, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που διεξήγαγε το Κέντρο Μελετών και Ερευνών του ΕΒΕΑ. Το υπεράριθμο των δημοσίων υπαλλήλων χαρακτηρίζεται από το ΕΒΕΑ ως βασική αιτία της δεινής δημοσιονομικής κατάστασης που έχει περιέλθει η χώρα αφού, σύμφωνα με εκτιμήσεις, το δημόσιο έλλειμμα διογκώνεται λόγω της υψηλής μισθοδοσίας των κρατικών υπαλλήλων που αγγίζει το 40% του ΑΕΠ, σε συνδυασμό με τη χαμηλή παραγωγικότητά του δημόσιου τομέα. Η συγκεκριμένη έρευνα ανεβάζει τον αριθμό των πάσης φύσης συμβασιούχων υπαλλήλων του Δημοσίου για το 2009 σε 550.000, οι οποίοι είναι συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου ή έργου, απασχολούμενοι μερικής απασχόλησης ή με προγράμματα μαθητείας (Stage) και ωρομίσθιοι».
Πιο προσεκτική η Καθημερινή (2.5.10), αποφεύγει να υιοθετήσει τον αριθμό 1.100.000, αλλά δεν παραλείπει την έμμεση αναφορά του: «Στη χώρα μας σχεδόν ένας στους δέκα Ελληνες έχει εργασιακή σχέση με το Δημόσιο, είτε ως μόνιμος υπάλληλος, είτε ως συμβασιούχος, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που διεξήγαγε το Κέντρο Μελετών και Ερευνών του ΕΒΕΑ (Εμπορικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών)». Ο πίνακας, βέβαια, που παραθέτει η εφημερίδα περιλαμβάνει τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας και καταλήγει σε ένα σύνολο 759.084 ατόμων, πολύ κοντά δηλαδή στον αριθμό της απογραφής.
Δυο βδομάδες μετά την Εκθεση του ΕΒΕΑ υπογραφόταν από την ελληνική κυβέρνηση το Μνημόνιο.
Μετά τα αποτελέσματα της απογραφής που δεν επιβεβαιώνουν τα «στοιχεία σοκ» αναζητήσαμε την Εκθεση του Κέντρου Μελετών και Ερευνών του ΕΒΕΑ. Για λόγους που στην αρχή δεν καταλάβαμε η Εκθεση αυτή δεν έχει αναρτηθεί στον ενημερωμένο και πλούσιο ιστότοπο του επιμελητηρίου. Το γραφείο Τύπου του ΕΒΕΑ είχε την καλοσύνη να μας τη στείλει, με τη διακριτική παρατήρηση ότι πρόκειται «για συλλογή στοιχείων από το ΚΕΜΕ – ΕΒΕΑ μέσω των αρμόδιων δημοσίων υπηρεσιών -και όχι μελέτη- για τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων στην Ελλάδα». Μόλις την πήραμε στα χέρια μας διαπιστώσαμε ότι πρόκειται για ένα κείμενο μιας σελίδας και 250 λέξεων. Φέρει τη σφραγίδα του «Κέντρου Μελετών και Ερευνας του ΕΒΕΑ» και τιτλοφορείται «Οι υπάλληλοι του δημοσίου τομέα στην Ελλάδα». Στην πρώτη παράγραφο το κείμενο επαναλαμβάνει τα περί άγνωστων στοιχείων: «Εντονη φημολογία και ατέρμονες εκτιμήσεις επικρατούν σχετικά με τον αριθμό των υπαλλήλων του δημοσίου τομέα εδώ και αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα. Τα επίσημα στοιχεία που παρουσιάζονται σε κρατικούς και διεθνείς στατιστικούς φορείς τείνουν να είναι ελλιπή καθώς στον συνολικό αριθμό δεν συγκαταλέγονται οι εποχικοί υπάλληλοι, οι υπάλληλοι με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου και οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου».
Στη δεύτερη παράγραφο αντιγράφονται τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας που οδηγούν στο μετριοπαθές νούμερο των 370.517 (χωρίς τους στρατιωτικούς που υπολογίζει σε 177.600) και στο τέλος υπάρχει το «ζουμί». Το κείμενο παρατηρεί ότι σ’ αυτούς τους αριθμούς «δεν συμπεριλαμβάνονται οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου οι οποίες υπερβαίνουν τις 550.000». Προσθέτοντας αυτό τον αριθμό στον πρώτο, το κείμενο οδηγείται στο συμπέρασμα ότι «το σύνολο των υπαλλήλων του δημοσίου τομέα ανέρχεται, κατά προσέγγιση, στο 1.100.000». Και το ΕΒΕΑ καταλήγει με μια αυτοεπιβεβαίωση: «Τα αποτελέσματα αυτά αποδεικνύουν ότι οι εκτιμήσεις πως ο συνολικός αριθμός των υπαλλήλων που απασχολούνται στο δημόσιο τομέα υπερβαίνει το 1.000.000 είναι ακριβείς».
Οσο για τις πηγές του ΕΒΕΑ, εκτός από τη Στατιστική Υπηρεσία εμφανίζονται δύο δικτυακές εγκυκλοπαίδειες, η Wikipedia και η Encyclopedia of the Nations. Με πηγή, μάλιστα τη Wikipedia, το ΕΒΕΑ συγκαταλέγει στους δημοσίους υπαλλήλους όλο το «ενεργό στρατιωτικό προσωπικό» (177.600), μαζί δηλαδή και τους στρατεύσιμους! Αλλά για τον κρίσιμο αριθμό των 550.000 το ΕΒΕΑ δεν δίνει καμιά εξήγηση. Σε υποσημείωση αναφέρει μόνο ότι προκύπτει «βάσει εκτιμήσεων». Ποιές εκτιμήσεις; Ποιανού; Αγνωστο. Το σίγουρο είναι ότι ακριβώς οι ίδιοι αριθμοί είχαν δημοσιευτεί ένα χρόνο νωρίτερα στο Βήμα (26.5.09). Και εκεί διαβάζουμε τον αριθμό 550.000, ο οποίος αναφέρεται και πάλι «κατ’ εκτίμηση».
Αλλά και μετά τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων της απογραφής μεγάλη μερίδα του Τύπου εξακολουθούσε να μιλά για 950.000 ή και 1.000.000. «Ολοταχώς προς το εκατομμύριο οι δημόσιοι υπάλληλοι» σχολίαζε η Ημερησία (31.7.10), ενώ το Εθνος πριν ακόμα από την ολοκλήρωση της απογραφής (23.7.10) πρόβλεπε ότι «Η απογραφή δείχνει κράτος μαμούθ».
Μάταια η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ επιχειρούσε να πει τα αυτονόητα, ότι δηλαδή «οι αριθμοί διαψεύδουν μια συστηματική και χρόνια παραποίηση, διαστρέβλωση της πραγματικότητας με τα περί ενάμιση, δύο, ακόμη και δυόμισι εκατομμύρια δημοσίων υπαλλήλων». Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της απογραφής, η ΑΔΕΔΥ σημείωνε ότι «αποδεικνύεται ότι τόσο σε αριθμό όσο και σε μισθολογική δαπάνη είμαστε κάτω από το μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ενωσης».
Οσοι εξακολουθούν να μιλούν για τεράστια νούμερα βασίζονται στο γεγονός ότι δεν περιλήφτηκαν στην απογραφή εργαζόμενοι σε ΔΕΚΟ και Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου. Αλλά αυτό που ονομάζεται σήμερα «ευρύτερος δημόσιος τομέας» είναι από καιρό μόνο κατ’ όνομα δημόσιος. Χαρακτηριστικό ότι σ’ αυτό το ένα εκατομμύριο που υπολογίζεται από μεγάλη μερίδα του Τύπου ότι θα φτάσουν οι δημόσιοι υπάλληλοι αν υπολογιστούν κι αυτές οι κατηγορίες, περιλαμβάνονται «μισθοδοτούμενοι ή μη από τον κρατικό προϋπολογισμό» (Το Βήμα, 1.8.10). Αλλά αν δεν μισθοδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό με ποια λογική συγκαταλέγονται στους δημόσιους υπαλλήλους;

Μήπως είναι λίγοι;

Η ΑΔΕΔΥ έχει δίκιο. Ο απόλυτος αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων στην κάθε χώρα δεν μπορεί να κριθεί αν δεν συγκριθεί με τον αντίστοιχο αριθμό υπαλλήλων σε ομοειδείς χώρες. Προς μεγάλη απογοήτευση των προπαγανδιστών του Μνημονίου η σύγκριση αυτή αποδεικνύει ότι ο ισχυρισμός περί «υπερπληθυσμού» των δημοσίων υπαλλήλων στην Ελλάδα είναι εντελώς έωλος. Το επιβεβαιώνει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο μια επιστημονική έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της «Εκθεσης Ανταγωνιστικότητας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής» και υπογράφεται από τέσσερις ερευνητές του Αυστριακού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών και των Πανεπιστημίων του Στρασβούργου και του Μαγδεμβούργου («The size and performance of public sector activities in Europe»).
Τα συμπεράσματα της έρευνας αυτής, όπως αποτυπώνονται και στα διαγράμματα που δημοσιεύουμε, εμφανίζουν την Ελλάδα σε μια σχετικά χαμηλή θέση ως προς τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων που διατηρεί σε σύγκριση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ενώ εξίσου χαμηλή είναι η επίδοση της χώρας μας στο ποσοστό των εργαζομένων στο δημόσιο σε σχέση με το σύνολο των εργαζομένων. Και μάλιστα αυτά τα στοιχεία ισχύουν για τις τελευταίες τρεις δεκαετίες!
Στον πίνακα που καταγράφει το ποσοστό των δημοσίων υπαλλήλων επί του συνόλου των εργαζομένων κάθε χώρας, η Ελλάδα καταλαμβάνει τη 14η θέση επί συνόλου 17 ευρωπαϊκών κρατών, με επίδοση 11,4%. Βρίσκεται δηλαδή πολύ κάτω από την πρώτη στην κατάταξη Σουηδία (30%) ή τη Δανία (29%), τις χώρες που υποτίθεται ότι αποτελούσαν το προεκλογικό πρότυπο του σημερινού πρωθυπουργού. Αλλά η Ελλάδα υπολείπεται πολύ και από τη Γαλλία (21,2%) και τη Μεγάλη Βρετανία (17,8%), παρά τις έντονες περικοπές της τελευταίας. Η χώρα μας ξεπερνά –και μάλιστα ελάχιστα- μόνο την Ιρλανδία (11,0%), την Ολλανδία (10,7%) και τη Γερμανία (10,2%). Όπως παρατηρεί η μελέτη, η θέση της Ελλάδας στην κατάταξη αυτή παραμένει τις τελευταίες δεκαετίες σταθερή.
Ανάλογα ευρήματα δείχνει η έρευνα και όταν συγκρίνει τις δημόσιες δαπάνες των ευρωπαϊκών κρατών ως ποσοστό επί του ΑΕΠ κάθε χώρας. Και εδώ η Ελλάδα βρίσκεται σταθερά σε χαμηλότερη θέση από τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες.
Στην πραγματικότητα, λοιπόν, αυτό που παρατηρείται στην Ελλάδα δεν είναι ούτε εξαιρετική διόγκωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων ούτε η αδυναμία καταμέτρησής τους. Υπάρχει μια σκόπιμη σύγχυση μεταξύ των διάφορων τύπων εργασιακών σχέσεων που έχουν αρχίσει να εισάγονται στο δημόσιο από τη στιγμή που ιδιωτικοποιούνται με τον έναν ή άλλο τρόπο διάφοροι τομείς, υπηρεσίες ή κλάδοι του δημοσίου. Αυτός ο περίφημος αριθμός 550.000, τον οποίο όλοι επικαλούνται με βάση «εκτιμήσεις τους» δεν είναι τίποτα άλλο παρά το φάντασμα όλων αυτών των νέων «ελαστικών» θέσεων εργασίας που δημιουργήθηκαν στο περιθώριο και εις βάρος του δημόσιου τομέα (stages, διμηνίτες, εποχικοί, κλπ). Αλλά αυτοί είναι τα πρώτα θύματα της νέας πολιτικής. Οι ίδιοι οι εκπρόσωποι των δύο κυβερνητικών κομμάτων ανακοινώνουν ότι ο αριθμός των συμβασιούχων αυτών μειώνεται, αλλά τα παπαγαλάκια τους δεν τους πιστεύουν. Ο Προκόπης Παυλόπουλος δήλωνε λίγο πριν από τις εκλογές ότι «ο αριθμός των συμβασιούχων παρά τις προκλητικά παραπλανητικές ανακοινώσεις του ΠΑΣΟΚ συνεχώς μειώνεται» (Real News, 8.9.09). Και ο διάδοχός του Γιάννης Ραγκούσης επαναλάμβανε λίγους μήνες αργότερα: «Οι θέσεις συμβασιούχων είναι μειωμένες κατά 35%» (Το Βήμα, 21.3.10).
Κάτω από την πίεση των μύθων που οι ίδιοι συντηρούσαν τόσα χρόνια, οι κυβερνώντες υιοθετούν την πιο σκληρή εφαρμογή του Μνημονίου, περικόπτοντας με κάθε τίμημα θέσεις εργασίας. Αν συνυπολογίσει κανείς την εκβιασμένη πρόωρη έξοδο χιλιάδων υπαλλήλων που επιχειρούν να συνταξιοδοτηθούν για να αποφύγουν τα χειρότερα, η σημερινή τάση του δημόσιου τομέα είναι η συρρίκνωση, με εκρηκτικές συνέπειες στην ανεργία και στην αποδοτικότητα της κρατικής μηχανής.
Big is beautiful!
Από ειρωνεία της τύχης, η αιφνίδια διόγκωση του αριθμού των μελών του υπουργικού συμβουλίου κατά τον πρόσφατο ανασχηματισμό προσφέρει ένα σοβαρό αντεπιχείρημα σε όσους πιπιλίζουν την καραμέλα του μικρού και «οικονομικού» δημόσιου τομέα –κι ανάμεσά τους βέβαια συγκαταλέγεται και ο πρωθυπουργός. Τα 48 μέλη της νέας κυβέρνησης υποδείχτηκαν ήδη ως αντίφαση από την αντιπολίτευση. Αλλά είναι κάτι περισσότερο απ’ αυτό. Η συγκριτική μελέτη για το «Μέγεθος και την απόδοση των δραστηριοτήτων του δημόσιου τομέα στην Ευρώπη», που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (βλ. διπλανές στήλες) καταλήγει σε ορισμένα συμπεράσματα σχετικά με το πώς επιδρά στην απόδοση μιας διακυβέρνησης το μέγεθος του δημόσιου τομέα. Όπως ήταν αναμενόμενο, η μελέτη καταρχήν αποδέχεται τις διαπιστώσεις που κυριαρχούν στο πλαίσιο της νεοφιλελεύθερης και συντηρητικής Ευρωπαϊκής Ενωσης, ότι δηλαδή κράτη με μικρό δημόσιο τομέα (όσα δηλαδή κρατούν τις δημόσιες δαπάνες τους κάτω από το 40% του ΑΕΠ) επιτυγχάνουν κατά κανόνα καλύτερες οικονομικές επιδόσεις από κράτη με δημόσιο τομέα μεσαίου μεγέθους (40-50% του ΑΕΠ) ή και μεγάλου (πάνω από 50% του ΑΕΠ). Το τι ακριβώς εννοούν οι συντάκτες με «καλύτερες επιδόσεις», το αναλύουν στη συνέχεια: «Οι μικροί δημόσιοι τομείς λειτουργούν καλύτερα στη διοίκηση, τη σταθερότητα και την οικονομική επίδοση, ενώ οι μεγάλοι δημόσιοι τομείς εξασφαλίζουν καλύτερη διανομή των εισοδημάτων». Μ’ άλλα λόγια, το μέγεθος του δημόσιου τομέα έχει ένα σαφή ταξικό χαρακτήρα.
Αναφερόμενοι και σε άλλες προγενέστερες μελέτες οι τέσσερις συντάκτες της έρευνας που παρουσιάζουμε διαπιστώνουν ότι «η συγκριτική ανάλυση διάφορων δεικτών υποδεικνύει ότι χώρες με μεγάλο δημόσιο τομέα είναι λιγότερο διεφθαρμένες, παρουσιάζουν λιγότερες γραφειοκρατικές καθυστερήσεις, διαθέτουν καλύτερες παροχές δημόσιων αγαθών, αλλά επίσης και υψηλότερα ποσοστά φορολόγησης. Το πιο ενδιαφέρον αποτέλεσμα αυτών των συσχετίσεων είναι ότι κατά μέσο όρο οι διακυβερνήσεις με μεγάλο δημόσιο τομέα αποδίδουν καλύτερα (ακόμα και στα ζητήματα επιχειρηματικών ρυθμίσεων, γραφειοκρατικών καθυστερήσεων και ποιότητας στις υποδομές)».
Οι διαπιστώσεις αυτές της μελέτης μοιάζουν εντυπωσιακά με τα επιχειρήματα που επικαλείται ο πρωθυπουργός για να δικαιολογήσει τη συγκρότηση του νέου πολυπληθούς υπουργικού συμβουλίου. Μόνο που αυτά τα επιχειρήματα τα ξεχνούν τα στελέχη της κυβέρνησης όταν αναφέρονται στο σύνολο του κρατικού μηχανισμού και όχι μόνο στο επιτελείο του.
Η σχέση μεγέθους και αποτελεσματικότητας του δημοσίου τομέα γίνεται περισσότερο κατανοητή όταν εξετάσει κανείς κάθε συγκεκριμένο κλάδο χωριστά. Ας περιοριστούμε στο παράδειγμα του πιο πολυπληθούς κλάδου, του χώρου δηλαδή της εκπαίδευσης, στον οποίο υπηρετούν πάνω από 125.000 άτομα (σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν πριν ακόμα συμπληρωθεί η απογραφή). Είναι σίγουρο ότι ο χώρος της εκπαίδευσης είναι το πρώτο θύμα της νέας πολιτικής. Η συρρίκνωσή του είναι δεδομένη, όπως δεδομένες είναι και οι βλαβερές συνέπειες της μείωσης του αριθμού των εκπαιδευτικών ή της αντικατάστασής τους σε μεγάλο βαθμό από «εποχικούς» ωρομίσθιους.
Σε μια από τις πρόσφατες έρευνές μας είχαμε διαπιστώσει ότι φέτος για πρώτη χρονιά καθυστερούσαν οι αποσπάσεις των εκπαιδευτικών για τα ΣΔΕ (Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, βλ. «Σχολεία ενός κατώτερου Θεού», Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία 18.7.10). Το υπουργείο αντέδρασε και υποσχέθηκε ότι οι αποσπάσεις θα πραγματοποιηθούν πριν από την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου και απέδωσε σε «φήμες» κάθε άλλη σκέψη. Τελικά το ρεπορτάζ επιβεβαιώθηκε. Οι αποσπάσεις υπογράφτηκαν μόλις την περασμένη Τρίτη αφού πρώτα εκατοντάδες ειδικευμένοι εκπαιδευτικοί υποχρεώθηκαν να παρουσιαστούν στα σχολεία όπου είχαν οργανικές θέσεις πριν αποσπαστούν στα ΣΔΕ. Το ίδιο συνέβη και με τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Ο λόγος της καθυστέρησης ήταν να εμφανιστεί μια εικονική πληρότητα στα σχολεία με την παρουσία των αποσπασμένων στις οργανικές τους θέσεις. Βέβαια μόλις γίνουν οι αποσπάσεις η πλασματική αυτή εικόνα θα ανατραπεί, με αποτέλεσμα νέα και μεγαλύτερη αναστάτωση.
Μπορεί οι αλχημείες του υπουργείου να έσωσαν την εικόνα της πρώτης μέρας στα σχολεία, αλλά οι χειρισμοί αυτοί σε συνδυασμό με την επικείμενη αποχώρηση λόγω εσπευσμένης συνταξιοδότησης δασκάλων και καθηγητών θα προκαλέσει σοβαρά κενά. Τότε ίσως αναθεωρήσουν τις απόψεις τους και οι καλόπιστοι που έχουν πειστεί από το μύθο του υπερπληθυσμού των δημοσίων υπαλλήλων. Αλλά τότε ίσως να είναι αργά.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ
Heinz Handler, Bertrand Koebel, Philipp Reiss, Margit Schratzenstaller
«The size and performance of public sector activities in Europe»

Συγκριτική μελέτη του μεγέθους και των επιδόσεων του δημόσιου τομέα στην Ευρώπη. Τα αποτελέσματα για την Ελλάδα είναι εντελώς διαφορετικά από εκείνα που προβάλλονται κατά κόρον από τον ελληνικό Τύπο.
La Porta, R., López-de-Silanes, F., Shleifer, A., Vishny, R.
«The quality of government»

(Journal of Law, Economics, and Organization 15.1, 1999)
Η ποιότητα της διακυβέρνησης σε σχέση με το μέγεθος του δημόσιου τομέα.
Afonso, A., Schuknecht, L., Tanzi, V.
«Public sector efficiency: An international comparison»

(European Central Bank. Working Paper 242, Ιούλιος 2003)
Συγκριτική μελέτη της αποτελεσματικότητας του δημόσιου τομέα.
Τάκης Φωτόπουλος
«Ο μύθος του Δημοσίου ως του μεγάλου ασθενούς»
(Ελευθεροτυπία, 13.8.10)
Ένα από τα ελάχιστα άρθρα στον ελληνικό Τύπο που ανατρέπει τις βεβαιότητες της προπαγάνδας κατά του δημοσίου τομέα και των υπαλλήλων του.
Γιάννης Κιμπουρόπουλος
«Απογραφές με άρωμα… προγραφών»
(Δρόμος της Αριστεράς, 8.8.10)
Μυστικά και ψέματα πίσω από τα στοιχεία για τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων, το μέγεθος του κράτους και τη δίψα της τρόικας για απολύσεις.



 SKEFTOMASTEELLHNIKA.GR 

Επεισόδιο με μεθυσμένο στη Ναύπακτο..!

Θ
εούς και δαίμονες απειλούσε ένας άνδρας, ο οποίος είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ μέσα σε καφενείο στη Ναύπακτο. Οπως έγραψε το "aixmi", o συγκεκριμένος άνδρας μπήκε στο καφενείο ήδη μεθυσμένος και συνέχισε να πίνει. 

Κάποια στιγμή άρχισε να απειλεί τους θαμώνες ότι θα τους σκοτώσει όλους με την καραμπίνα που είχε στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου του. Μάλιστα με έναν από τους πελάτες του καφενείου ήρθε στα χέρια και έτσι κάποιοι ειδοποίησαν την αστυνομία.
Ταυτόχρονα ο ίδιος κατευθύνθηκε προς το αυτοκίνητο για να πάρει την καραμπίνα, όμως ο ιδιοκτήτης του καφενείου τον πρόλαβε τον έπιασε και τον έριξε κάτω. Όταν έφτασε η αστυνομία τον μετέφερε στο κέντρο υγείας και αφού έγιναν τα απαραίτητα, στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο αστυνομικό τμήμα, όπου έμεινε για αρκετές ώρες, μέχρι να επανέλθει στην πραγματικότητα. 

http://dete.gr/

Ποια είναι τα 10 πιο συχνά αναπάντητα ερωτήματα;!!

«
Ποιο είναι το νόημα της ζωής;», «υπάρχει θεός;», «Οι ξανθιές είναι πιο διασκεδαστικές;» είναι οι τρεις από τις δέκα πιο συχνές ερωτήσεις δίχως απάντηση, που τίθενται σε ειδικές μηχανές αναζήτησης τα τελευταία δέκα χρόνια.
Σύμφωνα με στοιχεία από τη διαδικτυακή μηχανή αναζήτησης απαντήσεων «ask», τα 10 πιο συχνά «αναπάντητα» ερωτήματα που τέθηκαν την τελευταία δεκαετία είναι:
Ποιο είναι το νόημα της ζωής;
Υπάρχει Θεός;
Οι ξανθιές είναι πιο διασκεδαστικές;
Ποια είναι η καλύτερη δίαιτα;
Είναι κανείς εκεί;
Ποιο είναι το πιο δημοφιλές άτομο στον κόσμο
Τι είναι αγάπη;
Ποιο είναι το μυστικό της ευτυχίας;
Απεβίωσε ο Tony Soprano;
Πόσα χρόνια θα ζήσω;
Η ερώτηση με τον Tony Soprano, σύμφωνα με την εταιρεία, έγινε επειδή το φινάλε της δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς που προβλήθηκε στις ΗΠΑ με τίτλο «The Sopranos», δεν ήταν ξεκάθαρο.

Η ask είναι από τις δημοφιλέστερες μηχανές αναζήτησης απαντήσεων στο Ίντερνετ. 

http://dete.gr/

ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΜΑΖΕΥΕΤΑΙ ΚΟΣΜΟΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ(Προσοχή στις προβοκάτσιες!)!!!!

3 διμοιρίες των ΜΑΤ υπάρχουν αυτή την στιγμή στην Πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα που πραγματοποιούν συγκέντρωση οι κάτοικοί του για να διαμαρτυρηθούν για την λαθρομετανάστευση και την γκετοποίηση της περιοχής τους. 

 Συμμετέχουν και κάτοικοι από τις γύρω περιοχές με το ίδιο ακριβώς πρόβλημα αλλά και Έλληνες από όλη την Αθήνα μιας και η μάστιγα έχει πλήξει όλο το λεκανοπέδιο.

Υπάρχουν μικροφωνικές εγκαταστάσεις ο κόσμος προσέρχεται συνεχώς και όλα δείχνουν μέχρις στιγμής πως είναι ήρεμα. Σε αντίθεση με παλιότερες αντισυγκεντρώσεις αναρχοπρακτόρων σήμερα δεν κουνιέται φύλλο από αυτούς. Μόνο 2-3 ξέμπαρκοι αναρχοχαφιέδες που τριγυρνούν και κόβουν κίνηση για να δίνουν αναφορά στα "αφεντικά" τους. Αξιοσημείωτο επίσης είναι, πως ούτε στην διαδικτυακή γιάφκα του indymedia έχουν κάνει λόγο για αυτή την συγκέντρωση, σε αντίθεση με προηγούμενες συνάξεις που οργάνωναν τις επιθέσεις τους μέσα από αυτό το άντρο μέρες πριν, μόλις ενημερώνονταν για αντίσταση και διαμαρτυρία των Ελλήνων στον λαθροεποικισμό και την εγκληματικότητα.

Κλούβες των ΜΑΤ υπάρχουν και στην πλατεία Αττικής - παρ ότι υπάρχει μεγάλη απόσταση από το σημείο της συγκέντρωσης. Να ενημερώσουμε πως η πλατεία Αττικής εκεί που καθημερινά κατακλυζόταν από λαθρομετανάστες και κανείς δεν μπορούσε να κυκλοφορήσει στην περιοχή αυτή την στιγμή έχει αδειάσει από αυτούς. Υπάρχουν στην πλατεία μόνο κάτοικοι που σήμερα λόγω της παρουσίας αστυνομικής δύναμης είναι ευκαιρία να απολαύσουν την πλατεία τους. Εκεί καταντήσαμε.

Θα σας ενημερώνουμε διαρκώς για την εξέλιξη της συγκέντρωσης με συνεχείς αναρτήσεις μας.
http://hellenicrevenge.blogspot.com/2010/09/blog-post_9586.html
ΥΓ..Και δικός μας Κωνσταντίνος θα είναι εκεί.
Για όλα όσα αφορούν την συγκέντρωση θα σας ενημερώσει με άρθρο του,μόλις επιστρέψει..
Πυθία

ΥΓ..Για όσους είναι κοντά και έχουν ακόμα την ψυχική δύναμη να φωνάξουν για όλα όσα συμβαίνουν γύρω του,ας κάνουν τον κόπο να πάνε στο σημείο.
Η εκδήλωση διαμαρτυρίας δεν έχει χρώμα,είναι ακομμάτιστη.Είναι μόνο για τους κατοίκους των Αθηνών.
Από την eglimatikotita
http://kalyterotera.blogspot.com/

ΑΠ: Η άδεια δεν μεταφέρεται, πληρώνεται με προσαύξηση

Σημαντική απόφαση του Αρείου Πάγου σχετικά με τη θερινή άδεια, που κρίνει ότι αυτή δεν μπορεί να μεταφερθεί στο επόμενο έτος και σε περίπτωση που δεν χορηγηθεί με υπαιτιότητα του εργοδότη, θα προσαυξάνονται οι αποδοχές αδείας. 

 Μάλιστα ο εργοδότης είναι υποχρεωμένος να χορηγήσει την άδεια ακόμη και αν ο εργαζόμενος δεν έχει υποβάλει αίτηση.

Ειδικότερα, τον Άρειο Πάγο απασχόλησε περίπτωση εργαζόμενου στη ΔΕΗ, που κρίθηκε ότι η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού «υποχρεούται να καταβάλει στον μισθωτό τις αποδοχές αδείας προσαυξημένες, κατά 100%, αφού, η μη χορήγησή τους οφείλεται σε υπαιτιότητα (ελαφρά αμέλεια), των οργάνων της ΔΕΗ, τα οποία, ήταν υποχρεωμένα, πριν από τη λήξη κάθε ημερολογιακού έτους, να του χορηγήσουν την ετήσια άδειά του, έστω και αν ο εργαζόμενος δεν υπέβαλε την προβλεπόμενη από το άρθρο 4 του Α.Ν. 539/1945 αίτηση».

Ακόμη, σύμφωνα με την αρεοπαγιτική απόφαση «δεν επιτρέπεται,
ούτε με συμφωνία μεταξύ του εργαζομένου και του εργοδότη, η μεταφορά των ημερών της ετήσιας άδειας του τελευταίου, που δεν του χορηγήθηκαν από τον εργοδότη στο επόμενο ή στα μεθεπόμενα έτη, με συνέπεια να είναι ανίσχυρη τέτοια συμφωνία και ο εργοδότης ο οποίος δεν χορήγησε πλήρη την κανονική άδεια στο μισθωτό του, κατά τη διάρκεια του έτους που αυτή αφορά, να είναι υποχρεωμένος, από το τέλος του αντίστοιχου έτους να καταβάλει σε αυτόν τις αντίστοιχες προς τις ημέρες αυτές αποδοχές αδείας με προσαύξηση κατά 100%».

http://www.nooz.gr/

22.000 παιδιά πεθαίνουν κάθε μέρα...

Το 70% των παιδιών πεθαίνουν πριν συμπληρώσουν το 1ο τους έτος

Μπορεί ο αριθμός των παιδιών που πεθαίνουν πριν συμπληρώσουν τα πέντε τους χρόνια να έχει μειωθεί κατά το ένα τρίτο από το 1990, ωστόσο 22.000 παιδιά εξακολουθούν να πεθαίνουν καθημερινά, σύμφωνα με τη UNICEF.

Το 1990 πέθαναν 12,4 εκατ. παιδιά ηλικίας κάτω των πέντε ετών παγκοσμίως, αριθμός που μειώθηκε σε 8,1 εκατομμύρια το 2009, σύμφωνα με την...
τελευταία έκθεση της υπηρεσίας UN Inter-Agency Group for Child Mortality Estimation, στην οποία συμμετέχουν εμπειρογνώμονες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, της UNICEF, της Παγκόσμιας Τράπεζας, αλλά και ανεξάρτητοι εμπειρογνώμονες που παρακολουθούν το θέμα και δίνουν στοιχεία για την παιδική θνησιμότητα σε παγκόσμιο επίπεδο.
Σύμφωνα με την έκθεση, περίπου το 70% από τα 8,1 εκατομμύρια παιδιά πέθαναν πριν γιορτάσουν τα πρώτα τους γενέθλια.
Το ποσοστό θνησιμότητας των παιδιών ηλικίας κάτω των πέντε ετών μειώθηκε κατά το ένα τρίτο, από 89 θανάτους ανά 1.000 γεννήσεις το 1990 σε 60 θανάτους το 2009.
Παρόλο που το ποσοστό παιδικής θνησιμότητας μειώνεται με γρηγορότερο ρυθμό σε σύγκριση με την προηγούμενη δεκαετία, ο αριθμός των θανάτων δε μειώνεται με ρυθμό τέτοιο που να εγγυάται την επίτευξη του στόχου για μείωση κατά τα δυο τρίτα του ποσοστού θνησιμότητας από το 1990 ως το 2015 στο πλαίσιο των Αναπτυξιακών Στόχων της Χιλιετίας.
Σύμφωνα με την έκθεση, οι δυο κύριες αιτίες της παιδικής θνησιμότητας είναι η πνευμονία και η διάρροια.
Η Βόρεια Αφρική και η ανατολική Ασία έχουν σημειώσει τη μεγαλύτερη πρόοδο στη μείωση της θνησιμότητας των παιδιών ηλικίας κάτω των πέντε ετών, και τη μικρότερη η υποσαχάρεια Αφρική, η Νότια Ασία και η Ωκεανία.
Οι τελευταίες εκτιμήσεις του ΟΗΕ δόθηκαν στη δημοσιότητα λίγο πριν από τις συναντήσεις που αρχίζουν τη Δευτέρα στη Νέα Υόρκη κατά τις οποίες θα συζητηθεί η πρόοδος που έχει σημειωθεί όσον αφορά τους Αναπτυξιακούς Στόχους της Χιλιετίας.
Οι Στόχοι αυτοί τέθηκαν από μέλη του ΟΗΕ για την προώθηση της ανάπτυξης και περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την εξάλειψη της ακραίας φτώχειας, τη μείωση του ποσοστού της παιδικής θνησιμότητας και την καταπολέμηση ασθενειών. Οι στόχοι αυτοί υποτίθεται ότι πρέπει να εκπληρωθούν ως το 2015.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.com
http://rokakias.blogspot.com/

Αυξημένος συναγερμός για τρομοκρατική απειλή στη Γαλλία

Αναζητείται γυναίκα-καμικάζι

Σε αυξημένη επαγρύπνηση για τον κίνδυνο τρομοκρατικής ενέργειας βρίσκεται η Γαλλία. Μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι ο κίνδυνος αφορά ιδιαίτερα το σύστημα μεταφορών και οι γαλλικές Αρχές αναζητούν επίδοξη γυναίκα καμικάζι.Απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μπρις Ορτφέ δήλωσε τη Δευτέρα ότι «η επαγρύπνηση είναι αυξημένη» χωρίς να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις.

Η εφημερίδα Monde και ο ραδιοφωνικός σταθμός RTL μετέδωσαν ότι η έχουν ληφθεί αυξημένα μέτρα ασφαλείας για τον κίνδυνο τρομοκρατικής επίθεσης στο σύστημα μεταφορών.Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι οι αστυνομικές δυνάμεις αναζητούν από την περασμένη εβδομάδα μία γυναίκα για την οποία υπάρχουν υποψίες ότι μπορεί να σχεδιάζει επίθεση αυτοκτονίας στο Παρίσι.

«Πρόκειται για μια απειλή που μπορούμε να πιστέψουμε ότι έχει στόχο τις μεταφορές» δήλωσε ανωνύμως πηγή του γαλλικού υπουργείου Εσωτερικών.Ο ίδιος αξιωματούχος δεν συνέδεσε άμεσα τη γυναίκα που αναζητείται με την τρομοκρατική απειλή.

Ο μετριοπαθής εφημέριος του κεντρικού τεμένους στο Παρίσι συνοδεύεται από τρεις ένοπλους φρουρούς από την περασμένη Παρασκευή εξαιτίας της τρομοκρατικής απειλής.Ο εκπρόσωπος του τεμένους δήλωσε ότι δεν έχει πληροφόρηση σχετικά με τη φύση της απειλής, ωστόσο επισήμανε ότι «είναι πραγματική».

http://www.news21.gr/


Ο Υπ. Εξωτερικών «αδειάζει» τον πρωθυπουργό για τα μάτια του Ρόντου!!!!

Με μία πρωτοφανή, για τα δεδομένα της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, δήλωση, ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας, «άδειασε» τον πολιτικό του μέντορα και «προστάτη», πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, για το ρόλο του εξ απορρήτων συμβούλου του κ. Άλεξ Ρόντου πρωτίστως, και δευτερευόντως της ευρωβουλευτού κ. Μαριλένας Κοππά.

Κατά τη διάρκεια ενημερωτικής συνάντησης που είχε με δημοσιογράφους στη Νέα Υόρκη, και απαντώντας σε ερώτηση περί μυστικής διπλωματίας στις συνομιλίες για το όνομα των Σκοπίων και την εμπλοκή των δύο προαναφερθέντων, ο κ. Δρούτσας αιφνιδίασε τους πάντες. Καταρχήν απέρριψε τις επικρίσεις περί μυστικής διπλωματίας και, αναφερόμενος στον κ. Ρόντο, δήλωσε:


«Όπως γνωρίζετε, ο κ. Ρόντος είναι πολύ καλός γνώστης της περιοχής των Βαλκανίων. Υπήρξε και στο παρελθόν συνεργάτης του υπουργείου Εξωτερικών. Ο κ. Ρόντος, όμως, σήμερα δεν έχει καμία θεσμική θέση, δεν υπάρχει καμία θεσμική συνεργασία με τον κ. Ρόντο, αλλά μπορούν άτομα όπως ο κ. Ρόντος ή άλλοι να μεταφέρουν τα ελληνικά μηνύματα, αυτό είναι ευπρόσδεκτο. Αλλά, να το ξεκαθαρίσω ότι δεν υπάρχει καμία θεσμική σχέση μεταξύ του υπουργείου Εξωτερικών, της ελληνικής κυβέρνησης και του κ. Ρόντου».


Περισσότερο ανεκτικός ήταν ο κ. Δρούτσας με την κ. Κοππά για την οποία είπε ότι, λόγω της συμμετοχής της στην Επιτροπή Εξωτερικών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μπορεί να έχει κάποιες επαφές.


Το θέμα που ανακύπτει έχει σαφώς σχέση με τον ρόλο που αναθέτει ο κ. Παπανδρέου στον κ. Ρόντο. Ουδείς ποτέ είπε ότι ο κ. Ρόντος έχει θεσμική σχέση με το υπουργείο Εξωτερικών. Απλά οι υπηρεσιακοί παράγοντες του ΥΠΕΞ στην Αθήνα και το εξωτερικό διαμαρτύρονται συχνά, γιατί βρίσκουν μπροστά τους τον κ. Ρόντο χωρίς να γνωρίζουν τίποτα για την αποστολή του, κυρίως στις βαλκανικές χώρες. Ωστόσο, ουδέποτε η κυβέρνηση διέψευσε ότι ο κ. Ρόντος έχει εμπλακεί στις συνομιλίες για το όνομα της ΠΓΔΜ ή στην προσέγγιση της Ελλάδας με το Ισραήλ και μάλιστα ήταν παρών στον Πόρο στις συνομιλίες Παπανδρέου – Νετανιάχου, ενώ, σύμφωνα με άλλες πηγές, ο κ. Ρόντος έχει εμπλακεί και στις ελληνοτουρκικές συνομιλίες.


Η αλήθεια είναι ότι ο κ. Ρόντος, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, επειδή αντλεί δύναμη απευθείας από τον κ. Παπανδρέου έχει αρνηθεί να ενημερώνει τον κ. Δρούτσα, προκαλώντας εντάσεις μεταξύ του Μεγάρου Μαξίμου και του υπουργείου Εξωτερικών, σύμφωνα με τους γνωρίζοντες το παρασκήνιο, και απλά ο υπουργός Εξωτερικών βρήκε την ευκαιρία να «φορτώσει» τον κ. Ρόντο στον πρωθυπουργό.


Το «άδειασμα» του κ. Δρούτσα έχει σαφώς ως στόχο τον κ. Ρόντο και αποσκοπεί στην αποδόμησή του, ωστόσο αγγίζει και τον πρωθυπουργό, δεδομένου ότι ο κ. Ρόντος εκτελεί εμπιστευτικές αποστολές του ιδίου του πρωθυπουργού, κάτι που αποτελεί σύνηθες φαινόμενο σε πολλές χώρες του κόσμου. Το θέμα είναι αν ο κ. Ρόντος είναι αποτελεσματικός ή όχι στις αποστολές που αναλαμβάνει και δευτερευόντως αν είναι υπάλληλος του υπουργείου Εξωτερικών.


Φαίνεται, όμως, ότι με την αναβάθμισή του, ο κ. Δρούτσας επιχειρεί να επιβληθεί στην ελληνική διπλωματία και στην προσπάθειά του αυτή αμφισβητεί και τις επιλογές του πρωθυπουργού. Προς το παρόν, χωρίς συνέπειες… 


http://www.zougla.gr 

Ζημιές 2.000ευρώ από επίθεση με πέτρες σε φορτηγό

Ξεπερνούν τα 2.000 ευρώ οι ζημιές που προκάλεσαν άγνωστοι σε γερανοφόρο ρυμουλκό επί της Εγνατίας Οδού, αφού του πέταξαν πέτρες και έσπασαν το παρμπρίζ.

Προκλήθηκαν έτσι ζημιές στο αμάξωμα του αυτοκινήτου ενώ αυτό βρισκόταν εν κινήσει, με κατεύθυνση από Ιωάννινα προς Ηγουμενίτσα, μετά τη σήραγγα Δωδώνης.

Στην συγκεκριμένη περιοχή είναι ακινητοποιημένα φορτηγά και βυτιοφόρα. Όπως καταγγέλλεται, συχνά τα διερχόμενα φορτηγά δέχονται προπηλακισμούς από τους ιδιοκτήτες που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις, αλλά δεν είχαν μέχρι σήμερα καταγγελθεί φθορές σε αυτοκίνητα.

Ο οδηγός του γερανοφόρου κατέθεσε στην Αστυνομία Ιωαννίνων μήνυση κατά αγνώστων για την επίθεση με πέτρες και τις ζημιές στο αυτοκίνητό του.

http://www.star.gr/

H Iστορία - ΣΟΚ του Πιτσαδόρου με την Βόμβα

Ο Brian Wells,

εργαζόταν σε παραδόσεις πίτσας για 30 χρόνια, και μάλιστα θεωρούνταν σαν ενας απο τους ποιό «αξιόπιστους εργαζόμενους» στην δουλεια του.


Το απόγευμα της 28ης, Αυγούστου, του 2003 Ο Wells έλαβε μια κλήση για να δώσει δύο πίτσες σε μια διεύθυνση λίγα μίλια μακριά απο την πιτσαρία οπου δούλευε.Μετά απο μια ώρα ...

Προειδοποίηση : ΒΙΝΤΕΟ - ΣΟΚ
....από την αναχώρηση του για την παράδοση της πίτσας, Ο Wells είχε εισβαλει σε μια τράπεζα με ένα εξελιγμένο αυτοσχέδιο κυνηγετικό όπλο και απαίτησε απο τον ταμία 250.000 δολάρια. Όταν η αστυνομία επενέβη, Wells ηταν ακόμη στην Τράπεζα. Ισχυρίστηκε ότι τρεις άνθρωποι είχαν τοποθετησει μια βόμβα γύρω από το λαιμό του, με τον όρο να βγαλουν την βόμβα αφού διαπράξει τη ληστεία και πάρει τα χρήματα.Ο Wells ισχυρίστηκε επίσης πως αν δεν πραγματοποιούσε την ληστεία η βόμβα στον λαιμό του θα ανατιναζόταν και θα τον σκότωνε.

ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΨΑΝ

Η αστυνομία στην Αρχή δεν τον πιστεψε και δεν έκαναν καμία προσπάθεια να αφοπλίσουν την Βόμβα.Τελικά η Αστυνομία ζήτησε πολύ αργοπορημένα να ερθουν πυροτεχνουργοί μόλις 3 λεπτά πριν την εκπνοή της διορίας.Τελικά η Βόμβα έσκασε και ο ατυχος πιτσαδόρος διαμελίστηκε.Η ιστορία παρέμεινε στην επικαιρότητα για αρκετές ημέρες μετά το γεγονός, με τα ΜΜΕ να προσπαθούν να ανακαλυψουν αν ο Πιτσαδόρος ηταν ένα αθώο θύμα,ή ειχε και αυτος συμετοχή σε αυτην την προτοφανή ληστεία.Το FBI για να Βρει τους Δράστες προσέφερε 100.000 δολάρια ως αμοιβή.

Η ΣΥΛΛΗΨΗ

Το 2007 το FBI ανακοίνωσε πως βρηκε τους Δράστες.Ηταν σεσημασμενοι κακοποι οι οποίοι ηδη είχαν κατηγορηθεί για αλλες ληστείες. Ο Ενας απο αυτούς ο Marjorie Diehl-Armstrong καταδικάστηκε σε 45 χρόνια Καθειρξη.


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ - ΣΟΚ!!!!!!



http://www.troktikaras.com/

Ετοιμάζονται τα πρώτα ιδιωτικά καταφύγια για το 2012!!

Η «Ημέρα της Κρίσης», όταν θα σκοτεινιάσουν οι ουρανοί και ο Ήλιος θα βγαίνει από την δύση αντί για την ανατολή, κατά την άποψη μερικών συνομοσιολόγων πλησιάζει. 

 Προκειμένου να προστατευτεί κανείς από τα δεινά που θα φέρει η επόμενη χρονιά, μια εταιρεία από την Καλιφόρνια (Vivos) οραματίστηκε και σχεδίασε το τέλειο καταφύγιο με όλες τις σύγχρονες ανέσεις, πολλά μέτρα κάτω από το έδαφος της γης.
Με σύνθημα «δεν μπορείς να προβλέψεις αλλά μπορείς να προετοιμαστείς» οι υπεύθυνοι της εταιρίας ετοιμάζονται να δημιουργήσουν υπόγειες «πόλεις» κάτω από τη γη των ΗΠΑ. Τα ιδιωτικά καταφύγια σωτηρίας μπορούν να φιλοξενήσουν εσάς, την οικογένεια σας αλλά και 4000 χιλιάδες ακόμη άτομα, σε ένα λαβύρινθο που αποτελείται από 20 υπόγειους θαλάμους, για χρονικό διάστημα τουλάχιστον ενός έτους.   Κι αν ακούγοντας «υπόγειο καταφύγιο» φανταστήκατε υγρές, ανήλιαγες στοές, τότε μια ματιά στα βίντεο που ακολουθούν, θα σας διαψεύσουν! Η εταιρεία πάντως ισχυρίζεται πως οι  κατασκευές τους είναι αποτέλεσμα ιδιωτικής πρωτοβουλίας και δεν σχετίζεται με θρησκευτικές σέχτες παρά μόνο στο εμπορικό συμφέρον (!!).
Το κόστος κατασκευής του κάθε καταφυγίου φτάνει τα 10 εκατομμύρια δολάρια και θα παρέχει στην υπόγεια κοινωνία το δικό της σταθμό παραγωγής ενέργειας, πηγάδια ύδρευσης, συστήματα φιλτραρίσματος νερού και αέρος, βιολογικό καθαρισμό, προμήθειες τροφής για έναν χρόνο, συστήματα ασφαλείας και ένα πλήρως εξοπλισμένο νοσοκομείο!
Η ιδέα αυτή του ιδιωτικού καταφυγίου που φτιάχτηκε για να προστατέψει τους λίγους και εκλεκτούς, την ελίτ μιας κοινωνίας, μοιάζει να βγαίνει από ένα επιστημονικό σενάριο φαντασίας: » κάπου στο μακρινό 2040, όταν όλα πλέον πάνω στην επιφάνεια της ζωής είναι μολυσμένα και σαθρά. Η ζωή κινείται κάτω από το έδαφος σε σκοτεινούς διαδρόμους όπου επικρατεί ο νόμος των όπλων. Μια ιδιωτική όμως εταιρεία έρχεται να σώσει την ανθρωπότητα, αφού προσφέρει την δυνατότητα καταυλισμού, αναπαραγωγής και προστασίας μέσα σε ένα καταφύγιο».
Κι όμως αυτή τη φορά το σενάριο είναι πέρα για πέρα  αληθινό- ως προς το τελευταίο σκέλος του! Αν  λοιπόν είστε από εκείνους που ανησυχούν και πραγματικά είναι «κολλημένοι» στο ρολόι που μετράει αντίστροφα πια για τις 21 Δεκεμβρίου του 2012, τότε κλείστε θέση στο καταφύγιο αυτό για να διασφαλίσετε την παρουσία σας εκεί!
Δείτε στο πρώτο βίντεο πώς θα είναι τα υπόγεια καταφύγια της εταιρείας και στο δεύτερο ένα ρεπορτάζ του NBC με τον ιδρυτή της Vivo ο οποίος μας ξεναγεί στην πρώτη υπόγεια εγκατάσταση!






http://www.dinfo.gr/?p=7117#ixzz105HVvRTL

Αλλεπάλληλα ρεκόρ ο χρυσός!!!!

Συνεχίζει να κερδίζει έδαφος ο χρυσός σημειώνοντας νέα ιστορικά υψηλά στις πρωινές συναλλαγές της Δευτέρας μετά τα τρία ρεκόρ της περασμένης εβδομάδας.

Ο χρυσός άμεσης παράδοσης σημείωσε σήμερα και νέο ρεκόρ φτάνοντας τα... 1,283,20 δολ. ανά ουγγιά στις συναλλαγές στην Ασία μετά το ιστορικό υψηλών των 1.282,97 δολ. την περασμένη Παρασκευή.

Το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου κερδίζει 6 δολ. στα 1.283,50 δολ. ανά ουγγιά στις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Globex, ενώ νωρίτερα αναρριχήθηκε στο υψηλό των 1.284,90 δολ.

Το συμβόλαιο σημείωσε νέο ιστορικό ρεκόρ στο κλείσιμο την Παρασκευή στα 1.277,5 δολ. ανά ουγγιά στη Νέα Υόρκη, ενώ στα υψηλά της ημέρας είχε φτάσει τα 1.284,40 δολ. ανά μετοχή.

Σε ανάλυση της η Barclays Capital εκτιμά ότι ο χρυσός οδεύει για τεχνική διόρθωση μετά τα ισχυρά κέρδη της προηγούμενης εβδομάδας και τις τάσεις κατοχύρωσης βραχυπρόθεσμων κερδών που φάνηκαν από τα τέλη της περασμένης εβδομάδας. Επισημαίνει ωστόσο ότι ενδεχόμενη διόρθωση θα προσελκύσει αγοραστές με το πολύτιμο μέταλλο να βρίσκει επίπεδα στήριξης στα 1,250 με 1.263 δολ. ανά ουγγιά.

Η πλειονότητα των αναλυτών θεωρεί πιθανή περαιτέρω άνοδο του χρυσού, σύμφωνα με έρευνα του Bloomberg. Σε δημοσκόπηση 20 αναλυτών, επενδυτών και traders οι 16 δήλωσαν ότι το μέταλλο θα συνεχίσει να κερδίζει έδαφος, ενώ δύο εκτίμησαν ότι θα υποχωρήσει και δύο ήταν ουδέτεροι.

Την ίδια στιγμή το ενδιαφέρον των επενδυτών στρέφεται στην αυριανή κρίσιμη συνεδρίαση της Επιτροπής Νομισματικής Πολιτικής της αμερικανικής Federal Reserve. Αναλυτές και επενδυτές εκτιμούν ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ ενδεχομένως να προετοιμάσει τον δρόμο για περαιτέρω ποσοτική χαλάρωση με στόχο την τόνωση της οικονομίας. Νέες αγορές ομολόγων και άλλων κυβερνητικών τίτλων από την αμερικανική κεντρική τράπεζα με στόχο την αύξηση της προσφοράς χρήματος αναμένεται να αναζωπυρώσει τις ανησυχίες για άνοδο του πληθωρισμού, δίνοντας περαιτέρω ώθηση στο πολύτιμο μέταλλο.

Και η Ταϊλάνδη "ψηφίζει" χρυσό;

Μία ακόμα «ψήφο εμπιστοσύνης» φαίνεται ότι έλαβε από κεντρική τράπεζα της Ασίας ο χρυσός, καθώς ξένα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η Κεντρική Τράπεζα της Ταϊλάνδης έχει ενισχύσει σημαντικά τα αποθέματά της σε χρυσό τους τελευταίους μήνες, προχωρώντας σε αγορές του πολύτιμου μετάλλου από τις διεθνείς αγορές.

Όπως αναφέρεται, ανάμεσα στα στοιχεία που δημοσίευσαν οι τελωνειακές αρχές της χώρας για τον Ιούλιο, εμφανίζονται και εισαγωγές χρυσού αξίας 1,8 δισ. δολαρίων, ποσό που αντιστοιχεί σε ποσότητα περίπου 45 τόνων χρυσού. Ήτοι, αυξημένη κατά 13 φορές σε σχέση με τις εισαγωγές του Ιουνίου.

Σύμφωνα πάντως και με τα επίσημα στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας της Ταϊλάνδης, η αξία των αποθεμάτων της σε χρυσό έφτασε τον Αύγουστο τα 4,036 δισ. δολάρια και εμφανίζεται να ενισχύεται σταθερά σε μηνιαία βάση από τον Ιανουάριο του 2010, όταν βρισκόταν στα 2,91 δισ. δολάρια.

Πρόκειται για μία άνοδο της τάξης του 38,7%, όταν στο ίδιο διάστημα η τιμή spot του πολύτιμου μετάλλου εμφανίζεται συνολικά ενισχυμένη σε ποσοστό 17,15%.

Επόμενο σημείο αντίστασης τα 1.300 δολ./ ουγκιά

«Η τιμή του χρυσού εκτοξεύτηκε σε νέα επίπεδα ρεκόρ την περασμένη εβδομάδα με το συμβόλαιο του Δεκεμβρίου να διαπραγματεύεται στα $1.276/ουγκιά στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Την άνοδο βοήθησε η είδηση ότι μειώθηκε η παραγωγή του μετάλλου στη Ρωσία κατά 3% μέχρι και τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους, καθώς και η έρευνα του Πανεπιστήμιου του Michigan, που κυκλοφόρησε την Παρασκευή από το Reuters, σύμφωνα με την οποία το αίσθημα των καταναλωτών υποχώρησε τον Σεπτέμβριο» σημειώνει σε τεχνική ανάλυση για την τιμή του πολύτιμου μετάλλου το Derivatives.gr.

Asset Class
Σύμβολο
Τιμή
Τάση
Βχ.Π.
Τάση
Μσ.Π.
Τάση
Μκ.Π.
Supp.1
Supp.2
Res. 1
Res. 2
Χρυσός
December GCZ10
1276,00
 
1264,80
1237,00
1285,00
1300,00

«Η μέσο-μακροπρόθεσμη πορεία του χρυσού παραμένει ανοδική όσο η τιμή παραμένει πάνω από τη στήριξη των $1200/ουγκιά. Επόμενο σημείο αντίστασης στα $1300/ουγκιά.

Βραχυπρόθεσμα όμως, πιστεύουμε ότι χρειάζεται προσοχή. Οι δείκτες CCI, MACD και RSI είναι σε επίπεδα αγοράς, αλλά τεχνικά η αγορά φαίνεται να είναι «overbought», με τους δείκτες να βρίσκονται σε υπέρ αγορασμένα επίπεδα. Οι πιθανότητες είναι αυξημένες να συμβεί μια βραχυπρόθεσμη διόρθωση αποκόμισης κέρδους, ειδικά εάν έχουμε καλύτερα από τα αναμενόμενα οικονομικά στοιχεία την επόμενη εβδομάδα.

Βλέπουμε στο διάγραμμα το βραχυπρόθεσμο ανοδικό κανάλι που σχηματίζεται από τα χαμηλά του Ιουλίου να έχει στήριξη κοντά στα $1260/ουγκιά περίπου και χαμηλότερα κοντά στα $1240/ουγκιά για την επερχόμενη εβδομάδα. Μια διάσπαση χαμηλότερα θα μας φέρει στον κινητό μέσο όρο των 50 ημερών στα $1217/ουγκιά», αναφέρει το Derivatives.gr


capital.gr 

http://paspartoy.blogspot.com 

Ντροπή:Επιστρέφουν πίσω τα ορφανά που υιοθέτησαν γιατί τους έκοψαν τις επιδοτήσεις !!!!

30.000 παιδιά στη Ρωσσία επεστράφησαν στα ορφανοτροφεία 

Το ένα τρίτο των παιδιών που υιοθετήθηκαν τα τελευταία τρία χρόνια στη Ρωσία εστάλησαν πίσω στα ορφανοτροφεία λόγω της οικονομικής κρίσης, η οποία καθυστερεί την καταβολή των κρατικών επιδομάτων, όπως  έγινε γνωστό τη Δευτέρα από το ρωσικό Ταμείο για τα Παιδιά. «Το κράτος επέτρεψε την υιοθεσία περίπου 90.000 παιδιών τα τελευταία τρία χρόνια, αλλά τα 30.000 από αυτά χρειάστηκε να επιστρέψουν στα ορφανοτροφεία» δήλωσε ο επικεφαλής του Ταμείου Αλμπερτ Λικάνοφ.
«Η καταβολή των επιδομάτων [του κράτους για τα υιοθετημένα παιδιά] καθυστερεί εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και της έλλειψης δημοσίου χρήματος, γεγονός που ανάγκασε τις οικογένειες οι οποίες έχουν υιοθετήσει παιδιά να τα γυρίσουν πίσω στα ορφανοτροφεία» ανέφερε.
Ανάλογα με τις περιοχές, οι οικογένειες που υιοθετούν παιδιά λαμβάνουν από το κράτος κάθε μήνα από 11.000 ως 37.000 ρούβλια (από 270 ως 910 ευρώ) για κάθε παιδί.
«Οι οικογένειες αυτές δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι η απόφασή τους να υιοθετήσουν ένα παιδί δεν πρέπει να βασίζεται στα κρατικά επιδόματα, αλλά στη δύναμη και την επιθυμία τους να το πράξουν» τόνισε ο αξιωματούχος.
Τα παιδιά στα ορφανοτροφεία της Ρωσίας υπολογίζονται σε 700.000, περισσότερα και από τα ορφανά στο τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.
Τα περισσότερα από τα παιδιά στα ορφανοτροφεία, προέρχονται από οικογένειες φτωχές και με πολλά κοινωνικά προβλήματα, τα οποία απορρίπτουν οι γονείς τους.
Στις αρχές Απριλίου, η Μόσχα πάγωσε τις υιοθεσίες παιδιών από οικογένειες Αμερικανών, έως ότου οι δυο χώρες καταλήξουν σε μια συμφωνία σχετικά με την επιστροφή στη Ρωσία ενός αγοριού που είχε υιοθετηθεί στις ΗΠΑ, καθώς η γυναίκα που το υιοθέτησε δεν το ήθελε πια.

 http://www.thebest.gr

Σκάνδαλο σεξουάλικής παρενόχλησης στη Νέα Υόρκη!!!

Ενημερωθήκαμε για το περιστατικό από το έγκυρο gazzeta.gr, όπου αναφέρεται πως η Ινές Σάινθ βρέθηκε στην προπόνηση των Νιου Γιορκ Τζετς με την ιδιότητα της ρεπόρτερ. 

 Οι παίκτες της νεοϋορκέζικης ομάδας επιδόθηκαν σε κάθε λογής σεξιστικού αστείου, τόσο στη διάρκεια της προπόνησης, όσο και στη συνέχεια στα αποδυτήρια, κατά τη διάρκεια των συνεντεύξεων.

Μετά τα επαναλαμβανόμενα περιστατικά, η Σάινθ ανέβασε στο «Twitter» την απελπισία της, γράφοντας πως «πεθαίνω από ντροπή». Δεν έμεινε, όμως, εκεί και έκανε καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση.
Κάπου εκεί παρενέβη η Ένωση Γυναικών στα Αθλητικά Μίντια, αλλά και ο γενικός διευθυντής της ομάδας Μάικ Τάνενμπαουμ, δηλαδή Μιχάλης Έλατος!!! 


Ο ιδιοκτήτης δεσμεύτηκε ότι θα γίνουν ενημερώσεις γύρω από το θέμα, ώστε να μην επαναληφθεί παρόμοιο περιστατικό.

Με την έκταση του επεισοδίου έγινε αναφορά και στο παρελθόν της ρεπόρτερ, η οποία κάποτε είχε χαρακτηρίσει τον εαυτό της ως «η πιο σέξι παρουσιάστρια στο Μεξικό» παρόλα αυτά υπερασπίστηκε τον εαυτό της γράφοντας – στο Twitter πάντα- οτι φορούσε «τζιν και άσπρη μπλούζα δεν είναι σε καμία περίπτωση απρεπή ενδυμασία!». 



To φάγανε το κορίτσι! Δεν έκανε και τίποτα!


Δεν φταίμε κύριε Πρόεδρε που είμαστε όμορφες και σέξυ!


Αν είναι έγκλημα που έχουμε ωραίο κορμί... Ε, τότε ναι! Εγκληματίσαμε!!!!


http://sportygossip.com/

Οι δέκα δήμοι με τα μεγαλύτερα χρέη!!

Πρωταθλητές στα χρέη αναδεικνύονται οι δήμοι, δημιουργώντας τεράστιο πρόβλημα στην κυβέρνηση καθώς στόχος, με βάση το Μνημόνιο, είναι να μηδενιστούν τα χρέη τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών τα χρέη των δήμων το 2009 έφτασαν το 1,7 δις ευρώ, ενώ τα ελλείμματά τους ξεπέρασαν τα 287 εκ.

Από αυτούς δέκα δήμοι, οι δήμαρχοι των οποίων στην πλειοψηφία τους ζητούν ξανά την ψήφο των πολιτών, κρατούν τα σκήπτρα, με τα χρέη τους να φτάνουν τα 604 εκ. ευρώ

Συγκεκριμένα:

- Πρωταθλητής αναδεικνύεται ο Δήμος Πειραιά με 131,13 εκ ευρώ χρέος, με το σημερινό δήμαρχο Παναγιώτη Φασούλα που είχε την ευθύνη της διοίκησης επί μία τετραετία, να κουβαλά τις "αμαρτίες" Αγραπίδη αλλά να φέρει και ο ίδιος μεγάλο μέρος της ευθύνης.

- Δεύτερος έρχεται ο Δήμος Αθηναίων με χρέη 129,4 εκ. ευρώ. Να σημειωθεί ότι από το συγκεκριμένο δήμο τις τελευταίες δύο δεκαετίες πέρασαν κορυφαία στελέχη της ΝΔ, από τον Μ. Έβερτ, το Δ. Αβραμόπουλο, τη Ντ. Μπακογιάννη (που, βεβαίως, βρίσκεται εκτός ΝΔ) και, βεβαίως, το σημερινό δήμαρχο Νικήτα Κακλαμάνη που διεκδικεί και πάλι την ψήφο των πολιτών.

- Τρίτος στη σειρά ο Δήμος Αχαρνών με 55,23 εκ. ευρώ. Επικεφαλής ο προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Φωτιάδης, που διοικεί το δήμο από το 2006, ωστόσο είχε διατελέσει αντιδήμαρχος και τη δεκαετία του 1990. Να σημειωθεί ότι ο κ. Φωτιάδης διεκδικεί εκ νέου το δήμο με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ. Τι ευελπιστεί; Να μειώσει το χρέος του δήμου του με τη συνένωση με το γειτονικό Δήμο Θρακομακεδόνων που είναι πλεονασματικός.

- Τέταρτος, ο Δήμος Αμαρουσίου με χρέος που φτάνει τα 52,22 εκ. ευρώ. Μάλιστα, Οο επί τετραετία δήμαρχος Γιώργος Πατούλης που διεκδικεί για δεύτερη φορά την ψήφο των πολιτών της πόλης παρά τα μεγάλα χρέη του δήμου δεν διστάζει να ξοδεύει μεγάλα ποσά για την προσωπική του προβολή τα οποία, βεβαίως, χρεώνει στο δήμο.

- Πέμπτος, ο Δήμος Θεσσαλονίκης με 42,68 εκ. ευρώ. Αν συνυπολογιστεί και η «μαύρη τρύπα» στο ταμείο του δήμου που υπολογίζεται σε περίπου 30 εκ. ευρώ, τότε ο νέος δήμαρχος θα έχει πολύ δύσκολο έργο για να ανατρέψει την καταστροφική πορεία του επί Βασίλη Παπαγεωργόπουλου.

- Έκτος είναι ο Δήμος Ασπροπύργου με 41,74 εκ. ευρώ χρέος και το σημερινό δήμαρχο Νίκο Μελετίου να διεκδικεί με τη στήριξη της ΝΔ την ψήφο τω πολιτών για μια ακόμη τετραετία.

- Στην έβδομη θέση ο Δήμος Ρόδου με χρέος 41,16 εκ. ευρώ. Να σημειωθεί ο εκλεγμένος το 2006 σημερινός δήμαρχος Χατζής Χατζηευθυμίου διεκδικεί και πάλι τη στήριξη της ΝΔ για μια δεύτερη τετραετία.

- Στην όγδοη θέση ο Δήμος Νίκαιας με 40,04 εκ ευρώ χρέος, που πλέον συνενώνεται με το γειτονικό πλεονασματικό Δήμο Αγίου Ιωάννη Ρέντη. Να σημειωθεί ότι ο επί μία τετραετία δήμαρχος του ΚΚΕ Στέλιος Μπενετάτος διεκδικεί και πάλι την ψήφο των πολιτών.

- Στην ένατη ένας ακόμη μεγάλος δήμος του λεκανοπεδίου, ο Δήμος Περιστερίου με 37,98 εκ ευρώ χρέος. Υπενθυμίζεται ότι ο Ανδρέας Παχατουρίδης που είχε εκλεγεί το 2006 με τη στήριξη τη ΝΔ είναι ξανά υποψήφιος.

- Στη δέκατη ο Δήμος Ιωαννιτών με 32,3 εκ. ευρώ χρέος. Ο εκλεγμένος επί μια οκταετία Νίκος Γκόντας έχει για μια ακόμη φορά τη στήριξη της ΝΔ και ζητά και πάλι την ψήφο των πολιτών.

Έδωσαν στοιχεία μόνο σχεδόν ένας στους τρεις

Πάντως, πλην των δέκα πρώτων, ενδεικτικά της κακοδιαχείρισης είναι κατ' αρχήν τα ίδια τα διαθέσιμα οικονομικά στοιχεία όλων των δήμων της χώρας. Υπάρχουν οι ισολογισμοί μόνο 370 δήμων από το σύνολο των 1.034 σε ολόκληρη τη χώρα. Τι προκύπτει (έστω από αυτούς); Ότι το 2009 άντλησαν περισσότερα κεφάλαια από τις υποχρεώσεις που είχαν και παρ' όλα αυτά κατέγραψαν ζημιές! Συνολικά, οι χρηματοδοτικές τους ανάγκες ανήλθαν σε κάτι παραπάνω από 2 δισ. ευρώ, ενώ η χρηματοδότησή τους ξεπέρασε τα 3,6 δισ. ευρώ.

Ωστόσο, ο απολογισμός τους ήταν αρνητικός, αντί για θετικός... Και όμως, το χρέος τους σε σχέση με το ΑΕΠ της χώρας δεν είναι υψηλό. Τα στοιχεία του Συμβουλίου Ευρωπαϊκών Δήμων και Κοινοτήτων δείχνουν ότι η Ελλάδα κατατάσσεται στην προτελευταία θέση μεταξύ των 27 μελών της Ε. Ε., σε ό, τι αφορά το ποσοστό των χρεών των δήμων ως προς το ΑΕΠ. Το 2009 το ποσοστό αυτό ανήλθε στο 0,7% του ΑΕΠ, όταν στην Ιταλία διαμορφώθηκε στο 8,1% του ΑΕΠ της και στη Γερμανία (που είναι πρώτη στη σχετική λίστα) ήταν 26,1% του ΑΕΠ της.




Ρεπορτάζ της αυτοδιοίκησης gr με στοιχεία από την εφημερίδα Καθημερινή
Πηγή: Τράπεζα της Ελλάδος και Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων
http://kontiloforos.blogspot.com/

Νέκρωσε η οικοδομή, γυρίζουν στην πατρίδα

Δουλειά στον Βόλο, στα γιαπιά της περιοχής, δεν βρίσκουν όπως παλιά. 

 Ούτε και στα πάτρια εδάφη υπάρχει απασχόληση, αλλά επιστρέφουν στην Αλβανία, καθώς εκεί δεν έχουν έξοδα.«Γυρίζουν στην Αλβανία μέχρι να περάσει η κρίση στην Ελλάδα. 

Μη νομίζετε ότι υπάρχει δουλειά εκεί. Απλώς δεν υπάρχουν έξοδα, όπως στον Βόλο, που πρέπει να πληρώνουν για το ενοίκιο, το φαγητό, τις καθημερινές ανάγκες. 

Στην πατρίδα μένουν στα πατρικά σπίτια, σε αδέλφια, δεν επιβαρύνονται με δαπάνες διαβίωσης, αλλά ούτε κι έχουν έσοδα. Είναι κάτι σαν προσωρινό καταφύγιο μέχρι να περάσει η μπόρα στην Ελλάδα, η κρίση. Μετά θα γυρίσουν».


Ο πρόεδρος του Συλλόγου Αλβανών Μαγνησίας Εντουάρντ Ταφάι καταγράφει καθημερινά αναχωρήσεις συμπατριωτών του και όπως υπολογίζει, τουλάχιστον εκατό οικογένειες και περίπου 1.000 μεμονωμένα άτομα έχουν πάρει από τη Μαγνησία τον δρόμο επιστροφής στην Αλβανία τον τελευταίο χρόνο.

«Εδώ στον Βόλο, όλοι αυτοί που έφυγαν, δούλευαν στις οικοδομές. Τώρα τα γιαπιά έχουν νεκρώσει κι άμα κάποιος βρει ένα μεροκάματο στο δίμηνο, θα λέει ότι είναι τυχερός. Παλαιότερα στη μικρή πλατεία “Οξυγόνο” μαζεύονταν το πρωί περίπου 100 άτομα που προσέφεραν δουλειά και περνούσαν εργολάβοι και κόσμος και έπαιρναν ένα, δύο, τρία άτομα. Οσα χρειάζονταν. 

Σήμερα όλο το πρωί ζήτημα είναι να μαζεύονται στην ίδια πιάτσα τριάντα άτομα», λέει. Επισημαίνει ακόμα πως ο κλάδος της οικοδομής, όπου απασχολείται η πλειονότητα των Αλβανών μεταναστών, παρουσιάζει δραματική μείωση έως και 80%, με αποτέλεσμα την ανεργία και την αναζήτηση άλλου τρόπου επιβίωσης.

Συνολικά στη Μαγνησία οι νόμιμοι μετανάστες ανέρχονται στους 28.000, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του γραφείου αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βόλου. Από αυτούς οι 3.500 είναι Βορειοηπειρώτες, οι 20.000 αλβανικής καταγωγής και περίπου 3.000 προέρχονται από τη Ρουμανία, Νιγηρία και ασιατικές χώρες (κυρίως την Κίνα και το Πακιστάν).

Την τελευταία τριετία ο αριθμός των απελάσεων, σύμφωνα με τα στοιχεία του γραφείου, έχει σταθεροποιηθεί και ανέρχεται στις περίπου 280 ετησίως, ωστόσο στην ουσία πραγματοποιούνται ελάχιστες απελάσεις. Και τούτο επειδή οι παράνομοι αλλοδαποί προσφεύγουν στα διοικητικά δικαστήρια, παίρνουν προσωρινή αναστολή εκτέλεσης μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης, που -κατά μέσο όρο- προσδιορίζεται στα δύο ή τρία χρόνια.

Την τελευταία διετία η Μαγνησία «κατακλύζεται» από Βούλγαρους, οι οποίοι θεωρούνται μεν Ευρωπαίοι πολίτες, δεν απελαύνονται, καταγράφονται όμως για τη χορήγηση άδειας παραμονής. Είναι χαρακτηριστικό ότι το γραφείο αλλοδαπών χορήγησε μέσα σε διάστημα 15 μηνών κάρτα διαμονής Ευρωπαίου πολίτη σε 500 άτομα από τη Βουλγαρία, ενώ ο αριθμός όσων παραμένουν στην περιοχή υπολογίζεται σχεδόν τετραπλάσιος. 

 *πηγη

http://nationalpride.wordpress.com