'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

Έκρυβαν ναρκωτικά στο πατάκι του αυτοκινήτου!

Σε έναν έλεγχο ρουτίνας δεν περίμεναν ότι θα έβγαζαν τέτοιο λαβράκι στα Λουτρά της Αιδηψού.

Ήταν 8 και μισή το βράδυ όταν σταμάτησαν ένα αυτοκίνητο για να του κάνουν έλεγχο. Στο αυτοκίνητο βρίσκονταν δύο άντρες ηλικίας 22 και 23 χρόνων αντίστοιχα...
Ύστερα από έλεγχο εντόπισαν στο πατάκι της θέσης του συνοδηγού, τρεις αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες, εκ των οποίων η μία περιείχε ποσότητα κοκαΐνης βάρους 0,5 gr και οι δύο άλλες ποσότητα ηρωίνης συνολικού βάρους 1,5 gr.

Συνεχίζοντας την έρευνα οι Αστυνομικοί εντόπισαν, σταθμευμένο κοντά στον τόπο σύλληψης των παραπάνω, άλλο αυτοκίνητο, το οποίο προέκυψε ότι ανήκε στον 23 χρονο και σε έρευνα που ενήργησαν στο εσωτερικό του οχήματος, βρήκαν επιμελώς κρυμμένη κάτω από το ......

κάθισμα του οδηγού, μέσα σε πλαστικό κουτί, ποσότητα κοκαΐνης συνολικού βάρους 16,2 gr κατανεμημένη σε είκοσι 22 αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες , τις οποίες ο 23 χρονος σκόπευε να προωθήσει σε χρήστες της ευρύτερης περιοχής της Βόρειας Εύβοιας.
Οι ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκαν ενώ οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.


http://www.evianews.com/
http://www.ierosagon.org

Το Αιγαίο χάνει τα ψάρια του

Η υπεραλίευση μειώνει διαρκώς την παραγωγή, με καταστρεπτικές συνέπειες για την οικονομία των παράκτιων περιοχών.  

Κύρια αιτία που οδηγεί στην κατάρρευση των ιχθυαποθεμάτων αποτελεί η ανυπαρξία κάθε είδους προστασίας των βιοτόπων τους. Σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, απαγορεύεται το ψάρεμα με συρόμενα αλιευτικά εργαλεία σε περιοχές που καλύπτονται από προστατευόμενα οικοσυστήματα της θάλασσας, όπως είναι τα λιβάδια Ποσειδωνίας και οι ύφαλοι ασβεστολιθικών ροδοφυκών (οι λεγόμενες τραγάνες). Στην Ελλάδα όμως είναι αδύνατη η ουσιαστική εφαρμογή αυτής της νομοθεσίας, καθώς έχουν διενεργηθεί ελάχιστες χαρτογραφήσεις των λιβαδιών Ποσειδωνίας και καμία επίσημη υφάλων ασβεστολιθικών ροδοφυκών.


Το αποτέλεσμα είναι να προκαλούνται εκτεταμένες και δύσκολα αναστρέψιμες καταστροφές σε τέτοιους θαλάσσιους βιότοπους. Τα λιβάδια Ποσειδωνίας χρειάζονται περισσότερα από 100 χρόνια για να ανακάμψουν της καταστροφής, ενώ υπολογίζεται ότι για τους υφάλους ασβεστολιθικών ροδοφυκών απαιτούνται ίσως και περισσότερα από 7.600 έτη για τον σχηματισμό τους. Ακόμη ένας λόγος που οδηγεί στην εξαφάνιση ψαριών είναι η αλίευση και εμπορία αλιευμάτων μικρότερων τού ελάχιστου επιτρεπόμενου αλιεύσιμου μεγέθους. «Το γεγονός ότι οι ιχθυαγορές και τα εστιατόρια συχνά κατακλύζονται από αλιεύματα μικρότερου μεγέθους από τα επιτρεπόμενααποτελεί απόδειξη ότι και αυτό το μέτρο ισχύει στα χαρτιά» σημειώνει η κυρία Μήλιου.
Επιπλέον, όπως συμβαίνει στις περισσότερες χώρες με σημαντική αλιευτική δραστηριότητα, ο καθορισμός δικτύων προστατευόμενων περιοχών αλιείας θα μπορούσε και στην Ελλάδα να διαφυλάξει την παραγωγικότητα των θαλασσών. Σύμφωνα με τη συντονίστρια Θαλάσσιας Ερευνας κυρία Μόνικα Δημητρίου οι υπάρχουσες προστατευόμενες περιοχές ή περιοχές όπου εφαρμόζονται αλιευτικοί περιορισμοί είναι λιγοστές και καθόλου επαρκείς. «Ορισμένα διεθνώς προστατευόμενα απειλούμενα είδη αλιεύονται ακούσια ή εκούσια ή θανατώνονται ηθελημένα, μεταφορτώνονται,εκφορτώνονται, πωλούνται, ενώ στην πλειονότητα των περιπτώσεωνοι αρμόδιες αρχές δεν προχωρούν στις σχετικές διώξεις» σημειώνει η κυρία Δημητρίου.
Πάντως η ευθύνη για το ποια ψάρια αλιεύονται- και τελικά πωλούνται- δεν ανήκει μόνο στους αλιείς, αλλά τη μοιράζονται εξίσου πωλητές και καταναλωτές. «Επιλέγοντας ψάρια τα οποία αλιεύονται αειφορικά, συμβάλλουμε στη μακροπρόθεσμη υγεία των θαλασσών» τονίζει η κυρία Μήλιου.

ΣτΕ : Παράνομο το δεύτερο γκαράζ στις κατοικίες

H Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, με απόφασή της, έκρινε οριστικά ότι απαγορεύεται σε κατοικίες η κατασκευή δεύτερου υπογείου, προοριζόμενου για γκαράζ, χωρίς να προσμετράται στον συντελεστή δόμησης.

Με το σκεπτικό αυτό ακύρωσε οικοδομική άδεια της Πολεοδομίας Καπανδριτίου, που επέτρεπε την ανέγερση διώροφης μονοκατοικίας με δύο υπόγεια στη Ροδόπολη Αττικής.
Στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο είχε προσφύγει περιβαλλοντικός και φυσιολατρικός Σύλλογος Διονύσου Αττικής και κάτοικοι της περιοχής οι οποίοι ζητούσαν να ακυρωθεί η οικοδομική άδεια που εκδόθηκε το 2000 και επέτρεπε την κατασκευή δύο υπογείων, εκ των οποίων το πρώτο είχε εμβαδόν 310 τ.μ. και το δεύτερο 366,9 τ.μ..
Στο πρώτο υπόγειο δεν προσμετρήθηκε στον συντελεστή δόμησης τμήμα της συνολικής επιφάνειας του, ενώ στο δεύτερο δεν προσμετρήθηκε στον συντελεστή δόμησης το σύνολο της επιφάνειας του.
Παράλληλα, στην απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ, αναφέρεται ότι είναι εύλογη η απαγόρευση κατασκευής δεύτερου υπογείου μη προσμετρώμενου στον συντελεστή δόμησης, καθώς "η κατασκευή πλειόνων υπογείων σε επικλινή, ειδικώς, οικόπεδα, είναι δυνατόν να οδηγήσει σε ουσιώδη αύξηση του όγκου του υπεράνω της στάθμης του εδάφους, τμήματος της οικοδομικής".
Ακόμα, αναφέρεται στην δικαστική απόφαση ότι λόγω των ειδικών πολεοδομικών διατάξεων που ισχύουν για την περιοχή της Ροδόπολης, δεν επιτρέπεται σε καμία περίπτωση η κατασκευή, σε κτίρια προοριζόμενα για κατοικίες, δεύτερου υπογείου ορόφου για την στάθμευση αυτοκινήτων μη προσμετρώμενου στον συντελεστή δόμησης. 

http://cosmo.gr/

Πάγκαλος : Οι πολιτικοί δεν κλέβουν λεφτά

Το γεγονός ότι ούτε και το ΠΑΣΟΚ αντιστάθηκε στο αίτημα της κοινωνίας για διορισμούς, αναγνώρισε ο Θ. Πάγκαλος, μιλώντας στο “Βήμα της Κυριακής” (26/09), διαχωρίζοντας ωστόσο το κόμμα, στο οποίο ανήκει από τη ΝΔ, δηλώνοντας χαρακτηριστικά “Η ΝΔ έχει στο DNA της τη φαυλότητα”. Όσον αφορά δε την πρόταση Σαμαρά για μηδενισμό του ελλείμματος και παραίτηση από το δάνειο, σχολίασε : “Είπε την αρλούμπα της δεκαετίας”.

Απαντώντας στην ερώτηση “των -πολλών- ημερών”.. “πού πήγαν τα λεφτά”, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, δήλωσε :
“Πού πήγαν τα λεφτά; Ορισμένοι συνάδελφοί σας, που υποτίθεται ότι μπορούν να διαμορφώσουν σύνθετο λόγο, δίνουν την εντύπωση ότι τα έκλεψαν οι πολιτικοί. Αυτό είναι μια βλακεία όπως καταλαβαίνετε”.
Ο ίδιος υποστήριξε, ότι μερικές εκατοντάδες πολιτικοί δεν είναι δυνατόν “να φάνε ένα πλεόνασμα 7% το χρόνο επί του ΑΕΠ” και υποστηρίζει ότι αυτό έγινε, λόγω του μεγάλου βάρους του Δημοσίου στην καταβολή συντάξεων και μισθών, όπως και σε προσλήψεις.
Ο κ. Πάγκαλος αναγνώρισε ότι ούτε το ΠΑΣΟΚ αντιστάθηκε στο αίτημα της κοινωνίας για διορισμούς, παρά τη δημιουργία του ΑΣΕΠ, ωστόσο, “εντόπισε” την ειδοποιό διαφορά μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ λέγοντας :
“Δηλαδή υπάρχει κανείς στο ΠΑΣΟΚ που δε διόρισε για κάποιους λόγους; Αν υπάρχει, το σέβομαι και θα ήμουν ευτυχής, αν κάποιος μου το απεδείκνυε" τονίζει χαρακτηριστικά, αλλά σπεύδει να δώσει την ειδοποιό διαφορά μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ:
Η Νέα Δημοκρατία έχει στο DNA της τη φαυλότητα”.
Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες ημέρες, από το βήμα της Βουλής, ο κ. Πάγκαλος, είχε δηλώσει: “Η απάντηση σε όλους, όσοι μας ρωτάτε 'πού τα φάγατε τα λεφτά', είναι μία : Σας διορίζαμε για χρόνια, τα φάγαμε μαζί”.
Ο αντιπρόεδρος της Βουλής είπε μάλιστα ότι τα χρήματα του ελληνικού λαού “φαγώθηκαν”, επειδή από κοινού με τους πολίτες ακολουθήθηκε μία πρακτική “αθλιότητας, εξαγοράς και διασπάθισης δημόσιου χρήματος”.

http://cosmo.gr/

Πάγκαλος: “Άχρηστοι οι 2 στους 3 δημόσιοι υπάλληλοι...!!!!!

Σκληρή επίθεση εξαπέλυσε και πάλι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος κατά του δημοσίου τομέα.

 Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή «Μega Σαββατοκύριακο», ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης χαρακτήρισε «άχρηστο» το μεγαλύτερο τμήμα των δημοσίων υπαλλήλων, έκανε λόγο για φαυλοκρατία διορισμών, μίλησε με μελανά χρώματα για τη σκοπιμότητα της μονιμότητας και περιέγραψε την ανάγκη να «αδυνατίσει το κράτος από άχρηστους φορείς».
Οι πρώτες αντιδράσεις πάντως για τις "γενικεύσεις" του αντιπροέδρου που δεν αρέσουν σε κανένα στο ΠΑΣΟΚ προήλθαν από στελέχη του συνδικαλιστικού μηχανισμού του κόμματος.
Λίγες ημέρες μετά το «μαζί τα φάγαμε, με διορισμούς», φράση που τείνει να γίνει εμβληματική του έτους, ο κ. Πάγκαλος κλήθηκε να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις, αλλά δεν αρκέστηκε σε αυτές:«Επί χρόνια διορίζαμε για πελατειακούς λόγους (...) Οι δημόσιοι υπάλληλοι θα έπρεπε να είναι λιγότεροι από 200.000 και είναι 1 εκατομμύριο. Δύο στους τρεις είναι άχρηστοι» είπε ο κ. Πάγκαλος προσθέτοντας ότι η φράση «μαζί τα φάγαμε» σημαίνει ότι έχει έρθει η ώρα για: Να υπάρξουν «αντικειμενικές διαδικασίες πρόσληψης και εξέλιξης σε όλο το Δημόσιο». Να κατανοηθεί από τους πολίτες ότι το Δημόσιο «διανέμει, καταναλώνει, αλλά δεν παράγει. «Μου μιλάνε για εργαζόμενους στο δημόσιο. Ποιους εργαζόμενους; Οι εργαζόμενοι παράγουν κάτι», είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε σε άλλο σημείο της συνέντευξης: «Η τεράστια πλειονότητα των πολιτών, αυτοί που μοχθούν από το πρωί ως το βράδυ και αποτελούν τη ραχοκοκαλιά του έθνους είναι ο ιδιωτικός τομέας, όχι οι δημόσιοι υπάλληλοι.
Ο κ. Πάγκαλος περιέγραψε με μελανά χρώματα τη σκοπιμότητα της μονιμότητας: «Καθιερώθηκε για να εξυπηρετεί αυτούς που θέλουν να στρέφουν το κράτος εις βάρος των πολιτών», είπε και πρότεινε αποκλεισμό κομματικών ή πολιτευόμενων στελεχών από κρίσιμους τομείς του δημοσίου.Επανέλαβε την παλιά του θέση να καταργηθεί ο σταυρός προτίμησης ώστε να πάψει να αποτελεί η ψήφος αντικείμενο συναλλαγής μεταξύ βουλευτών και πολιτών (με συνηθέστερη κατάληξη έναν διορισμό).Προσπάθησε ωστόσο να αφαιρέσει από το ΠΑΣΟΚ ιστορικές ευθύνες ως προς τη διόγκωση του δημοσίου, λέγοντας: «Το 1981 το 60% των πολιτών είδε απλώς να αίρεται η απαγόρευση πρόσβασης στο δημόσιο. Υπήρχε ακόμη πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων (...) Το ΠΑΣΟΚ δεν μπόρεσε να είναι πάντα συνεπές με τον εαυτό του, έφερε ωστόσο το ΑΣΕΠ».
Έχω σκοπό να συνεχίσω να λέω τα αυτονόητα», παρατήρησε, ενώ χαρακτηριστικό ήταν και το ύφος της απάντησής του όταν του επισημάνθηκε ότι η πρόσφατη απογραφή έδειξε 700.000 δημοσίους υπαλλήλους έναντι του ενός εκατομμυρίου που εκείνος επικαλέστηκε. «Ναι αλλά αν βάλουμε μέσα ΔΕΚΟ.. μέκο και σέκο...».
Ο κ. Πάγκαλος είπε ακόμη:
Για τον Αντώνη Σαμαρά:«Δεν κάνει για πρωθυπουργός. Είναι εκδικητικός και αυταρχικός και έχει επιδείξει ξανά τέτοια συμπεριφορά. Θέλει να εκδικηθεί το ΠΑΣΟΚ απειλώντας με εξεταστική για το Μνημόνιο επειδή αυτή τη στιγμή ο κ. Καραμανλής δέχεται μία επίθεση για την υπόθεση Βατοπεδίου, η οποία δεν προέρχεται ωστόσο από το ΠΑΣΟΚ».
Για τη φορολογική περαίωση:«Δεν την παραδέχομαι ως λύση, αλλά η κυβέρνηση αναγκάστηκε να φθάσει εκεί προφανώς υπολογίζοντας ότι το κόστος των ελέγχων ή της περάτωσης δια της δικαστικής οδού των ανέλεγκτων φορολογικών υποθέσεων είναι μικρότερο από τη λύση της περαίωσης.
Για τη σχέση του με τον Γ. Ραγκούση:«Δεν υπήρχε πεδίο αντιπαράθεσης με τον κ. Ραγκούση, αυτό εφευρέθηκε από τον Τύπο (...)Με τον κ. Ραγκούση υπάρχει σύμπτωση απόψεων. Συμφωνούμε και οι δύο να αδυνατίσει το δημόσιο, να απαλλαγεί από το περιττό βάρος επιτροπών, άχρηστων φορέων, κλπ».

http://www.news21.gr/

Μαφία υπεράνω υποψίας

Ραγδαίες εξελίξεις μέσα στα επόμενα 24ωρα, για την οργανωμένη μαφία, στην οποία φέρεται να εμπλέκεται ανώτατος δικαστικός, δικηγόροι και πρώην κατηγορούμενος του παραδικαστικού κυκλώματος. Έρευνες σε σπίτια από ΕΛΑΣ, λογαριασμούς από το ΣΔΟΕ και ηχογραφημένες συνομιλίες από την ΕΥΠ

Ένας ανώτατος δικαστικός του Αρείου Πάγου, δικηγόροι, κι ένας πολιτικός μηχανικός, κατηγορούνται για εμπλοκή σε κύκλωμα μεταξύ άλλων 20 γνωστών προσώπων της Αθήνας, αλλά και ποινικούς,  που φέρεται ότι έστηναν δίκες, εξαγόραζαν δικαστές και διέπρατταν απάτες με ακίνητα που φθάνουν σε ύψος αρκετών εκατομμυρίων ευρώ.
Οι πληροφορίες που έχουν συγκεντρώσει οι αρχές ασφαλείας, σε συνεργασία με την ΕΥΠ και το ΣΔΟΕ περιλαμβάνουν ηχογραφημένες συνομιλίες, φωτογραφίες από συναντήσεις και στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών, πάνω από 50 προσώπων που αθροίζουν το παζλ του κυκλώματος και ήδη από την Παρασκευή, δόθηκε το πράσινο φως από τη Δικαιοσύνη, για να αρχίσουν έρευνες σε σπίτια στην Αττική, με εισαγγελικές παραγγελίες.
Οι έρευνες για την υπόθεση κράτησαν μήνες, έως ότου σχηματιστεί δικογραφία που υπεβλήθη στην Εισαγγελία και πλέον έχει αρχίσει να κινείται ο μηχανισμός για την απαγγελία κατηγοριών που θα οδηγήσουν στο γραφείο του Εισαγγελέα τα μέλη του κυκλώματος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, αρκετοί από αυτούς, είχαν εμπλακεί σε παλαιότερη υπόθεση με χρηματισμό δικαστών και σε ένα σκέλος της, η επιχείρηση "Καθαρά Χέρια" είχε προχωρήσει και πολλοί εμπλεκόμενοι είχαν οδηγηθεί στη δικαιοσύνη.
Κάποιοι από αυτούς, δεν έχουν ακόμη ολοκληρώσει την εμπλοκή τους με το μηχανισμό απονομής δικαιοσύνης, καθώς εκκρεμούν ποινικές ευθύνες που θα δικαστούν σε ανώτερο βαθμό.
Κι αυτό γιατί από τα στοιχεία που υπάρχουν προκύπτουν ενδείξεις ότι η απεμπλοκή τους από την υπόθεση του πρώτου παραδικαστικού κυκλώματος δεν έγινε με νόμιμα μέσα και για το λόγο αυτό διετάχθη τότε συνέχιση της έρευνας, η οποία όπως φαίνεται απέδωσε καρπούς.
Μεταξύ άλλων, οι εμπλεκόμενοι κατηγορούνται για απάτες εκατομμυρίων με πολυτελή σπίτια, για τα οποία εμφάνιζαν πλαστούς τίτλους ιδιοκτησίας, οδηγούσαν τους νόμιμους ιδιοκτήτες στα δικαστήρια και ελέγχοντας τη σύνθεση της έδρας κατάφερναν να αποσπάσουν ευνοϊκές αποφάσεις και να ιδιοποιηθούν τα ακίνητα.
Επίσης κάποιοι από αυτούς φέρονται αναμεμιγμένοι σε λαθρεμπόριο πολύτιμων λίθων και χρυσού, ενώ είχαν συστήσει 160 εταιρίες βιτρίνα, για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.
Έτσι οι κατηγορίες που θα τους αποδοθούν θα αφορούν εκτός από τις δωροδοκίες και δωροληψίες, είναι αυτές της απάτης σε βάρος του δημοσίου, απάτες κατά φυσικών προσώπων και απάτες εναντίον τραπεζών, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα διωχθούν με τον νόμο κατά του οργανωμένου εγκλήματος που προβλέπει βαθμό κακουργήματος για τα προηγούμενα αδικήματα.

http://news247.gr/

Νέα ακολουθία σημάτων συνέλεξε το σύστημα ΒΑΝ

Στο πλαίσιο των ερευνητικών πειραμάτων της ομάδας ΒΑΝ, τα τελευταία χρόνια δοκιμάζεται μια καινούργια μεθοδολογία που:

Α) βελτιώνει την ανίχνευση των προσεισμικών ηλεκτρικών σημάτων (SES) και ξεχωρίζει αυτά από πηγές βιομηχανικού θορύβου και


Β) βελτιώνει τον προσδιορισμό του χρόνου εκδήλωσης του αναμενόμενου σεισμού.


Αυτή η νέα μεθοδολογία έχει παρουσιαστεί σε πολλές επιστημονικές δημοσιεύσεις και παρουσιάσεις της ομάδας ΒΑΝ που αφορούν στον ελληνικό σεισμογενή χώρο και έχει, επίσης, δοκιμαστεί πρόσφατα με επιτυχία στην Ιαπωνία, όπως ανακοινώθηκε από την Ιαπωνική Ακαδημία.


Η πιο εντυπωσιακή πρόσφατη επιτυχία αυτής της μεθοδολογίας αφορούσε στους «δίδυμους» σεισμούς που έγιναν στο Ευπάλιο στις 18 και 22 Ιανουαρίου του 2010. Θυμίζω ότι η ερευνητική ομάδα ΒΑΝ, αρκετές εβδομάδες πριν από την εκδήλωση της σεισμικής δραστηριότητας, είχε καταγράψει προσεισμικά ηλεκτρικά σήματα στον σταθμό που λειτουργεί στην Πάτρα και τα είχε δημοσιεύσει στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου Cornell.


Σε εκείνη τη δημοσίευση είχε, επίσης, προαναγγείλει την ευρύτερη περιοχή όπου αργότερα σημειώθηκε η σεισμική ακολουθία. Παράλληλα, θυμίζω ότι, αμέσως μετά την εκδήλωση του πρώτου σεισμού στις 18 Ιανουαρίου, ο καθηγητής σεισμολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών Άκης Τσελέντης και εγώ διατηρήσαμε τις επιφυλάξεις μας δημοσίως (στην τηλεοπτική εκπομπή «Ζούγκλα») για την εκδήλωση και δεύτερου πιο ισχυρού σεισμού στην ίδια περιοχή, βασιζόμενοι στις καταγραφές και τα αποτελέσματα των συνεργατών μας από την ερευνητική ομάδα ΒΑΝ. Η δικαίωση ήρθε μερικές μέρες αργότερα, δηλαδή στις 22 Ιανουαρίου, με έναν  ισχυρότερο σεισμό που σημειώθηκε στην ίδια περιοχή.


Τον περασμένο μήνα, στις 9 και 10 Αυγούστου, ο σταθμός ΒΑΝ της Πάτρας κατέγραψε και πάλι μία ακολουθία προσεισμικών ηλεκτρικών σημάτων SES και η ερευνητική ομάδα ΒΑΝ δημοσίευσε στις 23 Αυγούστου 2010 την εκτίμησή της για επερχόμενη ισχυρή σεισμική δραστηριότητα.


Το παρατηρητήριο σεισμών σάς παρουσιάζει σήμερα την
επιστημονική μελέτη,



Πατήστε εδώ για να διαβάσετε την τελευταία επιστημονική μελέτη της ομάδας ΒΑΝ

τα προσεισμικά ηλεκτρικά σήματα του σταθμού της Πάτρας



αλλά και την εκτίμηση της ομάδας ΒΑΝ για την ευρύτερη περιοχή της αναμενόμενης σεισμικής δραστηριότητας:



Προσωπικά ήθελα να υπενθυμίσω ότι πρόκειται για ένα πειραματικό στάδιο της μεθοδολογίας που χρησιμοποιεί η ομάδα ΒΑΝ και τα αποτελέσματα αυτά θα πρέπει να κρίνονται και να εκτιμούνται από τους αρμόδιους επιστήμονες των φορέων της αντισεισμικής προστασίας της χώρας μας και όχι να γίνονται χρήση για τη πρόκληση πανικού και την απαγγελία κατηγοριών εναντίον της ερευνητικής ομάδας ΒΑΝ του καθηγητή Φυσικής Παναγιώτη Βαρώτσου και των συνεργαζόμενων με αυτόν σεισμολόγων, Άκη Τσελέντη και Μάκη Χουλιάρα. 


http://www.zougla.gr/ 

«Κανένα πρόβλημα με τους ομοφυλόφιλους ιερείς»

Ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι, Ρόουαν Ουίλιαμς, επικεφαλής της Αγγλικανικής Εκκλησίας, δήλωσε πως «δεν έχει πρόβλημα» με το γεγονός ότι κάποιοι από τους επισκόπους του είναι ομοφυλόφιλοι, αρκεί να τηρούν την αρχή της αγαμίας.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Τάιμς, ο Ουίλιαμς επαναλαμβάνει πως υποστήριξε τη χειροτόνηση ομοφυλοφίλων ιερέων στην Αγγλικανική Εκκλησία. Όμως επιμένει στην τήρηση της αγαμίας στους επισκόπους, εν αντιθέσει με τους ιερείς.


«Για να το θέσουμε πιο απλά, το να είναι, ή όχι ένας επίσκοπος ομοφυλόφιλος δεν είναι πρόβλημα. Εκείνο που αποτελεί πρόβλημα είναι το γεγονός πως υπάρχουν παραδοσιακοί, ιστορικοί, λόφοι που ισχύουν στην εκκλησία», τονίζει ο επικεφαλής της Αγγλικανικής Εκκλησίας.


Ο Ουίλιαμς δηλώνει πως έχει «συνείδηση» του ότι το ζήτημα της ομοφυλοφιλίας «αποτελεί πληγή στο αξίωμα» που κατέχει ως αρχιεπισκόπου του Καντέρμπουρι από το 2002 και τονίζει πως εάν έχει ταχθεί κατά των ενεργών ομοφυλοφιλικών σχέσεων στον κλήρο το κάνει διότι «το κόστος για την Εκκλησία είναι πολύ σημαντικό».


Ο ίδιος τονίζει πως δεν πρόκειται να εξαντλήσει τη θητεία του, που θα διαρκέσει άλλη μία δεκαετία και παραδέχθηκε πως απέσυρε την υποστήριξή του στον ομοφυλόφιλο ιερέα, Τζέφρι Τζον, για τη θέση του αρχιεπισκόπου του Ρίντινγκ.


Οι δηλώσεις του έτυχαν σκληρής υποδοχής από τους προασπιστές των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων, με τον Πίτερ Τάτσελ να επικρίνει ως «ασυνεπή» τα λεγόμενα του Ουίλιαμς: «προτού γίνει αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι είχε υποστηρίξει την ένταξη και την ισότητα των ομοφυλοφίλων στην Εκκλησία και σήμερα τους κατακρίνει», δηλώνει.


«Στα μάτια του, η ενότητα της Εκκλησίας είναι σημαντικότερη από τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων», προσθέτει. 


http://www.zougla.gr/ 

Τα δάνεια που πήρε η Ελλάδα το 1821

Οι σιωνιστές δεν επιθυμούσαν την απελευθέρωση των Ελλήνων. Αντίθετα εργάζονταν προς όφελος των Τούρκων, διότι η τουρκοκρατία εξυπηρετούσε τα σχέδιά τους για εκμεταλλευτική αισχροκέρδεια σε βάρος του υπόδουλου Ελληνισμού. 

Ωστόσο κατάφεραν να επωφεληθούν οικονομικά και από εκείνο ακόμη το γεγονός που απεύχονταν και το οποίο δεν ήταν άλλο από την Ελληνική Επανάσταση του 1821
Η οικονομική δυσπραγία του Ελληνισμού και οι αυξημένες ανάγκες του σε όπλα, πολεμοφόδια και τρόφιμα, έγιναν αντικείμενο της πιο σκληρής εκμεταλλεύσεως από τους σιωνιστές τραπεζίτες του Λονδίνου.
Κατά την διάρκεια του δαπανηρού αλλά κυρίως αιματηρού αγώνα, ο Ελληνισμός είχε ως μόνη διέξοδό του, για να επιβιώσει και να συνεχίσει την εξέγερση, τον εσωτερικό δανεισμό. Οι μόνοι πρόθυμοι να δανείσουν τους Έλληνες ήταν οι τοκογλύφοι, θέτοντας φυσικά ως προϋπόθεση για τη σύναψη δανείων, όρους εξοντωτικούς. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αγγλοεβραίοι τραπεζίτες Ρικάρντο (Ιωσήφ και Σαμψών), εμφανίσθηκαν πρόθυμοι να δανειοδοτήσουν τους Έλληνες, υπό την προϋπόθεση όμως, ότι θα λάμβαναν ως υποθήκη ολόκληρη την Κορινθία και θα εισέπρατταν ως εξόφληση, τα διπλάσια χρήματα απ’ όσα είχαν συγκεντρώσει ως φιλέλληνες από ολόκληρη την Ευρώπη. Ιδιαίτερα επαχθείς ήταν και οι όροι του εβραίου τραπεζίτη Ρότσιλντ. Το αποτέλεσμα ήταν, το Έθνος δανειοδοτούμενο κάτω από ληστρικές συνθήκες, να περιέλθει στην πλέον ασφυκτική μορφή εξαρτήσεως, την οικονομική…
Το πρώτο δάνειο του Αγώνα συνάφθηκε στην Αγγλία, το 1824. Οι Έλληνες απεσταλμένοι Ι. Ορλάνδος και Α. Λουριώτης, συνομολόγησαν με τον οίκο Λόφνουν στις 21 Φεβρουαρίου 1824, δάνειο ύψους 800.000 λιρών στερλινών, σε τιμή έκδοσης 59% και τόκο ετήσιο 5% επί της ονομαστικής αξίας. Για την απόσβεση του δανείου, καθοριζόταν διάστημα 36 ετών. Ως εγγύηση δε -παρακαταθήκη- για την αποπληρωμή του δανείου, είχε συμφωνηθεί να τελούν όλα τα «Εθνικά κτήματα». Από το ονομαστικό κεφάλαιο που αποτελούσε το ποσό του δανείου (800.000 λίρες), μόνο οι 298.700 δόθηκαν στους Έλληνες. Το μεγαλύτερο μέρος του ποσού εξανεμίστηκε σε προμήθειες και… έξοδα από τους τραπεζίτες. Το τελικό ποσό αποφασίσθηκε να κατατεθεί στις τράπεζες του Καίσαρα Λογοθέτη και του εβραίου Σαμουήλ Βαρφ, στη Ζάκυνθο. Ωστόσο, ακόμη και το εναπομείναν από τη λεηλασία ποσό, καθυστέρησε αρκετά να φθάσει στην Ελλάδα, στελνόταν δε με αγγλικά πλοία, υπό τη μορφή δόσεων, δυσχεραίνοντας σημαντικά την έκβαση του αγώνα.
Το δεύτερο αγγλικό δάνειο ανέλαβαν να διεκπεραιώσουν οι εβραίοι αδελφοί Ρικάρντο, οι ληστρικές αξιώσεις των οποίων αναφέρθηκαν παραπάνω. Η συμφωνία για τη σύναψη του δανείου, τελικά υπογράφηκε στις 7 Φεβρουαρίου 1825. Το ονομαστικό κεφάλαιο ανερχόταν στα 2.000.000 λίρες στερλίνες για έξοδα δε του… τραπεζικού οίκου, προμήθεια πληρωμής τόκου, προμήθεια για τα μεσιτικά έξοδα συνομολογήσεως καθώς και για όλες τις «εκδουλεύσεις», το ύψος του ποσού το οποίο θα παρελάμβαναν οι Έλληνες κατήλθε στις 816.000 λίρες, ενώ η χρέωση λόγω του δανείου ίσχυσε για ολόκληρο το ποσό (2.000.000 λίρες).
Όμως ούτε και αυτό το ποσό τελικά ήταν στη διάθεση των Ελλήνων. Τέθηκε στη διάθεση της αγγλοεβραϊκής διαχειρίσεως με εκβιαστικούς όρους και αντί να σταλούν όπλα και χρήματα στην Ελλάδα, όπως είχε εκ των προτέρων συμφωνηθεί, παραγγέλθηκαν πλοία στην Αγγλία, φρεγάτες στις ΗΠΑ, μισθώθηκαν πανάκριβα αμειβόμενοι ξένοι στρατιωτικοί, οι οποίοι ήλθαν στην Ελλάδα όχι βέβαια για να συμβάλλουν στην διεξαγωγή του Αγώνα, αλλά για να θησαυρίσουν, εκμεταλλευόμενοι καιροσκοπικά, τις δυσμενείς για τον Ελληνισμό συγκυρίες, το δε εναπομείναν ποσό κατασπαταλήθηκε στο… χρηματιστήριο.
Ποτέ άλλοτε Έθνος δεν καταληστεύθηκε κατ’ αυτόν τον επαίσχυντο τρόπο, όπως συνέβη με το Ελληνικό στην προκειμένη περίπτωση. Το υλικό, ό,τι δηλαδή απέμεινε από αυτό, παραδόθηκε τελικά στις Ελληνικές δυνάμεις προς το τέλος σχεδόν του αγώνα, μόλις το 1826 και αυτό υπήρξε ελλιπέστατο.
Νιώθοντας απέχθεια αλλά και αγανάκτηση από την κατάσταση που επικρατούσε, μία κατάσταση η οποία με ελαφρές παραλλαγές εξακολουθεί να ισχύει ακόμη και σήμερα, ο φιλέλλην Λόρδος Βύρων σε ποίημά του, μεταξύ των άλλων, αναφέρει και τους ακόλουθους στίχους:

«Πόσο πλούσια είναι η Βρετανία
Όχι φυσικά σε ορυχεία, ή ειρήνη
ή αφθονία, καλαμπόκι ή λάδι ή κρασιά.
Ήταν ποτέ η χριστιανική γη τόσο
πλούσια σε εβραίους;
Όλες οι καταστάσεις.
Όλα τα πράγματα.
Όλες τις ηγεμονίες, αυτοί τις ελέγχουν.
Κάνουν ένα δάνειο «απ’ την Ινδία ως τον Πόλο»
με μεγάλη ταχύτητα.
Αυτοί τραπεζίτης – κτηματομεσίτης – Βαρώνος.
Βοηθούν την χρεοκοπία μας
τύραννοι για το συμφέρον τους…»


http://www.pame.gr

Ιβάνοφ: Η Ελλάδα παραβιάζει τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ

Από το βήμα της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ, ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ επανέλαβε τον ισχυρισμό ότι η Ελλάδα έχει παραβιάσει την ενδιάμεση συμφωνία του 1995, επειδή εμποδίζει την είσοδο της χώρας του σε ΕΕ και ΝΑΤΟ με τη συνταγματική της ονομασία.

«Θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι πριν από 15 χρόνια, εδώ στη Νέα Υόρκη, υπεγράφη η Ενδιάμεση Συμφωνία με τον νότιο γείτονά μας. Με τη Συμφωνία αυτή η Ελλάδα δεσμεύθηκε να μην παρεμποδίσει τη συμμετοχή και ενσωμάτωση της χώρας μου σε διεθνείς και περιφερειακούς οργανισμούς. Παρ' όλα αυτά, οφείλω να σημειώσω το γεγονός ότι η χώρα μου ακόμα στέκεται και περιμένει στο κατώφλι αυτών των δύο οργανισμών (σ.σ. ΕΕ και ΝΑΤΟ) εξαιτίας των πράξεων του νότιου γείτονά μας, οι οποίες αντίκεινται στις υποχρεώσεις που ανέλαβε με την Ενδιάμεση Συμφωνία του 1995», τόνισε.

«Πρόκειται για το όνομά μας, το δικαίωμά μας στον αυτοπροσδιορισμό και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Κάνουμε ό,τι μπορούμε προκειμένου να καλλιεργήσουμε στενές και φιλικές σχέσεις με τη γειτονική Ελλάδα και τον λαό της. Η επίτευξη λύσης είναι εφικτή μόνον εάν γίνουν σεβαστά η Χάρτα του ΟΗΕ, τα Ψηφίσματα, το διεθνές Δίκαιο και οι αρχές επί των οποίων στηρίζεται η παγκόσμια διεθνής τάξη», υποστήριξε.

Όσον αφορά στην προχθεσινή συνάντησή του με το Γιώργο Παπανδρέου, ο Γκ. Ιβάνοφ δήλωσε ότι ήταν προς την κατεύθυνση οικοδόμησης κλίματος αμοιβαίας κατανόησης και εμπιστοσύνης.

http://tvxs.gr

Δύο συλλήψεις ιδιοκτητών φορτηγών στην Καβάλα

Δύο μεταφορείς συνελήφθησαν το μεσημέρι στην Καβάλα όταν εμπόδισαν φορτηγά να μεταφέρουν προϊόντα

Οι ιδιοκτήτες που έχουν στήσει μπλόκο λίγο έξω από το νέο λιμάνι είχαν ακινητοποιήσει φορτηγά που μετέφεραν προϊόντα αλλά και καύσιμα. Αστυνομικοί προχώρησαν σε δύο συλλήψεις. 

Τελικά οι απεργοί επέτρεχαν στα φορτηγά να συνεχίσουν τα δρομολόγιά τους και οι δύο συλληφθέντες αφέθησαν ελεύθεροι

 http://seleo.gr

Jeep αξίας 36.000 ευρώ ήθελαν στο δήμο Πάρου...!!!

Στην εποχή του Δ.Ν.Τ. και της μεγάλης οικονομικής κρίσης στη χώρα μας ήρθε ως πρόταση η αγορά ενός jeep αξίας 36.000 ευρώ, στο Δημοτικό Συμβούλιο Πάρου!
 
Συγκεκριμένα στο Δημοτικό Συμβούλιο
προτάθηκε από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Πάρου κ. Αντώνη Αρκά η αποδοχή μελέτης και προκήρυξη διαγωνισμού για την προμήθεια ενός πετρελαιοκίνητου επιβατικού οχήματος τύπου jeep για την Δημοτική Αστυνομία. Όπως ειπώθηκε «το...

αυτοκίνητο που χρησιμοποιεί τώρα η Δημοτική Αστυνομία είναι σε κακή κατάσταση, μένει συνέχεια στο δρόμο και έχει πάρα πολλά έξοδα για επισκευές σε συνεργεία».
Ο κ. Γ. Καρατζάς
έλαβε το λόγο αμέσως και είπε «θεωρώ υπερβολικό το ποσό των 36.000 ευρώ για αγορά αυτοκινήτου από το Δήμο σε εποχές οικονομικής κρίσης». Αμέσως μετά ο λόγος δόθηκε στον κ. Β. Βεντουρή που σήκωνε επίμονα το χέρι για να λάβει το λόγο. Έχοντας ακούσει τον κ. Καρατζά γύρισε και είπε στο προεδρείο ότι «συμφωνώ απόλυτα με τα όσα είπε ο προηγούμενος ομιλητής». Και ο κ. Σπ. Καλακώνας υποστήριξε ότι «σε εποχές κρίσης είναι αδιανόητη η αγορά ενός τέτοιου αυτοκινήτου». Ακόμα, σημείωσε ότι «η Δημοτική Αστυνομία κάνει ουσιαστικά εργασίες διεκπεραίωσης, όπως είναι η επίδοση διαφόρων εγγράφων». Πρότεινε δε την αγορά μικρών μηχανών, όπως αυτών που χρησιμοποιεί η Αστυνομία (ομάδα ΔΙΑΣ). Ακόμα, ακουστήκαν απόψεις για αγορά καλών μεταχειρισμένων αυτοκινήτων ή από τον ΟΔΔΥ. Ο κ. Καρατζάς αντιπρότεινε την αγορά δύο αυτοκινήτων με τα ίδια χρήματα που το ένα θα χρησιμοποιηθεί για τη Δημοτική Αστυνομία και το άλλο για άλλη υπηρεσία του Δήμου.
Από την πλευρά του
ο κ. Αρκάς είπε «ότι τώρα έχουμε μία συγκεκριμένη πρόταση. Ή την ψηφίζουμε ή την καταψηφίζουμε και βλέπουμε στη συνέχεια ποια άλλη πρόταση θα φέρουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο».
Τελικά
, το Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισε για αγορά αυτοκινήτου για τη Δημοτική Αστυνομία (που το έχει ανάγκη), με ανώτερο όριο αγοράς τις 20.000 ευρώ.

 
ΠΗΓΗ: "ΤΑ ΝΕΑ ΠΑΡΟΥ-ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ"
Από το http://fileleutheros.pblogs.gr/, μέσω "press-gr"

Ελεύθερος αφέθηκε ο δημοσιογράφος του αλ Τζαζίρα

Ο ένας από τους δύο αφγανούς δημοσιογράφους του τηλεοπτικού δικτύου αλ Τζαζίρα που είχαν συλληφθεί από την πολυεθνή δύναμη στο νότιο Αφγανιστάν με την κατηγορία ότι συνεργάζονται με τους ταλιμπάν αφέθηκε ελεύθερος, ανακοίνωσε ο ίδιος.

"Με άφησαν λέγοντας ότι είμαι ελεύθερος και μπορώ να φύγω", δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Μοχάμεντ Ναντέρ βγαίνοντας από την αεροπορική βάση του ΝΑΤΟ στην Κανταχάρ.

Ο Ναντέρ συνελήφθη στο σπίτι του στην Κανταχάρ τη νύχτα της Κυριακής. Ένας εικονολήπτης ο Ραχματουλάχ Νεκζάντ που επίσης συνεργάζεται με το αλ Τζαζίρα συνελήφθη την ίδια ημέρα στην επαρχία Γκάζνι, προπύργιο των ταλιμπάν.

Το αλ Τζαζίρα ανακοίνωσε χθες πως η πολυεθνής δύναμη του ΝΑΤΟ (Isaf) επιβεβαίωσε τη σύλληψη των δύο συνεργατών του τηλεοπτικού δικτύου με την κατηγορία ότι "βοηθούσαν τους ταλιμπάν στην προπαγάνδα τους".

Το τηλεοπτικό δίκτυο του Καταρ κατηγόρησε την Isaf ότι προσπαθεί να απαγορεύσει την "πλήρη κάλυψη του πολέμου στο Αφγανιστάν".
Ένας τρίτος δημοσιογράφος, ο Χοζατουλάχ Μουζαντάντι, διευθυντής του Radio Kapisa FM, συνελήφθη το Σάββατο στην επαρχία Καπίσα, βορειοανατολικά της Καμπούλ.

Μία νεκρή 5 τραυματίες κοντά στο Μεσολόγγι.....

Μ
ια 62χρονη γυναίκα νεκρή και πέντε τραυματίες, είναι ο τραγικός απολογισμός του τροχαίου δυστυχήματος που σημειώθηκε σήμερα το μεσημέρι στο 42ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αντιρρίου Ιωαννίνων.

Πιο συγκεκριμένα το τροχαίο σημειώθηκε λίγο πριν τον κόμβο του Κεφαλόβρυσου, όπου ο δρόμος σχηματίζει ευθεία και βρίσκονται τα τρία βενζινάδικα. 

Στο τροχαίο συνεπλάκησαν τρία Ι.Χ. αυτοκίνητα και προκλήθηκε όταν ο οδηγός του ενός οχήματος, που είχε κατεύθυνση προς Αντίρριο, επιχείρησε να στρίψει αριστερά για να μπει σε ένα βενζινάδικο, μπαίνοντας στο αντίθετο ρεύμα, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί μετωπικά με δυο αντιθέτως ερχόμενα οχήματα. 

Θανάσιμα τραυματίστηκε μια γυναίκα συνοδηγός που επέβαινε σε αυτοκίνητο με πινακίδες Λευκάδας, ενώ οι υπόλοιποι τραυματίστηκαν όχι σοβαρά, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις. Επί τόπου έφτασαν άμεσα δυο πυροσβεστικά οχήματα, προκειμένου να απεγκλωβίσουν τους τραυματίες, καθώς και ισχυρές δυνάμεις της τροχαίας Μεσολογγίου με επικεφαλής το διοικητή Π. Τζαμούλια.

Επίσης για τη μεταφορά των τραυματιών έφτασαν ασθενοφόρα από τα νοσοκομεία του Μεσολογγίου και του Αγρινίου. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Μεσολογγίου. Να σημειωθεί ότι για αρκετή ώρα η κυκλοφορία διεκόπη, προκειμένου να απομακρυνθούν τα οχήματα.


Τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διερευνά η τροχαία Μεσολογγίου. 


http://dete.gr

"Βουνό" από κλεμμένα χρυσαφικά στη Λάρισα!!!!

Ένα «βουνό» από χρυσά κοσμήματα, «φιλοξενείται» στην Υποδιεύθυνση της Ασφάλειας Λάρισας, αναμένοντας τους κατόχους τους, που προσέρχονται καθημερινά από όλη τη Θεσσαλία, να τα αναγνωρίσουν, καθώς αποτελούν προϊόν αλλεπάλληλων κλοπών. 

Αγνωστο παραμένει πού βρέθηκαν τα χρυσαφικά, αλλά θεωρείται ότι μεγάλο μέρος τους είναι κλεμμένα και δεν είναι γνωστό ακόμα, αν υπάρχουν συλλήψεις και πόσα άτομα εμπλέκονται. Είναι προφανές ότι οι αστυνομικοί ερευνούν και για την αποκάλυψη κλεπταποδόχων, αλλά και των δραστών κλοπών χρυσαφικών, που τα παρέδιδαν σε έναν ή πολλούς αποδέκτες.

Εκτιμάται ότι η αστυνομία της Λάρισας σε συνεργασία με τις αστυνομικές υπηρεσίες όμορων νομών, «ξεσκονίζει» τα αρχεία με όλες τις κλοπές χρυσαφικών που έχουν καταγγελθεί και ειδοποιεί τους παθόντες.

http://www.protothema.gr/

Και του χρωστούσε και τον πυροβόλησε!!!!

Αιματηρή κατάληξη είχε ο διαπληκτισμός δύο επιχειρηματιών από την Θεσσαλονίκη με τον 28χρονο ιδιοκτήτη ενός καφέ μπαρ έξω από τις Σέρρες που τους όφειλε χρήματα. Όταν ήρθαν στα χέρια με ολόκληρη την… οικογένειά του, ο νεαρός έβγαλε καραμπίνα και πυροβόλησε τον έναν από αυτούς!

Οι δύο επιχειρηματίες –ένας 40χρονος και ο 36χρονος συνεργάτης του- πήγαν με άγριες διαθέσεις στο κατάστημα για να ζητήσουν το υπόλοιπο χρημάτων που είχαν συμφωνήσει με τον νεαρό ιδιοκτήτη για παλιότερη συνεργασία τους.


Όταν εκείνος τους είπε ότι δεν θα τους τα έδινε, άρχισαν να προκαλούν ζημιές στο καφέ μπαρ. Τότε, δέχθηκαν την επίθεση του 28χρονου, του αδελφού του και του πατέρα του! Πάνω στον καυγά, ο 28χρονος απείλησε τους δυο άντρες με μια καραμπίνα αλλά καθώς πάλευαν το όπλο εκπυρσοκρότησε και ο 40χρονος έπεσε αιμόφυρτος στο

δάπεδο!

Και ενώ ο 36χρονος φίλος του έσπευδε να εξαφανιστεί τρομοκρατημένος, ο 28χρονος έβαλε τον τραυματία στο αυτοκίνητό του, τον μετέφερε στις Σέρρες και τον εγκατέλειψε κοντά στο νοσοκομείο όπου τον βρήκε ένας διερχόμενος οδηγός!


Λίγο αργότερα, ο δράστης συνελήφθη μαζί με τον αδελφό του και τον πατέρα τους που κατηγορούνται για συνέργεια και σήμερα θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Σερρών, ενώ ο 40χρονος επιχειρηματίας που είναι σοβαρά τραυματισμένος διακομίστηκε στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.


http://www.protothema.gr/ 

Δήλωναν εφοριακοί και λαδώνονταν!!!

Δήλωναν εφοριακοί, ελεγκτές υγειονομικού ή αστυνομικοί, ανάλογα με την περίπτωση... 

Βεβαίωναν τάχα παραβάσεις σε καφενεία, καφετέριες, εστιατόρια και μπαρ και στη συνέχεια απαιτούσαν εκβιαστικά χρήματα προκειμένου να «μην επιβάλουν πρόστιμα» και να «μη μεταβούν για νέο έλεγχο στα συγκεκριμένα καταστήματα». 

Με τον τρόπο του «λαδώματος» κατηγορούνται ότι εξοικονομούσαν τα προς το εύκολο ζην δυο Ελληνες, ηλικίας 42 και 46 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν για «απάτες», «εκβιάσεις», «αντιποίηση αρχής» και «πλαστογραφίες».  




Α.Κ.Μ.
http://www.enet.gr

Επίσημη επίσκεψη Παπανδρέου στην Αθήνα!!!

Ολιγοήμερη επίσκεψη εργασίας στην Αθήνα πραγματοποιεί από χθες Παρασκευή, μετά από πρόσκληση του κ. Θεόδωρου Πάγκαλου, ο Έλληνας πρωθυπουργός, Γεώργιος Παπανδρέου.

Τις προηγούμενες ημέρες ο κ. Παπανδρέου βρισκόταν στις ΗΠΑ όπου είχε διαβουλεύσεις με πολλούς επισήμους της Αμερικανικής κυβέρνησης όπως ο αντιπρόεδρος κ. Τζό Μπάιντεν.


Εν τω μεταξύ, η επίσκεψη Παπανδρέου έχει προκαλέσει την αντίδραση των κομμάτων της Αριστεράς και άλλων οργανώσεων που...

καλούν σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας το απόγευμα στο κέντρο της Αθήνας. Το πρωί της Πέμπτης μάλιστα, ακτιβιστές κρέμασαν την σημαία του ΠΑΜΕ στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

Ο κ. Παπανδρέου, τον οποίο θα...
υποδεχθεί στο αεροδρόμιο,ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης, θα καταλύσει στο κεντρικό αθηναϊκό κτίριο του Μεγάρου Μαξίμου και το απόγευμα θα συναντηθεί με τον κ. Ραγκούση για ολιγόωρες διαβουλεύσεις.

Το βράδυ, ο Έλληνα πρωθυπουργός θα ξεναγηθεί στην Ακρόπολη και στη συνέχεια θα παρακαθίσει σε δείπνο, που θα του παραθέσει ο Αντιπρόεδρος της κυβερνήσεως κ. Θεόδωρος Πάγκαλος.

Για τις ανάγκες της επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού έχει ήδη επιστρατευθεί η μπάντα του Δήμου Αθηναίων ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν ήδη αρχίσει να αναπτύσσονται στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος σε συνεργασία με τις Ελληνικές μυστικές υπηρεσίες που έχουν αναλάβει και την φύλαξη του Έλληνα πρωθυπουργού κατά την παραμονή του στη χώρα μας.

Ο κ. Παπανδρέου αναμένεται να γίνει δεκτός με τιμές αρχηγού κράτους.

ΠΑΤΡΑ: Ποιοι φοροφυγάδες είναι υποψήφιοι... για το αυτόφωρο;!!!

Υ
ποψηφιότητα για µια νύχτα στα κρατητήρια βάζουν οι φοροφυγάδες που θα εντοπίζονται µε σοβαρές φορολογικές παραβάσεις (όπως η κατ' επανάληψη µη έκδοση αποδείξεων) από το Σώµα Δίωξης Οικονοµικού Εγκλήµατος.  

Αλήθεια πόσοι ανησυχούν στην Πάτρα; Αρκετοί, αν λάβουμε υπ' όψιν μας ότι ακόμη και «επώνυμοι» επιχειρηματίες με πολυτελή αυτοκίνητα (ή νοικιασμένα με leasing) δηλώνουν... ψίχουλα (κάποιοι μάλιστα εμφανίζονται και ως «πτωχοί»)! 

Το υπουργείο Οικονοµικών προωθεί διάταξη νόµου η οποία θα προβλέπει τη διαδικασία του αυτόφωρου για σοβαρές φορολογικές παραβάσεις που διαπιστώνονται από το ΣΔΟΕ, παράλληλα µε την αυστηροποίηση του ισχύοντος ποινικού θεσµικού πλαισίου. 


Οπως εξηγούν αρµόδια στελέχη του υπουργείου Οικονοµικών, «το Αυτόφωρο θα ενεργοποιείται σε περιπτώσεις προκλητικής και µεγάλης φοροδιαφυγής και όχι αν κάποιος εντοπίζεται να µην έχει κόψει µια - δυο αποδείξεις. Αν όµως ο παραβάτης επιδίδεται συστηµατικά στη µη έκδοση αποδείξεων ή δεν µπαίνει καν στον κόπο να τηρεί βιβλία, τότε το Αυτόφωρο θα τον αφορά». 

http://dete.gr/

Δολιοφθορά βυτιοφόρου στην κάμερα!!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΒΓΑΛΤΕ ΤΑ 

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΣΑΣ....


http://kapistri.blogspot.com/

Σε θέση μάχης τα φορτηγά στήν Ηγουμενίτσα

Σε θέση μάχης και σήμερα οι οδηγοί τών φορτήγων οι οποίοι έχουν παρατάξει τα οχήματα τους στην είσοδο του λιμένα Ηγουμενίτσας πάνω στήν Εγνατία οδό και επίσης στην νέα διαστάυρωση Καρτερίου με την νέα οδός Μαζαρακιά - Εγνατία.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ



http://epirusgate.blogspot.com/

Μια παράξενη Εκκλησία (photos)

Περίπου 70 χιλιόμετρα ανατολικά της πρωτεύουσας της Δημοκρατίας της Τσεχίας, Πράγα υπάρχει μια μικρή πόλη που ονομάζεται Sedlec. 

Είναι μια συνηθισμένη πόλη εκτός από την εκκλησία που έχει. Το εσωτερικό της εκκλησίας είναι διακοσμημένο με έργα τέχνης κατασκευασμένα από ανθρώπινα οστά!
  
Η ιστορία αρχίζει το 1218, όταν ο ηγούμενος Henry έκανε ένα προσκύνημα προς τους Αγίους Τόπους και  έφερε πίσω ένα βάζο με χώμα το οποίο σκόρπισε πάνω από το νεκροταφείο της εκκλησίας. Ως αποτέλεσμα το νεκροταφείο να θεωρηθεί ιερό και να μετατραπεί σε ένα δημοφιλές σημείο ταφής.

Το 1318, περισσότεροι από 30.000 πτώματα θάφτηκαν εκεί. το 1511
είχε καταστεί αναγκαίο να εξαλειφθούν τα οστά για να γίνει χώρος για καινούργια. 
Αυτά έγιναν αργότερα το υλικό για το μακάβριο δημιούργημα.
  
Το 1870 η woodcarver μισθώθηκε από τον Δούκα της Shwartzenberg να
κοσμήσει το εσωτερικό του ναού με τα ανθρώπινα αυτά οστά (περίπου
40.000 σετ)










http://tapantaedo1.blogspot.com/

Η Ελλάδα και τα γερμανικά αμαρτωλά ΜΜΕ

«Όλος ο κόσμος είχε πριν από μόλις λίγες εβδομάδες στραμμένο το βλέμμα στην Ελλάδα.  

Τα πράγματα ήταν πολύ άσχημα: Χρεοκοπία, διαφθορά, χρέη – Η εικόνα των Ελλήνων προπάντων στα γερμανικά ΜΜΕ ήταν πολύ αρνητική, καθώς θεωρούνταν συλλήβδην ως οι απατεώνες της οικογένειας του Ευρώ. Ο Έλληνας συνεργάτης μας, που μόλις επέστρεψε από τις διακοπές του στην Ελλάδα θεωρεί ότι είναι πια καιρός κάποια πράγματα να μπουν στη θέση τους» αναφέρει δημοσίευμα του γερμανικού εβδομαδιαίου περιοδικού Süddeutsche Zeitung Magazin.
Το δημοσίευμα υπενθυμίζει παλαιότερο άρθρο του περιοδικού, το οποίο καταπιανόταν με τα κακώς κείμενα της ελληνικής κοινωνίας, τα οποία οδήγησαν στην προϊούσα κρίση. Σύμφωνα με το περιοδικό, αποσπάσματα από αυτά, καθώς και από συνεντεύξεις που παραχώρησε με αφορμή αυτά, αναδημοσιεύτηκαν ή χρησιμοποιήθηκαν κατ’ επανάληψη με μοναδικό στόχο την περαιτέρω αμαύρωση της εικόνας των Ελλήνων.
Το περιοδικό ομολογεί ότι δεν είχε διερευνήσει σωστά το θέμα για τις συντάξεις, όταν είχε γράψει ότι οι Έλληνες δημόσιοι υπάλληλοι λαμβάνουν ως σύνταξη το 97% του τελευταίου τους μισθού. Τα ορθά στοιχεία έχουν ως εξής: Οι Έλληνες δημόσιο υπάλληλοι λαμβάνουν ως σύνταξη το 97% του βασικού τους μισθού, το οποίο αποτελεί το 55% του συνολικού τους μισθού. Τα υπόλοιπο 45% αποτελείται από επιδόματα. Συνεπώς, οι Έλληνες δημόσιοι υπάλληλοι λαμβάνουν μόνο το ήμισυ του τελευταίου τους μισθού, όπως συμβαίνει με τους περισσότερους Ευρωπαίους συνταξιούχους.
Στη Γερμανία φτωχός θεωρείται ένας συνταξιούχος, όταν η σύνταξή του δεν υπερβαίνει τα 600 Ευρώ μηνιαίως. Η μέση ελληνική σύνταξη είναι 617 Ευρώ, δηλαδή μόλις 17 Ευρώ πάνω από το όριο της «γερμανικής» φτώχειας στη σύνταξη. Η μέση σύνταξη στη Γερμανία ανέρχεται στα 1.176 ευρώ, υπογραμμίζει.
Παράλληλα, αναφέρει το δημοσίευμα, δεν ισχύει αυτό που γραφόταν ότι οι Έλληνες συνταξιοδοτούνται στην ηλικία των 55 ετών. Η μέση ηλικία συνταξιοδότησης είναι στην Ελλάδα τα 61,4 έτη, στη Γερμανία τα 63 έτη, ενώ ο ευρωπαϊκός μέσος όρος βρίσκεται στα 60 έτη.
Επιπλέον, αναφερόμενο σε δημοσίευμα της Frankfurter Allgemeine Zeitung της 13ης Μαρτίου, το οποίο κατέληγε στο συμπέρασμα ότι οι Έλληνες δεν κατάγονται από Έλληνες, καθώς υπήρξε εισροή πολλών άλλων εθνών κατά τα τελευταία 2.000 χρόνια με αποτέλεσμα τις αναμίξεις μεταξύ των εθνών, το περιοδικό σημειώνει πως το επιχείρημα αυτό είναι ρατσιστικό και στηρίζεται στη θεωρία περί καθαρών εθνών, όπως χρησιμοποιήθηκε στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Επίσης, οι γενικεύσεις του τύπου «χρεοκοπημένοι Έλληνες» και «ζητιάνοι Έλληνες» δεν αποτελούν καν κακή δημοσιογραφία. Αποτελούν δημαγωγία.
Ο πρόεδρος του ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου της Γερμανίας, Norbert Lammert, θεώρησε καθήκον του να αποστείλει επιστολή στον Έλληνα ομόλογό του στην Αθήνα, με την οποία του ζητούσε συγγνώμη για τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας στη Γερμανία σε σχέση με τους Έλληνες. Και ο επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), Sigmar Gabriel, έκανε λόγο στην εφημερίδα Die Zeit για μία «ανθελληνική εκστρατεία», ενώ στο Κοινοβούλιο δήλωσε: «Ντρέπομαι για την εικόνα των Ελλήνων, όπως αυτή σκιαγραφείται εδώ και εβδομάδες. Δεν είναι οι απλοί εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι νέοι και οι οικογένειες υπεύθυνες για την κρίση».
Η παραοικονομία στη Γερμανία ανέρχεται στο ποσό των 350 δισ. Ευρώ, σύμφωνα με πρόσφατη εκτίμηση του ομοσπονδιακού Υπουργείου Οικονομικών της χώρας. Το αντίστοιχο ποσό στην Ελλάδα είναι 45 δισ. Ευρώ. Το Ινστιτούτο Γερμανικής Οικονομίας στην Κολωνία εκτιμά ότι τουλάχιστον ένας στους πέντε Γερμανούς παρέχει μαύρη εργασία.
Σχετικά με το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης, το δημοσίευμα σημειώνει πως εάν η Γερμανία καλούνταν να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα λιτότητας τόσο σκληρό όσο η Ελλάδα, θα ήταν υποχρεωμένη να περικόψει τις δημόσιες δαπάνες κατά 165 δισ. ευρώ και να αυξήσει τα φορολογικά της έσοδα κατά 96 δισ. ευρώ. Το 20% των Ελλήνων ζει σήμερα κάτω από τα όρια της φτώχειας, σύμφωνα με έρευνα του ΟΟΣΑ. Ο μέσος μισθός στην Ελλάδα είναι τα 700 Ευρώ. Εάν σε αυτό «επιβληθούν» περικοπές της τάξης του 20% με 30%, η αύξηση του ΦΠΑ από 19% σε 23% εντός μόλις δύο μηνών, η αύξηση του ειδικού φόρου στα καύσιμα, η αύξηση του ειδικού φόρου στα τσιγάρα και στα ποτά, και εάν ληφθεί υπ’ όψιν ότι ο πληθωρισμός στην Ελλάδα είναι στο 5,5% και ότι το κόστος ζωής είναι ήδη υψηλότερο απ’ ό, τι στη Γερμανία, δεν μένουν και πολλά για να συντηρηθεί μία οικογένεια. Για να το θέσουμε διαφορετικά: Ολόκληρη η χώρα υποχρεώνεται να ζει με επίδομα ανεργίας. Σαν να μην έφταναν όλα προστέθηκαν και τα κακόγουστα αστεία γερμανικών εφημερίδων για πώληση ελληνικών νησιών.
Για ποιό λόγο άραγε της εφημερίδας Bild της διέφυγε το γεγονός ότι ο Γερμανός ΥΠΕΞ, Gudo Westerwelle, στο πλαίσιο επίσκεψής του στην Αθήνα στις αρχές του περασμένου Φεβρουαρίου – όταν η ελληνική κρίση ήταν στο «απόγειο» της - ζητούσε επιμόνως από την ελληνική κυβέρνηση να προβεί αυτή στην αγορά αεροσκαφών τύπου Eurofighter. Η Ελλάδα διαθέτει περίπου το 4,7% του ΑΕΠ της για εξοπλισμούς. Ποιος επωφελείται από το τεράστιο αυτό ποσοστό; Βασικοί πελάτες των γερμανικών οπλικών συστημάτων είναι η Ελλάδα και η Τουρκία. «Η Γερμανία είναι ο καταλύτης στον ελληνοτουρκικό εξοπλιστικό ανταγωνισμό», δηλώνει ο ειδικός σε θέματα εξοπλισμών, Otfried Nassauer.
«Οι Έλληνας έζησαν πέραν των δυνατοτήτων τους», είχε δηλώσει η Γερμανίδα Καγκελάριος Angela Merkel τον περασμένο Απρίλιο στο γερμανικό Κοινοβούλιο. «Σε αυτό πρέπει να δοθεί ένα τέλος», ζητούσαν εν χορό αρθρογράφοι ισχυρών εφημερίδων. Οι Έλληνες ανασήκωσαν του ώμους: «Ποιό πάρτι;». Η ελληνική πραγματικότητα και πριν την κρίση δεν θύμιζε καθόλου πάρτι.
Τώρα είναι η σειρά της Γερμανίας να εφαρμόσει πρόγραμμα λιτότητας για τα επόμενα έτη δεδομένου του δημοσίου χρέους της ύψους άνω των 1.700 δισ. Ευρώ. Η Merkel δήλωσε: «Όλοι ζήσαμε πέραν των δυνατοτήτων μας». Και εξεγείρονται τα συνδικάτα στη χώρα, ο κόσμος αντιδρά: «Από πού και ως πού ζήσαμε πέραν των δυνατοτήτων μας;». Η απάντηση προήλθε από το twitter ενός Έλληνα: «Αγαπητοί φίλοι, καλώς ήρθατε στην Ελλάδα».

http://tvxs.gr/

Κύπρος: Δεν κάνει πίσω στις έρευνες για πετρέλαιο

Η κυπριακή κυβέρνηση είπε τη Δευτέρα ότι θα συνεχίσει τις έρευνες υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο, διαψεύδοντας εικασίες ότι θα έκανε πίσω εξαιτίας προστριβών με την Τουρκία. Η Κύπρος έχει ήδη εξαγγείλει δεύτερο γύρο παραχωρήσεων για υποθαλάσσια έρευνα.
 
Ωστόσο, εντυπώσεις που έχουν δημιουργηθεί σχετικά με καθυστερήσεις στη διαδικασία έχουν δώσει λαβή για φημολογίες ότι αναβάλει τα σχέδιά της εξαιτίας αντιρρήσεων από την πλευρά της Τουρκίας. Ο Υπουργός Βιομηχανίας Αντώνης Πασχαλίδης διαβεβαίωσε ότι η Κύπρος θα προχωρήσει όταν θα είναι έτοιμη, χωρίς όμως να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις. «Υπάρχει μία διαδικασία. Μπορεί να είναι σε λίγους μήνες. Δεν έχει σημασία αν θα είναι δύο μήνες ή έξι», είπε. Η διχοτομημένη από το 1974 Κύπρος πραγματοποίησε τον πρώτο γύρο υπεράκτιων αδειοδοτήσεων το 2007, όταν δημοπράτησε 11 ερευνητικά πεδία. Μία περιοχή ακριβώς στα νότια της νήσου και κοντά στα θαλάσσια σύνορα με το Ισραήλπαραχωρήθηκε στην αμερικανική Noble Energy.
Η Noble έχει ανακοινώσει από τότε ότι έχει ανακαλύψει ένα μεγάλο κοίτασμα φυσικού αερίου κοντά στην πλευρά που γειτνιάζει με το Ισραήλ.
Ο νέος γύρος αδειοδοτήσεων στη Λευκωσία θα αφορούσε συνολικά 12 περιοχές: δέκα από τον πρώτο γύρο και άλλες δύο που προστέθηκαν στο μεσοδιάστημα. Σύμφωνα με τη διαδικασία, οι ενδιαφερόμενες εταιρείες αποκτούν πρόσβαση σε στοιχεία ερευνών καθώς και το δικαίωμα να διεξάγουν αργότερα δικές τους έρευνες και γεωτρήσεις.
Η διαδικασία διενεργείται από την διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Κύπρου, που εκπροσωπεί τη νήσο στην Ε.Ε. Η Τουρκία, που στηρίζει την τουρκοκυπριακή κοινότητα στα βόρεια του νησιού, υποστηρίζει ότι οι Ελληνοκύπριοι δεν δικαιούνται να διεξάγουν έρευνες όσο η Κύπρος είναι διχοτομημένη.
Η εφημερίδα «Σημερινή» δημοσίευσε την Κυριακή και τη Δευτέρα ότι η κυβέρνηση έχει αναστείλει τα σχέδιά της εξαιτίας των τουρκικών αντιδράσεων. Η εφημερίδα έκανε επίσης λόγο για κυβερνητικές ανησυχίες για τις επιπτώσεις που θα είχαν οι έρευνες στις διακοινοτικές συνομιλίες για την επανένωση του νησιού.
«Αυτό δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα», είπε ο Πασχαλίδης στην κρατική τηλεόραση της Κύπρου. «Έχουμε την πολιτική βούληση και χειριζόμαστε υπεύθυνα το θέμα».
 

Τώρα ληστεύουν και τα μπουρδέλα!!!

320 ευρώ κατάφεραν να κλέψουν από οίκο ανοχής στη Ρόδο προσποιούμενοι τους πελάτες στις 4 Φεβρουαρίου του 2007. 

Σήμερα τους επιβλήθηκε στους τρεις δράστες ποινή φυλάκισης 15 μηνών. Αρχικά έπρεπε να εκτίσουν ποινή φυλάκισης 2 ετών ο καθένας με τριετή αναστολή, χάρη όμως στο συνήγορο τους οι μήνες που θα παραμείνουν πίσω από της...
"φυλακής τα σίδερα" μειώθηκαν. 
 
Όσο για τις ηλικίες των δραστών, αυτές είναι 20 και 21 ετών σήμερα, ενώ η ιερόδουλη τότε ήταν 41 ετών. Κοίτα να δεις που οι "γριές" πουτ@νες δεν είναι και τόσο καπάτσες και μπορούν να ξεγελαστούν έτσι εύκολα!...


(από trupokarudos

Επτά στα 10 άτομα που υποβάλλουν φορολογική δήλωση είναι μισθωτοί και συνταξιούχοι.

«Φτωχοί» δηλώνουν στην εφορία οι Eλληνες φορολογούμενοι.
 
Από την επεξεργασία των στοιχείων των φορολογικών δηλώσεων προκύπτει πως οι μισοί εμφανίζουν ετήσια εισοδήματα κάτω από το αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ, μόνο 1 στους 1.000 δηλώνει ότι έχει στην κατοχή του σκάφος αναψυχής, ενώ μόλις 7.490 επί συνόλου....

8.000.000 φορολογουμένων δηλώνουν ότι διαθέτουν πισίνα στο σπίτι τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι δηλώθηκαν 8.168 σκάφη αναψυχής όταν, σύμφωνα με εκτιμήσεις ανθρώπων της αγοράς, ο αριθμός τους προσεγγίζει τις 100.000.
Επιπλέον 7 στα 10 άτομα που υποβάλλουν φορολογική δήλωση είναι μισθωτοί και συνταξιούχοι, ενώ περίπου οι μισοί φορολογούμενοι δηλώνουν ότι φιλοξενούνται στο σπίτι των γονιών τους, συγγενών τους ή και φίλων τους.

Μόνο 4 στους 10 φορολογούμενους κατοικούν σε ιδιόκτητη πρώτη κατοικία, ενώ 8 στους 10 διαθέτουν τουλάχιστον ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο.
Τα στοιχεία για το προφίλ των φορολογουμένων προκύπτουν από την επεξεργασία κωδικό προς κωδικό των περίπου 5,6 εκατ. φορολογικών δηλώσεων που υποβλήθηκαν το 2009 (εισοδήματα 2008) και αποτελούν τη βάση για τις διασταυρώσεις που διενεργεί η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων στα εισοδήματα και τα περιουσιακά στοιχεία.
Πιο αναλυτικά, οι φορολογικές δηλώσεις που υποβλήθηκαν το 2009 σκιαγραφούν το προφίλ των φορολογούμενων:
3.111.160 φορολογούμενοι (υπόχρεοι και σύζυγοι) δήλωσαν ότι απέκτησαν εισοδήματα από μισθωτές υπηρεσίες.
2.284.216 είναι συνταξιούχοι από τους οποίους οι 366.191 είναι χαμηλοσυνταξιούχοι και εισπράττουν το ΕΚΑΣ.


633.673 άτομα απέκτησαν εισοδήματα από ατομική επιχείρηση.
204.332 φορολογούμενοι δήλωσαν εισοδήματα από ελεύθερο επάγγελμα.
Περίπου 2,2 εκατ. φορολογούμενοι κατοικούν σε ιδιόκτητη πρώτη κατοικία. Οι 349.808 από αυτούς διαθέτουν κατοικία που η επιφάνειά της υπερβαίνει τα 200 τ.μ.
Επίσης, 649.219 δηλώνουν ιδιοκτήτες εξοχικής κατοικίας από τους οποίους οι 12.291 διαθέτουν εξοχικό επιφάνειας άνω των 150 τ.μ.
Ακόμη 302.369 φορολογούμενοι εκτός από την πρώτη κατοικία τους δηλώνουν ότι έχουν δευτερεύουσα κατοικία που δεν είναι εξοχική.
Ενοίκιο κύριας κατοικίας εμφανίζονται να πληρώνουν 767.455 άτομα, ενώ 624.801 φορολογούμενοι πληρώνουν δόσεις για στεγαστικό δάνειο πρώτης κατοικίας.
Μάλιστα σχεδόν οι μισοί εμφανίζονται να έχουν αποκτήσει πρώτη κατοικία μετά την 1η Ιανουαρίου 2003. Το 2008 απέκτησαν ακίνητα 134.707 φορολογούμενοι.
Επίσης 1.195.046 φορολογούμενοι πληρώνουν δόσεις για καταναλωτικά δάνεια και για αγορές με κάρτες μη καταναλωτικών αγαθών (π.χ. αγορά αυτοκινήτων, οικιακές συσκευές κ.τ.λ.) κατά μέσο όρο 4.500 ευρώ τον χρόνο.
908.396 φορολογούμενοι (υπόχρεοι και σύζυγοι) εισπράττουν ενοίκια από την εκμίσθωση κατοικιών.
Αλλοι 523.383 εκμισθώνουν γραφεία και καταστήματα.
855.247 νοικοκυριά εμφάνισαν αποδείξεις από εστιατόρια, κομμωτήρια, γυμναστήρια, ταβέρνες κ.λπ.
Σχεδόν δύο στους δέκα φορολογούμενους (1.538.624 άτομα) δήλωσαν πέρυσι έξοδα ιατρικής και νοσοκομειακής περίθαλψης.
1.191.039 άτομα πληρώνουν ασφάλιστρα ζωής, προσωπικών ατυχημάτων, ασθενείας κ.τ.λ.
Επίσης 326.107 φορολογούμενοι δήλωσαν ότι πλήρωσαν δίδακτρα σε φροντιστήρια για τα παιδιά τους.
519.304 φορολογούμενοι απέκτησαν το 2008 αυτοκίνητο ή μηχανή.
607.086 φορολογούμενοι είχαν μεταβολές στην περιουσιακή τους κατάσταση και υπέβαλαν το έντυπο Ε9.


124.584 φορολογούμενοι πληρώνουν ενοίκιο για τα παιδιά τους που σπουδάζουν σε άλλη πόλη.
Το προφίλ του Ελληνα φορολογούμενου
3.111.160 οι μισθωτοί
2.284.216 οι συνταξιούχοι
366.191 εισπράττουν ΕΚΑΣ
633.673 δηλώνουν εισοδήματα από ατομική επιχείρηση
204.332 δηλώνουν εισόδημα από ελεύθερο επάγγελμα
908.396 αποκτούν εισοδήματα από την εκμίσθωση κατοικιών
523.383 εκμισθώνουν γραφεία, καταστήματα
519.304 φορολογούμενοι (υπόχρεοι και σύζυγοι) απέκτησαν το 2008 αυτοκίνητο ή μηχανή
134.707 απέκτησαν ακίνητα
767.455 πληρώνουν ενοίκιο για κύρια κατοικία
124.584 πληρώνουν ενοίκιο για κατοικία του παιδιού που σπουδάζει (πρώτο παιδί)
1.365.289 φορολογούμενοι με προστατευόμενα τέκνα
923.459 δήλωσαν ότι κατοικούν σε ιδιόκτητη ή μισθωμένη κύρια κατοικία
302.369 δήλωσαν δευτερεύουσα κατοικία (μη εξοχική)
649.219 έχουν εξοχική κατοικία


imerisia

 http://ksipnistere.blogspot.com/

Ο δεκάλογος του τεμπέλη φοιτητή!!!

1. ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΡΙΟ.

2. ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΖΗΤΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΟΙΤΗΤΕΣ ΣΟΥ ΟΛΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ


3. ΜΗΝ ΞΥΠΝΑΣ ΤΟ ΠΡΩΙ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΑΡΓΗΣΕΙ Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ....


4. ΜΗΝ ΠΑΤΑΣ ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΦΟΥ ΟΛΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΘΑ ΣΟΥ ΔΩΣΕΙ ΤΙΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ


5. ΜΗΝ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ, ΤΟ ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΕΙΣ


6. ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙΣ MANAGER


7. ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΕ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΣΥΡΟΥΝ


8, ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΜΙΑ ΩΡΑ ΚΑΜΑΚΙ ΠΑΡΑ ΝΑ ΠΑΤΕ ΓΙΑ ΜΑΘΗΜΑ


9. ΟΡΓΑΝΩΘΕΙΤΕ ΣΕ ΠΑΡΕΕΣ ΤΩΝ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΟΠΟΥ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΝΑΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΑΘΗΜΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΑΠ’ ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ


10. ΜΕΛΕΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΠΑΙΞΤΕ ΣΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΙΟ ΚΕΡΔΟΦΟΡΟ (Ο ΑΛΛΟΣ ΜΕ 3 ΕΥΡΩ ΚΕΡΔΙΣΕ 298.000 ΕΥΡΩ)

ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΙΝΑ...Zητήθηκε αναδιάρθρωση του χρέους των 110 δισ. της τρόϊκας! Μέχρι το 2016 υπό το ΔΝΤ η χώρα!!

Αιφνιδιαστικά η κυβέρνηση προχθες το βράδυ δια του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ζήτησε πρακτικά αναδιάρθρωση του χρέους των 110 δισ. ευρώ της οικονομικής βοήθειας που έχει συμφωνηθεί να δοθεί στην Ελλάδα, μόλις τέσσερις μήνες μετά την υπογραφή του Μνημονίου!  

Αυτό σημαίνει παράταση της ξένης κατοχής στην χώρας από την τρόϊκα μέχρι το 2016 το ολιγότερο! Το άτυπο, αλλά πραγματικό αίτημα συζητήθηκε χθες το βράδυ στην συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου με τον γερμανό ομόλογό του Β. Σόιμπλε στο Βερολίνο.

Συγκεκριμένα συζητήθηκαν τρία πράγματα: Το ένα ήταν η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής μέχρι το 2016 (καθυστέρηση έναρξης εξόφλησης και παράταση του χρόνου ολόκληρωσης) το δεύτερο η πρόσθετη οκονομική ενίσχυση αν χρειαστεί και το τρίτο ήταν να δεσμευεθεί με δημόσια δήλωσή της η τρόϊκα μέχρι το τέλος της χρονιάς ότι θα το πράξει αυτό, έτσι ώστε να μην υπάρξουν περαιτέρω πιέσεις στο ήδη επιβαρυμένο οικονομικό κλίμα σε βάρος της Ελλάδας διεθνώς. Ήδη το θέμα έχει συζητηθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.



Από την άτυπη, αλλά ουσιαστική αίτηση αναδιάρθωσης χρέους λείπει το στοιχείο του «haircut» δηλαδή του «κουρέματος» των τόκων ή μέρους του δανείου, αλλά αυτό κρίνεται εξαιρετικά πρόωρο να συζητηθεί τώρα. Για τους γνωρίζοντες αυτό ήταν κάτι απόλυτα αναμενόμενο: Ρίχνουν για άλλη μια φορά στην πλάτη των Ευρωπαίων φορολογουμένων τις επισφάλειες των μεγάλων ξένων τραπεζών που άπληστα δάνεισαν τη χώρα.


Και πρακτικά αναδιαρθρώνουν το χρέος, ξεπληρώνοντας με τα λεφτά των Ευρωπαίων τις ξένες τράπεζες. Μάλιστα, είναι άγνωστο αν αυτά τα 110 ή 150 ή όσα τελικά χρήματα δοθούν στις ξένες τράπεζες με τον μανδύα της "βοήθειας προς την Ελλάδα" θα επιστραφούν στους Ευρωπαίους δανειστές...


Πάντως, άλλη λύση δεν υπήρχε πέρα από την αναδιάρθρωση του πρωτογενούς χρέους. Αυτό σίγουρα θα είχε μεγάλες επιπτώσεις, αφού τεχνικά θα σήμαινε "πτώχευση" έστω και ελεγχόμενη. Με το να επιλέξουν αναδιάρθρωση του δευτερογενούς χρέους (το οποίο φυσικά και ήταν αδύνατον να αποπληρωθεί εντός μόλις μίας τριετίας, αφού ζητούσαν να εξοφλήσουμε τα 110 δισ. και τον τόκο εντός μίας τριετίας όταν τα 300 δισ. τα είχαμε δανειστεί σε διάστημα 30 ετών!), ας πούμε ότι θεωρείται το "μικρότερο κακό", αλλά δεν λύνει το πρόβλημα αν συνολικά δεν έχουμε διαγραφή ("haircut") σε ποσοστό τουλάχιστον 20% του συνολικού δανεισμού και των τόκων. Απλά πράγματα...


Οπως έγινε σαφές μετά το road show του Γ.Παπακωνσταντίνου την περασμένη εβδομάδα, το συζητούμενο σενάριο παράτασης θα έχει βασικά τη μορφή της καθυστέρησης εξόφλησης του δανείου της τρόικας κατά 2-3 χρόνια, σε σχέση με τα συμφωνηθέντα βάσει του Μνημονίου. Συγκεκριμένα, εξετάζεται η καθυστέρηση έναρξης της εξόφλησης αλλά και η παράταση του χρόνου ολοκλήρωσής της.

Ετσι, οι δύο χρονιές στις οποίες συγκεντρώνεται το μεγαλύτερο βάρος με βάση τα σημερινά δεδομένα, το 2014 και το 2015, όταν οι δανειακές ανάγκες της Ελλάδας θα εκτιναχθούν από τα 50 δισ. ευρώ σε πάνω από 70 δισ. ευρώ, θα υπάρξει μεγάλη ελάφρυνση, έως και 35 δισ. ευρώ. Αυτά όλοι τα γνώριζαν από την αρχή. Το ζήτημα είναι πως θα αντέξει αυτή την «χημειοθεραπεία» η ελληνική οικονομία η οποία δείχνει κάτι παραπάνω από σαφή τα ίχνη της κατάρρευσης.
Μέσα σε όλα αυτά όμως υπάρχει και η πολιτική διάσταση που είναι εξίσου σοβαρή ή ακόμα σοβαρότερη: Βάσει των χθεσινοβραδινών εξελίξεων η χώρα μα αίτημα της κυβέρνησης αναμένεται να μείνει υπό την κατοχή του ΔΝΤ μέχρι το έτος 2016, τουλάχιστον! Και όλα αυτά ενώ πριν ελάχιστες εβδομάδες απο κοινού ΔΝΤ και κυβέρνηση συζητόύσαν δήθεν την έξοδο της χώρας στις αγορές το 2011! Πρόκειται για άλλη μία παταγώδη διάψευση των ισχυρισμών του ΔΝΤ. Πάντως το τελευταίο έχει ήδη δεχθεί την αναδιάρθρωση των 110 δις.
Μετά την ρύθμιση για την περαίωση, η κυβέρνηση ευελπιστεί ότι η υστέρηση των εσόδων θα περιοριστεί ώς το τέλος του χρόνου κάτω από το 1,5 δισ. ευρώ, όπου είχε διαμορφωθεί το οκτάμηνο Ιανουαρίου Αυγούστου και το έλλειμμα θα κλείσει στα προβλεπόμενα από το Μνημόνιο επίπεδα κάτι που είναι πρακτικά αδύνατο.

Το ζήτημα είναι ότι όλος αυτός ο αγώνας για εξόφληση των ξένων τραπεζών χωρίς να γίνει σε αυτές απ’ευθείας η αίτηση αναδιάρθρωσης εξαντλεί την χώρα σε εθνικό επίπεδο. Το πρόγραμμα αμυντικών επενδύσεων που ήδη έχει μείνει πίσω πέντε χρόνια δεν αναμένετια να ξεκινήσει πριν το τέλος του 2011. Το ηθικό του πρσωπικού λόγω της οικονομικής αφαίμαξης που υφίσταται, βρίσκεται στα κατώτατα επίπεδά του. Και η απώλεια εθνικής κυριαρχίας και ελέγχου είναι κάτι παραπάνω από απειλή...


πηγή

http://politikarioi.blogspot.com