'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

Οι μαφιόζικες 'εξαφανίσεις' έμειναν στο σκοτάδι

Στόματα κλειστά, μάρτυρες που δεν εμφανίστηκαν, καταθέσεις που χάθηκαν και μία δικογραφία με ελλιπή στοιχεία οδήγησαν στην κατάρριψη κατηγοριών σε βάρος 44χρονου ομογενή, ο οποίος συνελήφθη πέρσι κατηγορούμενος για τρεις μαφιόζικες δολοφονίες που έγιναν στα τέλη της δεκαετίας του ’90 αλλά τα πτώματα των... θυμάτων δεν βρέθηκαν ακόμη. 


Το τριμελές εφετείο κακουργημάτων Θεσσαλονίκης αθώωσε τον ομογενή, κρίνοντας ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως ενοχοποιητικό στοιχείο σε βάρος του.

Mία κατάθεση που είχε δοθεί στο τμήμα εγκλημάτων κατά ζωής της ασφάλειας Θεσσαλονίκης ήταν αυτή που συνέδεε πενταμελή ομάδα με τρεις εξαφανίσεις ομογενών, ενός 20χρονου στη Γενισέα Ξάνθης τον Οκτώβριο του 1996, ενός 37χρονου στη Βέροια τον Φεβρουάριο του 1997 και ενός 35χρονου στην Ασπροβάλτα τον Μάρτιο του 1998. Οι έρευνες οδήγησαν στο συμπέρασμα πως οι ομογενείς δολοφονήθηκαν και τα πτώματά τους εξαφανίστηκαν. Είναι χαρακτηριστικό πως η εξαφάνιση του 20χρονου δεν είχε δηλωθεί ποτέ στις αρχές, σε αντίθεση με τις άλλες δύο, την τύχη των οποίων αναζήτησαν συγγενείς τους.

Η υπόθεση καθυστέρησε να “κλείσει”, καθώς η κατάθεση-κλειδί του μάρτυρα ανέφερε την εμπλοκή ατόμων με ρωσικά ονόματα, τα οποία όμως στο μεσοδιάστημα κατάφεραν να ελληνοποιηθούν και να είναι δύσκολος ο εντοπισμός τους. Όταν έγινε η ταύτιση, το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται και προέκυψαν νέα στοιχεία που οδήγησαν σε υπόπτους, εκ των οποίων ο 44χρονος που αναζητούνταν επί χρόνια, ενώ συνελήφθη ακόμη ένας ομογενής που έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για μία εκ των τριών δολοφονιών. Ένας εκ των εμπλεκομένων έχει “εκτελεστεί” στην Αθήνα, ενώ άλλοι δύο διαφεύγουν σε Ρωσία και Γεωργία.

Στο κακουργιοδικείο χθες οι περισσότεροι μάρτυρες κατέθεσαν ότι δεν γνώριζαν απολύτως τίποτε, ούτε είχαν ακούσει οτιδήποτε σε βάρος του κατηγορούμενου. Ορισμένοι είπαν μόνο ότι άκουσαν από άλλα πρόσωπα, που δεν εμφανίστηκαν ποτέ στο δικαστήριο, πως τους περιέγραψαν τις δολοφονίες, αλλά πρόσθεσαν ότι δεν ήταν σοβαρές οι περιγραφές...
Ο 44χρονος εντοπίστηκε τον περσινό Σεπτέμβριο σε πάρκιγκ πολυκαταστήματος παιχνιδιών στην οδό Θερμαϊκού.

Του Κώστα Καντούρη -www.makthes.gr

http://kontiloforos.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου