'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

Στα άδυτα του ανδρικού μυαλού !!!!!


Για κάποιον μυστηριώδη λόγο, τόνοι μελανιού και χιλιόμετρα σελιλόιντ έχουν σπαταληθεί στην προσπάθεια να «αποκωδικοποιηθεί» ο γυναικείος τρόπος σκέψης, ενώ για τον ανδρικό εγκέφαλο οι αντίστοιχες προσπάθειες είναι δραματικά λιγότερες. 

Γύρω από το κλισέ που θέλει τους άνδρες «απλά όντα» έχουν καλλιεργηθεί διάφοροι αστικοί θρύλοι –με all time αγαπημένο εκείνον που λέει ότι «ο μέσος άνδρας σκέφτεται το σεξ κάθε επτά δευτερόλεπτα»– και η ανάλυση τελειώνει εκεί. 

Είναι, όμως, τα πράγματα έτσι; Είναι όντως ο ανδρικός εγκέφαλος προγραμματισμένος σαν μια πολύ απλή σειριακή μηχανή, που δεν χωρά περαιτέρω αναλύσεις; Οι επιστημονικές έρευνες των τελευταίων χρόνων επιμένουν πως όχι. Κι έρχονται να αποκαλύψουν μυστικά που θα έκαναν τους σεναριογράφους του «Αυτό που θέλουν οι γυναίκες» να γράψουν το sequel με την Helen Hunt στη θέση του Mel Gibson.

Μυστικό #1: Δεν είναι ιδιαίτερα συμπονετικός Όχι, αυτό δε σημαίνει ότι οι άνδρες είναι αναίσθητοι. Σημαίνει, απλά, ότι ο λόγος για τον οποίο διαβάζουν συνήθως λιγότερη λογοτεχνία απ’ ό,τι οι γυναίκες ή για τον οποίο σπάνια «κολλάνε» με σαπουνόπερες είναι ότι πολύ δύσκολα ταυτίζονται με φανταστικούς χαρακτήρες –εξίσου δύσκολα ταυτίζονται και με πραγματικούς ανθρώπους. Γι’ αυτό ευθύνονται διάφοροι γενετικοί παράγοντες: ένας από αυτούς είναι οι λεγόμενοι κατοπτρικοί νευρώνες, εκείνοι που μας ωθούν να μιμούμαστε μία κίνηση που πραγματοποιείται μπροστά μας –να σηκώνουμε, π.χ., το ποτήρι στο μπαρ όταν πίνει και ο/η συνοδός μας από το ποτό του.  

Οι γυναίκες, των οποίων οι κατοπτρικοί νευρώνες είναι πολύ πιο ευαίσθητοι, είναι πολύ πιθανό να στεναχωρηθούν όταν μια φίλη δίπλα τους είναι στεναχωρημένη, σε αντίθεση με τους άνδρες, των οποίων οι εν λόγω νευρώνες δε βρίσκονται σε ιδιαίτερη εγρήγορση. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο δύσκολα ένας άνδρας θα «πιάσει» ένα μήνυμα που δε βασίζεται σε λεκτική επικοινωνία, αλλά σε ένα βλέμμα, μια χειρονομία ή στη γλώσσα του σώματος. Πέρα από τους νευρώνες, ένας δεύτερος λόγος για την έλλειψη ταύτισης με τον περίγυρο που χαρακτηρίζει τους άνδρες ενδέχεται να σχετίζεται με το πρωτόγονο ένστικτο του κυνηγού, που επέβαλλε στους ανθρώπους των σπηλαίων να σκοτώνουν ζώα για να τραφούν και να ντυθούν, και ανθρώπους για να προστατεύσουν τις οικογένειές τους, χωρίς να νιώθουν καμία τύψη –πόσο μάλλον συμπόνια– για το θήραμά τους.

Μυστικό #2: Δεν μπορεί να μην κοιτά άλλες γυναίκες
Μπορεί οι κατοπτρικοί νευρώνες των ανδρών να μην είναι το ίδιο ευαίσθητοι με εκείνους των γυναικών, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν –αυτό τουλάχιστον έδειξε έρευνα που διενεργήθηκε σε άνδρες που παρακολουθούσαν πορνό. Οι κατοπτρικοί νευρώνες, όμως, δεν είναι οι μόνοι που τίθενται σε λειτουργία κατά τη θέαση ερωτικών ταινιών. Οι πρωταγωνίστριές τους είναι, κατά κανόνα, «χυμώδεις», με έντονες καμπύλες. Κι αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο: επιστημονικές έρευνες έχουν διαπιστώσει ότι η θέα μιας γυναίκας με σιλουέτα σε σχήμα κλεψύδρας, είτε σε μια ταινία είτε στο μπαρ, ενεργοποιεί στον ανδρικό εγκέφαλο τα ίδια εγκεφαλικά κύτταρα που σχετίζονται με τα ναρκωτικά και το αλκοόλ. Το ακόμη πιο ενδιαφέρον είναι ότι, βλέποντας την ίδια γυναίκα σε επεξεργασμένη φωτογραφία στην οποία είχε μειωθεί η αναλογία μέσης γοφών, οι άνδρες που συμμετείχαν στην έρευνα δεν είχαν την ίδια –εγκεφαλική πάντα– αντίδραση. Αυτό ενδέχεται να οφείλεται στα πρωτόγονα ένστικτα που μας κληροδότησαν οι πρόγονοί μας, και συμφωνα με τα οποία μια γυναίκα με φαρδιά λεκάνη είναι γόνιμη, «κατάλληλη» για ζευγάρωμα.

Μυστικό #3: Δεν θυμάται τι φορούσες στο πρώτο ραντεβού
Οι γυναίκες θυμούνται επετείους, ημερομηνίες γενεθλίων, πότε ήταν το πρώτο τους φιλί, ακόμα και τι φορούσαν στο πρώτο τους ραντεβού και τι μουσική έπαιζε στο εστιατόριο. Το κακό με τους άνδρες – αν θεωρείται κακό- είναι ότι σπάνια θυμούνται τέτοιες λεπτομέρειες. Αυτή η «αμνησία» οφείλεται σύμφωνα με ειδικούς στο γεγονός ότι οι άνδρες χρησιμοποιούν διαφορετικά μέρη του μυαλού τους για να σχηματίσουν αναμνήσεις απ’ ότι οι γυναίκες. Εκείνες, αν συγκινηθούν με κάτι, τότε μπορούν να θυμηθούν ακόμα και την παραμικρή λεπτομέρεια. Οι άνδρες από την άλλη, συνηθίζουν να έχουν περισσότερο οπτική μνήμη και να θυμούνται πληροφορίες όπως π.χ. πώς να μεταφερθούν από ένα μέρος σε ένα άλλο ή την διάταξη ενός χώρου. Σε μια άλλη έρευνα μάλιστα, που πραγματοποιήθηκε το 2008 από την Αμερικάνικη Ακαδημία Νευρολογίας, ανακαλύφθηκε πως οι άνδρες έχουν μιάμιση φορά περισσότερες πιθανότητες να πάθουν γεροντική άνοια συγκριτικά με τις γυναίκες.

Μυστικό #4: Δεν ακούει (τουλάχιστον όχι όπως ακούς εσύ) Οι άνδρες χρησιμοποιούν μόνο το ένα ημισφαίριο του εγκεφάλου όταν ακούν κάτι, ενώ οι γυναίκες χρησιμοποιούν και τα δύο. Για την ακρίβεια, όταν ένας άνδρας ακούει χρησιμοποιεί το αριστερό ημισφαίριο του εγκεφάλου, το οποίο είναι αυτό που σχετίζεται με τη γλώσσα και τη λεκτική επικοινωνία, ενώ μία γυναίκα χρησιμοποιεί εξίσου και τα δύο. Αυτό δε σημαίνει απαραίτητα ότι οι γυναίκες είναι καλύτεροι ακροατές, απλά ότι ακούν με διαφορετικό τρόπο. Ακριβώς επειδή χρησιμοποιούν περισσότερα «κέντρα επεξεργασίας της γλώσσας», είναι σε θέση να ακούν ενώ κάνουν παράλληλα κάτι άλλο –να σερφάρουν στο internet και να κουβεντιάζουν, για παράδειγμα. Οι άνδρες, από την άλλη, πρέπει να συγκεντρωθούν εξολοκλήρου σε μία συζήτηση για να την επεξεργαστούν –γεγονός που εξηγεί και όλα εκείνα τα άρθρα των περιοδικών που συμβουλεύουν τις γυναίκες να μην ανοίγουν σημαντικές –ή και καθόλου– συζητήσεις κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Επίσης, έρευνα του Πανεπιστημίου του Sheffield στην Αγγλία απέδειξε ότι ο ανδρικός εγκέφαλος επεξεργάζεται διαφορετικά τις γυναικείες και τις ανδρικές φωνές: όταν ακούει μια γυναίκα να μιλά, ενεργοποιεί τους νευρώνες που σχετίζονται με την επεξεργασία της μουσικής, ενώ όταν ακούει έναν άνδρα χρησιμοποιεί τους νευρώνες που επεξεργάζονται εικόνα. Αυτό, κατά μία άποψη, εξηγείται από το ότι γυναικείες φωνές έχουν πολύ πιο περίπλοκες συχνότητες, και εξηγεί το γιατί πολλές φορές οι άνδρες ακούν –και καταλαβαίνουν– κάτι πολύ διαφορετικό απ’ ότι μια γυναίκα που βρίσκεται δίπλα τους –ή, ακόμα χειρότερα, που τους μιλά.

Μυστικό #5: Αγαπάει το πορνό
Σίγουρα δεν σας λέμε κάτι καινούργιο, αλλά το παραπάνω «μυστικό» αποδεικνύεται και με έρευνες. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη τον περασμένο Δεκέμβριο από το Πανεπιστήμιου του Μόντρεαλ, και δημοσιεύθηκε στον ξένο τύπο, όλοι οι άνδρες βλέπουν πορνό. Οι επιστήμονες μάλιστα, μελέτησαν και τις διαφορές της «κατανάλωσης του πορνό» ανάμεσα σε δεσμευμένους και μη δεσμευμένους άνδρες, για να διαπιστώσουν ότι οι πρώτοι βλέπουν ταινίες πορνό κατά μέσο όρο 1.7 φορές εβδομαδιαίως , ενώ οι δεύτεροι τρεις φορές την εβδομάδα. Ο εθισμός αυτός προκύπτει από την ευκολία με την οποία ο ανδρικός εγκέφαλος ερεθίζεται σεξουαλικά.

Μυστικό #6: Λατρεύει το ποδόσφαιρο
Προφανώς και δεν πρόκειται για μυστικό, αλλά για τον εφιάλτη των δεσμευμένων γυναικών που τυγχάνει να το σιχαίνονται. Όπως και να έχει, το ανδρικό φύλο αγαπάει τα αθλήματα – σε οποιαδήποτε μορφή τους – και οι γυναίκες δεν μπορούν να κάνουν τίποτα για αυτό. Σύμφωνα με έρευνα μάλιστα, τα 2/3 των ανδρών που ερωτήθηκαν από το βρετανικό ίδρυμα Ψυχικής Υγείας, δήλωσαν ότι το ποδόσφαιρο τους διευκολύνει να εκφράσουν τα συναισθήματά τους απέναντι σε... άλλους άνδρες. Μην πάει το μυαλό σας στο πονηρό. Από τους πεντακόσιους άνδρες που συμμετείχαν, το 75% παραδέχτηκε πως δεν ντράπηκε να αγκαλιάσει κάποιον φίλο του όταν πέτυχε γκολ η ομάδα τους. Σας θυμίζει κάτι η εικόνα; Μια άλλη έρευνα τώρα, που πραγματοποιήθηκε πέρυσι σε ένα δείγμα δύο χιλιάδων ανδρών έδειξε ότι το 34% αυτών, ερεθίζονταν σεξουαλικά περισσότερο όταν η γυναίκα τους φόραγε την φανέλα της αγαπημένης τους ομάδας, παρά ένα ζευγάρι sexy εσώρουχα.

Μυστικό #7: Του αρέσει το shopping
Πέσατε από τα σύννεφα; Και όμως. Μπορεί οι άνδρες σε γενικές γραμμές να απεχθάνονται τα ψώνια και να χλομιάζουν όταν η σύντροφός τους τούς προτείνει να πάνε σε κάποιο εμπορικό κέντρο, αλλά σύμφωνα με έρευνα του Bureau of Labor Statistics που πραγματοποιήθηκε την περίοδο 2004-2005, οι άνδρες ξοδεύουν μόλις 246 δολάρια λιγότερα από τις γυναίκες για την αγορά ρούχων, ενώ σπαταλάνε περισσότερα χρήματα σε αυτοκίνητα, εστιατόρια, αλκοολούχα ποτά και οπτικοακουστικό υλικό. Εν ολίγοις, στους άνδρες αρέσει να ξοδεύουν χρήματα, απλώς δεν το κάνουν με τον «γυναικείο» τρόπο. Την στιγμή που μια γυναίκα θα περάσει ατελείωτες ώρες στις βιτρίνες ενός εμπορικού κέντρου μέχρι να αποφασίσει τι θέλει, ο άνδρας θα έχει αποφασίσει από πριν την αγορά του. 


 ΠΗΓΗ:   http://sex.in2life.gr/

Παιδιά-τέρατα!!!!!! (22 pics)


Παιδιά που δεν θα ήσασταν 

περήφανοι αν ήταν δικά σας..!!!!!










Children_You_Should_Be_Glad_Aren_t_Yours_8.jpg

Children_You_Should_Be_Glad_Aren_t_Yours_9.jpg

Children_You_Should_Be_Glad_Aren_t_Yours_10.jpg

Children_You_Should_Be_Glad_Aren_t_Yours_11.jpg

Children_You_Should_Be_Glad_Aren_t_Yours_13.jpg

Children_You_Should_Be_Glad_Aren_t_Yours_14.jpg

Children_You_Should_Be_Glad_Aren_t_Yours_15.jpg

Children_You_Should_Be_Glad_Aren_t_Yours_17.jpg

Children_You_Should_Be_Glad_Aren_t_Yours_18.jpg

Children_You_Should_Be_Glad_Aren_t_Yours_20.jpg

Children_You_Should_Be_Glad_Aren_t_Yours_23.jpg

Children_You_Should_Be_Glad_Aren_t_Yours_24.jpg

Children_You_Should_Be_Glad_Aren_t_Yours_25.jpg

Children_You_Should_Be_Glad_Aren_t_Yours_27.jpg

Children_You_Should_Be_Glad_Aren_t_Yours_29.jpg

Children_You_Should_Be_Glad_Aren_t_Yours_1.jpg

Children_You_Should_Be_Glad_Aren_t_Yours_3.jpg

Children_You_Should_Be_Glad_Aren_t_Yours_4.jpg

Children_You_Should_Be_Glad_Aren_t_Yours_5.jpg

Children_You_Should_Be_Glad_Aren_t_Yours_6.jpg

Children_You_Should_Be_Glad_Aren_t_Yours_7.jpg

ΠΗΓΗ:   http://www.angelz.gr

10 λόγοι για να .... (μην) παντρευτείς !!!

Να παντρευτώ; Να μην παντρευτώ. Να παντρευτώ. Να μην παντρευτώ;…  

Το δίλημμα αυτό αφορά τα περισσότερα ζευγάρια που βρίσκονται σε αυτήν την καταραμένη «ηλικία γάμου». Κάπου γύρω στα τριάντα, δηλαδή, όταν επαγγελματικά έχεις πλέον αποκτήσει μία -σχετική- σταθερότητα, όταν οι γονείς σου ξαφνικά συνειδητοποιούν ότι μεγάλωσαν και «ένας Θεός ξέρει αν θα προλάβουν να δουν εγγονάκι» και όταν, μεταξύ μας, ούτε εσύ βρίσκεις κακή την ιδέα ενός παραθαλάσσιου ξωκλησιού για γαμήλια τελετή και το να γίνεις, σύντομα μετά, νέος γονιός.

Όταν όμως το συννεφάκι με τη χαρούμενη οικογένεια στο -φορτωμένο με κούκλες και ποδήλατα- πολυμορφικό σκάει, από κάτω βρίσκεσαι εσύ, έχοντας ήδη κλείσει δέκα ώρες στο γραφείο, με μία στοίβα λογαριασμών από απλήρωτες πιστωτικές, την οποία έχεις ήδη προγραμματίσει να διαγράψεις από την μνήμη σου μετά το πέμπτο σφηνάκι, το βράδυ στην Πανόρμου. Και η ζωή σου συνεχίζεται… απολαμβάνεις την -σχετική πάντα- ελευθερία σου, τον μισθό σου που εγωιστικά κάθε μήνα καταβροχθίζεις και τα ζηλόφθονα βλέμματα των παντρεμένων φίλων σου που έχουν να βγουν για ποτό από τις γιορτές. Παραμένεις, λοιπόν, εργένης: Κανένας οπισθοδρομικός θεσμός δε μπορεί να σου επιβάλει να κάνεις ένα τόσο δεσμευτικό -και ανούσιο ίσως- βήμα. 


Τότε πού είναι το δίλημμα;

Αναζητώντας μία απάντηση στο «γιατί» και «γιατί να μην» παντρευτώ -παντρευτείς, παντρευτεί κανείς- επιστρατεύουμε την μέθοδο των πλεονεκτημάτων και μειονεκτημάτων, καταγράφοντας τα υπέρ και τα κατά του έγγαμου και άγαμου βίου. Βρίσκουμε την απάντηση; Η αλήθεια είναι ότι την έχουμε ήδη βρει. Απλά δεν τολμάμε ακόμα να παραδεχτούμε…


«Γιατί να παντρευτώ;»
1. Οι παντρεμένοι ζουν περισσότερο: Ξεκινάμε με τους επιστημονικά αποδεδειγμένους λόγους γιατί «ο γάμος κάνει καλό». Δεν είναι λίγες οι έρευνες που υποστηρίζουν ότι τα άτομα που βιώνουν έναν ευτυχισμένο γάμο ζουν περισσότερο από τους εργένηδες. Έρευνα του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, το 2006, για παράδειγμα, κατέληξε ότι οι singles έχουν πέντε φορές περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν από κάποια μολυσματική ασθένεια, με το 40% αυτών των ασθενειών να αφορά τα καρδιακά νοσήματα, ενώ έχουν διπλάσιες πιθανότητες να πεθάνουν από κάποιο ατύχημα.

2. Ο γάμος αυξάνει τα έσοδα –και τα έξοδα: Αυτονόητο είναι ότι μέσα στον γάμο τα έσοδα και τα έξοδα μοιράζονται. Έτσι, π.χ. η 52άρα plasma που ως εργένης δεν τολμούσες καν να σκεφτείς να αποκτήσεις μπορεί πλέον πιο εύκολα να κοσμήσει το σαλόνι σου, ενώ το νοίκι του σπιτιού σου κοστίζει πλέον τα μισά –με την προϋπόθεση, φυσικά, ότι και στο σπίτι «μπαίνουν» δύο μισθοί. Ταυτόχρονα, μειώνονται τα κεράσματα προς το άλλο πρόσωπο αλλά και τα -ιδιοτελή- ρομαντικά πλην ακριβά δωράκια του πρώτου καιρού της σχέσης. Έτσι, έγγαμος βίος, πέρα από κοινοί λογαριασμοί, σημαίνει συνήθως καλύτερο σπίτι, καλύτερες διακοπές και γενικά καλύτερα υλικά αγαθά. Για να μην αναφερθούμε στην επιδότηση στεγαστικού δανείου που δίνει ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας στους νιόπαντρους ή στην μοιρασμένη εισφορά λόγω κοινής φορολογικής δήλωσης.

3. Δεσμοί αίματος: Σαφώς και πρακτικά δεν χρειάζεται κανείς να παντρευτεί για να κάνει παιδιά. Ωστόσο, η έννοια της πυρηνικής οικογένειας τυπικά παραμένει ένας από τους πιο σταθερούς κοινωνικούς δεσμούς και είναι αυτός που παρέχει συναισθηματική ασφάλεια πρώτα στο παιδί, και έπειτα στον/στην σύντροφο.

4. Γάμος = Περισσότερο -και καλύτερο- σεξ: Αν ο λόγος που αρνείστε να απαρνηθείτε την εργένικη ζωή είναι ο φόβος πως με τον γάμο θα «βαλτώσει» η σεξουαλική σας ζωή, είναι γιατί ίσως δεν έχετε υπολογίσει πως μέσα στον γάμο έχετε την ευκαιρία να κάνετε σεξ πολύ τακτικότερα. Αν δεν το πιστεύετε εσείς, το πιστεύουν πάντως ερευνητές του Ινστιτούτου Kinsey, σύμφωνα με τους οποίους το 23% των εργένηδων μπορεί περιοδικά να διανύσουν και έναν ολόκληρο χρόνο χωρίς να κάνουν σεξ, ποσοστό που αντιστοιχεί σε μόνο 1% των παντρεμένων ανδρών. Η ίδια έρευνα λέει ότι ενώ το 19% των singles κάνουν σεξ δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα, το ίδιο συχνά κάνει σεξ το 36% των παντρεμένων. Και αυτό γιατί την στιγμή που οι πρώτοι ακόμα προσπαθούν, οι δεύτεροι το έχουν ήδη στο σπίτι τους. Επιπλέον, παραδεχτείτε το, μπορεί τα one-night stands να είναι διεγερτικά και περιπετειώδη, όμως συνήθως περιλαμβάνουν άβολες, αμήχανες στιγμές που δεν ανταποκρίνονται στις αρχικές προσδοκίες. Τα παντρεμένα ζευγάρια, όμως, γνωρίζουν καλά πώς να αλληλο-ικανοποιηθούν και, χωρίς καν να μιλήσουν, ξέρουν πάντα να κάνουν τις σωστές κινήσεις. Ακόμα, όμως, κι αν δεν ξέρουν, έχοντας αποκτήσει αρκετή οικειότητα μέσα από την μακροχρόνια σχέση τους, δεν διστάζουν να ζητήσουν και να συζητήσουν όσα τους απασχολούν στο σεξ.

5. Μέσα από τον γάμο γίνεσαι καλύτερος άνθρωπος: Καταρχήν γίνεσαι πιο χαρούμενος άνθρωπος, όπως επιβεβαιώνει έρευνα Αυστραλιανού Πανεπιστημίου, καθώς εξασφαλίζεις την απαιτούμενη σταθερότητα που λειτουργεί ως εφαλτήριο για άλλες πλευρές της ζωής. Σκέψου, π.χ., πόσο πίσω σε όλα σε πηγαίνει μία σχέση προβληματική ή η στεναχώρια που ενδεχομένως σου δημιουργεί η μοναξιά. Ταυτόχρονα, γίνεσαι καλύτερος άνθρωπος χάρη στον άνθρωπο που έχεις επιλέξει να περάσεις την ζωή σου μαζί. Αν είσαι λίγο έξυπνος/-η, ο άνθρωπος που επιλέγεις είναι διορατικός, ειλικρινής και έχει άποψη και λόγο. Αυτά, και άλλα φυσικά, χαρακτηρίζουν τον καλό σύντροφο, ο οποίος μπορεί να τα μοιραστεί μαζί σου και να στα διδάξει. Άλλωστε, μέσα στην οικογένεια μαθαίνει πραγματικά κανείς το πραγματικό νόημα της αυτοθυσίας και του οικειοθελούς συμβιβασμού, στοιχεία που όλοι εκτιμούμε στους γύρω μας.

«Γιατί να μην παντρευτώ;»
1. Ο γάμος θα κάνει τον σύντροφό σου να παρατήσει τον εαυτό του: Ως προς τις γυναίκες, μόνο και μόνο λόγω γέννας, είναι σχεδόν σίγουρο πως με τον γάμο παχαίνουν. Πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου του Queensland της Αυστραλίας, μάλιστα, υποστηρίζει ότι ακόμα και οι γυναίκες που δεν αποκτούν παιδιά παχαίνουν κατά την διάρκεια του έγγαμου βίου. Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, μία γυναίκα μπορεί να πάρει μέχρι και 6,8 κιλά στα πρώτα δέκα έτη του έγγαμου βίου, χωρίς καν να έχει γεννήσει. Αυτό συμβαίνει λόγω μεταβολικών αλλαγών με την πάροδο των χρόνων, οι οποίες μόνο ως αλλαγή του τρόπου ζωής μπορούν να μεταφραστούν. Δηλαδή, λόγω, έλλειψης ενδιαφέροντος προκειμένου να σαγηνεύσουν το αντίθετο φύλο. Το ίδιο, φυσικά, ισχύει και για τους άνδρες, οι οποίοι -ειδικά αν η σύζυγος είναι καλή μαγείρισσα- τρώνε περισσότερο και παραμελούν την εμφάνισή τους.

2. Ο γάμος ισούται με το τέλος των εναλλακτικών: H ποικιλία είναι το αλατοπίπερο της ζωής. Όταν μάλιστα αυτή η ποικιλία έχει να κάνει με… αποχρώσεις μαλλιών, τότε μιλάμε για το αλατοπίπερο της σεξουαλικής ζωής. Όλα αυτά τελειώνουν όταν αρχίζει ο γάμος. Κατασταλάζει με ένα πρόσωπο και ξεχνάς την έξαψη που δημιουργεί το φλερτ με κάποιον άγνωστο. Ξεχνάς τα «παιχνίδια» με τον γοητευτικό συνάδελφο, τα one-night-stands και τα ραντεβού στα τυφλά που έχουν τόσο πλάκα. Το χειρότερο, μάλιστα, είναι πως με έναν περίεργο τρόπο, όταν παντρεύεται κανείς εμφανίζονται από το πουθενά άτομα -που υπό άλλες συνθήκες θα σε ενδιέφεραν- να λένε: «Τι κρίμα που παντρεύτηκες…»

3. Ο γάμος κοστίζει: Έχεις εικόνα για το πόσο μπορεί να κοστίζει ένας «αξιοπρεπής» γάμος; Με τις μπομπονιέρες, την δεξίωση, το νυφικό και το κοστούμι, τις βέρες και τα δώρα στους κουμπάρους; Σε παλαιότερο δημοσίευμα του In2life σχετικά με την οργάνωση γάμου, είχαμε υπολογίσει ότι μία τελετή «με τα όλα της» μπορεί να φτάσει και τις 50.000 ευρώ. Σκέφτεσαι κάτι πιο οικονομικό; Σε άλλο δημοσίευμά μας, σχετικά με τα κτήματα για δεξιώσεις γάμων, υπολογίσαμε ότι για πλήθος 300 καλεσμένων δύσκολα βρίσκει κανείς έναν όμορφο χώρο με κόστος μικρότερο από 50 ευρώ ανά άτομο για φαγητό, πότο και την μίσθωση DJ (σύνολο 1.500 ευρώ, μόνο για την δεξίωση). Το πιο σύνηθες πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα νιόπαντρα ζευγάρια είναι το οικονομικό. Φαντάσου, λοιπόν, πόσο επιβαρύνεται το ξεκίνημα της νέας τους ζωής με έναν ακριβό γάμο. Για να μην αναφερθούμε στο πόσο θα σου κοστίσει ο γάμος αν τελικά -κάτι που απευχόμαστε φυσικά- δεν ευοδώσει και λήξει με διαζύγιο…

4. Γάμος = συμβιβασμός: Αναφέραμε στην παραπάνω λίστα ότι ένα από τα καλά του γάμου είναι ότι σου μαθαίνει να συμβιβάζεσαι. Το ερώτημα είναι: Γιατί να συμβιβαστείς; Δεν σκοπεύεις να ζήσεις την ζωή στο έπακρο; Να βιώσεις κάθε τρελή επιθυμία σου, κάθε πρωτόγονη εμπειρία πριν τον… μεγάλο ύπνο; Πώς θα το καταφέρεις αυτό όταν θα πρέπει να περνάς τον μισό σου χρόνο κάνοντας πράγματα που θέλει ο άλλος; Όταν ακόμα και ο πιο απλός συμβιβασμός σου ανεβάζει την πίεση, όταν π.χ. αναγκάζεσαι να δεις μπάλα την στιγμή που έχει νέο επεισόδιο Sex and the City. Εντάξει, στην περίπτωση αυτή παίρνεις δεύτερη τηλεόραση. Τι γίνεται, όμως, με τα πιο σημαντικά θέματα; Όταν εσύ θες να μένεις κοντά στην θάλασσα και ο άλλος στο βουνό; Όταν εσύ προτιμάς να ξοδέψετε 3.000 ευρώ για ένα ταξίδι στην Λατινική Αμερική αλλά ο άλλος θέλει να πάρετε την τηλεόραση που λέγαμε; Όταν εσύ θες να στείλεις το παιδί στο δημόσιο σχολείο της γειτονιάς και ο άλλος σε ιδιωτικό; Αλλά ταυτόχρονα θες να κάνεις τον σύντροφό σου ευτυχισμένο και να μην του χαλάς το χατίρι. Γιατί να υποστείς όλα τα παραπάνω;

5. Ο γάμος μπορεί να αποτύχει –αν δεν αποτύχει, όμως, είναι για πάντα: Σκέψου μια στιγμή τι άνθρωπος ήσουν πριν δέκα-δεκαπέντε χρόνια. Τι ζητούσες από την ζωή. Πού βρισκόσουν. Πώς διασκέδαζες. Πώς ένιωθες για τον κόσμο, γενικότερα. Τώρα σκέψου πόσο έχουν αλλάξει όλα αυτά σήμερα και αναλογίσου πόσο ακόμα θα αλλάξουν μέσα στα επόμενα δέκα-είκοσι χρόνια. Είναι δυνατόν σε αυτό το -ξέφρενο ή μη- προσωπικό σου ταξίδι να θες -ακόμα χειρότερα να απαιτείς- να σε ακολουθήσει και κάποιος άλλος; Κι αν συμπίπτουν τα «θέλω» σας τώρα, πόσο πιθανό είναι να συνεχίσουν να συμπίπτουν και μετά από πέντε ή δέκα χρόνια; Το λένε και οι στατιστικές: Σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία ο δείκτης διαζυγίων από 8% το 1980 έφτασε το 24% το 2005. Θα είσαι εσύ ο τυχερός που θα ανήκει στο υπόλοιπο σχεδόν 70%; Ας υποθέσουμε ότι θα είσαι. Κοίτα τώρα τον άνθρωπο που έχεις δίπλα σου, τον τωρινό σύντροφό σου, τον φαντάζεσαι στην ίδια θέση με αρκετά παραπάνω κιλά, γεμάτο ρυτίδες, λιγοστά μαλλιά και μασέλα; Τον φαντάζεσαι στην ίδια θέση για… πάντα;  


ΠΗΓΗ:    

Μοίρασαν σε Δημοτικό σχολείο στυλό με… πορνό!!!!!

Ακόμη και στη χώρα μας, είθισται σε μερικά μέρη να δίνεται στους μαθητές ένα συμβολικό δωράκι με τη συνοδεία θερμών ευχών για μία «καλή σχολική χρονιά».

Στο δημοτικό σχολείο όμως Adolf Reichwein στην Έσση της Βορειοδυτικής Γερμανίας, η έκπληξη που περίμενε τους μαθητές της πρώτης τάξης δεν ήταν ανάλογη της ηλικίας τους!


Συγκεκριμένα, στο


.εν λόγω Γερμανικό σχολείο συνηθίζεται στην αρχή κάθε χρονιάς να τους χαρίζουν ένα χάρτινο χωνάκι γεμάτο με γλυκά και εντυπωσιακά στυλό ή μολύβια.

Αυτή τη φορά, υπήρχαν μεν στυλό μέσα στο δεματάκι του κάθε παιδιού τα οποία όμως είχαν πάνω… ερωτικές σκηνές!

Τα «ροζ» χωνάκια είχαν αποστολέα τα μέλη του Γερμανικού Κομμουνιστικού Κόμματος οι οποίοι δέχτηκαν και τα πυρά των εξαγριωμένων αλλά και σαστισμένων γονιών!

Σε ανακοίνωση τύπου το Γερμανικό Κομμουνιστικό Κόμμα φυσικά κάνει λόγο για «λάθος» αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Το Γερμανικό Κομμουνιστικό Κόμμα λυπάται βαθύτατα για αυτό που συνέβη και αισθάνεται αγανάκτηση , καθώς βρίσκεται στα όρια της πορνογραφίας και μπορεί οποιοσδήποτε να τα αγοράσει από κανονικά καταστήματα».

Οι δικηγόροι δε του κόμματος εξετάζουν το ενδεχόμενο να κατατεθεί μήνυση σε βάρος των προμηθευτών ενώ προσφέρθηκαν να ανταλλάξουν τα ανεκδιήγητα στυλό με κάτι περισσότερο κατάλληλο για τους 6χρονους μπόμπιρες!


ΠΗΓΗ:   http://rokakias.blogspot.com 

Ξεναγήσεις σε... δημόσιες τουαλέτες !!!!

Για τους τουρίστες που έχουν βαρεθεί τις παραδοσιακές ξεναγήσεις, ένας τουριστικός πράκτορας στο Βερολίνο προτείνει κάτι εντελώς διαφορετικό: μια περιήγηση στους χώρους δημόσιας εξυπηρέτησης.!

Η ξεναγός Άννα Χάασε θέλει να ξεναγήσει τους επισκέπτες του Βερολίνου εκτός των καθιερωμένων και προτείνει την επίδειξη των περίφημων δημόσιων τουαλετών της γερμανικής πρωτεύουσας.

Η ξεναγός οδηγεί τους επισκέπτες σε όλες τις δημόσιες τουαλέτες, τους αφηγείται την ιστορία της εξέλιξης των αποχωρητηρίων από τη βιβλική εποχή μέχρι σήμερα και επιδεικνύει τουαλέτες από τις παλαιότερες που υπάρχουν μέχρι τις πιο σύγχρονες και τεχνολογικά άψογα εξοπλισμένες.
Η Χάασε είχε αυτή την ιδέα όταν επισκέφθηκε από κοντά τα "WC" του Βερολίνου κατά τη διάρκεια της ετήσιας εκδήλωσης Διεθνής Ημέρα Τουριστικής Ξενάγησης το 2005, καθώς οι χώροι αυτοί ήταν "οάσεις ηρεμίας".

«Σκεφτόμουν ότι όλοι οι συνάδελφοι μου πραγματοποιούν ξεναγήσεις σε πάρκα και εκκλησίες, αλλά εγώ ήθελα να σπάσω το ταμπού και να εξηγήσω στους επισκέπτες την ιστορία της υγιείνης του Βερολίνου και τον πολιτισμό της τουαλέτας», τονίζει η Χάασε.

Στο πρόγραμμα της ξενάγησης της περιλαμβάνεται μια επίσκεψη σ' ένα συγκρότημα αποχωρητηρίων του 19ου αιώνα αλλά και στο πλήρως ανακαινισμένο λουτρό του Κάιζερ στην πλατεία Ποτσντάμερ.
Η ίδια με αυτή την πρωτοβουλία θέλει να εστιάσει την προσοχή στην έλλειψη δημόσιων τουαλετών για τουριστικά γκρουπ στο Βερολίνο.

Η Χάασε τονίζει ότι η συγκεκριμένη ξενάγηση προσελκύει το ενδιαφέρον συλλόγων και εταιριών καθώς και ατόμων που ενδιαφέρονται για το συγκεκριμένο αντικείμενο.!

ΠΗΓΗ:    http://www.ethnos.gr


Αποπληρωμή γερμανικών ... προπολεμικών ομολόγων ζητούν Αμερικανοί επενδυτές !!!

Απαιτούν εκατομμύρια δολάρια!!!
 Οι κάτοχοι γερμανικών ομολόγων που εκδόθηκαν στη δεκαετία του 1920 κατέφυγαν σε αμερικανικά δικαστήρια με το αίτημα την αποπληρωμή υπέρ τους, ζητώντας ουσιαστικά από τη Γερμανία ποσά πολλών εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων.

Τα ομόλογα είχαν εκδοθεί από τη Δημοκρατία της Βαϊμάρης σε μία προσπάθεια ανοικοδόμησης της γερμανικής οικονομίας που καταστράφηκε μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Τη δεκαετία του '30 κάποια από τα χρήματα αξιοποίησε ο Άντολφ Χίτλερ για να οικοδομήσει εκ νέου το γερμανικό στρατό, οδηγώντας τον πλανήτη σε νέο πόλεμο.

Οκτώ δεκαετίες αργότερα, Αμερικανοί κάτοχοι αυτών των ομολόγων, που υποστηρίζουν ότι τους δικαιώνει ο νόμος, κατέφυγαν σε ομοσπονδιακά δικαστήρια στο Μαϊάμι, τη Νέα Υόρκη και το Σικάγο και ζητούν την αποπληρωμή τους από τη Γερμανία.

Καταγράφουν μάλιστα μία πρώτη νίκη στη προσπάθεια της καθώς εφετείο απέρριψε την προσπάθεια γερμανικών Αρχών να εμποδίσουν το αμερικανικό αίτημα με το σκεπτικό του Βερολίνου ότι τα αμερικανικά δικαστήρια είναι αναρμόδια.

Από τη πλευρά της αναφέρει η Γερμανία ότι υπάρχει ήδη θεσμοθετημένη διαδικασία και ότι αυτή πρέπει να ακολουθήσουν οι ομολογιούχοι. Μέρος της διαδικασίας απαιτεί να αποδείξει ο κάτοχος ότι το ομόλογό του δεν βρισκόταν σε γερμανικό έδαφος την 1η Ιανουαρίου 1945, ένα μάλλον δύσκολο έργο.

Αν η Γερμανία χάσει την υπόθεση και αρνηθεί να πληρώσει, οι κάτοχοι θα ζητήσουν να κατασχεθούν γερμανικά περιουσιακά στοιχεία στις ΗΠΑ
ΠΗΓΗ:    http://www.tanea.gr

Έγραφαν συνταγές για …νεκρούς ασφαλισμένους του ΙΚΑ !!!!!!!

Με 12 φαρμακεία , στην Αθήνα , τον Πειραιά, το Πολύκαστρο , τα Γιάννενα και τον Πύργο διέκοψε τη σύμβασή του το ΙΚΑ μετά τις υποθέσεις εικονικής συνταγογράφησης που εντοπίστηκαν και πήραν το δρόμο της δικαιοσύνης. 

Οι φαρμακοποιοί , όπως έδειξαν οι πρώτες διασταυρώσεις από την εφαρμογή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης , συνταγογραφούσαν για συνταξιούχους του ΙΚΑ που είχαν αποβιώσει! 

Επίσης εντοπίστηκε και γιατρός- παθολόγος  του ΙΚΑ που εμφάνιζε όλους τους ασφαλισμένους που παρακολουθούσε ως …καρκινοπαθείς και συνταγογραφούσε πανάκριβα φάρμακα για χημειοθεραπείες με το αζημίωτο. 

Το ΙΚΑ από τις παράνομες συνταγογραφήσεις ζημιώθηκε κατά 100.000 ευρώ.

Η Μεγαλύτερη Ληστεία Ριφιφί που εχει γίνει μέχρι τώρα !!!!

Το σαββατοκύριακο της 6ης και 7ης  Αυγούστου 2005, μια συμμορία ληστών, πιθανώς μέλη μιας βραζιλιάνικης οργάνωσης αφαίρεσαν από την Κεντρική Τράπεζα της Βραζιλίας στη Φορταλέζα ...
....165 εκ. reais (70 εκ. Ευρώ).

Τρεις μήνες πριν τη ληστεία, η συμμορία είχε νοικιάσει ένα άδειο διαμέρισμα στο κέντρο της πόλης, το ανακαίνισε και ανάρτησε πινακίδες που έδειχναν ότι πρόκειται για μια εταιρεία που εμπορευόταν φυσικό και τεχνητό γρασίδι όπως και φυτά.

Οι γείτονες που αναφέρουν ότι την ομάδα αποτελούσαν 6 με δέκα άντρες, έβλεπαν καθημερινά φορτηγάκια να μεταφέρουν χώμα αλλά θεώρησαν ότι αυτό ήταν η φυσιολογική δραστηριότητα της εταιρείας. Σε αυτό το χρονικό διάστημα, οι ληστές έσκαψαν ένα τούνελ 70 μέτρων και τελικά τρύπησαν 1 μέτρο ενισχυμένου ατσαλιού για να εισέλθουν στο θησαυροφυλάκιο. Το τούνελ είχε 70 εκατοστά άνοιγμα, φωτισμό και δικό του κλιματισμό.

Στις 22 Οκτωβρίου του ίδιου έτους, ο υποτιθέμενος εγκέφαλος της ληστείας, Λουίς Ριμπέιρο βρέθηκε νεκρός. Είχε απηχθή στις 7 Οκτωβρίου και παρότι η οικογένεια του πλήρωσε περίπου 1 εκ δολάρια οι απαγωγείς δεν τον απελευθέρωσαν.

Πρόσφατα τρεις αστυνομικοί συνελήφθησαν για συμμετοχή στη δολοφονία ενώ η αστυνομία εξετάζει τη σύνδεση των ληστών με εταιρείες πώλησης μεταχειρισμένων αυτοκινήτων που χρησιμοποιήθηκαν για τη μεταφορά των χρημάτων που πρέπει να ζύγιζαν τρεισήμισι τόνους.

Μέχρι τώρα έχουν συλληφθεί πέντε άτομα που έχουν ομολογήσει τη συμμετοχή τους στην εκσκαφή και έχουν βρεθεί τα 7 από τα 63 εκ δολάρια.


ΠΗΓΗ:   http://stakarfia.blogspot.com

Οκτάχρονος εντόπισε βόμβα σε σχολείο στη Β. Ιρλανδία !!!!

Ένα πρωτοβάθμιο σχολείο στη βόρεια Ιρλανδία εκκενώθηκε σήμερα μετά την ανακάλυψη από έναν μικρό μαθητή μιας βόμβας μέσα στην τάξη του, ανακοινώθηκε από την αστυνομία που εικάζει ότι πιθανώς μαχητές κατά της ειρηνευτικής διαδικασίας τοποθέτησαν την βόμβα που ευτυχώς δεν εξερράγη.

Η βόμβα ήταν αυτοσχέδια και "έτοιμη να εκραγεί" όταν βρέθηκε από τον οκτάχρονο μαθητή στο καθολικό σχολείο του Αντριμ (βόρειοανατολικά) αναφέρθηκε από εκπρόσωπο της αστυνομίας, ο οποίος πρόσθεσε ότι ο μικρός την έδειχνε περιχαρής στους συμμαθητές του φωνάζοντας: "Ελάτε να δείτε, βρήκα ένα χρυσαφί σωλήνα".

Ήταν πολύ μεγάλη τύχη που η αυτοσχέδια βόμβα δεν εξερράγη τη στιγμή που το σχολείο λειτουργούσε και ήταν γεμάτο μαθητές", ανέφερε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας που πρόσθεσε ότι και ένα άλλο σχολείο στην περιοχή εκκενώθηκε, όταν κτύπησε το σήμα κινδύνου. Ο εκπρόσωπος δεν ανέφερε περισσότερες λεπτομέρειες για το δεύτερο σχολείο.
Βουλευτής της χώρας κατάγγειλε ότι πριν από τρεις εβδομάδες βρέθηκαν τρεις εκρηκτικοί μηχανισμοί κοντά σε ένα σπίτι στην πόλη Αντριμ και η αστυνομία θεωρεί ότι όλες οι περιπτώσεις είναι έργο των πιστών προτεσταντών που αντιτίθενται στην ειρηνευτική διαδικασία στη Βόρεια Ιρλανδία.
Υπενθυμίζεται ότι η Βόρεια Ιρλανδία μαστίζεται εδώ και 30 χρόνια από βίαια επεισόδια μεταξύ των Προτεσταντών και των Καθολικών με αποτέλεσμα να έχουν χάσουν τη ζωή τους έως τώρα πάνω από 3.500 άνθρωποι, ενώ τα επεισόδια συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, παρά την ειρηνευτική συμφωνία του 1998. 

ΠΗΓΗ:   http://www.sigmalive.com

Αγρίνιο : 3 παντρεμένες σε γνωστό μπαρ της πόλης οργίασαν με τουλάχιστον 4 νέους άντρες!!!!!!

Όλα έγιναν το βράδυ του Σαββάτου, σε γνωστό μπαρ-club της πόλης.  

Οι 3 γυναίκες, εκ των οποίων η μια σύζυγος επιφανούς γιατρού, η δεύτερη και τρίτη, σύζυγοι γνωστών τοπικών επιχειρηματιών της ευρύτερης περιοχής, βγήκαν να διασκεδάσουν. 

Η μια σύζυγος εκ των τριών έχει καιρό σχέση με νεαρότερο άντρα, μπάρμαν στο επάγγελμα ο οποίος δουλεύει στο συγκεκριμένο μαγαζί. Ήταν αυτή που έκλεισε το deal για το όργιο που θα ακολουθούσε... 

Η ώρα περνούσε, τα σφηνάκια ακολουθούσαν το ένα μετά το άλλο. Οι τρεις κυρίες διασκέδαζαν όλο και πιο έντονα, ενώ ταυτόχρονα φλέρταραν και με σερβιτόρους του μαγαζιού. Στις 5 το πρωί και ενώ σχεδόν όλοι οι θαμώνες του μαγαζιού έφυγαν οι τρεις κυρίες παρέμειναν στο μαγαζί περιμένοντας να σχολάσει ο μπάρμαν και η "παρέα" του. 

Λίγη ώρα μετά έφυγαν όλοι με τουλάχιστον 3 αυτοκίνητα. Κατευθύνθηκαν στο σπίτι του ενός εκ των σερβιτόρων, όπου συνέχισαν να διασκεδάζουν με σφηνάκια και μουσική. Τα αίματα δεν άργησαν να ανάψουν και ακολούθησε ένα πολύωρο όργιο με επτά τουλάχιστον άτομα εώς τις 10 το πρωί όπου και αποχώρησαν. 

Το όργιο περιελάμβανε σύμφωνα πάντα με μαρτυρίες ένος εκ των παρευρισκόμενων, ο οποίος το διατυμπανίζει σε φίλους και γνωστούς, βοηθήματα, σαμπάνιες και πούρα...Μάλιστα σκηνές τραβήχτηκαν και σε βίντεο από κινητά και "γυρνάνε" από κινητό σε κινητό της πόλης...

Περιμένουμε να τα δούμε και εμείς...!


ΠΗΓΗ:    http://kampia.blogspot.com

Επικίνδυνα παιχνίδια...

Άρχισαν πάλι να αναζωπυρώνονται οι φήμες στο εξωτερικό για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας και για πιθανή στάση πληρωμών.

Φαινομενικά ξεκίνησαν λόγω της βαριάς ύφεσης στην πραγματική οικονομία και της κατάστασης νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Οι εκτιμήσεις έχουν βάση, όμως αποσκοπούν αλλού: Στο να κτυπήσουν το ίδιο το ευρώ και την οικονομία της ευρωζώνης την στιγμή που παλεύει να σταθεροποιήσει την ανάκαμψή της.
Η δήλωση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν-Κλοντ Τρισέ, ότι «έξοδος της Ελλάδας στο ευρώ και επιστροφή στη δραχμή θα ήταν καταστροφική» δεν είναι τυχαία. Οι ευρωπαίοι ανησυχούν ότι θα ξεκινήσει νέος κύκλος πιέσεων στο ευρώ μέσω της Ελλάδας ώστε να αποσταθεροποιηθούν και άλλες ευπαθείς οικονομίες. Γι αυτό και οι δημόσιες δηλώσεις στήριξης για την προσπάθεια της χώρας μας όχι μόνο θα συνεχίσουν αλλά θα αυξηθούν.
Η δήλωση Τρισέ έγινε σε συνέδριο στην Ιταλία μετά την τοποθέτηση του Γερμανού οικονομολόγου, Χανς Βέρνερ Σιν, επικεφαλής του ινστιτούτου οικονομικών ερευνών, ότι υπάρχει κίνδυνος διάλυσης της πολιτικής τάξης στην Ελλάδα εάν τα μέτρα λιτότητας συνεχίσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Διαπίστωσε δε πιθανότητα κοινωνικής αναταραχής που μπορεί να φέρει ακόμα και .. εμφύλιο!
Αξίζει να σημειωθεί ότι το εν λόγω ινστιτούτο, τόσο καιρό, «φώναζε» για την ανάγκη σφικτής δημοσιονομικής πολιτικής στην «αμαρτωλή» Ελλάδα. Προς τι η στροφή; Οι Γερμανοί σπρώχνουν με όλα τα μέσα την πρόταση τους για ελεγχόμενη πτώχευση, με την -καινούρια τώρα- δικαιολογία ότι μια παρατεταμένη πολιτική λιτότητας (την οποία μας επέβαλαν) θα διαλύσει την Ελλάδα.
Ελπίζουμε η κυβέρνηση γρήγορα να απεμπλακεί από την μικροπολιτική της ΔΕΘ και τα επικοινωνιακά παιχνίδια και να αρχίσει να οχυρώνει την χώρα από τέτοια παιχνίδια. Λάθη έγιναν πολλά, εάν δεν προσέξουμε τώρα θα γίνουν περισσότερα και πιο επικίνδυνα.

ΠΗΓΗ:   http://www.topontiki.gr

ΝΕΟ ΦΙΛΙΚΟ BLOG !!!!!

ΗΛΙΟΧΩΡΙ (ΝΤΟΜΠΡΙΝΟΒΟ) !!



Ένα νέο blog ενός φίλου μας  για το Ηλιοχώρι  Ζαγορίου. Του  ευχόμαστε καλή συνέχεια και καλό ταξίδι...!!!

 

http://iliochori.blogspot.com/

Νέοι φόροι σε τσιγάρα, αλκοόλ...

Νέους φόρους σε τσιγάρα, αλκοόλ και καύσιμα, προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών για να εξασφαλίσει έσοδα που λείπουν από ΦΠΑ.  

Τρίτη και Τετάρτη στις Βρυξέλλες για να παρουσιάσει τα πεπραγμένα και να λάβει έγκριση για εκταμλίευση της δεύτερης δόσης του δανείου.
Για νέους φόρους σε τσιγάρα, αλκοόλ και καύσιμα, προκειμένου να εξασφαλιστεί το ποσό που υπολείπεται από τον ΦΠΑ, κάνει λόγο ο υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Libre Belgique.
Κληθείς να σχολιάσει το θέμα των εσόδων, ο υπουργός Οικονομικών επισημαίνει ότι αναμένεται η απόδοση μίας σειράς μέτρων όπως η αύξηση του ΦΠΑ από τον Ιούλιο, η φορολόγηση των υψηλών εισοδημάτων και ο φόρος μεγάλης ακίνητης περιουσίας που τέθηκαν σε ισχύ από το 2009 αλλά δεν έχουν ακόμη καταβληθεί από τους υπόχρεους.
Ωστόσο σε ερώτηση για τις απώλειες εσόδων από τον ΦΠΑ, ο υπουργός Οικονομικών επισήμανε ότι εν μέρει θα μπορούσαν να αποκατασταθούν από αύξηση των φόρων στα καύσιμα, το αλκοόλ και τα τσιγάρα.
Ο υπουργός Οικονομικών που θα παραστεί στη συνεδρίαση του Eurogroup και του Ecofin την Τρίτη και Τετάρτη θα κληθεί να δώσει εξετάσεις, σχετικά με την πορεία των μέτρων που προβλέπει το αναθεωρημένο Μνημόνιο, προκειμένου να μπουν οι υπογραφές για την εκταμίευση της δεύτερης δόσης του δανείου.
Οι κοινοτικοί αναμένεται να θέσουν εκ νέου τις επισημάνσεις που προβλέπει το Μνημόνιο για διαρθρωτικές αλλαγές, άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων και ΔΕΚΟ απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας και μία σειρά άλλων, που θα επιτρέψουν την υλοποίηση μέτρων που θα εξασφαλίσουν άμεσα μεν, εξοικονόμηση κεφαλαίων για τη μείωση του δημόσιου χρέους -όπως τουλάχιστον εκτιμούν τρόϊκα και κυβέρνηση- μακροπρόθεσμα δε ανακοπή της ύφεσης της ελληνικής οικονομίας.
Παρά τις ενστάσεις από παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς για την αποτελεσματικότητα των συμπεφωνημένων μέτρων (η δεύτερη αύξηση του ΦΠΑ ήδη αποσύρθηκε παρά τις διαβεβαιώσεις στην τρόϊκα μπροστά στις αντιδράσεις) ο υπουργός Οικονομικών θα κληθεί να καταθέσει το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των ενεργειών που έχει σχεδιάσει η κυβέρνηση για το Φθινόπωρο, έτσι ώστε η ψαλίδα του ελλείμματος να κλείσει.
Στην Αθήνα, θεωρούν δεδομένο ότι ο υπουργός Οικονομικών θα εξασφαλίσει την έγκριση για την απελευθέρωση της δεύτερης δόσης από το πακέτο στήριξης, ωστόσο η πίεση αναμένεται να είναι ασφυκτική, από την πλευρά της Ε.Ε. με αλλεπάλληλες επισκέψεις των ελεγκτών (εδώ το σχετικό θέμα) και στο εσωτερικό μέτωπο με την κυβέρνηση να δίνει τη μάχη στις περιφερειακές εκλογές που εκ των πραγμάτων έχουν λάβει χαρακτήρα δημοψηφίσματος για την οικονομική πολιτική και την εφαρμογή ή όχι του Μνημονίου.
Η κυβέρνηση επίσης σύμφωνα με πληροφορίες θα εξασφαλίσει και τα θετικά σχόλια του ΔΝΤ στη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ΔΝΤ την Παρασκευή, το οποίο θα εγκρίνει επίσης την αποδέσμευση των κεφαλαίων (προβλέπεται η διπλή έγκριση από το Σχέδιο Στήριξης) αλλά επίσης θα επισημαίνει ότι πρέπει να επιταχυνθούν οι αλλαγές στην αγορά εργασίας και το συνταξιοδοτικό, για το οποίο απαιτεί άμεσες και στοχευμένες κινήσεις από την κυβέρνηση.

ΠΗΓΗ:   http://news247.gr

Στυγερή δολοφονία παρουσιαστή ειδήσεων...

Νεκρός σε ένα μικρό δάσος κοντά στο σπίτι του βρέθηκε ο Σάγεντ Χαμίντ Νούρι. 

Πρόκειται για έναν από τους δημοφιλέστερους τηλεοπτικούς παρουσιαστές του Αφγανιστάν, ο οποίος εργαζόταν στην εθνική ραδιοτηλεόραση (RTA).

Η δράση όμως του αντιπροέδρου της Εθνικής Ένωσης Δημοσιογράφων του Αφγανιστάν σε οργανώσεις που αντιπολιτεύονται τον πρόεδρο Χαμίντ Καρζάι ήταν γνωστή. "Κάποιος κάλεσε χθες το βράδυ στο τηλέφωνο τον Σάγεντ Χαμίντ Νούρι και του ζήτησε να κατέβει από το διαμέρισμά του και το πτώμα του βρέθηκε λίγο αργότερα σ' ένα μικρό δάσος κοντά στο σπίτι του", δήλωσε ο υπαρχηγός της αστυνομίας της Καμπούλ, Χαλιλουλάχ Νταστιάρ, ενώ η αφγανική ένωση για την υπεράσπιση των δημοσιογράφων CSJ τόνισε: "Ο Νούρι αποκεφαλίσθηκε και μαχαιρώθηκε επανειλημμένα".
 
Ο Χαλιλουλάχ Νταστιάρ σε δηλώσεις του για το περιστατικό τόνισε πως το θύμα είναι πολύ πιθανό να σκοτώθηκε "από έναν φίλο", επειδή πήγε στο ραντεβού αμέσως μετά το τηλεφώνημα.

ΠΗΓΗ:     http://neamadata.blogspot.com

Η «Γενιά των 592 ευρώ»..!!!


Σε όλες τις δύσκολες καταστάσεις το χιούμορ και ο αυτοσαρκασμός σίγουρα βοηθάνε πολύ. Έτσι, λοιπόν, και οι πρωταγωνιστές της νέας σειράς «Γενιά των 592 ευρώ» αντιμετωπίζουν με χιούμορ τα προβλήματα της οικονομικής κρίσης.


«Το σενάριο είναι τόσο ρεαλιστικό, πολλές από τις καταστάσεις που ζούμε είναι βγαλμένες από τη ζωή, δοσμένες βέβαια με χιούμορ» λέει ο Δημήτρης Μακαλιάς, ένας από τους πρωταγωνιστές της κωμικής σειράς στο «TV Ζάπινγκ».


Στη σειρά, η οποία αναμένεται να κάνει πρεμιέρα τον ερχόμενο Οκτώβριο, πρωταγωνιστούν ακόμα οι Ιωάννα Τριανταφυλλίδου, Κωνσταντίνος Γαβαλάς, Θοδωρής Αντωνιάδης.

ΠΗΓΗ:       http://totefteri.blogspot.com

Αγγλία: Στο... πεζοδρόμιο σύζυγος βουλευτή !!!!

Ως πόρνη εργαζόταν η σύζυγος του βουλευτή της συντηρητικής παράταξης της Αγγλίας, Mike Weatherley, η οποία για τις υπηρεσίες της πληρωνόταν έναντι του ποσού των 83 ευρώ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Sun, η 39χρονη φωτογραφήθηκε στην περιοχή του Wesminster ενώ ηχογραφήθηκε ένα ερωτικό βίντεο από έναν ρεπόρτερ.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής υποστηρίζει πως δε γνώριζε για τις δραστηριότητες της συζύγου του ενώ αποφάσισαν να χωρίσουν τον περασμένο Φεβρουάριο.

"Είναι σοκ. Δεν είχα ιδέα", είπε ο κ. Weatherley προσθέτοντας πως είναι καλοί φίλοι με την Carla και ότι γευματίζουν μαζί κάθε εβδομάδα.

Οι δυο τους γνωρίστηκαν πριν δέκα χρόνια σε ένα ταξίδι του στο Ρίο Ντε Τζανέιρο. Η 39χρονη μετακόμισε στη Βρετανία και παντρεύτηκαν το 2003.
Φωτογραφία: Sunday Mirror



ΠΗΓΗ:   http://cosmo.gr

Καταδίωξη στη Νίκαια ..!!!!

Μετά από πολύωρη καταδίωξη στις περιοχές Κερατσίνι, Νίκαια και Κορυδαλλό, άνδρες της Αστυνομίας τελικά κατάφεραν να συλλάβουν μία γυναίκα και έναν άνδρα, στην κατοχή των οποίων βρέθηκε ένα Καλάσνικοφ και ένα πιστόλι.

Οι αστυνομικοί νωρίτερα έκαναν σήμα στον οδηγό του αυτοκινήτου να σταματήσει για έλεγχο, ωστόσο αυτός επιτάχυνε χωρίς να υπακούσει, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει καταδίωξη.


Το ζευγάρι μεταφέρθηκε στο αστυνομικό τμήμα Νίκαιας, όπου εξετάζεται η συμμετοχή τους σε ληστεία.

Διάρρηξη με λεία 150.000 ευρώ !!!!

Εισέβαλαν σαν κύριοι από την πόρτα και έφυγαν με λεία 150.000 ευρώ.

Ο λόγος για άγνωστους δράστες που διέρρηξαν τα γραφεία μεγάλης εταιρείας στη Νέα Σμύρνη και άρπαξαν το ποσό μαμούθ αφού πρώτα μπήκαν «σαν κύριοι» παραβιάζοντας την κεντρική είσοδο των γραφείων, που ήταν μια υπερθωρακισμένη πόρτα ασφαλείας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες -αφού χρειάστηκε πάνω από ώρα για να ανοίξουν την ενισχυμένη πόρτα- ξήλωσαν τα συστήματα ασφαλείας και -γνωρίζοντας καλά το μέρος- κατευθύνθηκαν προς το σημείο όπου ήταν συγκεντρωμένο το ποσό.

Οι «δεξιοτέχνες του είδους» διαρρήκτες (σύμφωνα με τις αρχές), φεύγοντας άρπαξαν φορητούς υπολογιστές αλλά και κάμερες που είχαν καταγράψει τη δράση τους προκειμένου να μην υπάρχουν στοιχεία για τον εντοπισμό τους.

ΠΗΓΗ:   http://www.star.gr

Show Γιακουμάτου με Τσιμτσιλή...!


Φόρεσε την άσπρη ιατρική μπλούζα, και της έπαιρνε την πίεση...

Τι θέλει ο Μάκης και μπερδεύετε με την Πολιτική!
Αλλού είναι το ταλέντο του. Το απέδειξε άλλη μια φορά φορώντας την άσπρη ιατρική μπλούζα και υποδεχόμενος, κάτω από...
σκηνοθετική φροντίδα, την Τσιμτσιλή για να της πάρει την πίεση. Μιλάμε για πολύ γέλιο .


Όλα τα λεφτά...!


ΠΗΓΗ:   http://nonews-news.blogspot.com

"Εκατομμύρια δολάρια" θα στοιχίσει o απεγκλωβισμος των μεταλλωρύχων

Το κόστος της επιχείρησης για τον απεγκλωβισμό των 33 μεταλλωρύχων στη Χιλή θα ανέλθει... "σε αρκετά εκατομμύρια δολάρια", δήλωσε ο υπουργός Ορυχείων, Λόρενς Γκόλμπορν, χωρίς πάντως να αναφέρει πιο συγκεκριμένη εκτίμηση.

"Η επιχείρηση διάσωσης θα κοστίσει εκατομμύρια δολάρια, αλλά η ακριβής εκτίμηση θα ανακοινωθεί από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας (Σεμπαστιάν Πινέρα). Αυτός είναι που θα αποφασίσει εάν κάποια στιγμή θα ανακοινωθεί δημόσια", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο υπουργός Ορυχείων της Χιλής.

Οι χιλιανές αρχές έχουν αποφύγει μέχρι τώρα να αναφερθούν σε υπολογισμό του κόστους των επιχειρήσεων διάσωσης. Ωστόσο ο Τύπος στη χώρα έχει αναφερθεί σε μία πρώτη εκτίμηση του κόστους που ανέρχεται σε 10 εκατομμύρια δολάρια.

"Υπάρχει μία ηθική επιταγή να βοηθήσουμε αυτά τα άτομα", πέρα από το πραγματικό κόστος της επιχείρησης διάσωσης, δήλωσε ο υπουργός Ορυχείων.

Το μεταξύ άρχισε η λειτουργία ενός δεύτερου τρυπανιού, που θα διευρύνει το στενό σωλήνα απ όπου στέλνονται τρόφιμα και νερό στους άνδρες που βρίσκονται 700 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της γης, από τις 5 Αυγούστου.

Εδώ και μία εβδομάδα έχει αρχίσει η επιχείρηση διάνοιξης σήραγγας διαφυγής, στην οποία το τρυπάνι έχει φθάσει σε βάθος 70 μέτρων. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να φτάσει στο ορυχείο άλλο ένα μεγαλύτερο και ισχυρότερο τρυπάνι που χρησιμοποιείται στις έρευνες για τον εντοπισμό πετρελαιοπηγών, αλλά θα χρειαστούν κάποιες μέρες για να τεθεί σε λειτουργία.

Από τη στιγμή που μία από τις οδούς διαφυγής θα έχει διάμετρο 60-70 εκατοστών, οι μεταλλωρύχοι θα ανασυρθούν στην επιφάνεια ένας-ένας, με μία καμπίνα που θα περιέχει οξυγόνο, νερό, τροφή και σύστημα επικοινωνιών. Η καμπίνα αυτή θα χρειαζεται περίπου μισή έως μία ώρα για να φθάσει στην επιφάνεια.

Ο υπουργός Ορυχείων της Χιλής εκτιμά ότι οι 33 άνδρες θα απεγκλωβισθούν μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου. 


ΠΗΓΗ:   http://sarotiko.blogspot.com

Τα στραβά και ανάποδα των φετινών διακοπών..!!!!

Αναπολούμε τις πρόσφατες διακοπές μας γεμάτοι αναμνήσεις - με όλα τα στραβά κι ανάποδα που για και φέτος μάς έκαναν τα νεύρα κρόσια. Ξέρω τι σου την "έδωσε" φέτος το καλοκαίρι...

Αναπολούμε τις πρόσφατες διακοπές μας γεμάτοι αναμνήσεις - με όλα τα στραβά κι ανάποδα που για και φέτος μάς έκαναν τα νεύρα κρόσια...

Άλλο ένα καλοκαίρι τελείωσε για τους περισσότερους από εμάς. Υπάρχουν και οι εξαιρέσεις εκείνων που επέλεξαν να εκδράμουν το Σεπτέμβρη και μάλλον θα εξυπηρετηθούν καλύτερα σε όλα τα επίπεδα των συναλλαγών τους με τους επαγγελματίες του τουρισμού. Και οι υπόλοιποι; Μένουμε με τη γλύκα των ευχάριστων αναμνήσεων. Μαζί αρκετοί από εμάς μένουμε και με το παράπονο, ότι δυστυχώς πέσαμε ξανά θύματα απάτης, κακών υπηρεσιών και της ασυνειδησίας ορισμένων.

Για μια ακόμη χρονιά επιδείξαμε αδυναμίες τόσο σε επίπεδο υποδομών και οργάνωσης όσο και σε επίπεδο φιλοξενίας. Χιλιάδες τα παράπονα από Έλληνες και ξένους, έστω και αν τελικά όλα ξεχάστηκαν χάρη στο μαγικό ραβδάκι που κρατάει αυτή η σαγηνευτική χώρα. Σε αρκετά από τα παρακάτω ¨στραβά¨ ίσως αναγνωρίσετε μια παρόμοια εμπειρία. Θα αποφύγουμε, όσο αυτό είναι εφικτό, την αναφορά σε ονόματα και συγκεκριμένους προορισμούς ακριβώς γιατί αυτά συμβαίνουν παντού στην Ελλάδα. Και θα ευχηθούμε να τα διαβάσουν εκείνοι που πρέπει, προκειμένου στο μέλλον να βελτιωθούν και να δείξουν το καλό τους πρόσωπο.

1. Η φράση ¨άλλο σου δείξανε και άλλο σου μπήξανε¨ ταιριάζει γάντι σε αρκετά καταλύματα, καθώς αλλιώς μας τα παρουσιάζουν σε φωτογραφίες στο ίντερνετ και αλλιώς τα βρίσκουμε on the spot! Ασφυκτικοί χώροι, θέα σε ακάλυπτους, ημιυπόγεια δωμάτια, κακόγουστη αισθητική, βρωμιά και αδιαφορία των υπευθύνων ήταν μερικά από τα προβλήματα που πολλοί από εμάς συνάντησαν και φέτος. Α, και αρκετά πια με το πλαστικό λουλούδι πάνω στο τραπέζι, έλεος...

2. Την ίδια στιγμή που χιλιάδες φίλοι και συνάδελφοι χάνουν τις δουλειές τους, οι μεγάλες εταιρείες δείχνουν να μην αφουγκράζονται τους δύσκολους καιρούς. Οι τιμές των ψιλικών και φαστφουντ σε αεροδρόμια, λιμάνια και πλοία έτσουξαν περισσότερο και από τις τσούχτρες στο Κατάκολο!

3. Τα κάμπινγκ φέτος έκαναν χρυσές δουλειές αλλά δε φρόντισαν να τηρήσουν ένα ικανοποιητικό επίπεδο καθαριότητας και τάξης. Δεκάδες τα παράπονα που άκουσα από φίλους και γνωστούς, τα οποία αποδεικνύουν ότι κάποιοι ενδιαφέρονται αποκλειστικά για το εφήμερο κέρδος. Ασφαλώς, να σημειωθεί ότι για πολλά από τα προβλήματα έφταιγαν οι ίδιοι οι πελάτες που δεν έχουν μάθει ότι σε ένα κάμπινγκ πρέπει να συμβιώνουν με το διπλανό τους. Ακριβώς γιατί οι τοίχοι του καταλύματος τους είναι φτιαγμένοι από ύφασμα και όχι από τούβλα.

4. Το σταυρό τους έκαναν χιλιάδες Έλληνες και ξένοι όταν χρειάστηκε να απευθυνθούν σε κέντρο υγείας για επείγον περιστατικό. Τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, ¨βομβαρδισμένα¨, από την αδιαφορία της Πολιτείας, κτίρια και πολύωρη ταλαιπωρία για τους ασθενείς. Δυστυχώς, η υγεία είναι προνόμιο των πολιτικών και των λίγων σε αυτή τη χώρα.

5. Τα ακριβά ναύλα οδήγησαν πολλούς σε διακοπές με αυτοκίνητο. Αν όμως ήξεραν τί θα συναντούσαν στο δρόμο τους, ίσως να είχαν κάτσει σπίτι τους. Έργα σε διάφορα σημεία των εθνικών οδών. Επικίνδυνοι δρόμοι (βλέπε Κορίνθου-Πατρών) στα οποία πληρώνουν διόδια και πανάκριβες βενζίνες στους αυτοκινητόδρομους. Αφήστε που κάθε μισή ώρα έχει και από ένα σταθμό διοδίων, με ότι αυτό συνεπάγεται για την τσέπη και την καθυστέρηση στο ταξίδι μας.

6. Το μεγαλύτερο πλήγμα για όσους μετακινήθηκαν με αυτοκίνητα ήταν το ¨στέγνωμα¨ των πρατηρίων από βενζίνη. Απαράδεκτη κατάσταση η οποία έκανε την Ελλάδα να μοιάζει με μπανανία και τους ξένους να εύχονται να τελειώσει γρήγορα το μαρτύριο των διακοπών τους. Φυσικά, χιλιάδες ήταν οι αλλοδαποί τουρίστες που την πήραν έγκαιρα χαμπάρι τη δουλειά και τράβηξαν προς Τουρκία και Βαλκάνια, τους βασικούς ανταγωνιστές μας σε τουριστικό επίπεδο.

7. Οι ειδήσεις για τον αποκλεισμό του λιμανιού του Πειραιά από το ΠΑΜΕ έκαναν το γύρο του κόσμου και οι ξένοι τουριστικοί πράκτορες μας πήραν για τα καλά χαμπάρι. Αυτή την ιστορία θα την πληρώνει η Ελλάδα για καιρό.

8. Ο ερασιτεχνισμός των ενοικιαζόμενων δωματίων πρέπει να τελειώσει. Διαφορετικά ας βάλει ένα τέλος ο ΕΟΤ σε μια κατηγορία επαγγελματιών που μόνο κακό κάνουν με τις υπηρεσίες που προσφέρουν. Δε γίνεται ο πελάτης να ταξιδεύει για ώρες, να φτάνει νύχτα στον προορισμό και να μη βρίσκει κανέναν να του ανοίξει το δωμάτιο. Και όταν λέμε 60 ευρώ το προηγούμενο βράδυ, δεν εννοούμε 65 το επόμενο πρωί!

9. Για ακόμη μια σεζόν παραγγείλαμε κοκτέηλ από τον κατάλογο και το μετανιώσαμε πικρά! Μοχίτο με λεμόνια, καυτή μπύρα, μπόμπες, κρασί-δηλητήριο και ξεθυμασμένα αναψυκτικά. Μη παραμυθιαζόμαστε ότι γνωρίζουμε από νυχτερινή ζωή. Σε κανένα μπαρ του Βερολίνου, της Βαρκελώνης ή του Άμστερνταμ δε συμβαίνουν τέτοια πράγματα.

10. Το παιχνίδι με τις αποδείξεις πρέπει να λήξει εδώ και τώρα. Δεν είναι δυνατόν να ναυλώνεις θαλάσσιο ταξί, να πληρώνεις 20 ευρώ και να μη σου δίνουν απόδειξη. Το ίδιο συνέβη στο ταξίδι της επιστροφής. Σύμπτωση που επαναλαμβάνεται παύει να είναι σύμπτωση και κάποιοι φέτος έβγαλαν δεκάδες χιλιάδες ¨μαύρα¨ ευρουδάκια.



menslounge

http://crazygreekblogger.blogspot.com

Γιατί τα φαντάσματα φοράνε ρούχα; !!!


Μια ερώτηση η οποία έχει απασχολήσει πολλές φορές τους ερευνητές φαντασμάτων αναφέρεται στο γεγονός ότι στις περισσότερες φορές που έχουν αναφερθεί θεάσεις φαντασμάτων, τα φαντάσματα φορούσαν ρούχα. 

Αποτελεί επίσης και μια ερώτηση που εγείρουν οι σκεπτικιστές ώστε να υποστηρίξουν το επιχείρημά τους ότι τα φαντάσματα αποτελούν επινοήματα της φαντασίας....


Η παραπάνω ερώτηση όμως είναι καθόλα εύλογη. Εάν τα φαντάσματα είναι η ενέργεια ανθρωπίνων πνευμάτων γιατί οι υλοποιήσεις τους περιλαμβάνουν την βιομηχανικά κατασκευασμένη σύμβαση του ντυσίματος; Άλλωστε, τα ρούχα δεν είναι τμήματα του σώματός μας, του πνεύματος ή της ψυχής μας. Ή μήπως είναι;


Η ερώτηση τέθηκε σε έναν αριθμό από γνωστούς ερευνητές του παραφυσικού.Γιατί χρειάζονται τα φαντάσματα ρούχα; Κανένας δε φαίνεται να ξέρει, αλλά είναι πιθανό το ότι στις περισσότερες περιπτώσεις, τα φαντάσματα που έχουν θεαθεί να φοράνε ρούχα είναι απλώς υπολειμματικές εικόνες, αποτυπώματα ή μνήμες που παραμένουν στην ατμόσφαιρα ενός χώρου σαν καταγραφές.

Ένα φάντασμα τέτοιου είδους δε θα πρέπει να φέρει προσωπικότητα και θα μοιάζει περισσότερο σα μια παλιά ταινία που συνεχίζει να παίζεται.



ΠΗΓΗ: pathfinder,,,,,,,,tro-fodo-tiko

“ Σε ένα χρόνο θα κατέχουν την Ηγουμενίτσα” λένε οι Αλβανοί !!!

«Αδέλφια, σας υπόσχομαι ότι έπειτα από ένα χρόνο εμείς όλοι μαζί θα γιορτάσουμε στην Ηγουμενίτσα όπως οι πρόγονοί μας», δήλωνε γεμάτος περηφάνια ο Ντασαμίρ Ταχίρι, βουλευτής του αλβανικού κόμματος PDU, που υποστηρίζει «τα δικαιώματα των Τσάμηδων», σε ένα ακόμα εθνικιστικό παραλήρημα κατά τη διάρκεια του «4ου Φεστιβάλ Τραγουδιού και Χορού για την Τσαμουριά» στους Αγ. Σαράντα πριν από.....λίγες μέρες.


Στο ίδιο μήκος κύματος και ο αρχηγός του κόμματος Σ. Ιντρίζι ορκιζόταν «στους τάφους των θυμάτων ότι η Τσαμουριά είναι δική μας και πολύ σύντομα θα επιστρέψουμε σ’ αυτήν…». Μάλιστα, μετά το τριήμερο φεστιβάλ, οργανώθηκε πορεία με πούλμαν και αυτοκίνητα στα ελληνοαλβανικά σύνορα, όπου είχε στηθεί εξέδρα για την εκδήλωση για «θύματα της ελληνικής γενοκτονίας»!

Επίσημος υποστηρικτής του Φεστιβάλ ήταν η σύζυγος του Αλβανού πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα και το υπουργείο Πολιτισμού της χώρας, γεγονός που προσδίδει τη δική του αξία όσον αφορά στη στάση της αλβανικής Πολιτείας στο ανύπαρκτο ουσιαστικά αυτό θέμα. Θέμα για το οποίο τα τελευταία χρόνια, ολοένα και μεγαλύτερη είναι η παρέμβαση του επίσημου κράτους της γείτονος. 

Είναι η συνέχεια μιας σειράς προκλήσεων που κλιμακώνονται τα τελευταία χρόνια.
Δεν είναι τυχαία, για παράδειγμα, η ανακήρυξη, μετά από ομόφωνη απόφαση της αλβανικής Βουλής, της 27ης Ιουνίου ως «ημέρα Γενοκτονίας των Τσάμηδων». Ούτε η ίδρυση του «Συνδέσμου της Τσαμουριάς», μιας 100μελούς άτυπης Βουλής, που έγινε μέλος της «οργάνωσης υπο-αντιπροσωπευμένων λαών» του ΟΗΕ το 1995. Οι Τσάμηδες, μάλιστα, διατείνονται ότι διαθέτουν τον απελευθερωτικό στρατό της Τσαμουριάς (UCC – Ushtria Nacionalclirimtare e Chameria) «με σκοπό την απελευθέρωση των εδαφών που τους ανήκουν».
Στόχος ορισμένων είναι η δημιουργία της «Μεγάλης Αλβανίας» και για να το πετύχουν αυτό δρουν μελετημένα και με τη συμπαράσταση και οικονομική στήριξη των Αλβανών της Διασποράς.

Πριν από λίγες βδομάδες το «Αλβανικό Μέτωπο για την Εθνική Ολοκλήρωση» με συμμετέχοντες Αλβανούς από τα Σκόπια, το Μαυροβούνιο, το Κόσσοβο και την Αλβανία συνεδρίασε στη Χιμάρα και εξέδωσε ψήφισμα υπέρ της «Μεγάλης Αλβανίας», σε μια συνέλευση που πραγματοποιήθηκε από οπλισμένους άνδρες οι οποίοι δεν παρέλειψαν να προκαλέσουν τους κατοίκους της Χιμάρας επιδεικνύοντας τα όπλα και γράφοντας συνθήματα. 

Αν σ’ αυτά προσθέσουμε και τον εκρηκτικό μηχανισμό που εξερράγη -ευτυχώς χωρίς θύματα- στην είσοδο του σπιτιού του δημάρχου της Χιμάρας και προέδρου της «Ομόνοιας», Βασίλη Μπολάνου, προκύπτει ξεκάθαρα το συμπέρασμα πως οι γείτονές μας, με τις προκλητικές αλλεπάλληλες ενέργειές τους, προσπαθούν ανά τακτά διαστήματα να φέρνουν στην επιφάνεια το ζήτημα, στο ευρύτερο πλαίσιο της επαναδιαπραγμάτευσης των σχέσεων των δύο χωρών.

«Δεν είναι αμελητέο το γεγονός ότι ο κ. Μπερίσα όχι μόνο δεν αποτρέπει τέτοιες κινήσεις, αλλά σιωπηρά φαίνεται να τις υποθάλπει για λόγους και εσωτερικών ισορροπιών και για λόγους προσωπικής στρατηγικής, καθώς επιδιώκει να συνδέσει την πρωθυπουργία του με την ευρωατλαντική ενσωμάτωση της Αλβανίας, αλλά και την προώθηση της εθνικής ολοκλήρωσης των Αλβανών», εξηγεί στον «Α.Τ.» ο Φάνης Μαλκίδης, δρ Κοινωνικών Επιστημών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. «Είναι γεγονός ότι το ζήτημα αυτό αποτελεί για την αλβανική πλευρά θέμα που ξεπερνά τις εσωτερικές του διαστάσεις και συνδέεται άμεσα με την εξωτερική πολιτική, αν θυμηθούμε τις παραστάσεις στους Ελληνες προέδρους της Δημοκρατίας το 2000 και το 2005. 

Η στάση των κατά καιρούς αλβανικών κυβερνήσεων οι οποίες θέτουν το ζήτημα στην ελληνική πλευρά θεωρώντας ότι υφίστανται και στις διαστάσεις του, απόδοση περιουσιών και ιθαγένειας, αποζημιώσεις και επιστροφή των Τσάμηδων στην Ελλάδα, δεν αποτελεί απλώς διαχείριση ενός θέματος για λόγους εσωτερικής συνοχής, την περίοδο μάλιστα που είναι στο προσκήνιο το μέλλον των αλβανικών πληθυσμών στα Βαλκάνια», τονίζει.

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα των περιουσιών, οι εκτιμήσεις του Αλβανικού Γραφείου Μεσολαβήσεων, αναφέρει ότι οι περιουσίες των Τσάμηδων είναι περίπου ένα δισεκατομμύριο δολάρια, ενώ με βάση με το «Σύνδεσμο της Τσαμουριάς» η αξία των περιουσιών στο τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ήταν 340 εκατομμύρια δολάρια, με σημερινή αξία 2,5 δισ. δολάρια.

«Οι εξελίξεις αυτές θα πρέπει να αφυπνίσουν το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών και τόσο σε διμερές επίπεδο όσο και στο πλαίσιο της Ε.Ε.», εκτιμά ο κ. Μαλκίδης. «Η Αθήνα οφείλει να θέσει όλα αυτά τα ζητήματα και να απαιτήσει την επίσημη αποκήρυξη και οριστική εγκατάλειψη του αλυτρωτισμού αυτού του είδους, ως βασική προϋπόθεση για τις ομαλές ελληνοαλβανικές και ευρωαλβανικές σχέσεις».


ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΩΝ ΝΑΖΙ

Η ονομασία «Τσαμουριά» προέρχεται από την παραφθορά του ονόματος του ποταμού Θύαμις… Θυαμουριά. Στο ελληνικό τμήμα της -σήμερα ταυτίζεται με τα όρια του Νομού Θεσπρωτίας- ζούσαν το 1923 20.319 μουσουλμάνοι που είχαν την αλβανική ως μητρική γλώσσα.

Για την καταγωγή των Τσάμηδων, μας λέει ο κ. Μαλκίδης, μπορούμε να αναφέρουμε την πληθυσμιακή εκείνη ομάδα η οποία λόγω της αποτυχίας της Επανάστασης του 1611 εναντίον των Οθωμανών, υπό τον μητροπολίτη Διονύσιο τον επονομαζόμενο και «Σκυλόσοφο», ασπάσθηκαν το Ισλάμ προκειμένου να διασώσουν τη ζωή τους και την περιουσία τους.

Μετά την ίδρυση του αλβανικού κράτους και κυρίως στη δεκαετία του 1920, οι Τσάμηδες κατέστησαν σημείο αναφοράς της πολιτικής του νέου κράτους, το οποίο άρχισε να καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να δημιουργήσει μειονοτικό ζήτημα στην Ελλάδα.

Ετσι η Αλβανία κατέθετε αναφορές στην Κοινωνία των Εθνών (ΚτΕ) για την «αλβανική μειονότητα των Τσάμηδων», ωστόσο η Συνέλευση της ΚτΕ συμφώνησε με την ελληνική θέση και αρνήθηκε το δικαίωμα στην Αλβανία να έχει το ρόλο της προστάτιδας δύναμής τους. Αναφορικά με το ιδιοκτησιακό, μετά την εξέγερση του Διονύσιου Φιλόσοφου, τεράστιες εκτάσεις γης πέρασαν στην κατοχή των Τσάμηδων χωρίς εκείνοι να έχουν εφοδιασθεί και με τους ανάλογους τίτλους ιδιοκτησίας. Ενα τμήμα των εκτάσεων αυτών κατασχέθηκε με βάση τη Συνθήκη της Λοζάννης και ύστερα από συμφωνία με τους ιδιοκτήτες για να καλυφθούν οι ανάγκες των Ελλήνων προσφύγων του 1922. Οι Τσάμηδες όμως πρόβαλαν την αξίωση να αποζημιωθούν, όχι με βάση το καθεστώς των Ελλήνων πολιτών, αλλά με βάση τις ρυθμίσεις που προβλέπονταν για την αποζημίωση Δυτικοευρωπαίων πολιτών, αξίωση που απορρίφθηκε και από την ΚτΕ.

Το ζήτημα επανήλθε στην επικαιρότητα μετά από την εισβολή των ιταλικών στρατευμάτων στην Ελλάδα το 1940, όταν συνέστησαν «κυβέρνηση» τo «Εθνικό Αλβανικό Συμβούλιο». Τον Ιούλιο του 1942 συγκρότησαν την οργάνωση «Αλβανικό Σύστημα Πολιτικής Διοικήσεως» με 14 Τάγματα έχοντας ως κύριο στόχο τους την εξολόθρευση του ελληνικού πληθυσμού στην περιοχή της Θεσπρωτίας.

Μετά τη συνθηκολόγηση των Ιταλών το 1943, πέρασαν στο στρατόπεδο των Γερμανών και στα Ιωάννινα οργανώθηκε στρατιωτικό τμήμα των Τσάμηδων με γερμανικές στολές. Στη γερμανόφιλη εφημερίδα των Τιράνων «Bashkimi i Kombit» το 1944 δημοσιεύθηκαν οι κοινές ενέργειές τους με τους Ναζί το Φεβρουάριο του ίδιου έτους, με αποκορύφωμα την εκτέλεση των 49 Προκρίτων της Παραμυθιάς τον προηγούμενο Σεπτέμβριο. Οι ενέργειες αυτές είχαν ως τραγικό αποτέλεσμα το θάνατο πολλών Ελλήνων, την πυρπόληση 25.000 σπιτιών, την ερήμωση 243 χωριών, τη δημιουργία 100.000 προσφύγων. Μετά τη συνθηκολόγηση και των Γερμανών, οι Τσάμηδες, συναισθανόμενοι τις συνέπειες από τη συμπεριφορά τους στη διάρκεια της Κατοχής, αναζήτησαν προστασία στην Αλβανία, εγκαταλείποντας την Ελλάδα.

Στη συνέχεια κατηγορήθηκαν για αξιόποινες πράξεις και για συνεργασία με τις κατοχικές δυνάμεις και το Δικαστήριο Ιωαννίνων καταδίκασε ερήμην 1930 Τσάμηδες για συνεργασία με το Στρατό Κατοχής και μάλιστα πολλούς εξ αυτών με την ποινή του θανάτου. Το 1952 και το 1953 με νομοθετικά διατάγματα οι περιουσίες αυτές δόθηκαν σε γεωργούς και κτηνοτρόφους. Σε ό,τι αφορά την ελληνική υπηκοότητα το 1947 από το υπουργείο Εξωτερικών τους έχει αφαιρεθεί η ελληνική ιθαγένεια.


Εφ. “ Αδέσμευτος Τύπος”.




ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ:ksipnistere
http://neamadata.blogspot.com