'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

Το πετρέλαιο θέρμανσης παγώνει τις εκλογικές προσδοκίες του ΠΑΣΟΚ...

Μια σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών, το βράδυ του Σαββάτου έβγαλε τη λυπητερή για εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες.  

Το...
φθηνό πετρέλαιο θέρμανσης είναι παρελθόν αφού η κυβέρνηση επιλέγει ένα ανάλγητο μέτρο για να μην προχωρήσει σε ένα άλλο, την αύξηση του ΦΠΑ.
Έτσι, αποφασίστηκε να εξισωθεί ο φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης με αυτό της κίνησης, γεγονός που σημαίνει ότι τα νοικοκυριά θα επιβαρυνθούν τουλάχιστον 800 ευρώ για τη χειμερινή σεζόν. Κι επειδή στο οικονομικό επιτελείο βλέπουν ότι θα πάνε εκλογές με ένα τόσο αντιλαϊκό μέτρο, τους έχει πιάσει πανικός και δεν ξέρουν ποιους τρόπους να βρουν για να μαλακώσουν κάπως την κατάσταση.
Τα μέτρα που συζητούν ως αντίβαρο είναι η μείωση του φόρου στο πετρέλαιο κίνησης ώστε να υποχωρήσει η τελική τιμή κατά 5-6 λεπτά το λίτρο. Έτσι και το θέρμανσης θα αυξηθεί αντίστοιχα λιγότερο. Επίσης, σκέφτονται να δώσουν το επίδομα θέρμανσης σε χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους και προσπαθούν να βρουν χρήματα ώστε να δοθεί σε τρεις δόσεις μέχρι το τέλος της χρονιάς. Το τρίτο μέτρο είναι η αύξηση της έκπτωσης στο φυσικό αέριο ώστε αυτό να πωλείται κατά 30% φθηνότερο από το πετρέλαιο, από 20% που είναι σήμερα, ώστε να στραφεί ο κόσμος στην ευκολότερη λύση.
Και τα τρία μέτρα στην ουσία είναι μισά, αφού το γεγονός παραμένει. Θα πληρώσουμε χρυσό τον φετινό χειμώνα και θα ευχόμαστε να είναι ήπιος ώστε να μη χρειαστεί να ανάβουμε το καλοριφέρ.
Χρυσές δουλειές θα κάνουν οι πωλητές ξύλων αφού το τζάκι θα πάει σύννεφο. Ισως αν μαζευτούμε περισσότερο στο τζάκι να σκεφτούμε τη βλακεία που κάναμε στις περασμένες εκλογές και την πληρώνουμε συνέχεια.
Αυτό που είναι σίγουρο, πάντως, είναι πως με τέτοια πολιτική το ΠΑΣΟΚ θα «παγώσει» στις δημοτικές εκλογές και δε θα έχει ούτε πετρέλαιο να ζεσταθεί.


 http://www.antinews.gr
http://dinatos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου