'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Δευτέρα 9 Αυγούστου 2010

Φυσικοί τρόποι να διώξεις το στρες!!!

Το στρες είναι ένας φυσιολογικός μηχανισμός άμυνας του οργανισμού μας αλλά η παρουσία του σε καθημερινή βάση μπορεί να προκαλέσει σημαντικά προβλήματα υγείας. Γι' αυτό πριν αρχίσουμε να τρέχουμε στους γιατρούς πρέπει να προσπαθήσουμε να το διώξουμε με φυσικούς τρόπους.


Οι φανατικοί οπαδοί της γυμναστικής συνήθως αποσκοπούν σε δύο πράγματα: είτε στη βελτίωση της εμφάνισή τους είτε στη βελτίωση της φυσικής τους κατάστασης και στην προστασία της υγείας τους. Ένα άλλο σημαντικό κέρδος όμως που μπορεί να μας προσφέρει το γυμναστήριο είναι η μείωση των επιπέδων άγχους. Είναι γνωστό ότι το στρες, όταν δεν μπορούμε να το ελέγξουμε, μπορεί να οδηγήσει σε έλλειψη ενέργειας, μικρότερη απόδοση στην εργασία, ακόμη και σε χρόνιες ασθένειες, όπως οι καρδιακές παθήσεις.

Υπάρχουν κάποιες ασκήσεις, τονίζουν οι ειδικοί, που εφόσον γίνονται σε τακτική βάση, μπορούν να μειώσουν τις αρνητικές σωματικές και ψυχικές επιπτώσεις που έχει το στρες.

Οι παρακάτω ασκήσεις μπορούν είτε να προκαλέσουν την απελευθέρωση στο σώμα της ενδορφίνης, ορμόνης που βοηθάει στην απομάκρυνση του στρες, είτε να οδηγήσουν το μυαλό σε μια πιο χαλαρή κατάσταση, μειώνοντας με αυτό τον τρόπο την ένταση που αισθάνεστε.

Πολεμικές τέχνες


Το kickboxing, που κερδίζει συνεχώς έδαφος, όχι μόνο θα σας βοηθήσει να είστε σε φόρμα αλλά χρειάζεται μόνο λίγα λεπτά για την απελευθέρωση της ενδορφίνης, που διώχνει το στρες.

Υπάρχουν διαφορετικά στυλ, όπως το παραδοσιακό kick boxing, το jiu jitsu, το muay thai, το taekwondo, το kung fu, το τζούντο και το καράτε. Μπορείτε απλά να κάνετε μερικά μαθήματα για να επιλέξετε το στυλ που προτιμάτε.

Το συγκεκριμένο είδος άσκησης θα βελτιώσει ακόμη την ταχύτητα και την ευελιξία σας.

Υψηλής έντασης Sprint


Το sprint είναι ένας άλλος τρόπος για την παραγωγή ενδορφίνης. Ο συνδυασμός άσκησης πολύ υψηλής έντασης με διαστήματα πιο ήπιας άσκησης αυξάνει το ρυθμό της καρδιάς, τη ροή του αίματος και την πρόσληψη οξυγόνου και μειώνει το άγχος.

Το sprint μπορεί επίσης να συμβάλει στην απομάκρυνση του θυμού, οπότε αν θεωρείτε ότι σε αρκετές περιπτώσεις ο θυμός είναι η αιτία που κρύβεται πίσω από το άγχος σας, αυτή είναι η κατάλληλη μορφή άσκησης για σας.

Για καλύτερα αποτελέσματα οι προπονήσεις υψηλής έντασης πρέπει να διαρκούν 15 με 20 λεπτά με διαλείμματα διάρκειας μεταξύ 30 και 60 δευτερολέπτων.

Τρέξιμο μακρινών αποστάσεων


Το τρέξιμο είναι μια καλή επιλογή για εκείνους που θέλουν όχι μόνο να καταπολεμήσουν το στρες αλλά να και να «αδειάσουν» το μυαλό τους από αρνητικές σκέψεις, δεδομένου ότι τους επιτρέπει να ξεφύγουν και να ασκήσουν μαζί με το σώμα και το πνεύμα τους.

Η απελευθέρωση ενδορφίνης μετά το τρέξιμο μακρινών αποστάσεων, αν και συνήθως χρειάζεται περισσότερο χρόνο, έχει ευεργετικά αποτελέσματα στην ψυχική σας κατάσταση, αφού δημιουργεί ένα μοναδικό αίσθημα ευφορίας.

Η άσκηση που απολαμβάνετε


Μία από τις καλύτερες ασκήσεις για την ανακούφιση από το στρες είναι αυτή… που σας αρέσει περισσότερο. Αν δεν απολαμβάνετε αυτό που κάνετε κάθε φορά που επισκέπτεστε το γυμναστήριο, το γεγονός αυτό αρκεί για να σας προκαλέσει ακόμη περισσότερο άγχος από μόνο του.

Επιλέγοντας ένα πρόγραμμα προπόνησης που πραγματικά σας ταιριάζει, όχι μόνο θα είστε πιο συνεπείς αλλά χωρίς να το καταλάβετε θα αισθάνεστε απαλλαγμένοι από το στρες.

Ακόμη και αν πρόκειται για μια ψυχαγωγική δραστηριότητα που κάνετε μια φορά στο τόσο, όπως το γκολφ, το ψάρεμα ή το σκι, αφιερώνοντας λίγο από το χρόνο σας σε κάτι άλλο πέρα από τα συνηθισμένα θα σας ανακουφίσει από την ένταση της καθημερινότητας και θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε.

Μη χάνετε λοιπόν χρόνο, ξεκινήστε από τώρα να δίνετε προτεραιότητα στην ανακούφιση από το στρες. Συνδυάστε αυτή την επιλογή με τη σωστή διατροφή και την ανάληψη ευθυνών που πραγματικά μπορείτε να χειριστείτε, αν θέλετε να έχετε υγεία και ευεξία.

Βαθιές αναπνοές

Η yoga αποτελεί την παραδοσιακή άσκηση εναντίον του στρες. Αν πάλι δε θα σας ενδιαφέρει να ασχοληθείτε με τη yoga, μπορείτε απλά να εξασκηθείτε να παίρνετε βαθιά αναπνοή σε τακτική βάση, κάτι που μπορεί να σας ανακουφίσει από το στρες και την υπερένταση.

Αν θέλετε αυτό να λειτουργήσει καλύτερα, επιλέξτε να καθίσετε κάπου ήσυχα και να επικεντρωθείτε στους πνεύμονες και την αναπνοή σας. Αναπνέοντας σωστά πετυχαίνετε να καθαρίσει το μυαλό σας από σκέψεις που σας προβληματίζουν και να αισθανθείτε ηρεμία.

Προσπαθήστε να αφιερώνετε 10 λεπτά καθημερινά στο να παίρνετε βαθιές αναπνοές και να χαλαρώνετε. Μην ξεχνάτε ότι το στρες μπορεί να προκαλέσει ακόμη και σωματικές ενοχλήσεις, όπως πονοκεφάλους ή πόνους στην πλάτη και το λαιμό.



ΠΗΓΗ:   http://www.men24.gr 

ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΤΟΥΣ??

Συνήθως ασχολούμαστε με το τι αρέσει στις γυναίκες στους άντρες..για να δουμε τώρα κυρίες μου τι ζητάνε απο εμάς για να μας ανακηρύξουν σε ιδανική γυναίκα??

Όλοι οι άντρες έχουν μία «κρυφή λίστα» στην οποία καταγράφουν τα χαρακτηριστικά που θα έχει η γυναίκα των ονείρων τους ή η γυναίκα με την οποία θα επιλέξουν να περάσουν το υπόλοιπο της ζωής τους.


Ας δούμε λοιπόν ποια είναι αυτά:



1. Είναι συναρπαστική και εξελίσσεται συνεχώς


Ποιος θέλει δίπλα του ένα βαρετό άτομο που απλά επιβαρύνει την καθημερινότητά του με τη μιζέρια ή την απραξία της; Ο άνδρας θέλει η γυναίκα που είναι δίπλα του, να είναι αυθόρμητη, ζωντανή, δραστήρια, περιπετειώδης, που της αρέσει να δοκιμάζει συνεχώς καινούργια πράγματα και όχι κάποια που επαναπαύεται.



2. Της αρέσει το σεξ. Πολύ!


Σοκαριστήκατε; Μάλλον όχι. Ο άνδρας που συνειδητοποιεί πως η σύντροφός του τον ικανοποιεί ψυχικά και σωματικά στο σεξ, σίγουρα θα δυσκολευτεί πολύ να την αφήσει. Ένας από τους μεγαλύτερους φόβους των ανδρών είναι πως με το χρόνο θα φύγει το πάθος και θα έρθει η ρουτίνα. Βοηθήστε τον να το ξεπεράσει





3. Δεν είναι εξαρτημένη από τον άνδρα


Είναι πολύ κολακευτικό για έναν άνδρα να συνειδητοποιεί πως σημαίνει τα πάντα για τη σύντροφό του, όμως είναι και πολύ καταπιεστικό ταυτόχρονα. Όταν μία γυναίκα χάνει την αυτονομία της, την ανεξαρτησία της και γαντζώνεται πάνω του, ο άνδρας νιώθει πως πνίγεται, και αρχίζει να την αποφεύγει με κάθε τρόπο!




4. Παρόλα αυτά δείχνει με κάθε τρόπο πως της είναι πολύ σημαντικός


ΟΚ. Οι άνδρες θέλουν μία γυναίκα ανεξάρτητη δίπλα τους. Όμως υπάρχει μία λεπτή ισορροπία μεταξύ του «είμαι ανεξάρτητη» και «δεν ενδιαφέρομαι και ιδιαίτερα». Για παράδειγμα, όταν ο άνδρας έχει μία επαγγελματική επιτυχία, θα το εκτιμήσει να του κάνει η σύντροφός του μία μικρή έκπληξη που αφενός θα δείξει πόσο τον νοιάζεται, χωρίς να τον «πνίξει».




5. Θέλει να βγάζει τον καλύτερό του εαυτό


Οι άνδρες σίγουρα δεν θέλουν κάποιον να τους προστάζει ή να τους υποδεικνύει τον …σωστό δρόμο. Αντιθέτως, επιθυμούν να έχουν δίπλα τους μία γυναίκα που ενθαρρύνει και επιβραβεύει την σωστή συμπεριφορά και που όταν τους κριτικάρει το κάνει με αγάπη και ενδιαφέρον.

Αν έχετε όλα τα παραπάνω, δεν έχετε παρά να εκφράσετε και τα δικά σας «θέλω» στη σχέση σας, και σίγουρα θα είστε για πολύ καιρό ακόμα μαζί!



πηγη

KIΡΚΗ
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:    http://allostyle.blogspot.com

20 τρόποι για να γίνετε ενοχλητικοί σε μια κηδεία!!!!

1. Πείτε ότι είστε σίγουρος ότι ο νεκρός κουνήθηκε

2. Ρωτήστε πόση ώρα είναι σίγουροι ότι πέθανε

3. Βάλτε ένα αυτοκόλλητο στο φέρετρο "Να μπορεί να αναπνέει"

4. Πηγαίνετε στην κηδεία ντυμένος όπως ο νεκρός

5. Φορέστε ένα μπλουζάκι "Grateful Dead"

6. Πείτε στην χήρα ότι θα της πήγαινε να είναι δίπλα του ....



7. Πείτε στην χήρα ότι η κηδεία θα της κόστισε ένα σωρό λεφτά

8. Ρωτήστε την χήρα πότε θα ξαναρχίσει να φλερτάρει

9. Πάρτε μαζί σας ένα σκύλο και βάλτε τον να το παίζει νεκρός

10. Βάλτε ένα αναμμένο τσιγάρο στο στόμα του νεκρού

11. Πηγαίνετε με ένα φτυάρι στην εκκλησία

12. Βάλτε κάτω από το φέρετρο ένα ζευγάρι παπούτσια

13. Βάλτε μέσα στο φέρετρο ένα τηλεκατευθυνόμενο κασετόφωνο και όταν κάποιος ασπάζεται τον νεκρό να του μιλάει

14. Βάλτε πάνω στο φέρετρο μια κάρτα παρκαρίσματος

15. Πείτε στην χήρα να αγκαλιάσει το φέρετρο για να βγάλετε φωτογραφία

16. Ρωτήστε την χήρα αν μπορείτε να πάρετε ένα δάκτυλο του νεκρού

17. Ρωτήστε την μητέρα του νεκρού τι έκανε όταν της το είπαν

18. Πείτε στην μητέρα ότι δεν περιμένατε να πεθάνει πρώτα αυτός

19. Πείτε ότι η αγαπημένη του εκπομπή στην TV αναβλήθηκε

20. Ασπαστείτε τον νεκρό, πείτε ότι σας έπεσαν μέσα στο φέρετρο οι φακοί επαφής και αρχίστε να ψάχνετε.


ΠΗΓΗ:    http://crazygreekblogger.blogspot.com

“Δε χρειάζονται πια άνδρες για να γίνεις μητέρα!”

Τυφλή εμπιστοσύνη στις τράπεζες σπέρματος δείχνει η Jennifer Aniston, η οποία σε συνέντευξη για την προώθηση της καινούριας της ταινίας, υποστήριξε ότι πια ο παράγων “άνδρας” είναι περιττός για να μείνει μια γυναίκα έγκυος. 



“Οι γυναίκες συνειδητοποιούν όλο και περισσότερο ότι δεν χρειάζεται να βρουν ένα ταίρι για να κάνουν ένα παιδί. Οι εποχές έχουν αλλάξει” είπε η “φεμινίστρια” Aniston.

“Έχουμε τόσες επιλογές σήμερα, σε αντίθεση με την εποχή των γονιών μας όπου έπρεπε να κάνεις παιδιά σε μικρή ηλικία γιατί μετά δεν μπορούσες”.

Σημειωτέον ότι η Aniston έχει περάσει τα δεύτερα “– άντα”.

Η καινούρια της ταινία The Switch αφηγείται την ιστορία μιας μοναχικής γυναίκας που πηγαίνει σε τράπεζα σπέρματος για να γίνει μητέρα. 


ΠΗΓΗ:   http://cosmo.gr

Θαύμα στο εργαστήριο!!!

Την αναγέννηση νεύρων στο νωτιαίο μυελό πειραματόζωων πέτυχαν Αμερικανοί ερευνητές. Σε περίπτωση που η τεχνική αξιοποιηθεί και στους ανθρώπους, ίσως στο μέλλον γίνει εφικτή η αντιμετώπιση σοβαρών τραυματισμών στη σπονδυλική στήλη!


Αμερικανοί ερευνητές για πρώτη φορά κατάφεραν να  πετύχουν την αναγέννηση των νεύρων στο νωτιαίο μυελό πειραματόζωων, τα οποία ελέγχουν τις εθελούσιες κινήσεις και είχαν καταστραφεί μετά από τραυματισμό. Το επόμενο βήμα θα είναι η προσπάθεια αξιοποίησης της τεχνικής στους ανθρώπους.
Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Χάρβαρντ και του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια-Ιρβάιν, υπό τον καθηγητή Όσβαλντ Στιούαρντ, δημοσίευσαν σχετική εργασία στο περιοδικό νευροεπιστήμης "Nature Neuroscience", σύμφωνα με το BBC.
Οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν ένα ένζυμο, που εμπλέκεται στην ανάπτυξη των κυττάρων, προκειμένου να αναγεννήσουν νεύρα στο νωτιαίο μυελό ποντικιών. Μια ανάλογη τεχνική είχε χρησιμοποιηθεί προηγουμένως για να αναγεννηθεί το οπτικό νεύρο και να αποκατασταθεί η όραση.
Η ικανότητα γέννησης νέων νευρικών κυττάρων είναι υπαρκτή κατά τη γέννηση, αλλά εξαφανίζεται σταδιακά με το πέρασμα του χρόνου, με συνέπεια, μετά από ένα τραυματισμό ή ασθένεια στη σπονδυλική στήλη, όπου βρίσκεται ο νωτιαίος μυελός, τα νευρικά κύτταρα να μην μπορούν να αναγεννηθούν.
Οι ερευνητές κατάφεραν να βρουν ένα τρόπο να ενθαρρύνουν αυτή την ικανότητα κυτταρικής αναγέννησης, εκτοπίζοντας από τα ποντίκια ένα συγκεκριμένο γονίδιο (ΡΤΕΝ) που, υπό κανονικές συνθήκες, μπλοκάρει τη γέννηση νέων νευρικών κυττάρων στον μυελό. Οι επιστήμονες ανέφεραν ότι πέτυχαν να ενεργοποιήσουν σε σημαντικό βαθμό την κυτταρική αναγέννηση στις κατεστραμμένες σπονδυλικές στήλες των ζώων και τώρα κάνουν πειράματα για να δουν αν η τεχνική μπορεί όντως να αποκαταστήσει πλήρως τη λειτουργία του νωτιαίου μυελού.
Μέχρι σήμερα, είναι αδύνατη η αναγέννηση, σε αυτό τον βαθμό, του νωτιαίου μυελού, με συνέπεια η παράλυση να θεωρείται αθεράπευτη. Η νέα ανακάλυψη πιθανώς ανοίγει το δρόμο για μια θεραπεία στους ανθρώπους που έχουν υποστεί σοβαρό τραυματισμό στη σπονδυλική στήλη τους.
Ο καθηγητής Τζέημς Φόσετ επικεφαλής του τμήματος κλινικής νευροεπιστήμης του πανεπιστημίου Κέμπριτζ, χαρακτήρισε "συναρπαστική" την ανακάλυψη, όμως ξεκαθάρισε ότι η τεχνική δεν είναι ακόμα έτοιμη να εφαρμοστεί σε ανθρώπους.

ΠΗΓΗ:   http://news247.gr

Τηλεγράφημα Παπανδρέου στον Πούτιν

Συλλυπητήριο τηλεγράφημα προς τον πρωθυπουργό της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν για τα θύματα των φονικών πυρκαγιών στη Ρωσία, απέστειλε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου.

«Είναι μεγάλη η λύπη μου από την τραγική απώλεια ανθρώπινων ζωών και τις καταστροφές που προκλήθηκαν από τις πυρκαγιές που μαίνονται στη Ρωσία αυτές τις ημέρες», αναφέρει στο τηλεγράφημά του ο κ. Παπανδρέου.

Εκφράζει επίσης εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης, τα ειλικρινή  συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων και τη συμπαράστασή του σε όλους όσοι επλήγησαν από την τραγωδία.

ΠΗΓΗ:    http://www.star.gr

Τουρκική "απόβαση" στη Χίο!!!

120 περίπου ήταν οι πρώτοι Τούρκοι, που αξιοποιώντας την κατάργηση της Βίζας και την εφαρμογή του θεσμού του πράσινου διαβατηρίου, επισκέφθηκαν τη Χίο, το Σαββατοκύριακο που πέρασε.
 Τα άτομα αυτά προέρχοταν κυρίως από την αστική τάξη των Μικρασιατικών παραλίων, ήταν κυρίως δημίοσιοι υπάλληλοι και με έναν ικανοποιητικό μισθό, τέτοιον που τους επέτρεψε την τριήμερη επίσκεψη στη Χίο. Οι Τούρκοι επισκέπτες, διανυχτέρευσαν ενώ έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα πολιτιστικά μνημεία του Νομού και την εμπορική και νυχτερινή ζωή του νομού μας. "Αυτοί οι επισκέπτες αποτελούν ανάσα για την εμπορική ζωή του τόπου δεδομένης της περιορισμένης τουριστικής κίνησης", δήλωσε η πρόεδρος της Ν.Ε.Τ.Π και αντινομάρχης Χίου, Λίτσα Λύκου.

"Είναι η κατάλληλη στιγμή, η Χίος να δείξει το καλό της πρόσωπο" υπογράμμισε σε δηλώσεις του ο Νομαρχης Χίου, ενώ παρακάλεσε το Τελωνείο να αποφύγει την ταλαιπωρία στους Τούρκους επιβάτες.


http://www.kounoupi.gr/
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://tro-ma-ktiko.blogspot.com

Γυναίκα στο τιμόνι του διαστημικού «Μεγάλου Αδελφού»

Η αμερικανική κυβέρνηση εμπιστεύθηκε από σήμερα τη διεύθυνση μιας από τις υπηρεσίες πληροφοριών της σε μία γυναίκα, την Leticia Long.

Η Long διορίστηκε γενική διευθύντρια της Υπηρεσίας Πληροφοριών από τον Αεροδιαστημικό χώρο που χειρίζεται όλα τα στοιχεία που παρέχουν οι δορυφορικές λήψεις.


Το κεντρικό σύνθημα σε αυτή την Υπηρεσία είναι: «Γνώρισε την Γη, έλα να σου δείξω τον δρόμο».


Η διορισθείσα, μηχανικός στο επάγγελμα, θήτευσε αναπληρώτρια γενική διευθύντρια για τέσσερα έτη στην αμερικανική Υπηρεσία πληροφοριών για την Αμυνα, ενώ έχει, επίσης, εργαστεί και για λογαριασμό της CIA.


Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, οι γυναίκες αποτελούν το 38% του συνόλου του προσωπικού των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών.


ΠΗΓΗ:   http://www.zougla.gr 

Η ΔΙΑΣ ΠΑΕΙ ΠΑΡΑΛΙΑ!!

Η ομάδα ΔΙΑΣ της Αστυνομίας πυκνώνουν αυτές τις μέρες τις περιπολίες τους στις παραλίες της Αττικής, καθώς παρατηρούνται όλο και περισσότερα φαινόμενα κλοπών. Ένα ξεχασμένο κινητό πάνω στην πετσέτα, μια μισάνοιχτη τσάντα, αποτελούν χρυσή ευκαιρία για τους «χρυσοδάκτυλους» της παραλίας. Συχνά οι λουόμενοι χρειάζεται να απολαμβάνουν με βάρδιες το μπάνιο τους, καθώς οι κλέφτες έχουν και αυτοί μετακομίσει στις παραλίες.

Οι βουτιές και το κολύμπι για τις περισσότερες παρέες γίνεται πλέον με βάρδιες, καθώς κάποιος μένει πάντα στην ακτή. Τα περισσότερα περιστατικά πάντως δεν καταγγέλλονται στην Αστυνομία, καθώς είναι πολύ δύσκολο να εντοπιστούν οι δράστες. 

 
ΠΗΓΗ:    http://apotinarxi.blogspot.com

Λουκέτο έβαλαν 300 πρατήρια βενζίνης στη Βόρεια Ελλάδα!!

Λουκέτο έχουν βάλει περίπου 300 "ακριτικά" πρατήρια υγρών καυσίμων στη Βόρεια Ελλάδα τον τελευταίο χρόνο!Εξαιτίας της μεγάλης τιμής της αμόλυβδης στη χώρα μας από τις συνεχείς ανατιμήσεις και λόγω της γειτνίασης με την Βουλγαρία και τα Σκόπια πολλοί κάτοικοι περνούν τα σύνορα και φουλάρουν εκεί τα οχήματά τους!
Η μείωση του τζίρου στα πρατήρια περιοχών όπως ο ...Έβρος και οι Σέρρες αγγίζει το 80%, την ώρα που τα γειτονικά βενζινάδικα εκτιμάται ότι κάθε μήνα εφοδιάζουν τα ρεζερβουάρ των ελληνικών οχημάτων με 500.000 λίτρα καυσίμου!
"Κάθε Σαββατοκύριακο περνούν 1.000 - 1.500 οχήματα με προορισμό τη Βουλγαρία όπου η βενζίνη πωλείται φτηνότερα κατά 0,40-0,45 ευρώ", αναφέρει ο πρόεδρος των Πρατηριούχων Κιλκίς και αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδας, κ. Ιωάννης Μαγλουσίδης.
"Αν δεν αλλάξει σύντομα αυτή η εικόνα, ο κλάδος μας θα υποστεί ολική καταστροφή", σημειώνει και προτείνει μείωση της φορολογίας στα καύσιμα.
 

Ελβετίδες ιερόδουλες εκπαιδεύονται στην χρήση απινιδωτή!!!

Οι ιδιοκτήτες οίκων ανοχής στην περιοχή του lugano στην Ελβετία λένε οτι η είναι απαραίτητη η γνώση της χρήσης του απινιδωτή για περιστατικά που χρειάζετε ένα κατεπείγον ηλεκτικό σόκ στην καρδιά σε ηλικιωμένους πελάτες που μπορεί να το χρειαστούν.
Πολλές φορές έχουν συμβεί σε αυτούς τους οίκους περιστατικά ανακοπής της καρδιάς σε πελάτες με το πιο πρόσφατο θύμα εναν συνταξιούχο που απλά πήγε στους εν λόγο οίκους για να περάσει ευχάριστα με μοιραίες όμως συνέπειες για τη ζωή του.
Αυτή τη στιγμή στην περιοχή του lugano λειτουργούν 38 οίκοι ανοχής με προοπτικές σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera να ανοίξουν κι αλλοι ετσι ώστε να μπορούν να εξυπηρετούν τους χιλιαδες ιταλούς πελάτες που περνάν τα σύνορα προκειμένου να επισκευτούν τους ελβετικούς οίκους μιας και στην ιταλία οι οίκοι ανοχής είναι παράνομοι...
Λέγεται οτι το 80% των πελατών των οίκων του lugano είναι ιταλοί.
Οι τοπικές υπηρεσίες υγείας θα παρέχουν στους οίκους ανοχής τους απινιδωτές ετσι ώστε σε περίπτωση που κάποιου ηλικιωμένου πελάτη η καρδιά σταματήσει να μπορούν αμέσως οι κοπέλες να του κάνουν ένα ηλεκτροσόκ για να επανέλθει η καρδιακή λειτουργεία.
Σύμφωνα με τους γιατρούς οι καινούργιας τεχνολογίας απινιδωτές ειναι εύκολοι στην χρήση και πραγματικά μπορούν να κάνουν τη διαφορά σε τέτοια ζητήματα ζωής και θανάτου.

http://filis104.blogspot.com
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://kanonitv.blogspot.com

Ο "πόλεμος" για το κτήμα του Ζορμπά συνεχίζεται!

Αγριεύει η κόντρα ανάμεσα στην γυναίκα του κινηματογραφικού Ζορμπά, Άντονι Κουίν και των δύο παιδιών της, με το ελληνικό Δημόσιο. Το αντικείμενο της διαμάχης, είναι ένα κτήμα 117 στρεμμάτων, που βρίσκεται στη Ρόδο στην περιοχή του Λαδικού...
Ο γνωστός ηθοποιός είχε... γοητευτεί από την έκταση και το νησί, όταν βρισκόταν στη Ρόδο για τα γυρίσματα της ταινίας "Τα κανόνια του Ναυαρόνε". Τότε ήταν που είχε εκμυστηρευτεί στους συνεργάτες του ότι ήθελε να αποκτήσει το κτήμα, για να δημιουργήσει το καταφύγιό του. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Espresso, ο Άντονι Κουίν αγαπούσε ιδιαίτερα το κτήμα αυτό και ήθελε μετά τον θάνατό του να περάσει στην γραμματέα του και μετέπειτα σύζυγό του, Κάθι Μπέβιν και τα δυο τους παιδιά.

Η δικαστική διαμάχη για το κτήμα ξεκίνησε πριν δυο χρόνια, όταν η σύζυγος του Άντονι Κουίν επισκέφτηκε την Ελλάδα και την έκταση, που με βάση της διαθήκης του Άντονι Κουίν, είχε περιέλθει στα χέρια της. Όμως, το ελληνικό Δημόσιο υποστηρίζει ότι η έκταση αυτή έχει απλά παραχωρηθεί στον ηθοποιό για να φτιάξει κινηματογραφικά στούντιο, κάτι το οποιο δεν έγινε ποτέ.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται, ότι με βάση απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου, το Δημόσιο πήρε πίσω το κτήμα που είχε αγοράσει ο Άντονι Κουίν στο Λαδικό. Η έκταση που είχε αγοράσει ήταν χαρακτηρισμένη ως κοινόχρηστος χώρος, αιγιαλός. Γι αυτό το λόγο δεν ήταν δυνατό να πουληθεί.

Ή χήρα έχει κάνει αναίρεση της απόφασης, η οποία θα εκδικαστεί στον Άρειο Πάγο το επόμενο διάστημα. Αν δεν δικαιωθεί, θα προσφύγει στο Ευρωπα'ι'κό δικάστήριο, όπου θα απαιτήσει οικονομική αποζημίωση.


ΠΗΓΗ:   http://odysseaschios.blogspot.com

Οικονομία : "Ο Θάνατος του Εμποράκου"

Σήμα κινδύνου από τον εμπορικό κόσμο για το κύμα λουκέτων

Σήμα κινδύνου από τον εμπορικό κόσμο για το κύμα λουκέτων. Το τελευταίο διάστημα κατέβασαν ρολά 43 καταστήματα στην Ερμού, 40 στη Σταδίου, 30 στην Πανεπιστημίου και δεκάδες στην Πατησίων. Πέντε τα εργαλεία για ανάσα της αγοράς επισημαίνει  ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου Βασίλης Κορκίδης, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Flash 96.
"Το λιανεμπόριο περνάει ένα δυνατό «crash test» εδώ και ένα χρόνο, ενώ μετράει ήδη πολλές απώλειες. Η περαιτέρω καθίζηση της οικονομικής δραστηριότητας απειλεί την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων και ασκεί σοβαρή πίεση στην απασχόληση. Με κάθε καταβολή δόσης του δανείου, η Τρόικα μας συστήνει και ένα «μίνι» Μνημόνιο, υποδεικνύει νέα μέτρα και επιβάλλει φόρους και εισπρακτικές μεθόδους, που όμως αυξάνουν ανησυχητικά τόσο την ανεργία όσο και τον φορολογικό πληθωρισμό. Η πίεση αυτή πρέπει να μειωθεί, αφού η αγορά συρρικνώνεται, τα «λουκέτα» αυξάνονται και οι περισσότεροι κλάδοι καταγράφουν ζημιές'.

ΠΗΓΗ:   http://www.news21.gr

Σούπερ ευρωπαϊκό ραντάρ κόβει μαζικά κλήσεις!!!!!

Εφαρμόζεται πειραματικά στην Ελβετία και «παγιδεύει» ταυτόχρονα ως και 22 οχήματα σε τέσσερις λωρίδες κυκλοφορίας.
 
ΓΕΝΕΥΗ: Υπό τον φόβο των προστίμων θα μετακινούνται σε λίγο καιρό οι ευρωπαίοι οδηγοί. Ενα σούπερ ραντάρ έρχεται να αντικαταστήσει τις ηλεκτρονικές συσκευές παλαιού τύπου στο οδικό δίκτυο της Γηραιάς Ηπείρου. Η αρχή έγινε ήδη στην Ελβετία, με ένα μηχάνημα το οποίο μπορεί να παγιδεύει ταυτόχρονα ως και 22 οχήματα ενώ αυτά κινούνται σε αυτοκινητοδρόμους με τέσσερις λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση.

Είναι εξοπλισμένο με βιντεοκάμερα και φωτογραφικές μηχανές υψηλής ανάλυσης, ενώ το όνομά του θυμίζει ταινία επιστημονικής φαντασίας: Τrafistar SR590. Θα εντοπίζει και θα καταγράφει τα οχήματα οι οδηγοί των οποίων υπερβαίνουν το όριο ταχύτητας, περνούν με κόκκινο φανάρι, δεν τηρούν την απόσταση ασφαλείας από το προπορευόμενο όχημα, οδηγούν πάνω στη διαχωριστική γραμμή του οδοστρώματος, καταπατούν τις λεωφορειολωρίδες κ.λπ. Οι ελβετικές αρχές προειδοποιούν ότι θα φωτογραφίζονται μέχρι και όσοι δεν ανάβουν φλας για να προειδοποιήσουν τους υπόλοιπους οδηγούς ότι πρόκειται να στρίψουν ή να αλλάξουν λωρίδα.

Το νέο ηλεκτρονικό σύστημα δοκιμάζεται εδώ και τρεις εβδομάδες πιλοτικά στους δρόμους της Γενεύης. Οπως ανακοίνωσε η Τροχαία της πόλης, «τα αποτελέσματα της δοκιμής είναι
ικανοποιητικά, καθώς επιβεβαιώνουν την καλή λειτουργία του συστήματος, τον ρυθμιστικό και προληπτικό του ρόλο». Στόχος του σούπερ ραντάρ είναι η συμμόρφωση των οδηγών στους κανόνες κυκλοφορίας, ο έλεγχος της ασφαλούς χρήσης των οχημάτων και ο συντονισμός της εύρυθμης κυκλοφορίας τους. Ως το τέλος Αυγούστου το Τrafistar αναμένεται να τοποθετηθεί σε όλο το οδικό δίκτυο της Ελβετικής Ομοσπονδίας, σύμφωνα με την κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας «Le Μatin». Η Γαλλία μάλιστα φαίνεται να είναι η επόμενη χώρα της Ευρώπης που θα το υιοθετήσει. Ευτυχώς όμως για τους ρέποντες προς την παραβίαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας οδηγούς, αυτό δεν θα γίνει αμέσως.

«Η τοποθέτηση της νέας ηλεκτρονικής συσκευής μαζικού ελέγχου στο οδικό μας δίκτυο έχει σχεδιαστεί, αλλά προς το παρόν δεν αποτελεί άμεση προτεραιότητα» δήλωσε ο Ζαν-Ζακ Ντεμπάκ , νομάρχης του βορειοδυτικού διαμερίσματος Ορν στη Γαλλία και υπεύθυνος του διυπουργικού προγράμματος δράσης για τον αυτόματο έλεγχο οδικής ασφάλειας.

Οι λόγοι της καθυστέρησης είναι τεχνικοί και οικονομικοί. Αρχικά ειδικευμένοι τεχνικοί θα κάνουν μετατροπές στα ήδη υπάρχοντα ραντάρ, έτσι ώστε να μην ανιχνεύονται εύκολα από συσκευές αντι-ραντάρ.

Επίσης θα στήσουν τις πινακίδες προειδοποίησης για τον έλεγχο ραδιοεντοπιστή σε απόσταση μόλις 400 μέτρων από την ηλεκτρονική συσκευή, αντί για 1 με 2 χιλιόμετρα που βρίσκονται τώρα τοποθετημένες.

Αργότερα ίσως πάρουν τη σκυτάλη οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες. Πάντως σε βασικό στάδιο προετοιμασίας βρίσκονται δύο ακόμη ραντάρ νέας γενιάς. Τα πρώτα θα υπολογίζουν τη μέση ταχύτητα των οχημάτων παγιδεύοντάς τα σε δύο διαφορετικά σημεία του αυτοκινητοδρόμου. Τα δεύτερα να εντοπίζουν άμεσα το βάρος των οχημάτων, ώστε με βάση αυτό να υπολογίζουν το ποσοστό υπέρβασης της ταχύτητας. Θα «καταλαβαίνουν» δηλαδή αν πρόκειται για φορτηγό ή επιβατικό όχημα. Η χρήση των «έξυπνων» ραντάρ θα φέρει μια μικρή επανάσταση στους δρόμους, λένε ελβετοί και γάλλοι αστυνομικοί. Και ενδεχομένως περισσότερα έσοδα στα δημόσια ταμεία, από τα πρόστιμα.
 
 
ΒΗΜΑ

Το χρέος των πλουσίων!

Η επιχειρηματική τάξη της χώρας απήλαυσε επί τουλάχιστον δεκαπέντε χρόνια διαρκή ανάπτυξη, σε σταθερό πολιτικό περιβάλλον, χωρίς κοινωνικές εντάσεις και εμπόδια. Από το 1994 και ως το 2008 οι ρυθμοί ανάπτυξηςδιατηρήθηκαν σταθερά υψηλοί, κοντά στο 4% ετησίως. Από το 1998 και εντεύθεν μάλιστα, με την ένταξη της δραχμής στον Μηχανισμό Συναλλαγματικών Ισοτιμιών, οι ευκαιρίες προόδου και μεγέθυνσης ήταν μοναδικές. Το χρήμα ήταν φθηνό, το χρηματοπιστωτικό σύστημα ανοιχτό και γαλαντόμο στην παροχή πιστώσεων, η κατανάλωση διαρκώς αυξανόμενη, το εμπόριο ανθηρό, οι κατασκευές μοναδικές και τα εισοδήματα ισχυρά και ικανά να στηρίξουν πλήθος δραστηριοτήτων. Ταυτοχρόνως, την ίδια περίοδο η επιχειρηματική κοινότητα είχε την ευκαιρία άντλησης απίθανων κεφαλαίων από το Χρηματιστήριο Αθηνών, τα οποία απορροφούσαν με περισσή ευκολία, χωρίς έλεγχο και πολλές δεσμεύσεις.
Μεγάλος αριθμός επιχειρηματιών εξασφάλισε απίστευτα επενδυτικά κεφάλαια, τα οποία ούτε στα πιο τρελά όνειρά τους δεν μπορούσαν να φαντασθούν.Αποδεδειγμένα, οι περισσότεροι αποθησαύρισαν σε εκείνα τα χρόνια της μεγάληςευφορίας και δεν επένδυσαν τα αντίστοιχα, όπως είχαν υποχρέωση. Το χειρότερο όμως είναι ότι στην πρώτη στροφή, με την εκδήλωση της κρίσης, οι άλλοτε ευνοημένοι εφοπλιστές, κατασκευαστές, χρηματιστές, τοκιστές και σουλατσαδόροι, μεγαλέμποροι, μεγαλομέτοχοι, μεγαλοστελέχη, μεγαλογιατροί, μεγαλοδικηγόροι, τηλεοπτικοί και ........
κάθε λογής
αστέρες, το πρώτο που σκέφθηκαν ήταν να την κοπανήσουν και να μεταφέρουν τους θησαυρούς τους σε ασφαλέστερους τόπους. Και τις υποχρεώσεις τους, φορολογικές και άλλες, φρόντισαν επίσης να αμβλύνουν, αφήνοντας τα βάρη στους συνεπείς μισθωτούς, στους έχοντες συνείδηση αστούς της παλαιάς επιχειρηματικότητας και στις λαϊκότερες των τάξεων που δεν έχουν τρόπους να αποφύγουν τα βάρη.
Είναι η στάση τους προκλητικά άδικη και ενδεικτική των ηθών, ειδικώς της νεόπλουτης τάξης. Αποθησαύρισαν με όλους τους τρόπους, θεμιτούς και αθέμιτους, στα χρόνια της ευφορίας και διέφυγαν στον καιρό της κρίσης. Οι περισσότεροι μάλιστα από αυτούς πρώτα εύχονταν την κατάρρευση, επένδυαν στην πτώχευση και τώρα περιμένουν ως άλλοι λύκοι να περάσει ο χειμώνας της ελληνικής οικονομίας για να αβγατίσουν και πάλι την περιουσία τους, αγοράζοντας μισοτιμής τα εναπομείναντα της βαρυχειμωνιάς.
Αν έχουν παραμικρή αίσθηση ευθύνης, μπορούν και τώρα να προσφέρουν χείρα βοηθείας στη δοκιμαζόμενη ελληνική οικονομία. Να επαναπατρίσουν τις καταθέσεις τους και να βοηθήσουν τη χώρα να βγει μία ώρα αρχύτερα από την κρίση. Δεν κινδυνεύουν πια, η χώρα είναι ασφαλισμένη. Θα κουραστεί, θα ταλαιπωρηθεί, αλλά θα βγει πέρα από αυτή την τόσο σκληρή περίοδο.
Ας γνωρίζουν λοιπόν οι νεόπλουτοι της Μεταπολίτευσης ότι δεν είναι τουρίστεςστον τόπο τους, έχουν ελάχιστο χρέος και, αν τους έχει απομείνει ίχνος πατριωτισμού. οφείλουν να πράξουν τα δέοντα.  


Γράφει ο Αντώνης Καρακούσης
Αντώνης Καρακούσης
ΠΗΓΗ:   http://kafeneio-gr.blogspot.com

Πώς μπορείτε να μεταφέρετε τα χρέη σας από κάρτες και καταναλωτικά δάνεια

Οι προτάσεις των τραπεζών προβλέπουν ότι οι δόσεις δεν πρέπει να υπερβαίνουν το 40% του εισοδήματος. 

Σήμερα οι 8 στους 10 ζητούν αναχρηματοδότηση ή ρύθμιση των δανείων τους, αφού όπως αναφέρουν τα τραπεζικά στελέχη, οι πρόσφατες περικοπές στις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων, ασκούν μεγάλη οικονομική πίεση σ΄ αυτούς τους δανειολήπτες.
Την ίδια ώρα το ποσοστό των δανείων σε καθυστέρηση έχει αυξηθεί στο 8,2% στο τέλος Μαρτίου, δηλαδή πριν ακόμα ανακοινωθούν οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις. Ας σημειωθεί ότι τα καθυστερούμενα δάνεια ήταν στο 7,7% τον Δεκέμβριο 2009 και στο 5% τον Δεκέμβριο του 2008.
Τα τραπεζικά στελέχη εκτιμούν ότι τα νοικοκυριά θα συνεχίσουν να δηλώνουν αδυναμία στην αποπληρωμή των δανείων τους και το ποσοστό τους θα είναι διψήφιο μέχρι το τέλος του χρόνου. Ήδη τα δάνεια δε καθυστέρηση έχουν ξεπεράσει τα 21,5δις ευρώ και μέχρι το τέλος του χρόνου θα υπερβούν τα 25δις ευρώ. Και όλα αυτά συμβαίνουν σε μια περίοδο που τα δάνεια προς τα νοικοκυριά έχουν στην κυριολεξία «παγώσει». Τον Ιούνιο ο ρυθμός πιστωτικής επέκτασης για στεγαστικά δάνεια υποχώρησε στο 1,5% και είναι μηδενικός στην καταναλωτική πίστη.
Η ζήτηση λοιπόν για μεταφορές είναι αυξημένη, όμως δεν παίρνουν όλοι το «πράσινο φως» για τις μεταφορές των οφειλών τους. Οι τράπεζες εφαρμόζουν πλέον αυστηρότερα κριτήρια και ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να είναι ενήμερος στις υποχρεώσεις του, ενώ το σύνολο των δόσεων για δάνεια και κάρτες δεν θα πρέπει να υπερβαίνει το 40% των μηνιαίων αποδοχών του.
Οι τράπεζες συχνά για να εγκρίνουν δάνεια μεταφοράς οφειλών, ζητούν πρόσθετες εγγυήσεις, όπως είναι η προσημείωση ακινήτου (ακόμα και με εγγραφή δεύτερης υποθήκης, η ύπαρξη εγγυητή κλπ).
Συγκεκριμένα τα προγράμματα που έχουν σε ισχύ σήμερα οι τράπεζες είναι τα εξής:

Η Εθνική Τράπεζα προσφέρει το πρόγραμμα Άρση Βαρών για μεταφορές υπολοίπων από άλλες τράπεζες με επιτόκιο 8,5% κυμαινόμενο ή 9,2% σταθερό (στο 10,5% για συγκέντρωση οφειλών της Εθνικής).
Η Alpha bank στο πρόγραμμα συγκέντρωσης Όλα σε 1 έχει επιτόκιο 9,75% σταθερό και 9,25% κυμαινόμενο.
Η Eurobank έχει το πρόγραμμα Εντάξει με επιτόκιο 9,9% κυμαινόμενο ή 10,15% σταθερό.
Η Αγροτική Τράπεζα στο δάνειο ΜεταφέρΑΤΕ έχει επιτόκιο 8,25% σταθερό για 2 χρόνια, ή 8,95% σταθερό για 5 χρόνια ή 9,25% σταθερό για 10 χρόνια.
Η Τράπεζα Πειραιώς έχει σε ισχύ το πρόγραμμα μεταφοράς Μία και καλή με επιτόκιο 8,65% όταν η μεταφορά γίνεται σε δάνειο ή 6,9% για μεταφορά σε πιστωτική κάρτα.
Η Τράπεζα Κύπρου στο πρόγραμμα Συνεπώς μειώνει το επιτόκιο κατά 1 μονάδα το χρόνο, το οποίο απότ ο 11,35% μειώνεται στο 6,35%. Το επιτόκιο μεταφοράς σε πιστωτική κάρτα διαμορφώνεται στο 6,75%.
Το επιτόκιο μεταφοράς υπολοίπων στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο βρίσκεται στο 8,45%.
Η Εμπορική χορηγεί το δάνειο Τακτοποίηση Express με επιτόκιο 9,4^ (σταθερό).
Η Marfin Egnatia Bank στο δάνειο μεταφοράς Transfer έχει επιτόκιο σταθερό από 8,85% -11% και κυμαινόμενο από 8%-10,25%, στο 5,95% σταθερό για 2 χρόνια το επιτόκιο μεταφοράς υπολοίπων σε πιστωτική κάρτα της τράπεζας.
Η Τράπεζα Αττικής προσφέρει το δάνειο 3ετές σταθερό με επιτόκιο 9,4% σταθερό για 3 χρόνια και στη συνέχεια κυμαινόμενο με βάση το επιτόκιο euribor 1 μήνα +4,5 μονάδες περιθώριο.
Η Γενική Τράπεζα προσφέρει επιτόκιο 4,9% σταθερό για 2 χρόνια για μεταφορές υπολοίπων σε πιστωτική κάρτα της Geniki Bank.
H Millennium προσφέρει επιτόκιο 7,9% για μεταφορά σε πιστωτική κάρτα ή 10,25% (κυμαινόμενο) για συγκέντρωση οφειλών σε δάνειο.
Τέλος η Probank προσφέρει επιτόκιο 8,75% σταθερό για 1 χρόνο είτε για μεταφορά σε κάρτα είτε σε δάνειο

http://www.imerisia.gr
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://exomatiakaivlepo.blogspot.com

Ίσως ο Δίας έσωσε τη Γη..!!!!

Αν δεν ήταν ο Δίας, μπορεί και να μην κάναμε διακοπές φέτος. Δεν μιλάμε για τον θεό του Ολύμπου, αλλά τον μεγαλύτερο πλανήτη του ηλιακού μας συστήματος, ο οποίος την περασμένη Κυριακή μπήκε ανάμεσα στη Γη και έναν απειλητικό κομήτη.
O κομήτης έπεσε στην επιφάνεια του Δία με τόση φόρα, που άνοιξε μία τρύπα ίση με τον Ειρηνικό Ωκεανό. Οι επιστήμονες της ΝΑSΑ θεωρούν ότι το αντικείμενο που τη δημιούργησε ήταν αρκετά μικρό και δεν ξεπερνούσε σε διάμετρο το ένα χιλιόμετρο. Υπολογίζουν ότι έπεσε στον πλανήτη με ταχύτητα 60 χλμ. το δευτερόλεπτο και συνδέουν με το γεγονός αυτό κάποιες ατμοσφαιρικές μεταβολές (θέρμανση της τροπόσφαιρας, αύξηση της εκπομπής αέριας αμμωνίας κ.ά.).
Οι επιστήμονες πιστεύουν πως αν ο κομήτης δεν έβρισκε εμπόδια στον δρόμο του, ίσως έπεφτε πάνω στη Γη. Και δεν είναι η πρώτη φορά που μας γλιτώνει ο Δίας. Πριν από 15 χρόνια, ο κόσμος παρακολουθούσε με κομμένη την ανάσα τον κομήτη Σουμέικερ-Λέβι 9 να πέφτει στην επιφάνεια του μακρινού πλανήτη, αφήνοντας σημάδια όμοια σε μέγεθος με τη Γη.
Αυτή είναι η δουλειά του Δία, λένε οι αστρονόμοι, και ευτυχώς για μας, την κάνει καλά. Η βαρυτική έλξη του πλανήτη αποτελεί την προστατευτική ασπίδα της Γης, που αλλάζει πορεία στα διαστημικά σκουπίδια και τα ουράνια αντικείμενα, όπως οι κομήτες και τα σπρώχνει μακριά από το ηλιακό μας σύστημα.
Μεγάλες καταστροφές.
Αν ένας κομήτης έπεφτε στη Γη, θα μπορούσε να προκαλέσει όση ζημιά έκανε ο αστεροειδής που εξαφάνισε τους δεινόσαυρους πριν από 65 εκατ. χρόνια. «Αν κάτι παρόμοιο είχε χτυπήσει τη Γη, θα τελείωνε η ζωή στον πλανήτη μας, γι΄ αυτό πρέπει να είμαστε ευγνώμονες που υπάρχει ο Δίας και “καθαρίζει” το Σύμπαν από όλα αυτά τα μεγάλα αντικείμενα», λέει ο Άντονι Γουέσλι, ο Αυστραλός ερασιτέχνης αστρονόμος, που πρώτος παρατήρησε το σημάδι στην επιφάνεια του Δία και σήμανε τον γενικό συναγερμό στην αστρονομική κοινότητα.
Μάλιστα, οι αστρονόμοι χρησιμοποιούν τον Δία ως οδηγό στην αναζήτησή τους για εξωγήινη ζωή. Αναζητούν παρόμοια πλανητικά σχήματα, δηλαδή έναν γιγαντιαίο πλανήτη κοντά σε ένα κεντρικό αστέρι, με μικρότερους πλανήτες γύρω τους γιατί ενδεχομένως αυτός ο σχηματισμός επιτρέπει τη δημιουργία συνθηκών φιλόξενων προς κάποια μορφή ζωής.
Δημιουργεί και απειλές.
Είναι όμως ο Δίας ο φύλακας άγγελός μας; Υπάρχουν και οι διαφωνούντες. «Διατηρώ τις επιφυλάξεις μου», λέει ο Μπράιαν Μάρσντεν από το Κέντρο Αστροφυσικής των Χάρβαρντ- Σμιθσόνιαν, με ειδίκευση στην παρακολούθηση κομητών στο ηλιακό μας σύστημα. «Μέχρι ένα σημείο είναι αλήθεια. Ο Δίας λειτουργεί ως σωτήρας μερικές φορές, άλλες όμως δημιουργεί μεγάλες απειλές. Ο πλανήτης στέλνει πολλούς κομήτες έξω από το ηλιακό μας σύστημα, αλλά και μέσα σε αυτό». Για παράδειγμα, ο κομήτης Λέξελ το 1770 πέρασε 1,6 εκατ. χιλιόμετρα από τη Γη, απόσταση πολύ μικρή για τα διαστημικά δεδομένα. Αυτός ο κομήτης είχε έρθει προς τα μέρη μας από το εξωτερικό ηλιακό σύστημα τρία χρόνια νωρίτερα και πέρασε κοντά από τον Δία. Η βαρύτητα του Δία άλλαξε την τροχιά του κομήτη και τον έστειλε κατευθείαν πάνω στη Γη.
Επιφυλάξεις αστρονόμων για την ασπίδα της Γης
Τη μεση οδο της αστρικής διπλωματίας προτιμά ο Χαλ Λέβισον, αστρονόμος στο ερευνητικό ινστιτούτο του Κολοράντο, που μελετά την εξέλιξη του ηλιακού μας συστήματος.
Ο επιστήμονας εξηγεί πως ο Δίας μπορεί να είναι προστάτης της Γης ή επικίνδυνος ανάλογα με την προέλευση των κομητών. Ο Λέξελ, ο Σουμέικερ-Λέβι 9 και πιθανώς αυτός που χτύπησε τον Δία την περασμένη Κυριακή, προήλθαν από μία παγωμένη ζώνη διαστημικών θραυσμάτων, γνωστή με την ονομασία Ζώνη Κουίπερ, που βρίσκεται έξω από την τροχιά του Ποσειδώνα. «Ο Δίας μάλλον αυξάνει τον κίνδυνο έκθεσης της Γης σε αυτούς τους κομήτες».
Από την άλλη, ο Δίας μας προστατεύει από μία, πιο επικίνδυνη ακόμα, ομάδα κομητών που προέρχεται από το Νέφος του Όορτ. Το νέφος αυτό αποτελείται από ένα τρισεκατομμύριο περίπου πυρήνες κομητών.
Τον πρώτο καιρό μετά τη δημιουργία του ηλιακού μας συστήματος, ο Ποσειδώνας και ο Ουρανός τραβούσαν κοντά τους θραύσματα και τα εκσφενδόνιζαν μακριά. Αυτά έφταναν στο Νέφος του Όορτ. Αλλά ο Δίας και ο Κρόνος, ακόμα πιο ισχυροί πλανήτες, έπαιρναν αυτά τα κομμάτια και τα πετούσαν ακόμα μακρύτερα, έξω από το ηλιακό μας σύστημα.
Κάθε τόσο, ένας κομήτης αποσπάται από το νέφος λόγω ενός διερχόμενου αστέρα και κατευθύνεται προς το εσωτερικό του ηλιακού συστήματος. Όταν συμβαίνει αυτό, ο Δίας αναλαμβάνει δράση και τους αλλάζει πορεία.

http://anagogi.blogspot.com

TΗΕ ΝΕW ΥΟRΚ ΤΙΜΕS , Του DΕΝΝΙS ΟVΕRΒΥΕ (Στέφανος Κρίκκης – Εύη Ελευθεριάδου)

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://kala-nea.gr

Πέθανε στο πάρτυ των γενεθλίων του

Ο Μασαμάσο Τσανγκάι, υπέστη καρδιακή προσβολή στο πάρτυ για τον εορτασμό των 32ων γενεθλίων του...
Ο θάνατος του Τσανγκάι επήλθε μόλις σε λίγα λεπτά, με συνέπεια οι συγγενείς και οι φίλοι του που βρίσκονταν στο πάρτυ του, να μην προλάβουν να τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο.
Ο Μασαμάσο Τσανγκάι, ήταν ένας από τους καλύτερους παίκτες στην ιστορία του ποδοσφαίρου του Τόγκο και είχε αγωνιστεί με την Εθνική ομάδα της χώρας του από το 1996 έως το 2008. Ο 32χρονος ήταν παίκτης της Αλ Νασρ στη Σαουδική Αραβία.


filoksenos.blogspot.com

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://ksipnistere.blogspot.com

Ήπιε, μέθυσε και... εξαφανίστηκε δύο μέρες!

Στο χειρότερο είχε πάει ο νους όλων στο Ηράκλειο της Κρήτης καθώς από το Σάββατο αναζητούσαν έναν 19χρονο Βρετανό τουρίστα αλλά δεν μπορούσαν να τον εντοπίσουν

Τελικά οι αστυνομικοί κάνοντας μια... απλή κίνηση τον εντόπισαν, όχι σε πολύ καλή κατάσταση, αλλά ευτυχώς ζωντανό.
Μια έρευνα στα νοσοκομεία του νησιού είχε αποτέλεσμα. Όπως αποδείχθηκε ο 19χρονος ήπιε πολύ (έπινε όλη τη μέρα είπαν οι φίλοι του) με αποτέλεσμα κάποια στιγμή να χάσει την ισορροπία του, να πέσει και να χτυπήσει.
Η παρέα του Βρετανού δεν αντιλήφθηκε το παραμικρό. Περαστικοί ειδοποίησαν το ασθενοφόρο που τον περιμάζεψε και τον οδήγησε στο “Βενιζέλειο” Νοσοκομείο.
Ώρες μετά οι φίλοι του άρχισαν να τον ψάχνουν. Πανικοβλήθηκαν και ζήτησαν τη βοήθεια της αστυνομίας.
Τελικά οι αστυνομικοί τον εντόπισαν και ο συναγερμός έληξε

[via]

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   www.toxeirotero.blogspot.com
 

..." πάρτε από σήμερα τα σωστά μέτρα , παρόμοια μ΄αυτά που πήραν οι Ελληνες"!!

Χαράς ευαγγέλια!! Πάμε καλά!!
Το μήνυμα αυτό στέλνουν,εν χορώ, από χτες, τρόικα-κυβέρνηση-ΜΜΕ.
- Ο ψυχρός Δανός με απανωτές συνεντεύξεις-εμφανίσεις σε TV και
εφημερίδες!! Κεντρικά στελέχη της ΕΕ, όπου βρεθούν κι όπου μπορούν,
μιλούν για την δύσκολη προσπάθεια της Ελλάδας, που,όμως, αποδίδει.
- Αμερικάνικα και ευρωπαικά ΜΜΕ, επαίρονται, ωσάν το χαρμόσυνο να
αφορά τις χώρες τους!! Τα αντίστοιχα ελληνικά-φιλοκυβερνητικά έχουν
πετάξει τη σκούφια τους και προαναγγέλουν έξοδο από την κρίση, εντός
48 ωρών!!............

- Η 49% κυβέρνηση εμφανίζεται ικανοποιημένη για τις "επιτυχίες" της και
μας προετοιμάζει για την επόμενη φάση...Την δεύτερη δόση την πήραμε...
πετύχαμε στα tests...πάμε για την τρίτη!!

Επιτέλους!! Μετά το, προ ετών, διατυπωθέν "εξω πάμε καλά", σήμερα

εμείς οι επιζήσαντες αυτής της γελοίας και απολίτικης ρήσης,
υποδεχόμαστε μετά βαϊων και κλάδων τους νεο-ευαγγελιστές, με την
νέα, αποκαλυπτική ρήση:..και "μέσα πάμε καλά"!!
Υποδεχόμαστε τους επαγγελματίες χασάπηδες-σωτήρες!!

Το μήνυμα αυτό,Τρόικας-κυβέρνησης-ΜΜΕ, αποστέλλεται στους κατεχό-

μενους Ελληνες πολίτες και,ταυτόχρονα, σε όλους τους ευρωπαϊκούς
λαούς και κράτη..." πάρτε από σήμερα τα σωστά μέτρα , παρόμοια
μ΄αυτά που πήραν οι Ελληνες"!!

Οι χασάπηδες μετατρέπονται σε σωτήρες;;

Βεβαίως και μετατρέπονται!!
...αφού σου πιούν ό λ ο το αίμα, θα σου κάνουν μετάγγιση ενός κιλού!!
Αφού σε πατήσουν, σε εξευτελίσουν, σε απομυζίσουν, σε προλεταριοποιήσουν,
θα σου πετάξουν ένα προεκλογικό κόκκαλο, να βολευτείς απ΄ την πείνα
και τις πληγές σου!!
Αυτό που έκαναν πάντα!!
Λιτότητα, λιτότητα, τούνελ, στενωποί και την τελευταία χρονιά, να σου,
το παξιμαδάκι!!...
...μόνο που τώρα, όμως, υπάρχουν σημαντικότατες διαφορές με τις
λιτότητες και τις πολιτικές του παρελθόντος...
...τώρα δεν μιλάμε για ετεροχρονισμό της ΑΤΑ (όσοι την θυμάστε).
ούτε για χορήγηση αυξήσεων στο ύψος του στημένου πληθωρισμού.
Τώρα, δεν μιλάμε, απλά, για άδικη φορολόγηση των μικρομεσαίων
εισοδημάτων. Αμεση και έμμεση.
Δεν μιλάμε για μερική μετοχοποίηση ή ιδιωτικοποίηση μιας δημόσιας
επιχείρησης...και..πάει λέγοντας.
Τ ώ ρ α μιλάμε για την τελευταία πράξη του έργου που λέγεται...
...πλήρης και απόλυτη εφαρμογή του νεοφιλελευθερισμού.
Αυτά που θεσμοθέτησαν, θα ισχύσουν για π ά ν τ α.
Τίποτα ουσιαστικό δεν θα πάρουν πίσω. Ούτε στο ασφαλιστικό, ούτε
στο εργασιακό.
Τα κοκκαλάκια που θα μας πετάξουν αργότερα, θάναι,κυριολεκτικά,
πενταρο-σέντς!!


http://politikokoraki.blogspot.com/
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:    http://wwwaristofanis.blogspot.com

Το τέλος του ευρώ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Ένα ενδιαφέρον άρθρο από το γνωστό Σπίγκελ

Παραθέτουμε εδώ μόνο τις απόψεις που αφορούν στην Ελλάδα, αλλά ενδιαφέρον παρουσιάζει ευρύτερα η μάλλον όχι και τόσο πλέον αιρετική άποψη του συγγραφέα πως το μέλλον των Ευρωπαϊκών χωρών βρίσκεται μακρυά από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

"Μέχρι πρόσφατα η λέξη ελληνικός δεν μου ανακαλούσε κανένα αρνητικό συναίσθημα. Τώρα ξέρω ότι η ελληνική πραγματικότητα δομήθηκε πάνω σε χρήματα "αεριτζίδικα". Η λέξη "ελληνικός" σήμαινε πάντα για μένα την κλασική αρχαιότητα, τα μνημεία, τους μύθους, τους κίονες. Τώρα την θεωρώ συνώνυμο της απάτης.
Δεω ξεχνώ με ποιά επιχειρήματα οι Ευρωπαίοι εισήλθαν στο ευρώ. Μπροστά στην παγκοσμιοποίηση τα εθνικά νομίσματα δεν θα μπορούσαν να ανταπεξέλθουν. Το ευρώ θα ήταν τόσο δυνατό, που θα μπορούσε να ξεπεράσει κάθε πρόβλημα. Η πρώτη όμως πραγματική κρίση του ευρώ μας έφερε το τέλος του παραμυθιού".

Τα τελευταία δεν σας θυμίζουν Σημίτη, για ισχυρή Ελλάδα του ευρώ; Τον μπαγάσα και αυτά αντιγραφή τα έκανε!


http://www.spiegel.de/spiegel/0,1518,695157,00.html

ΠΗΓΗ:   http://paideia-gr.blogspot.com

Ύπουλα πολιτικά παιχνίδια στα Βαλκάνια.

Δεκάδες χώρες αναμένεται να αναγνωρίσουν το Κόσοβο στο άμεσο μέλλον.Σύμφωνα με γνωμοδότηση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης έκρινε πως η σχετική διακήρυξη από την Πρίστινα είναι σύμφωνη προς το διεθνές δίκαιο οπότε και δεκάδες κράτη ετοιμάζονται να αναγνωρίσουν την ανεξαρτησία του Κοσόβου.

Ένα τέτοιο ενδεχόμενο όμως ίσως να κρύβει ντόμινο εξελίξεων για κάποιες ευαίσθητες περιοχές της Βαλκανικής γειτονιάς μας... Συγκεκριμένα ο επικεφαλής της κοσοβάρικης διπλωματίας Σκεντέρ Χισένι, σε συνέντευξή του στην βοσνιακή εφημερίδα Ντνέβνι Αβάζ, δήλωσε ότι: «Όσον αφορά τις νέες χώρες (που προτίθενται να αναγνωρίσουν το Κόσοβο), οι ΥΠΕΞ και άλλοι υψηλόβαθμοι διπλωμάτες από πολλές...

δεκάδες χώρες μας ενημέρωσαν για τις σχετικές ετοιμασίες, αμέσως μετά την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου.. .Η αναμονή της απόφασης του Διεθνούς Δικαστηρίου (στο οποίο είχε προσφύγει το 2008 η Σερβία αντιτιθέμενη στην ανεξαρτησία του Κοσόβου) είχε αναβάλλει πολλές δηλώσεις αναγνώρισης». Σημειώνεται ότι 69 χώρες, μεταξύ τους οι ΗΠΑ και 22 από τις 27 χώρες της ΕΕ, έχουν αναγνωρίσει την πρώην σερβική επαρχία, που αριθμεί 2 εκατ. κατοίκους, το 90% των οποίων είναι Αλβανοί. Ο Χισένι εκτιμά πως ορισμένες από τις πέντε χώρες της ΕΕ που ακόμη δεν έχουν αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσόβου-Ισπανία, Ρουμανία, Ελλάδα, Σλοβακία και Κύπρος-θα αναθεωρήσουν την απόφασή τους, διαβεβαιώνοντας πως «ίσως και να υπάρξουν αναγνωρίσεις, ορισμένες εκ των οποίων κανείς δεν θα περίμενε». Επιπλέον, ορισμένες χώρες, ανησυχούν μήπως η περίπτωση του Κοσόβου θα δημιουργήσει το νομικό προηγούμενο που θα υποθάλψει, ή νομιμοποιήσει τις αυτονομιστικές και διασπαστικές τάσεις στο εσωτερικό τους.

Να σημειωθεί επίσης ότι ο πρώτος διπλωματικός εκπρόσωπος που επισκέφθηκε το Κόσοβο αμέσως μετά την αναγνώριση της Χάγης ήταν ο δικός μας υφυπουργός εξωτερικών Δ.Δρούτσας ...

Άκρως εύστοχη κιόλας θα πρέπει να χαρακτηριστεί και η κίνηση του προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ Γιώργου Καρατζαφέρη, να επισκεφθεί ακριβώς δυο μέρες μετά τον υφυπουργό των εξωτερικών μας, και να του τονίσει τις ευαισθησίες του για τη Θράκη και την Κύπρο...

Απ'ότι φαίνεται όμως από δω και πέρα καλό θα είναι όλοι μας να έχουμε γρήγορα και δυνατά αντανακλαστικά, καθώς οι εξελίξεις στην ευαίσθητη γειτονιά των Βαλκανίων φαίνεται να τρέχουν με ραγδαίους ρυθμούς..


Από το Αιώνια Ελληνική Πίστη

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://epirus-ellas.blogspot.com

Εισφορές-μαμούθ καταβάλλει η Ελλάδα προς το ΝΑΤΟ

Εισφορές-μαμούθ αναλογικά με το μέγεθός της καταβάλλει η Ελλάδα προς το ΝΑΤΟ, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Εθνικής   Άμυνας. Μόνο πέρυσι δόθηκαν 43.645.926 ευρώ που αφορούν είτε απευθείας ποσοστιαίαεισφορά που καταβάλλει κάθε κράτος-μέλος για τα λειτουργικά έξοδα της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, είτε έξοδα για συμμετοχή σε νατοικές επιχειρήσεις. Η Ελλάδα διατηρεί στρατιωτικές δυνάμεις με το «καπέλο» της Συμμαχίας στο Κοσσυφοπέδιο - με 739 στελέχη στο πλαίσιο της ΕΛΔΥΚΟ 2...και στο Αφγανιστάν με 196 στελέχη, κυρίως αξιωματικοί του μηχανικού και ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας στο αεροδρόμιο της Καμπούλ. Μάλιστα, η κυβέρνηση προκειμένου να μην εμπλακούν ελληνικές δυνάμεις στα πολεμικά μέτωπα του Αφγανιστάν και για να μη μετακινηθούν στις επικίνδυνες επαρχίες Χεράτ και Φεράτ, κατέβαλλε οικονομικό «αντάλλαγμα» ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ στο Ταμείο Ανασυγκρότησης του Αφγανικού Στρατού. Με λίγα λόγια, μπορεί οι στρατιωτικοί μας στο Αφγανιστάν να μην κινδυνεύουν, έχουμε ωστόσο πληρώσει αδρά την αποχή μας από τις πολεμικές ζώνες. Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας επιχειρεί τώρα να περιορίσει τα έξοδα. Ήδη από το Μάιο αποχώρησε η ελληνική φρεγάτα που επιχειρούσε στη Σομαλία και η ελληνική συμμετοχή περιορίστηκε σε μια τορπιλάκατο στο πλαίσιο της Ναυτικής Δύναμης Μεσογείου Active Endeavour. Ωστόσο η προαναγγελθείσα αποχώρηση των ελλήνων στρατιωτικών από το Κοσσυφοπέδιο, κινείται με ρυθμό χελώνας, και δεν αναμένεται να ξεκινήσει πριν από τον προσεχή Νοέμβριο. Ο τελικός στόχος είναι να μείνουν μόνο 50 Έλληνες στρατιωτικοί στην περιοχή, από τους 739 που υπηρετούν τώρα. Και μέχρι να συμβεί αυτό, τα έξοδα τρέχουν…

Ας δούμε όμως αναλυτικά τα ποσά που διέθεσαν τα Γενικά Επιτελεία για το ΝΑΤΟ από το 2007 μέχρι σήμερα.

ΓΕΕΘΑ
Έτος 2007: ΠΟΣΟ: 3.071.500€
Έτος 2008: ΠΟΣΟ: 4.956.000€
Έτος 2009: ΠΟΣΟ: 5.890.900€
Έτος 2010: ΠΟΣΟ: 7.872.744€ (εκτιμώμενες απαιτήσεις πληρωμών μέχρι 31/12/2010)

ΓΕΣ
Έτος 2006: ΠΟΣΟ: 214.092€
\Έτος 2007: ΠΟΣΟ: 221.000€
Έτος 2008: ΠΟΣΟ: 230.000€
Έτος 2009: ΠΟΣΟ: 240.000€

ΓΕΝ
Έτος 2006: ΠΟΣΟ: 43.060.000€
Έτος 2007: ΠΟΣΟ: 30.000.000€
Έτος 2008: ΠΟΣΟ: 47.170.000€
Έτος 2009: ΠΟΣΟ: 34.430.000€

ΓΕΑ
Έτος 2006: ΠΟΣΟ: 3.255.875,33€
Έτος 2007: ΠΟΣΟ: 2.732.084,23€
Έτος 2008: ΠΟΣΟ: 2.831.374,04€
Έτος 2009: ΠΟΣΟ: 3.085.026,22€

Τα συγκεκριμένα ποσά αφορούν τις αμιγώς εθνικές υποχρεώσεις σχετικά με την εισφορά της χώρας μας στο ΝΑΤΟ, οι οποίες προκύπτουν από τις προβλεπόμενες απαιτήσεις (Call for Funds) και τη συμμετοχή μας σε προγράμματα ΝΑΤΟ.


ΠΗΓΗ

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:    http://megalopoli.blogspot.com

Συναγερμός στα Ιωάννινα λόγω φωτιάς στην Αλβανία

Μεγάλη φωτιά που μαίνεται στην περιοχή Κλειτσάρι, σε απόσταση περίπου 6 χιλιομέτρων από την Κακαβιά, έχει θέσει σε κατάσταση συναγερμού την Πυροσβεστική Υπηρεσία των Ιωαννίνων.

Το μέτωπο της φωτιάς κατευθύνεται προς τα σύνορα και οι ελληνικές αρχές θέλουν να είναι έτοιμες για παν ενδεχόμενο. Στο παρελθόν, άλλωστε, "εισαγόμενες" από την γειτονική χώρα φωτιές, προκάλεσαν τεράστιες ζημιές σε παραμεθόριες περιοχές των Ιωαννίνων, ενώ υπήρξαν και θύματα.

Δεν αποκλείεται τη Δευτέρα να κινηθούν στο αλβανικό έδαφος, ελληνικά πυροσβεστικά μέσα για να θέσουν μαζί με τους Αλβανούς υπό έλεγχο την φωτιά.

Ο ΚΡΟΙΣΟΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΡΙΞΕΙ ΤΟΝ ΟΜΠΑΜΑ

Είναι δισεκατομμυριούχος, ο δεύτερος πλουσιότερος των ΗΠΑ, 70 χρονών, και διοργανώνει τα περίφημα "Τea party", που έχουν στόχο να πλήξουν τον Ομπάμα! Ο Ντέιβιντ Κοχ, με περιουσία 11 δις δολαρίων, θεωρεί τον Ομπάμα επικίνδυνο σοσιαλιστή που πρέπει να φύγει από τον Λευκό Οίκο! Το ίδρυμά του...

"Αμερικανοί για την Ευημερία", είναι οινεί πολιτική οργάνωση, οργανώνει συλλαλητήρια εναντίον της φορολογικής πολιτικής, των μεταρρυθμίσεων στο σύστημα Υγείας, στις προτάσεις για την κλιματική αλλαγή και τις προσπάθειες ελέγχου στο της χρηματοοικονομικής κρίσης. Για να αποκτήσουμε πληρέστερη εικόνα του ανθρώπου, ας προσθέσουμε ότι οι επιχειρήσεις του δραστηριοποιούνται σε 60 χώρες και απασχολούν 70 χιλιάδες εργαζόμενους.


ΠΗΓΗ:  http://veto300.blogspot.com

Τα μυστικά της Πυραμίδας του Χέοπα επιχειρεί να μάθει ένα ρομπότ

Τα μυστικά της Πυραμίδας του Χέοπα επιχειρεί να μάθει ένα ρομπότ, καθώς οι ερευνητές έχουν πεισμώσει που η ανθρώπινη δύναμη δεν έχει καταφέρει ακόμα να μάθει όσα κρύβει εδώ και περίπου 4.500 χρόνια η πυραμίδα στη Γκίζα της Αιγύπτου!


Η εντυπωσιακή Πυραμίδα, ένα από τα θαύματα του κόσμου, φιλοξενεί στο εσωτερικό της ...
δύο μεγάλους θαλάμους, ένα για το βασιλιά και ένα για τη βασίλισσα. Δύο φρεάτια ξεκινούν από την αίθουσα του βασιλιά και, υπό γωνία 45 μοιρών, κατευθύνονται στο εξωτερικό της πυραμίδας.


Ομοίως, από την αίθουσα της βασίλισσας ξεκινούν άλλα δύο φρεάτια που ανακαλύφθηκαν το 1872 και τα οποία δεν οδηγούν στο εξωτερικό της πυραμίδας. Κανείς δεν ξέρει γιατί φτιάχτηκαν και πού οδηγούν.


Στο παρελθόν, δύο ρομποτικές κάμερες δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν τις δύο πόρτες που κρατούν φυλαγμένα τα μυστικά του Φαραώ.


«Η δεύτερη πόρτα είναι διαφορετική από την πρώτη. Δείχνει σαν να καλύπτει κάτι», δήλωσε ο δρ Ζαχί Χαουάς, επικεφαλής του Ανωτάτου Συμβουλίου Αρχαιοτήτων, ο οποίος ανέλαβε και επικεφαλής της νέας ρομποτικής αποστολής.


Επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Λιντς ολοκληρώνουν την κατασκευή ενός ρομπότ που φιλοδοξούν ότι θα ξεπεράσει τις μυστηριώδεις πόρτες. Η κατασκευή του, υπό τον δρα Ρόμπερτ Ρίτσαρντσον της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών του Λιντς, έχει διαρκέσει ήδη πέντε χρόνια.


Το σχέδιο έχει ονομαστεί «Ντζεντί» από το όνομα του μάγου τον οποίο ο Χέοπας συμβουλεύτηκε πριν κατασκευάσει την πυραμίδα και αναμένεται να ξεκινήσει μέχρι το τέλος του έτους!


ΠΗΓΗ:    http://rokakias.blogspot.com

Τσιγάρο και πρόστιμο 50ευρώ...ο τρόπος να γεμίσουν τα ταμεία των δήμων....

Φαίνεται πως οι δήμοι βρήκανε τρόπο να καλύψουν τα τεράστια χρέη τους


Από την 1 Σεπτεμβρίου τίθεται σε ισχή ο νέος νόμος για την πλήρη απαγόρευση του καπνίσματος...


50 ευρώ πρόστιμο θα επιβάλλεται στους θαμώνες καφέ,100 σε παραβάτες που εντοπίζονται σε νοσοκομεία και 200 για τους παραβάτες σε δημόσιες υπηρεσίες.
Οι έλεγχοι θα διενεργούνται όλο το 24ωρο από την δημοτική αστυνομία....

ΠΗΓΗ:   http://pelekis.blogspot.com

Εννέα πυρκαγιές ομολόγησε εθελοντής πυροσβέστης...

Εννέα πυρκαγιές ομολόγησε 38χρονος εθελοντής πυροσβέστης ο οποίος συνελήφθη στην Κέρκυρα.

Σύμφωνα με όσα είπε ο 38χρονος, τις τελευταίες δεκαπέντε ημέρες έβαλε ο ίδιος σε δεκαπέντε διαφορετικά σημεία φωτιά.

Ωστόσο,οι πυρκαγιές που προκλήθηκαν ήταν περιορισμένης έκτασης και αντιμετωπίστηκαν από την πυροσβεστική.

Ο δράστης υπηρετούσε στο εθελοντικό σώμα το οποίο λειτουργεί υπό την εποπτεία των δήμων.

Συνελήφθη χθες από το Πυροσβεστικό Σώμα στην Κέρκυρα, οδηγήθηκε σήμερα στον εισαγγελέα και παραπέμφθηκε σε τακτική δικάσιμο για εμπρησμό κατά συρροή.


Η δική θα γίνει το Φεβρουάριο του 2011. 

ΠΗΓΗ:   http://sarotiko.blogspot.com

Ρώσος προσπάθησε να κάνει ρεκόρ ...βλακείας και πέθανε.!

Για έξι λεπτά στους 110 (!!!) βαθμούς Κελσίου παρέμεινε χθες στη σάουνα ένας Ρώσος προκειμένου να καταρρίψει το ρεκόρ (ανοησίας;) στο ετήσιο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σάουνας που γίνειτα στη Φιλανδία.
Ωστόσο, ξεπέρασε τα όριά του και έχασε τη ζωή του.Ο διαγωνισμός σταμάτησε αμέσως μετά το δυσάρεστο συμβάν. Η αστυνομία διεξάγει έρευνες.
Οι διαγωνιζόμενοι υποχρεούνται να προσκομίσουν ιατρική βεβαίωση για να μπορέσουν να πάρουν μέρος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα σάουνας.
Στο φετινό διαγωνισμό πήραν μέρος 135 άτομα από 15 χώρες.
Ο διοργανωτής Όσι Άρβελα, δήλωσε στο φινλανδικό πρακτορείο ειδήσεων STT ότι το πιθανότερο είναι να είναι και το τέλος της διοργάνωσης. (Όχι ρε παιδιά μην το κάνετε αυτό.! Απλά ανεβάστε στους ...200 τους βαθμού Κελσίου)Το ετήσιο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σάουνας διοργανώνεται στην μικρή πόλη Χαϊνόλα.
 
Από τον giannioti
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://kalyterotera.blogspot.com

Πλαστά ευρώ σε Κομοτηνή και Αγρίνιο!!

Στα  ίχνη κυκλώματος παραχαρακτών  που πλημμυρίζει τις ελληνικές  αγορές με πλαστά χαρτονομίσματα  των 50 ευρώ βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ., μετά τις συλλήψεις διακινητών στην Κομοτηνή και το Αγρίνιο. Η «πηγή» των πλαστών ευρώ φαίνεται πως εντοπίζεται στην Βουλγαρία.

Τις  τελευταίες ημέρες...

στην αγορά  της Κομοτηνής είχαν παρατηρηθεί  αλλεπάλληλα κρούσματα διακίνησης  «πέτσινων» χαρτονομισμάτων και  οι αστυνομικοί του τοπικού τμήματος Ασφαλείας είχαν αρχίσει εκτενείς έρευνες. 

Έτσι, έπεσε στα χέρια τους δύο Έλληνες, μία 47χρονη που είχε στην κατοχή της δέκα χαρτονομίσματα των 50 ευρώ αμφίβολης γνησιότητας.

Η  γυναίκα αποκάλυψε πως είχε  παραλάβει τα χαρτονομίσματα ως αμοιβή για την εργασία της από έναν 56χρονο, ο οποίος εντοπίστηκε στο σπίτι του και συνελήφθη. 

Στην κατοχή του βρέθηκαν πέντε αυτοσχέδιες δεσμίδες οι οποίες περιείχαν συνολικά 175 χαρτονομίσματα των 50 ευρώ τα οποία αποδείχθηκαν πλαστά. 

Ο 56χρονος παραδέχθηκε ότι τα είχε αγοράσει στο ένα τρίτο της ονομαστικής τους αξίας από έναν άγνωστό του Βούλγαρο ο οποίος αναζητείται.

*   Στο Αγρίνιο, άνδρες του τοπικού τμήματος Ασφάλειας εντόπισαν τρεις άνδρες οι οποίοι είχαν στην κατοχή τους πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ και έκαναν αγορές με αυτά. Στη συνέχεια μετέβησαν σε καφετέρια στη Νεάπολη και όταν ένας από αυτούς αντιλήφθηκε την παρουσία αστυνομικών πήγε στην τουαλέτα του καταστήματος και πέταξε στο καλάθι απορριμμάτων έξη πλαστά χαρτονομίσματα. 

Τα επτά πλαστά χαρτονομίσματα εστάλησαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή πραγματογνωμοσύνη, ενώ οι αστυνομικοί διενεργούν προανάκριση για να εξακριβώσουν πότε, πού και από ποιον τα προμηθεύτηκαν οι δράστες.
 
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://24gr.blogspot.com