'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

Προειδοποίηση Ρώσων για μεγάλο σεισμό στην Ελλάδα

Μια εκτίμιση είναι!
Μια «τολμηρή» προειδοποίηση-έκθεση για επικείμενο μεγάλο σεισμό στον ελλαδικό χώρο, με βάση ηλεκτρικά σήματα που καταγράφηκαν στα μέσα Μαΐου από επίγειο σταθμό που βρίσκεται στην Πελοπόννησο, δορυφορικές μετρήσεις, αλλά και την εμφάνιση χιλιάδων βατράχων στην Εγνατία Οδό έχουν αναρτήσει Ρώσοι επιστήμονες στην επίσημη κρατική ιστοσελίδα της Ομοσπονδιακής Διαστημικής Υπηρεσίας της Ρωσίας.
Με τίτλο «θα σώσουν οι βάτραχοι την Ελλάδα;» οι ξένοι επιστήμονες παραθέτουν στην έκθεσή τους μια σειρά από στοιχεία και καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι μέσα στον Ιούνιο θα πρέπει να αναμένουμε ισχυρό σεισμό, της τάξεως των...

6,9 Ρίχτερ. Ορίζουν μάλιστα και πιθανή ημερομηνία, με απόκλιση +/-2 ημέρες. Οσον αφορά το επίκεντρο, σύμφωνα με τους πίνακες που έχουν αναρτήσει, η υπό μελέτη περιοχή περιλαμβάνει ένα παραλληλόγραμμο που καλύπτει μια τεράστια έκταση που ξεκινά από τα νότια παράλια της Σικελίας, περιλαμβάνει το τμήμα της Μεσογείου που βρίσκεται νότια της Ιταλίας και της Ελλάδας και καταλήγει στη μέση της Κρήτης...

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν, «εκατοντάδες βατράχια παρέλυσαν στις 26 Μαΐου 2010 την κυκλοφορία σε έναν από τους αυτοκινητόδρομους κοντά στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Παρόμοια περιστατικά είχαν συμβεί και πριν από τους καταστροφικούς σεισμούς της πόλης Σετσουάν στην Κίνα τον Μάιο του 2008 καθώς και της Λ’ Ακουιλα τον Απρίλιο του 2009» σημειώνουν και προσθέτουν: «Από τις 20 Μαΐου του 2010 η γεωφυσική δραστηριότητα στη Μεσόγειο παρακολουθείται από ομάδα ειδικών RC EOM, την οποία απαρτίζουν επιστήμονες του Tula State University Center “Forecast” και Distant School CosmoMeteoTectonic (παρουσιάζονται σε πίνακες τα αποτελέσματα). Ιδιαίτερη προσοχή έxει δοθεί στις ανωμαλίες των τελλουρικών (ηλεκτρικών) ρευμάτων της 20ής Μαΐου 2010, που καταγράφηκαν από τον επίγειο σταθθμό στην Πελοπόννησο, στην ισχυρή υψηλής συχνότητας ανωμαλία που καταγράφηκε από τους σταθμούς μέτρησης βαρύτητας του “Tula” στις 26 Μαΐου 2010 και φυσικά στην αντίδραση των βατράχων».

Οι επιστήμονες επισημαίνουν ακόμη: «Οι μετρήσεις που έγιναν στις εικόνες των δορυφόρων Terra στις 23 Μαΐου έδωσαν πιθανό σεισμό μεγέθους 6,9 Ρίχτερ». Μάλιστα, όπως αναφέρουν, αναδρομική ανάλυση έδωσε παρόμοιους δείκτες πριν από τον μεγάλο σεισμό της 8ης Ιουνίου του 2008 που «χτύπησε» την Πάτρα. Χθες πάντως, χιλιάδες βατράχια έκαναν και πάλι την εμφάνισή τους στην Εγνατία Οδό, πάνω από τις λίμνες του Αγίου Βασιλείου και της Βόλβης, όπου βρίσκεται και το ομώνυμο ενεργό σεισμικό ρήγμα. Η εν λόγω έκθεση-προειδοποίηση είναι γνωστή εδώ και λίγες μέρες στους Ελληνες επιστήμονες και σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, έχει ενημερωθεί και ο ΟΑΣΠ.

Οπως σημείωσε στην «Espresso» ο εντεταλμένος ερευνητής Σεισμολογίας του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Γεράσιμος Χουλιάρας «έχω δει την εν λόγω ανάρτηση, την οποία θεωρώ προκλητική. Είναι απαράδεκτο στην επίσημη ιστοσελίδα του ρωσικού κράτους να αναφέρεται κάτι τέτοιο, χωρίς κανείς να έχει ενημερώσει τις αρμόδιες ελληνικές αρχές» τόνισε και πρόσθεσε: «Ωστόσο ερεύνησα προσεκτικά τα όσα αναφέρονται. Η περιοχή που δείχνουν δεν δικαιολογείται από τα επιστημονικά στοιχεία που παραθέτουν. Δεν θεωρώ ότι θα επηρεάζονταν τα βατράχια της βορείου Ελλάδος από έναν επικείμενο σεισμό που υποστηρίζουν ότι μπορεί να γίνει μεταξύ Κρήτης και Σικελίας. Η απόσταση είναι εξαιρετικά μεγάλη».

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε σε δηλώσεις του και ο σεισμολόγος Σταύρος Τάσσος που σημείωσε: «Η όποια συσχέτιση με τα βατράχια είναι μάλλον τυχαία. Δεν υπάρχει κανένα επιστημονικό στοιχείο που να δείχνει ότι επίκειται μεγάλος σεισμός».

Την πεποίθησή του ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας εξέφρασε στην «Espresso» και ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Γεράσιμος Παπαδόπουλος, σημειώνοντας: «Δεν απορρίπτω, ούτε αποδέχομαι τη συγκεκριμένη έρευνα. Χρειάζονται όμως περισσότερα στοιχεία για να μπορεί κάποιος να δώσει μια πρόβλεψη. Από μια πρώτη ματιά βλέπω ότι τα στοιχεία που παραθέτουν δεν συνδέονται μεταξύ τους. Θα έπρεπε οι Ρώσοι να είναι πιο προσεκτικοί τόσο στις αναρτήσεις τους όσο και στα στοιχεία τους. Και φυσικά θα πρέπει να ενημερώνουν τις αρχές της χώρας που αφορά η πρόβλεψη και όχι το Ιντερνετ».

Στο μεταξύ, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε από ερευνητές βρετανικού πανεπιστημίου, η συμπεριφορά των αρσενικών βατράχων κατά την περίοδο της αναπαραγωγής αλλάζει αν πρόκειται να γίνει σεισμός. «Μεγάλη αλλαγή στη συμπεριφορά των αρσενικών κοινών βατράχων παρατηρήθηκε πέντε μέρες πριν από τον σεισμό που σημειώθηκε στην ιταλική πόλη Λ’ Ακουιλα στις 6 Απριλίου 2009» αναφέρει η ομάδα ερευνητών που μελετούσε τα αμφίβια αυτά στη φάση της αναπαραγωγής τους. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, «οι κοινοί βάτραχοι Bufo Bufo έχουν την ικανότητα να διαισθάνονται σημαντικά σεισμικά φαινόμενα και να προσαρμόζουν αναλόγως τη συμπεριφορά τους».

Espressonews.gr
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://news24gr.blogspot.com

Ουρές στην ΤτΕ για χρυσές λίρες - 281 ευρώ

Σε εποχές γεωπολιτικής αστάθειας, αλλά και κατάρρευσης οικονομικών μοντέλων, ο χρυσός αναδεικνύεται σε «Νούμερο ‘Ένα» ασφαλές επενδυτικό καταφύγιο, τόσο για μεγαλοεπενδυτές που τοποθετούνται αγοράζοντας συμβόλαια χρυσού, όσο και για μικροεπενδυτές που αγοράζουν χρυσές λίρες [...]

Στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, τα συμβόλαια του χρυσού ξεπέρασαν τα 1.252 δολάρια η ουγγιά, τιμή ρεκόρ και ιστορικά υψηλότερη. Η τιμή του χρυσού έχει διπλασιαστεί τα τελευταία τρία χρόνια.

Στις εν λόγω αγορές, μπορούν να τοποθετηθούν όλοι οι επενδυτές που διαθέτουν κωδικό σε χρηματιστηριακές εταιρείες που έχουν πρόσβαση σε αυτές τις αγορές.
Επίσης, οι τράπεζες διαθέτουν μπάρες χρυσού, όπου ανάλογα με το βάρος τους, κοστίζουν.

Οι μικροεπενδυτές, αγοράζουν χρυσές λίρες από την Τράπεζα της Ελλάδος, όπου η λίρα πωλείται προς 281,57 ευρώ και την αγοράζεται προς 235,61 ευρώ.
Να θυμίσουμε ότι το 2005 η τιμή της χρυσής λίρας πωλούνταν προς 110 ευρώ το τεμάχιο.
Το εντυπωσιακό είναι ότι κατά μέσο όρο η τράπεζα πουλάει περίπου 700 χρυσές λίρες την ημέρα, αριθμός που είναι διπλάσιος σε σχέση με το 2009.

Πηγή:nooz.gr
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://kontiloforos.blogspot.com

Καθελκύστηκε το πρώτο τουρκικό περιπολικό Ανοικτής Θαλάσσης TCSG Dost SG-701

ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ Η ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑΣ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Καθελκύστηκε στις 9 Ιουνίου το πρώτο από τα 4 περιπολικά ανοικτής θαλάσσης για την τουρκική Ακτοφυλακή που ναυπηγούνται αυτήν την περίοδο στα ναυπηγεία RMK Marine του ομίλου Koc Group. Το πλοίο ονομάστηκε TCSG Dost SG-701 και πρόκειται να παραδοθεί στην Ακτοφυλακή το Σεπτέμβριο του 2011.
Το δεύτερο πλοίο το TCSG Güven SG-702 βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο ναυπήγησης στο ίδιο ναυπηγείο. Υπενθυμίζεται ότι τα 4 αυτά πλοία θα είναι τα μεγαλύτερα πλοία του Στόλου της Ακτοφυλακής, θα μπορούν να επιχειρούν με δύσκολες καιρικές συνθήκες, ενώ θα φιλοξενούν στο υπόστεγο τους ένα ελικόπτερο ΑΒ-412.
Τα πλοία αυτά ναυπηγούνται με στόχο η Τουρκία να αποκτήσει δυνατότητες Έρευνας και Διάσωσης ακόμα και στη μέση του Αιγαίου όχι μόνο λόγω του μεγάλου μέγεθους και εκοπίσματος του πλοίου (89 μέτρα και 1700 τόνους) αλλά κυρίως λόγω του οργανικού ελικοπτέρου ΑΒ-412 που αυτίο διαθέτει.

defencenet
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://armyalert.blogspot.com

Φρένο στους πλειστηριασμούς

Τροπολογία-ανάσα για τους δανειολήπτες, κατατέθηκε σήμερα στη βουλή. Προβλέπει παράταση της αναστολής πλειστηριασμών μέχρι το τέλος του έτους, δίνοντας την ευκαιρία στους πολίτες να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους

Μέχρι το τέλος του 2010, παρατείνεται η αναστολή πλειστηριασμών από τράπεζες, για χρέη που δεν υπερβαίνουν τις 200.000 ευρώ, σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε στη βουλή.

Η ρύθμιση κατατέθηκε ως τροπολογία στο νομοσχέδιο για την "διασυνοριακή πτώχευση" και προβλέπεται η αναστολή των πλειστηριασμών -ίσχυε μέχρι τις 30 Ιουνίου- για έξι ακόμα μήνες.

Με τις επιπτώσεις τις οικονομικής κρίσης, τα σκληρά μέτρα και την ακρίβεια, να αδειάζουν τις τσέπες των Ελλήνων, η ρύθμιση αυτή έχει στόχο να καταφέρουν οι δανειολήπτες να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και να επιδιώξουν καλύτερη διευθέτηση των οφειλών τους.

Ήδη τα σημάδια της κρίσης έχουν φανεί (βλέπε σχετικό θέμα) και τους επόμενους μήνες ο αριθμός των δανειοληπτών που δεν θα μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους είναι πιθανό να παρουσιάσει ραγδαία αύξηση.

ΠΗΓΗ: http://news247.gr

Τούρκοι “επενδυτές” ζήτησαν από τον Δήμαρχο Χίου να κατεβάσει τον πίνακα του Ντελακρουά από το γραφείο του που απεικονίζει την Σφαγή της Χίου!!!

Ο πίνακας του Ντελακρουά που απεικονίζει την τρομερή σφαγή της Χίου που ρήμαξε το νησί και αφάνισε τα 4/5 των κατοίκων του!!!

Μια είδηση που δείχνει την Οθωμανική νοοτροπία των φίλων του ΓΑΠ και της Διαμαντοπούλου.
Ο Δημαρχος Χίου αποκάλυψε στην πρωϊνή εκπομπή των Αδιάβροχων ότι Τούρκοι επενδυτές που επισκέφτηκαν το νησί για να συζητήσουν ενδεχόμενη επένδυση (κάποιο κατάστημα που θα πουλά τουρκικά προϊόντα) επισκεπτόμενοι το γραφείο του είπαν μεταξύ άλλων ότι καλό θα ήταν να κατέβει ο πασίγνωστος πίνακας του Ντελακρουά που εικονίζει την Σφαγή της Χίου και κοσμεί τον χώρο του γραφείου!!!!

Φυσικά ο Ελληνας Δήμαρχος τους απάντησε ότι “εδώ ήρθατε για να συζητήσουμε τις εμπορικές σχέσεις” και πρόσθεσε ότι “η ιστορία δεν σβήνεται και δεν αλλάζει”. “Ο πίνακας αυτός είναι πάνω από 25 χρόνια στο γραφείο αυτό και δεν έχει κανείς δικαίωμα να τον κουνήσει” όπως τόνισε ...

χαρακτηριστικά.
Τους αποστόμωσε μάλιστα ακόμη περισσότερο λεγοντάς τους ότι “κι εσείς έχετε το άγαλμα του Κεμάλ Ατατούρκ που δείχνει (δυτικά) την Χίο και την Ελλάδα αλλά δεν σας είπαμε να το βγάλετε”!

Προχωρώντας ακόμα περισσότερο ο δήμαρχος αποκάλυψε ότι τους “επενδυτές” συνόδευε ο τούρκος “δημοσιογράφος” (εικονίζεται στις φωτογραφίες της εποχής με μακρυά μαλλιά-κοτσίδα) που είχε κατεβάσει (μαζί με άλλους δύο) την ελληνική σημαία στα Ιμια το 1996 προκαλώντας την γνωστή κρίση που στοίχισε την ζωή στα 3 παλικάρια μας.

Ο “δημοσιογράφος”-πρακτορίσκος της ΜΙΤ (ο τύπος με τα μακρυά μαλλια) όταν κατέβασε την ελληνική σημαία στα Ιμια για να αναρτήσει την τουρκική το 1996….

Μάλιστα ήταν αυτός που τόνισε ιδιαίτερα ότι πρέπει να “φύγει”ο εν λόγω πίνακας!!!!!
Ετσι καταρίπτεται ο μύθος ότι ο εν λόγω δημοσιογράφος αποτελεί “persona non grata” για το επίσημο κράτος……

Ο εν λόγω “δημοσιογράφος” (αριστερά) πάνω στα ελληνικά Ιμια το 1996.

Ο δήμαρχος μάλιστα αποκάλυψε ότι όχι μονο δεν είναι ανεπιθύμητο πρόσωπο ο εν λόγω “δημοσιογράφος”- πρακτορίσκος της ΜΙΤ αλλά περιδιαβαίνει τα ελληνικά νησιά και προκαλεί προβλήματα με τις δηλώσεις του….

Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος, είναι θέμα χρόνου να “σκάσει” στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης το θέμα με την εικόνα που έχει στο γραφείο του και την οποία ο εν λόγω “δημοσιογράφος”φωτογράφιζε συνεχώς…..

Ο περήφανος Ελληνας δήμαρχος της Χίου κ. Παντελής Βρούλης που έβαλε τους Τούρκους στην θέση τους.

Μπράβο κ. Δήμαρχε για την στάση σας.
Αλλά στεναχωρέσατε την κυβέρνηση……

http://koukfamily।blogspot.com/
https://hellenicspace.wordpress.com/

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://politikiprotasi.blogspot.com/

Ο Γιώργος Παπανδρέου και η άγνοια της ελληνικής πραγματικότητας

«Λεφτά έχουμε», είχε πει πριν τις προηγούμενες εκλογές ο σημερινός πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. «Θα βοηθήσουμε τους δανειολήπτες» είχε τονίσει η σημερινή υπουργός Οικονομίας Λούκα Κατσέλη. «Θα τα βγάλουμε πέρα, έχουμε σχέδιο χωρίς επιβάρυνση της μεσαίας τάξης» επαναλάμβανε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου…
Σήμερα σχεδόν 8 μήνες μετά τις εκλογές, όχι μόνο τίποτα από ότι υποσχέθηκε ο Γιώργος Παπανδρέου δεν έχει υλοποιηθεί, αλλά αντίθετα έχει συμβεί το αντίθετο.
Και εύλογα έχουν γεννηθεί πολλά ερωτήματα σε όλους μας:
Πως τα υποσχέθηκαν όλα αυτά;
Είχαν κακή πληροφόρηση;
Η ανάγκη τους για εξουσία τους οδήγησε να πουν ψέματα;
Τους είχαν υποσχεθεί ξένες χώρες κεφάλαια και τελικά τους κορόιδεψαν;
Το βέβαιο είναι ένα: Η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου έχει χάσει τη ρότα της και θυμίζει καράβι που μεσοπέλαγα-εν μέσω θύελλας-οι μηχανές του σταμάτησαν.
Δυστυχώς ο Γιώργος Παπανδρέου φαίνεται πως έχει άλλη άποψη για την ελληνική κοινωνία. Εχοντας δυτικού τύπου στερεότυπα και τακτικές δίνει το στίγμα ηγέτη που βρίσκεται σε πανικό, φοβούμενος για το χειρότερο. Και αυτό είναι το λάθος του, ένα λάθος που «μεταγγίζεται» και στους υπουργούς οι οποίοι μεταδίδουν ακριβώς το ίδιο μήνυμα, τη στιγμή που ένας λαός αναζητά μια σανίδα σωτηρίας και έναν ηγέτη που θα τον πείσει πως τον οδηγεί με ασφάλεια εκτός του τυφώνα.
Αν κάποιος παρακολουθήσει με προσοχή τις συνεντεύξεις υπουργών και πρωτοκλασάτων στελεχών της κυβέρνησης θα καταλάβει πως .........
επικρατεί κυριολεκτικά μια βαβέλ. Και αυτό το μπέρδεμα με τα συνεχή «πρόσω ολοταχώς», «κράτει», «πίσω ολοταχώς» σε ότι αφορά τα σχέδια της κυβέρνησης, καθώς και η «τεχνητή διασπορά» για να «σφυγομετρήσουν» αντιδράσεις και μετά να αποφασίσουν, εντείνει το κομφούζιο.
Ο πρωθυπουργός, όπως και σχεδόν το σύνολο των πολιτικών, δεν έχει συνειδητοποιήσει πως μιλάει σε έναν λαό, μορφωμένο, κουρασμένο και οργισμένο. Αυτή τη στιγμή χρειάζονται να παρθούν σημαντικές αποφάσεις.
Αλλά ποιες και πως;
Δεν έχει ξεκαθαρίσει ο πρωθυπουργός στον ελληνικό λαό τι μέλλει γενέσθαι, πως, πότε και με ποιόν τρόπο.
Ο σχεδιασμός και ο τρόπος επικοινωνίας του Γιώργου Παπανδρέου θα ήταν άψογος, αν ζούσε σε μια καρτεσιανά δομημένη χώρα όπως αυτές του βορά ή οι ΗΠΑ. Όμως εδώ είναι Μεσόγειος και εμείς είμαστε Ελληνες.
Ο Ελληνας είναι πολίτης έντονα συνδεδεμένος με το συναίσθημα και όχι τόσο με τη λογική. Δεν είναι ορθολογιστής. Θέλει καθάριες εξηγήσεις, πολιτικούς που να εμπνέουν εμπιστοσύνη και να του δίνουν κουράγιο. Ο Ελληνας παρακαλάει τον Θεό και προχωράει, καλώς ή κακώς, όπως δεκάδες άλλοι λαοί. Ηταν πάντα έτσι, και έτσι θα παραμείνει. Και όταν του δοθεί το κίνητρο να πιστέψει στους ηγέτες του, τότε κάνει θαύματα και έχει υπομονή όνου.
Δεν του αρέσει να τον κοροϊδεύουν και μπορεί να αντιδράσει εξαιρετικά βίαια απέναντι σε αδικίες. Και παρά το γεγονός πως άπαντες μας κατηγορούν, μέσα από το χάος που (δήθεν) βλέπουν στη χώρα μας, υπάρχει τάξη. Τάξη διαφορετική από αυτή που ο Καρτέσιος και οι απόγονοί του έχουν δομήσει. Τάξη την οποία έχει βαθιά μέσα στο DNA του. Ενας ελληνικός αλλά αποτελεσματικός τρόπος.
Ο Γιώργος Παπανδρέου τα αγνοεί όλα αυτά. Και προχωρά πιστεύοντας πως πράττει τα δέοντα. Τραγικό λάθος όμως εκ μέρους του.
Σε θέματα πολιτικής, οικονομίας και εξωτερικής πολιτικής, όχι μόνο δεν υπάρχει κάποια θετική εξέλιξη, αλλά αντίθετα όλες οι εξελίξεις είναι αρνητικές, συρρικνώνοντας τη χώρα εντός και εκτός συνόρων.
Και ειλικρινά, κανένας Ελληνας δεν το θέλει αυτό. Και ούτε κανένας Ελληνας αν ο Γιώργος Παπανδρέου έδινε το στίγμα ενός πολιτικού αποφασισμένου να φτιάξει μια «νέα Ελλάδα», δεν θα έλεγε «όχι» στο να τον στηρίξει μέχρι τέλους.
Όμως η μέχρι τώρα πορεία, μάλλον απογοήτευση έχει να προσφέρει παρά ελπίδα, βυθίζοντας την Ελλάδα στη δίνη της αυτοκαταστροφής.
Από αυτό τον τόπο πέρασαν πολλοί πολιτικοί που ήθελαν να τον «σώσουν». Ελάχιστοι κατάφεραν να πείσουν, μετρημένοι στα δάκτυλα του ενός χεριού. Οι περισσότεροι ήταν χαμαιλέοντες και καιροσκόποι. Όμως, αργά ή γρήγορα ο ελληνικός λαός τους κατάλαβε και τους έβαλε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.
Τον ίδιο δρόμο φαίνεται πως ακολουθεί και ο σημερινός πρωθυπουργός. Αγνοεί πως ναι μεν «ανήκομεν εις τη Δύσιν» αλλά «ανήκομεν και εις την Ανατολήν». Μπορεί να προσπαθεί να διορθωθούν οι αριθμοί, αλλά οι άνθρωποι δεν είναι αριθμοί. Και χωρίς τους ανθρώπους οι αριθμοί είναι απλά σύμβολα, με ακριβώς αυτή την πολιτική να έχει οδηγήσει στη σημερινή παγκόσμια οικονομική ύφεση. Αγνοια, έλλειψη υψηλής στρατηγικής και ικανών τακτικών.
Οι περισπούδαστοι καθηγητές που ανέλαβαν να «σώσουν» την Ελλάδα από το Χάρβαρντ μέχρι το LSE τα έκαναν «θάλασσα». Και όπως ανέφερα και παραπάνω για ένα μοναδικό λόγο: Εφάρμοσαν «ξένα μοντέλα» για την ελληνική πραγματικότητα.
Η Ελλάδα έχει αρκετούς φυσικούς πόρους και πολλές δυνατότητες, οι οποίες δεν χρησιμοποιήθηκαν και δεν αναπτύχθηκαν. Μπορεί να μη έχει τη δυνατότητα να φτιάξει ένα Ρουρ, έχει τη δυνατότητα όμως να γίνει διεθνές κέντρο ανάπτυξης τεχνολογίας, να αναπτύξει νέα αγροτική και κτηνοτροφική δυναμική και να προσελκύσει επενδυτές στον τομέα των υπηρεσιών και της εκμετάλλευσης φυσικών πόρων.
Και αν θέλει κι άλλες προτάσεις η κυβέρνηση υπάρχουν μέσα στα αραχνιασμένα ντουλάπια των υπουργείων.
Αλλά ας αφήσει κατά μέρους τους περίπλοκους όρους, τα αγγλοσαξωνικά πρότυπα και τις περισπούδαστες αναλύσεις τύπου «Τσιτσέριν» κι ας αποδείξει το αυτονόητο: Πως ο ελληνικός λαός δεν έκανε ένα ακόμη τραγικό σφάλμα επιλέγοντάς τους, μιας και η άμμος στην κλεψύδρα τελειώνει…

Υ.Γ.: Προς τους επικοινωνιολόγους του πρωθυπουργού. Η εικόνα του ασπρομάλλη, κουρασμένου, με έρπη πρωθυπουργού, προκαλεί τη συμπάθεια του λαού, όμως ο Γιώργος Παπανδρέου δεν είναι ο «άνθρωπος της διπλανής πόρτας» αλλά ο πρωθυπουργός ενός Κράτους και οφείλει να δείχνει ακμαίος, ικανός και έτοιμος να αντιμετωπίσει τις πιο δύσκολες καταστάσεις.
Επί χρόνια η Ελλάδα έζησε με την εικόνα ενός «κουρασμένου» πρωθυπουργού, δεν χρειάζεται να ζήσει και με την εικόνα ενός «ταλαιπωρημένου»…
Του Μανώλη Κυπραίου

ΠΗΓΗ: http://kafeneio-gr.blogspot.com

Νεκρή η δισέγγονη του Νέλσον Μαντέλα

Ο "Μαντίμπα" δε θα παραστεί στην τελετή έναρξης (vids).
Ένα όνειρο ζωής, στη σκιά ενός εφιάλτη... Ο Νέλσον Μαντέλα, θρηνεί ανήμερα της έναρξης του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου, το χαμό της 13χρονης δισέγγονής του σε τροχαίο. Ο 92χρονος "Μαντίμπα", που παρά την κλονισμένη υγεία του, επρόκειτο να παραστεί για λίγο στην τελετή έναρξης του Μουντιάλ το απόγευμα της Παρασκευής (11/06), δε θα είναι παρών, σύμφωνα με εκπρόσωπο του Ιδρύματος Μαντέλα και της οικογένειάς του.

"Πρέπει να δώσουμε στον Μαντίμπα και την οικογένειά του χρόνο για πένθος. Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι από τον θάνατο αυτού του παιδιού", δήλωσε νωρίτερα ο εκπρόσωπος του Ιδρύματος Μαντέλα, Σέλο Χάτινγκ.

Την αβεβαιότητα ως προς την παρουσία του στην τελετή, είχε επιβεβαιώσει και ο Μάντλα Μαντέλα, εγγονός του πρώτου μαύρου προέδρου της Νότιας Αφρικής και εκπρόσωπος της οικογενείας.

Η διοργάνωση που περίμενε κάθε Νοτιοαφρικανός και δη ο Νέλσον Μαντέλα, προκειμένου να στρέψει τα βλέμματα της ανθρωπότητας στη χώρα, επισκιάζεται από τον αδόκητο χαμό της Ζενάνι Μαντέλα.

Η 13χρονη επέστρεφε από συναυλία για την έναρξη του Μουντιάλ στο στάδιο Ορλάντο του Γιοχάνεσμπουργκ, όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε, συγκρούστηκε με άλλο όχημα.

Ζενάνι Μαντέλα επέστρεφε με αυτοκίνητο από συναυλία για την έναρξη του Μουντιάλ στο στάδιο Ορλάντο του Γιοχάνεσμπουργκ όταν συνέβη του δυστύχημα. Κανείς άλλος δεν έπαθε τίποτε", διευκρινίζεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Ίδρυμα Μαντέλα.

Στο αυτοκίνητο επέβαινε και η προγιαγιά της, Γουίνι Μαντικιζέλα-Μαντέλα, η οποία, σύμφωνα με την αστυνομία, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο στο κέντρο του Γιοχάνεσμπουργκ, χωρίς να έχει γίνει γνωστό αν έχει ή όχι τραυματιστεί.

Ζενάνι, γιόρτασε τα 13 της χρόνια στις 9 Ιουνίου, ήταν η μεγαλύτερη από τα παιδιά του Ζολέκα Σικαμέλα και ένα από τα εννιά δισέγγονα του Νέλσον Μαντέλα", προστίθεται στην ανακοίνωση.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο οδηγός του αυτοκινήτου που προκάλεσε το τροχαίο, στο οποίο έχασε τη ζωή της η 13χρονη δισέγγονη του Νέλσον Μαντέλα, συνελήφθη και εναντίον του θα απαγγελθούν κατηγορίες για ανθρωποκτονία, όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία.

ΠΗΓΗ: http://cosmo.gr

Της έκλεψαν έξι string!!!

Ούτε που μπορούσε να το φανταστεί η sexy τραγουδίστρια Μαρία Καρλάκη, όταν άπλωνε τα ρούχα και τα εσώρουχά της στο μπαλκόνι της ότι όταν θα πήγαινε να τα μαζέψει κάποιος θα της είχε πάρει κάποια από αυτά. Κι όμως αυτό ακριβώς έγινε. Η τραγουδίστρια που μένει σε ένα υπερυψωμένο ισόγειο στην περιοχή του Αλίμου, άπλωσε όπως συνηθίζει τα ρούχα και τα εσώρουχά της στο μπαλκόνι της για να στεγνώσουν. Όταν όμως πήγε να τα μαζέψει συνειδητοποίησε πως από αυτά έλειπαν αρκετά. Έξι sexy strings. Πολύ αποκαλυπτικά και φυσικά και ακριβά με strass και διακοσμητικές πέτρες. Τρελλάθηκε... Όχι τόσο για την αξία των εσωρούχων, όσο γιατί πιστεύει πως όποιος τα πήρε είναι μάλλον διεστραμένος και την έχει βάλει στο μάτι. Και δεν είναι η πρώτη φορά που... ο ιδιαίτερος κλέφτης το κάνει αυτό. Απλά τώρα πήρε πολλά μαζεμένα και δεν ήταν δυνατόν να μην το προσέξει.
Πηγή
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://alepounews.blogspot.com

"Θαύμα μέγα" !!!!!!!!!!!!!!!




















''ΚΛΙΚ'' ΓΙΑ ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ





ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ !!!!

ΠΗΓΗ: http://troktiko.blogspot.com