'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 10 Ιουλίου 2010

Δυναμιτάκι σε μπουκάλι με νερό

ΣΕ ΑΡΓΗ ΚΙΝΗΣΗ

Μόνο αν το δείτε σε αργή κίνηση θα καταλάβετε πως ακριβώς σκάει ένα μπουκάλι νε νερό αν του ρίξεις μέσα ένα δυναμιτάκι

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO





ΠΗΓΗ: TROKTIKO

H Intel θέλει εμφυτεύματα εγκεφάλου μέχρι το 2020!!!

"Εάν η ιδέα της μετατροπής των καταναλωτών σε πραγματικά cyborgs σας ακούγεται τρομακτική, μην το πείτε στους ερευνητές της Intel."

Τα εργαστήρια της εταιρείας στο Πίτσμπουργκ σκοπεύουν να δημιουργήσουν, μέχρι το 2020, εμφυτεύματα εγκεφάλου, που θα μπορούν να ελέγχουν απευθείας όλων των ειδών τα gadgets, μέσω των εγκεφαλικών κυμάτων.

Οι επιστήμονες προβλέπουν πως οι καταναλωτές θα προσαρμοστούν γρήγορα στην ιδέα και μάλιστα θα επιζητούν την ελευθερία που θα προσφέρει, καθώς δεν θα χρειάζονται πλέον πληκτρολόγια, ποντίκια ή χειριστήρια για να σερφάρει κάποιος στο διαδίκτυο ή να αλλάξει ένα κανάλι. Προβλέπουν, μάλιστα, πως οι άνθρωποι θα κουράζονται από τις συσκευές πολλαπλής αφής, όπως το iPhone και τα Android smart phones.

Η μετατροπή των εγκεφαλικών κυμάτων σε τεχνολογική ενέργεια για τον πραγματικό κόσμο απαιτεί πολύ μεγάλη αποκωδικοποίηση της εγκεφαλικής δραστηριότητας. Η ομάδα της Intel έχει πραγματοποιήσει ήδη λειτουργικές απεικονίσεις μαγνητικού συντονισμού, με σκοπό να ταιριάξει τα μοντέλα εγκεφάλων διαφόρων υποκειμένων με παρόμοιες σκέψεις.

Η Intel δεν είναι όμως η μοναδική που περιπλανήθηκε σε αυτό τον τομέα. Η Toyota προσφάτως δοκίμασε μία αναπηρική καρέκλα, που ελέγχεται από τα εγκεφαλικά κύματα, ενώ ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Γιούτα κατασκεύασαν έναν ασύρματο εγκεφαλικό μεταδότη, που επιτρέπει στους πιθήκους να ελέγχουν ρομποτικά χέρια.

Υπάρχουν ακόμα πολλές συνέπειες από τη δημιουργία μίας εγκεφαλικής διεπιφάνειας, εκτός από το ότι θα κυκλοφορούν παντού cyborgs. Εάν οι επιστήμονες καταφέρουν να μεταφράσουν τα εγκεφαλικά κύματα σε συγκεκριμένες ενέργειες, για ποιο λόγο να μην δημιουργήσουν έναν εικονικό κόσμο με ένα πλήρες φάσμα δραστηριότητας, που θα είναι άρτια συνδεδεμένο με τα εγκεφαλικά κύματα;

xsefoto
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://apolitistosteki.blogspot.com/

Το σενάριο των διπλών εκλογών

Μέχρι τις προηγούμενες γενικές εκλογές κυριαρχούσε η αντίληψη ότι ποτέ ένα από τα δύο κόμματα του δικομματισμού δεν προκηρύσσει εκλογές εάν γνωρίζει βάσιμα ότι θα τις χάσει. Ο γράφων εξηγούσε τότε ότι το δόγμα αυτό υποχωρεί σε περιόδους κρίσεως ή επικείμενης κρίσεως και κατέληγε ότι ο Καραμανλής θα προκήρυσσε εκλογές στον χρόνο που πράγματι τις προκήρυξε.


Ο κ. Καραμανλής ήταν απολύτως ενήμερος ότι οδεύουμε σε έντονη δημοσιονομική κρίση και σε δραματικές πιέσεις για την διευθέτηση των λεγόμενων εθνικών μας θεμάτων. Παρότι προσπαθούσε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις συγχέοντας το ελληνικό διαρθρωτικό πρόβλημα με την διεθνή οικονομική κρίση, γνώριζε ότι δεν είχε πλέον καμία απολύτως ευκαιρία να ξεγλιστρήσει από τις διεθνείς πιέσεις που είχαν στοχοποιήσει την χώρα. Οδήγησε, λοιπόν, σε πρόωρες εκλογές «χύμα» και δίχως πρόγραμμα, απλώς για να μην βρεθεί ο ίδιος στην δίνη της κρίσης. Συνεπώς πρόωρες εκλογές διεξάγονται και στην περίπτωση που η ηγεσία ενός από τα δύο κόμματα που εναλλάσσονται στην εξουσία, αισθανθεί ότι δεν μπορεί να επωμιστεί το πολιτικό κόστος επιλογών που θίγουν σοβαρά το πλαίσιο πολιτικής νομιμοποίησής της.

Ενώπιον ενός παρόμοιου, αλλά εντελώς διαφορετικού ποιοτικά προβλήματος, βρισκόμαστε σήμερα. Ο Γιώργος Παπανδρέου θα καταφύγει σε διπλές εκλογές το φθινόπωρο, όχι ασφαλώς για να αποφύγει την κρίση, οργανικό μέρος της οποίας είναι πλέον και ο ίδιος, αλλά για να μην συνδεθεί με τα αποτελέσματα των πρόσφατων επιλογών του σε ότι αφορά στην διαχείριση αυτής της κρίσης. Μέχρι στιγμής η κυβέρνηση διαμόρφωσε το πολιτικό, επικοινωνιακό και θεσμικό πλαίσιο εντός του οποίου η χώρα .....

αποκτά συγκεκριμένη θέση απέναντι στους δανειστές μας και την ΕΕ. Από το φθινόπωρο η θέση αυτή θα επιφέρει αποτελέσματα τα οποία με ιδιαίτερα οδυνηρό τρόπο θα βιώνονται από την ελληνική κοινωνία. Τα αποτελέσματα αυτά και όχι οι επιλογές θα είναι εκείνα που θα διέλυαν το ΠΑΣΟΚ ως πολιτικό οργανισμό. Ο κίνδυνος για το κόμμα αυτό είναι ακόμη μεγαλύτερος καθώς προ των πυλών βρίσκεται η αναδιάρθρωση του χρέους, εξαιτίας πλέον πιέσεων από τους δανειστές μας, όπως και ανελαστικές πιέσεις για την διευθέτηση του σκοπιανού και των ζητημάτων κυριαρχίας και εκμετάλλευσης στο Αιγαίο.

Ο Γιώργος Παπανδρέου έχει πλέον καταναλώσει μέσα σε οκτώ μήνες ολόκληρο το πολιτικό του κεφάλαιο. Και αυτό δεν αφορά σε ολόκληρο το εκλογικό σώμα, αλλά αποκλειστικά στο ΠΑΣΟΚ. Το κόμμα του δεν έχει πλέον κανένα περιθώριο υποχωρήσεων σε τίποτε άλλο. Διαπίστωσε μάλιστα ότι οι τελευταίες απόπειρες για να εμφανισθεί η διάλυση του υφιστάμενου κοινωνικού μοντέλου ως εθνική ανάγκη, εξόργισαν μάλλον, αντί να εξευμενίσουν τα ευρύτερα στρώματα των μικροαστών που αποτελούν την βάση του πελατειακού μηχανισμού του κόμματος. Το χειρότερο ήταν ότι η κυβέρνηση και ο προπαγανδιστικός μηχανισμός της στην προσπάθειά τους να μπαλώσουν την «παράδοσή» τους στο διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα, αναλώθηκαν σε εθνικιστικές κορώνες, υιοθετώντας την διαλεκτική του Καρατζαφέρη. Αυτό αποτέλεσε επικοινωνιακά ένα τραγικό σφάλμα και οδήγησε αναπόδραστα στην αναπαραγωγή μοιρολατρικού λόγου με θυμικά ξεσπάσματα, άκρατη κινδυνολογία και … υπερβατικές παρηγοριές προς τα κοινωνικά στρώματα που καλούνται να υποβαθμίσουν το επίπεδο ζωής τους, δίχως να έχουν καμία συμμετοχή στην παραγωγή της κρίσης. Σήμερα η δραματική υποχώρηση της υποστήριξης προς την κυβέρνηση από τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ είναι εμφανής, αν και όχι ακόμη καταγεγραμμένη με ορθό επιστημονικά τρόπο από τις δημοσκοπήσεις. Βλέπετε, οι «συνάδελφοί» μου δεν πληρώνονται από ευαγή ιδρύματα, αλλά από φορείς της διαπλοκής! Δείξτε κατανόηση!

Ο Χάρης Καστανίδης έχει δίκιο ως προς τον κίνδυνο η απώλεια πολιτικής νομιμοποίησης προς την κυβέρνηση να οδηγήσει, όχι απλώς σε διάσπαση του ΠΑΣΟΚ, αλλά σε διάλυση του μεταπολιτευτικού φορέα της κεντροαριστεράς. Εκεί πάει η υπόθεση και δυστυχώς για τον Γιώργο Παπανδρέου, δεν υπάρχουν χρονικά περιθώρια, όπως δεν υπήρχαν χρονικά περιθώρια για τον Καραμανλή. Το ζήτημα σήμερα είναι εντός του θέρους να έχουν διαμορφωθεί οι φορείς που θα διεκδικήσουν παρουσία στη νέα βουλή. Ούτως ή άλλως, δίχως κάποιας μορφής κυβερνητικού συνασπισμού, η χώρα θα είναι αδύνατον να κυβερνηθεί από τον Νοέμβριο. Κανένα κόμμα δεν μπορεί να αντέξει τις πιέσεις από τους δανειστές μας και την ΕΕ και κανείς δεν μπορεί από μόνος του να επαναδιαπραγματευθεί τους όρους εξυπηρέτησης του ελληνικού χρέους. Κανένα κόμμα δεν θα μπορούσε να κυβερνήσει ερχόμενο αντιμέτωπο με νοικοκυριά υπό πτώχευση και επιχειρήσεις σε απόλυτη αδυναμία οικονομική και στρατηγική.

Άρα όσο πιο γρήγορα έρθουν σε συνεννόηση παράγοντες του πολιτικού συστήματος και ασφαλώς εξωκοινοβουλευτικοί παράγοντες, ενόψει της συγκρότησης μετεκλογικά μιας κυβέρνησης «εθνικής ανάγκης», τόσο το καλύτερο γι’ αυτούς και τόσο το χειρότερο για όσους θα έβλεπαν ως προοπτική μία κυβέρνηση «αντικαθεστωτικού μετώπου», η οποία αντί για την σταθεροποίηση του καθεστώτος, θα αποσκοπούσε στην δημιουργία ενός ακηδεμόνευτου πολιτικού συστήματος, που θα πολιτευόταν με άξονα τις προγραμματικές συγκλήσεις για την συγκρότηση ενός νέου κοινωνικού μοντέλου με σαφείς αναπτυξιακές ορίζουσες. Σε κάθε περίπτωση μετά τον Νοέμβριο ότι και να κατασκευασθεί πολιτικά, θα έχει υβριδική μορφή σε σχέση, όχι μόνον με την πολιτική ιστορία της χώρας, αλλά και με τα σημερινά δεδομένα στην ΕΕ. Το πολιτικό μας σύστημα άργησε πολύ να εκσυγχρονισθεί και τώρα και σ’ αυτό το επίπεδο οι μεταβολές θα είναι αιφνίδιες, βίαιες και σε ορισμένες περιπτώσεις … αδελφοκτόνες.

Του Δημήτρη Γιαννακόπουλου

ΠΗΓΗ: http://activistis.gr/

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://papatzides.blogspot.com

Υπουργός είχε προσλάβει πόρνη ...για σεξουαλικές υπηρεσίες!

Χαμός στη Σουηδία με τον υπουργό Εργασίας της χώρας που παραιτήθηκε μετά την αποκάλυψη ότι είχε "προσλάβει" μια πόρνη για να του παρέχει σεξουαλικές υπηρεσίες.
Προκειται για μια 30χρονη σύμφωνα με την εφημερίδα http://www.aftonbladet.se/ η οποία (φωτο αριστερά) δήλωσε σχετικά στην εφημερίδα: "Ήμουν ένα κορίτσι αμοιβών" λέει η Άννα, 30 ετών.
Ηρθε σε επαφή με τον Sven Otto LITTORIN online, όπου ήθελε να αγοράσει σεξ από αυτήν. "Ήμασταν σε επαφή εδώ και αρκετό καιρό. Έγραψε ότι ήταν σκληρός με τη γυναίκα. Ήμουν σαφής ότι ήμουν ένα κορίτσι που πληρώνεται ... », λέει η Άννα.
Να σημειωθεί ότι καταβολή χρημάτων για παροχή σεξουαλικών υπηρεσιών αποτελεί... ποινικό αδίκημα στη Σουηδία, από 1999, και προβλέπεται επιβολή προστίμων, καθώς και φυλάκιση.
Ο 44χρονος Λίτοριν
απέδωσε την παραίτησή του -την οποία ανακοίνωσε την περασμένη Τετάρτη- στην αντιμετώπιση του θέματος που είχε προκύψει με την πρώην συζυγό του για την ανάληψη της κηδεμονίας των τριών παιδιών τους. " Ο λόγος της παραίτησης μου έχει τρία σκέλη. Είναι οι ΄Εμμα, Γκουστάβ και Αρβίντ", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Λίτοριν, ενώ δεν έκανε καμία αναφορά στους ισχυρισμούς της εφημερίδας, που είχαν ήδη δημοσιοποιηθεί, για τη φερόμενη εμπλοκή του με την πόρνη. Ο υπουργός, μάλιστα επίσης επέκρινε τα μέσα ενημέρωσης γιατί παρενοχλούν τα παιδιά του με τις εξαιρετικά προσωπικές ερωτήσεις.

ΠΗΓΗ: http://papatzides.blogspot.com/
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://press-gr.blogspot.com

Η οικοδομή σε βαθιά κρίση

Μείωση 34,5% σημείωσε ο όγκος της ιδιωτικής οικοδομικής δραστηριότητας, τον Απρίλιο, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2009, με αποτέλεσμα στο πρώτο τετράμηνο του 2010 η οικοδομική δραστηριότητα να εμφανίζεται μειωμένη κατά 23,8%.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), τον Απρίλιο ο όγκος της ιδιωτικής οικοδομικής δραστηριότητας ανήλθε σε 2.650,9 χιλιάδες κυβικά μέτρα και μειώθηκε κατά 34,5% σε σύγκριση με τον Απρίλιο του 2009.Οι μεγαλύτερες μειώσεις του όγκου καταγράφηκαν στις περιφέρειες Αττικής (-52,2%), Ηπείρου (-48,7%), Κρήτης (-48,2%), Θεσσαλίας (-45,4%) και Στερεάς Ελλάδας (-45,4%).

Στον αντίποδα, αύξηση του όγκου υπήρξε μόνο στις περιφέρειες Βορείου Αιγαίου (+21,3%) και Νοτίου Αιγαίου (+15,9%).Το διάστημα Ιανουαρίου- Απριλίου 2010, σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2009, ο όγκος της ιδιωτικής οικοδομικής δραστηριότητας μειώθηκε κατά 23,8% σε 12.255,4 χιλ. κ.μ.

Οι μεγαλύτερες μειώσεις ήταν στις περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας (-34,2%), Ηπείρου (-33,1%), Κεντρικής Μακεδονίας (-31,3%) και Αττικής (-29,7%).

Αντίθετα, αύξηση του όγκου καταγράφηκε στις περιφέρειες Βορείου Αιγαίου (+24,7%), Δυτικής Μακεδονίας (+21,9%) και Ιονίων Νήσων (+4,4%).

Πηγή:Star.gr
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://kontiloforos.blogspot.com

Στοιχεία για την Siemens, και όχι δωράκι για τον Χρυσοχοίδη, είχε ο φάκελος βόμβα

Στοιχεία, που θα έκαναν τον Μιχάλη Χρυσοχοίδη, να βγάλει άσους δήθεν από το μανίκι του για την υπόθεση Siemens.

Οι τρομοκράτες, έστειλαν δήθεν την επιστολή με το όνομα του εμπλεκόμενου Γκαραβέλα, ώστε να διαβαστεί από τον ίδιο τον υπουργό, ως άκρως εμπιστευτικά. Για αυτό και στην περίεργη επιστολή ανάληψης ευθύνης του τρομοκρατικού χτυπήματος στο υπουργείο, όπου έχασε την ζωή του ο υπασπιστής του υπουργού αναφέρει..

"Κύριε υπουργέ

Με δεδομένη την εντιμότητά σας, και με προσωπικό κριτήριο την εμπιστοσύνη, και την εκτίμηση που έχω στο πρόσωπό σας, έλαβα την απόφαση να σας αποστείλω δείγμα σημαντικών εγγράφων, και απομαγνητοφωνημένων συνομιλιών που αφορούν άμεσα την υπόθεση Siemens. Σας γνωστοποιώ πως πληθώρα ανάλογου υλικού βρίσκεται στην κατοχή μου. Η σύζυγός μου Μάρθα και ο δικηγόρος μου Ι. Μαρκουλάκος είναι ενήμεροι και θα διαχειριστούν την υπόθεση, εφόσον υπάρξει το ανάλογο ενδιαφέρον από πλευρά σας.
"
troktiko

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://trelokouneli.blogspot.com

Εκφόβιζε τη σύζυγό του με το υπηρεσιακό του περίστροφο!!!!

Έναν αγροφύλακα που εκφόβιζε τη σύζυγο του με το υπηρεσιακό του περίστροφο συνέλαβαν αστυνομικοί τα ξημερώματα του Σαββάτου στον Καρδουλιανό του Δήμου Καστελίου.

Όπως προέκυψε από την προανάκριση του Αστυνομικού Τμήματος Καστελίου ο 52χρονος ενώ βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ, καβγάδιζε με την επίσης 52χρονη σύζυγό του, απειλώντας και εξυβρίζοντας την. Μάλιστα κατά τη διάρκεια του καβγά πυροβόλησε στον αέρα για εκφοβισμό.

Τον πυροβολισμό άκουσαν περίοικοι που ειδοποίησαν την αστυνομία.

Αστυνομικοί συνέλαβαν τον 52χρονο ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα περίστροφο χωρητικότητας επτά φυσιγγίων, τρία πλήρη φυσίγγια, ένα κενό φυσίγγιο, μια δερμάτινη θήκη και μια βολίδα πυροβόλου όπλου.


ΠΗΓΗ: http://www.enet.gr

ΑΤΕ - Δεν πωλείται η ΔΩΔΩΝΗ

Αναδίπλωση της κυβέρνησης και της διοίκησης της Αγροτικής Τράπεζας μετά τις έντονες αντιδράσεις για την πώληση της γαλακτοβιομηχανίας - Σχέδιο υπέρ των παραγωγών ετοιμάζουν οι Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών


Την αναδίπλωση της κυβέρνησης και της διοίκησης της Αγροτικής Τράπεζας για την πώληση της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ έφεραν οι σφοδρές αντιδράσεις του αγροτοκτηνοτροφικού αλλά και πολιτικού κόσμου της Ηπείρου και όχι μόνο.
Οι εκπρόσωποι των Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών Ιωαννίνων, Πρέβεζας και Θεσπρωτίας, που συναντήθηκαν την Πέμπτη με τον Διοικητή της ΑΤΕ Θόδωρο Πανταλάκη, «μετέφεραν» την επίσημη θέση ότι η γαλακτοβιομηχανία δεν πωλείται και πως παρερμηνεύθηκαν οι δηλώσεις του κ. Πανταλάκη από τα μέλη του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας.
Παρά τις διαβεβαιώσεις, υπάρχει η αίσθηση ότι η κυβέρνηση ελπίζει να κερδίσει χρόνο και να μην προκαλέσει άλλες αντιδράσεις στην περιφέρεια, ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Νοεμβρίου, αφού είναι δεδομένο πως η εξυγίανση της ΑΤΕ για να μπορέσει να ενταχθεί στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, προϋποθέτει την αποδέσμευσή της από θυγατρικές που δεν έχουν σχέση με το τραπεζικό σύστημα.
Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσει να λάβει 10 δις ευρώ από το Ταμείο και ενδεχομένως να χρειαστούν πιο «δραστικά» μέτρα, όπως η αποδέσμευσή της ΑΤΕ ακόμη και από θυγατρικές του χρηματοοικονομικού κλάδου.
Οι εκπρόσωποι των Ενώσεων Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας και Πρέβεζας Χρ. Μπαλτογιάννης, Θ. Γκουλιούμης και Δ. Ντούσκας αντίστοιχα, μετέφεραν την διαβεβαίωση του κ. Πανταλάκη ότι η ΔΩΔΩΝΗ όχι μόνο δεν πωλείται, αλλά έχει δοθεί στην Διοίκηση εντολή για νέες επενδύσεις,
«Η δουλειά μου δεν είναι ούτε να πουλάω ούτε να αγοράζω και μάλιστα έχω δώσει τις κατευθύνσεις να συνεχιστούν οι επενδύσεις της γαλακτοβιομηχανίας σε νέα προϊόντα, να εξεταστεί νέο δίκτυο διάθεσης και να δοθεί προτεραιότητα στην φέτα», ήταν η φράση του Διοικητή της ΑΤΕ που μετέφερε ο κ. Γκουλιούμης, ενώ πρόσθεσε : «Στην εξέλιξη της συνάντησης με τα μέλη του ΣΕΚ τους είπε ότι αν θέλουν να καθορίζουν τις τιμές αγοράς και το μέλλον της επιχείρησης να φέρουν πρόταση και να πάρουν την εταιρία, φράση την οποία παρερμήνευσαν και την μετέφεραν διαστρεβλωμένη».
Παράλληλα, οι πρόεδροι των ΕΑΣ τόνισαν ότι οι συνεταιρισμοί είναι έτοιμοι να κινηθούν με σχέδιο υπέρ των παραγωγών σε κάθε περίπτωση.
Όπως σημείωσε ο κ. Μπαλτογιάννης, «εάν γίνει το άνω-κάτω πρόθεση της ΑΤΕ είναι να ρωτήσει τους εταίρους της που εκφράζουν τους παραγωγούς ώστε η βιομηχανία να μην χάσει τον κοινωνικό της χαρακτήρα».
Οι ΕΑΣ υποστηρίζουν πως έχουν το στελεχιακό δυναμικό να διατηρήσουν μια επιχείρηση σαν την ΔΩΔΩΝΗ, ενώ εξετάζουν όλες τις δυνατότητες για να βρεθούν χρήματα, για εξαγορά των απαραίτητων μετοχών ώστε να συγκεντρώσουν το 51% του μετοχικού πακέτου και να λήξει οριστικά το ιδιοκτησιακό ζήτημα.
Μάλιστα, ο κ. Μπαλτογιάννης απαντώντας σε δηλώσεις διαφόρων αρμοδίων και μη, έκανε λόγο για ορισμένους που αναμοχλεύουν το ιδιοκτησιακό καθεστώς της γαλακτοβιομηχανίας, εξυπηρετώντας πολιτικές, προσωπικές ή άλλες σκοπιμότητες, ξεκαθαρίζοντας πως δεν εννοεί τους κτηνοτρόφους παραγωγούς.
«Βγαίνουν ορισμένοι, σαν σαλιγκάρια -γιατί βγαίνουν σε συγκεκριμένες χρονικές περιόδους- που αναμοχλεύουν το θέμα είτε για προσωπικές και πολιτικές σκοπιμότητες είτε για να οικειοποιηθούν την βιομηχανία. Δεν εννοώ τους παραγωγούς αλλά τα άλλα σαλιγκάρια που θέλουν να ασχολούνται με την ΔΩΔΩΝΗ και δεν αφήνουν τους παραγωγούς να δράσουν», τόνισε.
Οι εκπρόσωποι των τριών ΕΑΣ καταλόγισαν ευθύνες σε αυτούς που μεθόδευσαν την εξαγορά των μετοχών των ΕΑΣ Άρτας, Πωγωνίου και Κόνιτσας και εμπόδισαν την υλοποίηση της εξαγοράς του 11% των μετοχών το 2004 και που δεν αντέδρασαν για την επιζήμια εξαγορά της ΕΛΒΙΖ, την κατάρρευση της ΣΒΕΚΗ και την ζημιά 3 εκ. ευρώ λόγω των απούλητων αποθεμάτων, όπως σημείωσαν.
«Και πάλι αυτοί οι μεγάλοι «αγωνιστές» δεν έβγαλαν μιλιά για την ζημιά. Αυτούς εμείς καταγγέλλουμε άμεσα ως υπεύθυνους για τις όποιες αρνητικές εξελίξεις», τονίζουν οι ΕΑΣ Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας και Πρέβεζας.
Επίσημη διαβεβαίωση ζητά ο Νομάρχης
Να υπάρξει επίσημη τοποθέτηση του ίδιου του Πρωθυπουργού για το θέμα της ΔΩΔΩΝΗ ζήτησε ο Νομάρχης Αλ. Καχριμάνης μετά τις νέες εξελίξεις.
«Η «ΔΩΔΩΝΗ» είναι η μοναδική από τις δεκατρείς που είχαν δημιουργηθεί για να στηρίξουν τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους που έχει ακόμη δημόσιο χαρακτήρα. Ως Νομαρχιακή Αρχή, διαχρονικά θεωρούμε την Αγροτική Τράπεζα ως εγγυήτρια της ύπαρξης της σημερινής μορφής της «ΔΩΔΩΝΗΣ». Ξαφνικά ήλθε το θέμα της αλλαγής ιδιοκτησιακού καθεστώτος, ξαφνικά έφυγε. Όπως ακούστηκε δεν μας ικανοποιεί. Επειδή είναι ένα θέμα που δεν προσφέρεται για μικροκομματικές σκοπιμότητες, ένα θέμα που αφορά την ανάπτυξη της Ηπείρου, θεωρώ ότι πρέπει να υπάρξει υπεύθυνη τοποθέτηση από τον πρωθυπουργό της χώρας», υπογράμμισε σε δηλώσεις του.

ΠΗΓΗ: http://www.anex.gr

Υποβολή αιτήσεων εκπαιδευτικών ειδικών κατηγοριών

Μέχρι και τις 16 Ιουλίου έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους, για την ένταξη και κατάταξή τους σε ειδικό πίνακα κατά κλάδο και ειδικότητα, οι εκπαιδευτικοί ειδικών κατηγοριών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Βασικές προϋποθέσεις για τους εκπαιδευτικούς:

-Γονείς περισσότερων των τριών τέκνων που είναι ανήλικα ή υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία ή σπουδάζουν.

-Με ποσοστό μόνιμης αναπηρίας 67% και άνω, που συμπληρώνουν τουλάχιστον δώδεκα μήνες πραγματικής προϋπηρεσίας προσωρινού αναπληρωτή ή ωρομίσθιου εκπαιδευτικού μέχρι 30 Ιουνίου 2010.

-Γονείς τέκνων με ποσοστό μόνιμης αναπηρίας 67% και άνω, που συμπληρώνουν τουλάχιστον δώδεκα μήνες πραγματικής προϋπηρεσίας προσωρινού αναπληρωτή ή ωρομίσθιου εκπαιδευτικού μέχρι 30 Ιουνίου 2010

-Ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί που έχουν υπηρετήσει επί έξι σχολικά έτη με δεκαοκτάωρη εβδομαδιαία διδασκαλία για κάθε σχολικό έτος ή σε περίπτωση μειωμένου ωραρίου διδασκαλίας συμπληρώνουν, με αναγωγή αυτού, δεκαοκτάωρη εβδομαδιαία διδασκαλία για τέσσερα, τουλάχιστον, σχολικά έτη και απολύονται αποκλειστικά και μόνο για κατάργηση των ιδιωτικών σχολικών μονάδων, τάξεων ή τμημάτων, ή με καταγγελία της σύμβασης εργασίας μέχρι 30-6-2010, να υποβάλουν
Οι εκπαιδευτικοί των παραπάνω κατηγοριών πρέπει να έχουν αποκτήσει την αντίστοιχη ιδιότητα μέχρι 30 Ιουνίου 2010.
Η σχετική εγκύκλιος βρίσκεται στην ιστοσελίδα του υπουργείου (www.minedu.gov.gr).

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://allday-news.blogspot.com

Έκαναν την παραλία τσιφλίκι τους

Στο αυτόφωρο οδηγήθηκαν σήμερα επτά επιχειρηματίες, που δραστηριοποιούνται στον παραλιακό δρόμο των Γουβών, οι οποίοι είχαν στήσει εξέδρες στην παραλία, για να τοποθετήσουν τραπέζια και καθίσματα.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα Ηρακλείου, ο οποίος ασχολείται με την υπόθεση, οι έλεγχοι θα επεκταθούν μέσα στις επόμενες ημέρες και σε άλλες τουριστικές περιοχές.

Ήδη έχει διαταχθεί προκαταρκτική έρευνα, προκειμένου να αναζητηθούν ευθύνες τόσο προς τους ιδιώτες καταστηματάρχες που παρανομούν με τις αυθαίρετες κατασκευές όσο και προς τους υπευθύνους του Δήμου, οι οποίοι δεν έχουν προχωρήσει στο σφράγισμα των καταστημάτων.

Πηγή: Cretalive.gr
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://www.zougla.gr

Σήμερα...ξεκουραστείτε και ξεφύγετε απ΄την παράνοια

MUNDIAL : Ουρουγουάη και Γερμανία (21:30) με στόχο την κατάκτηση της τρίτης θέσης

Στον «μικρό» τελικό του 19ου Παγκοσμίου Κυπέλλου τίθενται αντιμέτωπες απόψε Ουρουγουάη και Γερμανία (21:30) με στόχο την κατάκτηση της τρίτης θέσης και τη ... νίκη στον τομέα των εντυπώσεων.

Το σίγουρο είναι ότι στον συγκεκριμένο τελικό της... παρηγοριάς κανένας δεν θα είναι... αδιάφορος, αφού αντιμέτωπες θα είναι δύο ομάδες που παίζουν παραδοσιακά πρώτα για την τιμή τους και μετά για οτιδήποτε άλλο.

Ουρουγουάη και Γερμανία λοιπόν διασταυρώνουν τα «ξίφη» τους στο «Πορτ Ελίζαμπεθ» (21:30) με στόχο την κατάκτηση της τρίτης θέσης και μία... «γλυκόπικρη» ανάμνηση της διοργάνωσης.

Όσον αφορά τα αγωνιστικά, ο Ντιέγκο Φορλάν ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού και θα βοηθήσει τους Λατινοαμερικάνους, ενώ την τελευταία στιγμή θα κριθεί η συμμετοχή του Μίροσλαβ Κλόζε για την Γερμανία.

ΠΗΓΗ: http://www.news21.gr

Η Ελλάδα που αντιστέκεται!!

Εταιρεία που ιδρύθηκε από ερευνητές του Ιδρύματος Έρευνας και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, δραστηριοποιείται με επιτυχία στην αμερικανικά αγορά και μάλιστα στον τομέα της ενέργειας από υδρογόνο. Οι καινοτομίες που της δίνουν πλεονέκτημα

Έτος 2010 μ. Χ. Όλη η Ελλάδα ζει στη σκιά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, στη μιζέρια, την απογοήτευση και τον φόβο για το τι μας επιφυλάσσει το μέλλον. Όλη; Ευτυχώς όχι, καθώς υπάρχουν ακόμα μερικές νησίδες δημιουργίας και πρωτοποριακών ιδεών, που αποδεικνύουν ότι υπάρχει ελπίδα.

Μια εταιρεία που ιδρύθηκε από ερευνητές του Ιδρύματος Έρευνας και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και χρηματοδοτήθηκε από το υπουργείο Ανάπτυξης και βιομηχανικούς συνεργάτες, δραστηριοποιείται στην αγορά των ΗΠΑ και μάλιστα στον τομέα της ενέργειας από υδρογόνο με μεγάλη επιτυχία.

Σύμφωνα με την "Καθημερινή", η εταιρεία Advanced Energy Technologies, που μετρά πέντε χρόνια λειτουργίας, έχει ιδιαίτερα αξιόλογη παρουσία στις ΗΠΑ, δραστηριοποιούμενη στην τεχνολογία των κυψελίδων-στοιχείων καυσίμου, παράγοντας καινοτόμα υλικά.

Όπως αναφέρει στην εφημερίδα η χημικός Νόρα Γουρδούπη, καινοτομία της εταιρείας είναι ότι παράγει χαμηλού κόστους πολυμερικές μεμβράνες, οι οποίες χρησιμοποιούνται σε στοιχεία καυσίμου υψηλής θερμοκρασίας.

"Οι μεμβράνες αυτές, κατασκευασμένες από πλαστικό φιλμ, εμφανίζουν σημαντικά πλεονεκτήματα έναντι των αντίστοιχων χαμηλής θερμοκρασίας που χρησιμοποιούνται σήμερα, κυρίως γιατί δεν απαιτούν ιδιαίτερα καθαρό υδρογόνο. Αυτό σημαίνει ότι η συσκευή απαλλάσσεται από μία συσκευή καθαρισμού του υδρογόνου κι έτσι μπορεί να είναι μικρότερη, πιο εύχρηστη, πιο απλή και πιο οικονομική" εξηγεί η κα Γουρδούπη.

Έτσι, οι συγκεκριμένες μεμβράνες είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικό προϊόν. Η εταιρεία κατασκευάζει και ηλεκτρόδια στοιχείων καυσίμου και όπως και στις μεμβράνες, επιδιώκει να κρατά το κόστος χαμηλά, καθώς οι φθηνές μεμβράνες και τα ηλεκτρόδια για στοιχεία καυσίμου βρίσκονται στο επίκεντρο των ερευνών για την ενέργεια.

Τα στοιχεία καυσίμου θεωρούνται οι μπαταρίες και οι γεννήτριες του μέλλοντος, καθώς το ηλεκτρικό ρεύμα παράγεται από χημική αντίδρασης του υδρογόνου και όχι από ορυκτά καύσιμα όπως σήμερα.

ΠΗΓΗ: http://news247.gr

Δύο μαφιόζικες εκτελέσεις στην Αθήνα με θύματα Αλβανούς

Δύο εγκλήματα με θύματα Αλβανούς σημειώθηκαν σήμερα το πρωί με διαφορά 45 λεπτών στο Περιστέρι και στον Άγιο Παντελεήμονα.
Στις 8 το πρωί στη διασταύρωση Κωνσταντινουπόλεως και Κηφισού δύο άγνωστοι που επέβαιναν σε ΙΧ αυτοκίνητο το οποίο ήταν πάνω στη γέφυρα της Κωνσταντινουπόλεως πυροβόλησαν με πιστόλι νεαρό Αλβανό που ....

περνούσε πεζός κάτω από τη γέφυρα με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν θανάσιμα.
Το θύμα διακομίστηκε στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Στις 8.45 στη διασταύρωση Αχαρνών και Ολυμπίας στον Άγιο Παντελεήμονα άγνωστος πυροβόλησε μέσα από ΙΧ με πιστόλι και σκότωσε Αλβανό υπάλληλο περιπτέρου μέσα στο περίπτερο.
Τα κίνητρα των δύο εγκλημάτων ερευνώνται ενώ οι δράστες αναζητούνται.
Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής.
agelioforos

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://ksipnistere.blogspot.com

Περίεργη ανάληψη ευθύνης για την βόμβα στον Χρυσοχοΐδη


Μια «περίεργη» ανάληψη ευθύνης για την βόμβα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη που στοίχισε την ζωή στον υπασπιστή του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, εστάλη σε ημερήσια εφημερίδα. Η οργάνωση δεν αναφέρει το όνομά της και τονίζει πως θα γίνει γνωστό στα επόμενα χτυπήματα.

Η επιστολή της οργάνωσης έφτασε στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία». Στις 4 σελίδες της αναλύεται το επιχειρησιακό μέρος της αποστολής με το δέμα - βόμβα, με τον επιστολογράφο να εμφανίζεται ως γνώστης δεδομένων που μπορούν να γνωρίζουν μόνο οι φυσικοί αυτουργοί της επίθεσης και οι συμμετέχοντες στις έρευνες

Μάλιστα, γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στο επικολλημένο σημείωμα που υπήρχε στο εσωτερικό του φονικού δέματος με δήθεν αποστολέα τον φυγόδικο για την υπόθεση της Siemens, Χρήστο Καραβέλα. Στο εν λόγω σημείωμα αναφερόταν πως εσωκλείονται σημαντικά έγγραφα και μέρος απομαγνητοφωνημένων συνομιλιών για την υπόθεση.

«Η γνωστοποίηση του ονόματος της νεοσύστατης οργάνωσής μας θα γίνει στα επόμενα χτυπήματα», καταλήγει η επιστολή στην τελευταία της σελίδα.

Ως αποστολέας της φέρεται ο Θανάσης Κλάρας (σ.σ. το όνομα του Άρη Βελουχιώτη), ενώ στο κλείσιμο του φακέλου υπάρχει ένα κόκκινο αστέρι. Αν και ο φάκελος δεν φέρει σφραγίδα ταχυδρομείου, έχει δύο γραμματόσημα, ενώ στη θέση της διεύθυνσης του αποστολέα γράφεται η οδός Αγωνιστών 40, Αθήνα.

Πηγές της ΕΛ.ΑΣ. δεν αξιολογούν την επιστολή ως «σοβαρή», καθώς διαπιστώνουν διαφορές ως προς την συνδεσμολογία (άλλα υπολείμματα βρέθηκαν στο σημείο της έκρηξης και διαφορετική συνδεσμολογία περιγράφει ο συγγραφέας της επιστολής), ενώ επικολλημένο σημείωμα δεν βρέθηκε αν και δεν αποκλείεται να καταστράφηκε από την έκρηξη.

Σύμφωνα με τους ίδιους, η οργάνωση που θα αναλάμβανε την ευθύνη μιας τέτοιας δολοφονικής πράξης θα έστελενε προκήρυξη σε ύφος ανάλογο άλλων προκηρύξεων τρομοκρατικών οργανώσεων και όχι μια επιστολή.

star.gr


ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://www.madata.gr

N/σ για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος προωθεί ο πρωθυπουργός

Από το βήμα της Βουλής και απαντώντας στον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΝ, Αλ. Τσίπρα, που υποστήριξε ότι το ΠΑΣΟΚ ζητούσε δημοψήφισμα για το Ασφαλιστικό, την εποχή συζήτησης του ν. Πετραλιά, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την προώθηση σχεδίου νόμου, που θα ρυθμίζει τα της διεξαγωγής δημοψηφισμάτων.
«Το δημοψήφισμα είναι οξυγόνο στη δημοκρατία. Αποτελεί δημοκρατικό εργαλείο ενίσχυσης της συμμετοχικής δημοκρατίας. Απαντά ευθέως στον πειρασμό που έχει μια αυταρχική κυβέρνηση -απευθυνόσαστε στη Νέα Δημοκρατία- να λέει πήρα την ψήφο σου και από εκεί και πέρα κάνω ό,τι θέλω», είχε δηλώσει τότε ο κ. Παπανδρέου, όπως υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.

Απαντώντας, ο κ. Παπανδρέου χαρακτηριστικά είπε :

«Και σε ό,τι αφορά το δημοψήφισμα, το οποίο συνεχώς ο ΣΥΡΙΖΑ μας αναφέρει και ζητά, πρώτα από όλα, θέλω να τονίσω ότι, επί της αρχής, η παράταξή μας παραμένει έτοιμη να φέρει νομοσχέδιο στη Βουλή διότι υπάρχει βεβαίως πρόνοια του Συντάγματος, αλλά δεν έχουμε ψηφίσει στη Βουλή τις διαδικασίες, κάτω από τις οποίες μπορούμε να πάμε σε ένα δημοψήφισμα -ώστε να θεσμοθετήσουμε πράγματι αυτή τη διαδικασία»

ΠΗΓΗ:
http://cosmo.gr

Νέα απογευματινά μαθήματα μόνο για άντρες...!!!!!

Απογευματινά μαθήματα. Έναρξη αυτόν τον μήνα με sexy δασκάλα!
Επειδή οι άντρε νομίζουν ότι ήδη τα ξέρουν όλα…

Σημείωση: λόγω της πολυπλοκότητας και του επιπέδου δυσκολίας μαθημάτων, κάθε μάθημα θα δέχεται το πολύ οκτώ συμμετέχοντες.

Θέμα 1: Πώς να γεμίζετε παγοθήκες. Βήμα – βήμα με παρουσίαση slides.
Θέμα 2: Χαρτιά τουαλέτας: φυτρώνουν μόνα τους ή χρειάζονται αλλαγή;
Συζήτηση στρογγυλής τραπέζης.
Θέμα 3: Διαφορές μεταξύ του καλαθιού για τα άπλυτα και του πατώματος.
Φωτογραφίες και επεξηγηματικά γραφήματα.
Θέμα 4: Πιάτα και μαχαιροπήρουνα: μπορούν να σηκωθούν και να πετάξουν μόνα τους στον νεροχύτη;
Παραδείγματα σε βίντεο.
Θέμα 5: Απώλεια ταυτότητας: όταν χάνεις το TVcontrol από το έτερό σου ήμισυ.
Υποστηρικτική τηλεφωνική γραμμή και ψυχανάλυση.
Θέμα 6:Μαθαίνοντας πώς να βρίσκεις πράγματα, αρχίζοντας με το να ψάχνεις στο σωστό μέρος αντί να κάνεις το σπίτι άνω κάτω ενώ ουρλιάζεις.
Ανοιχτή συζήτηση.
Θέμα 7: Υγεία: η αγορά λουλουδιών δεν είναι επώδυνη για την υγεία σας.
Γραφικά και ηχητικά παραδείγματα.
Θέμα 8: Οι αληθινοί άντρες ζητάνε οδηγίες όταν χάνονται.. Αληθινές μαρτυρίες..
Θέμα 9: Είναι γενετικά δυνατόν να κάτσεις αμίλητος ενώ ! αυτή παρκάρει; Προσομοίωση οδήγησης.
Θέμα 10: Μάθημα ζωής: οι βασικές διαφορές ανάμεσα στη μητέρα και τη σύζυγο. Συζήτηση μέσω διαδικτύου και αυτοσχεδιασμοί.
Θέμα 11: Πώς να γίνεις η ιδανική παρέα για τα ψώνια. Ασκήσεις χαλάρωσης, διαλογισμού και τεχνικές αναπνοής.
Θέμα 12: Πώς να πολεμήσεις την εγκεφαλική ατροφία: να θυμάσαι γενέθλια, επετείους, άλλες σημαντικές ημερομηνίες και να τηλεφωνείς όταν πρόκειται να αργήσεις.

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://pswnio.gr

Νέα απογευματινά μαθήματα μόνο για γυναίκες...!!!!!!

Απογευματινά μαθήματα. Έναρξη αυτόν τον μήνα!

Οι γυναίκες νομίζουν ότι ήδη τα ξέρουν όλα, αλλά ένα λεπτό…

Σημείωση: λόγω της πολυπλοκότητας και του επιπέδου δυσκολίας μαθημάτων, κάθε μάθημα θα δέχεται το πολύ οκτώ συμμετέχοντες.

Μαθήματα είναι τώρα διαθέσιμα και για τις γυναίκες στα ακόλουθα θέματα:

1. Σιωπή, Το Τελικό Σύνορο: Εκεί που Καμία Γυναίκα Δεν Έχει Ξαναπάει
2. Η ανεξερεύνητη Πλευρά των Τραπεζικών Συναλλαγών: Καταθέσεις
3… Πάρτι: Χωρίς Καινούρια Ρούχα
4. Διαχείριση Ανδρών: Οι μικροκαβγάδες μπορούν να περιμένουν για μετά το τέλος του αγώνα.
5. Τουαλέτα Ι: Και οι άνδρες χρειάζονται χώρο στην τουαλέτα
6. Τουαλέτα ΙΙ: Το ξυραφάκι του είναι δικό του
7. Επικοινωνία Ι: Δάκρυα – Το τελευταίο καταφύγιο, όχι το πρώτο
8. Επικοινωνία ΙΙ: Σκέψη πριν την ομιλία
9. Επικοινωνία ΙΙΙ: Πώς να παίρνεις αυτό που θέλεις χωρίς γκρίνια
10. Ασφαλής οδήγηση: Ένα προσόν που ΜΠΟΡΕΙΣ να αποκτήσεις
11. Τηλέφωνο: Πώς να το κλείσεις
12. Εισαγωγή στο παρκάρισμα
13. Παρκάρισμα για προχωρημένες: Με την όπισθεν
14. Μαγειρική Ι: Αγοράζω πατάτες, αυγά και λάδι
15. Μαγειρική ΙΙ: Πώς να μην επιβάλλεις τη δίαιτά! σου στους άλλους ανθρώπους
16. Κομπλιμέντα: Να τα δέχεσαι με ευγένεια
17. Χορός: Γιατί στους άντρες δεν αρέσει
18. Κλασική Υπόδυση: Να φοράς παπούτσια που ήδη έχεις
19. Σκόνη στο σπίτι: Μια άκακη φυσική ουσία που μόνο οι γυναίκες προσέχουν
20. Ενοποίηση της μπουγάδας: Πώς να τα πλένεις όλα μαζί
21. Λάδι και Βενζίνη: Το αυτοκίνητό σου χρειάζεται και τα δύο

Προσεχώς και νέο τμήμα, αποκλειστικά για άντρες! ( ΣΕ 22 ΛΕΠΤΑ ΑΠΟ ΤΩΡΑ! )

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://pswnio.gr

Η επανάσταση θέλει καλοπέραση !!!

Η παρακάτω μαρτυρία είναι ακριβής, υπάρχουν στοιχεία που δημοσιεύθηκαν σε άλλα blogs αλλά δεν είναι της παρούσης να ασχοληθούμε με αυτά. Κατά την διάρκεια των χθεσινών απεργιακών κινητοποιήσεων στην πλατεία Συντάγματος, ομάδα 100 περίπου αριστερών επιτίθεται σε άλλη ομάδα διαδηλωτών επειδή κρατούσαν… Ελληνικές σημαίες!

Τέτοια «πρόκληση» δεν την σηκώνουν οι αριστεροί καθότι ανθέλληνες, είπαν να χτυπήσουν στο ψαχνό, ευκαιρίας δοθείσης που οι αντίπαλοι ήταν λιγότεροι και άοπλοι.

Οι τραυματίες κατέθεσαν μηνύσεις σε.......
δύο άτομα. Ο πρώτος, γνωστός αριστεριστής της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που είχε μάλιστα θεαθεί να τρέχει έξω από το υποκατάστημα της Marfin την ίδια ώρα που είχε λαμπαδιάσει από τις μολότωφ των αναρχικών που κόστισαν την ζωή σε τέσσερις ψυχές την 5η Μαΐου του 2010.

Ο δεύτερος είχε την ατυχία να χάσει το τσαντάκι του μέσα στο οποίο υπήρχε η αστυνομική του ταυτότητα και άλλα προσωπικά έγγραφα. Εκεί βγήκε «λαβράκι» για τον σύντροφο καθώς βρέθηκαν σημαντικά ευρήματα «επαναστατικής δράσης»: Τρία βιβλιάρια τραπεζικών λογαριασμών, αεροπορικά εισιτήρια με επιστροφή για Βουδαπέστη αλλά και κάρτες εισόδου σε… καζίνο. Καθότι διεθνιστής, μία κάρτα ήταν για το καζίνο Ισπανίας.

Συμπέρασμα: Το κράτος μπορεί να κοιμάται ήσυχο. Με τέτοιους κοινωνικούς επαναστάτες δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.


twilight-of-gods/roufianos.com

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://efenpress.blogspot.com/

Ντ. Σπέκχαρντ: Μέχρι το Νοέμβριο πιθανή η συμφωνία για το όνομα των Σκοπίων

Σε ό,τι αφορά την ΠΓΔΜ, ο Αμερικανός πρεσβευτής, Ντάνιελ Σπέκχαρντ εκτίμησε ότι η συγκυρία είναι κατάλληλη να επιτευχθεί συμφωνία και ότι είναι δυνατό να συμβεί αυτό, μέχρι το Νοέμβριο όταν θα διεξαχθεί και η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ, όπως εξάλλου επιθυμεί η χώρα του. Επισήμανε ότι έχει γίνει πολύς δρόμος σε διπλωματικό επίπεδο και ότι απομένει το δύσκολο, αυτό της τελικής συμφωνίας……Τέλος, θεωρεί ότι η εκλογή του Μπαράκ Ομπάμα στην προεδρία των ΗΠΑ μείωσε αισθητά το αντι- αμερικανικό αίσθημα των Ελλήνων αλλά και άλλων λαών του κόσμου αφού ο νέος πρόεδρος έδειξε ένα πιο δημοκρατικό, διπλωματικό, όχι συνωμοτικό, και πιο διευρυμένο τρόπο προσέγγισης των διεθνών ζητημάτων.

www.agelioforos.gr

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://www.spyrostagas.eu

Χωρίς γραμμή διχοτόμησης η ιστοσελίδα της Κύπρου......

Ούτε λέξη για διχοτομημένη Κύπρο αναφέρει η ιστοσελίδα που έθεσε σε λειτουργία η Κυπριακή Δημοκρατία, ενόψει της προεδρίας της Ε.Ε. το δεύτερο εξάμηνο του 2012, επισημαίνει με ικανοποίηση το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

Το τουρκικό δίκτυο σημειώνει, επίσης, με ικανοποίηση ότι στην κυπριακή ιστοσελίδα συμπεριλήφθηκε και η τουρκική γλώσσα. Αναφέρει συγκεκριμένα ότι η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί τέσσερις γλώσσες, με πρώτη την τουρκική. Οι άλλες γλώσσες είναι η ελληνική, η αγγλική και η γαλλική.

Το NTV σημειώνει ότι στην ιστοσελίδα δεν έχει καταχωριστεί ακόμη καμία αναφορά που να έχει σχέση με το Κυπριακό και τη διχοτόμηση του νησιού. Εκείνο, όμως, που έλκει την προσοχή, προσθέτει, είναι ότι η Κυπριακή Προεδρία συμπίπτει με μια κρίσιμη περίοδο στις σχέσεις Τουρκίας-Ε.Ε.

Όπως επισημαίνεται, η Προεδρία της Κύπρου αρχίζει την 1η Ιουλίου 2012 και θα λήξει στις 31 Δεκεμβρίου του ιδίου έτους. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα, αναφέρεται, σε αυτό το διάστημα, να μην υπάρχει κανένα κεφάλαιο που να μην έχει ανοίξει. Σε κάθε περίπτωση, προστίθεται, η Προεδρία συμπίπτει και με την περίοδο κατά την οποία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα δημοσιοποιήσει την Έκθεση Προόδου της Τουρκίας, πράγμα το οποίο αποτελεί θέμα που θα πρέπει η Τουρκία να προσέξει ιδιαιτέρως.

Το τουρκικό δίκτυο αναφέρει, επίσης, ότι σύμφωνα με διπλωματικούς παρατηρητές, η Τουρκία δεν πρέπει να ανησυχεί για την περίοδο της Προεδρίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, και σημείωσαν ότι όσες χώρες έχουν αναλάβει την Προεδρία της Ε.Ε. και δεν υποστήριζαν την ένταξη της Τουρκίας στην Ένωση, πάντοτε η Προεδρία τους ολοκληρωνόταν περισσότερο αποδοτική και θετική, σε αντίθεση με τις χώρες οι οποίες υποστήριζαν την ένταξη της Τουρκίας. Ως παράδειγμα αναφέρουν τις προεδρίες της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Αυστρίας, σε αντίθεση με εκείνες της Φινλανδίας, της Βρετανίας και της Ισπανίας.

Πηγή:ΣΗΜΕΡΙΝΗ

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://kontiloforos.blogspot.com

Η δύναμη του Διαδικτύου,,,!!

Αυτό που έγινε με την ακύρωση της εμφανίσεως της J. Lopez, στα κατεχόμενα, ας γίνει μάθημα προς όλους.
Μια μικρή ομάδα από ομογενείς (Έλληνες και Κύπριοι), νέα παιδιά οι περισσότεροι, ακύρωσαν την εμφάνιση της ακριβοπληρωμένης σταρ που θα φούσκωνε τον τραπεζικό της λογαριασμό. Να σημειωθεί ότι στην εμφάνιση αυτή είχε πολλά επενδύσει (από πλευράς προβολής) το τουρκοκυπριακό καθεστώς.
Τι έκαναν, λοιπόν, και έφεραν τα πάνω κάτω;....

Έγραψαν επιστολές.
Συντόνισαν τη διακίνηση χιλιάδων ηλεκτρονικών μηνυμάτων.
Βομβάρδισαν πολιτικούς, ΜΜΕ, Οργανώσεις Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Κοινοβούλια και Κυβερνήσεις.
Πλημμύρισαν το διαδίκτυο με μηνύματα και επιστολές.
Προκάλεσαν μια γενική κατακραυγή.
Και τα έκαναν όλα αυτά χρησιμοποιώντας σχεδόν αποκλειστικά το διαδίκτυο!
Τελικά πέτυχαν αυτό που είχαν θέσει, εξ αρχής ως στόχο.
Η κα. Lopez, υπό το βάρος των αντιδράσεων, αναγκάστηκε όχι μόνο να ακυρώσει τη συναυλία της, αλλά να ομολογήσει δημοσίως ότι στην Μεγαλόνησο παραβιάζονται ανθρώπινα δικαιώματα! Αυτό ούτε η επίσημη εξωτερική μας πολιτική δεν τον λέει πιά!
Να πως κερδίζονται οι μάχες…
Κώστας Ροδινός
Υ.Γ. Προς όλους αυτούς που θα βιαστούν να πούν «σιγά τη μάχη», ήθελα να υπενθυμίσω ότι οι μικρές νίκες προετοιμάζουν τους μεγάλους θριάμβους.
Υ.Γ. 2 Η πλήρης δήλωση του εκπροσώπου της J. Lopez:
Jennifer Lopez would never knowingly support any state, country, institution or regime that was associated with any form of human rights abuse.”
“After a full review of the relevant circumstances in Cyprus, it was the decision of management to withdraw from the appearance. This was a team decision that reflects our sensitivity to the political realities of the region.”
Υ.Γ. 3 Πολλά συγχαρητήρια στον Eκπρόσωπο Τύπου της Cyprus Action Network of America (CANA) κ. Νικόλα Τανέρη
Και ένα γράμμα από την Κύπρο
Αγαπητό antinews,
Είμαι Έλληνας της Κύπρου και ειμαι τακτικός αναγνώστης. Επικοινωνώ μαζί σου για να σου γνωστοποιησω ότι με τη συνδρομη χιλιάδων Ελληνων της Κύπρου και της Ελλαδας, ο Ελληνισμός κέρδισε μια τεράστια διαδικτυακη μάχη που οδήγησε στην ακύρωση της συναυλίας της Jennifer Lopez στα κατεχομενα.
Μαζί με το cyprusactionnetwork (http://cyprusactionnetwork.org/) οι Ελληνες του Διαδικτύου εδωσαν μια τεράστια μαχη, διοργανωνοντας διαμαρτυρία και στο facebook
http://www.facebook.com/#!/pages/AGAINST-JENNIFER-LOPEZ-PERFORMING-IN-OCCUPIED-CYPRUS/129154837124167
Μεσα σε μερικές μέρες, μαζευτηκαν 20 000 άτομα που απέδειξαν ότι απέναντι στους αναξιους πολιτικους στέκει ένα πανάξιος λαός. ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΔΕ ΜΠΛΕΚΤΗΚΕ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ και η μάχη κερδήθηκε, χωρίς να υποχωρήσουμε, χωρίς να δώσουμε αντάλλαγμα.
Το Διαδίκτυο και οι bloggers έδωσαν τη νικη. Μην αφήσεις τα καθαρματα του ΛΑΟΣ να καρπωθούν την επιτυχία μας. Έκαναν και καλά προσφυγή στην ΕΕ και τώρα θα προσπαθησουν να οικειοποιηθουν τη ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ ΝΙΚΗ. Αυτός είναι και ο κύριος λόγος που σου στέλνω email.
Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων. Συνέχιστε την καλή δουλειά!
ΚΜ
antinews
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://efenpress.blogspot.com

Βουλή ...- Τι Κρίμα... Δεν Διόρισαν την Γιαγιά τους...

Μην σας φανεί περίεργο αν έχουν διορίσει και κάποια πεθαμένη γιαγιά τους...

Όλα να τα περιμένετε...





Για να μην ξεχνιόμαστε... η κόρη του κ. Πάγκαλου ακόμα πληρώνεται ως υπάλληλος της Βουλής... με τον αριθμό έγκρισης δαπανών... 3173/2587/24-3-2004...

Η πρόσληψη δεν έγινε πριν 20 χρόνια... όπως δήλωσε... στους MEGA_λους Οικονομέα και Καμπουράκη... που δεν ήξεραν οι καϋμένοι...

Επειδή σιχαθήκαμε την υποκρισία των πολιτικών...

Και επειδή δεν γουστάρουμε να πληρώνουμε τα δισσέγγονα τους...

Δώσαμε εντολή στον Έλληνα δικηγόρο μας να πουλήσει την περιουσία μας...

Και να αποσύρουμε τα χρήματα μας από το Ελλάντα...

Ακούς Γιώργο και λοιποί συναυτουργοί;

Θα υπάρξουν και άλλοι σαν και εμάς...

Βρείτε... άλλα κορόϊδα...

ΔΥΣΤΥΧΩΣ.....ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ....ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΕΔΩ ! ....:
http://infopress-gr.blogspot.com

Πλαστογραφούσαν τα ευρώ με ενα… μαγικό υγρό!

Πλησίαζαν επιχειρηματίες και τους έλεγαν ότι μπορούσαν να πλαστογραφήσουν ευρώ χρησιμοποιώντας κάποια ειδικά υγρά.
Δεν σταματούσαν όμως στα λόγια. Έκαναν και επίδειξη. Έπαιρναν ένα χαρτονόμισμα των 50 ευρώ, το έβαζαν ανάμεσα σε δύο χαρτιά του ίδιου μεγέθους και στη συνέχεια τα περιέλουζαν με ένα “ειδικό υγρό”. Ύστερα βουτούσαν τα χαρτιά και το “πενηντάρικο” σε μια λεκάνη που ήταν γεμάτη με ένα άλλο “ειδικό υγρό” και αφού τα ξέπλνεναν με νερό ... εμφάνιζαν τρία χαρτονομίσματα των 50 ευρώ!
Όταν τα θύματα “τσιμπούσαν” τους ζητούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά για να χρησιμοποιήσουν τα χαρτονομίσματα σαν μήτρες...
Τουλάχιστον δύο άτομα έπεσαν στην παγίδα. Κάποιος όμως ειδοποίησε την αστυνομία και έτσι οι τρεις αλλοδαποί συνελήφθησαν.γεμισαμε και απο μαγους,κλεφτες,και απατεωνες!!!

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://www.blogotsarka.gr

Σκασμός Γουρούνια... Θα Δουλεύτε έως τα 65..!!!!!!!

Αναταραχή... Συγκίνιση...

Εγώ δεν θα ψηφίσω το τάδε άρθρο και εγώ το άλλο τάδε άρθρο...

Σωπάτε καλέ... Θα δακρύσουμε από το πάθος τους...

Σκασμός γουρούνια... θα δουλεύετε έως τα 65...

Για να συντηρηθεί το δικό μας lifestyle...


Αυτοί που με τις οικογενειακές και πελατειακές σχέσεις τους... ρήμαξαν τους όχι και τόσο τυχερούς Έλληνες...

Αυτοί που έτρωγαν και έπιναν παρέα με όλες τις Siemens...

Αυτοί που γλεντοκοπούσαν με τα χρήματα των Ταμείων μέσω της Τράπεζας της Ελλάδας...

Αυτοί που "άλωσαν" το Χρηματιστήριο...

Αυτοί που έφτιαξαν τα δομημένα ομόλογα...

Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που παίρνουν σύνταξη μετά από 8 χρόνια θητείας... και δεν διάβαζαν ούτε τι ψήφιζαν...

Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που έχουν το μαχαίρι...

...Και σας υποδουλώνουν στην πτώχευση που οι ίδιοι προκάλεσαν... για... να πάρουν τα παιδιά σας... σύνταξη... hehehe...

Ούτε ένας από αυτούς δεν έχει ζητήσει συγνώμη για τίποτα...

Μην περιμένετε λοιπόν να έρθουν τα κλεμμένα πίσω... ή να πιάσουν τους μεγαλοφοροφυγάδες...

Ούτε ένας μεγαλοκαρχαρίας στην φυλακή...

Μα δεν τους ξέρανε οι άνθρωποι... τώρα τους βρήκανε... hehehe...

Χρωστάς €10.000; Θα σε τσακίσουμε κάθαρμα...

Πόσα να προλάβει να κάνει το ΣΔΟΕ;

Τώρα θα πιάσουν και τα καταστήματα που έχουν παράνομο λογισμικό στα Computers...

Προκομμένοι άνθρωποι... πρώτοι στην εποικινωνιακή εσωτερική κατανάλωση...

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://infopress-gr.blogspot.com

Περισσότερο πλούσιοι.. οι πλούσιοι μέσω κρίσης!

Λαίλαπα λιτότητας μαίνεται σε όλη την Ευρώπη. Οι κυβερνήσεις της Γηραιάς Ηπείρου λεηλατούν η μία μετά την άλλη τους μισθούς των εργαζομένων, τις συντάξεις των ηλικιωμένων, τα εισοδήματα των μικρομεσαίων, τα επιδόματα κοινωνικής αλληλεγγύης προς τους αδύναμους. «Εχουμε ελλείμματα, έχουμε χρέη, απειλούμαστε με χρεοκοπία» κραυγάζουν ως δικαιολογία για την επιβολή μέτρων λιτότητας εναντίον του πληθυσμού των χωρών τους. «Η παγκόσμια οικονομία σε κρίση» διατυμπανίζουν, προβάλλοντας τους αριθμούς του ύψους των ελλειμμάτων του προϋπολογισμού και του δημόσιου χρέους.
Μόνο που αυτή η «παγκόσμια κρίση» όπως αποδεικνύουν πάλι οι αριθμοί προκαλώντας αυτή τη φορά σοβαρότατες υποψίες για τους στόχους της ακολουθούμενης πολιτικής, έχει παράξενα αποτελέσματα: από τη μια σκληρή λιτότητα για τις μάζες του πληθυσμού και φυσικά μείωση των εισοδημάτων τους και πτώση του βιοτικού τους επιπέδου, από την άλλη… θεαματική αύξηση του πλούτου των πλουσίων!
Μπορεί η χρηματοπιστωτική κρίση να ξεκίνησε το 2008 από τις τράπεζες και να είχε ως πρώτα θύματα τους ζάπλουτους και τους πλούσιους, δεν χρειάστηκαν όμως παρά έναν χρόνο για να ξαναφέρουν τις περιουσίες τους στα προ της κρίσης επίπεδα!
Περίπου 10,1 εκατομμύρια ήταν σε όλο τον κόσμο αυτοί που είχαν περιουσία άνω του ενός
εκατομμυρίου δολαρίων το 2007. Μειώθηκαν δραματικά σε 8,6 εκατομμύρια το 2008. Το 2009 όμως εκτινάχθηκαν πάλι στα 10 εκατομμύρια άτομα. Σε 40,7 τρισεκατομμύρια ανερχόταν συνολικά η περιουσία τους το 2007. Επεσε στα 32,8 τρισ. το 2008, αλλά το 2009 εκτοξεύτηκε πάλι στα 39 τρισεκατομμύρια δολάρια.
«Οι εκατομμυριούχοι έδιωξαν την κρίση» πανηγύριζε στους τίτλους σχετικής ανάλυσής της η γερμανική εφημερίδα «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε». Ο τίτλος άλλης ανάλυσής της μάλιστα μας πληροφορούσε ότι «Η χρηματική περιουσία των Γερμανών ανήλθε σε νέα επίπεδα – ρεκόρ με 4,67 τρισεκατομμύρια ευρώ» κατά το 2009. «Οι εκατομμυριούχοι ευημερούν ακόμη και στην ύφεση» έγραφαν πανηγυρικά και οι «Τάιμς της Νέας Υόρκης».

Ακόμη και στους κύκλους των εκατομμυριούχων όμως αυτή η κρίση και κυρίως τα μέσα που χρησιμοποίησαν οι κυβερνήσεις για την υπέρβασή της οδήγησαν σε θεαματική ενίσχυση των ζάπλουτων. Από τα 10 εκατομμύρια εκατομμυριούχους, μια πολύ μικρή ομάδα 93.000 ατόμων που το καθένα τους έχει περιουσία τουλάχιστον 30 εκατομμυρίων δολαρίων και δεν αντιπροσωπεύει ούτε το 1% του αριθμού των εκατομμυριούχων, κατέχει το… 35,5% του συνολικού πλούτου των εκατομμυριούχων – δηλαδή 13,8 τρισεκατομμύρια δολάρια.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σε αδρές γραμμές τόσο ο αριθμός των εκατομμυριούχων όσο και η συνολική περιουσία τους συγκλίνουν στα ίδια νούμερα ανάμεσα στους τρεις οικονομικούς πόλους του πλανήτη – τις ΗΠΑ, την Ευρώπη και την Ασία.
Στις ΗΠΑ οι εκατομμυριούχοι ανέρχονται σε 3,1 εκατομμύρια, στην Ευρώπη σε 3 και στην Ασία επίσης σε 3. Η περιουσία των Αμερικανών αυτών είναι 10,7 τρισ. δολάρια, των Ευρωπαίων 9,5 τρισ. και των Ασιατών 9,7 τρισ.
Χωριστή περίπτωση υπερπλουσίων αποτελεί η Λατινική Αμερική, όπου εκεί πολύ λιγότεροι εκατομμυριούχοι, ούτε καν 500.000, έχουν συνολική περιουσία 6,7 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Τέτοια ανισότητα στη συγκέντρωση πλούτου δεν υπάρχει ούτε καν στους σεΐχηδες της Μέσης Ανατολής, όπου 400.000 Μεσανατολίτες εκατομμυριούχοι έχουν συνολική περιουσία «μόλις» 1,5 τρισεκατομμυρίου δολαρίων!
Απροσδόκητη διαπίστωση είναι ότι κατά μέσο όρο οι Αφρικανοί εκατομμυριούχοι είναι πλουσιότεροι από τους… Αραβες σεΐχηδες! Οντως, οι 100.000 Αφρικανοί εκατομμυριούχοι έχουν συνολική περιουσία 1 τρισεκατομμύριο δολάρια, άρα κατά μέσο όρο δυόμισι φορές περισσότερα κατά άτομο από τους Αραβες εκατομμυριούχους!
Κατά εθνικότητα, τους πιο πολλούς εκατομμυριούχους (2,86 εκ.) τους έχουν οι ΗΠΑ. Ακολουθούν οι Γιαπωνέζοι (1,65 εκ.) και οι Γερμανοί (861.000) με τους Κινέζους (477.000) τους Βρετανούς (448.000) και τους Γάλλους (383.000) αισθητά πίσω.
Αποκαλυπτικό Κάτω το ΑΕΠ, πάνω ο πλούτος!
Μειώθηκε το παγκόσμιο ΑΕΠ το 2009 κατά 2% και μάλιστα στη Γερμανία, τη Βρετανία και την Ιαπωνία η πτώση ξεπέρασε το 5%. Πώς γίνεται όμως, ενώ ολόκληρος ο κόσμος φτωχαίνει, την ίδια χρονιά η περιουσία των εκατομμυριούχων να αυξάνεται κατά 19% σε απόλυτα μεγέθη; Μόνο μέσω μιας ανακατανομής του κοινωνικού πλούτου σε τεράστια κλίμακα. Σε απλά ελληνικά δηλαδή οι κυβερνήσεις πήραν τρισεκατομμύρια δολάρια από τους φτωχούς και μέσω των μέτρων που εφάρμοσαν τα έδωσαν στους πλούσιους! Τώρα λοιπόν που οι πλούσιοι αύξησαν τις περιουσίες τους, οι κυβερνήσεις εξαπέλυσαν το 2010 πανευρωπαϊκή επίθεση λεηλασίας μισθών και συντάξεων για να μαζέψουν τα λεφτά που έδωσαν στους πλούσιους.

του Γ.Δελαστίκ
ethnos.gr
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://vathiprasino.blogspot.com/

Είχαν μακρυά χέρια οι…προσκυνητές!!!

Tα τάματα έβαλαν στο μάτι δύο νεαροί οι οποίοι για να το καταφέρουν υποδύθυκαν τους προσκυνητές σε μοναστήρι στην περιοχή των Ψαχνών. Οι δράστες πήγαν στο μοναστήρι και βρίσκοντας την κατάλληλη ευκαιρία, άρπαξαν τάματα μεγάλης αξίας που είχαν αφήσει οι πιστοί στην Παναγία. Ήταν τόσο δεξιοτέχνες που δεν έγιναν αντιληπτοί από τις μοναχές. Οι δράστες κατάφεραν να φύγούν ενώ μετά από μισή ώρα, οι άθρωποι του μοναστηριού κατάλαβαν ότι είχαν…πέσει θύματα κλοπής. Οι αστυνομικοί βρέθηκαν αμέσως στο σημείο ενώ διενεργούν προανάκριση για τον εντοπισμό των δραστών.

www.evianews.com

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://www.spyrostagas.eu

Θα μας ...έφευγαν 19 λαθροψηφοφόροι !!!

Κυκλοφορούσαν με πλαστά διαβατήρια

Πρόκειται για 19 αλλοδαπούς- ανάμεσά τους και τέσσερα ανήλικα παιδιά- που συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι στο αεροδρόμιο Καλαμάτας διότι επιχείρησαν να μεταβούν στη Γερμανία με τα εν λόγω διαβατήρια.


Κατά την προανάκριση διαπιστώθηκε ότι οι συλληφθέντες προμηθεύτηκαν τα πλαστά έγγραφα από αγνώστους στην Αθήνα, καταβάλλοντας για το καθένα, το χρηματικό ποσό των 800 ευρώ.

Η υπόθεση διερευνάται.
zougla.gr

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://efenpress.blogspot.com

ΜΕ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΧΩΡΙΣ ΑΡΙΘΜΟ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΟΔΗΓΟ!!!

Ο αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης της Οικονομίας Νότης Μηταράκης πήγε στο ΑΛΤΕΡ με ένα αυτοκίνητο A CLASS MERCEDES χωρίς πινακίδες με αστυνομικό οδηγό. Στη θέση του αριθμητικού τμήματος των πινακίδων ήταν γραμμένος ο τύπος του αυτοκινήτου (A-CLASS). Συγχαρητήρια στον αστυνομικό οδηγό του κ.Μηταράκη και συγχαρητήρια στον κ Μηταράκη που δεν ξεχωρίζει τον εαυτό του από όλους εμάς τους υπόλοιπους. Εμάς που κυκλοφορούμε αυτοκίνητα με κανονικές πινακίδες...

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://mediakias.blogspot.com/

Τροφή για σκυλιά η φίλη του Bruno..!!!

ΤΟΥ ΒΡΑΖΙΛΙΑΝΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗ


Ο Bruno, ο κορυφαίος Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής εχει παραδοθεί στην αστυνομία αρνούμενος κάθε κατηγορία για την εξαφάνιση της φίλης του Eliza Samudio. Ομως νέα στοιχεία σοκ έρχονται στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με την

αστυνομία...
η 25χρονη Eliza Samudio
στραγγαλίστηκε και στη συνέχεια δόθηκε σαν τροφή σε σκυλιά! Η υπόθεση σοκάρει και υπάρχουν κάποιες μαρτυρίες που φέρουν τον Bruno να εμπλέκεται σε αυτό το απίστευτο έγκλημα.

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:

Η ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ !!!

"Δημιουργείται ένα "ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ" μ'έναν πυρήνα 50 διακεκριμένων προσώπων από τον Ακαδημαϊκό χώρο. Αλλά και πρόσωπα από άλλους τομείς.... (Περισσότερα στο συγκεκριμένο θα πει η ίδια την Δευτέρα). Δίνει την είδηση πιο κάτω, όπου θα πει: " Η λειτουργία του ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΦΟΡΟΥΜ θα περιοριστεί σε διαδικτυακό επίπεδο. Η συμμετοχή θα είναι συνδρομητική (συζητείται το ποσό των 20 ευρώ για entry fee). Ο στόχος είναι ο αριθμός των συμμετεχόντων να μην είναι μικρότερος των 2000 ανθρώπων. Ενώ υπάρχουν και αυτοί που πιστεύουν ότι μπορεί να φτάσει και τους 5.000 ανθρώπους. Η λογική με την αμοιβή εισόδου, στο διαδικτυακό κόμμα, θεωρήθηκε επιβεβλημένη "για να διασφαλιστεί η επώνυμη συμμετοχή άρα και η αποφυγή ύβρεων, συκοφαντιών και ανώνυμων αναρτήσεων..."
Τα υπόλοιπα τη Δευτέρα στις δύο το μεσημέρι. Βρείτε εσείς το που. Εμείς ,ήδη, το γνωρίζουμε...


ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://mediakias.blogspot.com

Με νόμο ,υποχρωτικές οι βιομετρικές ταυτότητες στις Η.Π.Α.

Όλοι οι Αμερικανοί υποχρεούνται να φέρουν βιομετρικές ταυτότητες προκειμένου να εργασθούν στις ΗΠΑ βάσει του νέου νόμου.
Οι μεγαλύτερες αντιρρήσεις για τις βιομετρικές κάρτες προέρχονται από υποστηρικτές προστασίας των προσωπικών δεδομένων, οι οποίοι φοβούνται ότι θα γίνουν de facto τα εθνικά δελτία ταυτότητας που...
θα επιτρέψουν στην κυβέρνηση να παρακολουθεί τους πολίτες.

Το βιομετρικό Δελτίο ταυτότητας για τους εργαζόμενους είναι στο επικέντρο του Μετανάστευτικού Σχεδίου.

Οι νομοθέτες εργάζονται για να δημιουργήσουν ένα νέο ολοκληρωμένο μεταναστευτικό νομοσχέδιο που θα αποτρέπει τους εργοδότες από την πρόσληψη παράνομων μεταναστών: ένα εθνικό βιομετρικό δελτίο ταυτότητας, που όλοι οι αμερικανοί εργαζόμενοι θα υποχρεωθούν να αποκτήσουν.

Στο πλαίσιο του δυνητικά αμφιλεγόμενου σχέδίου που εξακολουθεί να διαμορφώνεται στη Γερουσία, όλοι οι νόμιμοι εργαζόμενοι των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των πολιτών και των μεταναστών, θα πρέπει να προμηθευτούν δελτίο ταυτότητας με ενσωματωμένα στοιχεία, όπως δακτυλικά αποτυπώματα, για να συνδεθεί κάθε κάρτα με έναν εργαζόμενο.

Το σχέδιο καρτών ταυτότητας είναι ένα από τα πολλά βήματα υπέρ μιας αναθεώρησης του μεταναστευτικού νόμου, για να αντιμετωπιστούν θέματα που κατέστησαν παρόμοια νομοσχέδια στο παρελθόν ανεπαρκή.

Η προσπάθεια να περάσει το νομοσχέδιο καθοδηγείται από τους γερουσιαστές Chuck Schumer(Δημοκρατικός,Νέας Υόρκης) και Λίντσεϊ Γκράχαμ (Δημοκρατικός, Νότιας Καρολίνας), οι οποίοι προτίθενται να συναντηθούν με τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, αυτή την εβδομάδα, για να τον ενημερώσουν για το έργο τους . Ένας αξιωματούχος δήλωσε ότι ο Λευκός Οίκος δεν είχε καμία θέση σχετικά με τη βιομετρική κάρτα.

«Είναι η ουσία της επίλυσης του διλήμματος της μετανάστευσης από πολιτική άποψη», δήλωσε ο κ. Schumer σε συνέντευξή του. Η κάρτα, είπε, θα απαντήσει ευθέως στις ανησυχίες ότι μετά την υπογραφή της νομοθεσίας, άλλο ένα κύμα παράνομων μεταναστών θα αφιχθεί. "Εάν πείτε ότι δεν μπορούν να βρουν μια θέση εργασίας όταν έρχονται εδώ, θα το σταματήσετε."

«Πρόκειται ουσιαστικά για μια μαζική εισβολή στην ιδιωτική ζωή των ανθρώπων», δήλωσε ο Chris Calabrese, δικηγόρος της Αμερικανικής Ένωσης Πολιτικών Ελευθεριών. "Δεν πρόκειται μόνο για λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων κάθε Αμερικανού, και αντιμετώπιση απλών Αμερικανών σαν εγκληματιών, προκειμένου να εργαστούν. Μιλάμε επίσης για μια κάρτα που θα εξαπλωθεί γρήγορα από τη δουλειά στο εκλέγειν και εκλέγεσθαι και θα εξαπλωθεί σχεδόν σε κάθε πτυχή της αμερικανικής ζωής που απαιτεί αναγνώριση ταυτότητας. "

Ο κ. Graham λέει ότι σέβεται αυτές τις ανησυχίες, αλλά διαφωνεί. "Έχουμε όλοι μας τις κάρτες κοινωνικής ασφάλισης», είπε. "Μπορούν απλά να πλαστογραφηθούν εύκολα . Να τις κάνουμε απαραβίαστες. Αυτό είναι όλο που λέω. "
filoumenos
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://ksipnistere.blogspot.com

Έδιωξαν τους "ράμπο" του ΣΔΟΕ από την Ικαρία

Αντιμέτωπο με τους Ικαριώτες ήρθε το κλιμάκιο της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων, που επισκέφτηκε τις Ράχες Ικαρίας την Τετάρτη, για να διενεργήσει ελέγχους στα λογιστικά βιβλία των καταστηματαρχών της περιοχής. Μόλις η παρουσία των ελεγκτών έγινε αντιληπτή, περίπου 50 καταστηματάρχες συγκεντρώθηκαν εκεί και απαίτησαν από το κλιμάκιο του πρώην Σ.Δ.Ο.Ε. νυν ΥΠ.Ε.Ε. να φύγει.

Οι επαγγελματίες συνομίλησαν με τους ελεγκτές σε έντονο ύφος. Τους εξήγησαν τη δυσμενή οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκονται, καθώς η πτώση των τζίρων είναι μεγάλη και διαρκώς πτωτική. Τελικά το κλιμάκιο μετά από.. λίγο αποχώρησε από τις Ράχες. Από την πρώτη στιγμή, στο πλευρό των επαγγελματιών, βρέθηκε ο δήμαρχος Ραχών, Φανούρης Καρούτσος.

«Υπήρξε κινητοποίηση από 50 περίπου άτομα, που συγκεντρώθηκαν και συνομίλησαν, με έντονο ύφος, με τους τρεις υπαλλήλους της υπηρεσίας. Τους εξέθεσαν τη δύσκολη κατάσταση, που επικρατεί εδώ και πολύ καιρό. Δεν είναι δυνατόν με την κάθετη πτώση του τζίρου, να γίνεται ένα κυνήγι εσόδων, που μοιάζει με κυνήγι μαγισσών.

Οι δραστηριότητες όλων έχουν πέσει στο μηδέν. Δεν παρανομούμε, αλλά αυτή την περίοδο σφυροκοπείται το εισόδημα όλων. Απαντάμε σε όλους, πως οι αγώνες μπορούν να δώσουν τέλος στον κατήφορο του εισοδήματος, που όμοιο με αυτό δεν έχει γνωρίσει ο τόπος», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Καρούτσος.
armoniaradio.gr

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://trelokouneli.blogspot.com

Καταρρίπτονται 7 μεγάλοι "ιατρικοί μύθοι"

ΑΡΑΞΤΕ ΕΣΕΙΣ, ΘΑ ΣΑΣ ΤΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ...

Το διάβασμα στο ημίφως δεν καταστρέφει τα μάτια σας, δεν είναι απαραίτητα οκτώ ποτήρια νερό την ημέρα για να είστε υγιής και το ξύρισμα των ποδιών δεν κάνει τις τρίχες να μεγαλώνουν γρηγορότερα.



Αυτές είναι ορισμένες βαθιά ριζωμένες στη συνείδηση των ανθρώπων θεωρίες,μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και επτά "ιατρικοί μύθοι" η αλήθεια των οποίων.. δημοσιεύονται σήμερα στη χριστουγεννιάτικη έκδοση της "Βρετανικής Ιατρικής Επιθεώρησης".

Δυο αμερικανοί ερευνητές πήραν επτά διαδεδομένες θεωρίες και έψαξαν σε ιατρικά και ιστορικά αρχεία για να βρουν αποδείξεις που τις τεκμηριώνουν. Παρά τις συχνότατες αναφορές τους στα δημοφιλή και ευρείας κυκλοφορίας έντυπα η ανάγκη της κατανάλωσης οκτώ ποτηριών ημερησίως στερείται οποιασδήποτε επιστημονικής βάσης.

Η πλήρης έλλειψη επιστημονικών δεδομένων για τις επικρατούσες αντιλήψεις καταγράφεται σε μελέτη που δημοσιεύεται στην "Αμερικανική Επιθεώρηση Ψυχολογίας".

Οι άλλοι έξι "ιατρικοί μύθοι", εκτός της κατανάλωσης νερού είναι:

- Το διάβασμα σε ημίφως καταστρέφει την όραση σας.
Η πλειοψηφία των ειδικών σε θέματα όρασης πιστεύουν ότι είναι μάλλον απίθανο να προκληθεί κάποια μόνιμη βλάβη στα μάτια. Απλά αυτός που διαβάζει σε ημίφως αλληθωρίζει, ανοιγοκλείνει περισσότερες φορές τα μάτια του και έχει προβλήματα εστιασμού.

- Το ξύρισμα της κεφαλής κάνει τα μαλλιά να μεγαλώνουν γρηγορότερα και γίνονται πιο σκληρά.
Το ξύρισμα δεν έχει καμιά επίπτωση ούτε στο πάχος, ούτε στο δύναμη της τρίχας, καταδεικνύει σχετική μελέτη. Απλά μετά το ξύρισμα η τρίχα στην επανεμφάνιση της έχει σκληρή υφή και δημιουργείται αυτή η λανθασμένη εντύπωση.

- Η κατανάλωση γαλοπούλας φέρνει νύστα.
Η γαλοπούλα περιέχει αμινοξέα, την αποκαλούμενη τρυπτοφάνη, η οποία μετέχει στη διεργασία του ύπνου και στη διαμόρφωση της διάθεσης. Ωστόσο το κρέας της γαλοπούλας δεν περιέχει μεγαλύτερες ποσότητες αυτού του αμινοξέως απ' ότι το κοτόπουλο ή ο κιμάς. Η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων φαγητού και ποτού κατά τις ημέρες των εορτών προκαλούν την υπνηλία.

- Χρησιμοποιούμε μόλις το 10% του μυαλού μας.
Ένας ακόμα μύθος από τις αρχές του 1907, αλλά οι απεικονίσεις του εγκεφάλου έχουν καταδείξει ότι καμιά εγκεφαλική περιοχή δεν είναι απόλυτα σιωπηλή ή τελείως αδρανής.

- Τα μαλλιά και τα νύχια συνεχίζουν να μακραίνουν και μετά το θάνατο.
Η ιδέα αυτή πιθανότατα προέρχεται από τα μακάβρια μυθιστορήματα. Οι επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι το δέρμα μετά θάνατον αφυδατώνεται και συρρικνώνεται, δίνοντας την εντύπωση ότι τα μαλλιά και τα νύχια είναι μακρύτερα.

- Η χρήση κινητών τηλεφώνων είναι επικίνδυνη στα νοσοκομεία.
Παρά τη διαδεδομένη ανησυχία που έχει προκαλέσει αυτή η αντίληψη, οι μελέτες απέδειξαν ότι είναι ελάχιστη η παρεμβολή τους στα ιατρικά μηχανήματα.

Η έρευνα διεξήχθη από τον Ααρόν Καρόλ, αναπληρωτή καθηγητή παιδιατρικής στο ινστιτούτο Ρίτζενστριφ του πανεπιστημίου της Ινδιανάπολης και την Ρέιτσελ Βρήμαν υπότροφο της υπηρεσίας για την έρευνα της παιδικής υγείας της ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου της Ιντιάνα.

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://rc-cafe.blogspot.com