'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

Πηλίκιο κατά ασφαλιστικού !!!

Στην Αθήνα πηγαίνουν αύριο εργαζόμενοι και εργαζόμενες στα σώματα Ασφαλείας από όλη τη χώρα πηγαίνουν στην Αθήνα για να διαμαρτυρηθούν για τις αλλαγές που επιφέρει το ασφαλιστικό στο εργασιακό και συνταξιοδοτικό τους καθεστώς.
Από την κινητοποίηση δεν θα λείψουν οι γιαννιώτες αστυνομικοί, οι οποίοι, όπως ενημέρωσε ο πρόεδρος της τοπικής ένωσης και νομαρχιακός σύμβουλος, Γιώργος Παπατσίμπας.

Ο κ. Παπατσίμπας χαρακτήρισε αδικία εις βάρος των αστυνομικών τις νέες ρυθμίσεις, αφού εργάζονται «χωρίς ωράριο και υπό δύσκολες συνθήκες». Φαίνεται μάλιστα ότι κομβική θέση στα αιτήματα των αστυνομικών καταλαμβάνει η αναγνώριση της έκτης μέρας εργασίας που θα προσθέσει πέντε χρόνια υπηρεσίας σε δουλειά τριάντα ετών. «Έχουμε 98 νεκρούς στο καθήκον από το 1984 και δουλεύουμε όλες τις ώρες και μέρες» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπατσίμπας στις δηλώσεις του. Σύμφωνα με το νέο ασφαλιστικό, αυτά τα κρίσιμα πέντε χρόνια υπηρεσίας μπορούν μεν να αναγνωριστούν, αλλά εξαγοραζόμενα αντί του ποσού των 20.000 ευρώ περίπου.

Χαρακτήρισε επίσης «επιστροφή στον εργασιακό μεσαίωνα» τις τροπολογίες που αφορούν τους αστυνομικούς και αυξάνουν το όριο συνταξιοδότησης στα εξήντα χρόνια ζωής. Ήδη, το νέο ασφαλιστικό έχει «ωθήσει» στην πρόωρη σύνταξη εβδομήντα τέσσερις αστυνομικούς στα Γιάννενα και περί τους 3.000 πανελλαδικά, «θέσεις που πολύ δύσκολα θα καλυφθούν» όπως είπε ο πρόεδρος του τοπικού συνδικαλιστικού οργάνου των αστυνομικών. Πρόσθεσε πάντως ότι όσοι αστυνομικοί έχουν κατοχυρώσει δικαίωμα σύνταξης, δεν θίγονται από τις αλλαγές.

Τέλος, ο κ. Παπατσίμπας τόνισε ότι έχει καθυστερήσει η καταβολή του μερίσματος από το ταμείο του Στρατού και πρόσθεσε ότι αυτό βρίσκεται σε κακή οικονομική κατάσταση, με τους αστυνομικούς να ζητάνε εκπροσώπηση στη διοίκησή του και έλεγχο στα οικονομικά του.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΑΝΤΙΚΟΣ

ΠΗΓΗ: http://www.agon.gr

Τέσσερα αδέλφια νεκρά από ασφυξία...

Τέσσερα αδέλφια ηλικίας από τριών ως οκτώ ετών, πέθαναν από ασφυξία όταν κλείστηκαν σε ένα ξύλινο κιβώτιο όπου οι γονείς τους αποθήκευαν το αλεύρι, στην επαρχία Σουτσεάβα της βορειοανατολικής Ρουμανίας, ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές αρχές. Τα τέσσερα αγόρια βρήκε νεκρά η μητέρα τους, η οποία είχε βγει για δουλειές και είχε αναθέσει στον κωφό πατέρα τους να τα προσέχει.

Σύμφωνα με την υπεύθυνη της τοπικής υπηρεσίας προστασίας των παιδιών Νικολέτα Ντανέλιουτς, η μητέρα έχει κάποια νοητική καθυστέρηση, παρόλα αυτά η κοινωνική λειτουργός που είχε...
επισκεφθεί την πτωχή οικογένεια διαπίστωσε ότι τα παιδιά είχαν την απαραίτητη φροντίδα.

Ήταν νεκρός και δεν τον είχαν πάρει χαμπάρι!!!!

Τουλάχιστον πέντε μέρες παρέμενε νεκρός μέσα στο διαμέρισμά του ένας ηλικιωμένος άνδρας στον Βόλο, μέχρι να εισβάλουν οι αρχές στο σπίτι με αντιασφυξιογόνες μάσκες για να τον εντοπίσουν.

Το πτώμα βρέθηκε στο διαμέρισμα πρώτου ορόφου σε κατάσταση προχωρημένης σήψης. Κάτω από τις υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού, η δυσοσμία ήταν έντονη και εξαιτίας της πονηρεύτηκαν γείτονες και συγγενείς.

Η αστυνομία απέκλεισε το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας, ενώ τα ακριβή αίτια και το χρόνο θανάτου του 79χρονου αναμένεται να προσδιορίσει η ιατροδικαστική έρευνα. Προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Βόλου.

ΠΗΓΗ: http://www.star.gr

Υπερεντατικά μαθήματα… καταστολής για να αντιμετωπιστούν οι απεργοί το φθινόπωρο!

Η κυβέρνηση περίμενε το καλοκαιράκι για να περάσει ήρεμα κι ωραία τα αντεργατικά μέτρα, αλλά τρέμει τις αντιδράσεις του Σεπτεμβρίου και γι’ αυτό το λόγο, σύμφωνα με κυριακάτικη εφημερίδα, πάρθηκε η απόφαση να ξεκινήσουν υπερεντατικά σεμινάρια αντιμετώπισης των συγκεντρώσεων σε όλα τα αστυνομικά τμήματα της χώρας.

Την είδηση διαβάσαμε στη «Real News» και αντιγράφουμε σχετικά αποσπάσματα: «Από υπερεντατικά σεμινάρια αντιμετώπισης πλήθους θα περάσουν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού οι αστυνομικοί όλων των αστυνομικών διευθύνσεων της χώρας, οι οποίοι συγκροτούν τις περιφερειακές διμοιρίες Αποκατάστασης Τάξης.

Την εκπαίδευση έχουν αναλάβει έμπειροι αξιωματικοί των ΜΑΤ από την Αθήνα, οι οποίοι έχουν σαφείς εντολές από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας να προετοιμάσουν στο καλύτερο δυνατό επίπεδο τους συναδέλφους τους ώστε να μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τις αναμενόμενες κινητοποιήσεις για τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης από τον Σεπτέμβριο.

(…) Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο είναι τα βασικά αντικείμενα των σεμιναρίων: η διάσπαση του πλήθους και η αποτελεσματική χρήση χημικών που διαθέτουν στο οπλοστάσιό τους τα ΜΑΤ.

(…) Υπήρξε έντονη πίεση από την πολιτική ηγεσία προς το αρχείο της Αστυνομίας να υπάρχουν στις αρχές του Σεπτέμβρη σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που θα μπορούν να ελέγξουν μαζικές διαδηλώσεις».

Και, βέβαια, μην απορήσετε αν μάθετε ότι εντατική προετοιμασία για τον Σεπτέμβρη κάνει και ο... στρατός προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο ελληνικός λαός, που απλά διαδηλώνει για να υπερασπιστεί τα δικαιώματά του που λεηλατούνται από κυβέρνηση και τρόικα. Δυστυχώς, αυτή είναι η Δημοκρατία μας.

ΠΗΓΗ: http://www.tempo.gr

Πυρήνας «Γκρίζων Λύκων» χτυπά στην Θράκη .ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ;

Δείγματα εκφοβισμού των χριστιανών κατοίκων στον επαρχιακό άξονα Ανθοχωρίου, Αράτου και Αρίσβης

Στόχος η δημογραφική συρρίκνωση του χριστιανικού στοιχείου κάτω από ένα καθεστώς «τυχαίων» γεγονότων που θα συμβαίνουν σε τακτικά διαστήματα σε βάρος τους

Το δημοσίευμα δεν αποβλέπει στο να δημιουργήσει φόβο και άγχος στους αναγνώστες, αλλά πάντα με συναίσθηση ευθύνης να δημιουργήσει τον προβληματισμό που επιβάλλεται σχετικά με γεγονότα που συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό, τυχαία. Πέραν τούτου ουδέν. Τυχαία δεν είναι, όπως θα πουν οι άνθρωποι που τα αντιμετωπίζουν με μια πιο διεισδυτική ματιά. Τα συνθήματα των Γκρίζων Λύκων και οι πρακτικές τους πυκνώνουν στην Θράκη, αποδεικνύοντας ότι ο πυρήνας που έχουν δημιουργήσει εδώ, κινείται και δρα με την δική του μεθοδολογία.

«Η Τουρκία ως ένα συντεταγμένο κράτος με ιμπεριαλιστικό και φασιστικό χαρακτήρα λειτουργίας, έχει κάθε λόγο να δημιουργεί ζητήματα στην ελληνική Θράκη, όπου με κάθε τρόπο και χρησιμοποιώντας πότε τα κόμματα που εναλλάσσονται στην κυβέρνηση και πότε με άλλα, που έχουν καθαρά εθνικιστικό προσανατολισμό προκειμένου να δημιουργήσει κλίμα ανασφάλειας στην περιοχή», θα πει άνθρωπος που παρακολουθεί μέσα από στρατηγικές αναλύσεις, τον τρόπο που κινείται η γειτονική χώρα.

Αφορμές για πόλωση του κλίματος και για τη δημιουργία εντάσεων και ψυχρών επεισοδίων θα προκύπτουν πάντα με προβοκατόρικη διάθεση. Το θέμα είναι να μπουν υπό έλεγχο όλες αυτές οι τακτικές και να απομονωθούν φασιστοειδείς πρακτικές ατόμων που μπερδεύουν ότι εδώ τελικά είναι Ελλάδα.

Συνθήματα του τύπου «Έλληνες έξω από την Θράκη» κι άλλα που γράφηκαν σε κεντρικούς τοίχους στην Αρίσβη, δεν είναι η λύση να τα κουκουλώνουμε με το ασβέστωμα, αλλά να δει κανείς τι κρύβεται από πίσω. Γιατί γράφονται και τί υποδηλώνουν μαζί και με άλλα απαράδεκτα που συμβαίνουν και έχουμε μάθει να τα ανεχόμαστε. Τρεις εμπρησμοί στον Άρατο σε χριστιανικά σπίτια, ανθελληνικά συνθήματα στην Αρίσβη και προκλήσεις στο Ανθοχώρι. Όλα σε απόσταση ανάσας στον ίδιο οδικό άξονα όπου κινούνται ανενόχλητοι οι γκρίζοι λύκοι.

Αλλού -όπου τους παίρνει- δημιουργούν περισσότερα πράγματα και καταστάσεις, έχοντας ως ορμητήριο τα τζαμιά, κάτι που θα επιχειρήσουν να το κάνουν κι εδώ. Επαγρύπνηση και ετοιμότητα χρειάζεται σ’ αυτό το λεπτό θέμα, αφού πλέον οι γκρίζοι λύκοι επέλεξαν να δείξουν τα δόντια τους στην ελληνική Θράκη.

ΠΗΓΗ: http://www.xronos.gr



Πρόθυμοι μετανάστες ένας στους τρεις έλληνες ανέργους

Περισσότεροι από ένας στους τρεις (38%) Έλληνες δηλώνουν έτοιμοι να εγκαταλείψουν τον τόπο διαμονής τους και να εγκατασταθούν σε άλλη περιοχή, ή χώρα, στην περίπτωση, που έμεναν άνεργοι και αντιμετώπιζαν πρόβλημα ανεύρεσης εργασίας. Το αντίστοιχο ποσοστό στους πολίτες της ΕΕ είναι 48%

Αυτό προκύπτει από το ευρωβαρόμετρο, που δόθηκε στη δημοσιότητα, στις Βρυξέλλες, με αντικείμενο τη γεωγραφική κινητικότητα στην αγορά εργασίας.

Σύμφωνα με την κοινοτική δημοσκόπηση, τα υψηλότερα ποσοστά ετοιμότητας για εγκατάσταση σε άλλη περιοχή, ή χώρα, σε περίπτωση αντιμετώπισης προβλημάτων ανεργίας, εμφανίζουν οι Κύπριοι, οι Σουηδοί και οι Γάλλοι (66%) και τα χαμηλότερα οι Πορτογάλοι (31%) και οι Βούλγαροι (33%).

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι σε σχέση με το ευρωβαρόμετρο του Σεπτεμβρίου του 2005 το ποσοστό των Ελλήνων, που δηλώνουν έτοιμοι να εγκατασταθούν σε άλλη περιοχή, ή χώρα, παρουσίασε αισθητή μείωση (από 67% σε 38% - το υψηλότερο ποσοστό στην ΕΕ).

Μείωση παρουσίασε το αντίστοιχο ποσοστό και στο σύνολο των πολιτών των «27» (από 66% σε 48%)


ΠΗΓΗ: http://www.nooz.gr

Συνάντηση μυστήριο στην Άγκυρα

Μυστική συνάντηση στην Άγκυρα μεταξύ του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και του προέδρου του Τουρκικού Κρατικού Συμβουλίου Τραπεζικού Ελέγχου, Τεφίκ Μπιλγκίν, αποκαλύπτει σήμερα σε δημοσίευμά της η τουρκική εφημερίδα «Σαμπάχ».

Η εφημερίδα αναφέρει ότι η συνάντηση έγινε λίγες ημέρες πριν ξεκινήσει η φημολογία περί πώλησης του 30% της Finansbank από την Εθνική. Σημειώνει δε, ότι αν και υπήρξε η πληροφορία ότι ο κ. Γ. Προβόπουλος θα συναντηθεί και με τον πρόεδρο της Τουρκικής Κεντρικής Τράπεζας και το γενικό γραμματέα του Θησαυροφυλακίου, τελικά έγινε συνάντηση μόνο με τον Τ. Μπιλγκίν.

Το τουρκικό Κρατικό Συμβούλιο Τραπεζικού Ελέγχου είχε χαρακτηρίσει την επίσκεψη «εθιμοτυπική». Η «Σαμπάχ» όμως επισημαίνει ότι «δεν πέρασαν δύο εβδομάδες και η ελληνική εφημερίδα "Το Βήμα" έγραψε ότι η "Η Φινάνσμπανκ πωλείται".

Σύμφωνα με το ελληνικό δημοσίευμα, το οποίο επικαλείται η «Σαμπάχ», η πώληση θα γίνει λόγω της έλλειψης ρευστότητας, αλλά και του γεγονότος ότι οι ελληνικές τράπεζες έχουν στα χέρια τους πολλά ομόλογα του δημοσίου, που έχουν χάσει την αξία τους. Ο όμιλος της Εθνικής - γράφει η τουρκική εφημερίδα, αντλώντας πληροφορίες από το ελληνικό δημοσίευμα - φημολογείται ότι σκοπεύει κατ` αρχάς να πουλήσει το 30% της Φινάνσμπανκ, προκειμένου να αντλήσει ρευστό περίπου 1,5 δισ. ευρώ.


ΠΗΓΗ: http://www.zougla.gr

Ποιος θα δικάσει τους δικαστές;;; (Μόνο οι απεργίες των άλλων κρίνονται παράνομες και καταχρηστικές. Η Δικαιοσύνη όποτε θέλει το κλείνει το μαγαζί της

Αντισυνταγματική η αποχή των δικαστών από την υπηρεσία τους

Παραβίαση του Συντάγματος συνιστά η πραγματοποίηση της Πανελλαδικής πανδικαστικής συγκέντρωσης που έχουν εξαγγείλει για σήμερα στις δύο το μεσημέρι τρεις δικαστικές ενώσεις. Το Σύνταγμα (άρθο 23 παράγραφος 2) απαγορεύει ρητά στους δικαστικούς λειτουργούς απεργία με οποιαδήποτε μορφή.

Για να συμμετάσχουν σήμερα στη συγκέντρωση στο Πρωτοδικείο της Αθήνας, θα κατέβουν από τις έδρες και θα εγκαταλείψουν τα γραφεία τους.

Θα κάνουν δηλαδή στάση εργασίας και αυτό είναι μια μορφή απεργίας.

Φαίνεται πως , για την Ελληνική δικαιοσύνη, παράνομες κρίνονται μόνο οι απεργίες των αλλωνών , τα "δίκια" της δικαιοσύνης κρίνονται πάντοτε "νόμιμα" .

Ποιός τα κρίνει όμως δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη...


(Τειρεσίας)
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://stoxasmos-politikh.blogspot.com

“Έχετε δει επώνυμο να δικάζεται;”!!!

Τριάντα οκτώ χρόνια δικαστής και από δικαστική οικογένεια ο Λέανδρος Ρακιντζής σαφώς “γνωρίζει πολλά πράγματα από μέσα”, όπως δήλωσε ο ίδιος ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής, κατά την ακρόασή του από την αρμόδια Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Αλλά οι δηλώσεις στις οποίες προχώρησε, με αφορμή αναφορές (τις επικαλέστηκε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, Μ. Βορίδης) της έκθεσής του για το 2009 περί «βραδύτητας απονομής της Δικαιοσύνης», «διακριτής μεταχείρισης των επωνύμων, οι οποίοι απαλλάσσονται με έκδοση βουλευμάτων» και «έκδοσης, καθημερινά, αποφάσεων που προκαλούν δυσμενή σχόλια ή απορίες», πραγματικά προκαλούν αίσθηση

«Υπάρχουν κάποιες αποφάσεις, τις οποίες δεν μπορώ να εξηγήσω παρόλη την πείρα μου», ανέφερε για να συνεχίσει με το «Έχετε δει κανέναν επώνυμο να δικάζεται από τη σωρεία των καταγγελιών; Μόνο εξαιρέσεις υπάρχουν!»

Επανέλαβε, μάλιστα, την αναφορά που περιλαμβάνει στην έκθεσή του για τη διαφθορά στη «Θεία Κωμωδία» του Δάντη, ο οποίος τοποθετεί τους επίορκους δικαστές στον έβδομο κύκλο της κολάσεως!

Ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, απαντώντας σε ερώτημα σχετικά με το αποτέλεσμα των διώξεων δημοσίων υπαλλήλων, εξήγησε ότι δεν γνωρίζει όλες τις ποινικές διώξεις κατά των υπαλλήλων, παρά μόνον εκείνες για τις οποίες ο ίδιος έχει δώσει εντολή να ασκηθεί δίωξη. “Δεν ξέρω που βρίσκονται οι διώξεις”!

Τόνισε ότι οι 450 διώξεις, που έχει στείλει στον εισαγγελέα, δεν γνωρίζει «σε ποιο στάδιο βρίσκονται» και πάντως «καμία δεν έχει τελειώσει οριστικά». Πρόσθεσε, δε, ότι αναγκάστηκε να κάνει έγγραφο στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο οποίος έβγαλε εγκύκλιο να δικάζονται κατά προτίμηση.

Διευκρίνισε ότι οι υπάλληλοι καταγγέλλονται από ιδιώτες, ή από υπηρεσίες, και αυτές οι καταγγελίες έρχονται στο γραφείο του μόνον εφόσον ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, που ασκεί δίωξη, του στείλει το κατηγορητήριο. «Συνήθως, ενώ υπάρχει νομική επιταγή, δεν μου το στέλνει» είπε και κατέληξε: «δεν μπορώ να επέμβω περαιτέρω στη Δικαιοσύνη. Έχει συνταγματική ανεξαρτησία. Ούτε μπορώ να ζητήσω εξηγήσεις».

Επιπλέον, ο κ. Ρακιντζής επeσήμανε ότι «αν δεν υπήρχε διαφθορά στον τόπο, δεν θα είχαμε έλλειμμα» και ανέφερε πως υπάρχουν μεγάλες προσδοκίες από την εφαρμογή της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, καθώς ο πολίτης και ο υπάλληλος δεν θα έρχονται σε επαφή».

Αναφερόμενος στο ζήτημα της αξιοποίησης των κληροδοτημάτων, υποστήριξε ότι «δεν θα είχαμε οικονομικό πρόβλημα αν τα αξιοποιούσαμε». Σχετικά, δε, με το ζήτημα των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (το οποίο ετέθη από πολλούς βουλευτές - μέλη της Επιτροπής), είπε πως δεν υπάρχει νομοθεσία και πως «συνήθως, οι ΜΚΟ είναι ένα πρόσωπο, το οποίο στοχεύει στο να πάρει κονδύλια».


ΠΗΓΗ: http://www.protothema.gr

Στην καλλιέργεια... φωτοβολταϊκών στρέφονται χιλιάδες αγρότες σε όλη τη χώρα

Ετοιμάζονται να εγκαταλείψουν μέρος ή και όλες τις καλλιέργειές τους

Χιλιάδες αγρότες ανά τη χώρα ετοιμάζονται να εγκαταλείψουν μέρος ή και όλες τις καλλιέργειές τους και να ασχοληθούν αποκλειστικά με τα ηλιακά πάνελ, εκτιμώντας ότι με τον τρόπο αυτόν θα εξασφαλίσουν υψηλό εισόδημα για μακρό χρονικό διάστημα, το οποίο μάλιστα δεν θα συνυπολογίζεται στο αγροτικό. Όπως αναφέρει Το Βήμα του Σαββάτου, οι αγρότες εφορμούν στον «πόλεμο των φωτοβολταϊκών» με καθοδηγητή την ΠΑΣΕΓΕΣ και με εταιρείες-συμβούλους ανάπτυξης στην προώθηση των Ανανεώσιμων Πηγών.

Οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί από την αρχή της εβδομάδας στις Ενώσεις των αγροτών σε ολόκληρη τη χώρα φτάνουν τις 2.500.Οι Ενώσεις χειρίζονται επίσης και το σύστημα ψηφιοποίησης των αγροτεμαχίων, οπότε έχουν γνώση για το ποιος είναι επαγγελματίας αγρότης και ποιο αγροτεμάχιο πληροί τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για να εγκατασταθούν φωτοβολταϊκά.

Αναμένεται επίσης η έκδοση ερμηνευτικής εγκυκλίου από την υπουργό Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη για τις διαδικασίες αδειοδότησης, καθώς και η δημοσίευση σε ΦΕΚ της υπουργικής απόφασης της υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Κ.Μπατζελή για το ποιος θεωρείται επαγγελματίας αγρότης.


ΠΗΓΗ: http://www.news21.gr

ΕΠΙΑΣΑΝ ΤΟΝ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ ΝΑ ΤΡΕΧΕΙ ΜΕ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ!!!

Για παράβαση υπερβολικής ταχύτητας και παραβίαση διπλής διαχωριστικής γραμμής συνελήφθη επ ' αυτοφώρω στη Λάρισα ο... υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
Το περιστατικό συνέβη το απόγευμα του Σαββάτου, όταν ο υπουργός μετέβη στη Λάρισα για επισκεφθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο τον..
αστυνομικό-θύμα της ληστείας στα Φάρσαλα το πρωί της περασμένης Πέμπτης.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης οδηγούσε ο ίδιος το υπηρεσιακό του αυτοκίνητο, όταν γύρω στις 3 το απόγευμα, στην περιοχή των Τεμπών, έγινε αντιληπτός να κινείται με ιλιγγιώδη ταχύτητα παραβιάζοντας μάλιστα τη διπλή διαχωριστική γραμμή.
Περιπολικό της Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων άρχισε να καταδιώκει το υπουργικό αυτοκίνητο, το οποίο αμέσως στάθμευσε, για να αντικρίσουν οι αστυνομικοί στη θέση του παραβάτη τον πολιτικό τους προϊστάμενο.
Ο κ. Χρυσοχοΐδης απένειμε τα εύσημα στους αστυνομικούς, μαζί με τις εξηγήσεις του. Οτι συχνά διαπράττει επίτηδες τροχονομικές παραβάσεις όταν αντιλαμβάνεται την ύπαρξη αστυνομικών μπλόκων στις εθνικές οδούς για να διαπιστώσει την ετοιμότητα και αντίδραση των αστυνομικών οργάνων. Στην προκειμένη δε περίπτωση φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι ήταν η πρώτη φορά κατά την οποία τον καταδίωξαν, συγχαίροντάς τους.
Κλήση πάντως οι υφιστάμενοι δεν του έκοψαν...


ΠΡΕΖΑ TV

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://veto300.blogspot.com

Αρχαίος θησαυρός στο βυθό των Δωδεκανήσων!!!

Τον εντόπισε τυχαία χθες, ένα σφουγγαράδικο.

Στην περιοχή νήσων Αρκιών βρέθηκαν 10 μαρμάρινες κολώνες μήκους 3-4 μέτρων ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι σε κοντινή απόσταση από αυτές -περίπου 30 μέτρα- βρίσκονται κι άλλες, όπως επίσης μαρμάρινες πλάκες αλλά και πλήθος αμφορέων. Όλα αυτά σε βάθος περίπου 50 μέτρων. Για το περιστατικό έχει ήδη ενημερωθεί η Εφορία θαλάσσιων αρχαιοτήτων...

Εικόνα αποκάλυψης στα κρατητήρια του αεροδρομίου

Παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη

Απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση των κρατουμένων αλλοδαπών στα κρατητήρια του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος», διαπίστωσε σε αυτοψία που πραγματοποίησε ο Συνήγορος του Πολίτη, Γιώργος Καμίνης.

Για το λόγο αυτό, ο Συνήγορος του Πολίτη κατέθεσε αίτημα προς τα αρμόδια υπουργεία για τη διεξαγωγή συνάντησης για την άμεση βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κρατουμένων.

Στη σύσκεψη, που έγινε στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, οι αρμόδιοι φορείς δεσμεύτηκαν να απολυμάνουν άμεσα τους χώρους κράτησης, να αντικαταστήσουν τα στρώματα και να ζητήσουν από την Περιφέρεια την ταχύτατη ολοκλήρωση της ανέγερσης του προβλεπόμενου νέου χώρου κράτησης.

Ειδικά το υπουργείο Δικαιοσύνης δεσμεύθηκε να προβεί σε άμεσες ενέργειες, προκειμένου οι αλλοδαποί με αναστολή έκτισης της ποινής να μην κρατούνται επιπλέον μέρες, λόγω αδυναμίας καταβολής δικαστικών εξόδων, έτσι ώστε να αποσυμφορηθεί άμεσα ο χώρος.


ΠΗΓΗ: http://www.skai.gr

Επίσκοπος κακοποιούσε σεξουαλικά τον ανηψιό του !!!

Σοκαρισμένη είναι η κοινή γνώμη του Βελγίου από την αποκάλυψη ότι πίσω από την έρευνα για την ιεραρχία της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας στο Βέλγιο, που προκάλεσε καταδικαστικές δηλώσεις και του ίδιου του Πάπα, βρίσκεται μια οικογενειακή τραγωδία: ο επίσκοπος της Μπριζ κακοποιούσε σεξουαλικά επί χρόνια τον νεαρό ανηψιό του.

Ο επίσκοπος παραιτήθηκε, όταν ένας φίλος του ανηψιού του απείλησε ότι θα τον καταγγείλει στην αστυνομία.

Η πρώτη παραίτηση ενός ευρωπαίου επισκόπου για κακοποίηση συγγενούς του σημειώθηκε ξαφνικά στις 23 Απριλίου. Στα 73 του, ο επίσκοπος της Μπριζ Ροζέ Βανγκχελούβε ανακοίνωσε ότι αποσύρεται και αναγνώρισε ότι κακοποιούσε σεξουαλικά ένα αγόρι του στενού του περιβάλλοντος.

Το αγόρι, που δεν κατονομάστηκε, ήταν ανηψιός του και σήμερα είναι λίγο πάνω από σαράντα ετών.

Όπως προκύπτει από έγγραφα και συνομιλίες τόσο με τον ίδιο τον ανηψιό όσο και με άλλους, το παιδί προσπάθησε επί 25 σχεδόν χρόνια να καταστήσει γνωστό ότι ο θείος του τον κακοποιούσε. Η κακοποίηση άρχισε όταν ήταν δέκα ετών.

Ενας πρώην ιερέας, ο αιδεσιμότατος Ρικ Ντεβιλέ, λέει ότι προσπάθησε να προειδοποιήσει τον καρδινάλιο του Βελγίου Γκόντφριντ Ντανίλς πριν από 14 χρόνια, αλλά εκείνος τον αποθάρρυνε. Είναι άγνωστο αν ο καρδινάλιος είπε κάτι στο Βατικανό, το οποίο κατηγορείται κι αυτό για αδράνεια.

Το Βατικανό αποδέχθηκε την παραίτηση του επισκόπου, αλλά δεν προέβη σε κανένα σχόλιο μέχρι την επιδρομή της βελγικής αστυνομίας σε κτίρια της εκκλησίας, στα τέλη Ιουνίου. Ο Πάπας Βενέδικτος 16ος είχε χαρακτηρίσει αυτή την επιδρομή «θλιβερή». Τώρα όμως οι βελγικές αρχές είναι σε θέση να πραγματοποιήσουν τη δική τους δικαστική έρευνα.

Ο ανηψιός - που εξακολουθεί να μη θέλει να γίνει γνωστό το όνομά του - διοχέτευε όλα αυτά τα χρόνια την οργή του στην τέχνη. Σκάλιζε γιγαντιαίες εικόνες με ανθρώπους που ούρλιαζαν ή παιδιά που τα συνέτριβε ένα στρώμα.

Η παραίτηση του επισκόπου προκάλεσε σοκ στην καθολική ιεραρχία της Φλάνδρας, όπου η θρησκεία ασκεί μεγάλη επιρροή. Ο επίσκοπος Βανγκχελούβε, που έχει αποσυρθεί σε ένα μοναστήριο Τραππιστών, θεωρείται ύποπτος για τη σεξουαλική κακοποίηση και ενός άλλου παιδιού, ενώ κατηγορείται για συγκάλυψη καταγγελιών που είχαν κάνει παιδιά εναντίον άλλων ιερέων.

Η δημόσια έκκληση του αρχιεπισκόπου Αντρέ-Ζοζέφ Λεονάρ των Βρυξελλών να ριχτεί άπλετο φως στην υπόθεση των κακοποιήσεων ενθάρρυνε περισσότερα από 500 άτομα - κυρίως άνδρες - να βγουν στο προσκήνιο μέσα σε διάστημα μόλις δύο μηνών.

«Για πρώτη φορά, υπάρχει μια γενιά ανδρών που καταγγέλλουν ότι έχουν κακοποιηθεί σεξουαλικά από άνδρες», λέει ο Πίτερ Αντρίαενσενς, ένας ψυχίατρος που ανέλαβε να κάνει έρευνα για λογαριασμό της εκκλησίας αλλά παραιτήθηκε τον περασμένο μήνα όταν η αστυνομία κατέσχεσε το υλικό του.

Οπως λέει, πολλά αγόρια τιμωρήθηκαν από τους γονείς τους όταν τους είπαν τι γινόταν. «Ολόκληρη η κοινωνία σιωπούσε», λέει ο ψυχίατρος.

Μπροστά σε έναν τόσο μεγάλο αριθμό θυμάτων, η αστυνομία προέβη σε σειρά επιδρομών τον περασμένο μήνα, συλλαμβάνοντας και κρατώντας επισκόπους για εννιά ώρες στα γραφεία της βελγικής εκκλησίας στο Μεσελέν και ερευνώντας τα κτίρια για κρυμμένο υλικό.

Ο ανηψιός του επισκόπου Βανγκχελούβε δεν θέλει να πει λεπτομέρειες για όσα έχουν συμβεί.

«Η εκκλησία έχει μεγάλη δύναμη, και φοβάμαι», λέει.

Ο πατέρας Ντεβιλέ, που ενημερώθηκε για τη συμπεριφορά του επισκόπου από ένα φίλο του ανηψιού του, αναγνωρίζει ότι ο τελευταίος δεν μπορούσε να κάνει τίποτα, καθώς ασκούνταν μεγάλη πίεση στην οικογένειά του να παραμείνει σιωπηλή.

Οταν πήγε να συζητήσει το θέμα με τον καρδινάλιο Ντανίλς, εκείνος κοίταζε ανυπόμονα το ρολόι του. Υστερα από μερικές εβδομάδες, του έστειλε ένα γράμμα με το οποίο τον καλούσε να σταματήσει να κατηγορεί δημοσίως την εκκλησία χωρίς αποδείξεις.

Με βάση τον βελγικό νόμο, ένα θύμα σεξουαλικής κακοποίησης μπορεί να καταφύγει στη δικαιοσύνη αφού συμπληρώσει τα 18 του χρόνια, και για διάστημα δέκα ετών. Η εκκλησία υποστηρίζει ότι ο επίσκοπος Βανγκχελούβε δεν μπορεί να προσαχθεί σε δίκη γιατί η υπόθεση είναι παλιά.

Ο καρδινάλιος Ντανίλς, που ανακρίθηκε για δέκα ώρες την περασμένη Τρίτη από την αστυνομία, δήλωσε μέσω του δικηγόρου του ότι δεν θυμάται να έχει αναφερθεί το όνομα του επισκόπου Βανγκχελούβε σε σχέση με υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης.

O Αντριάενσενς, που ειδικεύεται σε υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης, λέει ότι ο ανηψιός αποφάσισε να καταφύγει στην αστυνομία όταν μια 12χρονη ανηψιά του επισκόπου έφερε στο σπίτι μια κάρτα που της είχε στείλει για τη σημασία των ευτυχισμένων παιδικών χρόνων. «Αυτό τον εξόργισε», λέει ο Αντριάενσενς.

Ο Βέλγος υπουργός Δικαιοσύνης Στεφάαν ντε Κλερκ λέει ότι η χώρα του περνά μια περίοδο ανάλογη μ’εκείνη που έζησε όταν ξέσπασε το σκάνδαλο του Μαρκ Ντιτρού, ο οποίος συνελήφθη το 1996 και καταδικάστηκε για την απαγωγή, βασανισμό και σεξουαλική κακοποίηση έξι κοριτσιών, από τα οποία τα τέσσερα πέθαναν.

ΠΗΓΗ: http://www.ethnos.gr

Κόβουν τα στεγαστικά δάνεια

Τη διακοπή χορήγησης στεγαστικών και επισκευαστικών δανείων, αλλά και της επιδότησης ενοικίου σε ανθρώπους που το δικαιούνται, πρότεινε το Δ.Σ. του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας. Το απόθεμα του οργανισμού μειώθηκε κατά 600 εκατομμύρια ευρώ μέσα σε τέσσερα χρόνια

Τη διακοπή χορήγησης στεγαστικών και επισκευαστικών δανείων, αλλά και της επιδότησης ενοικίου για τους δικαιούχους, αποφάσισε το Δ.Σ. του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, λόγω της δυσκολίας, να εξυπηρετήσει τις δανειακές ανάγκες.

Το ταμείον είναι μείον, καθώς μέσα σε τέσσερα χρόνια (από το 2006) το απόθεμα των 750 εκατομμυρίων ευρώ έγινε... 150 εκατομμύρια ευρώ.

Έτσι, θα εξυπηρετηθούν μόνο τα δάνεια που έχουν ήδη εγκριθεί και η βοήθεια προς τους δικαιούχους θα σταματήσει μέχρι να επιλυθεί το χρηματοδοτικό πρόβλημα του οργανισμού.

Το αίτημα του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΕΚ, υπεβλήθη στον υπουργό Εργασίας, ο οποίος θα λάβει την τελική απόφαση. Ωστόσο το ερώτημα που προκύπτει είναι για ποιο λόγο θα πρέπει εργαζόμενοι και εργοδότες να συνεχίσουν να καταβάλουν την ανάλογη εισφορά, όταν δεν υπάρχει ανταποδοτικότητα και άνθρωποι που δικαιούνται τη βοήθεια, δεν θα μπορούν να πάρουν δάνειο από τον ΟΕΚ.

Το θέμα αναμένεται να τεθεί και στη συνάντηση της ΓΣΕΕ με τις εργοδοτικές οργανώσεις, καθώς οι πόροι του ΟΕΚ προέρχονται κυρίως από τις εισφορές εργαζομένων και εργοδοτών.

ΠΗΓΗ: http://news247.gr

Φλερτάρουν και απατούν οι Έλληνες στο Ίντερνετ

Αν και επιφυλακτικοί για σχέση η πλειοψηφία των Ελλήνων πλέον φλερτάρει μέσω Ίντερνετ. Ιδιαίτερα ενδιαφέροντα είναι τα στοιχεία της πανελλαδικής έρευνας που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας σε συνεργασία με την εταιρεία ερευνών Κάπα Research για τις ...διαδικτυακές συνήθειες των Ελλήνων.
Όπως προκύπτει, το 45,6% χρηστών φλερτάρει µέσω Ίντερνετ, σχεδόν 5 στους 10 κάνουν φιλίες µέσω των δηµοφιλών ιστοσελίδων, ενώ τα «ηνία» κρατούν οι διαζευγµένοι (60%).

Η έρευνα πραγµατοποιήθηκε από τις 21 έως τις 25 Ιουνίου 2010 σε δείγµα 1.014 προσώπων, ηλικίας 18 - 54 ετών.

Οκτώ στους 10 συµµετέχοντες στην έρευνα δηλώνουν, πάντως, ότι δεν θα έκαναν σχέση µε κάποιον που γνώρισαν µέσω Διαδικτύου κι αυτό γιατί φοβούνται, αλλά το 65,8% των ανδρών είπε «ναι» σε σεξουαλική επαφή με κάποια που γνώρισε on - line.

Το 22% των ερωτηθέντων παραδέχεται ότι η συστηματική χρήση των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στις σχέσεις με τους συντρόφους τους, ενώ 1 στους 10 παραδέχεται ότι έχει απατήσει τον σύντροφό του µε κάποιον που γνώρισε στο facebook ή σε σελίδες dating.

ΠΗΓΗ: http://cosmo.gr

Έρευνα του Πανεπιστημιου Ιωαννίνων για την πορνογραφία στο Internet

Εδώ και ένα χρόνο γίνεται μία σημαντική ερευνητική προσπάθεια από το τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων για την μελέτη ευφυών μεθόδων που αφορούν την αναγνώριση πορνογραφικών ιστοτόπων στο Διαδίκτυο. Στα πλαίσια της ερευνητικής αυτής προσπάθειας έχουν μελετηθεί και αξιοποιηθεί υπάρχουσες τεχνικές του προβλήματος που συναντόνται στην ερευνητική κοινότητα που ασχολείται με το πρόβλημα αυτό, καθώς και γίνεται συνεισφορά στην βιβλιογραφία με τη δική μας πρωτότυπη έρευνα όσον αφορά το αντικείμενο.
Στόχος του όλου ερευνητικού εγχειρήματος είναι η κατασκευή ενός πλήρους ευφυούς (intelligent) συστήματος το οποίο έχει την ικανότητα να φιλτράρει την εισερχόμενη κίνηση σε δίκτυα υπολογιστών με σκοπό να…

αναγνωρίσει και να αποτρέψει την ηθελημένη η μη προβολή τέτοιου είδους περιεχομένου. Το σύστημά είναι μία επέκταση σε υπάρχουσα λύση ενός ανοικτού κώδικα διακομιστή διαμεσολάβησης (proxy server) στον οποίον έχουν ολοκληρώσει ένα system core που απαρτίζεται από έναν content filter ο οποίος είναι ικανός να αναλυει σε πραγματικό χρόνο την εισερχόμενη κίνηση και να λειτουργεί ώς διαιτητής ανάμεσα στον χρήστη και στο Διαδίκτυο.

Το σύστημα λαμβάνει υπόψην εκτός από πληροφορίες που συναντόνται στο κείμενο, για να ταξινομήσει το περιεχόμενο στην πορνογραφική κατηγορία ή μη, και πληροφορίες που περιέχονται στο οπτικό περιεχόμενο μία σελίδας έτσι ώστε να έχει την ικανότητα γενίκευσης και διάκρισης του περιεχομένου. Στο φορτωμένο μελλοντικό πλάνο του έργου συγκαταλέγονται και η συμπερίληψη πληροφοριών που αλιεύονται (mined) από πληροφορίες video στις ιστοσελίδες καθώς και ένα real-time υποσύστημα το οποίο θα παρακολουθεί και θα αναλύει την συμπεριφορά δυναμικών κομματιών μιας ιστοσελίδας, πράγμα που ενδεχομένως επηρρεάζει δυναμικά το οπτικό αποτέλεσμα της σελίδας και χρησιμοποιείται με κακόβουλο τρόπο από διακινητές περιεχομένου για να παραπλανήσουν τα αυτόματα συστήματα αναγνώρισης περιεχομένου (content-filters).

Ιδιαίτερη μνεία θα δωθεί στη δεύτερη κατευθυντήρια συνιστώσα, που αποτελεί από μόνη της ένα ξεχωριστό ερευνητικό πρόβλημα, με κοινές τομές που άπτονται και διαφορετικής φύσης προβλημάτων (συγκριτικά με την αναγνώριση πορνογραφικού περιεχομένου).

Μέχρι στιγμής το έργο υποστηρίζεται στα πλαίσια προπτυχιακής έρευνας στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, και ήδη την Πέμπτη ώρα 12:30 πραγματοποιήθηκε μία προκαταρκτική σύντομη παρουσίαση των κατευθυντήριων γραμμών του έργου.


ΠΗΓΗ: http://ioanninablog.wordpress.com

«Δίκοπο μαχαίρι» η αναθεώρηση του ελληνικού ΑΕΠ

«Ασο από το μανίκι» εξετάζει να τραβήξει το οικονομικό επιτελείο, με την επικείμενη αναθεώρηση του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ). Εναν «άσο», πάντως, που στο υπουργείο Οικονομικών τον... εξορκίζουν, καθώς είναι πολύ πιθανόν να κάνει μεγαλύτερο κακό σε ό, τι αφορά την ανάκτηση της χαμένης εμπιστοσύνης, παρά καλό (συμβάλλει στη λογιστική μείωση του ελλείμματος και του χρέους).

Παράγοντες του οικονομικού επιτελείου αναφέρουν ότι η αναθεώρηση του ΑΕΠ «θα βοηθήσει» στο να φανούν καλύτερα τα μεγέθη της ελληνικής οικονομίας, αλλά σπεύδουν να επισημάνουν ότι «από τη διαδικασία αυτή μπορεί να κατηγορηθούμε και πάλι. Πρώτο μέλημά μας είναι να εξαλείψουμε το έλλειμμα αξιοπιστίας που υπάρχει». Για τον λόγο αυτό και το οικονομικό επιτελείο υποβαθμίζει σε κάθε ευκαιρία το ζήτημα της αναθεώρησης του ΑΕΠ. Στη διαδικασία αυτή, ενεργό ρόλο παίζει και η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat), με τους ίδιους παράγοντες να υποστηρίζουν ότι το καλύτερο για την Ελλάδα είναι να αφήσουμε την Eurostat να κάνει τη δουλειά της αναθεώρησης, έτσι ώστε να μη χρεωθεί εξ ολοκλήρου η ελληνική πλευρά τα αποτελέσματά της.

Υπενθυμίζεται ότι στην προηγούμενη αναθεώρηση του ΑΕΠ –επί υπουργίας Γ. Αλογοσκούφη– η Ελλάδα είχε ζητήσει να αυξηθεί το ΑΕΠ κατά 25,7% και τελικά η Eurostat ενέκρινε μόλις το 9,6%. Αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα της τωρινής αναθεώρησης, στελέχη του υπουργείου εκτιμούν ότι θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του έτους ή το αργότερο στις αρχές του 2011. Αυτό σημαίνει ότι το μέγεθος του φετινού ελλείμματος και χρέους θα αλλάξει προς το καλύτερο, αναδρομικά. Σε κάθε περίπτωση, όμως, θα υπάρξει και αναθεώρηση των στόχων για τα δημοσιονομικά μεγέθη του 2011.

Πέραν αυτού, το οικονομικό επιτελείο ετοιμάζεται για την επίσκεψη του κλιμακίου της τρόικας στα τέλη του μήνα. Οι εκπρόσωποι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), της Ε. Ε. και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) θα έρθουν «για να ελέγξουν την πρόοδο σε ό, τι αφορά τα μέτρα που αναγράφονται στο Μνημόνιο για το δεύτερο τρίμηνο του έτους», αναφέρουν παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών. Ωστόσο, στην τελευταία τους επίσκεψη, οι απεσταλμένοι της τρόικας διαπίστωσαν πολλά προβλήματα σε ό, τι έχει να κάνει με τα οικονομικά των φορέων της γενικής κυβέρνησης (νοσοκομεία, ασφαλιστικά ταμεία, ΟΤΑ κ. λπ.).

Το υπουργείο Οικονομικών προς το παρόν χρησιμοποιεί τα ταμειακά στοιχεία για τους παραπάνω φορείς, όμως, από τον Σεπτέμβριο είναι υποχρεωμένο να ανακοινώνει σε μηνιαία βάση την πορεία εκτέλεσης των προϋπολογισμών τους. Επίσης, στο μικροσκόπιο της τρόικας αναμένεται να βρεθεί η εξέλιξη των εσόδων, που καταγράφουν μεγάλη υστέρηση στο πρώτο εξάμηνο (περίπου 1,6 δισ. ευρώ), αλλά και οι όποιες υποχρεώσεις έχουν αναληφθεί από το Δημόσιο και ενδεχομένως να «σκάσουν» προς τα τέλη του 2010.

Πάντως, στελέχη του οικονομικού επιτελείου υποστηρίζουν ότι αν κάποιος φορέας εκταμιεύσει το σύνολο της ετήσιας πίστωσής του πριν ολοκληρωθεί το έτος και έχει κάνει όσα έπρεπε να κάνει, τότε το κράτος θα καλύψει τις ανάγκες του φορέα για το υπόλοιπο χρονικό διάστημα του 2010.

Πέραν αυτών, σε ό, τι αφορά την εξέλιξη του ελλείμματος και του χρέους, το οικονομικό επιτελείο καλείται να διαχειριστεί δύο θετικές εξελίξεις και δύο αρνητικές. Οι θετικές έχουν να κάνουν με:

1. Ποσοστό αύξησης μεταξύ του 5% και 15% είναι φυσιολογικό. Αν αυξηθεί κατά 10%, τότε στο ΑΕΠ θα προστεθούν περί τα 25 δισ. ευρώ και το έλλειμμα του 2011 θα μειωθεί στο 6,9%, αντί 7,6% που είναι ο στόχος του Μνημονίου. Το χρέος θα πέσει στο 131,9% του ΑΕΠ (αντί 145,1% του ΑΕΠ).

2. Τον υψηλό πληθωρισμό, που επηρεάζει θετικά το ονομαστικό ΑΕΠ και κατ’ επέκταση το έλλειμμα και το χρέος.

Στις αρνητικές εξελίξεις περιλαμβάνονται τα οικονομικά προβλήματα των φορέων της γενικής κυβέρνησης και το γεγονός ότι τα ελλείμματα και τα συσσωρευμένα χρέη των συγκοινωνιακών ΔΕΚΟ έχει αποφασιστεί να καταγραφούν στο δημοσιονομικό έλλειμμα και στο δημόσιο χρέος, αυξάνοντάς τα κατά περίπου 0,5% με 0,8% του ΑΕΠ και 5% του ΑΕΠ αντίστοιχα.

Σωτήρης Νίκας

ΠΗΓΗ: http://apolitistosteki.blogspot.com/

Πώς πολιτικοί από όλα τα κόμματα προικοδότησαν κόρες και συζύγους με προνομιούχες θέσεις στη Βουλή και στο Δημόσιο

Διορισμοί μέσω Βουλής

Κάποτε οι βουλευτές συνήθιζαν να κληροδοτούν τη βουλευτική τους έδρα στους γιους, στις θυγατέρες και στα ανίψια τους. Οι εποχές αυτές πέρασαν. Οι πολίτες δείχνουν μια απέχθεια για τα πολιτικά τζάκια, αλλά οι βουλευτές δεν εγκατέλειψαν τους συγγενείς τους. Τώρα φροντίζουν να τις διορίζουν στη Βουλή ή μέσω Βουλής στο Δημόσιο. Η πρόσφατη αποκάλυψη του διορισμού της θυγατέρας του κ. Θ. Πάγκαλου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών μέσω Βουλής έφερε εκ νέου στο προσκήνιο τους πάμπολλους διορισμούς που έγιναν, κυρίως από «γαλάζιους» πολιτικούς, μέσω της ιδιότητας του «συνεργάτη» που απένειμαν σε συγγενικά τους πρόσωπα.

Πρώτος διδάξας της τακτοποίησης των βουλευτικών... κορασίδων ήταν ο πρώην υπουργός Προεδρίας, αρμόδιος για τη δημόσια διοίκηση, κ. Ι. Ποττάκης. Τη διόρισε σε θέση υπαλλήλου του υπουργείου Οικονομικών, κατ΄ εφαρμογήν νομοθετικής ρύθμισης που είχε ψηφιστεί επί υπουργίας του κ. Μ. Εβερτ και έδινε το «προνόμιο» στους μετακλητούς συνεργάτες των βουλευτών να επιλέξουν θέση στο Δημόσιο, όπως και έκαναν δεκάδες, αν όχι και εκατοντάδες πρόσωπα που το προηγούμενο διάστημα είχαν υπηρετήσει σε
βουλευτικά γραφεία.

Ο «νόμος Πεπονή» με τον οποίο καθιερώθηκε το 1994 το ΑΣΕΠ έκλεισε αυτά τα «παράθυρα», πλην όμως προσωρινά. Ετσι το 2001 οι αλλαγές στον θεσμό του συνεργάτη που επιχειρήθηκαν επί των ημερών της προεδρίας του Κοινοβουλίου από τον κ. Απ. Κακλαμάνη συνοδεύτηκαν, υπό ασφυκτική διακομματική πίεση, με την- εκ νέου- παραχώρηση δικαιώματος για προνομιακό διορισμό στο Δημόσιο.

Για να αποτραπεί το φαινόμενο, ορίστηκε ότι εφεξής οι επιστημονικοί συνεργάτες που θα πληρώνονταν από τη Βουλή θα ήταν πρόσωπα με πανεπιστημιακό τίτλο και γνώση ξένης γλώσσας. Οι εκατοντάδες ωστόσο καταργούμενοι γραμματείς, με τη λογική ότι δεν έπρεπε να «μείνουν ξεκρέμαστοι», «βολεύτηκαν» στο Δημόσιο. Τη ρύθμιση αυτή, πλην της θυγατέρας του κ. Πάγκαλου, αξιοποίησαν και πολλοί άλλοι συγγενείς πολιτικών. Οπως η συμβία του βουλευτή Αχαΐας της ΝΔ κ. Ν. Νικολόπουλου η οποία τοποθετήθηκε σε υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών στην Πάτρα αλλά και η σύζυγος του «γαλάζιου» υφυπουργού Οικονομικών κ. Αντ. Μπέζα η οποία έγινε υπάλληλος στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και κατόπιν, όταν ο σύζυγός της έχασε μαζί με την υπουργική καρέκλα και την ιδιότητα του βουλευτή, μετετάγη στον Οργανισμό Λιμένος Ηγουμενίτσας, που εδρεύει στον τόπο καταγωγής και διαμονής της. Με ανάλογες διαδικασίες τακτοποιήθηκαν σε υπηρεσίες της Βουλής θυγατέρες κοινοβουλευτικών αξιωματούχων, όπως του μετέπειτα Προέδρου της Βουλής κ. Δ. Σιούφα, των διατελεσάντων σε θέσεις αντιπροέδρων της Βουλής κκ. Δ. Φράγκου, Ι. Τραγάκη και Ντ. Βρεττού, καθώς και βουλευτών, όπως του Χρήστου Βυζοβίτη, του οποίου τόσο η θυγατέρα όσο και ο γιος υπηρετούν στη Βουλή. Χρήση αυτών των διαδικασιών έκαναν πολλές εκατοντάδες μετακλητών από όλα τα κόμματα (μικρά και μεγάλα).

Η δέσμευση εξάλλου που ανελήφθη τότε διακομματικώς, ότι εκείνη ήταν «η τελευταία φορά που γίνεται τέτοιο “βόλεμα”», όχι μόνο δεν τηρήθηκε, αλλά, αντιθέτως, το 2008, επί της προεδρίας του κ. Σιούφα, υιοθετήθηκε η πιο προκλητικά ρουσφετολογική διαδικασία για το «βόλεμα» συγγενών και φίλων πολιτικών. Μέσω αυτής της διαδικασίας το Κοινοβούλιο «φορτώθηκε» με 250 επιπλέον υπαλλήλους, η συντριπτική πλειονότητα των οποίων ήταν φίλοι και συγγενείς αξιωματούχων από σχεδόν όλα- πλην ΚΚΕ- τα κόμματα. Ανάμεσά τους ο γιος του εκλεγέντος με τον ΣΥΡΙΖΑ πρώην αντιπροέδρου της Βουλής κ. Αθ. Λεβέντη, καθώς και η ανιψιά της «γαλάζιας» ομολόγου του κυρίας Ελσας Παπαδημητρίου. Χρήση επίσης του «προνομίου» έγινε ακόμη και από πρόσωπα που κάλυπταν «πολιτικές» θέσεις, όπως στενοί συνεργάτες του κ. Σιούφα, με πιο χαρακτηριστική περίπτωση τον τέως γενικό γραμματέα της Βουλής κ. Ν.Στεφάνου που έγινε... συνάδελφος των παλαιών υφισταμένων του. Ηταν μάλιστα τόσο μεγάλη η υπερφόρτωση προσωπικού στο Κοινοβούλιο που με τροποποίηση του Κανονισμού της Βουλής που προωθεί για ψήφιση την προσεχή εβδομάδα ο κ. Φ. Πετσάλνικος θα προβλεφθεί η δυνατότητα μετατάξεων σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου.
ΒΗΜΑ
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://sourta-ferta.blogspot.com

Σώματα ασφαλείας εναντίον ασφαλιστικού

Ένστολη Πανελλαδική κινητοποίηση την Τετάρτη στην Αθήνα

Αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί από όλη την Ελλάδα διαδηλώνουν την Τετάρτη στην Αθηνά απέναντι στις προωθούμενες αλλαγές του ασφαλιστικού που πλήττουν τα σώματα ασφαλείας και τις στρατιωτικές δυνάμεις. Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ιωαννίνων, Γιώργος Παπατσίμπας μιλώντας χθες γι' αυτή την κινητοποίηση έκανε λόγο για επιστροφή στον εργασιακό μεσαίωνα τονίζοντας ότι η τροπολογία που κατατέθηκε αιφνιδιαστικά αυξάνει βιαίως την ηλικία συνταξιοδότησης στα 60 χρόνια και τα χρόνια υπηρεσίας στα 40.


Εργασιακός μεσαίωνας

Ο κ. Παπατσίμπας κατηγόρησε την Κυβέρνηση ότι με τις αλλαγές στο ασφαλιστικό αγνόησε προκλητικά τις ιδιαιτερότητες και τις δυσκολίες του επαγγέλματος των αστυνομικών, εξισώνοντάς τους με τους υπόλοιπους δημοσίους υπαλλήλους.

«Οι εργαζόμενοι στα σώματα ασφαλείας έχουν τους μεγαλύτερους κινδύνους. Από το 1984 έχουμε 98 νεκρούς την ώρα του καθήκοντος, δουλεύουμε όλες τις ώρες και μέρες δεν έχουμε ελεύθερα σαββατοκύριακα. Όλα αυτά δεν ελήφθησαν υπόψη», είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης υπογράμμισε ότι κύριο αίτημα των αστυνομικών είναι να αναγνωριστεί η έκτη μέρα εργασίας, γιατί έτσι αναλογικά προστίθεται σε 30 χρόνια εργασίας, άλλα πέντε. Όσα δηλαδή μπορούν να εξαγοράσουν οι υπάλληλοι καταβάλλοντας όμως σχεδόν 20.000 ευρώ.


Δεν βλέπει κύμα φυγής

Ερωτώμενος από δημοσιογράφους αν οι αλλαγές αυτές πρόκειται να οδηγήσουν και σε μεγαλύτερο κύμα φυγής, λόγω σύνταξης, συναδέλφων του, ο πρόεδρος της ΕΑΥΝΙ τόνισε πως κάτι τέτοιο δεν είναι πολύ πιθανό εξηγώντας πως όσοι αστυνομικοί έχουν κατοχυρώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα δεν θίγονται από τις αλλαγές στο ασφαλιστικό και έτσι δεν έχουν κανένα λόγο να βιαστούν να βγουν στη σύνταξη.

Ταυτόχρονα όμως πρόσθεσε ότι ήδη έχει υπάρξει μεγάλος αριθμός αποχωρήσεων, με 3.000 αστυνομικούς πανελληνίως και 74 στα Γιάννινα, έχουν συνταξιοδοτηθεί, αφήνοντας πίσω τους κενά που δύσκολα θα καλυφτούν.


Τραγική κατάσταση στο ταμείο στρατού

Τέλος κληθείς να σχολιάσει την καθυστέρηση που παρατηρήθηκε αυτόν τον μήνα στην καταβολή των μερισμάτων από το στρατού ταμείο στρατού, ο κ. Παπατσίμπας δήλωσε ότι το ταμείο είναι σε άσχημη οικονομική κατάσταση, ενώ συμπλήρωσε πως οι αστυνομικοί έχουν ήδη ενημερώσει τον υπουργό Άμυνας για την εξέλιξη.

Κλείνοντας τόνισε ότι αίτημα των αστυνομικών είναι να έχουν κι αυτοί έναν εκπρόσωπο στο Δ.Σ., αλλά και η ολοκλήρωση της αναλογιστικής μελέτης, η οποία θα δείξει τι αποθεματικά υπάρχουν στο ταμείο.

ΠΗΓΗ: http://www.neoiagones.gr

ΣΟΚ στη Ρόδο: Συνελήφθη για παιδική πορνογραφία ακόμη και με... βρέφη!

Μόνο φρίκη και αποτροπιασμό προκάλεσε η σύλληψη ενός άνδρα στη Ρόδο ο οποίος διατηρούσε ένα ανεξάντλητο αρχείο παιδικής πορνογραφίας στο σπίτι του.

Πρόκειται για ένας 33χρονο άνδρα που εργαζόταν ως φύλακας στα διυλιστήρια και μέχρι σήμερα δεν είχε δώσει κανένα δικαίωμα για την άρρωστη «φύση» του.

Οι αστυνομικοί τον χαρακτηρίζουν μανιακό αφού είχε στην κατοχή του πάνω από 200.000 φωτογραφίες με σκληρό πορνογραφικό υλικό και πρωταγωνιστές μικρά παιδιά ηλικίας μέχρι 13 ετών, ακόμα και βρέφη!

Οι ανατριχιαστικές φωτογραφίες ήταν διάσπαρτες σε υπολογιστές, λάπτοπ, ακόμα και στο κινητό του τηλέφωνο!

Επίσης, στο κομπιούτερ του είχε εγκαταστήσει ειδικό πρόγραμμα για να ανταλλάσσει το φρικιαστικό υλικό με άλλους χρήστες, σε 24ωρη βάση!

Ο ίδιος, κατά τη σύλληψή του, όχι απλώς δεν προσπάθησε να δικαιολογηθεί αλλά χαρακτήρισε τον εαυτό του "άρρωστο με την παιδική πορνογραφία"!

ΠΗΓΗ: http://www.stifora.gr/

Η ερευνητική (παρα)δημοσιογραφία του ALPHA news!










Η αποκαλυπτική (
στη πλάτη) ρεπόρτερ της Κάντζας, φόρεσε τις σαγιονάρες, πήρε και την ψάθινη τσάντα με τα απαραίτητα αξεσουάρ (για παραλία) και στήθηκε με το τηλεοπτικό συνεργείου του καναλιού στο συντριβάνι στην αρχή της Ερμού. Το συμπέρασμα που έβγαλε από αυτή την εξαντλητική υπερ-προσπάθεια, ήταν ότι οι φαντάροι του Κακλαμάνη και του Χρυσοχοϊδη έχουν επιδοθεί σε "ανελέητο κυνήγι των μικροπωλητών ΜΑΙΜΟΎ"!!! Βέβαια όσοι έχουν περπατήσει την Ερμού (όπως το adena-gr) έχουν πολλάκις διαπιστώσει ότι οι "Αρχές" (σπαταλώντας σε overtime τον προϋπολογισμό) απλώς κάθε μια ώρα "ικετεύουν" τους παράνομους μικροπωλητές να αλλάζουν θέση όταν περνούν από μπροστά τους, για να (ξεμουδιάζουν) δικαιολογούν το ρόλο τους. Αρα η μόνη ΜΑΙΜΟΥ τον τίτλο του ρεπορτάζ, είναι το ίδιο το ρεπορτάζ.


ΠΗΓΗ: http://adena-gr.blogspot.com

Εθισμένοι στο πορνό και τον τζόγο!

Σήμα κινδύνου εκπέμπουν οι ειδικοί για τις δυσμενείς επιπτώσεις που μπορεί να έχει για τα παιδιά και ειδικά για τους εφήβους η ανεξέλεγκτη χρήση του Διαδικτύου.Σύμφωνα με τελευταία έρευνα, ένας στους πέντε εφήβους σερφάρει σε ιστοσελίδες πορνογραφικού περιεχομένου, ενώ στη χώρα μας έχουν εμφανιστεί και τα πρώτα κρούσματα εξάρτησης από το Internet. Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί ο διαδικτυακός τζόγος, με τον οποίο έχουν αρχίσει να ασχολούνται οι έφηβοι.Η έρευνα που πραγματοποίησε η Μονάδα Εφηβικής Υγείας της Β' Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών σε 660 μαθητές 14 έως 16 ετών έδωσε ανησυχητικά αποτελέσματα σχετικά με τη χρήση του Internet από τους εφήβους. Συγκεκριμένα, το 19,5% των παιδιών δήλωσε ότι επισκέπτεται πορνό ιστοσελίδες, εκ των οποίων το 42,7% σε τακτική βάση. Μάλιστα οι έφηβοι που συνηθίζουν να μπαίνουν σε τέτοια sites σερφάρουν τουλάχιστον δύο ώρες καθημερινά. Το πρόβλημα αφορά κυρίως τα αγόρια, καθώς αυτά κάνουν χρήση των ροζ ιστοσελίδων έντεκα φορές περισσότερο από τα κορίτσια της ηλικίας τους.
ΠΗΓΗ: http://relaxgr.blogspot.com/

Tips για να εμπλουτίσετε την σεξουαλική σας ζωή !!!

Αυτή η σύνοψη δεν είναι διαθέσιμη. Κάντε κλικ εδώ, για να δείτε την ανάρτηση.

Καλώς ήλθατε στην ... Wall Street !!!

Μια φορά και έναν καιρό σε ένα χωριό, ένας άντρας ο Χάρης ανακοίνωσε στους χωρικούς ότι θα αγόραζε μαϊμούδες προς 10 δολάρια τη μία.

Ξέροντας οι χωρικοί ότι υπήρχαν πολλές μαϊμούδες γύρω στο δάσος ...
πήγαν και τις έπιασαν.

Ο Χάρης αγόρασε χιλιάδες προς 10 δολάρια τη μία όπως είπε


Το εμπόρευμα όμως λιγόστευε και οι χωρικοί σταμάτησαν να κυνηγάνε μαϊμούδες
Ο Χάρης ανακοινώνει ξανά ότι θα αγόραζε μαϊμούδες για 20 δολάρια τη μία.

Οι χωρικοί έτρεξαν και έπιασαν και άλλες μαϊμούδες.

Σύντομα όμως οι μαϊμούδες λιγόστεψαν κι άλλο, οι χωρικοί επέστρεψαν στα κτήματά τους.

Ο Χάρης ανακοινώνει πάλι ότι επειδή δεν υπάρχουν πλέον πολλές μαϊμούδες θα αγόραζε τη μία προς 25 δολάρια.

Οι χωρικοί πιάνουν και τις λίγες που έμειναν. Ο Χάρης τούς λέει καταλαβαίνω ότι δεν υπάρχουν πλέον παρά ελάχιστες μαϊμούδες γι' αυτό και εγώ θα σας δώσω 50 δολάρια τη μία. Αλλά επειδή πρέπει να φύγω για την πόλη για δουλειές θα αναλάβει την αγοροπωλησία ο βοηθός μου.

Ο βοηθός φωνάζει τους χωρικούς και τους λέει:

Κοιτάξτε τι έκανε ο Χάρης. Γέμισε ένα στάβλο γεμάτο με μαϊμούδες, θα σας τις πουλήσω εγώ για 35 δολάρια τη μία και όταν γυρίσει ο Χάρης τού τις πουλάτε εσείς για 50 δολάρια τη μία.

Οι χωρικοί στριμώχτηκαν μάζεψαν όλες τις οικονομίες τους και αγόρασαν όλες τις μαϊμούδες.

Δεν ξαναείδαν ούτε τον βοηθό ούτε τον Χάρη.

Καλώς ήλθατε στην ... Wall Street !!!

http://xrimatoskeptikistis.blogspot.com

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://freskakoulouria.blogspot.com

Κέρατο… κατακαλόκαιρα! Πιο ευάλωτοι οι σύντροφοι το καλοκαίρι

Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες της Εταιρείας Μελέτης Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας (ΕΜΑΣ), το «παιχνίδι» της απιστίας έχει πάψει προ πολλού να αποτελεί ανδρικό προνόμιο. Άντρες και γυναίκες απιστούν σε μεγάλο ποσοστό, με τις γυναίκες που απατούν τους συντρόφους τους να έχουν πλέον «πάρει κεφάλι». Από τις 1.800 Ελληνίδες, ηλικίας 35 έως 45 ετών, που συμμετείχαν σε...μιαν από τις έρευνες, το 64% είπαν ότι απατούν το σύντροφό τους, όταν το αντίστοιχο ποσοστό σε μελέτη με άντρες στη χώρα μας ήταν 54%. Ειδικά μεταξύ των παντρεμένων ανδρών, το ποσοστό όσων απατούσαν τις συζύγους τους ήταν 48% σύμφωνα με μία τρίτη έρευνα, η οποία έδειξε ακόμη πως το 13% των παντρεμένων ανδρών απατούν τη γυναίκα τους έχοντας κάνει μόνιμη σχέση με μιαν άλλη, ενώ το 35% έχουν εφήμερες σχέσεις.

Μεγάλο μέρος αυτών των «παράνομων» σχέσεων συνάπτονται το καλοκαίρι - την ίδια ακριβώς εποχή του χρόνου που «φουντώνουν» και τα διαζύγια. Στην πραγματικότητα, το 69% όσων απατούν το ταίρι τους είπαν πως το έκαναν καλοκαίρι, ενώ το φθινόπωρο «προτίμησαν» μόλις το 14% των ερωτηθέντων, την ανοίξη το 10% και το χειμώνα μόλις το 7%.


ΠΗΓΗ: http://odysseaschios.blogspot.com

17 σημαντικά πράγματα για τους άντρες!!!!

1- Πως λέμε ένα άντρα με μισό εγκέφαλο;
- άντρας φαινόμενο

2- Ποια είναι η διαφορά μεταξύ έξυπνου άντρα και ενός U.F.O;
- Καμία! Όλοι έχουμε ακούσει για αυτούς μα κανείς δεν τους έχει δει!

3- Ποιο είναι το κοινό σημείο μεταξύ ενός άντρα και μίας κούνιας;
- Στην αρχή είχε πλάκα αλλά μετά σου προκαλεί ναυτία..

4- Γιατί οι άντρες κάθονται με τα πόδια ανοιχτά;
- Γιατί αν τα έκλειναν θα είχαν διαλύσει τον εγκέφαλο τους!

5- Γιατί όταν λέμε κάτι σ έναν άντρα "μπαίνει από το ένα αυτί κ βγαίνει απ'το άλλο";
- Διότι ο ήχος δεν εξαπλώνεται στο κενό!

6- Γιατί τα ανέκδοτα για τις γυναίκες συνήθως δεν ξεπερνάν τις 2 σειρές;
- Για να τα καταλαβαίνουν οι άντρες..

7- Πως ένας άντρα χάνει το 90% της εξυπνάδας του;
- Όταν μένει χήρος.

8- Κ το υπόλοιπο 10%;
- Όταν πεθαίνει ο σκύλος του!!!

9- Γιατί μόνο το 10% των αντρών πάει στον παράδεισο;
- Γιατί αν πήγαιναν όλοι, θα ήταν σκέτη κόλαση...

10- Γιατί η πλειοψηφία των γυναικών δεν οδηγάει καλά;
- Γιατί οι δάσκαλοι στις σχολές είναι άντρες!!!

11- Γιατί στην γη υπάρχουν περισσότερες γυναίκες απ'ότι άντρες;
- Επειδή η "Μητέρα-Φύση" ξέρει τι κάνει!!!

12- Ποιο είναι το κοινό σημείο μεταξύ των Windows και των αντρών;
- Όταν πιστεύουμε πως τα'χει όλα πάντα υπάρχει μια νέα έκδοση για "upgrade"...

13- Γιατί αρέσουν τρελά στους άντρες τα αμάξια και οι μοτοσικλέτες;
- Γιατί τουλάχιστον αυτά ξέρουν πως να τα χειριστούν σωστά(κ αν...)

14- Τι υπάρχει για να μπορούν να είναι όλοι οι άντρες όμορφοι;
- Το σκοτάδι!!!

15- Πως μπορείς να κάνεις ένα άντρα τρελό στο κρεβάτι;
- Κρύβοντας το τηλεκοντρόλ το βράδυ που θα'χει η τηλεόραση τον τελικό του Champions League!!!

16- Γιατί οι άντρες έχουν την συνείδησή τους πάντα ήσυχη;
- Επειδή δεν την έχουν ποτέ χρησιμοποιήσει!!!

17- Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να χάσει ένας άντρας τα 60 περιττά κιλά του;
- Το διαζύγιο!!!


ΠΗΓΗ: http://crazygreekblogger.blogspot.com

Τι θέλουν οι γυναίκες-Το μεγαλό αναπάντητο ερώτημα ...

Τι θέλει μια γυναίκα .. ? Ιδού η απορία …μια ερώτηση που βασανίζει τους άντρες εδώ και πολλά χρόνια .. και τελικά ακόμα δεν μπορεί να δοθεί μια πειστική απάντηση . Μπορεί η τεχνολογία να σημείωσε αλαματώδη πρόοδο αλλά δεν μπορεί να απαντήσει σε αυτό το απλό ερώτημα …

Όλοι ξέρουμε ότι οι γυναίκες από την φύση τους , αποτελούν τα πιο περίεργα και απρόβλεπτα όντα . (Ούτε εγώ μπορώ να τις ψυχολογήσω μερικές φορές! χα) .
Κάποιες φορές είναι ευχαριστημένες όταν κάνεις όλα τα χατίρια τους αλλά όχι για πολύ , προσωρινά μέχρι να το βαρεθούν . Προσπαθείς να τις φτύσεις , κάνεις τα γνωστά κόλπα ζήλιας και αυτές κολλάνε , τρελαίνονται και μόνο στην σκέψη ότι κάποια άλλη πήρε την θέση τους , όλα αυτά μέχρι να καταλάβουν ότι συνεχίζεις να είσαι θύμα τους .
Τις κάνεις ένα μπάνιο αλλάζοντας συνέχεια το νέρο από κρύο σε ζεστό και από ζεστό σε κρύο και αυτές παίζουν το παιχνίδι . Δεν τους άρεσει όμως μόνο το ζεστό ούτε το χλιαρό , η αλλαγή κάνει την διαφορά !

Υπάρχουν γυναίκες που διψάνε για χρήμα , για αγάπες και έρωτες ή για ατελείωτο σεξ . Ναι αλλά αυτό δεν είναι ποτέ , κάτι στάνταρ .. δηλαδή από την μια θέλουν σεξ , από την άλλη όχι . Αυτό είναι το σωστό timing , που λέμε !
Άντε επειδή με τα χρόνια μεγαλώνει η εμειρία .. και ξέρεις τι και πότε το θέλει η γυναία , το ξεπερνάς αυτό το εμπόδιο και καταλαβαίνεις τι θα πει σωστό timing , έλα όμως που οι απρόβλεπτες γυναίκες άλλα λένε άλλα δείχνουν και άλλα εννοούν .
Τώρα θα μου πείτε .. μήπως και αυτές δεν ξέρουν τι θέλουν , τελικά ???

Εμμ… ποιός ξέρει τότε ?

Βοηθήστε μας και εσείς στο μεγάλο αυτό ερώτημα …

Τι θέλουν τελικά οι γυναίκες .. από τους άντρες ?

Κορίτσια .. πείτε μας να ξέρουμε!!


ΠΗΓΗ: http://pswnio.gr

Οι μεγαλύτερες γέφυρες του κόσμου !!! (Photos)


Σας παρουσιάζουμε τις μεγαλύτερες γέφυρες του κόσμου μέσα από εντυπωσιακές φωτογραφίες.




Yangluo Bridge, China – 1,280 m

Golden Gate Bridge, the USA – 1,280 m

Verrazano-Narrows Bridge, the USA – 1,298 m

Tsing Ma Bridge, China – 1,377 m

Jiangyin Suspension Bridge, China – 1,385 m

Humber Bridge, England – 1,410 m

Rio-Antirio Bridge, Greece – 1,410 m
Οι μεγαλύτερες γέφυρες του κόσμου

Runyang Bridge, China – 1,490 m

Great Belt Bridge, Denmark – 1,624 m

Xihoumen Bridge, China – 1,650 m

Akashi-Kaikyo Bridge, Japan – 1,991 m