'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...........

622 Ολοκληρώνεται η Εγίρα, η μετοικεσία του Μωάμεθ από τη Μέκκα στην πόλη Γιατρίμπ, που κατόπιν θα ονομαστεί Μεδίνα. Αιτία της φυγής του προφήτη είναι η αποκήρυξη της διδασκαλίας του από τον νέο αρχηγό της δυναστείας των Κουρές, Αμπού Ζαλ. Αρχή του μουσουλμανικού ημερολογίου.

 


  787 Στη Νίκαια της Βιθυνίας αρχίζει η Ζ’ Οικουμενική Σύνοδος. Η Ειρήνη η Αθηναία αναστηλώνει τις εικόνες.

1180 Πεθαίνει ο αυτοκράτορας Μανουήλ Α’ Κομνηνός. Τον διαδέχεται ο ανήλικος γιος του Αλέξιος Β’. Ουσιαστικά κυβερνά η μητέρα του, Μαρία της Αντιόχειας. Πριν πεθάνει ο Μανουήλ είχε συνάψει γάμο πολιτικής σκοπιμότητας με τη δωδεκάχρονη πριγκίπισσα της Γαλλίας Αννα, κόρη του Λουδοβίκου Ζ’. Ο Αλέξιος και η μητέρα του στραγγαλίστηκαν από τον Ανδρόνικο Α’, που σε ηλικία 65 ετών παντρεύτηκε την Αννα και στέφτηκε αυτοκράτορας. 

1493 Ο Χριστόφορος Κολόμβος ξεκινά το δεύτερο ταξίδι του στον Νέο Κόσμο. 

1664 Η Ολλανδία παραδίδει το Νέο Αμστερνταμ στην Αγγλία. Η πόλη μετονομάζεται σε Νέα Υόρκη. 

1822 Ο Οδυσσέας Ανδρούτσος ανακηρύσσεται αρχιστράτηγος της Ανατολικής Στερεάς. Σε μεγαλοπρεπή τελετή οι αρχιερείς της Αθήνας και της Θήβας τον ζώνουν με το σπαθί του Ομέρ Βρυώνη. Πρόκειται για λάφυρο από συμπλοκή του Τουρκαλβανού πασά με τον Αθηναίο Δήμο Ρουμπέση κοντά στην Αθήνα. Ο Ρουμπέσης τράβηξε το γιαταγάνι για να του πάρει το κεφάλι κι εκείνος στην ταραχή του έχασε το σπαθί του. 

1869 Χρηματιστηριακή κρίση στις ΗΠΑ. Αφορμή αποτελεί η κερδοσκοπική προσπάθεια των Τζέιμς Φισκ και Τζέι Γκουλντ να χειραγωγήσουν την αγορά χρυσού, με αποτέλεσμα να ανέβει η τιμή της ουγκιάς. 

1957 Εγκαινιάζεται το «Καμπ Νόου», έδρα της Μπαρτσελόνα. 

 

ΘΟΔΩΡΗΣ ΡΟΥΜΠΑΝΗΣ

theod@pegasus.gr 

http://www.ethnos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου