'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010

Έρχεται δυσκολος Σεπτέμβρης...

Το δημοσιονομικό έλλειμμα Ιανουαρίου-Ιουλίου περιορίστηκε κατά 39,7% έναντι στόχου, στο πρόγραμμα οικονομικής πολιτικής, για περιορισμό κατά 39,5%.

Ωστόσο τα υπόλοιπα στοιχεία αποδεικνύουν αυτό που όλοι οι Έλληνες πιστεύουν, ότι ο Σεπτέμβρη που μας έρχεται θα είναι πιο δύσκολος από ποτέ…

Στο β’ εξάμηνο η ελληνική οικονομία θα συρρικνωθεί, σύμφωνα με τα στοιχεία των αναλυτών της ΤτΕ, κατά 4,5% του ΑΕΠ ενώ σύμφωνα με τους απαισιόδοξους αναλυτές θα συρρικνωθεί κατά 5,5%.

Αυτό σημαίνει ότι τα έσοδα θα πιάσουν πάτο. Ήδη, τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού αυξήθηκαν κατά 4,1%, έναντι ετήσιου στόχου για αύξηση κατά 13,7%.
Το χρήμα δεν κυκλοφορεί και αυτό γιατί για να πιάσουν τους στόχους του μνημονίου...

περιέκοψαν τις δαπάνες και τις επενδύσεις. Οι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού μειώθηκαν κατά 10,0%, έναντι στόχου για μείωση κατά 5,5% ενώ και οι δαπάνες του Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε.) είναι περιορισμένες κατά 36,3%.

Η "απόσυρση" του δημοσίου από τις δαπάνες και η απότομη κάμψη της ιδιωτικής οικονομικής δραστηριότητας που έμμεσα καταγράφεται και στη μείωση εισαγωγών και εξαγωγών, έχει αποτυπωθεί, στην πτώση τόσο της οικοδομικής δραστηριότητας σε ποσοστά μεγαλύτερα του 22% (μέχρι τον Μάιο) όσο και στην σταθερή πλέον πτώση της βιομηχανικής παραγωγής με ελάχιστες εξαιρέσεις.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου