'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

Βόμβα από Ρωσία για οικονομία

Με μία αιφνιδιαστική κίνηση που ισοδυναμεί με υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών δήλωσε πως αναμένει η Ελλάδα να προχωρήσει σε μίνι - χρεοκοπία, με αναδιάρθρωση του χρέους, που ωστόσο θα γίνει αποδεκτή από τις αγορές. Η δήλωση έγινε στα πλαίσια διεθνούς οικονομικού φόρουμ.

Πρόκειται για δήλωση-βόμβα στα θεμέλια της ελληνικής οικονομίας, που οποία έγινε από τον υπουργό Οικονομικών της Ρωσίας Αλεξέι Κουντρίν στη διάρκεια του ετήσιου Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ στην Αγία Πετρούπολη.

Ο Αλεξέι Κουντρίν είπε ότι μία τέτοια κίνηση θα ήταν αποδεκτή από τις αγορές και επέμεινε ότι θα ήταν λάθος να περιγραφεί η αναδιάρθρωση ως χρεοκοπία από την κυβέρνηση της Ελλάδας.

"Θα επέτρεπα την ανάταξη του ελληνικού χρέους, που δεν θα ήταν ευχάριστη.Θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε ως μίνι-χρεοκοπία αλλά δεν θα έλεγα ότι πρόκειται για χρεοκοπία με όλη τη σημασία της λέξεως. Θα είναι κάτι πιο πολύπλοκο" δήλωσε ευθαρσώς, ενώ έσπευσε να τονίσει ότι η αναδιάρθρωση θα είναι αποδεκτή από τις αγορές.

Οι δηλώσεις Κουντρίν, που γίνονται μόλις μερικές ημέρες μετά το "Οκ" από τους εμπειρογνώμονες της τρόϊκας που επισκέφθηκαν στην Αθήνα, για την πορεία της οικονομίας και αναμένεται να προκαλέσουν πονοκέφαλο στο οικονομικό επιτελείο, καθώς δεν αποκλείεται να προκαλέσουν αλυσιδωτές αντιδράσεις στις αγορές.

Σε συνδυασμό με την υποβάθμιση από τον οίκο Moody's, η δήλωση έρχεται σε ευθεία συμφωνία με την πλευρά εκείνη της αγοράς, που εκτιμά, ότι η πιθανότητα αναδιάρθρωσης του χρέους δεν έχει ακόμη απομακρυνθεί.

Αλλά έρχονται σε ευθεία αντίθεση, τόσο με την εκτίμηση που διατύπωσε ο Ο.Ρεν ότι η υποβάθμιση ήταν "αιφνιδιαστική και ιδιαίτερα ατυχής" αλλά και της Γαλλίδας υπουργού Οικονομικών Κριστίν Λανγκάρντ, η οποία αρκέστηκε να αναφέρει ότι αυτό που μετράει είναι το γεγονός, πως η ελληνική κυβέρνηση προχωρά σε μεταρρυθμίσεις και αλλάζει την μορφή της οικονομίας.

Το Ευρώ θα διασωθεί

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζ.Μ. Μπαρόζο σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα "Il Sole-24 Ore" τόνισε ότι το Ευρώ είναι ισχυρό νόμισμα και δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο, επισημαίνοντας παράλληλα πως ναι μεν η Ευρώπη άργησε να αντιδράσει στην κρίση, αλλά αισθάνεται περήφανος που οι ηγέτες της επιδιώκουν την δημοσιονομική εξυγίανση και τη διαφάνεια του τραπεζικού συστήματος:

"Το ευρώ είναι ένα από τα πιο ισχυρά νομίσματα στον κόσμο και το δεύτερο διεθνές νόμισμα", τονίζει ο Ζ.Μ.Μπαρόζο, τονίζοντας ότι το επίπεδο του χρέους της Ευρωζώνης είναι χαμηλότερο από αυτό των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας".

Αναγνωρίζει δε, ότι ορισμένες χώρες της ζώνης του ευρώ αντιμετωπίζουν προβλήματα, αλλά όπως σημειώνει, το ισχυρό και αξιόπιστο ευρώ είναι προς το συμφέρον όλων των μελών της Ευρωζώνης και των χωρών που δεν συμμετέχουν σε αυτήν.

ΠΗΓΗ: http://news247.gr/oikonomia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου