'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

Τέλος στην αγωνία

Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε για τους περίπου 93.000 υποψηφίους που ρίχτηκαν στη μάχη των πανελλαδικών εξετάσεων φέτος, προκειμένου να διεκδικήσουν ένα έδρανο στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας. Σήμερα λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι θα ξεκινήσουν να καταφθάνουν στα δημόσια και ιδιωτικά Λύκεια της χώρας, οι πίνακες των βαθμολογικών επιδόσεων των τελειοφοίτων που θα καθορίσουν τις φετινές βάσεις εισαγωγής, οπότε και αναμένεται κορύφωση της αγωνίας.

Τις επόμενες ημέρες, οι υποψήφιοι θα έχουν τη δυνατότητα κατάθεσης του μηχανογραφικού τους δελτίου για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, καθώς όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του υφυπουργού Παιδείας Ιωάννη Πανάρετου, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν το μηχανογραφικό τους δελτίο από την Τετάρτη 7 Ιουλίου μέχρι και την Τρίτη 20 Ιουλίου.

Μετά την ομηρία των μαθητών και την καθυστέρηση της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων κατά περίπου δύο εβδομάδες, εξαιτίας της απεργία των βαθμολογητών, οι γραπτοί βαθμοί των μαθημάτων της τελευταίας τάξης των Γενικών Λυκείων και ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β') θα αναρτηθούν τελικά μία μέρα νωρίτερα, από τις αρχικές εξαγγελίες, οπότε και θα λήξει η ανασφάλεια και η άγνοια των μαθητών.

Στο προσεχές διάστημα, θα ενημερωθούν οι υποψήφιοι για τη διαδικασία υποβολής των μηχανογραφικών δελτίων, ενώ θα λάβουν ενημέρωση και για τις ακριβείς ημερομηνίες χορήγησης της Βεβαίωσης Πρόσβασης από τα Λύκεια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος προκλήθηκε χάος σε όλα τα σχολεία της χώρας εξαιτίας της αποχής από τα καθήκοντά τους των βαθμολογητών, με την αιτιολογία ότι οι αμοιβές που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας ήταν πολύ χαμηλότερες από τις προσδοκίες τους. Το γεγονός καθυστέρησε τη διαδικασία διόρθωσης των χιλιάδων γραπτών, ενώ το υπουργείο Παιδείας επιδόθηκε στη μάχη των διαπραγματεύσεων με τους εκπαιδευτικούς/

Οι εκπαιδευτικοί κατήγγειλαν το υπουργείο Παιδείας για ασυνέπεια, καθώς είχαν τη διαβεβαίωση του υφυπουργού Γιάννη Πανάρετου ότι η μείωση των φετινών αμοιβών δεν θα ξεπερνούσε το 5%.

Όταν όμως η ΟΛΜΕ διαπίστωσε ότι η αμοιβή από 1,8 ευρώ /ώρα είχε πέσει στο 1,3 ευρώ/ώρα, κάλεσε τους καθηγητές στις 26 Μαΐου να απέχουν από τη βαθμολόγηση των γραπτών, προκαλώντας μπλακ άουτ στη διαδικασία των Πανελλήνιες.

"Το υπουργείο Παιδείας μάς ξεγέλασε" είχε δηλώσει τότε μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ, επισημαίνοντας ότι άλλη απόφαση τους έδειξε ο υφυπουργός Ιωάννης Πανάρετος και άλλη υπέγραψε τελικά.

Η ΟΛΜΕ έκανε λόγο για παρελκυστική τακτική του υπουργείου Παιδείας, ενώ η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου διαβεβαίωνε στις 4/6/10 ότι "οι αμοιβές θα είναι όσο και την περσινή χρονιά και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα"

ΠΗΓΗ: http://news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου