'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

Ήλθαν, ερεύνησαν, έφυγαν

Στα τουρκικά χωρικά ύδατα επέστρεψε το τουρκικό ερευνητικό σκάφος "Τσεσμέ", οι κινήσεις του οποίου έχουν προκαλέσει την έντονη αντίδραση της Ελλάδας. Σύμφωνα με πληροφορίες πραγματοποίησε υδρογραφικές έρευνες.

Αποχώρησε από τα ελληνικά χωρικά ύδατα, το τουρκικό ερευνητικό σκάφος "Τσεσμέ". Από τις 8 το πρωί έλαβε ανατολική σταθερή πορεία και περίπου στις 12 επέστρεψε στα τουρκικά χωρικά ύδατα, χωρίς να μπορεί κανείς να προβλέψει αν θα κινηθεί ξανά προς τη Σαμοθράκη.

Το υπουργείο Εξωτερικών έχει προβεί σε διάβημα μέσω της ελληνικής πρεσβείας στην Άγκυρα και του ΓΓ του υπουργείου, στο οποίο η τουρκική πλευρά, απάντησε ότι "δεν πραγματοποιεί σεισμογραφικές έρευνες, αλλά υδρογραφικές και δεν γίνονται σταθερές ποντίσεις".

Το "Τσεσμέ" εμφανίστηκε στη θαλάσσια περιοχή της Σαμοθράκης την Τρίτη το απόγευμα παραμένοντας για περίπου 24 ώρες. Αποχώρησε για 6 ώρες στα τουρκικά χωρικά ύδατα, ανεφοδιάστηκε στο λιμάνι του Ένος και παρότι είχε προηγηθεί έντονο διάβημα του Υπουργείου Εξωτερικών, επανήλθε από χθες στις 10 το βράδυ, στην ίδια θαλάσσια ζώνη, πλέοντας πάντοτε στα διεθνή ύδατα αλλά εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις 10 χθες το βράδυ, μέχρι και τις 6:30 το πρωί, το τουρκικό πλοίο, πραγματοποίησε υδρογραφικές έρευνες, στη θαλάσσια περιοχή της Σαμοθράκης.

Κατά την ενημέρωση των διπλωματικών συντακτών ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ Γρηγορης Δελαβέκουρας, ανέφερε ότι "υπάρχει έλλειμμα εμπιστοσύνης, μεταξύ των δύο χωρών" και σημείωσε ότι "η Τουρκία με τέτοιου είδους ενέργειες σπαταλά, το μικρό απόθεμα εμπιστοσύνης που υπάρχει. Όφειλε να ενημερώσει ως παράκτιο κράτος για τις δραστηριότητες της, για να αποφασιστεί, εάν επηρεάζεται η ελληνική υφαλοκρηπίδα, διότι σε αυτή την περίπτωση χρειαζόταν η συναίνεση της Ελλάδας".

Επίσης ο εκπρόσωπος του υπουργείου, υπογράμμισε ότι "αν η Τουρκία επενδύει στην πολιτική των μηδενικών προβλημάτων με την Ελλάδα, πρέπει να το αποδείξει και με πράξεις, ενώ κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλει για την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας".

ΠΗΓΗ: http://news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου