'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Τέρμα τα λάδια στο στρατό!!

Απίστευτο και όμως νέο-ελληνικό! Τα μηχανοκίνητα του Στρατού Ξηράς απειλούνται με πλήρη ακινησία εξαιτίας της έλλειψης... λιπαντικού λαδιού.

Όσο και αν στη χώρα αυτή το λάδι θεωρείται αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του λαού της, καθώς το αποκαλούμενο «λάδωμα» έχει αναγορευτεί ως το κυρίαρχο εθνικό άθλημα, το λάδι φαίνεται ότι μας λείπει εκεί που πραγματικά είναι απαραίτητο.

Για τις άμεσες ανάγκες κίνησης και μετακίνησης των μηχανοκίνητων τμημάτων του Ελληνικού Στρατού.

Το θέμα που προκύπτει μπορεί να ακούγεται αστείο, αλλά είναι μείζονος σημασίας, καθώς φαίνεται ότι το «τέρας της γραφειοκρατίας» στη χώρα μας είναι τόσο ισχυρό, ώστε προκαλεί διαδοχικά προβλήματα και στη ραχοκοκαλιά του στρατού.

Επί της ουσίας, φαίνεται ότι λόγω των αξεπέραστων και διαδοχικών εμποδίων που θέτει η γραφειοκρατία, το Γενικό Επιτελείο Στρατού δεν έχει λιπαντικά για την κίνηση των στρατιωτικών οχημάτων.

Το θέμα ήρθε στην επιφάνεια μετά από σχετική ερώτηση προς τον αρμόδιο υπουργό Άμυνας, Ευάγγελο Βενιζέλο, που απηύθυνε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, Κυριάκος Βελόπουλος.

Η ουσιαστική απάντηση του κ. Βενιζέλου στη σχετική ερώτηση ήταν ότι «ναι, ξεμείναμε» από λάδι για τις ανάγκες του Στρατού Ξηράς.

Όπως αναφέρει η απάντηση, οι προμήθειες των ορυκτέλαιων για την κίνηση των μηχανοκίνητων μονάδων του Ελληνικού Στρατού γίνεται μέσω ανοικτών διαγωνισμών.

Στο σημείο αυτό η γραφειοκρατία κάνει την εμφάνισή της.

Τόσο το 2008 όσο και το 2009, οι διαγωνισμοί κρίθηκαν άγονοι, με αποτέλεσμα να λιγοστεύουν τα αποθέματα και να απειλούνται με πλήρη ακινησία όλες οι μηχανοκίνητες μονάδες του στρατού.

Οι «ελπίδες» όλων μας, για να αποφευχθεί το ουσιαστικό ρεζιλίκι, εναποτίθενται στον διαγωνισμό του 2010 που κατακυρώθηκε και βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ωστόσο, ο Ευάγγελος Βενιζέλος διευκρινίζει στην απάντησή του ότι η έλλειψη υφίσταται μόνο για συγκεκριμένο τύπο λαδιού και ότι οι επείγουσες ανάγκες καλύφθηκαν από το απόθεμα.

ΠΗΓΗ: http://www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου