'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

Ραγδαία αύξηση της εγκληματικότητας

Εξόχως ανησυχητική είναι η αύξηση της παραβατικότητας όπως αποτυπώνεται στο καθημερινό Αστυνομικό Δελτίο που ανακοινώνει η ΕΛ.ΑΣ.

Μάλιστα, σε συνδυασμό με την πενιχρή κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, οι ληστείες και οι κλοπές έχουν πάρει την ανηφόρα και οι πολίτες δεν ξέρουν κυριολεκτικά από πού θα τους έρθει. Την ίδια ώρα, σε ψιλικατζίδικα, βενζινάδικα και συναφή καταστήματα, οι ταμειακές μηχανές είναι άδειες και οι επίδοξοι ληστές αναζητούν νέες… πηγές!

Μάλιστα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Αδέσμευτος» οι επίδοξοι κακοποιοί «επισκέπτονται» μεγάλα κομμωτήρια και κοσμικές καφετέριες των βορείων προαστίων όπου οι «ματσωμένες» κυρίες έχουν πάντα γεμάτα πορτοφόλια. Ακόμα, σε «ξερολούκουμο» έχουν μετατραπεί τα κοσμήματα και τα πανάκριβα ρολόγια που φορούν οι παραπάνω θαμώνες των πολυτελών καταστημάτων.

Όλα αυτά περιστρέφονται γύρω από την κατάντια της ελληνικής οικονομίας. Ο λαός βρίσκεται ένα βήμα πριν την απόγνωση και η κοινωνική έκρηξη χτυπά την πόρτα. Λαμβάνοντας υπόψη το παραπάνω αξίωμα τότε είναι απόλυτα «κατανοητή» η αύξηση της εγκληματικότητας. Το μόνο που απομένει είναι να δημιουργηθούν φαβέλες σε προάστια των Αθηνών και ο Θεός να βάλει το χέρι του.
Μέχρι και ο, κατά συνθήκη, μικροαπατεώνας όταν έχει γεμάτο πορτοφόλι από νόμιμη εργασία δεν θα ρισκάρει να παρανομήσει. Τόσο απλά. Εν πάση περιπτώσει, αποτελεί αδίκημα και παράδειγμα προς αποφυγή. Αλλά όλα τα παραπάνω τα γνωρίζουν οι κρατικοδίαιτοι που αποφάσισαν, με τις ευλογίες του ΔΝΤ, να βάλουν «μαχαίρι» σε μισθούς και συντάξεις.

Μάλιστα, αν συνυπολογίσει κανείς το μπαράζ απολύσεων στο ιδιωτικό τομέα και πιο συγκεκριμένα πως πολλοί νέοι άνθρωποι αλλά και μεσήλικες μένουν χωρίς δουλειά εν μέσω του φορολογικού τυφώνα, αντιλαμβάνεται πως υπάρχουν βαθύτερες αιτίες για την αύξηση της εγκληματικότητας.

Κανείς δεν ευλογεί ούτε καθαγιάζει την εγκληματικότητα, αλλά όσοι αποφάσισαν να «πετσοκόψουν» τους μισθούς των υπαλλήλων συνεχίζουν να ζουν πλουσιοπάροχα. Ο απλός πολίτης συνεχίζει (και θα συνεχίσει) να μοχθεί για να τα φέρει βόλτα υπό τον κίνδυνο του κάθε επίδοξου εγκληματία, όχι οι κρατικοδίαιτοι.

ΠΗΓΗ: http://www.stifora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου