'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010

10 κανόνες για λιγότερο στρες!!

Tο μόνιμο στρες βλάπτει σοβαρά την υγεία, το έχουν πλέον παραδεχτεί όλοι. Μπορεί να είναι υπεύθυνο για πολλές διαταραχές της υγείας, κουράζει, κάνει τη ζωή μας πιο δύσκολη. Με λίγα λόγια, είναι κάτι ανεπιθύμητο. Είναι όμως στο χέρι μας να απαλλαγούμε οριστικά από το στρες ή έστω να το μειώσουμε για να νιώθουμε καλύτερα, να αποδίδουμε περισσότερο, να δείχνουμε πιο όμορφες.
9 κανόνες για λιγότερο στρες....

1 Αφήστε τις δικαιολογίες και αντιμετωπίστε την πραγματικότητα: αν για παράδειγμα το στρες σας οφείλεται στο γεγονός ότι είστε άνεργη, μην κρυφτείτε πίσω από τη δικαιολογία ότι υπάρχει ανεργία, αλλά αναρωτηθείτε γιατί δεν προσλαμβάνουν ειδικά εσάς.
2 Αν η αιτία του στρες είναι η δουλειά που κάνετε, δοκιμάστε να ρωτήσετε τον εαυτό σας μήπως δεν είστε σωστά προετοιμασμένη, τι μπορείτε να κάνετε για να βελτιώσετε την κατάσταση, μήπως είναι καλύτερο να κάνετε κάποιες υποχωρήσεις.
3 Μια σημαντική αιτία του στρες είναι όταν θέλουμε να τα κάνουμε όλα μόνοι μας. Μπορείτε να απλοποιήσετε τη ζωή σας, αφήνοντας κάποια καθήκοντα στους άλλους.
4 Συχνά το στρες οφείλεται στο γεγονός ότι κάνουμε πράγματα που δεν μας αρέσουν. Γι’ αυτό μάθετε να λέτε καμιά φορά «όχι» όταν σας ζητούν κάτι. Δεν είναι το τέλος του κόσμου.
5 Βρείτε λίγο χρόνο κάθε μέρα για τον εαυτό σας.Απολαύστε ένα χαλαρωτικό μπάνιο, διαβάστε μερικές σελίδες από ένα ωραίο βιβλίο, κάντε μια βόλτα. Δώστε στους άλλους να καταλάβουν ότι πρέπει να σέβονται τον δικό σας προσωπικό χρόνο.
6 Ελευθερώστε τον νου από τις σκέψεις, μιλώντας με κάποιον για όσα σας απασχολούν. Σίγουρα θα νιώσετε καλύτερα μετά και θα δείτε την κατάσταση με άλλα μάτια.
7 Μην αφήνετε τις ανιαρές υποχρεώσεις να παρατείνονται. Αντιμετωπίστε τες αμέσως, ολοκληρώστε τες και θα δείτε ότι θα νιώσετε πιο άνετα με τον εαυτό σας.
8 Πείτε τέλος στις ενοχές. Είναι αδύνατον να ικανοποιήσουμε τους πάντες στη ζωή. Αν νιώθετε ένοχη επειδή δεν τα καταφέρνετε, το μόνο που θα πετύχετε είναι να αυξήσετε ακόμα περισσότερο το στρες.
9 Ακολουθήστε τις δικές σας επιλογές. Πολλές φορές κάνουμε αυτά που επιλέγουν άλλοι για εμάς. Ρωτήστε τον εαυτό σας πόσο δικές σας είναι οι επιλογές της ζωής σας. Σε τελική ανάλυση δεν χρειάζεται να εξηγήσετε τίποτα σε κανέναν.



Πηγή
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://alepounews.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου