'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Μετ’ εμποδίων οι έρευνες για το θησαυρό του Αλή Πασά!!!

Οι Τρικαλινοί ζήτησαν και πήραν αύξηση του μερίσματος...
 
Καθυστερεί η έναρξη των ερευνών για το θησαυρό του Αλή Πασά στο Δήμο Βασιλικής Τρικάλων, λόγω οικονομικών και γραφειοκρατικών εμποδίων.


Όπως εξήγησε ο Τρικαλινός δημοσιογράφος Θανάσης Βλάχος, ο Δήμος Βασιλικής ζήτησε από τον Ελληνοαυστραλό επιχειρηματία, που φιλοδοξεί να ανακαλύψει τις λίρες και τα χρυσαφικά του Αλή του Τεπενελνή, αύξηση του μερίσματος από 8 στο 11%. 

Ο επιχειρηματίας δέχτηκε, υπήρξε σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βασιλικής, αλλά εκκρεμεί η έγκριση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.Έτσι αναμένεται η ανασκαφή να ξεκινήσει στα μέσα ή στο τέλος Οκτωβρίου, ίσως και αργότερα, και αναμένεται να διαρκέσει για πολύ καιρό.Εδώ προκύπτει και ένα άλλο πρόβλημα, καθώς η άδεια εργασιών είναι διάρκειας ενός μηνός.

ΠΟΛΛΟΙ ΣΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Να σημειωθεί πως όταν ο Αλής μετά την πολύμηνη πολιορκία των Ιωαννίνων, καταφεύγει στο νησάκι της λίμνης στη μονή του Αγίου Παντελεήμονα και με παγίδα πέφτει νεκρός, οι θησαυροί που καταμετρά ο Χουρσίτ πασάς – απεσταλμένος του σουλτάνου- είναι μόνο 45.000.000 γρόσια.Θεωρούνται πολύ λίγοι για το μέγεθος της ανάπτυξης που είχε πάρει το πασαλίκι των Ιωαννίνων, με συνέπεια να αποκεφαλιστεί ως ύποπτος και ο Χουρσίτ πασάς.Από τότε δεν έπαψαν οι διάφορες φημολογίες για τον χαμένο θησαυρό του Αλή πασά και η αναζήτησή του από χρυσοθήρες παλιότερα, αλλά και πρόσφατα.

ΚΑΙ ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ!..
Είναι αξιοσημείωτο ότι μετά την απελευθέρωση των Ιωαννίνων το 1913, μια ιταλική εταιρεία πήρε άδεια, και για πέντε χρόνια κατέσκαψε κάθε πιθανή περιοχή με εκατοντάδες εργάτες, αναζητώντας τον θησαυρό. Εγκατέλειψε όμως στη συνέχεια την προσπάθεια της.

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ 

http://epirusgate.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου