'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Ηλεκτρονική κάρτα και… μπόνους για τις αποδείξεις !!!!!

Εναλλακτικούς τρόπους για να τονώσουν την κάμψη του… «κινήματος των αποδείξεων» εξετάζει το Υπ. Οικονομικών.

Η πλειοψηφία των φορολογούμενων με εισόδημα έως 30.000 ευρώ (που αποτελούν και την πλειοψηφία του συνόλου των φορολογουμένων) έχουν ήδη εξασφαλίζει το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ και δε δείχνουν πλέον ιδιαίτερο ζήλο στο «κυνήγι» των αποδείξεων.

Έτσι, το οικονομικό επιτελείο εξετάζει να αυξήσει το πλαφόν στο ποσό των αποδείξεων σε 18.000 ή και 20.000 ευρώ δίνοντας παράλληλα μπόνους έκπτωσης 800 ευρώ. Με αυτό τον τρόπο το Υπουργείο θέλει να δώσει κίνητρο στους φορολογουμένους να συνεχίσουν τη… συλλογή αποδείξεων και, κυρίως, να «χτυπήσει» τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αυτοαπασχολούμενους.

Παράλληλα, το Υπουργείο Οικονομικών εξετάζει εναλλακτικό τρόπο διαχείρισης και κατάθεσης των αποδείξεων καθώς το υπάρχον σύστημα δεν εγγυάται τον απόλυτο έλεγχο στις αποδείξεις αλλά μόνο δειγματοληπτικά. Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται η καθιέρωση ειδικής κάρτας με τη μορφή πιστωτικής η οποία θα χρησιμοποιείται σε κάθε συναλλαγή καταγράφοντας τα στοιχεία του αγοραστή, της επιχείρησης αλλά και το είδος και την αξία του προϊόντος.

ΠΗΓΗ:   http://www.star.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου