'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

«Όχι στο ίδιο τσουβάλι, νόμιμοι και μη»

Σ
ε ανακοίνωσή του για την περαίωση, ο Εμπορικός Σύλλογος σημειώνει: «Το κλείσιμο των ανελέγκτων υποθέσεων με το σύστημα της περαίωσης έρχεται να καταδείξει την αδυναμία και παθογένεια του φορολογικού συστήματος.  

Ενός συστήματος ακατανόητου, πολύπλοκου και γραφειοκρατικού, που  επί πλέον καταδεικνύει την αδυναμία των ελεγκτικών μηχανισμών να προβούν σε ελέγχους. 
Έτσι η Κυβέρνηση, τους βάζει όλους στο ίδιο τσουβάλι, νόμιμους και μη, αφού με το σύστημα αυτό δεν προάγει φορολογική συνείδηση ακολουθώντας  τον ίδιο δρόμο, που θα οδηγήσει στον ίδιο αναξιόπιστο αποτέλεσμα.
Η Ευρώπη χρησιμοποιείται από την πολιτεία ως πρότυπο, μόνο για ό,τι τη συμφέρει. Άραγε οι «τροϊκανοί» συμφώνησαν με το «φορολογικό σύστημα ομηρίας» χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων για τρία με πέντε έτη ή μπροστά στο κλείσιμο της μαύρης τρύπας αδιαφορούν;
Ο Ε.&Ε.Σ.Π., συνεπής στα όσα τεκμηριωμένα υποστηρίζει και διεκδικεί, μέσα από το θεσμικό του ρόλο, για τους συναδέλφους εμπόρους της Πάτρας και θέτοντας πρώτο στόχο, όχι μόνο τη «διάσωση» των εμπόρων από το λουκέτο, αλλά και τη διαφύλαξη των θέσεων εργασίας, καταθέτει συγκεκριμένες προτάσεις για την περαίωση, τις οποίες θα θέσει και στον αρμόδιο υπουργό, Γ. Παπακωνσταντίνου.
Ο Εμπορικός & Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών καλεί τις τριτοβάθμιες οργανώσεις  ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ να προσέλθουν στο διάλογο με δύο προϋποθέσεις:
Η περαίωση να γίνεται για τελευταία φορά.
Αλλαγή φορολογικού συστήματος με απλό και κατανοητό φορολογικό σύστημα που δημιουργεί αίσθηση δικαίου και φορολογική συνείδηση .
Αν οι προϋποθέσεις γίνονται αποδεκτές, προτείνουμε στο υπό συζήτηση σχέδιο:
Η προκαταβολή από 25% που προτείνεται να είναι μηδενική, λόγω της δύσκολης  οικονομικής κατάστασης.
Οι δόσεις από 12 να γίνουν 36.
Ο φορολογούμενος επιχειρηματίας ευθύς ως υποβάλλει την αίτησή του, να λαμβάνει φορολογική ενημερότητα.
Όσοι  έκαναν αυτοπεραίωση, δηλαδή συνειδητά έπραξαν ό,τι η πολιτεία υπεδείκνυε κάθε χρόνο - πλήρωναν τις υποχρεώσεις τους - δεν μπαίνουν στην περαίωση αλλά θεωρούνται επαρκείς με την αυτοπεραίωση.
Ιδιαίτερα κίνητρα στους συνεπείς φορολογούμενους, ώστε να δημιουργηθεί αίσθηση δικαίου». 

http://dete.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου