'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Ψάχνουν οινοπαραγωγό για να πάρουν κρασί για τη θεία κοινωνία !!

Κρασιά κατάλληλα για τη θεία ευχαριστία αναζητά σε χώρες του εξωτερικού η Καθολική Εκκλησία του Μεξικού καθώς οι ντόπιοι οινοπαραγωγοί σταμάτησαν να την προμηθεύουν, όπως δήλωσε σήμερα ένας εκπρόσωπός της. 

Το Μεξικό διαθέτει τη μεγαλύτερη κοινότητα καθολικών στη Λατινική Αμερική, μετά τη Βραζιλία. Περίπου το 80% των 106 εκατομμυρίων κατοίκων της χώρας δηλώνουν καθολικοί.

"Λυπούμαστε που η ντόπια παραγωγή σταμάτησε και είμαστε υποχρεωμένοι να εισάγουμε κρασιά. Θα ξαφνιαστούμε αν άλλοι οινοπαραγωγοί δεν δείξουν ενδιαφέρον, γιατί η μεξικανική αγορά είναι μεγάλη", είπε ο Ούγο Βάλντεμαρ, ο εκπρόσωπος της αρχιεπισκοπής της Πόλης του Μεξικού.

Οι εταιρείες Domecq, El Vergel και Casa Madero, οι βασικοί προμηθευτές της Εκκλησίας, διέκοψαν την παραγωγή κρασιού για τη θεία κοινωνία γιατί, σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο, δεν τους απέφερε ικανοποιητικά κέρδη. Στο Μεξικό, το κρασί αυτό μπορεί να είναι κόκκινο ή λευκό αλλά πρέπει να παράγεται από ώριμα σταφύλια και η περιεκτικότητά του σε αλκοόλ να μην ξεπερνά τους 6-8 βαθμούς.

Οι ξένοι παραγωγοί πάντως θα πρέπει να έχουν υπόψη τους ότι η τιμή των κρασιών αυτού του τύπου στο Μεξικό δεν ξεπερνά τα 3 δολάρια ή 2,25 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου