'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Καθηγητής εκβίαζε φοιτητές !!!

Πειθαρχική ποινή τριών μηνών επεβλήθη σε καθηγητή της Ιατρικής σχολής του ΑΠΘ, μετά από μαζικές καταγγελίες φοιτητών ότι ο εν λόγω καθηγητής απειλούσε ότι δεν θα τους «περάσει» στα μαθήματα σε περίπτωση που δεν τον ψήφιζαν στις προεδρικές εκλογές της Ιατρικής σχολής τον Ιούνιο του 20007.


Συγκεκριμένα, οι φοιτητές στις καταθέσεις τους υποστηρίζουν πως οι ίδιοι δέχθηκαν απειλές πως δεν θα περνούσαν τα μαθήματα της εξεταστικής περιόδου του Σεπτεμβρίου 2007 εάν στήριζαν άλλο υποψήφιο σχήμα. Γινόταν μάλιστα και χρήση απειλής ενός «τόξου» καθηγητών που θα «δυσαρεστούνταν»αν δεν εκλεγόταν ο συγκεκριμένος υποψήφιος συνδυασμός.


Άλλοι φοιτητές σε καταθέσεις τους ανέφεραν ότι οι καθηγητές που τους εμφάνισαν ως «τόξο», ήταν καθηγητές μαθημάτων «αποφασιστικών» για τη λήψη του πτυχίου τους, ενώ άλλοι ότι χρωστούσαν μαθήματα των καθηγητών που εμφανίζονταν στην ομάδα αυτή.


Οι καταγγελίες κατατέθηκαν στην Ιατρική Σχολή και στη συνέχεια στις απερχόμενες πρυτανικές αρχές, οι οποίες διενήργησαν ΕΔΕ, τα πορίσματα της οποίας (επιβεβαίωναν πλήρως τις καταγγελίες) υποβλήθηκαν στο Πανελλήνιο Πειθαρχικό Όργανο.


Ο καθηγητής πάντως ετέθη από την 1η Σεπτεμβρίου σε τρίμηνη παύση από τα διδακτικά, ερευνητικά και διοικητικά του καθήκοντα με τις ανάλογες οικονομικές επιπτώσεις.


ΠΗΓΗ:   http://www.star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου