'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Ευρωκαταδίκη για ... Ξηρό !!

Ανεπαρκή κρίνει την παροχή της ιατρικής φροντίδας στο Σάββα Ξηρό, που κρατείται στις φυλακές Κορυδαλλού καταδικασμένος για τη δράση της οργάνωσης "17 Νοέμβρη", το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κάνοντας δεκτή την προσφυγή του Σ. Ξηρού.

Υπενθυμίζεται πως ο Σάββας Ξηρός προσέφυγε στο ΕΔΑΔ επικαλούμενος παραβίαση του άρθρου 3 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για την Προστασία των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, που απαγορεύει τα βασανιστήρια . Συγχρόνως υποστήριξε ότι δεδομένης της κατάστασης της υγείας του, η κράτησή του στις φυλακές  συνιστά απάνθρωπη και απαξιωτική μεταχείριση . Επιπλέον, ισχυρίστηκε ότι δεν του χορηγείται κατάλληλη και επαρκής ιατρική περίθαλψη.

Η τελική απόφαση του ΕΔΑΔ ήταν να κάνει ομόφωνα αποδεκτή την προσφυγή για το άρθρο 3 της Σύμβασης,  ενώ δέχθηκε με τέσσερις ψήφους υπέρ και τρεις κατά ότι υπήρξε παραβίαση του άρθρου και τέλος επιδίκασε με την ίδια αριθμητική αναλογία την καταβολή 1.000 ευρώ στον Ξηρό για ηθική βλάβη, καθώς έκανε δεκτό τον ισχυρισμό ότι η νοσηλεία στις φυλακές δεν είναι του ίδιου επιπέδου με αυτή των νοσοκομείων.

Τέλος απέρριψε ομόφωνα κάθε άλλη απαίτησή του.

http://news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου