'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Oι Τσέχοι μπλόκαραν τη συλλογή δεδομένων του Google Street View..!!!!

Oι αρχές προστασίας δεδομένων της Τσεχίας σταμάτησαν τη συλλογή δεδομένων που πραγματοποιεί η Google για το Street View, σε ένα νέο επεισόδιο στο σίριαλ της χαρτογράφησης δρόμων από τον διαδικτυακό κολοσσό.

Η Google αντιμετωπίζει την αντίθεση 37 πολιτειών των ΗΠΑ και πολλών χωρών του κόσμου, στην προσπάθειά της να φωτογραφίσει δρόμους και κτίρια, ώστε να δημιουργήσει πανοραμική άποψη της περιοχής στην υπηρεσία της.
Η τσεχική Αρχή Προστασίας Προσωπικών δεδομένων (UOOU) απέρριψε για δεύτερη φορά το αίτημα της Google για τη συλλογή δεδομένων, θεωρώντας ότι παραβιάζει το νόμο.
Η εκπρόσωπος της αρχής, Χάνα Στεπάνκοβα, πρόσθεσε πάντως, ότι δεν θα εμποδιστεί η χρήση των δεδομένων που έχουν συλλεχθεί μέχρι τώρα.
Η τσεχική απόφαση ακολούθησε γερμανικλη οδηγία τον περασμένο μήνα, που επιτρέπει στιυς πολίτες της χώρας να κρατούν τις εικόνες τους εκτός της ιστοσελίδας.
Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι η Google, τον περασμένο Μάιο, παραδέχθηκε ότι ταυτόχρονα με τη συλλογή στοιχείων για το Street View, συνέλεξε στοιχεία χρηστών από ασύρματα δίκτυα, τα τελευταία τέσσερα χρόνια.


Πηγή: Reuters
 ΠΗΓΗ:   http://www.zoomnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου