'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Εξι ώρες στο πληκτρολόγιο για 30 ευρώ μεροκάματο!!

Εργάζονται έξι ώρες πάνω απ' τον υπολογιστή για να βγάλουν 30 ευρώ μεροκάματο. 

 Αμείβονται με τον «δακτυλισμό» και δουλεύουν χωρίς ασφάλιση επί χρόνια, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες μιας δημόσιας υπηρεσίας που καλείται να φέρει σε πέρας το σημαντικότερο κομμάτι του προ-υπολογισμού: εκείνο που αφορά τα έσοδα του κράτους.

Υπάρχει κάτι χειρότερο απ' το να είσαι άνεργος στην Ελλάδα του 2010; «Υπάρχει», διατείνονται οι 279 συμβασιούχοι του Κέντρου Πληροφορικής του υπουργείου Οικονομικών (ΚΕΠΥΟ): «Να είσαι συμβασιούχος ανασφάλιστος, χωρίς προοπτική, με τη βεβαιότητα ότι σύντομα θα λήξει η σύμβαση».

Οι συμβασιούχοι του ΚΕΠΥΟ οδηγούνται μαζικά στην ανεργία καθώς ήδη έχουν απολυθεί 53 άνθρωποι (έληξαν οι συμβάσεις έργου τους) και οι υπόλοιποι μετρούν μέρες, καθώς μέχρι τις 14 Νοεμβρίου θα απολυθούν 170, ενώ οι τελευταίοι 56 θα... κλείσουν την πόρτα τον ερχόμενο Απρίλιο.

Τι ζητούν

Δεδομένου ότι μετά από τόσα χρόνια παροχής υπηρεσιών έχουν αποκτήσει πολύτιμη και εξειδικευμένη εργασιακή εμπειρία, ζητούν τόσο τη μονιμοποίησή τους όσο και την επιστροφή των απολυμένων συναδέλφων τους.

«Παρ' ότι επιδιώξαμε συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου, τόσο ο γενικός γραμματέας, Η. Πλασκωβίτης, όσο και ο υφυπουργός, Φ. Σαχινίδης, δηλώνουν αναρμόδιοι», αναφέρει ο πρόεδρος του Σωματείου Συμβασιούχων Εργαζομένων ΚΕΠΥΟ, Γιάννης Δουδούμης. «Μένει να δούμε τι θα πει και ο υπουργός, ο οποίος "θα δει" το θέμα -όπως μας ενημέρωσε η διευθύντρια του γραφείου του, Χρ. Χατζή- την ερχόμενη εβδομάδα».

«Πέρα απ' όλα τα υπόλοιπα, είμαστε και χαμηλόμισθοι», συμπληρώνει η γραμματέας του ΣΩΣΥΕ-ΚΕΠΥΟ, Χρύσα Γαζώνα.

«Οι μηνιαίες αποδοχές μας δεν ξεπερνούν -για ορισμένους από μας, όχι για όλους- τα 680 ευρώ , ενώ κάποιους μήνες πέφτουμε ακόμα και στα 300 ευρώ . Το πιο θλιβερό, όμως, είναι ότι, παρ' ότι εργαζόμαστε στον "πυρήνα" του δημόσιου τομέα, είμαστε ανασφάλιστοι».

Η αμοιβή τους κάθε μέρα εξαρτάται από τον αριθμό των «δακτυλισμών» (την πληκτρολόγηση χαρακτήρων) που κάνουν στους υπολογιστές: κάθε δακτυλισμός αμείβεται με 0,0007 ευρώ καθαρές αποδοχές, άρα πρέπει να εκτελέσουν χίλιους δακτυλισμούς για να λάβουν... 70 ευρωλεπτά.

Το «πλαφόν»

Για να λάβουν, μάλιστα, αυτά τα χρήματα, πρέπει να εκτελέσουν τουλάχιστον 42.000 δακτυλισμούς την ημέρα στο πληκτρολόγιο του υπολογιστή, που είναι και το κατώτατο «πλαφόν». Αυτοί αντιστοιχούν σε περίπου 400 δηλώσεις Ε1 μέσα στο εξάωρο της απασχόλησής τους.

Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι ανήκουν σ' όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης και στην πλειονότητά τους είναι επιφορτισμένοι με το καθήκον της εισαγωγής δεδομένων σε ηλεκτρονική μορφή και της υλοποίησης και υποστήριξης πληροφοριακών συστημάτων -ψηφιοποιούν δηλώσεις εισοδήματος, εκκαθαριστικά, δηλώσεις ΕΤΑΚ, Ε9, Ε3 και «τρέχουν» προγράμματα όπως τα TAXIS, TAXISNET, ELENXIS, κ.λπ.

Δεδομένου ότι η ημέρα «αποδέσμευσης» των 170 συμβασιούχων είναι κοντά, το Σωματείο δηλώνει αποφασισμένο να προχωρήσει σε κλιμακωτές και έντονες κινητοποιήσεις. «Θα περιμένουμε να δούμε ποια θα είναι η αντίδραση του υπουργείου και μετά θα καθορίσουμε τις μελλοντικές κινήσεις μας». *


Πηγή:Edugate
http://kontiloforos.blogspot.com/2010/10/30_31.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου