'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Γερανός γίγας στη Θεσσαλονίκη !!!

Κοστίζει 2,8 εκ. ευρώ και μπορεί να σηκώσει βάρος έως και 100 τόνων, ο σύγχρονος γερανός που απέκτησε ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης, στα πλαίσια της αναβάθμισης του εξοπλισμού του.

Έναν υπερσύγχρονο, αυτοκινούμενο γερανό, που κοστίζει 2,8 εκατομμύρια ευρώ και μπορεί να σηκώσει μέχρι και 100 τόνους φορτίου, απέκτησε ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) Α.Ε., στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού των εγκαταστάσεων του λιμανιού.

Πρόκειται για μηχάνημα (harbor crane), το οποίο διαθέτει ανυψωτική ικανότητα 100 τόνων σε ακτίνα 22 μέτρων και 37,6 τόνων στη μέγιστη ακτίνα των 46 μέτρων. Ο νέος αυτοκινούμενος γερανός προσφέρει τη δυνατότητα χειρισμού διαφορετικών φορτίων, γενικού φορτίου με γάντζο, χύδην φορτίου με αρπαγή τεσσάρων συρματόσχοινων και κοντέινερ.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για την παραλαβή του γερανού, στο ανοιχτό υπόστεγο της αποθήκης 20, στην καρδιά του λιμανιού, έγινε με τηλεχειρισμό επίδειξη των δυνατοτήτων του μηχανήματος.

Ο Οργανισμός σχεδιάζει την προμήθεια μιας γερανογέφυρας και 3 ηλεκτροκίνητων γερανών, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη ο διαγωνισμός για την προμήθεια ενός reach stackers, τριών φορτωτών και την ανακατασκευή ενός ηλεκτροκίνητου γερανού.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Σπύρος Βούγιας ο λιμενάρχης Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Τσακανής, εκπρόσωποι φορέων της Θεσσαλονίκης, στελέχη και εργαζόμενοι του ΟΛΘ.

http://news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου