'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Βιβλική επιδρομή ακρίδων!!!

Εκατομμύρια ακρίδες απειλούν με αφανισμό τις αυστραλιανές καλλιέργειες τις τελευταίες μέρες, ενώ οι ειδικοί κρούουν των κώδωνα κινδύνου για ολοκληρωτική καταστροφή της φετινής σοδειάς, σε περίπτωση που δεν αντιμετωπιστεί η επιδρομή τους αποτελεσματικά.
 
Οι Αρχές της Αυστραλίας εκτιμούν ότι τα αυγά που έχουν γεννήσει οι ακρίδες, καλύπτουν μία βιβλική έκταση ίση με την Ισπανία και πλέον δισεκατομμύρια ακρίδες απειλούν τις καλλιέργειες.
 
«Απειλούμαστε με τη χειρότερη μάστιγα ακριδών τα τελευταία 75 χρόνια», δηλώνει ο πολιτειακός πρωθυπουργός της Βικτώριας, Τζον Μπράμπι. Όπως είπε ο ίδιος, μόνο στη Βικτώρια εργάζονται πάνω από 300 άτομα για την εξόντωση των εντόμων.
 
Αν η μάστιγα δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα, εκτιμάται ότι οι ζημιές στην παραγωγή θα ανέλθουν σε πολλά δισεκατομμύρια δολάρια.
 
Οι αρχές φοβούνται ότι οι ακρίδες ενδέχεται να εισβάλουν ακόμα και στη Μελβούρνη και να οδηγήσουν στην ακύρωση του Μέλμπουρν Καπ, της μεγαλύτερης ιπποδρομιακής κούρσας του νοτίου ημισφαιρίου.
Η Βικτώρια θα διαθέσει 44 εκατομμύρια δολάρια για την αντιμετώπιση της μάστιγας, που γίνεται με ραντίσματα και άλλα μέτρα. «Κηρύξαμε τον πόλεμο στις ακρίδες», δήλωσε ο κ. Μπράμπι.
 
Απογοητευμένοι, όμως, δηλώνουν και οι καλλιεργητές, καθώς βλέπουν τη σοδειά τους να μαραζώνει. «Το φαινόμενο ενίσχυσε η φετινή υγρασία, προφανώς. Και ενώ στην περιοχή μας υπάρχει ξηρασία, νομίζαμε ότι οι ακρίδες δεν θα μπορούσαν να ζήσουν εδώ για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα και να αναπαραχθούν κιόλας», δηλώνει κάτοικος και αγρότης της περιοχής.
 
Ωστόσο, να σημειωθεί ότι τον περασμένο Αύγουστο, οι μετεωρολόγοι είχαν προβεί σε ανάλογες προβλέψεις, ενώ είχαν επισημάνει...... και τις επιπτώσεις από τη βροχή των ακριδών που βάζουν στο μάτι αγροτικές καλλιέργειες.
 
Συγκεκριμένα, επιστήμονες είχαν κρούσει τον κώδωνα κινδύνου για επικείμενη επιδρομή ακριδών που αναμένεται να χτυπήσει τις καλλιέργειες της Ανατολικής Αυστραλίας με καταστροφικές επιπτώσεις.
Οι ίδιοι αναφέρθηκαν, συγκεκριμένα, σε περιοχές καταστροφής των γεωργικών καλλιεργειών, όπως στο Ouyen, Swan Hill, Boort, Echuca, Bendigo, Shepparton,Tungamah, Nhill, Wararcknabeal, Horsham και Stawell της Βικτώριας.
 
Είχαν, μάλιστα, αναφέρει ότι οι ήπιες καιρικές συνθήκες που επικρατούν φέτος στα ανατολικά της χώρας οδήγησαν στην επώαση των αυγών της ακρίδας νωρίτερα από τις άλλες χρονιές και σε περίοδο όπου τα δημητριακά βρίσκονται ακόμα σε περίοδο ανθοφορίας και είναι ιδιαίτερα ευάλωτα.
 
Ήδη, το Υπουργείο Γεωργίας έχει θέσει σε εφαρμογή περιπολίες από 40 αεροπλάνα που ελέγχουν τις περιοχές της πολιτείας που κινδυνεύουν.
Να αναφέρουμε ότι η μάστιγα των ακριδών, αν δεν προληφθεί εγκαίρως μπορεί να προκαλέσει τεράστια οικονομική ζημιά και στις δύο πολιτείες. Μόνο στη Βικτώρια οι καλλιέργειες δημητριακών συνεισφέρουν στην οικονομία της Πολιτείας $1,5 δις ετησίως.

(neoskosmos.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου