'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Οι εγκυμοσύνες των κοριτσιών στην εφηβεία καταλήγουν σε έκτρωση

Ολοένα και πιο συχνό γίνεται το φαινόμενο της εφηβικής εγκυμοσύνης στη Σερβία, με αποτέλεσμα, η βαλκανική αυτή χώρα να έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά στον συγκεκριμένο τομέα, σε παγκόσμια κλίμακα.
 
Σύμφωνα με...
στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Κρατικό Κέντρο Οικογενειακού Σχεδιασμού, που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού Β92 του Βελιγραδίου, κάθε χρόνο, περίπου 7.000 κορίτσια, ηλικίας μεταξύ 15 και 19 ετών, μένουν έγκυες.
Οι μισές και πλέον από τις εγκυμοσύνες αυτές καταλήγουν στην έκτρωση (ποσοστό περίπου 60%), ενώ την ίδια ώρα, έρευνα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και της UNICEF δείχνει ότι έχει καταγραφεί σημαντική άνοδο στο ποσοστό των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων, μεταξύ των Σέρβων εφήβων.


Σε ό,τι αφορά τα... σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, ποσοστό μικρότερο του 10% των νεαρών γυναικών που παρατηρεί κάποιο πρόβλημα ζητά τη βοήθεια του γυναικολόγου, ενώ οι περισσότερες ευελπιστούν πως η μόλυνση θα ιανθεί από μόνη της ή λαμβάνουν φάρμακα, χωρίς προηγουμένως να συμβουλευτούν το γυναικολόγο τους, γεγονός που συνήθως επιδεινώνει την κατάσταση.


dinatos
http://alepounews.blogspot.com/2010/10/blog-post_8616.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου