'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

Οι αγορές δεν αποκλείουν αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους ακόμα και αν γίνει επιμήκυνση - Επιφυλακτικοί οι επενδυτές

«Θα κάνατε λάθος εάν αποκλείατε την πιθανότητα αναδιάρθρωσης χρέους», σχολίασε στο Bloomberg o Τζον Στόπφορντ, του τμήματος επενδύσεων της Investec Asset Management

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η Ελλάδα ενδέχεται να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του χρέους της, ακόμη και σε περίπτωση επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ. ευρώ, εξαιτίας της βαθιάς ύφεσης της ελληνικής οικονομίας.«Θα κάνατε λάθος εάν αποκλείατε την πιθανότητα αναδιάρθρωσης χρέους σε κάποιο [σ.σ. χρονικό] σημείο», σχολίασε στο Bloomberg o Τζον Στόπφορντ, επικεφαλής του τμήματος επενδύσεων σταθερού εισοδήματος της Investec Asset Management, που διαχειρίζεται κεφάλαια 65 δισ. ευρώ.

«Η Ελλάδα έχει ένα δομικό πρόβλημα, και πρέπει να υπάρχει κίνδυνος [σ.σ. αν] έχουμε μια ακόμη ύφεση ή οικονομική κρίση», προσέθεσε.«Στο τέλος του παιχνιδιού, χώρες όπως η Ελλάδα και η Ιρλανδία θα βρεθούν με πολύ υψηλά επίπεδα χρέους», είπε.

Το spread των ελληνικών δεκαετών ομολόγων έναντι των αντίστοιχων γερμανικών βρίσκεται σε απόσταση 100 μονάδων βάσης περίπου, από το επίπεδο-ρεκόρ του περασμένου Μαΐου οπότε η Ελλάδα προσέφυγε στον μηχανισμό στήριξης ΕΕ-ΔΝΤ.


http://www.news21.gr/content.php?cid=114#c17415

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου