'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Εισέπραττε σύνταξη νεκρού ζευγαριού...!!

Σήμερα εκδικάζεται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Χανίων η υπόθεση με την υπάλληλο του ΤΕΒΕ, η οποία επί χρόνια φέρεται να εισέπραττε με τη χρήση πλαστών εγγράφων και ψευδών βεβαιώσεων σύνταξη ασφαλισμένου που είχε πεθάνει.

Ωστόσο η δίκη είναι πιθανόν να αναβληθεί λόγω της αποχής των δικηγόρων για την «απελευθέρωση» του επαγγέλματος.
Όπως προέκυψε το συγκεκριμένο πρόσωπο ήταν ανύπαρκτο. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε το 2008 όταν η κατηγορούμενη και πάλι με τη χρήση πλαστών εγγράφων προσπάθησε να διακόψει τη χορήγηση της σύνταξης, εμφανίζοντας πλαστή ληξιαρχική πράξη θανάτου της ανύπαρκτης χήρας.

Αν και το ποσό που φέρεται να καταχράστηκε η κατηγορούμενη είναι μικρότερο των 73.000 ευρώ, εντούτοις κατηγορείται σε βαθμό κακουργήματος λόγω των ιδιαίτερων τεχνασμάτων που χρησιμοποίησε, όπως αναφέρεται, για να πετύχει τον σκοπό της.


Η ίδια πάντως η κατηγορούμενη ομολόγησε την πράξη της, δήλωσε πρόθυμη να συγκεντρώσει το ποσό που φέρεται να υπεξαίρεσε και υποστηρίζεται ότι αναγκάστηκε να παρανομήσει λόγω της απόγνωσης στην οποία είχε περιέλθει καθώς αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας και είχε αυξημένα έξοδα για την ιατροφαρμακευτική της περίθαλψη.


Όπως έχει γράψει η «Πατρίδα», στο παραπεμπτικό βούλευμα αναφέρεται ότι η κατηγορούμενη κατά το χρονικό διάστημα από 1-4-1995 έως 3 Ιουλίου 2008 εξαπάτησε τα αρμόδια όργανα του ΤΕΒΕ και ακολούθως του Ο.Α.Ε.Ε. καθώς και συναδέλφους της.


newsday
sarotiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου