'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Παραμυθένιος γάμος και πολύκροτο διαζύγιο για τη "βασίλισσα των τάνκερ"

Η «βασίλισσα των τάνκερ» παίρνει πίσω τη χρυσή προίκα της.

Υστερα από μακροχρόνια δικαστική διαμάχη η Κλέλια Χατζηιωάννου ήρθε σε συμβιβασμό με τον πρώην σύζυγό της, εφοπλιστή Γιάννη Φράγκο, ο οποίος θα της καταβάλει ένα μυθικό ποσό.

Μετά από δεκαεπτά χρόνια δικαστικής αντιδικίας και με αμετάκλητη απόφαση του Αρείου Πάγου υπέρ της Κλέλιας Χατζηιωάννου, η σφοδρή αντιπαράθεση κατέληξε σε εξωδικαστικό συμβιβασμό που ικανοποιεί και τις δύο πλευρές. Ετσι, η Κλέλια Χατζηιωάννου θα λάβει πολύ περισσότερα από τα 49.000.000 δολάρια που είχε δώσει τότε ο αείμνηστος πατέρας της Λουκάς Χατζηιωάννου ως προίκα στον γαμπρό του, αλλά και ο Γιάννης Φράγκος δεν θα καταβάλει με τους νόμιμους τόκους ολόκληρο το ποσό των 110.000.000 δολαρίων που τον υποχρέωναν τα ελληνικά δικαστήρια.

Πριν από δύο χρόνια το ανώτατο δικαστήριο της χώρας απέρριψε την αναίρεση του εφοπλιστή Γιάννη Φράγκου, επικυρώνοντας την εφετειακή απόφαση, η οποία τον υποχρεώνει να επιστρέψει στην Κλέλια Χατζηιωάννου το «μυθικό» ποσό των 110.000.000 δολαρίων (δηλαδή, περί τα 100.000.000 ευρώ) που είχε λάβει από τον πατέρα της με τη μορφή δανείου. Ο Αρειος Πάγος απέρριψε ως αβάσιμους όλους τους νομικούς ισχυρισμούς που είχε προβάλει η πλευρά του εφοπλιστή και υιοθέτησε πλήρως το σκεπτικό του Εφετείου, σύμφωνα με το οποίο ο Λουκάς Χατζηιωάννου «δεν είχε ιδιαίτερο ηθικό καθήκον ως πεθερός να δώσει στον Γιάννη Φράγκο 49.000.000 δολάρια». Ο τελευταίος, εκτός από τα 110.000.000 δολάρια, καταδικάστηκε να πληρώσει και για δικαστικά έξοδα χρηματικό ποσό που ξεπερνούσε τα 700.000 ευρώ.

Ο εφοπλιστής όφειλε να σεβαστεί τη δικαστική απόφαση, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα απειλούταν με κατάσχεση των περιουσιακών του στοιχείων. Ωστόσο, σύμφωνα με δικαστικές πηγές, προέκυψε και νέα εμπλοκή στην καταβολή του ποοσού και η δικαστική αντιδικία συνεχίστηκε μέχρι πριν από λίγες μέρες στο Πρωτοδικείο Πειραιά, όπου η οικογένεια Χατζηιωάννου ανακάλεσε την αίτηση πτώχευσης που είχε καταθέσει και οι δικηγόροι των δύο πλευρών κατέληξαν σε συμβιβασμό. «Ο εξωδικαστικός συμβιβασμός είναι ικανοποιητικός για το ποσό που λαμβάνει η οικογένεια Χατζηιωάννου, η οποία συμφώνησε να παρατηθεί από τις δίκες που γίνονται» δήλωσε στην «Espresso» ο Αντώνης Παπαδημητρίου, ένας εκ συνηγόρων της οικογένειας Χατζηιωάννου.

Χρόνια ολόκληρα, η «χρυσή προίκα» του διαλυμένου γάμου της Κλέλιας Χατζηιωάννου απασχόλησε την ελληνική Δικαιοσύνη και σε όλες τις βαθμίδες δικαιοδοσίας έληγε υπέρ της Κλέλιας. Η δικαστική αντιδικία ανάμεσα στις δύο πλευρές υπήρξε σφοδρή αφού ο μακαρίτης Λουκάς Χατζηιωάννου ζητούσε την επιστροφή των 49.000.000 δολαρίων που είχε καλόπιστα δανείσει στον τότε γαμπρό του για την ανάπτυξη επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στη ναυτιλία, χρήματα τα οποία ο Γιάννης Φράγκος θεωρούσε δώρα που δεν έπρεπε να επιστραφούν.


Τον Ιανουάριο του 1990 η «βασίλισσα των τάνκερ» Κλέλια Χατζηιωάννου αρραβωνιάστηκε τον εκλεκτό της καρδιάς της Γιάννη Φράγκο, γόνο εξίσου γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας. Ο γάμος έγινε στις 23 Σεπτεμβρίου 1990, με όλους τους τύπους και πληθώρα υψηλών προσκεκλημένων. Αμέσως μετά τον ονειρικό γάμο, το ζευγάρι εγκαταστάθηκε στο Παλαιό Ψυχικό, σε ένα σπίτι ιδιοκτησίας Χατζηιωάννου, και παράλληλα απέκτησε διαμερίσματα σε Μονακό και Λονδίνο, αλλά και κτίριο στον Πειραιά όπου στεγάζονταν γραφεία, όπως και στον έναν όροφο κτίσματος του Παλαιού Ψυχικού.

Επίσης, στην κατοχή του περιήλθε lux κατοικία στο Κεφαλάρι και εξοχικό στη Χίο. Αρχικά ο γάμος του κύλησε πολύ ήρεμα. Ομως, τον Ιανουάριο του 1993 το ζευγάρι αποφάσισε να χωρίσει και εκείνος αποχώρησε από το σπίτι. Το διαζύγιο όμως άργησε να εκδοθεί. Βγήκε περίπου μετά από δέκα χρόνια και μετά από δεκαεπτά η Κλέλια πήρε πίσω την προίκα της.

Espressonews.gr

madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου