'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Έκλεψαν προτομή από πάρκο!!!

Ήταν κλέφτες μετάλλων ή αντικομουνιστές;
Η προτομή του κομμουνιστή αξιωματούχου, Μπόρις Κίντριτς εκλάπη από πάρκο της μικρής πόλης Κιντρίτσεβο στην ανατολική Σλοβενία, που φέρει ...το όνομά του. Το περιστατικό αναζωπύρωσε τις συζητήσεις για τα μνημεία της κομμουνιστικής περιόδου στη χώρα.

Η μπρούτζινη προτομή εκλάπη από το κέντρο της πόλης Κιντρίτσεβο την ημέρα της Πρωτοχρονιάς αλλά έγινε αντιληπτή από την αστυνομία χθες. Στα ΜΜΕ δημοσιεύτηκαν σενάρια που αναφέρουν ότι οι δράστες ήταν κλέφτες μετάλλων αλλά και εικασίες ότι πρόκειται για ενέργεια αντικομουνιστών.

Ο δήμαρχος της πόλης Άντον Λέσκοβσεκ ο οποίος στηρίζεται από το Σλοβενικό Δημοκρατικό Κόμμα (SDS), που τηρεί σκληρή αντικομουνιστική στάση, απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι πρόκειται για πράξη με πολιτικό υπόβαθρο και υποστήριξε ότι πρόκειται για απλή κλοπή.

«Εγώ το θεωρώ προστατευόμενο μνημείο και ποτέ δεν σκέφτηκα ότι πρέπει να απομακρυνθεί. Αλλά έχουν διατυπωθεί προτάσεις για την απομάκρυνσή του», δήλωσε σε εφημερίδα της Λιουμπλιάνας.

Η προτομή, έργο του γλύπτη Βίκτορ Γκόϊκοβιτς, τοποθετήθηκε το 1973, είκοσι χρόνια μετά τη μετονομασία της μικρής πόλης Στρνίστσε σε Κιντρίτσεβο προς τιμήν του κομμουνιστή πολιτικού.

Αιτήματα για την απομάκρυνση των μνημείων της κομμουνιστικής περιόδου έχουν διατυπωθεί αρκετές φορές τα τελευταία 20 χρόνια στη Σλοβενία, κυρίως από τα κεντροδεξιά κόμματα, χωρίς να έχουν ληφθεί αποφάσεις.


newsbeast
sarotiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου