'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

Καταγγελία σοκ για τα ναρκωτικά στη φυλακή....!!

Το «απόστημα» των φυλακών σπάει μετά την ένορκη καταγγελία Ελληνα κρατουμένου που αποκαλύπτει καρέ-καρέ τη δράση του μεγαλύτερου κυκλώματος ναρκωτικών στα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας! 

Ο ίδιος φανερώνει ακόμη τον εγκέφαλο της συμμορίας, το «δεξί χέρι» του αφεντικού του κυκλώματος, τους αστυνομικούς-συνεργούς του, ακόμη και τον ρόλο μιας καθαρίστριας...

Η «Espresso» φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας τη σοβαρή καταγγελία που βοήθησε τις αρχές στην εξάρθρωση του μεγάλου κυκλώματος, στο οποίο εμπλέκονται εξήντα εννιά άτομα που διώκονται για το κακούργημα της εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και της διακίνησης ναρκωτικών στα σωφρονιστικά καταστήματα του Κορυδαλλού, της Λάρισας, των Τρικάλων, του Δομοκού, του Μαλανδρίνου, της Κέρκυρας, της Αλικαρνασσού, των Πατρών, αλλά και στα κρατητήρια της Διεύθυνσης Μεταγωγών Αθηνών. Οι κατηγορίες απαγγέλθηκαν με την επιβαρυντική περίσταση ότι η εισαγωγή των ναρκωτικών στις φυλακές έγινε από υπάλληλο, αφού σύμφωνα με την καταγγελία, στο κύκλωμα πρωταγωνιστικό ρόλο -εκτός από δύο αστυνομικούς- έχουν και εν ενεργεία σωφρονιστικοί υπάλληλοι.

Ως κομβικό σημείο της διακίνησης ναρκωτικών κατονομάζεται το Μεταγωγών, που αποτελεί πέρασμα των κρατουμένων για τη μετακίνησή τους στις διάφορες φυλακές της χώρας, ενώ ανάμεσα στους εξήντα εννιά εμπλεκόμενους είναι και μία Αλβανή καθαρίστρια του Μεταγωγών.

Ο ΑΛΒΑΝΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΤΑΔΙΚΩΝ

Σύμφωνα με την καταγγελία του Ελληνα κρατουμένου, εγκέφαλος όλου του κυκλώματος είναι ένας Αλβανός κρατούμενος. «Ο Αλβανός ονόματι Γ. έχει πολλά χρόνια στις ελληνικές φυλακές και σε κάθε φυλακή απ’ όπου έχει περάσει έχει σωφρονιστικούς υπαλλήλους που μπορούν να του δώσουν κάθε είδους βοήθεια, είτε πρόκειται για ναρκωτικά είτε πρόκειται γγια κινητά. Ο Γ. από τη φυλακή της Λάρισας όπου βρίσκεται έχει δύο συσκευές κινητών τηλεφώνων και έξι αριθμούς τηλεφώνων που χρησιμοποιεί για τις τηλεφωνικές επαφές του. Είναι αρχηγός όλων των Αλβανών, είτε είναι κρατούμενοι στις φυλακές είτε είναι έξω. Κύρια δραστηριότητά του είναι η διακίνηση ναρκωτικών στις ελληνικές φυλακές και με τα λεφτά που βγάζει αμφιβάλλω αν θέλει να αποφυλακιστεί. Εχει τηλέφωνα που κατά κύριο λόγο διακινεί ηρωίνη, και λιγότερο κοκαΐνη, τα οποία έρχονται από Αλβανία. Ολες τις δουλειές τις κανονίζει μέσα από τη φυλακή με κινητά τηλέφωνα. Ο αστυνομικός από το Μεταγωγών συνεργάζεται με τον Γ. από το 2003 περίπου, από το παλιό Μεταγωγών που ήταν στο ποτάμι στον Κηφισό, στη γέφυρα Ροσινιόλ. Προ ημερών πληροφορήθηκα από συγκρατούμενό μου που πέρασε από το Μεταγωγών ότι “έγινε ζημιά στο Μεταγωγών”, δηλαδή ότι συνελήφθη αστυνομικός που έδινε ναρκωτικά σε κρατουμένους που είχαν πάρει μεταγωγή και είμαι σίγουρος ότι πρόκειται για τον αστυνομικό που σας ανέφερα. Οπως έχω μάθει από τον ίδιο, για την παράδοση ναρκωτικών σε κρατουμένους στο Μεταγωγών στην Πέτρου Ράλλη χρησιμοποιεί και μια Αλβανίδα που εργάζεται ως καθαρίστρια στο Μεταγωγών. Αυτή είναι περίπου 40 ετών, γεμάτη, μετρίου αναστήματος, την οποία γνωρίζω και εγώ φυσιογνωμικά, γιατί την έχω δει κατά τις μεταγωγές μου. Είμαι σίγουρος ότι η καθαρίστρια όσον αφορά τη διακίνηση ναρκωτικών σε σχέση με τον Γ. έχει άμεση σχέση με τον αστυνομικό, αλλά πιστεύω ότι δουλεύει και σε συνεργασία με ακόμα έναν Αλβανό, ονόματι “Μ.”, ο οποίος πέρσι ήταν στις φυλακές Αμφισσας».

Ως δεξί χέρι του Αλβανού κρατουμένου, που έχει πλουτίσει μέσα στις ελληνικές φυλακές, φέρεται ένας 35χρονος Αλβανός κρατούμενος για ναρκωτικά. Σύμφωνα με την καταγγελία, «Ο Γ. με τον Μ. συνεργάζονται μεταξύ τους με ανταλλαγές καταδίκων - μεταφορέων (σ.σ.: βαποράκια). Στο ψυχιατρείο Κορυδαλλού άκρες έχει ο Μ. Για τον λόγο αυτό από διάφορες φυλακές κατέβαιναν στο ψυχιατρείο Κορυδαλλού. Η παράδοση των ναρκωτικών γινότανε στην απομόνωση. Ο Μ. έχει συνεργό και έναν σωφρονιστικό υπάλληλο, ο οποίος δουλεύει και αυτός μέσα στο ψυχιατρείο. Ο συγκεκριμένος έδινε τα ναρκωτικά μέσα στον όροφο που έκανε υπηρεσία. Συνεργός, επίσης, του Μ. είναι και ένα ακόμη άτομο που εργάζεται στο ψυχιατρείο.

»Ο τρόπος για να πάει κάποιος κρατούμενος στο ψυχιατρείο του Κορυδαλλού είναι πολύ απλός, αρκεί να παρουσιαστεί στον γιατρό της φυλακής του και να πει ότι έχει τάσεις αυτοκτονίας. Τότε παίρνει άμεσα παραπεμπτικό για το ψυχιατρείο Κορυδαλλού, εκτός από τις φυλακές Πάτρας και Αλικαρνασσού που έχουν δικό τους ψυχιατρείο. Αλλά ακόμα και από αυτές τις φυλακές στέλνουν τους κρατουμένους στο ψυχιατρείο Κορυδαλλού, σε εξαιρετικές περιπτώσεις. Πρόσφατα, συγκεκριμένα πριν τις εκλογές, ένας αλλοδαπός κρατούμενος των φυλακών της Κέρκυρας έμπασε στη φυλακή 100 γραμμάρια ηρωίνη, που την προμηθεύτηκε από το ψυχιατρείο Κορυδαλλού κατόπιν συνεννόησης με τον Αλβανό Μ. Διαθέτουν κινητά που τα κρύβουν μέσα στις ηλεκτρομαγνητικές κλειδαριές της σιδερόπορτας του κελιού τους και με τα οποία μιλούν με τον 35χρονο Αλβανό».

Σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, που πήρε τον δρόμο της Δικαιοσύνης, τα 100 γραμμάρια ηρωίνης τα νοθεύουν με depon σε αναλογία ένα προς τρία. Το μέτρο για τη νοθεία είναι το καπάκι ενός στιλό το οποίο παίρνει 650 mgr, που πουλιέται από 120 ευρώ έως 300 ευρώ, ανάλογα με τη φυλακή. Η νοθεία αυτή, με ενδεικτική τιμή τα 150 ευρώ, αποφέρει μεγάλα κέρδη στον Αλβανό και τους συνεργούς του, που φτάνουν τα 65.000 ευρώ τη φορά.

«Αστυνομικός που υπηρετεί στα Ιωάννινα “μπάζει” πρέζα»


«Γνωρίζω ότι ο Αλβανός Γ. έχει επαφή με και με έναν άλλο αστυνομικό που υπηρετεί σε υπηρεσία των Ιωαννίνων, τον οποίο χρησιμοποιεί για να φέρνει πρέζα στη φυλακή με κρατουμένους που περνάνε από το Μεταγωγών Ιωαννίνων. Ανθρωπος του Γ. που μένει στα Γιάννενα παραδίδει στον αστυνομικό τα ναρκωτικά και αυτός με τη σειρά του τα παραδίδει στον κρατούμενο το βράδυ. Ο τρόπος που χρησιμοποιούν για τη μεταφορά είναι η κατάποση. Είναι γνωστό στη φυλακή ότι ο συγκεκριμένος αστυνομικός κάνει αυτή τη δουλειά εδώ και δεκατρία χρόνια. Οσοι κρατούμενοι στις φυλακές της Κέρκυρας θέλουν να αγοράσουν ναρκωτικά πρέπει πρώτα να καταθέσουν τα απαιτούμενα κατά περίπτωση ποσά σε λογαριασμό τράπεζας (σ.σ.: αναφέρεται το όνομά της) ή, εναλλακτικά, να σταλθούν μέσω εταιρείας (σ.σ.: αναφέρεται το όνομά της) στα Τίρανα, στη γυναίκα του 45χρονου Αλβανού αρχηγού του κυκλώματος. Το τσεκάρισμα αν έχουν κατατεθεί τα χρήματα στην Αλβανία γίνεται μέσω μιας Αλβανίδας που δουλεύει στο κεντρικό πρακτορείο της συγκεκριμένης εταιρείας στον Πειραιά, η οποία σίγουρα γνωρίζει για ποιο λόγο κατατίθενται τα χρήματα. Με αυτή μιλάει ο Γ. ο Μ. και δύο ακόμα μέλη του κυκλώματος».

ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΕ ΚΕΛΙ ΤΟΥ ΜΕΤΑΓΩΓΩΝ

Συγκλονιστικό σημείο της καταγγελίας του κρατουμένου είναι η αναφορά του σε περιστατικό τοξικομανών κρατουμένων που έκαναν χρήση μέσα στα κρατητήρια του Μεταγωγών πριν από τρία χρόνια με αποτέλεσμα να πεθάνει ο ένας εξ αυτών.

«Τον Φεβρουάριο του 2007, με τα πολλά τα χιόνια, έμεινα αρκετές μέρες στο Μεταγωγών στην Πέτρου Ράλλη. Εκεί έμεινα με άλλα δύο άτομα που ήταν χρήστες και ο αστυνομικός τούς έφερε 200 γραμμάρια πρέζα που την είχε μέσα σε ένα πακέτο τσιγάρων. Μάλιστα, για να χωρέσει αυτή η ποσότητα στο συγκεκριμένο πακέτο των τσιγάρων ξύνει με γυαλόχαρτο τις γωνίες της πρέζας, που είναι σε στερεή μορφή, σαν πλάκα. Την παράδοση την είδα, καθώς έγινε μπροστά σε εμένα και στον συγκρατούμενό του (σ.σ.: αναφέρει το όνομά του). Δεν ήταν πρώτη φορά που ο κρατούμενος έπαιρνε ναρκωτικά από τον αστυνομικό για λογαριασμό του Αλβανού Γ. Αμέσως μόλις πήρε τα ναρκωτικά πήγε σε διπλανό κελί που ήταν ένας Βούλγαρος κρατούμενος για να τα συσκευάσουν σε σβόλους ώστε να είναι έτοιμα να τα καταπιεί, όταν θα έφευγε για Αλικαρνασσό. Κατά τη διάρκεια της συσκευασίας έκαναν και οι δύο χρήση από την ποσότητα που είχαν παραλάβει. Κατά τη διαδικασία αυτή και έχοντας κάνει χρήση και οι δυο τους, ο Ελληνας έπεσε σε κώμα και πέθανε μέσα στο κελί του. Ο Βούλγαρος φώναζε τους αστυνομικούς για να πάρουν τον Ελληνα στο νοσοκομείο, νομίζοντας ότι θα γίνει καλά. Οι αστυνομικοί πήρανε τον νεκρό χωρίς να κάνουν έρευνα στο κελί, όπου είχε μείνει μόνος του ο Βούλγαρος, ο οποίος συνέχιζε να πίνει πρέζα μέχρι που έπεσε σε κώμα. Ηρθαν πάλι οι αστυνομικοί και τον μετέφεραν στο νοσοκομείο, αλλά την άλλη μέρα το πρωί επέστρεψε στο Μεταγωγών. Οι αστυνομικοί ρώτησαν τον Βούλγαρο τι είχε πάρει και αυτός τούς απάντησε: “Τι λέτε να έχω πάρει; Πρέζα που μου έδωσε ο αστυνομικός”. Την πρέζα τη μετέφερε τελικά ένας Ελληνας κρατούμενος στην Αλικαρνασσό. Στον δρόμο όμως ξέρασε ένα μπαλάκι με πρέζα, με αποτέλεσμα να βρεθεί η υπόλοιπη στο στομάχι του. Ο κρατούμενος αυτός πέρασε και πειθαρχικό και δικάστηκε γι’ αυτή τη μεταφορά. Ο Αλβανός Γ. λύνει και δένει μέσα και έξω από τις ελληνικές φυλακές και υποθέτω ότι δεν θα τον κατονομάσουν όσοι τον γνωρίζουν».



Espressonews.gr
http://www.ierosagon.org/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου