'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

‘’Ξαφνιασμένη’’ η Γερμανία για Δίστομο

Αιφνιδιασμένη δηλώνει η Γερμανική κυβέρνηση από την απόφαση της Ελλάδας να παρέμβει υπέρ των θυμάτων του Διστόμου στο δικαστήριο της Χάγης.

Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών Στέφαν Μπρέντολ δήλωσε ότι «η απόφαση παρέμβασης την τελευταία ή προτελευταία ημέρα πριν την εκπνοή της προθεσμίας είναι μία απόφαση που έρχεται τουλάχιστον πολύ αργά".
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στο Βερολίνο, Στέφεν Ζάιμπερτ, χαρακτήρισε τη διαδικασία της Χάγης ως "νομική υπόθεση" και εκτίμησε ότι "οι γερμανο-ελληνικές σχέσεις δεν θα επισκιαστούν από αυτήν".

Την Τετάρτη το βράδυ οι υπουργοί Εξωτερικών των δυο χωρών, Γκίντο Βεστερβέλε και Δημήτρης Δρούτσας είχαν τηλεφωνική επικοινωνία για το θέμα και ο επικεφαλής της Γερμανικής διπλωματίας επανέλαβε στον Έλληνα ομόλογό του την πάγια στάση του Βερολίνου επί του θέματος.

Όσον αφορά στην πολιτική διάσταση του θέματος η Γερμανία αναφέρει, «πως η Γερμανία έχει συνείδηση της ευθύνης της που απορρέει από την ιστορία».

Στο μεταξύ επικριτικό είναι το σχόλιο της Γερμανικής εφημερίδας FAZ για την Ελλάδα. Όπως αναφέρει " το Βερολίνο δεν βλέπει περιθώριο για τέτοιου είδους αξιώσεις ,κάποια στιγμή πρέπει να μπει τέλος. Προφανώς η ελληνική κυβέρνηση αυτό δεν το αντιλαμβάνεται".  για να συμπληρώσει: ''Η αλληλεγγύη μεταξύ ευρωπαίων εταίρων δεν αποδεικνύεται μόνο με μηχανισμούς στήριξης''.




http://www.newsbomb.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου