'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

Βυθίστηκε σκάφος αναψυχής στην Κέρκυρα

Χθές στις 08:30, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, έλαβε εκπομπή σήματος κινδύνου από σκάφος αναψυχής που έπλεε περίπου 40 ν.μ. δυτικά των Παξών.

    Όταν κατέστη δυνατή η επικοινωνία με το κινδυνεύον σκάφος, διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για το Ι/Φ «ANDROMEDA VAGABUNDO» σημαίας Ισπανίας, ενώ επίσης αναφέρθηκε ότι οι δύο (02) αλλοδαποί που επέβαιναν σε αυτό (1 άνδρας και 1 γυναίκα) είχαν παραληφθεί με ασφάλεια από το παραπλέον Δ/Ξ «STX JAGUAR» σημαίας Παναμά, το οποίο είχε ξεκινήσει να ρυμουλκεί το ιστιοφόρο με προορισμό την Κέρκυρα.

    Στις 17:30, προσεγγίζοντας το νησί και σε απόσταση περίπου 2 ν.μ. από την Παλαιοκαστρίτσα το «ANDROMEDA VAGABUNDO» παρουσίασε εισροή υδάτων και τελικά βυθίστηκε.

    Στο σημείο είχε ήδη σπεύσει πλωτό περιπολικό του Λ.Σ., το πλήρωμα του οποίου παρέλαβε τους 2 αλλοδαπούς που ήταν καλά στην υγεία τους, διαπιστώνοντας επίσης ότι από την βύθιση δεν είχε προκληθεί θαλάσσια ρύπανση και δεν υπήρχε κίνδυνος για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας.

    Οι αλλοδαποί μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους στο Νοσοκομείο Κέρκυρας και το Δ/Ξ συνέχισε το ταξίδι του με προορισμό την Ραβέννα Ιταλίας, ενώ για το περιστατικό και την εξέλιξη του, η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας ενημέρωσε σχετικά τον αρμόδιο Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών.


ΠΗΓΗ:   http://gkatzios.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου