'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ!

Τανάγρα. Κάτω από τον καυτό ήλιο αξιωματικοί  των ενόπλων δυνάμεων διαβαίνουν την πύλη της αεροπορικής Βάσης. Δεν είναι όμως πιλότοι των μαχητικών Mirage 2000 που σταθμεύουν στην 114 Πτέρυγα Μάχης.
Παρίσι, 50 χιλιόμετρα βόρεια της γαλλικής πρωτεύουσας. Τεχνικοί προετοιμάζουν τις δορυφορικές  συνδέσεις με την Τανάγρα, εκεί που το Σεπτέμβριο θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία ο πρώτος ελληνικός επίγειος δορυφορικός σταθμός.
Οι 80 στρατιωτικοί που θα υπηρετούν  στο σταθμό είναι έτοιμοι για  τη μεγάλη πρόκληση, που εξασφάλισε η συμμετοχή της χώρας μας στο πρόγραμμα αμυντικής συνεργασίας HELIOS, στο οποίο συμμετέχουν 6 ευρωπαικές χώρες (Γαλλία, Γερμανία, Βέλγιο, Ισπανία, Ιταλία, Ελλάδα).
Ήδη στις εγκαταστάσεις του Δορυφορικού  Σταθμού Εδάφους έχει εγκατασταθεί ο απαραίτητος εξοπλισμός και  η κεραία από τη γαλλική εταιρεία EADS Astrium. Όλα είναι σχεδόν έτοιμα για τη λήψη δορυφορικών εικόνων, ημέρα και νύχτα, από τους δύο οπτικούς δορυφόρους του προγράμματος, HELIOS-IIA και HELIOS-IIB.
Έστω και κάπως αργοπορημένα, οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις  θα αποκτήσουν δορυφορικές υπηρεσίες για επιχειρησιακή χρήση. Η Ελλάδα μπαίνει στο κλαμπ των 15 χωρών που διαθέτουν δυνατότητα παρατήρησης της γης ως συνιδιοκτήτης του προγράμματος, καθώς μετέχει με ποσοστό 2,5% κάτι που χρηματικά μεταφράζεται σε 119.500.000 ευρώ. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου