'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ;

Υπηρέτησα στην Ελληνική Αστυνομία τριάντα χρόνια και εδώ και δύο χρόνια είμαι συνταξιούχος.  
Τριάντα δύο χρόνια συνολικά και σε όλα αυτά τα χρόνια δεν είδα ποτέ έναν Υπουργό Δημόσιας Τάξης να παραιτείτε, δεν είδα ποτέ έναν Αρχηγό της Αστυνομίας να τα βροντάει κάτω και να φεύγει. Έναν Αρχηγό που με την κίνηση αυτή θα έδινε ένα ράπισμα στην όποια Κυβέρνηση, να καταλάβουν ότι δεν μπορούν να τσαλαπατούν την αξιοπρέπεια των Αστυνομικών, έναν Αρχηγό που με την κίνησή του αυτή θα γινόταν σύμβολο στους χιλιάδες Αστυνομικούς, οι οποίοι καθημερινά πασχίζουν για την διασφάλιση της ζωής, της τιμής και της περιουσίας των πολιτών. ..Μετά από τριάντα δύο χρόνια βλέπω σήμερα μια Κυβέρνηση να προσθέτει δέκα (10) χρόνια εργασίας και ταυτόχρονα να κόβει από τους Αστυνομικούς τα επιδόματα εορτών και αδείας, να κόβει την αποζημίωση για την νυχτερινή εργασία, να κόβει την αποζημίωση για τα πενθήμερα, να μην δίνει εκλογικό επίδομα παρά του ότι υπάρχει σχετικός νόμος, να βάζει ΛΑΦΚΑ στους συνταξιούχους, να καταρρέει το Μετοχικό Ταμείο Στρατού και η Κυβέρνηση να σφυρίζει αδιάφορα, να βάζει φόρους επί φόρων ώ φόροι !!

Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι η κατάρρευση των οικογενειακών προϋπολογισμών, η κατάρρευση του ηθικού των Αστυνομικών, η κατάρρευση της αξιοπρέπειας στη ζωή!! Και καλά ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, "σωστά" δεν παραιτείται, γιατί όπως λέει και ο τίτλος του είναι Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και προφανώς όχι των Αστυνομικών. Πιστεύει κανείς ότι η αλλαγή ονομασίας από Υπουργείο Δημόσιας Τάξης σε Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ήταν τυχαίο; Δεν νομίζω. Τέλος πάντων, ο Υπουργός ούτως ή άλλως είναι εντεταλμένος της Κυβέρνησης. Ο Αρχηγός της Αστυνομίας όμως γιατί δεν παραιτείται; Τι άλλο πρέπει να γίνει; Και ο σημερινός Αρχηγός γνωρίζει πολύ καλά πόσο δύσκολα κατακτήθηκαν κάποια πράγματα. Το γνωρίζει διότι και ο ίδιος υπήρξε υψηλόβαθμο συνδικαλιστικό στέλεχος και σήμερα φέρει τίτλο επιτίμου συνδικαλιστή!!
 Τώρα που όλες οι κατακτήσεις χάνονται και οι Αστυνομικοί θα αναγκαστούν να βρούν δεύτερη δουλειά για να συμπληρώσουν το οικογενειακό εισόδημά τους, λογικό αποτέλεσμα θα είναι πέραν της απογοήτευσης να υπάρχει και η σωματική κόπωση, άρα και μείωση της αποδοτικότητας. Τι θα κάνει το Αρχηγείο; Θα συστήσει σε κάθε Αστυνομική Υπηρεσία πειθαρχείο (δεκαετία 70) ή θα επαναφέρει τον Στρατιωτικό Ποινικό Κώδικα;
  Πότε επιτέλους θα δούμε έναν Αρχηγό να συμπεριφέρεται ως προστάτης του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας; 
Πότε θα δούμε έναν Αρχηγό ο οποίος με την συμπεριφορά του να αποδείξει ότι είναι πραγματικός Αρχηγός;

Υ.Γ. Το άρθρο αυτό δεν περιέχει συνδικαλιστικό κείμενο, αλλά αυστηρά κοινωνικοπολιτιστικές ανησυχίες.
ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ Ηλίας - Πρόεδρος IPA Θεσσαλονίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου