'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Ανυποχώρητη η τρόικα!!!

Με τους επικεφαλής της τρόικας συναντάται εκ νέου ο υπουργός Οικονομικών, ώστε να βρεθεί η χρυσή τομή σχετικά με τις αλλαγές σε δημόσιο και εργασιακά. Βαρύ κλίμα για τη Λ. Κατσέλη. 

Η δέσμευση Παπακωνσταντίνου και η ερώτηση Παπούλια για τις διαπραγματεύσεις.

Νέα συνάντηση έχουν στο υπουργείο Οικονομικών, ο υπουργός Γιώργος Παπακωνσταντίνου και οι επικεφαλής της τρόικας, οι οποίοι αύριο θα δώσουν συνέντευξη τύπου και θα ανακοινώσουν τα συμπεράσματά τους.

Με δεδομένο ότι το δημοσιονομικό σκέλος έχει "κλείσει" με τον νέο προϋπολογισμό, αντικείμενο των συζητήσεων, όπως και στη μαραθώνια συνάντηση του Σαββατοκύριακου, παραμένει η ταχεία προώθηση των αλλαγών σε δημόσιο τομέα, ΔΕΚΟ (π.χ. μετατάξεις υπαλλήλων) και ιδιαίτερα στην αγορά εργασίας (επιχειρησιακές συμβάσεις εργασίας), όπου έχει δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα, λόγω της στάσης της υπουργού Εργασίας Λ. Κατσέλη.

Στο Μαξίμου υπάρχει δυσφορία για την Λούκα Κατσέλη, την ώρα που κορυφαία κυβερνητικά στελέχη παίρνουν αποστάσεις από την υπουργό.
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος, ερωτηθείς σχετικά είπε "Δεν σχολιάζω άρθρα και απόψεις συναδέλφων".

Πρόσθεσε όμως με νόημα ότι αδήριτη και σαφής προτεραιότητα αυτή την ώρα, είναι να καταβληθούν οι δόσεις και να καλύψουμε τις δανειακές ανάγκες.

"Για να το κάνουμε αυτό, πρέπει να τηρήσουμε τους όρους μιας δανειακής σύμβασης, που όπως συμβαίνει πάντα με τις δανειακές συμβάσεις, έχουν καθορισθεί πρωτίστως, από την οπτική γωνία των δανειστών και όχι από την οπτική γωνία των δανειζομένων" σημείωσε ο κ. Βενιζέλος

Οι συζητήσεις με την τρόικα, αναμένεται να καταλήξουν σήμερα, και η τρόικα θα παρουσιάσει αύριο, σε συνέντευξη Τύπου, τα συμπεράσματα από τον νέο έλεγχο της οικονομίας.


Με βάση το πόρισμα των ελεγκτών, το ΔΝΤ θα αποφασίσει να εκταμιεύσει τον Δεκέμβριο το τμήμα της τρίτης δόσης του δανείου που του αναλογεί, ενώ από την πλευρά της, η ευρωζώνη θα προχωρήσει στην εκταμίευση του δικού της μεριδίου τον Ιανουάριο.

Ενημέρωση του Κάρολου Παπούλια
Η κυβέρνηση δεν σκοπεύει το 2011 να επαναλάβει τα "εξαιρετικά δυσάρεστα" μέτρα που αναγκάστηκε να πάρει το 2010, όπως η περικοπή των μισθών και των συντάξεων στο Δημόσιο, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, από τον οποίο έγινε νωρίτερα σήμερα δεκτός.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου επισήμανε ακόμη ότι κλείνει η διαπραγμάτευση με την "τρόικα", η οποία έχει εστιάσει στα μεγάλα διαρθρωτικά θέματα, δηλαδή στις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στον Δημόσιο Τομέα, στις ΔΕΚΟ, στην αγορά εργασίας, στην βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της χώρας και υπενθύμισε ότι έχει υπάρξει ήδη συμφωνία για τον προϋπολογισμό που κατατέθηκε.

Απαντώντας σε ερώτηση του Προέδρου, "γιατί σκάλωσε η διαπραγμάτευση;", τόνισε ότι "δεν σκάλωσε, υπάρχουν μια σειρά από ζητήματα τα οποία είναι δύσκολα και χρειάζονται διαπραγμάτευση και αυτό κάνουμε".

και πρόσθεσε: "Κάθε φορά προσπαθούμε να διασφαλίσουμε τα συμφέροντα της χώρας, όσο το δυνατόν καλύτερα. Και στο παρελθόν διαπραγματευθήκαμε και αποφύγαμε μια σειρά από ζητήματα τα οποία είχαν τεθεί, όπως η περικοπή του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα. 

Κάθε φορά κάνουμε μια διαπραγμάτευση, η οποία είναι δύσκολη, από την οποία όμως βγαίνουμε, νομίζω, με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και πάντα έχοντας στο μυαλό μας ότι στο τέλος της διαπραγμάτευσης διακυβεύεται η επόμενη δόση του δανείου".

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου