'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Ετοίμαζαν σειρά επιθέσεων

Με μια νέα οργάνωση φαίνεται πως είναι αντιμέτωπη η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, όπως προκύπτει από προκήρυξη που βρέθηκε σε έναν από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές των συλληφθέντων από τη Θεσσαλονίκη...

Το όνομα της οργάνωσης δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό, αλλά σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχειά, φαίνεται πως ετοίμαζε σειρά νέων επιθέσεων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.


Σε ανακοίνωσή της η αστυνομία αναφέρει ότι έχει να κάνει με μια πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση, χωρίς να προσδιορίζεται όνομα, η οποία θα αναλάμβανε την ευθύνη για μια σειρά εκρήξεων, ως εκδήλωση αλληλεγγύης πριν τη δίκη μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς», που αρχίζει τη Δευτέρα.


Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, η προκήρυξη που βρέθηκε:


-Προαναγγέλλει συμμετοχή σε ένα διεθνές δίκτυο οργανώσεων βίας.


-Περιλαμβάνει εκτενείς αναφορές και θεωρητικές προσεγγίσεις με τις οποίες επιχειρούν να δικαιολογήσουν πράξεις βίας και τρομοκρατίας.


-Περιλαμβάνει σημεία κριτικής αντιπαράθεσης με την τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας», όπου διαφοροποιούν τη θέση τους σχετικά με τη δράση της οργάνωσης «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς».


Επιπλέον βρέθηκαν:


-Συνθέσεις Δικαστικών Συμβουλίων σε όλη τη χώρα με ορισμένες αξιολογήσεις


-Διευθύνσεις Αστυνομικών Τμημάτων


-Σχεδιαγράμματα περιοχών


-Φωτογραφικό υλικό οπλικών συστημάτων


Από τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων προέκυψε ότι το πολεμικό τυφέκιο τύπου Καλάζνικοφ, που βρέθηκε σε διαμέρισμα στο Βύρωνα δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατική ενέργεια. Οι εξετάσεις συνεχίζονται για τυχόν ταυτοποίηση με άλλες εγκληματικές ενέργειες.


Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν το πρωί του Σαββάτου ενώπιων της τακτικής ανακριτρίας Θεσσαλονίκης για να απολογηθούν αλλά αρνήθηκαν να δώσουν στοιχεία.


Εναντίον τους έχουν απαγγελθεί βαριές κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, τρομοκρατικών πράξεων και διακεκριμένη οπλοκατοχή.


Οι τέσσερις νεαροί ανακρίθηκαν χωρίς δικηγόρους ενώ οι ίδιοι αρνούνται να δώσουν στοιχεία.


Τη νύχτα, το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία και τη φωτογραφία της 27χρονης Γερμανίδας που συνελήφθη την Παρασκευή το απόγευμα στον Περισσό, από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.


Πρόκειται για την Fee-Marie Meyer του Wolfgang και της Varvara, η οποία οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών κατηγορούμενη για συμμετοχή σε τρομοκρατική δραστηριότητα.


Σύμφωνα με την αστυνομία, η Fee-Marie Meyer είχε συχνές συναντήσεις με τους άλλους τέσσερις συλληφθέντες σε Βύρωνα και Ταύρο.


Μάλιστα, η μητέρα της Φέι Μ. φέρεται να είχε στο παρελθόν ενεργεί συμμετοχή στη γερμανική τρομοκρατική οργάνωση Μπάαντερ – Μάινχοφ γνωστή ως RAF. Είχε κατηγορηθεί το 1993 για συμμετοχή σε δολοφονικές επιθέσεις και ληστείες, ενώ το 1999 παραδόθηκε στη γερμανική πρεσβεία στην Βηρυτό, αλλά αφέθη ελεύθερη γιατί είχαν παραγραφεί τα αδικήματα.


Η 27χρονη καθηγήτρια ξένων γλωσσών αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή σε τρομοκρατική οργάνωση και δηλώνει απλώς αναρχική και φίλη των τεσσάρων συλληφθέντων.


Τα στοιχεία των τεσσάρων συλληφθέντων


Πρόκειται για τους:


1. Χαράλαμπος Τσιλιανίδης του Αθανασίου και της Στυλιανής, ετών 23

2. Δημήτριος Φέσσας του Νικολάου και της Ελισάβετ, ετών 23
3. Δημήτριος Δημτσιάδης του Παναγιώτη και της Ιωάννας, ετών 23
4. Σωκράτης Τζίφκας του Δημητρίου και της Ουρανίας, ετών 21

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν, παρουσία Εισαγγελέα, σε ημιυπόγειο διαμέρισμα επί της οδού Κορδελιού 30 στον Βύρωνα, καθώς και σε διαμέρισμα πρώτου ορόφου στην οδό Δ. Πλαστήρα 14 στον Ταύρο, τα οποία ενοικίαζαν με πλαστά στοιχεία ταυτότητας οι συλληφθέντες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:


Ένα πολεμικό τυφέκιο τύπου Kalashnikov

Ένα πιστόλι 9 mm , με γεμιστήρα 10 φυσιγγίων
Εκατό φυσίγγια των 7,62 mm
Εκατόν είκοσι φυσίγγια των 9 mm
Ένας σιγαστήρας για Kalashnikov
Τρεις φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές,
Πέντε USB φορητοί δίσκοι
Δύο  Εξωτερικοί σκληροί δίσκοι
Τέσσερα κινητά τηλέφωνα
Οκτώ δελτία αστυνομικής ταυτότητας, εκ των οποίων τα τέσσερα των ιδίων των συλληφθέντων
Κενά έντυπα φοιτητικών δελτίων ταυτότητας
Δύο στρογγυλές σφραγίδες του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
Χειρόγραφες σημειώσεις
Εννέα πιστωτικές κάρτες
Το χρηματικό ποσό των 4.000 ευρώ
Μονωτικές ταινίες
Λαμπτήρες
Κλειδιά
Σετ εργαλείων με κολλητήρι
Κατσαβίδια
Μία φορητή συσκευή πλαστικοποίησης



PROTO THEMA
sarotiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου