'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για τις κάμερες

Με τη σύμφωνη γνώμη ΠΑΣΟΚ και ΝΔ εγκρίθηκε νωρίτερα επί της αρχής το νομοσχέδιο για τις κάμερες.

  «Κατά», αντίθετα, ψήφισαν ΚΚΕ, ΛΑΟΣ, ΣΥΡΙΖΑ και ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Τσούκαλης
υποστηρίζοντας ότι με τη ψήφιση του θα περισταλούν δραστικά ατομικά δικαιώματα.


«Υπάρχει θέμα προστασίας της δημόσιας ασφάλειας και αυτό αποσκοπούμε να υπηρετήσουμε. Το βασικό μας ενδιαφέρον είναι να μην κάμπτονται τα ατομικά δικαιώματα. Πρέπει όμως να θέσουμε και όρια στοιχειώδους ασφάλειας του πολίτη» ήταν η τοποθέτηση του Υπουργού Δiκαιοσύνης πάνω στο θέμα ο οποίος υπεραμύνθηκε του νομοσχεδίου.


Ο υπουργός Δικαιοσύνης συμφώνησε επίσης με επισημάνσεις βουλευτών της αντιπολίτευσης ότι τα προσωπικά δεδομένα δεν μπορεί από μόνα τους να είναι αποδεικτικό υλικό, προσθέτοντας ωστόσο ότι υπάρχει το ενδεχόμενο να βοηθήσουν στην άσκηση ποινικών ευθυνών.


Από την πλευρά της ΝΔ, ο Προκόπης Παυλόπουλος, χαρακτήρισε τις ρυθμίσεις επιβεβλημένες, επισημαίνοντας ότι όλοι θέλουμε να ζήσουμε σε μια κοινωνία χωρίς κάμερες ωστόσο, όπως είπε, η πραγματικότητα άλλα ορίζει.


Για «Big Brother» έκανε, εξάλλου, λόγο ο εισηγητής του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος, ενώ αποφάσεις που γίνονται υπό το κράτος  «αντιτρομοκρατικής αγωνίας» μίλησε ο εισηγητής του ΛΑΟΣ Μάκης Βορίδης.

Την αντίθεση του εξέφρασε και ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Μουλόπουλος, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «ένας πολίτης θα βιντεοσκοπείται πάνω από 80 φορές από τη στιγμή που θα βγαίνει από το σπίτι του», ενώ σοβαρές επιφυλάξεις εξέφρασε και ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Τσούκαλης.


http://www.star.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου