'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

Επιχείρηση πόρτα πόρτα από Εφορία !!!

Βαθιά το χέρι στην τσέπη των φορολογουμένων θα βάλει ξανά και ξανά η Εφορία έως το τέλος του έτους, σε έναν αγώνα δρόμου για τη συλλογή εσόδων 16 δισ. ευρώ ώστε να μην υπάρξει περαιτέρω παρέκκλιση από τον προϋπολογισμό.  


Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων προετοιμάζει βροχή ειδοποιητηρίων, για την πληρωμή του ΕΤΑΚ 2009 και της έκτακτης εισφοράς, του Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας 2010, για την περαίωση εκκρεμών υποθέσεων και τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, τα τέλη κυκλοφορίας οχημάτων αλλά και τα τελευταία εκκαθαριστικά φορολογίας εισοδήματος...
 

Ο φορολογαριασμός του τελευταίου τριμήνου μόνο από τις παραπάνω υποθέσεις ξεπερνά τα 3 δισ. ευρώ ενώ παράλληλα επιστρατεύονται ειδοποιήσεις μέσω e-mail, ταχυδρομείου ή και τηλεφώνου για δεκάδες χιλιάδες φορολογούμενους που πιάστηκαν στην τσιμπίδα των διασταυρώσεων για μη απόδοση ΦΠΑ, απόκρυψη Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών, αποφυγή φόρου καταθέσεων εξωτερικού, ΦΜΑΠ αλλά και τελών κυκλοφορίας. 

Ο επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δ. Σπινέλης σε στενή συνεργασία με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου και τον αρμόδιο για τα έσοδα υφυπουργό Δ. Κουσελά, γνωρίζει ότι για να επιτευχθούν οι στόχοι διαμόρφωσης των εσόδων του προϋπολογισμού στα 52,7 δισ. ευρώ (από 55,1 δισ. ευρώ που προβλέπει το πρόγραμμα) και η υστέρηση να μην ξεπεράσει τα 2,4 δισ. ευρώ στο τέλος του έτους, θα πρέπει να στέλνει διαρκώς ραβασάκια στους φορολογουμένους και οι εφορίες, με τη σειρά τους, να σπεύδουν για την είσπραξη φόρων και προστίμων. Από τον προγραμματισμό της ΓΓΠΣ προκύπτει ότι από την ερχόμενη εβδομάδα τα ειδοποιητήρια θα... χτυπούν διαρκώς την πόρτα των φορολογουμένων.





TANEA
http://kafeneio-gr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου