'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Σβήστε το φως και…γλυτώστε από τα περιττά κιλά!!!!

Α
μερικανική έρευνα υποστηρίζει ότι η έκθεση στο τεχνητό φως κατά τη διάρκεια της νύχτας τροποποιεί τον μεταβολισμό και συντελεί στην αύξηση του βάρους, ακόμα κι αν δεν αυξάνεται η ποσότητα τροφής που καταναλώνει κάποιος κατά τη διάρκεια της ημέρας. 

Η μελέτη του καθηγητή Νευροεπιστημών και Ψυχολογίας Ράντι Νέλσον και της ερευνήτριας Λόρα Φόνκεν του Πανεπιστημίου του Οχάιο, η οποία δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο «PNAS», βασίστηκε σε πειράματα που έγιναν σε ποντίκια. 

Τα πειραματόζωα που εκτέθηκαν σε ένα τεχνητό φως τις νύχτες επί οκτώ εβδομάδες στο εργαστήριο αύξησαν το βάρος τους κατά 50% περισσότερο, σε σχέση με τα άλλα ποντίκια που περνούσαν τα βράδια τους στο σκοτάδι, παρόλο που και οι δύο ομάδες ζώων είχαν το ίδιο επίπεδο φυσικής δραστηριότητας και έτρωγαν το ίδιο φαγητό. Τα ποντίκια που εκτέθηκαν σε ακόμα πιο δυνατό φως αύξησαν ακόμη περισσότερο το βάρος τους. 

Αν αυτά τα αποτελέσματα επιβεβαιωθούν σε ανθρώπους, τότε, σύμφωνα με τους ερευνητές, θα αποδειχθεί ότι η κατανάλωση φαγητού, ειδικά τη νύχτα, έχει μεγάλη επίπτωση στην παχυσαρκία, κυρίως αν συνδυάζεται με την παρακολούθηση τηλεόρασης ή χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή μέχρι αργά το βράδυ. Αυτό, σύμφωνα με τους επιστήμονες, εξηγεί πιθανώς γιατί όσοι υποχρεωτικά εργάζονται νυχτερινές βάρδιες είναι πιο επιρρεπείς στον διαβήτη και το έμφραγμα. 

«Το φως τη νύχτα είναι ένας περιβαλλοντικός παράγοντας που μπορεί να συμβάλλει στην επιδημία παχυσαρκίας με τρόπους που οι άνθρωποι δεν φαντάζονται» ανέφερε ο καθηγητής Νέλσον, προσθέτοντας ότι αυτό μπορεί να εξηγεί γιατί μερικοί άνθρωποι συνεχίζουν να παχαίνουν, παρόλο που γενικά προσέχουν τι τρώνε (αλλά όχι πότε το τρώνε), ενώ παράλληλα ασκούνται σωματικά. 

http://dete.gr/news.php?article_id=9933

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου