'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Pole Dancing. Κάντο μόνη σου στο σπίτι!!!

Το Pole Dancing δεν είναι καθόλου διαφορετικό από κάποιο σπορ ή κάποιον άλλο χορό. Τώρα μπορείς να το κάνεις μόνη (η με παρέα) στο σπίτι ως “χόμπι”.

Μέχρι πριν λίγα χρόνια ο χορός σε στύλο (pole dancing) συναντόταν μόνο σε νυχτερινά μαγαζιά με strip show από αλλοδαπές χορεύτριες. 

Πλέον ο συγκεκριμένος ερωτικός χορός έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής και στις γυναίκες (για τους άνδρες πάντα ήταν) καθώς έχει ξεπεραστεί σε μεγάλο βαθμό το σχετικό ταμπού αφού πέρα από ένα είδος αποπλάνησης του ερωτικού συντρόφου, αποτελεί ένας διασκεδαστικό και αποτελεσματικό τρόπο γυμναστικής.

Επίσης το pole dancing θεωρείται τέχνη και άθλημα, ενώ κάθε χρόνο υπάρχει η διεξαγωγή παγκόσμιων πρωταθλημάτων.  Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι συνεχώς αυξάνονται οι πωλήσεις στύλων για οικιακή χρήση…

Η νέα αυτή μόδα έχει εξαπλωθεί σε ελάχιστα χρόνια σε πολλές χώρες του πλανήτη, όπως Αγγλία, Αμερική, Καναδάς, Γαλλία και Ιαπωνία. Σχολές που διδάσκουν χορό και γυμναστική σε στύλο ανοίγουν η μία μετά την άλλη και οι περισσότερες μαθήτριες αγοράζουν στύλο για το σπίτι τους, ώστε να εξασκούνται και παράλληλα να διασκεδάζουν, ιδιαίτερα με όσους μπαίνουν στο σπίτι τους και νομίζουν ότι ο στύλος βρίσκεται εκεί για να συγκρατεί το ταβάνι που έχει πρόβλημα!

Δείτε πλάνα από τον Διαγωνισμό
Pole Dancing Championships 2010 στην Αμερική




Η γυμναστική και ο χορός σε στύλο είναι για όλες τις γυναίκες ανεξαρτήτως ηλικίας, σωματότυπου και φυσικής κατάστασης. Περιλαμβάνει γυμναστικές και ακροβατικές κινήσεις και χτίζει αντοχή και μυϊκή δύναμη. Αν συνδυαστεί και με τις αισθησιακές φιγούρες γίνεται και ένας καλός τρόπος για την αύξηση της αυτοπεποίθησης!

Τι κινήσεις θα κάνω;

Υπάρχουν 3 επίπεδα. Όλα περιλαμβάνουν κινήσεις στο έδαφος, στροφές, φιγούρες και μικρές χορογραφίες, αλλά με διαφορετικό βαθμό δυσκολίας. Ενδεικτικά σε ένα μάθημα περιλαμβάνονται:
  • Ζέσταμα
  • Διδασκαλία κινήσεων στο έδαφος
  • Διδασκαλία κινήσεων στο στύλο
  • Δημιουργία χορογραφίας
  • Αποθέρμανση και διατάσεις

Τι θα πρέπει να φοράω;

Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να αισθάνεστε άνετα. Είναι χρήσιμο όμως να μένουν γυμνά τα χέρια και τα πόδια για να δημιουργείται μεγαλύτερη τριβή με τον στύλο. Μπορείτε να φοράτε ένα σορτς και ένα αμάνικο μπλουζάκι για μεγαλύτερη ευκολία στις κινήσεις. Τα πόδια μπορούν να μένουν γυμνά στην αρχή ή μπορείτε να φοράτε τακούνια, μπότες ή αθλητικά παπούτσια. Απαγορεύεται να χρησιμοποιείτε κρέμα σώματος ή λάδι πριν το μάθημα καθώς θα είναι πολύ επικίνδυνο να γλιστρήσετε. Είναι η γυμναστική σε στύλο καλή ως άσκηση; Η γυμναστική σε στύλο είναι ιδανική μορφή άσκησης καθώς γυμνάζει όλο το σώμα, ιδιαίτερα τα χέρια, τους κοιλιακούς και τους γλουτούς. Βελτιώνει την αντοχή και την φυσική κατάσταση.

Τι άλλα πλεονεκτήματα έχει;

Ο χορός σε στύλο απαιτεί συγχρονισμό, αυτοπεποίθηση, ευλυγισία, συγκέντρωση, επιδεξιότητα, χάρη, θυληκότητα, δύναμη και αισθησιασμό. Αν θέλετε να αποκτήσετε ή να βελτιώσετε αυτά τα στοιχεία, τότε η γυμναστική/χορός σε στύλο είναι ιδανικό για σας.

Που μπορώ να κάνω μαθήματα;



Η Ελευθερία Γιαγή είναι η πρώτη που ασχολήθηκε επαγγελματικά με το Pole Dancing ως τρόπο γυμναστικής στην Ελλάδα, και παραδίδει μαθήματα απο το 2006.

Ξεκίνησε ως αυτοδίδακτη -καθώς δεν υπήρχαν άλλοι εκπαιδευτές στην Ελλάδα-, και έγινε η αιτία να γνωρίσει ο κόσμος στην Ελλάδα το Pole Dancing και να το εκτιμήσει ως τρόπο γυμναστικής και έκφρασης.

Περισσότερες πληροφορίες στο polosi.webs.com.
http://www.dailyfucks.gr/?p=2485

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου