'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Ερημώνει το κέντρο της Αθήνας

Μετά τα καταστήματα και ξενοδοχεία κλείνουν τις πόρτες τους αδυνατώντας να αντέξουν την οικονομική κρίση, αλλά και την εγκληματικότητα που απομακρύνει τους τουρίστες.

Ήδη δύο έβαλαν λουκέτο. Μέτρα ζητούν οι ξενοδόχοι που προβλέπουν επιδείνωση της κατάστασης.

Ηχηρό χαστούκι για την προσέλευση του τουρισμού στη χώρα αποτελεί το λουκέτο σε έξι μεγάλα ξενοδοχεία στο ιστορικό κέντρο της πόλης, ενώ η συρρίκνωση του κλάδου σημαίνει ταυτόχρονα και την απώλεια σε δεκάδες θέσεις εργασίας.

Σημαντικός παράγοντας για την εξέλιξη αυτή αποτελεί και η αύξηση της εγκληματικότητας στο κέντρο της Αθήνας, ενώ η γκετοποίηση σε πολλές γειτονιές, απομακρύνει τους τουρίστες.

Έξι χρόνια μετά τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών-Αττικής Γιάννης Ρέτσος  σημειώνει χαρακτηριστικά ότι "πρόκειται για την πιο αρνητική εξέλιξη στον κλάδο, ενώ μέχρι το τέλος του έτους δεν αποκλείεται να ακολουθήσουν και άλλα ξενοδοχεία την ίδια δίοδο".

Σύμφωνα με το "Έθνος", σε λουκέτο οδηγείται ένα από τα ιστορικότερα ξενοδοχεία της Αθήνας, το "Εσπέρια", που λειτουργεί στο κέντρο της πρωτεύουσας και συγκεκριμένα στην οδό Σταδίου.

Αιτία φέρεται να είναι το υψηλό ενοίκιο που αγγίζει το 1,5 εκατομμύριο ευρώ ετησίως περίπου και που καλείται να καταβάλει ο μισθωτής του ξενοδοχείου στο Ταμείο Νομικών που είναι ο ιδιοκτήτης του. "

Σημειώνεται ότι το προηγούμενο διάστημα έκλεισε τις πόρτες του και το ξενοδοχείο "Κάνιγγος 21" στην Αθήνα, όπου και σε αυτή την περίπτωση η μισθώτρια εταιρία δεν μπόρεσε να καταβάλλει τα μισθώματα στο Ταμείο των Υπαλλήλων των Ασφαλιστικών Ταμείων που φέρεται να είναι ο ιδιοκτήτης του ακινήτου.

Τα δυο αυτά ξενοδοχεία πληρώνουν το τίμημα της κακής πορείας του ελληνικού τουρισμού, ειδικά στο σκέλος των εσόδων τα τελευταία δυο χρόνια, με τους ξενοδόχους να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου ότι η κατάσταση θα πάρει τη μορφή χιονοστιβάδας, εάν δεν ληφθούν μέτρα.
Προς αυτή την κατεύθυνση ο κλάδος σύσσωμος ζητά την αποτροπή της αύξησης του ΦΠΑ στις τουριστικές υπηρεσίες.

Στην ίδια τραγική κατάσταση βρίσκονται και το Λα Μιράζ στην Ομόνοια (3 αστέρων), το Αμαρυλλίς Ιν στην οδό Μένανδρου (3 αστέρων), το Αθηναία στην Αγίου Κωνσταντίνου (2 αστέρια) και το City Plaza στην Αχαρνών (3 αστέρια).

Ενδεικτικά πάντως της κατάστασης είναι τα στοιχεία για τον μήνα Σεπτέμβριο, όπου οι πληρότητες στα ξενοδοχεία της πρωτεύουσας έφτασαν στο 70% (για τα ξενοδοχεία 5, 4 και 3 αστέρων) και στο 40% για τις μονάδες της κατηγορίας 2 αστέρων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου