'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Στα «λευκά» μόνο τα ορεινά του Νομού Ιωαννίνων

Χωρίς προβλήματα πέρασε το πρώτο κύμα κακοκαιρίας για την περιοχή - Νέα επιδείνωση του καιρού από την Πέμπτη.

Στα λευκά «ντύθηκαν» οι ορεινές περιοχές του νομού Ιωαννίνων μετά τις χιονοπτώσεις που σημειώθηκαν αργά το βράδυ της Κυριακής και τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας.

Τζουμέρκα, Ζαγόρια, Κόνιτσα και Μέτσοβο βρέθηκαν αντιμέτωπες με το χιονιά μετά τις έντονες βροχοπτώσεις που είχαν σημειωθεί τις προηγούμενες εβδομάδες.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση της Πολιτικής Προστασίας και των Δήμων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έφερε η νέα επιδείνωση του καιρού. Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ιωαννίνων Δημήτρη Μαυρογιώργο, σε ορισμένα σημεία το χιόνι έφτασε ακόμη και τα 20 εκατοστά.

Με μηχανήματα της Νομαρχίας και των Δήμων έγινε μια σημαντική προσπάθεια να διατηρηθεί καθαρό το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο. Παρ’ όλα αυτά οι αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες σε όλους όσοι κινούνται στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο.

Μάλιστα ο κ. Μαυρογιώργος κάλεσε τους πολίτες να χρησιμοποιούν σε ανάλογες περιπτώσεις της αντιολισθητικές αλυσίδες, καθώς φέτος οι ποσότητες αλατιού που θα έχουν στην διάθεσή τους οι υπηρεσίες θα είναι λιγότερες σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές εξαιτίας των νέων οικονομικών δεδομένων.Νέα επιδείνωση του καιρού αναμένεται από την ερχόμενη Πέμπτη με χιονόνερο, ακόμη και σε υψόμετρο κάτω από τα 500 μέτρα.

Προβληματισμός για τις ζημιές
Η αντιμετώπιση των ζημιών που προκλήθηκαν από τα πλημμυρικά και κατολισθητικά φαινόμενα στο νομό Ιωαννίνων συνεχίζει να αποτελεί μείζον ζήτημα τόσο για τους πολίτες όσο και τις υπηρεσίες.


Σε χθεσινές δηλώσεις του ο Νομάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης εξέφρασε τον προβληματισμό του για την αποκατάσταση των ζημιών και ζήτησε από την πολιτεία να χρηματοδοτήσει τις εργασίες αποκατάστασης.«Έχουμε καταγράψει όλες τις ζημιές στο επαρχιακό οδικό δίκτυο και στις περιοχές που έγιναν ζημιές σε σπίτια. 

Απευθυνθήκαμε στα αρμόδια Υπουργεία, αναφέροντας το ύψος των ζημιών και ζητήσαμε να κηρυχθεί ο Νομός μας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Κάτι τέτοιο μέχρι σήμερα δεν έγινε. Αναγνωρίζουμε τη δύσκολη οικονομική κατάσταση της χώρας μας, αλλά πρέπει το κράτος να επιδείξει μέριμνα και κοινωνική αλληλεγγύη και δεν μπορεί να μένει η κατάσταση, όπως έχει σήμερα. 

Το ποσό των 100.000 ευρώ που εγκρίθηκε πρόσφατα, είναι μια ένδειξη ότι έχει γίνει αντιληπτό το πρόβλημα που υπάρχει στο Νομό, αλλά από κει πέρα χρειαζόμαστε την οικονομική στήριξη της Πολιτείας για την προσωρινή αποκατάσταση των ζημιών και στη συνέχεια τη συνδρομή της για την εκπόνηση των μελετών», σημείωσε χαρακτηριστικά.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ
http://epirusgate.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου